Cheile Genelor – Cheia 5 (alături de cheia 35) – 2021

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Articol scris în decembrie 2021 cu ocazia tranzitului cheilor 5 (Soare) și 35 (Pământ).

Această contemplare este despre relația noastră cu timpul, în ce îl investim, dacă noi considerăm timpul ca fiind aliatul nostru ori dacă îl considerăm un dușman care ne ia anii.

CHEIA 5
Siddhi / Esență: Atemporalitate
Darul: Răbdare
Umbra: Nerăbdare

CHEIA 35
Siddihi / Esență: Nemărginire
Darul: Aventură
Umbra: Foame

Cuprinsul articolului de astăzi:

  1. Maeștrii timpului și spațiului
  2. Impulsivitatea care ne scoate din ritm
  3. Cultivarea Răbdării
  4. Bucuria de a trăi vine din lucrurile mărunte
  5. Transmutarea Nerăbdării și Foamei

1. Maeștrii timpului și spațiului

Siddhi-ul cheii 5 este Atemporalitatea și ne arată că timpul există doar ca reper în această realitate, ca o limită necesară astfel încât povestea noastră să fie trăită și “scrisă”. Atemporalitatea ne readuce aminte, să ne folosim timpul pe care îl avem la dispoziție pentru ceea ce este important și relevant pentru noi dar și pentru Întreg.

Timpul poate fi pentru unii oameni un blestem, pentru alții o binecuvântare, am putea spune că timpul este o resursă, depinde cum o folosim. Ne putem folosi timpul pentru a ne confirma un rol de victimă ori ne putem folosi timpul pentru a ne conecta cu Întregul prin bucuria de a trăi. Percepția noi o alegem iar percepția este cea care decide calitatea vieții noastre.

Siddhi-ul cheii 35, partenerul de programare a cheii 5, este Nemărginirea, acest Siddhi completând tabloul: alături de timp avem nevoie și de spațiu pentru a avea această experiență în corp uman. Totuși, pe tărâmurile Siddhice nu există nici timpul, nici spațiul. Nu-i așa că e este intrigant acest mister? Faptul că timpul și spațiu nu există, nu înseamnă că acestea nu se manifestă, doar ceea ce nu există, există iar ceea ce există, nu există.

Știu că ideea aceasta poate nu are sens, doar Siddhi-urile sunt imposibil de explicat în cuvinte însă ce are sens este faptul că Siddhi-urile conțin și umbrele și darurile, ceea ce ne arată că Atemporalitatea și Nemărginirea (Siddhi-urile cheilor 5 și 35) conțin timpul și spațiul. Tărâmul fără timp și spațiu conține tărâmul cu timp și spațiu.

Cum traduc acest mister paradoxal este că noi suntem creatorii timpului și spațiului, fără noi acestea nu ar exista. Timpul și spațiul creează “țarcul” pe care îl folosim pentru a experimenta viața în acest corp. Fără viață, creația nu are sens. Noi suntem cei veniți din tărâmul fără timp și spațiu și prin simpla noastră prezență, timpul și spațiul iau ființă pentru a ne servi.

Tu, la fel ca mine și ca oricine altcineva care este în viață suntem maeștrii timpului și spațiului, acestea se mulează după nevoile noastre. Probabil, când nu vom mai avea nevoie de ele, „țarcul” va dispărea și vom trece în următorul plan al existenței. Ce putem face este să ne bucurăm de viață, de “țarc” și să recunoaștem că suntem niște copii ai Întregului iar această lume, acest Univers este scoica necesară pentru șlefuirea ființei noastre. Probabil de aceea Richard Rudd a numit sfera desăvârșirii noastre, sfera Perlei, noi folosind resursele din jurul nostru pentru a ne maturiza ființa.

2. Impulsivitatea care ne scoate din ritm

Fiecare organism are rolul său și în același timp ritmul său. Dacă nu ar exista anumite ritmuri, viața în modul în care o știm, nu ar exista. Dacă Pământul ar ieși din ritm și s-ar roti azi mai repede, mâine mai încet, ce s-ar întâmpla? De aceea, este benefic să ne readucem aminte de ritmurile care ne mențin în această experiență a vieții, de stabilitatea pe care o primim de la viață pentru a ne continua călătoria. Am putea spune că viața are Răbdare (Darul cheii 5) cu noi.

Umbra cheii 5 este Nerăbdarea și este despre ieșirea prematură din ritm ori despre rămânerea prea mult timp în același ritm, chiar dacă viața ne arată, prin semne, că este momentul să găsim un alt ritm mai potrivit nouă. Am putea spune că cei blocați în această umbră ori nu au răbdare cu ritmul în care sunt ori nu au răbdare cu orice alt ritm diferit de cel în care se află.

Din păcate, mulți oameni sunt separați în acest moment de ritmul lor natural și de ritmul Întregului, trăind o viață în care își caută sensul, scopul, folosind dependențele pentru a rezista. Una dintre cauzele, pe care le-am observat, pentru acest fenomen este deconectarea de natură. În țările considerate dezvoltate, cei mai mulți oameni trăiesc în orașe mari, unde ritmul este alert aproape tot timpul.

În natură putem observa că există momente de liniște dar și momente de agitație, în funcție de anotimp, în funcție de interacțiuni, în funcție de impactul unor fenomene ale naturii. Natura ne învață lecția eficienței și adaptabilității, ne arată cum să ne conservăm energia și când să o folosim. Natura ne arată că este un moment potrivit pentru orice, dacă avem Răbdare (Umbra cheii 5) pentru a îl aștepta.

Dacă, spre exemplu, îi spui unui director de vânzări să aibă răbdare ca rezultatele să vină la momentul potrivit, probabil te va da afară din birou. “Avem nevoie de rezultate ACUM, să ne atingem obiectivele ACUM, nu putem avea răbdare pentru că altfel intrăm în faliment”, probabil asta va transmite acel om și într-adevăr ar avea dreptate. În această societate care încurajează competitivitatea înaintea colaborării, este legea junglei, supraviețuiește doar cel care se adaptează.

Problema este că ritmul junglei este unul natural, nu forțat, pe când ritmul societății moderne este unul artificial care nu respectă viața și corpul care deține viața. Astfel că am putea spune că în junglă am putea avea momente de liniște pe când în societatea modernă nu avem timp de asta. Această impulsivitate provenită din deconectarea de natură ne costă și fiecare dintre noi plătește prețul pentru asta.

3. Cultivarea Răbdării

Pentru a simți Răbdarea (Darul cheii 5), este important să o cultivăm în mintea și în corpul nostru. De multe ori, Nerăbdarea apare pentru că ne lăsăm distrași de la nevoile noastre autentice și considerăm că ceva din exterior ne poate liniști, ne poate aduce în Răbdarea profundă. Răbdarea vine în momentul în care condițiile pentru aceasta sunt îndeplinite.

Dacă te miri de ce produsul finit nu iese într-o fabrică, chiar dacă utilajele funcționează, atunci s-ar putea să fi uitat să pui materia primă, nu? Materia primă pentru Răbdare (Darul cheii 5) este, culmea, Nerăbdarea (Umbra cheii 5). Fără umbră nu există dar, a încerca să eliminăm Nerăbdarea (Umbra cheii 5) ne duce în și mai multă Nerăbdare (Umbra cheii 5). Acest algoritm funcționează pentru orice umbră, dacă nu învățăm să le folosim ca materii prime, crezând că sunt produse finite, viața poate deveni foarte rapid frustrantă.

Astfel, primul pas este să observăm ce fel de Nerăbdare manifestăm, dacă suntem prea impulsivi ori dacă avem tendința de a aștepta prea mult, fără a simți când este momentul potrivit pentru a acționa și apoi să mergem treptat în direcția inversă, până găsim ritmul potrivit. Este nevoie de experiență pentru a găsi ritmul potrivit, doar cheia 35, partenerul cheii 5, este o cheie experențială. Am putea spune că în cheia 5 găsim ritmul potrivit pentru a găsi momentul sau momentele potrivite pentru a acționa.

Din păcate, foarte mulți oameni sunt blocați în propriul intelect, în propriile programe mentale și astfel nu simt nici ritmul și astfel acționează în momente nepotrivite. Acei oameni se simt ca pe ringul de dans încercând să se miște pe ritm fără să reușească asta. De aceea, când observăm că încercăm să fim în ritm mai bine ne oprim pentru a asculta ritmul.

Când, însă, ne-am construit o viață care nu permite a ne opri, altfel fiind în pericol de a pierde tot ceea ce am agonisit, este aproape imposibil să ne îmbunătățim viața. Ne simțim blocați în tipare, în ritmuri fără a percepe că poate mai bine pierdem ceea ce credem că am agonisit pentru a ne regăsi pe noi și a construi structuri, ritmuri, tipare prin care ceea ce obținem să fie sustenabil. Dacă trăim cu frica lunii următoare, că nu ne vom descurca, este clar că ceva este în neregulă și ar fi bine să ne întrebăm dacă ne-am deconectat de la geniul nostru, de la busola noastră.

4. Bucuria de a trăi vine din lucrurile mărunte

Când recunoaștem umbrele, când recunoaștem Nerăbdarea și Foamea (Umbrele cheilor 5 și 35), atunci le putem urma în direcția inversă până găsim ritmul potrivit care ne duce către a ne putea bucura de viață. Împlinirea poate fi simțită constant doar atunci când vine ca urmare a unor ritmuri naturale, atunci când vine în flux.

Un copil are nevoie de îngrijire constantă, de comunicare constantă, de limite sănătoase împuternicite constant, nu poți crește un copil precum urmezi un liceu la seral, nu? La fel și cu împlinirea, aceasta vine când am investit constant în nevoile noastre naturale, în ritmurile noastre naturale, fără a lăsa prea mult ca exteriorul să ne distragă atenția de la ceea ce este cu adevărat important pentru noi.

Darul cheia 35, partenerul de programare a cheii 5, este Aventura. Un om aflat în acest dar se poate bucura de lucrurile mărunte din viața sa, creând Rai din ceea ce are. Dacă același om se lasă distras de exterior și crede că e nevoie să realizeze lucruri extraordinare pentru a fi validat și împlinit, va simți profund Foamea (Umbra cheii 35) de mai mult, foame pe care oricât de mult ar hrăni-o nu o va sătura.

Când nu mai alergăm după extraordinar, revenim către ființa noastră, revenim în ritmurile noastre naturale și începe să ne placă din nou de noi. Cum să îți placă de tine dacă tu, prin acțiunile tale, încerci să nu fii tu? Suntem diferiți fiecare dintre noi, avem roluri diferite, ba chiar avem niveluri de energie diferite, în funcție de rolul genetic pe care îl avem de jucat.

Natura ne-a înzestrat cu tot ceea ce avem nevoie pentru a simți împlinirea, dacă noi considerăm că avem nevoie de mai mult, aceea este doar Foamea (Umbra cheii 35) care ne împinge în impulsivitate ori în resemnare (Umbra cheii 5 – Nerăbdarea). Dacă nu ne mai putem bucura de lucrurile mărunte, cel mai probabil ne-am deconectat de ființa noastră la un moment dat, am considerat că avem șanse mai mari să ne descurcăm dacă facem asta.

Fără acea deconectare, ne era greu să rezistăm, însă dacă am rămas deconectați e provocator. Această dependență de deconectare o observăm și la oamenii blocați într-o traumă, acea traumă creând separarea însă ulterior separarea devenind cronică. Un animal în natură se poate deconecta temporar pentru a supraviețui, atunci când un pericol este iminent, însă apoi se scutură și își revine. Omul, însă, creează cu ajutorul minții, care este un instrument incredibil de puternic, strategii și scenarii prin care să nu se mai întoarcă vreodată în situația considerată periculoasă și astfel se deconectează, se separă.

Bucuria apare din conexiune, din deschidere, pentru că simțim susținere de la Întreg atunci. Ți s-a întâmplat să ai în față o persoană care se deschide față de tine și tu să nu te poți deschide? Să știi că și mie mi s-a întâmplat și cred că multora dintre cei care citesc aceste rânduri. Acea închidere este rodul rănii / traumei și fix acea închidere ne blochează din a ne bucura de conexiunea cu Întregul.

Poate ai observat că ai oameni pe care nu îi suporți sau despre care spui că nu te poți apropia de ei. Motivul este dat de faptul că acei oameni ori alții din trecut care semănau cu aceștia ori jucau un rol apropiat, te-au rănit. Dacă am observat o astfel de închidere, este moment de sărbătoare, pentru că putem observa unde anume ne blocăm pentru a nu simți împlinirea.

Prin cultivarea Răbdării (Darul cheii 5) și a curajului de a persevera, observăm cum treptat începem să ne dăm zidurile jos și să simțim bucurie în preajma unor oameni pe care, poate, înainte nu îi suportam. Așa învățăm să ne deschidem, să iubim, cultivând darul Aventurii (Darul cheii 35), darul care ne duce către inima noastră și ne conectează la inimile celorlalți. Dacă acționăm din Nerăbdare (Umbra cheii 5), considerăm că situația în care ne aflăm nu se poate schimba vreodată și astfel trecem peste oportunitatea de a simți împlinirea.

Scriu aceste rânduri pentru că un om blocat în răni ori traume, în primă fază respinge fix oamenii care l-ar putea susține în procesul de vindecare. Cred că ai observat că un astfel de om este atras preponderent de relațiile pe care le denumim ca fiind toxice. Dacă ești în această situație și observi că te atrag relațiile toxice, personale ori profesionale, îți recomand să observi oamenii și situațiile pe care le respingi, pentru că nu le consideri suficient de atractive. Acolo s-ar putea să fie cheia vindecării tale, cultivă Răbdarea (Darul cheii 5) și lasă-te susținut/ă de viață, altfel rămâi blocat/ă în aceleași tipare care nu te mai susțin.

5. Transmutarea Nerăbdării și Foamei


Cheia 5 ne arată ritmurile și tiparele pe care le respectăm zilnic iar cheia 35 ne arată experiențele potrivite ori cele nepotrivite. Cele două chei ne pot ajuta să ne păstrăm ritmuri și tipare potrivite ființei noastre, rolului nostru genetic ori ne pot duce în ritmuri și tipare care nu ni se potrivesc. Am observat că mental nu ne putem da prea ușor seama dacă un ritm ne este potrivit ori nu. Dacă ne întrebăm înseamnă că nu simțim răspunsul, nu?

Transmutarea celor două umbre începe cu o evaluare sinceră a modului în care ne trăim viața, fără a fi sinceri cu noi ne putem pierde în nesimțire. O întrebare pe care ne-o putem adresa este dacă simțim bucuria de a trăi în ceea ce facem zilnic, dacă tiparele noastre ne susțin bucuria ori dacă ne amânăm bucuria sperând că la un moment dat, cândva, o vom simți.

Bucuria de a trăi este cultivată prin lucrurile mărunte, cele de zi cu zi. Dacă acestea nu sunt în acord cu ființa noastră, ar fi bine să ne întrebăm dacă ne sunt cu adevărat benefice. Ar putea să ne fie benefice însă din cauza rănilor și traumelor să nu putem realiza asta, ar putea, însă, să nu ne fie benefice, să nu ne fie potrivite și astfel să ne ducă într-o direcție nebenefică. Răspunsul îl vom avea întotdeauna în simțire.

De aceea Richard Rudd, autorul Cheile Genelor, recomandă contemplarea, prin contemplare ne punem întrebarea și apoi lăsăm răspunsul să vină de la sine, atunci când am creat condițiile în interior pentru a îl primi. De aceea, contemplarea are nevoie de Răbdare (Darul cheii 5) pentru că răspunsul nu îl primim când vrem, ci când suntem pregătiți.

Dacă dorim să transmutăm Nerăbdarea (Umbra cheii 5) este recomandat să avem Răbdare (Darul cheii 5). Știu că ceea ce am scris este poate chiar amuzant și îmi asum acest lucru, poate e nevoie să nu mai luăm lucrurile atât de în serios, căutând răspunsuri în mod impulsiv. Scriu aceste rânduri pentru că am observat că din momentul în care am pus întrebarea, răspunsul vine, este doar o chestiune de timp până îl voi primi.

Astfel, când Nerăbdarea ne năvălește, putem trage aer în piept și să intrăm în contemplare, să lansăm întrebarea și să ne relaxăm în aceasta. Câteodată relaxarea va veni, alteori nu, însă întrebarea a fost lansată cu siguranță și răspunsul este acolo, ce avem de făcut este să creăm condițiile pentru a îl primi. Din ce am observat, dacă am trăit într-un ritm alert, pentru a primi răspunsul s-ar putea să fie nevoie să punem frână puțin, dacă am trăit într-un ritm mai lent, pentru a primi răspunsul s-ar putea să fie nevoie să apăsăm puțin pedala de accelerație.

Lucrurile sunt simple, noi le complicăm atunci când pur și simplu nu ne conectăm la ritmul nostru și al vieții, dacă nu simțim, dacă nu ne adaptăm. Viața ne oferă toate uneltele necesare pentru a simți prosperitatea, pentru a simți iubirea, pentru a simți bucuria, ce avem de făcut este să ne acordăm corpul la acestea. S-ar putea să fie nevoie de timp și de experiențe pentru a ne acorda, însă dedicarea, Răbdarea (Darul cheii 5) și perseverența noastră ne vor aduce răspunsurile pe care le căutam.

Pentru a transmuta Foamea (Umbra cheii 35) s-ar putea să avem nevoie de experiențe prin care să realizăm cât de mult ne putem hrăni Foamea pentru a fi suficient cât să nu ne deraieze de pe calea noastră. Nu putem scăpa de umbre, de aceea învățăm să le folosim ca pe niște materii prime pentru a scoate un produs finit, darul. Învățând să ne hrănim umbrele, fără a le manifesta, le pregătim pentru alchimizare. Aventura (Darul cheii 35) este legată profund de acest proces de hrănire, descoperind miracolul care d-abia așteaptă să se manifeste prin alchimizare.

Aventura (Darul cheii 35) vorbește despre experiența potrivită, experiență care vine și ea la momentul potrivit, de aceea Răbdarea (Darul cheii 5) în continuare este necesară. Nu ne putem hrăni tot timpul umbrele, este important să așteptăm momentul potrivit. Să îți dau un exemplu legat de dorințe, pentru ca o dorință să ne îmbogățească experiența, este foarte important să așteptăm momentul potrivit pentru a o îndeplini. Altfel, dacă accesăm o dorință mai devreme sau mai târziu de acest moment potrivit, s-ar putea să ne creeze provocări suplimentare și să ne îngreuneze viața.

Experiența potrivită nu este extraordinară, nu este specială, nu este ceva ieșit din comun. O zi poate fi plină cu multe experiențe potrivite și astfel realizăm că am fost în flux, că nu am fost în contratimp cu viața. Una dintre provocările umbrei cheii 5 este contratimpul, atunci când parcă întotdeauna ajungem ori mult prea devreme ori mult prea târziu și astfel situațiile se îngreunează.

Dacă te regăsești într-o zi în care te simți în contratimp, poți încerca să te oprești din acțiune și să stai cu tine, să simți ce ai de făcut în continuare. Nu putem ieși din contratimp cu forța, dacă acționăm din impulsivitate, s-ar putea ca rezultatul să ne arate că ar fi fost nevoie să fi avut mai multă răbdare. Ieșim din contratimp cu delicatețe, cu blândețe.

Aici de fapt este concluzia acestei contemplări, pentru a accesa cele două daruri, Răbdarea și Aventura, avem nevoie să fim blânzi cu noi, să ne tratăm cu acceptare, cu delicatețe, să ne îngrijim atunci când ne simțim în contratimp. Dacă suntem ostili cu noi, ori cu cei din jur, nu intrăm în flux mai repede ci rămânem blocați în afara acestuia.

Răbdarea (Darul cheii 5) nu înseamnă a sta degeaba ci devine arta de a ne ocupa timpul în mod eficient așteptând momentul potrivit.

Astfel, descoperim că timpul este aliatul nostru, cât timp așteptăm, lucruri se întâmplă pe fundal pentru a crea condițiile potrivite pentru Aventura (Cheia 35) potrivită . Avem nevoie doar de Răbdare (Cheia 5) cu noi dar și cu cei din jur pentru ca viața să paveze calea benefică pentru noi, calea unde învățăm să ne deschidem inima și mintea. Când ești într-o situație provocatoare, cultivă Răbdarea, știu că nu este neapărat ușor însă deschide-ți percepția și observă. S-ar putea să nu fie nevoie să aștepți prea mult, de aceea deschide-ți simțurile și o să îți dai seama.

După cum scriam mai sus, Răbdarea nu înseamnă a sta degeaba ci a ne deschide simțurile pentru a realiza când este momentul potrivit și care este acțiunea potrivită. Astfel, ne reconectăm cu corpul nostru, cu umanitatea noastră și trăim experiențele nu doar cu mintea ci cu totalitatea ființei noastre. Viața ne pregătește tot timpul experiențe potrivite, cultivând Răbdarea și conștiența, începem să le observăm din ce în ce mai des până intrarea în flux devine din ce în ce mai ușoară și astfel viața devine un șir lung de experiențe care ne îmbogățesc.

CURAJ ÎN A AVEA RĂBDARE ÎNȚELEGÂND CĂ VIAȚA FACE TOT CEEA CE SE POATE PENTRU TINE, DOAR TU EȘTI CREATOR AL TIMPULUI ȘI SPAȚIULUI!

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână