Cheile Genelor – Cheia 14 (alături de cheia 8)

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Articol scris în noiembrie 2020 cu ocazia tranzitului cheilor 14 (Soare) și 8 (Pământ).

Această contemplare este despre modul în care ne acordăm libertatea să fim nimic pentru a fi totul. Este momentul să contemplăm cât de mult ne agățăm de măștile noastre, este momentul să contemplăm dacă ne chinuim pentru a fi sau avem curajul să fim.

CHEIA 14
Siddihi / Esență: Generozitate
Darul: Competență
Umbra: Compromis

Cheia 8
Siddhi / Esență: Splendoare
Darul: Stil / Autenticitate
Umbra: Mediocritate

Cuprinsul articolului de astăzi:

  1. Generozitate prin cauzalitate
  2. “Șerpii” veninoși care așteaptă
  3. Proiectele care reușesc
  4. Oamenii care se chinuie și vor să ne chinuie
  5. Calea către NIMIC

1. Generozitate prin cauzalitate

Ce înseamnă a fi generos (Siddhi-ul cheii 14)? La ce se referă generozitatea ca stare siddhică? Generozitatea, ca orice Siddhi, este acolo, este gata de a fi accesat atunci când condițiile sunt îndeplinite. Generozitatea este peste tot, trăim într-o realitate generoasă, dacă avem curajul să o percepem așa.

Dar ce ne-ar putea opri să percepem generozitatea?

E simplu, programele ce ne rulează pe fundal și ne limitează percepția asupra realității. De aici avem mentalitățile, unii au mentalitate de sărăcie, alții de victimă, alții de persecutor, alții de dictator, toate aceste mentalități sunt rezultatul mecanismelor defensive. Pentru mulți oameni este mai ușor să rămână în sărăcie decât să cunoască prosperitatea. Pentru mulți oameni este mai ușor să trăiască în compromis (Umbra cheii 14) și compromiși decât să descopere ce este în ei, potențialul care d-abia așteaptă să se manifeste în lume.

Realitatea este generoasă dar în același timp corectă. Cauzalitatea ne arată că orice cauză are un efect, așa că întrebarea este, ce fel de cauze producem astfel încât să accesăm generozitatea vieții? Ne putem imagina viața ca o bancă ce oferă credite nerambursabile bazate pe proiecte pe care deja le-am început. D-abia așteaptă să venim către aceasta, recompensa este deja pregătită.

2. Șerpii” veninoși care așteaptă

Totuși, nu toate proiectele sunt recompensate la fel. Dacă proiectele nu vin din Autenticitate (Darul cheii 8), din geniul nostru nativ, chiar dacă, poate, primim mulți bani în schimb, acei bani ne vor aduce provocări mai mari pe viitor. Mulți, prea mulți oameni se păcălesc atunci când cred că au deja “sacii în căruță”, nerealizând că acei saci au și capcane, „șerpi” veninoși care sunt gata de atac atunci când cineva va deschide acei saci.

Simt să dau un exemplu, să zicem că un părinte, un tată, are o afacere și motivează că tot ceea ce face în acea afacere face pentru copilul său. Nu contează câte compromisuri (Umbra cheii 14) face față de propria ființă, nu contează că își „face karmă” față de semenii săi, nu contează că se chinuie și astfel îi chinuie și pe cei care lucrează acolo. Ce contează este copilul său, să îi lase avere, să îi lase bani, astfel încât să nu îi fie greu cum i-a fost lui.

Acesta adună saci peste saci, încercând să își protejeze copilul de provocările vieții. Când copilul ajunge la vârstă adultă, tatăl îi dă sacii. „Șerpii” au așteptat răbdători toți acești ani și când copilul bagă mâna în primul sac, este imediat înveninat. Toate sacrificiile făcute de tată s-au dovedit în zadar, ba mai mult, acum are un copil înveninat de comorile pe care acesta le-a strâns pentru a îi face viața mai bună.

Nu avem cum să protejăm pe cei dragi de viață, cauzalitatea se aplică și lor. Dacă nu îi susținem pentru a își descoperi autenticitatea, stilul potrivit (Darul cheii 8), nu au cum să fie competenți (Darul cheii 14) în această viață ci doar se vor chinui. În exemplul de mai sus, tatăl i-a transmis ca moștenire chinul propriului său copil, tocmai pentru că nu a realizat compromisurile pe care acesta le-a făcut.

Viața poate fi trăită în ușurință, în lejeritate, în relaxare însă dacă programele care rulează pe fundal ne spun că viața e un chin că banii vin greu, că prosperitatea e doar apanajul celor bogați, atunci viața va fi trăită cu greutate, cu multă presiune venită din interior și exterior / exterior fiindu-ne teamă de ce va aduce ziua de mâine sau luna următoare.

3. Proiectele care reușesc

“Dumnezeu îți dă dar nu îți bagă în traistă” este o vorbă veche, o vorbă a cărei precizie este ușor de observat și validat. Una dintre lecțiile pe care le-am învățat în trecut este că dacă doresc ceva de la viață, este important să vin cu jumătate și astfel să aștept viața să vină cu restul. Dacă viața nu vine cu restul înseamnă că încă nu este momentul și că oricât de mult aș forța, nu ar fi benefic nici pentru mine și nici pentru cei din jur.

Proiectele care reușesc cu adevărat sunt cele bazate pe geniul nativ al tuturor celor implicați. Acolo forțarea nu își are locul, pentru că fiecare om este competent (Darul cheii 14) în ceea ce are de făcut. Am înțeles prost competența, crezând că aceasta este legată de informația pe care omul o deține. Astfel oferim diplome care atestă competența în diferite domenii doar pentru că acea persoană a învățat anumite informații.

Competența, ca Dar a cheii 14, nu este legată direct nici de experiență. Competența este legată de construcția noastră nativă, de rolul pe care îl avem de jucat, rol care ne este oferit din momentul nașterii. Dacă ne jucăm acest rol atunci vom primi de la viață informația necesară dar și experiențele necesare, totul vine natural, în flux către noi, fără a ne chinui.

Lucrând intensiv cu Cheile Genelor de mai bine de 5 ani, pot observa cu ușurință rolurile genetice ale oamenilor din jurul meu, a celor apropiați și îmi este ușor să observ diferențele între aceștia. Este incredibil și revelator să privesc geniul nativ al acestor oameni cum se manifestă, indiferent dacă aceștia știu despre Cheile Genelor sau nu. În același timp este incredibil modul în care profilul hologenetic mi-a arătat de ce anumite proiecte din trecut nu au mers și altele da.

Doar în proiectele unde am avut și am rol de ghid, de călăuză informațională, doar acelea au funcționat organic și mi-au adus cu ușurință ce am avut nevoie. Motivul este că am cheia 7 (darul călăuzirii) în linia 1 (linia legată de informații) în sfera Evoluției, sfera care ne arată ceea ce ne permite sau ne blochează evoluția și deci accesul la potențialul dat de geniul nostru nativ. În viața asta, competența mea începe de aici, de la a fi călăuză informațională și am observat asta cu mult înainte să dau de Cheile Genelor. Apoi celelalte sfere vin și completează rolul, oferindu-i valențe care îi conferă unicitate.

4. Oamenii care se chinuie și vor să ne chinuie

Ce mai am observat este că atunci când cineva încearcă să mă deraieze de pe calea mea, spunându-mi că mi-am ratat meseria sau să mă apuc de muncă “serioasă”, este clar că a ales calea chinului în această viață. De ce ar chinui pe cineva, jignindu-l, dacă acel om deja a găsit calea benefică în viața sa? Dacă îi ascultăm pe acești oameni, făcând compromis intern (Umbra cheii 14) pentru a fi validați de aceștia, tot ce facem este să ne trezim în mediocritate (Umbra cheii 8).

Calea mediocrității este calea zonei călduțe, este calea broaștei fierte la foc mic. În mediocritate, lucrurile par că sunt stabile, că nu se vor schimba niciodată. Este calea către asanarea spiritului, inocenței și umanității.

Ai observat că sunt momente când vorbești cu cineva însă nu vorbești cu persoana ci cu programele sale?

Când omul și-a compromis accesul la geniul său nativ pentru un loc călduț în mediocritate, să facă pace cu faptul că nu mai are frâiele ființei sale, le-a dat deja programelor / condiționărilor care rulează pe fundal.

Ai avut vreodată o discuție mai aprinsă cu cineva și ai observat cum acea persoană nu putea să iasă din programele sale? Ai observat cum orice i-ai fi spus, omul acela era incapabil să se adapteze și astfel rămânea prizonierul propriei sale închisori?

Acești oameni nu ar fi benefic să îi respingem ci să îi înțelegem. Aceștia au nevoie de exemple, de oameni care prin simpla lor prezență, datorită integrărilor avute, îi pot susține fără a îi ajuta. Dacă încercăm să le facem pe plac, ține minte că nu lor le vei face pe plac ci programelor lor. Dacă cineva dorește să te chinuie, îți recomand să nu intri în jocul său ci să îți vezi de ale tale în continuare. Dacă acea persoană continua, e nevoie de o limită fermă și sănătoasă.

5. Calea către NIMIC

Ne este atât de frică de nimic încât vrem să fim mai mult decât atât. Realitatea ne arată că oricât de mult am încerca, tot nimic suntem. Secretul omului competent ține de NIMIC, ține de încrederea în viață și ține de încrederea că atunci când are curajul să fie NIMIC, viața îl va umple cu ce are nevoie.

Competența (darul cheii 14) este un dialog continuu cu viața, nu ceva stătut din trecut. Competența de ieri s-ar putea să nu mai fie valabilă astăzi. Lucrurile sunt într-o continua schimbare, de aceea am realizat că orice curs sau program pe care îl susțin are termen de valabilitate. Nu degeaba, cheia 14 este în inelul focului alături de cheia 1 cu al ei dar al Prospețimii. Darul cheii 1 ne arată că ceea ce ieri era proaspăt, astăzi nu mai este.

Calea către competență este calea către Nimic, către curajul de A FI și atât. De acolo descoperim resursele care ne vor îndrepta, ca o busolă precisă, către informația și experiențele de care avem nevoie. Dacă încercăm invers, căutând mai intâi informația și experiențele, cum am fost mulți dintre noi educați, ajungem cel mai probabil în mediocritate și într-o viață trăită în compromis. Ajungem să trăim cu speranța jucătorului la ruletă care speră că poate la următoarea rundă va câștiga potul cel mare.

Nu avem NIMIC de făcut, totul se face prin noi. Pentru cei care nu trăiesc asta, ceea ce am scris este doar teorie, este doar un clișeu. Pentru cei care trăiesc acest “clișeu”, descoperă că NIMICUL este de fapt TOTUL, că GOLUL este PLIN și astfel descoperă generozitatea autentică.

Când omul descoperă că are deja totul și că nu are cum să piardă asta vreodată, are cum să fie altfel decât generos?

Splendoarea (Siddhi-ul cheii 14) ființei noastre care vine din traiul autentic, din traiul în ușurință, în relaxare, în lejeritate, în deschidere față de viață și respect față de natură și semenii săi, în încredere în Sine și în Viață duce la revărsarea geniului nativ în lume. Aceasta este adevărata Generozitate (Siddhi-ul cheii 14), când omul își trăiește viața folosindu-și geniul nativ ca ghid.

Traiul în simplitatea geniului nativ este suficient, nu e nevoie să fim vedete (putem fi doar dacă viața ne-o cere), nu e nevoie să facem lucruri extraordinare, lucrurile mărunte sunt cele care fac diferența. Astfel “arde” mai multă karmă decât produce și astfel este o celulă eficientă a organismului denumit umanitate.

CURAJ ÎN A AVEA CURAJUL SĂ FII TU CHIAR DACĂ CEILALȚI VOR ÎNCERCA SĂ TE CHINUIE LA FEL CUM SE CHINUIE ȘI EI!

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână