Cheile Genelor – Cheia 15 (alături de cheia 10)

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Articol scris în iunie 2021 cu ocazia tranzitului cheilor 15 (Soare) și 10 (Pământ).

Această contemplare ne invită să ne întrebăm dacă alergăm după cai verzi pe pereți, pierzându-ne strălucirea ori dacă alegem să ne descoperim potențialul pentru a ne manifesta geniul nativ, astfel încât să nu mai avem nevoie de alergări ori căutări.

CHEIA 15
Siddihi / Esență: Înflorire
Darul: Magnetism
Umbra: Apatie / Lâncezeală / Dobitocie

CHEIA 10
Siddhi / Esență: Existență
Darul: Naturalețe
Umbra: Obsesie de sine

Cuprinsul articolului de astăzi:

  1. Înflorirea și Existența, dialogul între Evoluție și Involuție
  2. Goana după iluzii
  3. Invazia zombie, pericol iminent și actual pentru umanitate
  4. Magnetismul, calea care nu are nevoie de chin și suferință
  5. Transmutarea Apatiei și Obsesiei de sine

1. Înflorirea și Existența, dialogul între Evoluție și Involuție

Siddhi-ul cheii 15 este Înflorirea și ne arată susținerea pe care o primim de la Întreg pentru a trăi o viață împlinitoare. Înflorirea nu are nevoie de ceva anume, ea se întâmplă în mod natural atunci când condițiile sunt îndeplinite. Am putea spune că înflorirea se întâmplă fără efort atunci când solul este potrivit și nutrienții sunt acolo.

Cele două Siddhi-uri, Înflorirea (Siddhi-ul cheii 15) și Existența (Siddhi-ul cheii 10, partenerul de programare a cheii 15) ne arată dialogul între creație și pre-creație, între cunoscut și necunoscut. Înflorirea ne duce către înțelegerea că evoluția se întâmplă iar Existența ne arată că nimic nu este de făcut în afara lui A FI și că evoluția nu există cu adevărat.

Am putea filosofa în continuare, doar tărâmul Siddhi-urilor poate fi întrupat însă de pus în cuvinte mult mai greu, că cele două Siddhi-uri na arată dialogul între evoluție și involuție, ambele fiind necesare pentru a fi în echilibru, în punctul de creație. Am putea spune că pentru ca ceva să fie creat, altceva trebuie să dispară din creație, să moară.

Materia este într-o continuă transformare, nimic nu rămâne pe loc. Ceea ce ieri era un spațiu gol, astăzi poate fi plin. Am putea spune că spațiul gol a dispărut ca să devină plin. Înflorirea ne arată cum viața ne face loc în fiecare zi, ne face loc astfel încât să creștem. Pe partea cealaltă, Existența ne arată rolul involuției, a revenirii către esență, către potențial, către a trăi în ușurință în acord cu Sinele și Întregul.

Evoluția fără Involuție duce la dezechilibre mari pentru că Involuția ne arată direcția potrivită în care Evoluția se poate întâmpla. De aceea, un om care trăiește în acord cu Sinele său nu caută să se dezvolte exagerat în exterior, cultivându-și interiorul și astfel având fix ce are nevoie în fiecare moment al vieții sale. Am putea spune că echilibrul între Evoluție și Involuție ne duce către o viață trăită în flux, fiind purtați exact unde este nevoie de noi și fiind recompensați cu ceea ce ne “hrănește sufletul” în această viață.

2. Goana după iluzii

Dezechilibrul pe care îl resimt mulți oameni, vine din credința că ei pot fi mai presus de viață și astfel se îndobitocesc (Umbra cheii 15 – Apatia / Lâncezeala) cu obsesii (Umbra cheii 10 – Obsesia de sine) menite să îi facă să se simtă speciali. Unii se îndobitocesc cu nevoia de a fi validați, alții cu nevoia de a face averi, alții cu nevoia de a se simți tot timpul în control, a se îmbăta cu ceea ce ei denumesc putere, în realitate fiind o „pișoarcă” de calitate îndoielnică produsă de alți obsedați să controleze realitatea.

Până nu revenim cu adevărat către Sine, suntem obsedați de un sine fals, un construct provenit din rănile și traumele din copilărie. Și vocea acestui sine fals este mai mult o fantomă a copilului care se simțea neajutorat și lipsit de putere, copil care a crescut acum fizic însă mental și emoțional a rămas blocat în acele momente pe care, în mod paradoxal, nu mai vrea să le trăiască vreodată, trăindu-le însă zi de zi fără să își dea seama.

Aceasta este Apatia (Umbra cheii 15), a trăi zi de zi într-un coșmar care se tot repetă. La un moment dat ne obișnuim cu acesta și îl considerăm a fi normal, spunându-ne: „asta-i viața!” . Oare câți oameni trăiesc în această lâncezeală, crezând că nu există o altă modalitate de a trăi, fiind blocați în motivațiile lor de a obține putere ori plăcere pentru a se convinge că de fapt coșmarul poate deveni un vis frumos doar dacă mai fac o sumă de bani ori cumpără o mașină mai de fițe ori o haină în ton cu moda ori dacă intră în relație cu o persoană pe care o consideă ideală?

E o vorbă veche cu rahatul învelit în staniol, cam așa facem mulți dintre noi, învelim rahatul în staniol crezând că astfel nu va mai fi rahat. Alergăm după iluzii, investindu-ne timpul, energia și obținând un rahățel pe care îl învelim cu grijă în staniol, doar e al nostru acum și de care chiar suntem mândri.

Ce este straniu de perceput din exterior este modul în care oamenii nu pot realiza modul în care acționează, sunt atât de prinși în propriile lor programe încât la un anumit nivel au devenit unul/una cu ele. Intelectuali, doctori, directori, oameni cu răspundere de la care, probabil, te-ai fi așteptat la luciditate și conștiență, observi cum aceștia parcă sunt posedați de propriile condiționări, nefiind deloc lucizi și conștienți.

3. Invazia zombie, pericol iminent și actual pentru umanitate

Cred că ai văzut cel puțin o dată vreun film sau serial cu zombie, acei morți vii mânați doar de instinctul de a se hrăni cu creier și care atunci când mușcă un om, îl transformă și pe acesta în zombie. Mai în glumă, mai în serios, îți spun că invazia zombie a început de mult și din ce în ce mai mulți oameni sunt transformați în fiecare zi.

Singura diferență între film și realitate este faptul că în realitate zombie-ul modern nu mai vrea creier ci cu totul altceva. Sunt unii zombie care tot ce vor este să obțină bani, cât mai mulți, transformându-i cu lăcomia lor, pe cei care îi “ating”. Alți zombie vor doar putere, infinită dacă se poate, alți zombie vor doar plăcere, cât mai multă, în continuu, „fără număr”, alții vor sex, alții vor o combinație din acestea.

În această societate modernă, globalizată, există mai multe curente de zombie, fiecare căutând sursa sa de hrană. Ai văzut cum în filmele cu zombie, dacă dorești să le schimbi direcția acestora, tot ce trebuie să faci este să le oferi nada potrivită în direcția în care tu vrei ca aceștia să meargă? Dacă facem o paralelă cu realitatea, asta se întâmplă în timp ce scriu aceste rânduri și tu le citești, sunt unii care pun nada potrivită pentru ca hoarda de zombie să meargă în direcția planificată.

Dacă urmărești banul cu orice preț, cu siguranță cineva te controlează în acest moment cu nada potrivită. Dacă urmărești puterea cu orice preț, fii sigur/ă că cineva a aruncat cârligul și așteaptă ca tu să muști. Dacă urmărești sexul cu orice preț, există o industrie de miliarde de dolari care te așteaptă cu brațele deschise.

Ne mai întrebăm de ce o mână de oameni deține cea mai mare parte a resurselor în această lume? Tu mai ai de gând să muști din nada întinsă de ei sau să consideri că dacă tu vei fi “pescarul” în această poveste, vei fi împlinit/ă și problemele tale vor dispărea? Dacă încă mai crezi vrăjeala aceasta, te invit să o experimentezi. Jocul acesta este falimentar pentru ambele tabere și chiar dacă oferă iluzia că obținem ceea ce dorim, niciodată nu va fi suficient și astfel suntem blestemați să cutreierăm Pământul ca niște zombie, crezând că noi suntem în control tot timpul și că nu există un zombie mai sus care să ne controleze pe noi.

Dacă vrei o definiție a Umbrei cheii 15, nu am una mai bună ca: lâncezeala provenită din urmarea unui obiectiv care nu oferă vreodată împlinire vreodată ci te amăgește în continuu, promițându-ți că dacă mărești doza vei primi ceea ce îți dorești.

Apatia (Umbra cheii 15) se poate manifesta ori cu lentoare ori cu hiperactivitate, ambele sunt posibile și de fiecare dată apatia este alimentată de propriile tale obsesii (Umbra cheii 10). Îți “curg balele” după bani? Atunci vei suferi încercând cu disperare să îi obții (hiperactivitatea) până când ai obosit și devii doar un susținător de pe margine a bălirii după bani. Îți “curg balele” după o femeie / bărbat? Vei suferi încercând cu disperare să obții acea persoană până vei obosi și apoi țaca paca, ai devenit un zombie modern, trist și resemnat însă cu condiționare că de bărbat / femeie ai nevoie ca să fii fericit/ă.

4. Magnetismul, calea care nu are nevoie de chin și suferință

Darul cheii 15 este Magnetismul și acesta ne arată că tot ceea ce avem nevoie în această viață atragem fără efort prin Naturalețea (Darul cheii 10) noastră. Dacă ne chinuim să atragem ceva în experiența noastră, acela este doar rodul obsesiei noastre și din ce am observat, în cele mai multe cazuri, chiar dacă obținem rodul obsesiei noastre, vom găsi preponderent suferință acolo.

Cheia 15 este despre ritmul colectiv în care fiecare dintre noi se manifestă (cheia 10 – cheia manifestării comportamentului). Cheia 15 este o cheie logică și deci putem interpreta că ritmul poate fi observat cu mintea logică și înțeles logic. Nu este nimic abstract aici, lucrurile sunt exact cum sunt, am putea spune că evidența nu ne păcălește.

Totuși, de ce oamenii aleargă după ceea ce nu pot avea? Acest comportament se observă preponderent la bărbați însă se manifestă și la femei în egală măsură, de multe ori mult mai subtil. Bărbații vor să dovedească faptul că merită, este o condiționare veche ce ne face să credem că noi nu merităm să trăim decât dacă bravura noastră, excelența noastră este validată din exterior. Aici putem reveni la tema evoluției care nu este echilibrată de involuție și care naște dezechilibre.

După cum putem observa cu toții, bărbații mânați de nevoia continuă de a fi mai buni ca ceilalți bărbați, au creat această societate plină de oameni depresivi, anxioși, cu tulburări de comportament, cu o parte importantă trăind cu banii de la lună la lună, fiindu-le teamă să își manifeste eul autentic, naturalețea (Darul cheii 10), alegând doar momente în care să refuleze frustrările acumulate prin exagerări de genul, petreceri, mâncare în exces, alcool, vacanțe, ca apoi să se întoarcă la hoarda de zombie și la motivațiile lor.

Dacă te întrebi ce au făcut femeile? Au împuternicit acest comportament, șoptindu-le bărbaților că ceea ce fac este bine și să continue, astfel asigurându-se că își mențin privilegiile și puterea. Ambele tipuri de comportamente și ale bărbaților dar și ale femeilor (ATENȚIE: Mă refer la general, nu că toți bărbații și toate femeile au manifestat astfel de comportamente) vin din răni și traume care au fost perpetuate de mii de generații încoace. Aceasta este parte e moștenirii pe care am primit-o și dacă nu ieșim din zombieficare, o să considerăm că lucrurile așa trebuie să fie că așa au fost mereu.

Mai sunt oameni care pică în capcana victimei și justifică motivațiile prezentate mai sus. Unele femei ar spune că au fost persecutate de bărbați și de aceea au manifestat comportamentul acela. Într-adevăr, au dreptate. Unii bărbați ar spune că au fost persecutați de alți bărbați ori de femei și astfel au manifestat acel comportament. Într-adevăr, au dreptate. Lucruri groaznice s-au întâmplat în istoria umanității, întrebarea de acum este dacă alegem să perpetuăm acele comportamente ori dacă alegem să le spunem stop.

Darul cheii 15, Magnetismul, ne ajută enorm în acest proces, prin a observa ceea ce avem în viața noastră, ceea ce am atras către noi cu ușurință, fără a depune efort suplimentar. Ceea ce avem în viața noastră, puțin ori mult, ne poate ajută să creștem. Când ne dorim mai mult decât avem, este important să observăm dacă ceea ce ne dorim vine ușor sau trebuie să ne chinuim pentru a obține. Dacă vine ușor, minunat, înseamnă că viața permite și ceea ce vom obține devine element esențial în creșterea noastră. Dacă nu vine ușor și trebuie să ne chinuim, ar fi recomandat să ne întrebăm dacă aceasta vrem cu adevărat să experimentăm în viața noastră.

Nu puțini oameni se păcălesc spunându-și că ei se chinuie acum pentru a le fi bine ulterior. Realitatea ne arată că devenim ceea ce repetăm și dacă repetăm chinul, devenim chinul. Ajungem să ne chinuim și să îi mai chinuim și pe ceilalți. E ca un antreprenor care s-a chinuit enorm să își facă afacerea funcțională și apoi îi chinuie pe angajații săi, spunându-le că aceasta este singura cale. Observi condiționarea / programul / limitarea?

5. Transmutarea Apatiei și Obsesiei de sine

Lucrurile sunt atât de simple dacă alegem să le percepem astfel. Noi ne trăim viața într-o cocreație alături de ceilalți, nu suntem singuri, suntem interconectați cu toții. A crede că suntem de capul nostru aici, că suntem doar noi contra vieții, de aici se nasc cele două umbre, Apatia (Umbra cheii 15) și Obsesie de sine (Umbra cheii 10). Cele două daruri, Magnetismul (Darul cheii 15) și Naturalețea (Darul cheii 10) ne arată această interconectare, ne arată cum ne creăm realitatea împreună și în același timp ne arată că aportul nostru cel mai de preț vine din starea noastră de A FI, din geniul nostru nativ, din comportamentul nostru autentic.

Dacă te întrebi cum putem alchimiza cele două umbre, pentru a cunoaște mai bine cele două daruri, este simplu în teorie însă necesită a ne trezi din starea de zombie menționată în acest articol. Dacă vrei să transmuți umbra Apatiei, devine esențial să o observi, să observi modul în care trăiești și la ce rezultate ai ajuns (ce ai cocreat alături de Întreg).

Pentru a ajunge către Magnetism, avem nevoie de sinceritate, să fim sinceri cu noi chiar dacă adevărul s-ar putea să doară. Când observăm că ceva ne scoate din ritmul nostru și nou ritm nu ni se potrivește, ar fi recomandat să ne întrebăm care este motivația noastră de a continua în acea direcție. Din experiență îți spun, dacă te iei la trântă cu propriile condiționări, nu merge, ba mai mult, ego-ul tău construit, mecanismul tău defensiv menit să te apere de suferință, va crea noi condiționări adaptate la dorințele tale dar nu la nevoile tale autentice.

Dacă vrei să alchimizezi apatia, este esențial să o îmbrățișezi, să o accepți, să o înțelegi, să o iubești așa cum este. Doar atunci nu vei mai avea nevoie motivația care te-a transformat în zombie și astfel te eliberezi de “bagaj”, de condiționările care te-au dus acolo, lăsând magnetismul tău inerent să îți atragă situații din ce în ce mai benefice pentru tine.

Orice fel de război pe care îl ducem cu noi înșine, creează separare în interior și din acea separare nu are de câștigat ființa noastră. „Divide et impera” (separă și cucerește) funcționează în continuare și astfel, altcineva va avea de câștigat din separarea ta. Sunt oameni care sunt atât de deconectați de Sine că ajung un fel de căpetenii zombie care d-abia așteaptă să profite de separarea ta internă. Această constatare nu este menită pentru a te apăra direct de ei, de a crea un război deci încă o separare ci pur și simplu de a observa ceea ce se întâmplă și a alege cu luciditate și discernământ ceea ce este benefic pentru tine.

Dacă te întrebi cum poți alchimiza umbra Obsesiei de sine, “procedura” este aceeași, necesită să te accepți, să te înțelegi, să te iubești așa cum ești și cu umbrele și cu darurile și cu harurile tale divine. Din această stare în care nu mai creezi conflicte interioare care te duc către separare, începi să îți observi obsesiile și apoi poți alege ce să faci cu acestea.

Umbrele nu sunt rele, precum nu sunt nici bune, ele sunt aici pentru a fi combustibil pentru creativitatea noastră. Așa că, pentru a alchimiza Obsesia de sine, întrebarea este: tu în ce moduri creative îți folosești energia rezultată din propriile tale obsesii? Când reușim să conducem energia provenită din obsesii într-o direcție benefică nouă, acolo magia se întâmplă, acolo Naturalețea (Darul cheii 10) iese la suprafață și acolo nu mai avem nimic de făcut, totul deja se face pentru noi.

Când ne canalizăm energia provenită din obsesii pe a ne manifesta geniul nativ, totul tinde să se ușureze în viața noastră. Asta nu înseamnă că obsesiile nu mai există, oooh, ba da, ele există și ne ciocăne la ușă în continuare, câteodată mai și picăm în capcana lor însă dacă avem suficientă experiență, ieșim repede de acolo și apoi toată acea energie din obsesii o ducem către a ne ușura viața, pentru a obține sprijinul necesar, pentru a cocrea cu alți oameni pe aceeași cale cu noi.

După cum scriam mai sus, obsesiile noastre ne duc către a suferi, către a ne chinui, către a considera că fără ele nu se poate. „Oare cum ar fi viața dacă treaba asta s-ar îndeplini?” este întrebarea pe care obsesia ne-o adresează în mod … ai ghici, obsesiv. Când experimentăm suficient viața observăm că obsesiile pot fi modul în care ne readucem aminte de noi, de geniul nostru și acestea ne arată cum ne pierdem câteodată în exterior.

O floare poate înflori în mediul său propice dar și în alte medii, mai grele. Totuși, în mediul propice floarea își va atinge potențialul. Florile care cresc în solul nepotrivit, chiar dacă cresc, nu ajung la potențialul lor. Același lucru se întâmplă și cu oamenii, dacă omul devine un zombie mânat de propriile obsesii, se va chinui să crească acolo unde nu este locul său și astfel, fiind forțat de mediu, nu își va atinge potențialul.

Existența (Siddhi-ul cheii 10) omului este cu adevărat susținută acolo unde omul poate Înflori (Siddhi-ul cheii 15).

În încheierea acestui articol, te invit să contempli profund motivațiile tale din acest moment, care dintre ele te duc către a curge ușur, lin în fluxul vieții și unde încă te chinui. Dacă observi că undeva te chinui, te invit să contempli rădăcina chinului, care este motivația ta pentru care alegi să te chinui. Dacă observi că ești în curgerea vieții și viața îți dă tot ceea ce ai nevoie, bucură-te și fii recunoscător/oare. Recunoștința este ceea ce rămâne când ne permitem să fim și ne permitem să trăim o viață acordată la ritmul nostru și al Întregului (Darul cheii 15 – Magnetismul).

CURAJ ÎN A TE PLANTA ÎN SOLUL POTRIVIT!

P.S. E momentul să anunț un ReTreat Cheile Genelor alături de Hajnal Ibolya Beres și Ana Maria Chioc. În perioada 4 – 9 august, într-o locație de vis, în mijlocul naturii, te invităm să contemplăm împreună Calea Individuării, calea pe care Richard Rudd a definit-o ca fiind sabia care reprezintă puterea noastră individuală în această realitate. Calea Individuării conține toate cele trei secvențe și în același timp le conectează. Dacă dorești mai multe detalii sau dorești să te înscrii pentru acest retreat, aici găsești detalii și formularul: https://www.facebook.com/events/330448362057211 .

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână