Cheile Genelor – Cheia 14 (alături de cheia 8) – 2021

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Articol scris în noiembrie 2021 cu ocazia tranzitului cheilor 14 (Soare) și 8 (Pământ).

Această contemplare este despre modul în care ne susținem ființa, despre modul în care susținem viața și ne invită să ne evaluăm dacă avem curajul de a ne lăsa geniul să se manifeste în lume ori dacă alegem calea compromisului care ne duce către mediocritate.

CHEIA 14
Siddhi / Esență: Generozitate
Darul: Competență
Umbra: Compromis

CHEIA 8
Siddihi / Esență: Splendoare
Darul: Stil / Autenticitate
Umbra: Mediocritate

Cuprinsul articolului de astăzi:

  1. Generozitatea care aduce echilibru și prosperitate
  2. Competența, darul unei fiiințe care funcționează eficient
  3. Compromisul care ne duce în superficialitate
  4. Competența naște rezultate surprinzătoare
  5. Transmutarea Compromisului și Mediocrității

1. Generozitatea care aduce echilibru și prosperitate

Siddhi-ul cheii 14 este Generozitatea, un Siddhi care ne unește prin individualitatea noastră. Nimic nu ne conectează mai ușor și mai rapid ca generozitatea, ca sentimentul că nevoile tale sunt avute în grijă nu numai de tine ci și de către viață. Generozitatea, ca Siddhi, nu este doar despre un gest de generozitate ci despre accesarea câmpului Generozității, câmp care atunci când este accesat, nu mai avem nevoie de nimic pentru că totul este deja la dispoziția noastră.


Este foarte greu să pun în cuvinte Siddhi-urile, acestea sunt paradoxale ca natură și astfel ne invită să le simțim fără a încerca să le raționalizăm. Dacă raționalizăm Generozitatea (Siddhi-ul cheii 14), cel mai probabil o să încercăm să o mimăm prin a oferi bani ori alte resurse, gesturi menite de a ne împuternici ego-ul și a ne ține departe de starea Siddhică.

Siddhi-ul cheii 8, partenerul de programare a cheii 14, este Splendoarea, aceasta poate fi resimțită atunci când nu suntem în căutare, când pur și simplu am lăsat viața să ne ghideze, să ne arate calea și astfel să pășim pe ea cu lejeritate. Viața este Splendoare atunci când nu mai există un ego rănit care să se apere de viață.

În locul ego-ului rănit apare conștiința individualizată care creează un ego adaptat momentului prezent. Acest ego nu își face calcule de supraviețuire și nici nu își face griji de moarte ci primește ce are de primit și oferă ce are de oferit. Generozitatea (Siddhi-ul cheii 14) întrupată ne distruge ego-ul de care ne-am atașat, ni-l nimicește pentru a îl transforma într-un mecanism performant care permite fluxului să existe necontenit.

Generozitatea (Siddhi-ul cheii 14) ne conduce către prosperitate însă nu cea mimată, cea pe care o observăm în societatea modernă ci prosperitatea care ne echilibrează ființa. Aș putea spune că o ființă prosperă manifestă echilibru între a primi și a oferi și astfel nu aduce nici lipsă în sistem dar nici exces. Această ființă nu epatează dar nici nu se minimizează ci își trăiește viața în dialog continuu cu viața, înțelegând profund că cei din jur reprezintă tot viață și astfel ajungând la concluzia simțită că “eu sunt viață, tu ești viață, suntem aici împreună pentru că eu sunt tu și tu ești eu”.

2. Competența, darul unei fiiințe care funcționează eficient

Darul cheii 14, Competența, este despre manifestarea geniului. Atunci când geniul nostru se manifestă, suntem competenți fără a ne chinui, fără a ne epuiza, fără a epata. Geniul nu este ceva special, cum ni se tot spune, geniul este o stare normală a funcționării eficiente a ființei noastre. Când omul face compromisuri care îl fac ineficient, orice ar încerca să facă, se va simți incompentent ori va mima competența de teamă să nu fie dat în vileag.

Darul cheii 8, partenerul de programare a cheii 14, este Autenticitatea. Competența (Darul cheii 14) are nevoie de Autenticitate (Darul cheii 8), pentru că viața este dinamică, totul este într-o continuă schimbare. De aceea, atunci când funcționăm eficient suntem competenți, dacă peste două ore nu mai funcționăm eficient, ne-am pierdut competența.

Contrar părerilor pe care le au mulți oameni, Competența (Darul cheii 14) nu este permanentă din moment ce a fost atinsă. Să nu uităm că darurile sunt atinse ca urmare a transmutării umbrelor și avem momente în care pur și simplu suntem copleșiți și suntem blocați în umbre. Dacă în acele momente de blocaj, ne păcălim că putem acționa e ca și cum am fi beți de nu mai putem să ne coordonăm mișcările și să credem că ne putem urca la volan și să ne conducem mașina.

Au fost multe cazuri de oameni care își manifestau geniul rar însă era suficient pentru a fi recunoscuți ca gânditori importanți ori chiar conducători cu potențialul de a aduce schimbarea mult dorită de popor. Dacă, să zicem, că acel om își manifesta geniul în 5% din timp, înseamnă că deciziile sau opiniile venite în  95% din timp nu îi susțineau ființa și nici pe ceilalți.

Când suntem conștienți și permitem geniului să se manifeste constant începem să observăm și când un alt om este conștient și își manifestă geniul și când nu face asta. Astfel, nu mai avem de ce să ne temem pentru că știm când acel om se păcălește și astfel ne păcălește voit ori nevoit și pe noi. Așteptând momentul în care geniul său revine, ne putem conecta autentic cu acel om și astfel să găsim o punte de legătură cu inima sa, cu ființa sa.

Revenind către noi, lucrurile sunt foarte simple, când acționăm din umbră avem șanse foarte mari să distrugem mai mult decât construim. Dacă am putea să fim conștienți în momentul în care suntem dispuși să facem un compromis care este foarte posibil să ne afecteze ființa, chiar dacă am acționa, măcar am înțelege ulterior de ce rezultatele sunt în modul în care sunt.

Geniul nostru este mecanismul alchimic ce transformă umbra în dar, este motorul creativității noastre, este fabrica interioară ce folosește frecvențele joase ca materie primă pentru a le transforma în orice este nevoie în acel moment. Când un om funcționează preponderent pe baza geniului, nu se mai teme că nu va obține anumite rezultate ci înțelege că acestea sunt posibile dacă condițiile sunt îndeplinite. În acest caz, este nevoie doar de răbdare și consecvență.

3. Compromisul care ne duce în superficialitate

Problema este că nu ne cunoaștem suficient de bine, motivul fiind că mulți dintre noi nu am fost ghidați către interior ci mai mult către exterior. Când eram la școală, nu am fost încurajat să privesc în interior ci doar amenințat cu note slabe dacă nu învăț ceea ce mi se oferea de învățatat. Ulterior, am dezvoltat o percepție superficială asupra Sinelui meu, asupra potențialului și tot încercam să obțin rezultate exterioare menite de a îmi menține validă percepția.

Rezultatele exterioare erau pentru mine o modalitate de a îmi valida compromisurile (Umbra cheii 14) care îmi ocupau suficient timp și îmi țineau prinsă suficientă energie pentru a nu îmi manifesta geniul. Dacă în cea mai mare parte a timpului mă chinuiam, alergând după “firimituri”, geniul meu stătea ascuns și din când în când, se mai manifesta pe alocuri.

Este amuzant pentru mine acum când mă gândesc că acele sclipiri ale geniului, îmi aduceau rezultate consistente și de durată, pe când orele interminabile de chin și frustrări, aduceau cel mult rezultate superficiale, însă de multe ori aduceau dezamăgire, lipsă de scop și confuzie.

Când ne compromitem ființa, alegând să nu ne deschidem față de viață și să permitem fluxului să fie în interiorul nostru, aducând echilibru între primit și oferit, orice am face este superficial, este o poleială adusă unui gard ros pe interior ce d-abia mai stă în picioare. Societatea modernă este construită în acest mod, a ajuns să fie roasă pe interior, fără substanță, fără umanitate însă vopsită frumos, promițând că dacă îi urmăm principiile, vom fi strălucitori precum poleiala.

Această falsă strălucire, acest machiaj care se aplică emoționalului nostru, ne oferă falsa impresie că ne oferă împlinire, însă, pe termen mediu și lung, indiferent de câte rezultate exterioare am adunat, ne oferă dezamăgire și separare. Este amuzant pentru mine acum că mulți oameni aleargă după like-uri și inimioare ori chiar validări primite pentru propria poleială, fără să realizeze că like-urile, inimioarele și validările primite sunt oferite de poleiala celeilalte persoane, deci venite din superficialitatea acelui om. Acestea nu ne vor face să ne simțim bine prea mult timp pentru că sunt fast food emoțional, fără valori nutriționale benefice pentru ființa noastră.

La fel este și cu banii ori resursele, dacă acestea doar ne mențin în compromis (Umbra cheii 14), oricât am primi din exterior, nu va fi suficient. Motivul îl găsim în flux, în echilibrul între a primi și a oferi. Nu degeaba, Siddhi-ul cheii 14 este Generozitatea, dacă nu tindem către acest câmp și ne atașăm de chestii materiale ori chiar de oameni, vom gândi doar în termeni de câștig și pierdere. Când, însă, am observat de suficient de multe ori cum geniul nostru ne rezolvă cu adevărat provocările, înțelegem că nu avem cum să ne pierdem Competența (Darul cheii 14), pentru că nu am câștigat-o vreodată, aceasta vine la pachet cu corpul în care experimentăm viața.

4. Competența naște rezultate surprinzătoare

O altă păcăleală, o altă poleială pe gardul societății noastre, este ideea că rezultatele pe care le aduce competența sunt unele fixe, aflate într-un anumit interval, poate chiar măsurabile. Oamenii de afaceri își fac planuri de afaceri, cei care intră în relații își fac speranțe, cei care încep un nou loc de muncă își fac calcule, niciuna dintre acestea nu sunt relevante dacă nu țin cont de ceea ce avem de integrat în această viață.

Fiecare dintre noi suntem atrași de anumite situații în viața noastră, spre exemplu, dacă suntem afectați puternic de rana trădării, sunt șanse mari să atragem în viața noastră o persoană care să joace rolul trădătorului, pentru a ne confirma rolul de trădat. Noi putem spera că am atras altceva, însă speranța poate fi confirmată ori infirmată de realitate. Competența (Darul cheii 14) nu ne salvează de ce avem de trăit însă ne poate ușura foarte mult experiența.

Motivul pentru care mulți oameni aleg calea Compromisului (Umbra cheii 14) este pentru că aceasta pare mai rapidă, pare că oferă rezultate rapide. Rapide or fi rezultatele însă asta nu înseamnă că sunt și sustenabile. Sustenabilitatea vine prin experiențe benefice repetate care duc la integrare și astfel la încheierea poveștii neplăcute, am putea spune karmice, de care omul se tot lovea.

Din ce am observat, geniul mi-a oferit întotdeauna rezultate surprinzătoare pentru ego-ul meu rănit însă sustenabile. Geniul mi-a atras oportunități și relații pe care înainte nu le puteam observa ori chiar le consideram că nu erau suficient de strălucitoare, astăzi însă sunt recunoscător că le am. Astfel, mi-am dat seama cum eram înainte atras de poleială și poleială primeam. Făceam Compromisuri (Umbra cheii 14) tocmai pentru a obține poleiala și indiferent dacă o primeam ori nu, tot dezamăgit eram ulterior.

Când suntem cu adevărat aliniați cu viața, înțelegem că suntem cu toții interconectați și că rezultatele care vin ca urmare a geniului nostru, a Autenticității (Darul cheii 8) noastre ne impactează și pe noi dar și pe ceilalți. Pentru ca multe dintre planurile de afaceri, menționate mai sus, să aducă rezultatele scontate, este nevoie de forțări repetate, de asanarea geniului și umanității celor implicați. Acestea aduc mai multă distrugere decât construcție și în loc să susțină elevarea umanității la nivel de Dar, către creativitate, susțin menținerea acesteia la nivel de umbră, în Compromis (Umbra cheii 14) și Mediocritate (Umbra cheii 8) .

Când suntem aliniați cu viața putem înțelege că nu primim întotdeauna ceea ce vrem, fix cum vrem. E ca și cum aducem un copil în această lume și apoi suntem dezamăgiți că nu a ieșit fix cum am vrut noi. Doar cei care trăiesc în umbra Mediocrității (Umbra cheii 8) și a Compromisului (Umbra cheii 14) pot crede cu tărie că tot ceea ce le spune ego-ul lor trebuie să se întâmple și în realitate. Din păcate, nu puțini părinți au picat în această capcană și s-au declarat dezamăgiți de copiii lor, fără să își dea seama că acei copii ori le oglindeau propria Mediocritate (Umbra cheii 8) ori prin decizii curajoase au ales calea Stilului (Darul cheii 8) care aduce autenticitatea.

5. Transmutarea Compromisului și Mediocrității


Cele două umbre, Compromisul și Mediocritatea (Umbrele cheilor 14 și 8), sunt umbrele pe care dacă nu le alchimizăm, viața noastră devine un calvar. Ambele chei, 14 și 8, au legătură cu cheia 2, cheia care ne aduce în Unitate (Siddhi-ul cheii 2) cu Întregul și ne Orientează (Darul cheii 2) în viață. Cheia 14 creează canal infoenergetic cu cheia 2 iar cheia 8 face parte din același inel de codoni cu cheia 2, codând aminoacidul Fenilanină.

O viață în Comprimis și Mediocritate (Umbrele cheilor 14 și 8), este o viață trăită în Dislocare (Umbra cheii 2), o viață cu foarte puțină prospețime și doar cu câteva sclipiri de creativitate. Foarte multe locuri de muncă, eu aș spune că cele mai multe, nu susțin geniul și nici creativitatea angajaților, nici nu ar avea cum având în vedere că cei care lucrează acolo au trecut prin aceeași școală care a asanat geniul și creativitatea elevilor săi.

De aceea este esențial procesul decondiționării și recondiționării mentale, emoționale și fizice, procesul prin care învățăm să ne împrietenim cu umbrele, pentru a le folosi potențialul, a le alchimiza. Cheile Genelor este o unealtă excelentă pentru a ne susține procesul, pentru că primim pe tavă umbrele care ne cer alchimizarea și ne oferă și o perspectivă a ceea ce poate ieși de pe urma transmutării lor. După cum scriam mai sus, creativitatea duce de multe ori la rezultate surprinzătoare.

Pentru a alchimiza umbra cheii 14, Compromisul, este important să fim conectați la inima noastră, pentru a simți cel puțin la fel de mult cât gândim. Compromisul (Umbra cheii 14) este încercarea ego-ului rănit de a alege o cale care să îl protejeze de suferință și astfel se deconectează de la simțire. Când simțim, simțim totul puternic și profund, simțim și stările pe care le considerăm plăcute dar și stările pe care le considerăm neplăcute. Când suntem suficient de stabili pentru a le simți pe ambele, atunci putem înțelege profund de unde vin deciziile noastre, pentru că simțim, nu doar gândim.

Compromisul (Umbra cheii 14) reprezintă tendința de a alege calea care ne îndepărtează de Sine, de inima noastră și de inimile celorlalți. Nu avem cum să scăpăm de Compromis (umbra cheii 14) în această viață, doar umbrele sunt importante, sunt esențiale pentru creativitatea noastră, pentru creația noastră, de aceea învățăm să alegem să accesăm doar compromisurile care ne apropie de inima noastră și de a celorlalți. Orice alegere presupune un compromis, am putea spune că presupune un preț de plătit, însă când alegerea vine din inimă, din simțire, din bucuria de a experimenta, din asumare, prețul nu mai contează.

Când alegem cu inima, efectele acestei alegeri aduc unitate, aduc acceptare, aduc înțelegere, aduc bucurie, aduc iubire, pentru că alegerea cu inima presupune că facem pace cu riscurile, că acceptăm să plătim prețul. Atunci suntem cu adevărat în Competență (Darul cheii 14), ceilalți simt asta și ceilalți înțeleg mult mai bine prețul alegerilor lor și astfel acceptă riscul de a se conecta cu tine, de a colabora cu tine, de a avea încredere în tine.

Viața presupune risc, nu avem cum să ne protejăm de riscuri, le putem însă înțelege și putem alege în cunoștință de cauză și în conștiență.

Pentru a alchimiza Umbra cheii 8, Mediocritatea, este recomandat să fim mai întâi receptivi ca apoi să fim emisivi. Fiind receptivi, putem observa cauzalitatea, putem observa rezultatele acțiunilor noastre dar și a celorlalți și putem observa poleiala care ascunde lemnul putrezit. Autenticitatea se naște prin receptivitate pentru că autenticitatea noastră servește, în moment, Întregul.

Darul cheii 8, Stilul / Autenticitatea, ne ajută să înțelegem că fiecare moment este unic și de aceea este important să ne adaptăm acestuia cu întreaga noastră ființă. Am putea spune că Autenticitatea este modul în care ființa noastră se adaptează Întregului în fiecare moment.

Cum fiecare moment este unic și are provocările sale, omul blocat în umbra Mediocrității (Umbra cheii 8) dorește să elimine riscurile complet, nedându-și seama că fix acele riscuri ofereau sens vieții și ne duceau către unitate. Trăind într-o societate care a cultivat Mediocritatea și Compromisul (Umbrele cheilor 8 și 14), putem observa cum riscurile și pericolele au scăzut mult în ultimii 50 – 100 de ani însă prevalența anxietatății a crescut și crește în continuare.

Geniul nostru cere risc, cere să intre în necunoscut și să iasă de acolo cu recompensa la purtător. Toate poveștile cu priză la public, chiar și multe dintre filmele de succes au această temă, a omului care în ciuda riscurilor, a reușit. Cu toții reușim în viață pentru că suntem cu toții competenți, atât timp cât avem curajul să stăm față în față cu riscul și să putem să acceptăm eventualele pierderi și câștiguri.

Așa ajungem în Generozitate (Siddhi-ul cheii 14), lăsând să iasă din viața noastră ceea ce este de ieșit și să vină ceea ce este de venit. Când permitem fluxului să ne ghideze, Splendoarea (Siddhi-ul cheii 8) ființei noastre este atât de strălucitoare încât nu mai este nevoie să o observe cineva, devine o strălucire internă care nu epatează însă care este simțită de cei din jur și le atinge inimile.

CURAJ ÎN A ÎȚI MANIFESTA GENIUL, CHIAR DACĂ RIȘTI SĂ PIERZI, CEEA CE VEI CÂȘTIGA TE VA SURPRINDE DE FIECARE DATĂ, GHIDÂNDU-TE ÎNAPOI CĂTRE TINE!

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână