Cheile Genelor – Cheia 10 (alături de cheia 15) – 2021

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Articol scris în decembrie 2021 cu ocazia tranzitului cheilor 10 (Soare) și 15 (Pământ).

A venit momentul să contemplăm cum ne onorăm corpul în care ne-am întrupat, forma în care ființăm, dacă îl refuzăm și încercăm să îl schimbăm sub orice formă ori dacă îl acceptăm așa cum este, în totalitate și de acolo hrănindu-l pentru a evolua într-un mod sustenabil și deci echilibrat.

CHEIA 10
Siddhi / Esență: Existență
Darul: Naturalețe
Umbra: Obsesie de sine

CHEIA 15
Siddihi / Esență: Înflorire
Darul: Magnetism
Umbra: Apatie / Lâncezeală / Dobitocie

Cuprinsul articolului de astăzi:

  1. Existența, onorarea creației
  2. Mediul nepotrivit, rodul căutării perfecțiunii în viață
  3. Corpul potrivit
  4. Naturalețea ne vindecă
  5. Transmutarea Obsesiei de sine și a Apatiei

1. Existența, onorarea creației

Siddhi-ul cheii 10 este Existența și aceasta o regăsim peste tot, totul este viu în jur, fie că este om, animal ori piatră. Creația este peste tot, Existența este peste tot, ce este important este să o observăm și să o onorăm. Dacă ierarhizăm formele de Existență și considerăm că una este mai presus ca cealaltă, acela este doar ego-ul nostru rănit care încearcă să fie mai chiar mai presus de viață, doar de viață simțindu-se atacat.

Existența nu este un fenomen aleatoriu, există un plan în spate, iar acela plan îl regăsim în Siddhi-ul cheii 15, Înflorirea. Fiecare picătură de apă, fiecare rocă, fiecare ființă își are rolul său în sistem, nimic nu este întâmplător în această realitate. Spre exemplu, dacă Pământul ar fi fost mult mai apropiat de Soare, temperatura medie a Pământului ar fi fost alta. Faptul că suntem exact la distanța potrivită de Soare poate să ne arate faptul că Existența (Siddhi-ul cheii 10) noastră, a oamenilor, este adaptată Pământului și ne invită să Înflorim (Siddhi-ul cheii 15) aici.

Degeaba căutăm alte medii pe alte planete, niciuna dintre acestea nu va fi precum Pământul. Da, putem să “terraformăm” o altă planetă ori lună însă mediul de acolo va fi artificial, niciodată ca mediul de acasă. Este atât de important, pentru noi oamenii, să avem grijă de ecosistem, să cultivăm echilibrul, pentru că nicăieri nu va fi ca acasă. Chiar dacă se vor naște copii în medii artificiale, acele medii nu pot mima energia blândă și în același timp fermă a Pământului.

Pământul este pentru noi un teren de joacă și antrenament, ne educă de mici pentru a ne cunoaște corpul, limitele și ne învață să supraviețuim și să prosperăm. Și fără acest antrenament suntem susținuți, doar Existența (Siddhi-ul cheii 10) este peste tot însă este ca și cum o floare ar încerca să crească prin crăpăturile asfaltului, chiar dacă reușește, nu va crește la fel precum o floare aflată în solul potrivit.

Observ că în această contemplare, Siddhi-ul Existenței ne invită să ne onorăm viața pe Pământ și să realizăm cât de norocoși suntem pentru că suntem pe planeta potrivită, într-un mediu adaptat nevoilor noastre. Aici, indiferent de cum alegem să ne trăim viața, suntem susținuți, contează alegerile pe care le facem, dacă acestea ne plantează în solul potrivit ori nu. Am putea spune că în stările Siddhice solul potrivit este peste tot și așa și este, acolo nu există discriminare, însă aici pe Pământ, este important să fim conștienți și să observăm cum Existența (Siddhi-ul cheii 10) comunică cu noi și ne susține pentru a Înflori (Siddhi-ul cheii 15).

2. Mediul nepotrivit, rodul căutării perfecțiunii în viață

Când trăim în mediul nepotrivit, în solul nepotrivit, vom crede că este necesar să fim în vârf, să fim elite în domeniul nostru, să fim ideali în relațiile noastre pentru a ne bucura de viață. În mediul nepotrivit, indiferent de cât de în vârf credem că am ajuns, nu funcționăm eficient pentru că folosim mult prea multă energie pentru a ajunge și a ne menține acolo.

În vârf găsim singurătate, nu avem prea mult oxigen și în același timp mai este și rece. Cam aici ne duce Obsesia (Umbra cheii 10), ne duce acolo unde nu este locul nostru, unde nu avem susținere. Îți mai dau un exemplu, sunt oameni care dezvoltă obsesie pentru o altă persoană cu care doresc să aibă o relație de cuplu. Dacă primesc refuzuri, aceștia nu realizează că viața a vorbit cu ei prin ceilalți și rămân blocați în acea obsesie. Chiar dacă, printr-o minune, acea relație s-ar realiza, îți dai seama cât efort ar fi necesar pentru a o menține? Crezi că acel om se poate relaxa acolo?

Ce este pentru noi, este “la botul calului”, nu e nevoie să căutăm prea departe. Totuși, dacă nu putem înțelege de ce avem în viața noastră ce avem și pe cine avem, o să credem că rezolvarea este undeva în exterior, că idealul ne așteaptă să îl accesăm. Aceasta este una dintre cele mai mari păcăleli, totul pornește de la noi.

Spre exemplu, dacă eu am lângă mine oameni care nu mă acceptă, aceștia îmi transmit indirect faptul că nici eu nu mă accept pe mine. La fel, dacă oamenii din jur nu au încredere în mine, aceștia îmi transmit indirect faptul că nici eu nu am încredere în mine. Dacă aș avea încredere în mine, ce rost aș mai avea să  stau printre oameni care nu au încredere în mine? Ce aș încerca să le dovedesc?

Darul cheii 10 este Naturalețea și acest dar ne arată că avem tot ceea ce ne trebuie. Putem accesa acest dar atunci când putem să ne gestionăm obsesiile și să nu mai picăm în capcana lor. Există obsesii potrivite și obsesii nepotrivite, cele potrivite fiind cele care ne duc către noi, cele nepotrivite sunt cele care ne îndepărtează de noi.

3. Corpul potrivit

Una dintre provocările umanității este faptul că mulți oameni, foarte mulți chiar, sunt în război conștient ori inconștient cu viața. Acești oameni se simt inadecvați în această realitate din simplul motiv că în copilărie nu au fost susținuți pentru a crește într-un mod echilibrat. Obsesiile (Umbra cheii 10) părinților, îngrijitorilor, învățătorilor, profesorilor, culturii, societății i-au deraiat de la mediu potrivit și astfel au ajuns să se simtă nesusținuți, neajutorați, fără sens și scop.

Trauma se instalează atunci când copilul decide că nu mai poate conține stările pe care le simte, se simte copleșit și astfel dezvoltă mecanisme artificiale de adaptare. Copilul își părăsește Naturalețea (Darul cheii 10), renunță inconștient la Magnetismul (Darul cheii 15) care îi aduce ceea ce are nevoie și astfel ajunge să se chinuie, să sufere cronic, de multe ori fără să realizeze asta.

Oare câți oameni sunt în acest moment captivii unui loc de muncă pe care nu îl suportă și nu realizează că alegerea de a fi acolo a venit pentru că la un moment dat au renunțat, fără să își dea seama, la geniul lor? Ce putem observa este că în societate avem suficienți oameni care se simt de parcă nu s-au născut în corpul potrivit, renegându-și propria umanitate, încercând cumva să fie mai presus de aceasta.

Dacă a fi om înseamnă a suferi atunci e normal să ne creăm un mecanism de adaptare prin care să nu mai dorim să fim oameni. Din acest motiv, am creat de mii de ani reguli, norme, caracteristici „morale” de urmat, acestea fiind împotriva umanității din noi, încercând în mod artificial să fim superiori formei în care ne-am născut.

Forma este foarte importantă, este esențial să onorăm forma. Conștiința intră în corp și se adaptează acestuia, acceptând limitările și trăind conform lor. Dacă nu respectăm corpul în care conștiința s-a revărsat, nu avem cum să ne onorăm experiența, pentru că vom considera că nu suntem în experiența potrivită. Tuturor celor care își resping umanitatea le recomand să crească în mod conștient un animal de companie.

Spre exemplu, un câine va face chestii normale pentru acesta, o pisică va face chestii normale pentru o pisică. Dacă ți-ai luat, spre exemplu, câine și te enervezi că atunci când este mic roade diverse chestii, te enervezi degeaba ci nu onorezi forma în care conștiența a ales să se întrupeze, în acest caz într-un corp de câine. Noi, oamenii, suntem întrupați în corp uman, acest corp având limitările sale și nevoile sale.

A nu onora nevoile umane, pentru că acestea nu sunt acceptate, duce la dezechilibre enorme care pot preceda afecțiuni ori chiar boli. Dacă ne uităm în jur ne-am creat o societate dezechilibrată, tocmai pentru că nu ne onorăm umanitatea, nu ne onorăm Naturalețea (Darul cheii 10), considerând că e nevoie să evoluăm, să scăpăm de chinurile acestei forme.

4. Naturalețea ne vindecă

De chinurile formei nu scăpăm până când nu ne acceptăm forma. Chinul, suferința vine din neacceptare, din forțarea care ne îndepărtează de Sine, blocându-ne în Obsesii (Umbra cheii 10) care ne promit „marea cu sarea” însă care, în realitate, ne duc într-o stare de Apatie (Umbra cheii 15) pentru că devenim confuzi, fără sens, fără scop, fără motivație.

Este interesant cum oamenii se plâng că nu sunt motivați, că procrastinează prea mult, că nu își urmează prioritățile, că sunt leneși. În realitate, cei mai mulți dintre acești oameni nu își permit să fie oameni, alegând o altă cale, a profesionistului, a specialistului, a omului perfect care ajunge în vârf. După cum scriam într-un paragraf anterior, ajungerea în vârf este doar rodul Obsesiei (Umbra cheii 10) care ne îndobitocește (Umbra cheii 15 – Apatia) și ne ține departe de simplitatea de a fi.

Știu că pentru unii oameni, acest “a fi” este doar un clișeu folosit în spiritualitate însă fără aplicație practică. A fi, pentru mine este cel mai practic concept din câte există. Când ne permitem geniului să se manfieste, pentru că nu mai este blocat de condiționările care ne țin departe de umanitatea noastră, devenim spectatorii vieții noastre, bucurându-ne de ceea ce geniul creează.

În ultimii ani, cu câteva pauze, am scris câte o contemplare ca aceasta o dată la 6 zile. După cum observi, nu este o contemplare scurtă și durează să o scriu. În timp ce le scriu sunt spectatorul geniului care își face treaba, pentru că geniul reprezintă colaborarea între toate inteligențele corpului, inteligențe care comunică cu viața, cu Întregul. Din această colaborare și comunicare, ceea ce iese, iese ușor, fără chin. Spre exemplu, tot ceea ce am scris până aici, am scris într-o oră și nu m-am chinuit o secundă.

Naturalețea (Darul cheii 10) își face treaba și faptul că mi-am folosit-o, mi-a atras (Darul cheii 15 – Magnetismul) tot ceea ce aveam nevoie, prieteni, relații, resurse financiare. Problema cu naturalețea este că aceasta atrage conform cu cine suntem în acest moment, nu cu cine am putea deveni în 5 – 10 ani. Obsesia (Umbra cheii 10) nu ne permite să ne bucurăm de ce avem în moment, pentru că vrea ca astăzi să obțină pentru noi ceea ce încă nu este pentru noi.

Așa ajung oamenii în relații care nu li se potrivesc, în locuri de muncă ce nu li se potrivesc, în situații care nu li se potrivesc. Naturalețea (Darul cheii 10) vine cu recunoștința că suntem în viață și că suntem susținuți de viață să Existăm (Siddhi-ul cheii 10). Într-adevăr, poate fi mai dificil să accesăm recunoștința atunci când suntem în situații mai provocatoare, doar că aceasta este Calea și în timp ori vom descoperi recunoștința ori vom fi din ce în ce mai ostili față de viață.

Nu este nimic mai vindecător ca acceptarea umanității noastre acompaniată, prin rezonanță, cu acceptarea umanității noastre de către ceilalți. Când nu ne mai forțăm să fim într-un anumit mod, nu mai avem de ce să îi forțăm și pe ceilalți să fie cum am vrea. Astfel, învățăm să lucrăm cu ce avem și să ne adaptăm fără a crea exces ori lipsă. Urmarea Obsesiei de sine (Umbra cheii 10) creează ori exces ori lipsă în sistem. Nu mă crezi? Observă ce fel de societate am construit, oare este o societate a excesului pe o parte și lipsei pe alta ori o societate unde oamenii cultivă echilibrul, sustenabilitatea și colaborarea?

5. Transmutarea Obsesiei de sine și a Apatiei


În I Ching, hexagrama 10, asociată cheii 10, vorbește despre a merge pe urmele tigrului, tigrul fiind în acest caz viața. Dacă pășim pe calea pe care viața ne-o creează, suntem protejați de aceasta, de „tigru”, dacă facem pași în afara căii, pierdem protecția și în același timp “tigrul” ne va ataca. Hexagrama 10 ne arată dualitatea în această viață, cum “tigrul” / viața poate fi pentru unii protector iar pentru alții persecutor.

Pentru cel care respectă viața, a trăi această experiență, în forma pe care am primit-o, este o oportunitate și o bucurie, simțind susținerea a tot ceea ce există în jur, fiind ca celebrii cavaleri Jedi, simțindu-ne acasă peste tot pentru că “Forța” e cu noi, pentru că viața este pretutindeni. Hexagrama 15, opoziția hexagramei 10, ne invită la modestie, arătându-ne că nu e nevoie să ne părăsim calea, găsim tot ceea ce avem nevoie urmând-o.

Calea noastră, destinul nostru este scris în ADN, acolo găsim rolul nostru, geniul nostru. Cheile Genelor m-au ajutat pe mine și probabil pe mulți ca mine, să realizeze cum aveam tendința să îmi părăsesc calea, neacceptându-mă așa cum eram, neavând încredere în mine și în abilitatea de a mă adapta. Credeam că alte căi sunt cele de urmat, căi grele care mă duceau către vârf, acolo unde credeam că primesc validarea și deci acceptarea pe care eu nu mi-o acordam mie.

Când intrăm în contact cu geniul nostru și ne permitem să îl lăsăm să își facă treaba, să intrăm în “flow”, în flux, orice cale grea devine irelevantă, pentru că realizăm că se poate mult mai ușor, mult mai natural. Spre exemplu, dacă pentru un câine este natural să roadă un os, la fel de natural pentru un om este să se odihnească atunci când are nevoie, nu? Viața oricum ne pune față în față cu anumite provocări, provocări care ne mai scot câteodată din ritm, de ce să ne provocăm și noi suplimentar?

Pentru imagine, pentru bani, pentru avere, pentru resurse, pentru validare socială? Toate acestea sunt iluzii pe care le urmăm din Obsesia de sine (Umbra cheii 10), umbră care ne plantează în medii nepotrivite, chinuitoare și care “ne ține cu zăhărelul” că va fi mai bine. Promisiunile umbrei cheii 10, Obsesia de sine, sunt ca promisiunile unui prieten căruia i-am împrumutat niște bani și care ne tot spune că ni-i dă săptămâna viitoare, știind că sunt șanse mici să mai vedem vreodată vreun ban.

Obsesiile ne fac să ne amânăm viața, să ne amânăm îndeplinirea nevoilor autentice, cele care chiar ne susțin viața în acest corp.

Dacă vrei să transmuți Obsesia de sine îți recomand să percepi momentul așa cum este, pentru a învăța să accepți realitatea, ceea ce este acum, ceea ce trăiești în moment. Apoi îți mai recomand să  nu încerci să schimbi ceva, astfel ajungi la ceea ce este natural pentru tine în acel moment, la nevoile tale. Când realizezi cine ai devenit, chiar dacă îți convine sau nu, realizezi de ceea ce ai cu adevărat nevoie pentru a te readuce ori a te menține pe Calea ta, pe linia destinului tău înscris în ADN.

Darurile pe care le regăsim în profilul hologenetic și în spectrul conștiinței sunt cele pe care le accesăm când ne permitem să fim, să existăm, când ne acceptăm forma în care suntem și astfel ne folosim energia pentru a construi, nu pentru a ne război cu viața cerând o altă formă, mai evoluată. Fiecare formă are scopul ei, fiecare om are rostul său, fiecare ființă este importantă sistemului, aceasta este mantra cheii 10.

Dacă vrei să transmuți umbra cheii 15, Apatia / Lâncezeala / Dobitocia, ce poți face este să te iubești fix așa cum ești. Dacă reușești să te iubești și când ești în apatie, îți dai seama că nu ai cum să nu te iubești atunci când te simți în putere, când simți Magnetismul (Darul cheii 15) ființei tale cum își face treaba și îți atrage ceea ce ai nevoie și respinge ceea ce nu ai nevoie. Suntem cu adevărat în dobitocie atunci când nu ne iubim, când alegem să ne răzbunăm pe formă pentru a arăta vieții (reprezentarea părintelui) că nu ne place cum am fost tratați până în acel moment.

Un om care se iubește, își iubește și aproapele, înțelegând că și acesta are rolul său, rostul său în viață. Chiar și cei care ne persecută au rolul lor, dacă îl putem observa atunci învățăm să nu mai fim în rol de victimă. Din păcate, trăim într-o perioadă în care avem tendința să judecăm pe ceilalți pentru că nu ne putem accepta pe noi. Le cerem altor oameni să ne accepte cum suntem, neînțelegând că ceilalți nu ne acceptă decât atunci când noi ne acceptăm pe noi.

Cunoști sau ai cunoscut până acum o persoană care are o anumită dizabilitate? Dacă da, ai observat dacă aceasta și-o accepta, o acceptai și tu foarte ușor? Totul pornește de la noi, Magnetismul (Darul cheii 15) este în noi, este suficient și atrage ceea ce avem nevoie, nu întotdeauna ceea ce ne dorim. Ceea ce ne atragem este o oglindă, de multe ori oglinda noastră ori a familiei, neamului, culturii, societății în care trăim.

Tu ai o singură responsabilitate în această viață, SĂ FII, atât. Din acel A FI, înveți ce ai nevoie și îndeplinești conform cu nevoile tale. Este atât de natural, atât de ușor, atât de lejer, atât de relaxant încât poate părea foarte greu pentru omul blocat în propriile obsesii. „Cum să meargă dacă este atât de ușor?” s-ar putea întreba cineva. Merge tocmai pentru că este ușor, tocmai pentru că este natural, pentru că este simplu.

Nu-i așa că viața este simplă, noi având tendința să o cam complicăm pe alocuri?

CURAJ ÎN A FI!

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână