Cheile Genelor – Cheia 11 (alături de cheia 12)

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Articol scris în 2020 cu ocazia tranzitului cheilor 11 (Soare) și 12 (Pământ).

Această contemplare este despre cât de bine ne înțelegem cu întunericul, ne ferim de acesta pentru că ne simțim copleșiți ori îl îmbrățișăm și astfel aducem lumină acolo? Dedic acest articol celor care se simt copleșiți de viață și de provocările sale. Dedic acest articol și celor care au ales calea Idealismului prin curaj, experiență și integrare.

CHEIA 11
Siddihi / Esență: Lumină
Darul: Idealism
Umbra: Obscuritate

Cheia 12
Siddhi / Esență: Puritate
Darul: Discriminare
Umbra: Orgoliu / Vanitate

Cuprinsul articolului de astăzi:

  1. Pace prin Lumină
  2. De ceea ce te ferești, îți controlează viața
  3. Puterea credinței
  4. Îmbrățișarea absenței luminii
  5. Idealismul, Lumina din spatele CURAJULUI

1. Pace prin Lumină

Siddhi-ul care sprijină această contemplare este Lumina, idealul multor căutători ai adevărului. În I Ching, hexagrama 11 este denumită Pace, astfel putem spune că suntem în căutarea Păcii prin descoperirea luminii interioare. Pacea este și ea un Siddhi, a cheii 6 mai exact, de aceea am putea, pentru această contemplare, să conectăm cele două chei pentru a ne transmite un mesaj.

Pentru mine, mesajul este că obscuritatea (Umbra cheii 11) ne menține în conflict (Umbra cheii 6) iar idealismul (Darul cheii 11) este cu adevărat calea diplomației autentice (Darul cheii 6).

Totuși, la ce se referă Lumina ca stare Siddhică? Răspunsul nu poate fi pus în cuvinte dar poate fi simțit. Lumina ne ghidează procesul prin necunoscut, este tot timpul alături de noi. Lumina este în tot, chiar și în întuneric. Siddhi-ul partenerului de programare a cheii 11, cheia 12, este Puritatea. Puritatea, la fel ca lumina o găsim în tot și în toate.

Ai observat cum unii oameni încearcă să pună etichete pe ceea ce este pur și impur?

Aceea este doar o judecată, atât, nimic mai mult. Viața are procesul ei de autoreglare, când etichetezi ceva ca impur și încerci să scapi de acea impuritate, doar o amplifici. Biserica a amplificat atât de mult puterea întunericului încât o observăm peste tot, este super amplificată. La fel am procedat cu sexualitatea, am considerat-o impură și astfel omenirea are provocări imense cu aceasta.

2. De ceea ce te ferești, îți controlează viața

Tot ceea ce dorim să exterminăm din această lume, ajunge să ne controleze viața. Tot ceea ce este aici, în această realitate, își are locul. Absolut tot, indiferent dacă etichetăm ca bun sau rău. Totul face parte din mecanismul de autoreglare al organismului.

Când ajungem să integrăm aspectul de care am ales să nu ne mai ferim, acel aspect ajunge să nu mai fie necesar. Îți ofer un exemplu, când omul nu mai are nevoie de suferință, aceasta nu mai face parte din viața sa, dispare de la sine. Mecanismul de autoreglare a vieții îl găsim (și) în cheia 12, partenerul de programare a cheii 11. Cheia 12 este unul dintre cei 3 codoni stop și cu al ei dar al Discriminării, taie tot ce nu mai ai nevoie pe drumul tău.

Fiecare dintre noi, are în viața sa, fix experiențele de care are nevoie, experiențe care au venit ca efecte ale unor cauze pe care singuri le-am creat. Orgoliul (Umbra cheii 12) ne ține departe de această realizare și astfel considerăm că merităm mai mult, că ar trebui să trăim o altă viață, nu pe aceasta.

Nu de puține ori, omul se supraevaluează fără a avea o bază solidă. Omul o face și în relații, atunci când consideră că merită mai mult decât oferă, o face și în mediul profesional, când consideră că ceilalți ar trebui să facă fix ceea ce dorește acesta, o face și în “spiritualitate”, atunci când se consideră orice altceva decât ceea ce este în moment, un om.

3. Puterea credinței

Cele două chei ne vorbesc despre puterea credinței însă întrebarea este, în ce credem? Credem în ceea ce ne spun alții dar noi nu simțim sau ne încredem în propriul nostru destin? Vrei să deraiezi de la calea ta? E foarte simplu, crede doar ceea ce îți spune altcineva despre tine, fără a te autoevalua.

Că am scris despre spiritualitate, nu puțini oameni, din propria imaturitate și dorința de a fugi de condiția umană, se refugiază în spiritualitate ori în religie. Astfel, folosesc informația pe care o descoperă acolo pentru a crea ziduri față de cei din jur.

Ai observat cum unii oameni religioși sunt gata să îți dea cu Biblia (sau cu orice altă carte sfântă) în freză, doar pentru că tu nu crezi exact cum cred ei? Ai observat cum se cred superiori doar pentru că ei cred și tu nu crezi? „Tu o să ajungi în Iad, eu o să ajung în Rai”, aceasta este credința unor oameni.

Acesta este fix tipul de gândire pe care îl găsim în umbra cheii 11, Obscuritatea și care este amplificat de umbra cheii 12, Orgoliul / Vanitatea. Acei oameni consideră că pot fi vreodată mai mult decât au integrat, că viața îi va scuti de cauzalitate și astfel, doar pentru că sunt obedienți și cred, vor fi transportați într-un tărâm magic, unde totul va fi Perfect!

Hai să o luăm altfel, dacă chiar asta se va întâmpla, ei clar nu vor fi aceiași, identitatea lor se va pierde cu siguranță, pentru că aceasta nu va fi compatibilă cu acel spațiu.

Oare câți oameni care folosesc credința ca un zid sunt compatibili cu Raiul către care aspiră?

Calea către credință o regăsim în Darul cheii 11, în Idealism. Credința autentică ține de a simți încredere în drumul nostru, de a păși împăcați pe calea destinului nostru. Astfel, credința nu mai este doar mentală ci vine ca urmare a experiențelor care au declanșat conștientizări profunde care apoi ne-au condus către integrări profunde.

4. Îmbrățișarea absenței luminii

Întunericul reprezintă absența luminii, așa ni se tot spune. Putem filosofa mult pe această temă, indiferent cum am defini întunericul, acesta este acolo. Indiferent cum îl etichetăm, este acolo și avem nevoie de acesta. Destinul nostru se află în necunoscut, se află în absența luminii. Pășind pe calea destinului nostru, aducem lumină acolo unde înainte era întuneric, transformăm necunoscutul în cunoscut.

Nu este de mirare că unii oameni aleg să mimeze Darurile și Siddhiurile, aceștia nu au curajul să pășească în necunoscut. Ai observat cum unii oameni își apără adevărul, de parcă ar trebui să fie și adevărul celorlalți? Ai observat cum unii oameni folosesc (spre exemplu) știința pentru a defini ceea ce este adevărat și în ceea ce să credem?

Pentru cei care se tem de necunoscut, știința a ajuns să fie noua religie.

Cum absorb informație din diverse domenii (doar am linia 1 în Sfera Muncii Vieții), am descoperit că știința nu este deloc fixă. Știința oglindește procesul evolutiv și astfel știința funcționează pe principiul „trial & error” (încercare & eșec). Chiar ieri citeam un document al unor oameni de știință care contrazicea un alt document al altor oameni de știință.

La fel se întâmplă și în medicină. Dacă această criză medicală nu ți-a trezit revelația că nimeni nu deține adevărul absolut în medicină, atunci nu știu ce altceva ar mai trebui să se întâmple pentru a realiza asta. Se întâmplă și în psihologie, unde unii psihologi (nu toți) încearcă să monopolizeze discuția despre mintea umană.

Cei care cred că dețin adevărul și îl apără cu perseverență, doar și-au creat propria bulă obscură. Aceștia sunt prinși în propria Obscuritate și nu realizează asta. Propriul orgoliu îi oprește din a se deschide, ei nu pot să se deschidă față de alte adevăruri față de propriile lor adevăruri.

Cred că fiecare dintre noi picăm în această capcană, de aceea calea este îmbrățișarea necunoscutului și să descoperim ceea ce este adevărat pentru noi de acolo. Oamenii de știință, doctorii și psihologii sunt cei care își aduc aportul prin informație și experiență iar aportul lor este neprețuit. Este minunat ce fac acești oameni.

Ce se întâmplă cu aceștia, precum se întâmplă cu oricare dintre noi, este faptul că la un moment dat vor descoperi lucruri care le vor contrazice propria lor credință. În acel moment, vor avea curajul să pășească în necunoscut și astfel să descopere un nou adevăr, poate bazat pe cel din urmă, ori rămân blocați în mecanismul lor defensiv care le spune că ei sunt nimic fără credințele și informațiile pe care le au?

Această dilemă o avem cu toții, cum procedăm atunci când ceva ne contrazice tot ceea ce știam înainte?

5. Idealismul, lumina din spatele CURAJULUI

Procesul decondiționării mentale, emoționale și fizice, presupune observarea comportamentului nostru și evaluarea continuă a sa. Astfel ajungem să observăm modul în care rulăm niște programe care ne deraiază și ne conferă o viață trăită într-o continuă fugă de propria putere. Când suntem conduși de condiționările care nu ne sunt benefice, ajungem în cicluri repetate de chin și suferință, cicluri care vin ca urmare a acelorași motive.

Astfel, viața noastră este trăită cu prea puține integrări care ne oferă reziliență 0 (ZERO) în față provocărilor prin care trecem.

Darul Idealismului îl putem percepe ca fiind cu capul în nori, sperând la un viitor mai bun, neavând însă o bază solidă. Acesta nu este Idealism, aceasta este doar speranță, nimic mai mult. Dacă privim construcția hexagramei 11, descoperim că aceasta are 3 linii neîntrerupte (solide) sub 3 linii întrerupte (fragile). Cele 3 linii neîntrerupte sunt ca fundația unei case, aduc rezistență și astfel ne oferă libertatea de a curge prin lume (tema liniilor întrerupte).

Putem interpreta că darul Idealismului apare atunci când avem o bază solidă, bazată pe experiențe și integrări iar umbra Obscurității apare atunci când ne bazăm pe o fundație neîmprospătată, o fundație veche care nu a fost consolidată prin noi experiențe și integrări.

Cheia 12, partenerul de programare a cheii 11 are 3 linii întrerupte la bază și deasupra 3 linii neîntrerupte (solide). În această configurație descoperim o intrepretare posibilă a acesteia. Orgoliul manifestat direct în lume nu are vreo bază solidă ci doar blufează în speranța că va convinge pe ceilalți de adevărul său. Discriminarea (Darul cheii 12) vine atunci când avem curajul să nu acționăm din orgoliul nostru și începem să percepem viața ca un aliat, care ne oferă ceea ce avem nevoie când avem nevoie.

Provocări avem cu toții, ce este important este să le întâmpinăm cu CURAJ. Darul Idealismului apare în viața noastră atunci când ne recunoaștem Lumina când suntem în Obscuritate. Atunci omul este cu adevărat conștient, când este picat în propriul său iad dar rămâne stabil, rămâne conștient, nu reacționează ci observă și așteaptă momentul potrivit să urce de unde a căzut, din propriul său rai.

Idealismul vine atunci când avem curajul să percepem “luminița de la capătul tunelului”. Orgoliul nu ne va lăsa să o percepem, va trage cu disperare de noi astfel încât să ne zbatem, să suferim, să ne chinuim. Asta se întâmplă când un om pică și nu este conștient de faptul că aceste picaje sunt importante pentru a aduce noi integrări. Atunci omul se consideră “jecmănit” de viață și se ia la ceartă cu aceasta.

Ne luăm la ceartă cu viața în loc să ascultăm viața. Aceasta este calea vanității care ne bagă în obscuritate. Urmează lumina interioară și trăiește exact așa cum ești în acest moment, fără a mima cum ai putea fi în 10 ani, aceasta este calea idealismului care aduce ajutorul vieții (prin discriminare). Lumina și Puritatea sunt tot timpul prezente, nu avem de ce ne teme. Însă orgoliul nostru se teme și probabil se va mai teme.

Însă îl îmblânzim noi, îmbrățișându-l și pe acesta. Când omul își iubește propriul orgoliu, descoperă că nu mai are nevoi de acesta. De aici, calea vine singură iar viața se trăiește de la sine, fără chin suplimentar, fără suferință suplimentară. Viața este frumoasă când ne conectăm cu ea pentru că, în fapt, ne conectăm cu Noi.

CURAJ ÎN A LUMINA VIAȚA TA ȘI A ALTORA, CHIAR ȘI ATUNCI CÂND “PICI”

P.S.  Am un anunț foarte important, pe 21 decembrie, între orele 20:00 – 22:00, alături de ceilalți ambasadori Cheile Genelor (suntem 8 la număr 🙂 ) și Ana Maria Chioc (care va fi în rol de moderator și facilitator) ne propunem să fim parte al celui mai mare eveniment online bazat pe Cheile Genelor din România. Tema pe care o vom aborda este: Puterea Angajamentului și participarea te poate inspira în propriul tău proces. Vom vorbi despre provocările din proces, vom aborda câteva întrebări la care mulți dintre voi ați cerut răspuns și vom crea un spațiu magic menit a ne menține în proces și în 2021 și în următorii ani după. Pentru participare, donația recomandată va fi de 100 lei. Pentru înscriere: https://www.saranianisoara.ro/store/2mWc9wd5 sau contacteaz-o direct pe Ana (ana@redpill.ro).

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână