Ce îi lipsește omului modern să fie împlinit? | SUBIECTE PENTRU O INIMĂ DESCHISĂ #89

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Lucrez de 13 ani în facilitarea proceselor de învățare pentru adulți, de 11 ani m-am îndrăgostit de studiile de personalitate iar de 6 ani am descoperit Human Design și Cheile Genelor, două instrumente care mi-au oferit posibilitatea să înțeleg și mental dar și prin simțire măcar o părticică din potențialul meu și mi-au susținut manifestarea constantă a geniului.

În tot acest timp, lucrând cu multe mii de oameni (estimez undeva la 20000 – 30000 de oameni), cunoscând însă mai bine câteva mii dintre aceștia, pot spune cu claritate, SUNTEM DIFERIȚI și în același timp complementari unii altora. Fiecare dintre noi are ceva de oferit celuilalt, există o conexiune atât de profundă între noi oamenii încât pot înțelege de ce unii oameni spirituali spun că „eu sunt tu și tu ești eu”.

Am putut să observ de multe ori cum geniul meu devenea complementar cu geniul altei persoane, fără să fie nevoie de pregătiri suplimentare, fără să fie nevoie de strategii ori forțări. Acea conexiune ducea către flux, către ușurință, către relaxare și normal către rezultate pe care nici nu le visam înainte. Unii oameni consideră conexiunea ca fiind „o vrăjeală, o iluzie, o poveste pentru naivi” și aceștia au dreptate, pentru că nimeni nu i-a susținut și nici învățat cum să se conecteze cu ceilalți.

Dacă copilul de mic a fost forțat să fie într-un anumit mod, doar pentru că părinții ori profesorii cereau asta, în loc ca acel copil să învețe să se conecteze cu părintele ori profesorul, acesta a dezvoltat mecanisme de apărare, ori prin a făce ceea ce li se cere pentru a nu fi pedepsiți ori prin rebeliune, pentru a demonstra că nu poate fi urnit de pe loc. Niciuna dintre aceste două variante nu este benefică viitorului adult.

Dacă un copil nu descoperă de mic faptul că este complementar cu ceilalți ci mai este și pus în competiție cu colegii, cu semenii săi, la vârstă adultă se va simți pierdut și orice va face, va fi în zadar. Poate să facă averi peste averi, poate avea sute de case, aur, femei, bărbați, tot degeaba, pentru că împlinirea îl va ocoli.

Scriu acest articol pentru a îți transmite, cu claritatea pe care o simt acum, că ceea ce lipsește omului din societatea modernă este SENSUL. Prin 2014, 2015 am lucrat cu studenții, printr-un program susținut de Uniunea Europeană, pentru integrarea acestora pe piața muncii. Cea mai mare provocare pe care aceștia o aveau era faptul că habar n-aveau la ce sunt buni, nu știau ce să facă. Am întâlnit o mulțime de oameni frumoși acolo cu potențialul lor cu tot. Acei oameni puteau să strălucească atunci când m-am întâlnit cu ei însă nimeni nu îi susținuse până atunci și astfel nu își găseau sensul.

Du-te în orice liceu din țară și vorbește cu profesorii, cel mai probabil o să îți confirme ceea ce scriu aici. Copiii nu sunt conectați cu geniul lor, sunt dislocați de la potențialul lor pentru că de mici li s-a spus să urmeze niște pași standard care îi va duce către reușită. Școala standardizată, cea care este propusă copiilor și în aceste zile, nu este menită să îi ajute să își descopere potențialul ci este menită pentru a îi forța să învețe ceva ce statul a decis că este important pentru aceștia. Testele precum capacitatea, bacalaureatul sunt menite să impună o curriculă fixă, standard, care să se aplice pentru toți elevii.

Adultul care trece prin școala standardizată, fără să aibă susținere, prin exemplu, de la adulții din jur pentru a își manifesta geniul, are șanse infime să cunoască împlinirea în viață. Doar în cazul în care suferă atât de puternic încât decide să renunțe la ceea ce a primit până la 21 de ani și decide să își cunoască potențialul, doar atunci încep șansele să îi crească.

Când omul își cunoaște potențialul, realizează că împlinirea sa este legată de împlinirea celorlalți. Omul care nu își cunoaște potențialul consideră că împlinirea sa este legată doar de sine și astfel consideră că este în competiție cu ceilalți, cu viața, cu Întregul. Putem observa acest fenomen și în modul în care miliardarii planetei investesc acum o mulțime de bani pentru a își prelungi viața, poate chiar să devină nemuritori. Acestora le este atât de teamă de moarte pentru că le este teamă de viață, pentru că nu s-au împrietenit încă cu aceasta.

Sensul îl regăsim în momentele în care suntem uniți, nu degeaba se știe că în perioade de război ori calamitate, afecțiunile psihice ale oamenilor nu îi mai afectează atât de mult ba chiar cei care suferă de afecțiuni psihice ajung să se simtă mult mai bine ca pe timp de pace. Cine mai are timp de depresie, de anxietate atunci când este în serviciul semenilor săi și observă cum ajutorul oferit chiar contează.

Omul dorește să ajute, aceasta este menirea sa. Ai observat că atunci când ești în serviciul semenilor tăi, ai energie, ai focus, poate chiar probleme de sănătate se ameliorează ori dispar? Dacă da, atunci ai înțeles ceea ce ai de făcut în această viață pentru a fi împlinit/ă. Alții vor alerga după bogăție, vor fi în competiție cu ceilalți, se vor stresa, se vor chinui, vor agonisi însă tu știi că nicio agoniseală din lume nu înlocuiește conexiunea cu celălalt om pentru că această conexiune reprezintă conexiunea cu viața.

Ne-am dezvoltat în triburi, în comunități strânse, acolo sensul l-am găsit ușor, pentru că eram susținuți și noi susțineam la rândul nostru. Psihologii au descoperit că în triburi nu există depresie, nu există anxietate și noi trăim o accelerare a acestor afecțiuni. Sensul omului nu este legat de misiunea sa ci de modul în care se poate conecta cu ceilalți și poate trăi în colaborare, nu în competiție.

Așa că vrei să simți împlinire, vrei să simți sensul, indiferent de vârsta pe care o ai? E simplu, conectează-te cu semenii tăi, alege câțiva lângă care să trăiești, împarte resursele cu aceștia și ei să împartă resursele lor cu tine.

Când mai spune cineva că doar cel care muncește mult trebuie să fie recompensat cu mult mă apucă “spumele” pentru că acel om nu înțelege că MUNCA NU ESTE MENITĂ A FI FĂCUTĂ INDIVIDUAL CI ÎN GRUP. În trib, la vânătoare nu trimiteau un idiot cu sulița ci se duceau mulți bărbați care se susțineau reciproc. Femeile rămâneau ÎMPREUNĂ și se ocupau de cules roadele pământului și îngrijeau copiii. ÎMPREUNĂ!

Vrei să cunoști sensul vieții? Îl găsești în ÎMPREUNĂ!

Fie ca inima să Ni se deschidă, mintea să Ni se recondiționeze și corpul să Ni se vindece!

Orlando

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână