Unealta mea preferat─â pentru sus╚Ťinerea manifest─ârii Geniului este:

Carte transparent

Scris─â de Richard Rudd, cartea Cheile Genelor este folosit─â de oameni din diverse domenii, de la filosofi, psihologi dar mai ales de oameni care doresc s─â ├«╚Öi ├«n╚Ťeleag─â comportamentul lor ╚Öi al altora. Pentru mine, Cheile Genelor reprezint─â fitness pentru minte ╚Öi pentru ├«ntregul arsenal al inteligen╚Ťelor de care dispunem, este o unealt─â valoroas─â pentru a observa atunci c├ónd avem tendin╚Ťa s─â ne asan─âm Geniul ╚Öi astfel a permite acestuia s─â se manifeste din ce ├«n ce mai des.

Cheile Genelor este o colec╚Ťie de 64 de tr─âs─âturi umane, denumite ├«n carte chei ╚Öi asociate celor 64 de hexagrame din I Ching ╚Öi celor 64 de codoni din ADN-ul uman. Aceste tr─âs─âturi sunt prezentate sub forma a 3 niveluri ale con╚Ötiin╚Ťei, umbra (starea joas─â distructiv─â dar necesar─â), darul (starea ├«nalt─â care apare ca urmare a folosirii ├«n mod creativ ╚Öi benefic a st─ârii joase) ╚Öi Siddhi-ul (starea cea mai ├«nalt─â, non-dual─â, stare care reprezint─â esen╚Ťa care se afl─â ├«n spatele realit─â╚Ťii noastre percepute). Cheile Genelor reprezint─â o unealt─â ideal─â pentru cartografierea Geniului uman ╚Öi astfel ne readuce aminte de poten╚Ťialul din ADN-ul nostru, poten╚Ťial pe care nu de pu╚Ťine ori l-am dat pe iluzia siguran╚Ťei sau valid─ârii sociale.

Cei 4 piloni

Richard Rudd, autorul Cheile Genelor, ne ofer─â 4 piloni f─âr─â de care Geniul nu are mediul potrivit pentru manifestare. Ace╚Ötia ne aduc aminte c─â sunt anumite lucruri ├«n via╚Ť─â pe care le putem controla, altele mai greu. Geniul nostru va func╚Ťiona ├«n ambele cazuri doar c─â rezultatul va fi de fiecare dat─â diferit. Cei 4 piloni ne aduc aminte de natura schimb─âtoare a vie╚Ťii.

Contemplare

Calea de mijloc dintre medita╚Ťie ╚Öi concentrare, contemplarea ├«╚Ťi ofer─â r─âspunsuri, sub form─â de revela╚Ťii ╚Öi integr─âri atunci c├ónd e╚Öti preg─âtit/─â pentru acestea. Contemplarea este calea pe care Richard Rudd o recomand─â pentru a folosi Cheile Genelor ├«n vie╚Ťile noastre.

Cercetare

Dac─â mintea este deschis─â c─âtre exterior poate ├«n╚Ťelege mult mai bine ceea ce experimenteaz─â ╚Öi astfel se poate adapta ├«n consecin╚Ť─â. Cercetarea este calea min╚Ťii deschise care creeaz─â condi╚Ťiile necesare pentru a tr─âi cu inima deschis─â.

bl├ónde╚Ťe

F─âr─â bl├ónde╚Ťe fa╚Ť─â de noi, ├«n primul r├ónd ╚Öi apoi fa╚Ť─â de ceilal╚Ťi, tot ce facem este s─â continu─âm un r─âzboi cu via╚Ťa, un r─âzboi cu exteriorul pe care s-ar putea ca nici m─âcar s─â nu-l fi ├«nceput ci s─â-l fi mo╚Ötenit de la cei de dinaintea noastr─â.

r─âbdare

├Än societatea modern─â avem tendin╚Ťa s─â gr─âbim lucrurile, ne-am pierdut conexiunea cu exteriorul ╚Öi consider─âm c─â lucrurile ar trebui s─â se rezolve mai repede dec├ót este posibil. R─âbdarea ne aduce aminte c─â totul se rezolv─â atunci c├ónd condi╚Ťiile necesare sunt ├«ndeplinite.

Modalit─â╚Ťi de a lucra cu

Cheile Genelor

Indiferent de modalitatea de lucru aleas─â, Cheile Genelor este despre adaptare. Av├ónd r─âd─âcinile ├«n I Ching, Cheile Genelor fiind una dintre cele mai recente interpret─âri ale acestei cunoa╚Öteri str─âvechi, suntem sus╚Ťinu╚Ťi s─â ne adapt─âm mai u╚Öor contextelor pe care le tr─âim, scopul fiind conexiunea cu via╚Ťa, cu ├Äntregul, cu Dumnezeu, cu Sursa.

Profilul hologenetic

Metoda cea mai cunoscut─â, se adreseaz─â min╚Ťii omului modern ar─ât├óndu-i modul ├«n care este construit ╚Öi cum se adapteaz─â (sau nu) exteriorului).

Divina╚Ťie

Cheile Genelor poate fi folosit─â ca mijloc de comunicare cu via╚Ťa. Dac─â te ├«ntrebi cum, este simplu, ├«╚Ťi adresezi ├«ntrbarea ╚Öi apoi ori deschizi cartea la ├«nt├ómplare ori folose╚Öti c─âr╚Ťile Wisdom Keepers (cu cele 64 de chei) ╚Öi r─âspunsul deja a venit.

Dream Arc (Arca viselor)

Călătoria întotdeauna surprinzătoare pe tărâmul animalelor de putere prin Arca Viselor este dedicată emisferei noastre drepte. Aici logica este subordonată abstractului și Nimic și Totul are sens.

Metoda ta

Cheile Genelor reprezint─â ocunoa╚Ötere vie ╚Öi cu aplicabilitate ├«n multiple domenii. Am putea spune c─â este o unealt─â a omului erudit. Sunt oameni care aplic─â Cheie Genelor ├«n medicin─â, al╚Ťii ├«n lucrul cu corpul fizic, al╚Ťii folosesc acest instrument ca diapazon pentru comunitatatea din care fac parte.

├Ä╚Ťi prezint

PROFILUL HOLOGENETIC

Profilul hologenetic este denumit Calea de Aur ╚Öi reprezint─â o sintez─â a c─âl─âtoriei noastre prin via╚Ť─â. Calea de Aur este calea pe care fiecare dintre noi o parcurgem, cu sau f─âr─â Cheile Genelor, este c─âl─âtoria c─âtre Iubire, c─âtre sentimentul pe care pare c─â l-am pierdut c├ónd ne-am n─âscut ╚Öi care a fost ├«mputernicit de contactul nostru cu exteriorul ├«n primii ani de via╚Ť─â (dac─â acest contact nu a fost perceptul ca fiind unul benefic).

Fiecare dintre cele 3 secven╚Ťe ale C─âii de Aur ne apropie de noi, de semenii no╚Ötri, de natur─â ╚Öi de via╚Ť─â. Mai jos g─âse╚Öti c├óteva cuvinte despre cele 3 secven╚Ťe ╚Öi motivul pentru care le recomand.

Tot ceea ce ai nevoie pentru a genera profilul t─âu hologenetic este data, ora ╚Öi locul na╚Öterii. 

Posibile întrebări:

Dac─â ai un interval este foarte posibil s─â nu se schimbe foarte mult profilul. Ca regul─â, dac─â ├«n intervalul dat nu se schimb─â activ─ârile din prima secven╚Ť─â (Secven╚Ťa de Activare), recomand a se alege o or─â din acel interval. Dac─â nu se cunoa╚Öte deloc intervalul ╚Öi nu exist─â o posibilitate pentru a ob╚Ťine o or─â a na╚Öterii exact─â (dac─â spre exemplu maternitatea nu mai are aceast─â informa╚Ťie), recomand a se alege o or─â din acea zi ╚Öi a genera profilul cu aceasta. Dup─â cum men╚Ťionam mai sus, c├ónd lucr─âm cu o cheie, lucr─âm cu toate.

Profilul hologenetic este doar una dintre modalit─â╚Ťile de lucru cu Cheile Genelor, mai sus am oferit ╚Öi altele care nu necesit─â data, ora ╚Öi locul na╚Öterii ci doar deschiderea ta c─âtre introspec╚Ťie ╚Öi contemplare.

Totu╚Öi, a crede presupune a ne bloca ├«ntr-o perspectiv─â limitat─â a realit─â╚Ťii, consider├ónd c─â am descoperit adev─ârul absolut. Nu este nevoie s─â crezi, ba chiar este contraindicat, credin╚Ťa ├«n dualitate fiind foarte u╚Öor de contrazis ╚Öi de multe ori de noi ├«n╚Öine. A ne adapta fluxului vie╚Ťii presupune a experimenta, a descoperi, a ├«nv─â╚Ťa (dac─â este nevoie) ╚Öi asta presupune deschidere. Oric├ót de mult a╚Ö ├«ncerca s─â explic veridicitatea unei unelte, a╚Ö face-o degeaba, de aceea te invit s─â descoperi dac─â ├«ntr-adev─âr acest instrument ╚Ťi se potrive╚Öte sau nu.

Ca r─âspuns la aceast─â obiec╚Ťie o s─â mai adaug ceva ce men╚Ťionez des ├«n cursurile sau programele pe care le sus╚Ťin, po╚Ťi lucra ╚Öi cu profilul vecinului sau vecinei c─â rezultatul va fi acela╚Öi, doar c─â drumul nu va fi la fel de familiar. Toate cheile sunt conectate ├«ntre ele, toate Umbrele, toate Darurile, toate Siddhi-urile sunt conectate ├«ntre ele ╚Öi c├ónd accesezi una dintre ele, le accesezi pe toate.

Recomand lucrul cu profilul hologenetic nu doar datorit─â preciziei sale (pe care am testat-o ╚Öi o testez tot timpul – am fost sceptic c├ónd am descoperit Cheile Genelor ├«ns─â m─â uime╚Öte acurate╚Ťea sa) ci datorit─â modului ├«n care ajut─â la deblocarea min╚Ťii ╚Öi astfel ne conduce c─âtre manifestarea Geniului.

Cele 3 secven╚Ťe ale C─âii de aur

Pentru detalii despre fiecare secven╚Ť─â, click pe imaginea aferent─â secven╚Ťei dorite:

ro_RORomână

Secven╚Ťa de Activare
Manifestarea Geniului prin stabilitate intern─â

Activare

DESPRE SECVENȚA DE ACTIVARE

Prima ╚Öi probabil cea mai important─â secven╚Ť─â, Secven╚Ťa de Activare ne pune fa╚Ť─â ├«n fa╚Ť─â cu provocarea vie╚Ťii noastre, cea care ori ne sus╚Ťine evolu╚Ťia (Sfera Evolu╚Ťiei) ╚Öi declan╚Öeaz─â manifestarea Geniului (Sfera Radian╚Ťei) ori care ne men╚Ťine ├«ntr-un continuu r─âzboi cu via╚Ťa, r─âzboi prin care facem orice putem pentru a ne separa de exterior, consider├óndu-l ostil. Secven╚Ťa de Activare este legat─â de declan╚Öarea stabilit─â╚Ťii interne, stabilitate at├ót de necesar─â pentru a Sus╚Üine manifestarea Geniului.

SFERE

Sfera Muncii Vie╚Ťii: Lucrarea vie╚Ťii noastre, locul de unde porne╚Öte ├«ntreaga c─âl─âtorie ╚Öi locul unde se finalizeaz─â. Am putea spune c─â este activarea cu cea mai mare influen╚Ť─â asupra comportamentului nostru.

Sfera Evolu╚Ťiei: Ceea ce ne permite sau blocheaz─â evolu╚Ťia. Am putea interpreta c─â aceast─â sfer─â permite sau blocheaz─â manifestarea Geniului.

Sfera Radian╚Ťei: Declan╚Öarea stabilit─â╚Ťii interne duce la manifestarea Geniului. Ceea ce g─âse╚Öti ├«n aceast─â sfer─â este “aroma” Geniului t─âu sau care este efectul secundar al asan─ârii Geniului, dac─â ├«n pasul anterior ╚Ťi-ai blocat con╚Ötient sau incon╚Ötient evolu╚Ťia.

Sfera Scopului Vie╚Ťii: Locul unde integrarea se produce prin declan╚Öarea stabilit─â╚Ťii interne ╚Öi astfel asumarea responsabilit─â╚Ťii fiin╚Ťei tale sau modalitatea prin care fugi de aceast─â responsabilitate (╚Öi clar nu ├«╚Ťi place)

C─éI

Calea Provocării: Provocările potrivite necesare pentru a hrăni Geniul și modalitatea în care le putem gestiona.

Calea Revela╚Ťiei: Aici este locul unde decizia devine ac╚Ťiune. Aici revela╚Ťia poate ap─ârea pentru a schimba o decizie, realiz├ónd c─â tiparul pe care l-am urmat nu ne (mai) este benefic ori pentru a ne ├«mputernici manifestarea Geniului.

Calea Stabilit─â╚Ťii Centrale: Mediul potrivit pentru manifestarea Geniului. ├Än absen╚Ťa stabilit─â╚Ťii care vine din interior, ├«ncerc─âm s─â schimb─âm exteriorul ╚Öi ne asan─âm Geniul ├«n favoarea strategiilor necesare ├«ncerc─ârii de a schimba ceea ce este ├«n afara noastr─â.

Secven╚Ťa Venus
Integrare / Vindecare prin rela╚Ťii

Descriere:

Secven╚Ťa Venus ne ofer─â posibilitatea s─â st─âm fa╚Ť─â ├«n fa╚Ť─â cu modul ├«n care ne-am obi╚Önuit s─â rela╚Ťion─âm, cu tiparele noastre rela╚Ťionale ╚Öi totodat─â ne ofer─â posibilitatea s─â descoperim dac─â sunt (sau nu) blocaje ├«n interac╚Ťiunea cu exteriorul. Aceast─â secven╚Ť─â este cea prin care se realizeaz─â “vindecarea” prin integrarea unor noi informa╚Ťii ├«n ADN ╚Öi apoi transmiterea acestora c─âtre celul─â. Richard Rudd, autorul Cheile Genelor, ne spune despre Secven╚Ťa Venus ne ajut─â s─â-i putem con╚Ťine pe ceilal╚Ťi prin a ne asuma propriul mecanism defensiv ╚Öi dezvoltarea mecanismului alchimic interior.

Sfere:

Sfera Scopului Rela╚Ťiilor: Punctul de ├«nceput al oric─ârei rela╚Ťii ├«l g─âsim aici, devenind astfel un scop incon╚Ötient al c─âut─ârilor noastre. C├ónd c─âutarea se opre╚Öte, magia apare ╚Öi totodat─â darurile asociate acestei sfere.

Sfera Atrac╚Ťiei: Ceea ce atragem / respingem conform stabilit─â╚Ťii ori instabilit─â╚Ťii noastre.

Sfera IQ-ului: Modul ├«n care ne folosim mintea pentru a gestiona contextele rela╚Ťionale. Perioada asociat─â din copil─ârie: 15 – 21 de ani.

Sfera EQ-ului: Modul ├«n care ne folosim emo╚Ťiile pentru a gestiona contextele rela╚Ťionale. Perioada asociat─â din copil─ârie: 8 – 14 ani.

Sfera SQ-ului: Inteligen╚Ťa corpului fizic, denumit─â de Richard Rudd, inteligen╚Ťa noastr─â spiritual─â, leg─âtura corpului fizic cu corpurile subtile. Perioada asociat─â din copil─ârie: primii 7 ani de via╚Ť─â.

Sfera Nucleului: Rana care ascunde darul care d-abia a╚Öteapt─â s─â se manifeste prin noi. Aceast─â sfer─â este cea care ne sus╚Ťine conexiunea ne├«ntrerupt─â┬á cu exteriorul, cu cei din jurul nostru ori ne blocheaz─â accesul c─âtre ceilal╚Ťi. Perioada asociat─â: intrauterin─â.

C─âi:

Calea Dharmei: Denumit─â ╚Öi Calea Destinului, aici descoperim leg─âtura dintre stabilitatea / instabilitatea noastr─â ╚Öi contextele rela╚Ťionale pe care le atragem ori respingem.┬á

Calea Karmei: Modul ├«n care gestion─âm mental contextele rela╚Ťionale pe care le atragem.

Calea Inteligen╚Ťei: Emo╚Ťiile folosite pentru a persecuta ori folosite ca ghid pentru a ne ├«ntoarce c─âtre noi.

Calea Iubirii: Curajul de a ne deschide fa╚Ť─â de exterior, fa╚Ť─â de via╚Ť─â.

Calea Realiz─ârii: Integrarea care ne duce c─âtre realizare, c─âtre conexiune cu via╚Ťa.

Secven╚Ťa Perl─â
Prosperitate în echilibru

Descriere:

Am putea spune c─â Secven╚Ťa Perl─â este cirea╚Öa de pe tort, este ceea ce se ├«nt├ómpl─â prin noi atunci c├ónd suntem ├«n fluxul vie╚Ťii, c├ónd nu ne mai ├«mpotrivim ╚Öi alegem s─â ne adapt─âm. Aceast─â secven╚Ť─â ne invit─â la a fi ├«n serviciul vie╚Ťii, ├«n a tr─âi dezl─ân╚Ťui╚Ťi de condi╚Ťion─ârile, de programele care nu ne mai sus╚Ťin ╚Öi ne ├«mpiedic─â s─â ne adapt─âm.

Sfere:

Sfera Voca╚Ťiei Sfera Nucleului devine Sfera Voca╚Ťiei ├«n Secven╚Ťa Perl─â, este rezultatul procesului nostru interior ╚Öi asumarea responsabilit─â╚Ťii pentru propria fiin╚Ť─â.

Sfera Culturii: Aici descoperim mediul potrivit, ce anume ne accelereaz─â cre╚Öeterea, ne sus╚Ťine ini╚Ťiativele ╚Öi des─âv├ór╚Öirea comportamentului.

Sfera Brand-ului: Transformarea lucr─ârii vie╚Ťii noastre ├«n imaginea noastr─â autentic─â. Fiecare dintre noi am devenit cine am devenit ACUM.

Sfera Perlei: Sfera des─âv├ór╚Öirii noastre, am putea spune c─â aici descoperim modul ├«n care comportamentul nostru este impactat de toate cele 3 teme ale C─âii de Aur, manifestarea Geniului prin stabilitatea intern─â, gestionarea contextelor rela╚Ťionale ╚Öi conexiunea noastr─â cu via╚Ťa.

C─âi:

Calea Ini╚Ťiativei: Ini╚Ťiativa hr─ânit─â de Geniu ori ini╚Ťiativ─â hr─ânit─â de r─âni?

Calea Cre╚Öterii: Alegem calea greoaie sau calea u╚Öoar─â prin care s─â cre╚Ötem ├«n aceast─â via╚Ť─â?

Calea Serviciului: Indiferent de cum ne tr─âim via╚Ťa suntem ├«n serviciul vie╚Ťii. C─â alegem s─â ne ├«ndeplinim acest serviciu ori nu, aici este alegerea noastr─â.

Calea Quantum: Calea care leag─â toate cele 3 secven╚Ťe ╚Öi care ne arat─â procesul de involu╚Ťie care se realizeaz─â ├«n acela╚Öi timp cu procesul de involu╚Ťie.