Cheile Genelor – Cheia 17 (alături de cheia 18)

Picture of Orlando Daniel

Orlando Daniel

Articol scris în martie 2021 cu ocazia tranzitului cheilor 17 (Soare) și 18 (Pământ).

Această contemplare este despre cât de atașați suntem de opiniile noastre și cât de mult ne permit opiniile noastre să ne bucurăm de viață. Considerăm că le știm pe toate sau ne putem deschide față de multitudinea de perspective și nuanțe ale realității?

CHEIA 17
Siddihi / Esență: Omnisciență
Darul: Clarviziune
Umbra: Opinie

Cheia 18
Siddhi / Esență: Perfecțiune
Darul: Integritate
Umbra: Judecată

Cuprinsul articolului de astăzi:

  1. Omniscice?
  2. Clarvizice?
  3. Revenirea la Integritate
  4. Bucuria de a trăi
  5. Tu ce lași moștenire?

1. Omniscice?

La o primă citire, Siddhi-ul cheii 17, OMNISCIENȚA poate părea mai pompos însă după cum îl simt, este simplu și exact. Acesta este Siddhi-ul care știe tot dar nu se laudă cu asta, este atât de natural și atât de prezent, e ca aerul pentru noi oamenii. Totuși, de ce acest Siddhi este atât de mimat în zilele noastre și din cauza mimării acestuia, oamenii ajung la decizii prin care afectează alți oameni?

Totul pornește de la faptul că această cheie, cheia 17, nu este o cheie individuală ci una colectivă. Dacă un singur om încearcă să știe tot sau crede că știe tot, se va ridica peste ceilalți, ca un fel de divinitate care își salvează sau își persecută creația. Omnisciența adună totalitatea informațiilor care pot fi, acestea sunt disponibile tot timpul nouă, atât timp cât ne conectăm la ele.

Fiecare dintre noi are această abilitate de a se conecta la Omnisciență (Siddhi-ul cheii 17), la Perfecțiune (Siddhi-ul cheii 18). În acele momente de conexiune, nimic nu mai este de făcut, pentru că totul deja s-a făcut, se face și se va face. Omnisciența este un câmp care este accesat însă să nu uităm că accesăm acest câmp cu ajutorul unui instrument, corpul nostru (care conține și mintea), instrument care este limitat din fabrică prin propriile sale filtre.

Cu ajutorul profilului hologenetic din Cheile Genelor, observăm care sunt aceste filtre, astfel încât să ne dăm seama când picăm în capcana lor. Dacă noi credem că ceilalți sunt fix ca noi, o să credem că deținem adevărul absolut, doar pentru noi funcționează, ar trebui să funcționeze și pentru ceilalți. Fiecare dintre noi ne conectăm la Întreg în modul nostru diferit, fiecare prindem o parte din Adevăr și cel mai probabil este de datoria noastră de a îl transmite mai departe, nu pentru a îi convinge pe ceilalți ci pentru a inspira.

2. Clarvizice?

Dacă numele Siddhi-ului poate părea mai pompos, despre dar am putea spune același lucru: clarviziunea. Pentru a simplifica interpretarea, pentru mine, clarviziunea este abilitatea omului de a putea percepe mai multe perspective în același timp.

Să îți dau un exemplu, atunci când suntem furioși, suntem furioși pentru că ne-am blocat într-o perspectivă. Există cel mai probabil și o perspectiva care ne-ar bucura, însă nu o putem percepe în acel moment. Câți oameni cunoști care pot gestiona o situație în care imediat ce se înfurie, aleg o perspectivă benefică lor, fără a reprima și astfel își revin la o stare mai înaltă, cum ar fi acceptarea, înțelegerea ori chiar iubirea sau bucuria?

Și Darul cheii 17, Clarviziunea a fost mimat de toate păturile sociale și încă este. De cele mai multe ori, omul mimează acest Dar pentru a părea că nu este afectat de situația în care este și astfel își înghite emoțiile ori mimează acest Dar plusând pe opinia (Umbra cheii 17) sa pe care o consideră adevărul absolut.

Oricare variantă ar alege dintre cele două de mai sus, tot degeaba, omul tot rămâne blocat într-o singură perspectivă. Nu-i așa că e ciudat când avem acces la atâtea perspective că ne atașăm excesiv de una? Parcă vrem cu disperare să suferim și astfel ne închidem în temnița noastră familiară și câteodată mai aruncăm și cheia.

Omul blocat în capcana condiționărilor sale nu va dori să iasă din acea temniță, nu dorește clarviziune. O persoană care s-a atașat de rolul de victimă, nu dorește să iasă de acolo pentru că și-ar pierde identitatea. O persoană care s-a atașat de rolul de persecutor, nu dorește să iasă de acolo pentru că și-ar pierde privilegiile pe care consideră că le aduce identitatea sa. O persoană care s-a atașat de rolul de salvator nu dorește să iasă de acolo, de teamă că oamenii o vor percepe diferit, poate chiar negativ.

M-am observat de multe ori în temnița proprie și am învățat să nu acționez (des) de aici. Tot ce am de făcut este să aștept ca norii să treacă și Soarele să iasă din nou pe cer pentru mine. Ieșirea din temniță se face în mod natural, dacă rămân deschis până în momentul în care pot percepe și alte perspective. Câteodată îmi iese mai ușor, câteodată mai greu.

3. Revenirea la Integritate

Darul cheii 18, partenerul de programare a cheii 17, este Integritatea. Integritatea și Clarviziunea, ce pereche interesantă, nu? Haideți să le alăturăm într-un mod în care să ne permită accesul către profunzimea lor.


Atunci când suntem blocați într-o singură perspectivă, mintea noastră este dictator suprem al ființei noastre. Mintea nu este bună ori rea, este o unealtă pe care o avem la dispoziție în această viață și depinde de noi cum o folosim. Atunci când o folosim ca dictator, orice din jur va părea de “rahat”, nimic nu va satisface mintea noastră. Umbra cheii 18 este Judecata și să fim sinceri cu noi, de cele mai multe ori ne folosim Judecata pentru a continua să ne simțim “de rahat”.

Cheia 18 este direct legată de bucuria de a trăi, atunci când omul trăiește în integritatea sa, folosindu-și inteligențele de care dispune într-un mod optim și deci eficient, se poate bucura de viață mult mai mult decât atunci când mintea dictează totul. Clarviziunea, darul cheii 17, oferă omului motive pentru care să se bucure de viață, punându-i pe tavă perspective diverse care să îl susțină în diverse situații.

Normal că mulți oameni au mimat și mimează darul Integrității, luând acest concept și promovându-l ca fiind ceva fix, ca și cum ai sta drept în fața vieții. Am asociat integritatea cu moralitatea și de aici încercăm să atingem niște standarde morale care mai mult ne blochează decât ne ajută în procesul nostru evolutiv. Când te gândești la un om aflat în integritate, te gândești cumva la un om care stă drept, băț? Dacă da, felicitări, ai primit aceleași condiționări ca mine 🙂 Omul integru nu este deloc static, este dinamic, doar fiecare situație este unică și deci e nevoie de o abordare unică.

Un om aflat în integritate este mai mult un dansator decât un bățos imobil care ar face orice să bifeze la capitolul moralitate și dreptate. Clarviziunea îți oferă perspective cu care mintea condiționată s-ar putea să nu fie de acord însă acele perspective să fie cele mai eficiente dintre toate. Aici ne blocăm cei mai mulți dintre noi, pentru că urmăm niște standarde iar unele dintre ele pur și simplu nu ni se potrivesc.

Cred că problema este că nu ne acceptăm propria umanitate și astfel nu ne putem bucura de ea, astfel creăm niște standarde elitiste ca să nu părem a fi oameni ci ființe evoluate. Snobismul își ia rădăcinile din umbra cheii 18, Judecata, însă fix snobismul blochează omul din a se bucura de viață, fiind condamnat (de propria persoană) să își petreacă zilele în închisoara propriilor standarde înalte.

4. Bucuria de a trăi

Am ajuns la concluzia că nu ne putem bucura de viață atât timp suntem blocați într-o perspectivă care ne menține într-o stare joasă precum rușinea, vinovăția, suferința emoțională, frica, furia, mândria. Perspectiva din care percepem viața, acolo găsim fericirea. Dacă ne blocăm într-o singură perspectivă, negându-le pe celelalte, ne limităm.

Să îți dau un exemplu, celebra zicală a lui Buddha: “viața este suferință”, se pare că nu a fost tradusă exact.. Conform unor traducători, în locul suferinței poți pune orice cuvânt a cărei manifestare nu este permanentă, așa că am putea spune că Buddha a spus „viața este bucurie”. Observi cum perspectiva unei persoane a influențat modul în care mulți oameni interpretează și astăzi budismul?

La fel și percepția ta îți influențează viața, chiar în aceste momente. Dacă percepția ta îți spune că “viața este de rahat” nu înseamnă că viața este de rahat ci percepția ta. Din cauza percepțiilor noastre care ne mențin în suferință, ajungem să creăm chiar drame în viața noastră. O persoană care este atașată de percepția că cineva i-a furat pământul ori soția / soțul ori fericirea se poate îmbolnăvi și chiar muri din această cauză.

Umbra cheii 17 este Opinia, când ne blocăm în propriile opinii toxice despre viață, despre ceilalți, despre mediul înconjurător, pot apărea provocări în integritatea (Darul cheii 18) ființei și deci a corpului. Cheia 18 este despre moștenirea pe care o primim de la cei de dinaintea noastră, ori moștenim percepții care să ne susțină în a ne bucura de viață ori moștenim percepții prin care să fim în război continuu cu viața.

Mă amuză dar mă întristează în același timp cum unii părinți consideră că dacă îi spun copilului să trăiască bine, copilul va asculta sfatul și asta va face. Nu contează pentru acel părinte că se chinuie și în realitate își învață copilul să se chinuie, motivul este simplu, s-a blocat într-o opinie și nu mai vrea să iasă de acolo. Mulți părinți au plecat la muncă în străinătate pentru a le oferi un viitor mai bun copiilor pe care i-au lăsat acasă, nerealizând că acei copii nu aveau nevoie de banii lor cât aveau nevoie de exemplul lor.

Vrei să îi înveți pe ceilalți să trăiască bine? Atunci trăiește bine, este simplu.

5. Tu ce lași moștenire?

Umbra cheii 17, Opinia, are o meteahnă mare de tot, se neagă pe sine, își neagă nevoile și neagă nevoile celorlalți. Hai că ai în jurul tău oameni care mai repede ar muri decât să dea drumul opiniilor de care țin cu dinții. Opiniile se lasă moștenire mai departe și astfel ajung copiii de astăzi să poarte „războaiele” străbunilor.

Când am descoperit decondiționarea și recondiționarea mentală, emoțională și fizică, totul s-a schimbat pentru mine. În acești ani de când practic DRMEF am descoperit programe / condiționări pe care le primisem moștenire și pe care eram pregătit să le dau și altora.

Tu ai realizat câte acțiuni ale tale care te zdruncină ulterior, vin din aceste programe?

În cazul meu încă mai descopăr. Recunosc, sunt încă prins în capcana unor condiționări, măcar am scăpat de altele care mă deraiau de la geniul meu nativ, de la Sine. Din păcate, am observat și observ în continuare modul în care condiționările / programele parazitează ființa și ar face orice pentru a supraviețui.

Un om care este blocat în capcana propriilor condiționări și nu observă asta, va acționa doar în sensul supraviețuirii acelor condiționări.

De aceea oamenii găsesc niște scuze caraghioase pentru a își justifica acțiunile. Nu o dată am primit motivații ciudate pentru care oamenii renunțau la a continua procesul lor, totul pentru a nu își pierde identitatea de care țin cu dinții. Sper ca la un moment dat să revină în proces, altfel viața lor va fi dictată în mare parte de programele pe care nu realizează că le au.

Ce am observat la unii dintre oamenii cu care am lucrat este că dezvoltau un fel de respingere asupra mea, un fel de “nu te mai suport”. O parte dintre aceștia au continuat alături de mine, descoperind că respingerea aceea era dictată de condiționări, alții au cedat la judecata (Umbra cheii 18) condiționărilor. Cam asta se întâmplă și în relațiile noastre, ne creăm niște opinii (Umbra cheii 17) despre părinții noștri, despre partenerii noștri, despre prietenii noștri și conform acelor opinii îi judecăm (Umbra cheii 18) iar și iar și iar și iar.

Condiționările ne țin departe de oameni, punându-ne ori în competiție cu ei, ori plasându-ne mai sus într-o ierarhie bazată pe anumite condiții (cum ar fi inteligența mentală) ori direct în conflict cu aceștia. Motivul pentru care acel disconfort apare nu este legat de aceștia ci de incapacitatea noastră de a fi liberi de anumite condiționări care reapar în preajma lor.

Spre exemplu, dacă avem un partener de viață care își manifestă libertăți pe care noi nu ne permitem să ni le oferim, prezența acelui om nu va fi confortabilă pentru condiționările noastre. Ai observat că atunci când mergem la anumite rude și acestea ne scot din sărite pentru că acționează pe pilot automat din cauza unor condiționări? Motivul pentru care ne scot din sărite este pentru că și noi încă suntem în capcana acelor condiționări iar acele rude doar le scot la suprafață.

Când nu mai picăm în capcana condiționărilor / programelor, decizia noastră este literă de lege. Nicio rudă sau niciun partener de viață nu ne pot influența. Această tărie de caracter și siguranță ne oferă liniște, calm, relaxare și o viață în echilibru, unde bucuria de a trăi este o constantă, nu o excepție.

Cât timp îi trebuie unui om să ajungă în acest punct? Ani de zile aș spune, însă pe măsură ce înaintează în proces devine din ce în ce mai liber în interior și apoi exteriorul începe să nu mai conteze atât de mult, pentru că omul are acces la perspectiva multiplă care îl ajută să meargă mai departe cu inima liniștită și de multe ori cu zâmbetul pe buze. Aș putea spune că un om aflat în capcana condiționărilor are nevoie de minim un ciclu de decondiționare pentru a integra măcar minimal bucuria de a trăi, până atunci ar fi recomandat să folosească viața ca profesor.

A sta față în față cu condiționările / programele pe care le rulăm de zeci de ani este un act de curaj care primește susținere din partea vieții. Fiecare dintre noi am primit o moștenire, un fel de puzzle, un fel de cub Rubik de rezolvat în interiorul ADN-ului nostru, avem o viață să îl rezolvăm și să îl transcendem. O unealtă precum Cheile Genelor ne ajută să înțelegem mai bine imaginea de ansamblu însă deciziile vor fi ale noastre.

Când mai rezolvăm o parte din puzzle primim o recompensă sub forma Integrității (Darul cheii 18) care ne susține în a avea puterea de a alege perspectiva potrivită (Darul cheii 17). Când viața ne provoacă ne putem baza pe întreaga ființă a noastră, nu doar pe o strategie mentală superficială, astfel simțim cât de puternici suntem cu adevărat. Atunci simțim care este moștenirea pe care am primit-o dar, cel mai probabil, nimeni nu ne-a spus că este acolo.

Un om care își asanează geniul nativ ghici ce moștenire a primit și ce moștenire va lăsa?

Data viitoare când mai ești blocat/ă într-o opinie (Umbra cheii 17), adu-ți aminte că mai există multe alte opinii în afara aceleia. Astfel, simți Omnisciența (Siddhi-ul cheii 17) că te susține la tot pasul și Perfecțiunea (Siddhi-ul cheii 18) este în fiecare moment, atât timp cât te deschizi față de aceasta. Data viitoare când te înfurii pe cineva drag ție, adu-ți aminte că furia este temporară și că te vei putea deschide să iubești acel om, dacă vei alege asta.

Ce am observat în procesul meu este că atunci când pic într-o stare joasă observ cu claritate cum mă blochez într-o opinie. Ce fac acum este să îmi readuc aminte că acea stare este temporară și că va veni la un moment dat momentul de deschidere. Și ghici ce, acel moment vine la un moment dat, atunci când revin în stările constructive ale conștienței.

Ai observat cum oamenii se judecă pentru că pică în stările joase? Ce pierdere de timp și energie stă în acea judecată. Fiecare dintre noi picăm, contează dacă înțelegem că acel picaj nu a venit degeaba, a venit la pachet cu un mesaj foarte important pentru noi. Dacă am sta liniștiți în mijlocul furtunii interioare proprii, am observa că aceasta nu ne doboară, ba chiar ne înviorează.

Schimbarea de perspectivă, aceasta e calea. Ceea ce consideri că e rău, poți percepe ca fiind ceva benefic, dacă alegi asta. Să îți dau un exemplu mai extrem, dacă persoana iubită te “înșală” cu altcineva și tu te blochezi în opinia că acea persoană ți-a făcut un rău, ia-ți la revedere de la bucurie. Dacă însă îți schimbi perspectiva și te deschizi față de acel act al acelei persoane și te deschizi față de acel om, ori vei descoperi o reinventare a relației voastre ori pur și simplu omul acela nu mai rezona cu tine. Acel act te duce înapoi către tine așa că e motiv de bucurie.

Știu din proprie experiență că durează pentru a ne schimba perspectiva în astfel de cazuri, însă dacă nu începem acest exercițiu, de fiecare dată când se vor întâmpla, ne vor doborî. Abandonul, trădarea, umilința, respingerea, nedreptatea pot fi niște “bau bau”-uri de care să ne fie frică toate viața ori ne pot învăța cum să devenim rezilienți și puternici cu adevărat.

Omul puternic nu mai este doborât de nimicuri cum ar fi aceste răni ci poate alege conștient și în liniște perspectiva potrivită, doar clarviziunea (Darul cheii 17) este alături de acesta și astfel simte cum întreaga ființă lucrează în beneficiul său (Darul cheii 18 – Integritatea). Astfel, omul puternic și rezilient lasă puterea și reziliența ca moștenire celor care vor urma, aducându-și aportul la evoluția speciei umane.

Ceea ce am scris mai sus poate zdruncina puternic mințile unor oameni, revenind în rănile lor: “cum poți scrie așa ceva, lasă-mă în suferința mea” ar putea spune. Dacă ai citit acest mesaj și te-a zdruncinat, poate este cel mai bun lucru care ți se putea întâmpla. Schimbare de perspectivă, nu?

CURAJ ÎN A ALEGE PERSPECTIVA CEA MAI POTRIVITĂ, PERSPECTIVĂ CARE SĂ ÎȚI SUSȚINĂ BUCURIA DE A TRĂI!

P.S.  De la 1 aprilie, împreună cu Ana Maria Chioc, începem un nou program ONLINE de 4 luni Secvența Perlă. Secvența Perlă este ultimul pas în Calea de Aur (profilul hologenetic) ce mai conține Secvența de Activare și Secvența Venus. Ți-am pregătit materiale complet noi, față de ceea ce găsești în carte și experiența noastră în proces. Acest program este dedicat în principal celor care au experiență în contemplarea profilului hologenetic însă poate fi un punct de pornire și pentru cei la început de drum, atât timp cât își asumă ulterior parcurgerea celorlalte două secvențe.

În program vei avea parte de următoarele:

  • 8 întâlniri online (programul îl găsești aici: https://redpill.ro/program-secventa-perla/) aferente fiecărei sfere și căi din Secvența Perlă
  • 8 materiale aferente acestor întâlniri, pentru a te ajuta să înțelegi mai bine rolul sferelor, cheilor și liniilor de acolo,
  • 5 întâlniri de integrare (sharing) alături de ceilalți participanți la acest program, întâlniri susținute de Ana unde vei avea posibilitatea să îți povestești experiențele de viață și/sau să asculți experiențele celorlalți
  •  acces la noi, îți vom răspunde la întrebăi și te vom susține cum putem în contemplarea acestei secvențe.

Programul începe în 1 aprilie și vom avea întâlniri bilunare (joia) până în 15 iulie inclusiv. Costul pentru toate acestea este de 2000 lei și poate fi plătit și în 2, 4 sau 5 rate (lunare). Pentru a te înscrie, te invităm să completezi acest formular: https://forms.gle/vyCLSZAHr7F98Bkd8 .

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână