Așchia nu sare departe de trunchi | SUBIECTE PENTRU O INIMĂ DESCHISĂ #48

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Sclavii (moderni) ideali sunt părinții cu copii. Este o practică bine cunoscută în HR de a da prioritate la angajare acestora, nu pentru a le face un bine ci pentru că pot face mai ușor compromisuri de dragul copiilor.

Acești părinți, chiar dacă sunt bine intenționați și le doresc binele, vor transmite această mentalitate copiilor lor, astfel pregătind o nouă generație de oameni compromiși.

Părinții acestor copii consideră că simplul fapt că le vor spune “nu fă ca mami / ca tati” este suficient, confirm zicalei: “fă ce zice popa nu ce face popa”. Nimic mai fals, copiii au nevoie de exemple, nu de ordine.

Un bun exemplu este cel al României de la începutul anilor ’90 când românii doreau altceva în afara comunismului dar cum altceva nu știau, au ales un comunism mascat în capitalism. La fel procedează și copiii, vor alege, nu în funcție de cum li s-au spus ci în funcție de cum au trăit. Au trăit în mentalitatea de sclav modern, de om compromis și  astfel așa vor alege să trăiască în continuare dacă nu vor trece printr-un proces de decondiționare și recondiționare.

Ce nu înțeleg unii părinți este că procesul este lung și anevoios și dacă ei nu vor trece prin acesta, se vor chinui și își vor chinui copiii în continuare. O condiționare nu se recondiționează ușor însă e posibil. Pentru asta e nevoie ca omul să stea față în față cu condiționarea și să nu îi mai urmeze ordinele. E ca o răscoală împotriva ego-ului construit, împotriva personalității și deci identității.

Ce am observat este că atunci când un părinte trece printr-un astfel de proces, de multe ori se transformă și copilul, chiar dacă acesta e la vârstă adultă, transformare datorată noilor interacțiuni cu acel părinte.

Cei mai mulți nu vor să își confrunte propria personalitate pentru că identificându-se în totalitate cu ea, consideră că altfel nu au cum să își trăiască viața. Viața poate fi trăită ori prin lentila geniului nostru nativ ori forțându-ne să fim cum ni se cere. Părinți au de ales ce fel de mod de a trăi le transmit copiilor. În funcție de ce aleg, să nu se mire de rezultatele pe care le vor produce, acestea vor fi conforme cu cauza.

Fie ca inima să Ni se deschidă, mintea să Ni se recondiționeze și corpul să Ni se vindece!

Orlando

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână