Cea mai bună „metodă” pentru a trăi liniștit/ă | SUBIECTE PENTRU O INIMĂ DESCHISĂ #11

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Este vorba despre a nu o lua personal. Dacă vrei o viață liniștită în care să nu îți consumi energia pe chestii mărunte, este simplu, nu o lua personal. Cei mai mulți oameni nu realizează că își consumă o mare parte din energie pe războaie cu cineva din exterior, pentru că… ai ghicit: o iau personal. A nu ne identifica cu ceea ce simțim este esența unei vieți bune, o viață unde energia ne rămâne disponibilă pentru manifestarea geniului nativ.

“Dar Orlando dacă nu mă identific cu ceea ce simt, asta nu înseamnă că mă dezumanizez?” ar putea întreba cineva. Nici gând, aș putea spune că este exact invers. A fi om înseamnă a simți întreg spectrul de stări și emoții și a înțelege că acestea vin și trec, nu sunt alpetree noastre. A fi om înseamnă a fi în imperfecțiune, a înțelege urcările și coborârile. A crede că supărarea sau furia sau gelozia este a noastră, ne duce fix în rolul de victimă iar victima își neagă umanitatea. Victima consideră că a fi om este ceva nasol, doar omul suferă sau omul persecută.

A lua lucrurile așa cum sunt nu este ușor, necesită multă practică, însă ne eliberează. Ne eliberează de persecutori, ne eliberează de gelozie, de posesivitate, de conflicte, de tot ceea ce ne consumă energie degeaba. Pentru mulți oameni, a nu lua lucrurile personal este aproape imposibil. Condiționările îi vor obliga să se enerveze pe alții, să se supere pe alții, să pună o față tuturor frustrările lor.

Cei care transcend personalul ajung să simtă viața profund în toate aspectele sale și astfel își trăiesc umanitatea. Ceea ce unii numesc dezumanizare este de fapt calea către umanitate. A ne identifica cu ceea ce trăim ne blochează într-un moment care deja s-a petrecut și astfel nu reușim să trăim prezentul.

Oare câți oameni trăiesc blocați într-un moment din trecut? Câți nu au reușit să se elibereze de statutul de victimă?

Puterea noastră este în momentul prezent, nu în trecut și nici în viitor!

Ce am observat în cazul propriu este că atunci când nu iau personal lucrurile, trăiesc cu adevărat în prezent. Am observat că nu mai rămân blocat în chestii din trecut și mă pot concentra pe situația din prezent. De când nu o mai iau personal, m-am putut deschide și să devin vulnerabil în situații în care înainte mă închideam și porneam un “război”. O spun din experiență, este eliberator să pot trece dintr-un moment în altul fără a mă bloca din cauza unui buton care mi-a fost apăsat de X sau de Y.

Nu reușesc tot timpul asta însă îmi iese des și astfel calitatea relațiilor mele a crescut enorm în ultimii ani. Mă bucur să pot împărtăși cu tine această “metodă” pe care cu siguranță o știai. Ce îți recomand este să o aplici din ce în ce mai mult, să o exersezi până dă rezultatele dorite. Nu o să regreți!

Fie ca inima să Ni se deschidă, mintea să Ni se recondiționeze și corpul să Ni se vindece!

Orlando

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână