Cheile Genelor – Cheia 13 (alături de cheia 7)

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Articol scris în februarie 2021 cu ocazia tranzitului cheilor 13 (Soare) și 7 (Pământ).

Această contemplare este despre modul în care ori avem curaj să ne trăim viața ori fugim de ea, trăind în separare și într-o ceartă continuă cu aceasta. Este momentul să contemplăm dacă Discernământul ne ghidează ori sunt doar câteva programe care au preluat controlul ființei noastre și ne dictează cum să acționăm și cum să ne comportăm.

CHEIA 13
Siddihi / Esență: Empatie
Darul: Discernământ
Umbra: Discordie / Disonanță

Cheia 7
Siddhi / Esență: Virtute
Darul: Călăuzire
Umbra: Separare

Cuprinsul articolului de astăzi:

  1. Empatia, fuziunea între pace și suferință
  2. Goana după îndrăgostire
  3. Ingredientul necesar Discernământului
  4. Disciplina de a asculta viața
  5. Aliații potriviți ne înfrumusețează povestea

1. Empatia, fuziunea între pace și suferință

Empatia este unul dintre acele Siddhi-uri pe care le căutăm la cei din jur și parcă rareori le găsim. Motivul este simplu, Empatia este o stare Siddhică, non-duală, stare pe care extrem de puțini oameni au întrupat-o până acum. Știi vorba aceea, “până la Dumnezeu, te mănâncă sfinții”, cam așa și aici, până la Siddhi, te mănâncă Darul.

Atunci de ce tot cerem empatie din partea celorlalți?

Poate le cerem asta pentru a ne arăta calea către a simți și noi această stare înaltă. Empatia este, pentru mine, o asumare a celuilalt, este o acceptare și o înțelegere a omului de lângă atât de profundă încât nicio părticică din tine nu îl respinge, ba mai mult îl întrupează. Pentru puțin timp, tu devii cealaltă persoană, simțind ceea ce simte, trăind ceea ce trăiește omul respectiv.

Dar oare câți oameni sunt pregătiți pentru o astfel de fuziune?

Foarte puțini, pentru că empatia presupune ca omul să poată alchimiza stările joase foarte ușor. Pentru a nu îl respinge pe celălalt, e important să nu ne mai lăsăm blocați de discordia (Umbra cheii 13) și separarea (Umbra cheii 7) pe care o simțim față de celălalt ci să transmutăm aceste umbre. Empatia presupune a deveni celălalt, a mirosi ceea ce miroase celălalt, a gândi ceea ce gândește celălalt, a simți ceea ce simte celălalt.

Un om condiționat, ale cărui răni sunt foarte ușor de stimulat, nu va reuși asta, pentru că nu se va putea deschide către suferința care îl separă de ceilalți. Pentru un om rănit, pentru un om traumatizat, calea înapoi către Sine ține de a face pace cu suferința pe care o simte și a își permite să o simtă, astfel încât acea suferință să nu îi mai dicteze acțiunile.

Doar când reușim să fuzionăm în interiorul nostru părțile menținute în separare (Umbra cheii 7), părți care se aflau în disonanță (Umbra cheii 13), doar atunci ne putem deschide cu adevărat, pentru că altfel, o parte din noi se va opune și va bloca procesul. Crede-mă că simt profund această separare în interior și am momente în care știu că mă pot deschide dar în același timp nu pot. Am învățat să fac pace cu această stare și să nu forțez.

2. Goana după îndrăgostire

Cheia 13 urmează imediat cheii 12, cheia îndrăgostirii. Am putea spune că un om caută să se îndrăgostească pentru a se simți încă o dată Întreg, să simtă fuziunea între părțile sale aflate într-o ceartă (Umbra cheii 13 – Discodia) continuă . Problema care apare este că dacă fuziunea nu se face conștient, magia îndrăgostirii începe să dispară treptat, în timp, și astfel cearta reapare în om.

Dezamăgirea apare ca efect secundar a acestei recăderi și astfel omul, de multe ori, renunță la a se mai uita în interior și a fuziona părțile aflate în discordie ci reacționează în exterior, considerând că exteriorul este de vină pentru ceea ce simte.

Dacă îndrăgostirea are ca efect secundar ura, atunci oare îndrăgostirea aceea era autentică?

Părerea mea este că omul credea că e îndrăgostit însă în realitate doar mima asta. Îndrăgostirea eu o percep ca fiind dinamică și tot timpul proaspătă, ne putem îndrăgosti în fiecare moment de cineva sau de ceva nou. Îndrăgostirea autentică ține de capacitatea omului de a fi uimit de către viață, ține de inocență, de bucuria e a fi în viață și de a o descoperi.

Ne putem îndrăgosti de mii de ori în această viață însă de câte ori putem percepe asta. Din cauza condiționărilor despre care tot scriu, am fost învățați să ne îndrăgostim la comandă. Doar dacă situația sau omul respectă anumite condiții, atunci ne putem deschide, altfel NU. De aici ajungem să ne îndrăgostim de situațiile sau de oamenii care nu ne sunt benefici, dacă acele condiții vin din experiențe de viață traumatizante.

Sau mai există varianta în care căutăm cu disperare să ne îndrăgostim de cineva și doar de acea persoană. Atunci, credem că alături de acel om, ne putem izola de viață și de provocările sale și astfel să respingem pe cei din jurul nostru. Dacă îndrăgostirea nu duce la unitate ci la dezbinare, aceea nu era cu adevărat îndrăgostire ci o fugă de Sine mascată în stare înaltă.

3. Ingredientul necesar Discernământului

Pentru ca Darul cheii 13, Discernământul, să se poată manifesta, avem nevoie de un ingredient esențial: ACCEPTAREA. Fără acceptare, discernământul nu poate exista, pentru că acolo o ceartă, o discordie, încă dictează. Să îți dau un exemplu, dacă într-o relație de cuplu unul dintre parteneri poartă ranchiună pe celălalt și nu îl poate accepta, acea ranchiună îi va dicta deciziile.

Discernământul ține de a ASCULTA VIAȚA și a ne lăsa ghidați de aceasta. Motivul este simplu, realitatea noastră este o cocreație între intențiile noastre și ceea ce este posibil în exterior. Spre exemplu, degeaba ne punem intenția ca de mâine să fie pace în lume dacă în exteriorul nostru condițiile nu sunt încă îndeplinite.

Viața ne arată calea întotdeauna, Discernământul (Darul cheii 13) ține de a ne Călăuzi (Darul cheii 7) pe calea cea mai ușoară pentru noi. Dacă ne-am obișnuit cu greul, calea ușoară nu va părea foarte ofertantă și astfel vom căuta să ne chinuim în continuare. Un om care muncește 12 ore pe zi ori își crează o dependență din asta ori realizează că poate există căi mult mai ușoare pentru a obține aceleași rezultate exterioare.

Oare câți semeni de-ai noștri sunt dependenți de a se chinui pentru a supraviețui?

Dacă reușim să acceptăm ceea ce viața ne transmite, putem trăi lejer și cu adevărat liniștiți. Dacă ne considerăm mai presus de viață, vom fi într-o continuă Separare (Umbra cheii 7) și Discordie (Umbra cheii 13) cu aceasta.

Totuși, noi așa am fost educați, că suntem în competiție cu ceilalți, am fost educați să fim mai buni ca semenii noștri, să luăm note mai bune, să fim validați mai mult, să fim mai de succes. O educație care ne-a adus chinul și suferința ca fiind stări continue și parcă de nedepășit. Dacă ne uităm la marea majoritate a inițiativelor antreprenoriale, a companiilor, acestea sunt într-o competiție acerbă una cu cealaltă și ce-au reușit este să creeze dezechilibre enorme în societate.

Când în numele progresului călcăm peste semenii noștri, acela nu este progres, acela este Iadul pe care îl creăm inconștient cu toții.

Dacă oamenii ar accepta ceea ce este posibil în acest moment, fără a grăbi procesul și progresul, ne-am concentra eforturile pe ceea ce e nevoie cu adevărat pentru umanitate. În schimb, ne concentrăm eforturile pe lucruri neimportante, pe fleacuri și astfel ne trezim copleșiți de provocările care vin către noi.

4. Disciplina de a asculta viața

Dacă cheia 13 vorbește despre ASCULTARE, cheia 7 vorbește despre DISCIPLINĂ. Dacă am fi disciplinați în a asculta viața, am trăi mult mai uniți ca acum, separarea ar fi atât de mică încât ar fi mai mult un hobby.

Totuși, cum putem asculta viața? Există o vorbă: “ascultă-ți inima”, inima ta este conexiunea cu viața. Când vorbesc despre inimă, vorbesc despre echilibrul dintre minte și suflet care este obținut în corp prin inimă. Avem o busolă care ne ghidează în această viața, aceea este inima noastră, dacă am asculta-o ce bine ne-ar fi.

Nu cred că poți explica în cuvinte conexiunea cu inima noastră, aceasta poate fi doar simțită. De aceea sunt atât de mulți sceptici care râd când aud de inimă ca fiind mai mult decât un organ care pompează sânge. Aceștia nu au simțit această conexiune și consideră că nu există, ei cred că au discernământ însă în realitate ei se bazează doar pe ceea ce au în minte.

Ei nu se pot deschide către exterior așa că încearcă să modeleze exteriorul conform cu ceea ce este în interiorul lor.

Exteriorul nu poate vreodată să fie cum vrem noi, pentru că ceea ce este în exteriorul nostru are un alt rol față de rolul pe care îl avem noi. Încercarea de a schimba exteriorul duce negreșit la dezamăgire. Când ne ascultăm inima, putem să o ascultăm și pe a altora și astfel să îi acceptăm așa cum sunt. Doar din acceptare, discordia și separarea dintre oameni poate fi disipată.

Sunt o mulțime de editoriale în presă și pe Internet care seamănă discordia. Unii seamănă discordie în numele dreptății, alții în numele ordinii, alții în numele țării și a idealurilor sale înalte. Fiecare justifică discordia cum dorește, dar conform vorbei: „ceea ce iese din pisică, mănâncă șoareci”, discordia aduce și mai multă discordie și astfel dezamăgirea continuă.

Omul care atinge darul Discernământului (Darul cheii 13), este un om care a ascultat atât de bine viața încât se află pe o cale benefică evoluției sale, o cale unde provocările sunt doar cele pe care le poate duce cu lejeritate. Un om care mimează discernământul, pentru că în loc să își asculte inima, să asculte viața, și-a ascultat rănile și traumele, ajunge pe căi unde provocările îl copleșesc, pentru că nu i se potrivesc și nici nu are aliații potriviți lângă.

5. Aliații potriviți ne înfrumusețează povestea

Cheia 13 vorbește despre frăția între oameni, vorbește despre prietenie între oameni, vorbește despre a fi parte din ceva care este mai presus de tine. Când acționezi din Discernământ (Darul cheii 13), aliații potriviți vin lângă tine, pentru că nu te separi de ei ci te poți deschide către ei. Când acționezi din Discordie (Umbra cheii 13), ajungi să fii singur/ă, pentru că te-ai separat de toți ceilalți, urmând calea Orgoliului (Umbra cheii 12).

Nimic nu este mai trist ca un om nesusținut de oamenii săi, de frații săi, de surorile sale.

Însă acel om a ajuns așa tocmai pentru că a ales calea separării, a competiției, a urmat ceea ce ceilalți i-au spus înainte. Cheia 13 nu este o cheie individuală ci una colectiv-abstractă, deci am putea spune că Discernământul nu ține de individ ci de toți oamenii care sunt parte a experienței din care face parte individul. Cheile colectiv-abstracte sunt chei care vorbesc despre experiența de a fi om și de ciclurile experiențiale.

Simt să îți dau un exemplu, pentru a fi mai clar. Fiecare dintre noi jucăm roluri în poveștile altora și alții joacă roluri în poveștile noastre. Când începem un ciclu experențial, am ales alături de cine îl vom trăi. Dacă alegem să intrăm într-o relație intimă cu cineva, acea persoană ne este partener de experiență. Ce nu ne dăm seama de fiecare dată, este că noi am intrat în povestea sa și acea persoană în povestea noastră.

Nu toate poveștile sunt frumoase, unele implică răni și traume ancestrale, moștenite genetic de la părinții, bunicii și străbunii noștri. Așa că, discernământul presupune a îl accepta pe acel om cu poveștile sale dar să alegem care povești ni se potrivesc și vrem să jucăm un rol în ele și care povești nu sunt pentru noi și să refuzăm să fim parte a lor.

Cheia 7 vorbește despre disciplină și limite sănătoase, astfel încât să ne călăuzim pe calea noastră, cea care ni se potrivește, nu să rătăcim pe căile altora, în poveștile altora, din care de cele mai multe ori, nici ei nu pot ieși.

Când în interior suntem în proces de fuziune și astfel ne ascultăm preponderent inima (nu suntem perfecți, nu vom reuși de fiecare dată), avem tendința de a intra în povești care ni se potrivesc și unde suntem motivați să le ducem la îndeplinire. Dacă unii oameni aleg să se separe de noi, pentru că nu vrem să jucăm poveștile lor umbroase, MINUNAT, ne-au făcut un mare favor.

Cei care rămân sunt cu adevărat camarazii noștri, aliații noștri de nădejde.

O poveste dispare atunci când nu mai are cine să o joace și astfel nu mai este transmisă mai departe ca un virus contagios. Spre exemplu, dacă oamenii nu mai joacă în povești de iubire cu gelozie și posesivitate, acestea nu își mai au rostul și nu mai se regăsesc în experiența umană. Acesta este modul în care umanitatea evoluează, prin povești, prin jucarea lor și prin transcenderea lor.

Uite un exemplu practic, dacă ai un partener sau o parteneră care manifestă gelozie și ție nu îți place asta, pur și simplu nu mai juca în povestea aceasta cu acel om. Refuză să fii parte a certurilor care implică gelozia, a discuțiilor care implică reacția de gelozie a partenerului, pune o limită sănătoasă care implică faptul că nevoia ta într-o relație nu implică a îl liniști tot timpul pe celălalt că tu îi ești fidel/ă. Îți recomand să o faci într-un mod blând, cu acceptare și înțelegere, pentru că dacă o faci cu nervi și agitație, asta vei primi înapoi.

Dacă ai cheia 13 activă în matricea ta genetică, cred că ai observat că simți profund ceea ce ceilalți simt și dacă nu alegi cu Discernământ (Darul cheii 13), poți ajunge să trăiești total roluri infernale provenite de la cei din jurul tău. Ajungi să te simți blocat/ă într-o piesă care nu ți se potrivește și nu înțelegi cum ai ajuns acolo și cum poți ieși.

Adică tu oricum simți ceea ce ai de simțit în această viață și ceea ce ai venit să transmuți prin rolul tău genetic însă să îți mai iei și “teme suplimentare”, asta poate fi copleșitor.

Virtutea (Siddhi-ul cheii 7) am simțit-o ca fiind scutul care ne protejează de suferință, ca fiind un NU spus în fața suferinței și a rolurilor care o implică. Atunci când suferința vine către noi, totuși, o primim ca o prietenă și o lăsăm să își spună povestea, doar nu a ajuns degeaba la noi. Empatia (Siddhi-ul cheii 13) ne îndeamnă la asta, pentru că înțelegem că orice își are rostul său în această realitate, atât timp cât ascultăm, vom fi călăuziți către ceea ce este cu adevărat benefic pentru noi.

Alternativa este să ne certăm în continuare cu viața și să ne separăm și mai mult de noi și de aliații noștri care ne pot susține în această viață. Dacă ți-aș oferi o recomandare pentru următorii ani, este să te deschizi către a primi în viața ta din ce în ce mai mulți astfel de oameni, astfel încât, împreună, să puteți întâmpina cu zâmbetul pe buze provocările sociale ce vor urma.

Doar rănile tale, care provin din poveștile începute cu mult timp înainte să te naști, blochează susținerea venită prin alții, susținere esențială pentru om, doar suntem ființe sociale și evoluăm mult mai ușor în grupuri. Când alegi să închizi povestea, rana începe să se vindece cu ajutorul celor pe care i-ai lăsat să intre în viața ta și care te susțin în procesul tău.

Totuși, când închizi povestea, suferința apare negreșit, Acea suferință nu este doar a ta, este suferința tuturor celor care au jucat rolul pe care îl joci tu. Nu degeaba empatia ne invită la deschidere totală, pentru că doar așa, ființa noastră fuzionată poate gestiona această suferință și să o transmute, să o transforme într-o stare înaltă. Dacă ai și aliații în jur, vei avea mai multe ființe fuzionate care alchimizează suferința și deci va fi MULT MAI UȘOR.

Altfel, separarea te va menține în negare și în răzvrătire continuă împotriva ta și a exteriorului. Ai de ales, deschidere către a trăi viața, de a închide poveștile ori continui să joci în aceleași piese obosite și răsuflate, care duc toate către același final: suferință și chin.

Cheia 13 ne invită la OPTIMISM, așa că îți doresc să privești viața ta prin lentila simplității și astfel să îți cultivi optimismul în ființa ta. Pesimismul vine doar din răni, nu este susținut de realitate.

CURAJ ÎN A DUCE LA REZOLVARE POVEȘTILE CARE CER A FI ÎNCHISE PRIN TINE!

P.S.  Cheile Genelor este o unealtă pe care o recomand cu căldură pentru a cultiva ascultarea, încrederea și optimismul. Este o unealtă ce te ajută să conștientizezi treptat programele / condiționările și efectul acestora asupra ta și asupra celor din jurul tău. Este o unealtă care nu aduce rezultate instante ci este o unealtă ce necesită să îți acorzi timp pentru a percepe viața din perspectiva poveștilor pe care le trăiești. Ai nevoie de timp pe care să ți-l acorzi, însă acel timp îți aduce o fundație solidă interioară, care să te servească toată viața.

Dacă ești la început și dorești să descoperi, în timp, potențialul cheilor și să îți sădești stabilitatea internă pe o fundație solidă interioară, nu doar să o mimezi, îți recomand programul online de 4 luni Secvența de Activare, program pe care îl susțin alături de Ana Maria Chioc. Eu mă ocup de materiale și webinare, ea se ocupă de procesul integrării lor cu ajutorul câtorva sesiuni de grup în care fiecare participant poate învăța din experiența celorlalți și să împărtășească din experiența sa, dacă simte.

Programul începe în 26 februarie 2021 și se termină în 15 iunie 2021 și vom explora împreună fiecare sferă și cale din Secvența de Activare. Vom explora mai ales rolul liniilor și cum putem interpreta secvența noastră de activare dar și a celor dragi.

Secvența de Activare este primul pas și cel mai important dintre toate, pentru că aici discutăm despre mecanismul decizional, despre provocările prin care trecem în această viață și despre ce presupune manifestarea geniului nativ ce ne duce în stabilitate. Ce vei primi:

  • 8 materiale noi (diferite de cele din carte) despre fiecare cale și sferă din Secvența de Activare. Este ca și cum ai primi o carte nouă despre Secvența de Activare. Materialele vor fi oferite înaintea fiecărui webinar.
  • 8 webinare în care vin cu lămuriri și exemplificări pe profilul vostru, pentru a înțelege mai ușor modul în care puteți interpreta calea sau sfera
  • 4 sesiuni de sharing facilitate de Ana Maria Chioc, sesiuni în care sunteți susținuți prin a integra informația din materiale și webinare
  • Acces în grupul secret de facebook împreună cu ceilalți participanți
  • Răspundem la întrebări și facem tot ceea ce putem pentru a oferi lămuriri despre cum puteți interpreta Secvența voastră de activare dar și a celor dragi.

Costul pentru toate cele 4 luni îl considerăm mai mult decât rezonabil și am decis să îl menținem și pentru această grupă: 1500 lei. Poți plăti și de pe firmă, dacă te ajută. Dacă nu poți plăti întreaga sumă, există posibilitatea de a plăti în 3 rate de 500 lei sau 5 rate lunare de 300 lei. Pentru a te înscrie, te rugăm să completezi acest formular: https://forms.gle/TozWxqCkK4yuaxdH9 .

Pentru mai multe detalii despre program (inclusiv programarea webinarelor): https://redpill.ro/program-online-secventa-de-activare .

Dacă ai ezitat luni sau chiar ani de zile să începi un astfel de proces, e posibil ca aceasta să fie oportunitatea pentru tine să devii sensibil/ă la nevoile tale și dacă rezonezi cu acest mesaj, să alegi să vii alături de mine și de Ana în această călătorie.

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână