Ce mediu alegi să creezi? | SUBIECTE PENTRU O INIMĂ DESCHISĂ #13

Orlando Daniel

Orlando Daniel

“Fiecare doarme precum își așterne” este o zicală veche care se dovedește a fi la fel de actuală și acum și probabil pentru totdeauna. Când mai mulți oameni ne așternem viața în acel fel, creăm un mediu. În zilele acestea este creat un mediu cu foarte multă frică și unii, se pare, că își doresc să le fie frică în continuare pentru că o propagă mai departe. Dacă vom face asta suficent de mult timp, tot ce trebuie să facă cei care vor să ne controleze este să creeze o criză în care să ni se facă frică.

Lucrurile sunt foarte simple, noi le complicăm! Frica produce și mai multă frică. Bucuria produce și mai multă bucurie. Bucuria ajută sistemul imunitar, frica îl slăbește. Nu o spun eu, o spun doctorii care pricep mai bine situația ca mine.

Tu ce mediu alegi să creezi astăzi?

Asta nu înseamnă că nu ar mai trebui să ne fie frică. Frica este bună, ne ajută să supraviețuim. Prea multă frică, însă, ne îmbolnăvește rapid pentru că ne dereglează suprarenalele și sistemul nervos central. Frica trebuie conștientizată și ascultată, să îi ascultăm mesajul. Când mesajul a fost perceput, frica nu își mai are rost.

Cred că avem nevoie să creăm un mediu mai plăcut în care să trăim. Cei mai mulți părinți își doresc să aibă copii care să trăiască mai bine ca ei. Dacă părinții nu crează un mediu plăcut la ei acasă, le pot da copiilor oricâte jucării sau ulterior bani că tot degeaba. Dacă părinții se comportă ca niște animale speriate și copii se vor purta la fel.

Exemplul personal este cheia și de la noi pornește totul. Ce realitate dorim să creăm? În ce mediu dorim să trăim?

Nu contează provocarea ci mediul în care percepem provocarea. Una e să îți gestionezi o boală într-un mediu pașnic, alături de apropiați, alta este să o gestionezi într-un mediu ostil.

Pentru a ajunge însă la a gestiona cu lejeritate provocările vieții, un proces de decondiționare mentală și emoțională este esențial. Observ și în cazul meu, înainte îmi era infinit mai greu ca acum. Chiar dacă resimt provocările și mă sperii sau mă înfurii sau mă rușinez ca orice om, revenirea la conștiență este mult mai rapidă și de acolo alegerea pe care o am de făcut.

Îmi doresc să creez un mediu frumos alături de oameni care creează medii frumoase. Împreună ne este mai ușor!

Fie ca inima să Ni se deschidă, mintea să Ni se recondiționeze și corpul să Ni se vindece!

Orlando

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână