Cheile Genelor – Cheia 19 (alături de cheia 33)

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Articol scris în ianuarie 2021 cu ocazia tranzitului cheilor 19 (Soare) și 33 (Pământ).

Această contemplare este despre modul în care căutăm cu disperare calea potrivită și nu o găsim vreodată până când avem curajul să simțim, să ne conectăm cu exteriorul și astfel să realizăm ceea ce este cu adevărat pentru noi.

CHEIA 19
Siddihi / Esență: Sacrificiu
Darul: Sensibilitate
Umbra: Codependență

Cheia 33
Siddhi / Esență: Revelație
Darul: Centrare / Mindfulness / Conștiență
Umbra: Uitare

Cuprinsul articolului de astăzi:

  1. Ce relație ai cu Sacrificiul?
  2. Sensibilitatea, slăbiciune ori putere?
  3. Individualitate sau comuniune?
  4. Sensibilitatea nu duce la acțiune ci la introspecție
  5. Interesul divin

1. Ce relație ai cu Sacrificiul?

Sacrificiul este Siddhi-ul cheii 19 și este un Siddhi care sperie pe cei la început de drum cu Cheile Genelor. “Cum să mă sacrific? Eu? De ce?” Acestea ar putea fi întrebări legitime ale persoanei care intră în contact cu această denumire. Hai să facem puțină lumină și să elucidăm o parte a misterului, cheia 19 nu este o cheie individuală, este o cheie tribală.

Sacrificiul nu este dedicat individului chiar dacă se resimte prin individ. Gata, am rezolvat problema? Hai să continui, cheia 19 este parte a inelului de codoni denumit Inelul Gaiei, alături de cheile 60 și 61. Inelul Gaiei ne conectează la tot ceea ce se întâmplă în exteriorul nostru, ne arată Umbrele care dacă sunt alchimizate (codependența, limitarea, psihoza) scot la suprafață Darurile care ne ajută să ne conectăm (eco)sistemului din care facem parte (sensibilitatea, realismul, inspirația) și astfel să întrupăm Siddhi-urile Sacrificiului, Dreptății, Sfințeniei.

Dacă ai mai citit astfel de articole, probabil te-ai familiarizat cu faptul că sunt de părere că omul, pentru a găsi scurtături către destinația pe care o consideră a fi salvarea sa, în loc să întrupeze, mimează. Astfel, cele trei Siddhi-uri ale Inelului Gaiei sunt printre cele mai imitate pentru a da senzația unei conexiuni cu Întregul, conexiune care în realitate nu există.

Oare câți oameni mimează sfințenia încercând să ducă o viață imaculată, ferindu-se de tot ceea ce ei consideră a fi nesfânt? Oare câți oameni mimează dreptatea, confundând-o cu răzbunarea? Oare câți oameni mimează sacrificiul, fiind în realitate un troc ascuns?

Oare câți oameni se „sacrifică” pentru a avea profit ulterior?

Oare câți oameni se “sacrifică” pentru bani? Oare banii îi pot aduce acelui om anii pierduți înapoi? Oare câți oameni se “sacrifică” pentru copiii lor? Oare acel sacrificiu îi pot aduce copilului reziliența în fața durerii emoționale pe care nu a apucat-o să și-o creeze pentru că părinții s-au sacrificat tot timpul astfel încât copilul să nu sufere? Oare câți oameni se “sacrifică” pentru ca o relație să funcționeze? Oare cât de rapid acel sacrificiu se va transforma în resentimente din cauza faptului că cealaltă persoană nu îi întoarce “sacrificiul”

Sacrificiul nu poate fi mimat pentru că el face parte din viața noastră, sacrificăm timp, energie, sănătate. Contează dacă sacrificiul (de absolut orice) îl facem cu bucurie ori încrâncenare. Sacrificiul ori ne întoarce către esența noastră prin serviciul față de ceilalți ori ne îndepărtează de esența noastră, urmărind a umple goluri care nu pot fi vreodată umplute.

2. Sensibilitatea, slăbiciune ori putere?

Am menționat mai sus că această cheie, cheia 19 este o cheie tribală, oare cum putem accesa potențialul ei. Darul cheii 19, Sensibilitatea, ne arată calea. Folosindu-ne sensibilitatea pentru a găsi tribul potrivit, comunitatea potrivită, oamenii potriviți pentru noi și a ne oferi în totalitate lor. Pentru un om condiționat să creadă că este în competiție cu ceilalți și că ceilalți sunt meniți doar pentru a îl dezamăgi la un moment dat, ceea ce am scris mai sus este o idioțenie, o tâmpenie pe care doar cei naivi o cred.

Un om care nu poate colabora cu ceilalți este un om care și-a asanat sensibilitatea, considerând că aceasta îl face slab și ușor de doborât. Dacă tu crezi asta să știi că ai dreptate. Așa este, sensibilitatea ne face slabi și ușor de doborât ÎN FAȚA CELOR CARE DORESC SĂ PROFITE DE NOI, deci celor lângă care nu avem ce căuta. În fața CELOR CARE SUNT POTRIVIȚI NOUĂ, sensibilitatea se simte ca putere și duce către calm, liniște și împământare reciprocă, aș putea spune către vindecare.

Îți spun din experiență, sensibilitatea eliberează omul de bagaje pe care le căra fără să își dea seama. Când te poți deschide cu adevărat față de cineva, realizezi cât de multe programe cărai cu tine și nu voiai să le dai drumul, considerând că fără ele nu vei putea simți plăcerea de a trăi. Aceasta este umbra codependenței (Umbra cheii 19), când ținem în noi ceea ce nu ne mai servește.

Câți oameni au joburi care nu li se potrivesc și sunt într-o codependență toxică cu acestea. Câți oameni au prieteni care nu sunt potriviți lor și sunt într-o codependență toxică cu aceștia? Câți oameni sunt în relații care nu li se potrivesc și sunt într-o codependență toxică cu acestea? Câți oameni urmează dogme care nu li se potrivesc și sunt într-o codependență toxică cu acestea?


Darul Sensibilității (Darul cheii 19) ne ajută să fim Conștienți (Darul cheii 33) și să realizăm ceea ce este potrivit pentru noi și ceea ce nu. Aceste două chei sunt un fel de detector care ne ajută să realizăm dacă suntem pe o cale ce ne va susține într-un mod armonios creșterea ori dacă suntem pe o cale prin care doar avem posibilitatea de a crește pentru că întâmpinăm suferințe care ar fi putut fi evitate.

3. Individualitate sau comuniune?

Lângă oamenii potriviți, provocările sunt depășite mult mai ușor, te simți că ai echipa lângă tine, echipă care te susține. Provocarea este că mulți oameni nu știu cum să se lase susținuți, au fost învățați de mici că sunt singuri aici și că nu se pot baza decât pe ei. Această mentalitate de “eu împotriva tuturor” creează dezechilibre mari ulterioare, dezechilibre care se resimt interior dar și exterior.

Un om cu o astfel de mentalitate nu se poate conecta la exteriorul său pentru că deja și-a creat o părere despre cum e acesta. Astfel, își trăiește viața în iluzie, ducând la nivel de artă, credința într-o fantezie care nu are legătură cu realitatea.

Ți s-a întâmplat vreodată să judeci eronat o persoană? Dacă răspunsul tău este nu, cel mai probabil trăiești în fantezia menționată în paragraful anterior. Stai liniștit/ă, nu ești singur/ă, cad și eu în această capcana, la fel ca oricine. Suntem oameni cu toții și când nu putem fi vulnerabili, doar urmăm niște programe prestabilite, menite să ne scutească de suferință. Problema e că acele programe ne mențin într-o relație de codependență (Umbra cheii 19) cu suferința.

Am simțit recent propria mea codependență cu suferința și e foarte posibil să se aplice și altora, nu numai mie. Am simțit recent cum încercarea de a fi speciali, de a fi diferiți față de ceilalți, cronicizează suferința, pentru că ne “sacrificăm” energia și timpul pentru a crea ziduri care să ne ferească de ceilalți. Când încercăm să fim speciali, o facem pentru că ne este teamă că ceilalți ne vor face rău și astfel e nevoie să fim cumva deasupra lor.

Unii ar spune că ei ridică ziduri doar față de cei pe care nu îi cunosc, pentru că față de cei apropiați se deschid. Totuși, când ne obișnuim să creăm ziduri, e foarte posibil să ne creăm o obișnuință din asta și astfel să credem că ne deschidem față de cei apropiați, când colo, le oferim doar un zid mai frumos colorat.

Individualitatea noastră este menită să strălucească alături de comunitatea potrivită, în comuniune cu ceilalți. În timp, umanitatea va fi comunitatea potrivită, până atunci, până când vom înțelege cu toții conexiunea dintre noi, este important să simțim unde este locul nostru. Aici nu este o alegere individualitate sau comunitate ci de îmbinarea celor două, a folosi geniul nostru nativ pentru a servi ceva ce este mai presus de noi.

4. Sensibilitatea nu duce la acțiune ci la introspecție

Mulți oameni asociază reacția emoțională cu sensibilitatea cuiva. “E doar o persoană mai sensibilă, de aceea reacționează în acest mod”, am putea auzi pe cineva că scuză persoana gingașă și sensibilă care tocmai a reacționat ca un leu mofturos care nu și-a luat prânzul. În realitate, persoana așa zis sensibilă este doar într-o relație de codependență cu propria reacție emoțională, considerând că astfel se poate proteja de exteriorul care îi vrea răul.

Sensibilitatea nu duce la acțiune, ba dimpotrivă, la introspecție. Nu degeaba, cheia 19 creează un canal info-energetic cu cheia 49, cheia Revoluției interioare (ca Dar) și a Reacției emoționale (ca Umbră). Când reacționăm, ne-am pierdut Sensibilitatea, în acel moment nu mai suntem Centrați (Darul cheii 33), nu mai suntem conștienți. În acel moment Uitarea (Umbra cheii 33) se așează asupra noastră și doar rulăm niște programe menite de a ne proteja.

Însă oare merită a ne proteja cu prețul uitării? Care mai e rostul protecției în acest caz, ce anume mai protejăm?

Te invit să contempli acest aspect, te poate ajuta enorm pe viitor.

Rostul sensibilității este să simțim viața așa cum este, să simțim momentul prezent fix așa cum este. Distorsionăm momentul prezent pentru a ne proteja de a simți, ba chiar e important să facem asta. Procesul prin care resimțim viața este unul care durează și zidurile le dăm jos treptat, nu dintr-o dată.

Îi știi pe cei care conștientizează un zid azi și îl vor dărâmat mâine? Poate chiar și tu ai fost în această situație, eu sigur am fost. Dacă acționăm brusc, o facem tot din nevoia de a ne proteja, deci codependența este tot acolo. Este o capcană aceasta, acțiunea își are rostul însă dacă nu vine în curgere, dacă nu vine organic, este doar o forțare care ne va crea o suferință care probabil va fi și mai mare pentru că va veni ca urmare a dezamăgirii.

Îți spun din experiență, dacă îți lași sensibilitatea să îți ghideze introspecția, acțiunea vine singură când s-a integrat ceea ce era nevoie să se integreze.

5. Interesul divin

Însă cine mai are răbdare cu Sine, cine își mai permite să fie sensibil în această vreme a desenzibilizării? Am ajuns să creăm codependențe mari cu tehnologia, telefoanele devenind pentru mulți doar o metodă prin care se protejează de a simți.

Și știi de ce o facem?

Părerea la care am ajuns acum este că o facem pentru că ne dărâmă această goană după profit. Suntem copleșiți de ceea ce înseamnă să trăiești în aceste vremuri, unde cei mai mulți sunt disperați după a acumula, după a poseda. Am devenit o societate plină de Smeagoli (personajul din Stăpânul Inelelor) care își apără “Prețioasa” care i-a desfigurat.

Vrem să posedăm totul, am devenit ca niște fantome care bântuie în căutarea corpului gazdă ideal. Câteodată îl găsim în persoana pe care spunem că o iubim, când colo, doar o parazităm fără compasiune și fără înțelegere. Știu că scriu cuvinte care s-ar putea să pice greu însă le consider importante, pentru că sensibilitatea noastră e menită de a simți nu doar plăcere ci și durerea care vine ca urmare a programelor pe care le rulăm fără să ne dăm seama de efectele produse.

Oare câți părinți își distrug sistematic copilul, ei crezând că îl iubesc?

Oare câți parteneri de cuplu parazitează pe celălalt, crezând că asta înseamnă o relație?

Oare câte companii distrug oameni și distrug mediul, ele considerând că aduc inovație și evoluție?

Am observat această lăcomie pentru profit și în lumea așa zis spirituală, unde sunt prinși mulți, foarte mulți oameni. Acolo profitul poate să fie nu neapărat financiar ci cel legat de plăcere, să ne simțim bine, să “feel good”. “Dar ce e în neregulă cu asta, ne simțim bine, suntem pozitivi, nu facem rău”, ar putea spune o persoană prinsă în această capcană. Știai că la fel se simt și șefii sau cei care dețin acțiuni la companiile care distrug mediul și oamenii în căutarea plăcerii, în căutarea lui “feel good”?

Când observ această goană după pozitivism, după plăcere, de la cei din așa zisa lume spirituală, mă apucă furia. Motivul este pentru că pozitivismul acela este doar un alt zid menit să ne distragă de la a simți și astfel devenim incapabili să ne mai conectăm la noi și la mediul înconjurător. Pozitivismul exagerat, la fel ca negativismul exagerat sunt copleșitoare și nu duc către conexiune ci dimpotrivă.

Nu mă crezi? Ai avut vreodată o persoană care manifesta pozitivismul exagerat în fața ta? Te-ai putut conecta la umanitatea acele persoane sau ai simțit că te-ai lovit de un zid? Ai simțit că acea persoană s-a conectat la tine sau era doar conectată la codependența ei față de dogmele care o mențineau în acel pozitivism fals?

Codependența nu este rea, nici bună, există codependențe sănătoase însă acelea vin în mod natural, în mod organic, nu vin ca forțări. Codependențele sănătoase sunt cele pe care viața ni le oferă ca sprijin și pe acestea nu e nevoie să le aperi, pentru că nimeni nu are cum să ți le fure.

Dacă i-ai spune asta unei persoane care își manifestă gelozia și posesivitatea în exterior, că dacă își apără relația cu persoana așa zis iubită, de fapt nu relaționeză cu omul celălalt ci cu programul care îi spune că nu trebuie să piardă acea relație, ce crezi că ți-ar spune? O relație bună se construiește în mod natural și acolo cei doi rămân pentru că simt să facă asta, nu pentru că unul are bâta iar celuilalt îi este frică că o să și-o ia?

Ce fel de relație este aceea care poate fi distrusă într-o clipită? Știi că sunt relații unde cei doi au stat 10 ani și dintr-o acțiune de-a unuia, relația s-a distrus? Și aici avem o altă manifestare a codependenței, a trăi în codependență cu roul de victimă. Un om care alege rolul de victimă nu are cum să fie conștient, este în uitare (Umbra cheii 33). De aceea, în cazul exemplului de mai sus, după 10 ani, e posibil ca unul dintre parteneri să se plângă: “am construit 10 ani și uite ce mi-a făcut, din cauza sa nu mai suntem împreună”.

Ce nu a realizat acel om este că a construit timp de 10 ani o relație din ce în ce mai puternică cu programele sale care îl mențineau în rolul de victimă, nu construia o relație cu celălalt om. Observi cât de tragicomică e umbra acestei chei?

Totul pornește de la interes, dacă urmăm interesul pe care programele de apărare ni le dictează ori dacă urmăm interesul Întregului. Dacă urmăm interesele programelor, suferința și chinul vor fi stări de care vom încerca să scăpăm cu disperare și de care nu vom scăpa vreodată, pentru că ne-am construit o relație de codependență cu acestea. Dacă urmăm interesele Întregului, ne vom găsi în timp alături de aliații noștri, construind împreună cu sensibilitate și vulnerabilitate față de nevoile noastre, nevoile lor și nevoile mediului.

Astfel, construim mai mult decât distrugem și simțim cu adevărat plăcere din profitul care vine în mod natural din construcția organică. Provocările devin mult mai ușor de trecut pentru că nu mai suntem singuri ci avem aliații lângă noi și ei ne au pe noi lângă ei. Sacrificiul (Siddhi-ul cheii 19) îl facem cu bucurie și ne oferă bucurie și Revelația (Siddhi-ul cheii 33) care aduce evoluția pe bune, nu cea mimată, cea bazată pe integrare, nu cea bazată exclusiv pe rezultate exterioare.

Altfel, ne vom folosi mecanismele de apărare pentru a ne proteja de exterior, simțindu-ne singuri și copleșiți de viață. Suferința și chinul vor fi acolo, pentru a ne readuce aminte de alegerile noastre și de faptul că nu am înțeles că omul este o ființă socială, menită a trăi în grupuri, pentru a își aduce geniul nativ complementar cu a celorlalți din jur. A crede că putem face de toate și să jucăm și rolul celorlalți, denotă lipsă de sensibilitate și vulnerabilitate și crează dezechilibre și suferință pentru toți cei implicați.

Tu ce alegi, alegi calea sensibilității, alegi calea prin care să te alături celorlalți și a nu mai încerca să fii mai special/ă ca ei ori alegi calea competiției ce întotdeauna te va menține sub presiunea că cineva din exterior va veni și îți va lua tot ceea ce tu crezi că posezi?

CURAJ ÎN A FI CONȘTIENT/Ă ȘI SENSIBIL/Ă PENTRU A ADUCE UNITATEA ȘI RENAȘTEREA PRINTRE OAMENI!

P.S.  Cheile Genelor este o unealtă pe care o recomand cu căldură pentru a deveni din ce în ce mai sensibil/ă și astfel a recunoaște puterea interioară creativă și a o folosi în exterior pentru a construi. Este o unealtă ce te ajută să conștientizezi treptat programele / condiționările și efectul acestora asupra ta și asupra celor din jurul tău. Este o unealtă care nu aduce rezultate instante ci este o unealtă ce necesită timp. Motivul este pentru că te ajută să creezi, în timp, o fundație solidă interioară, care să te servească toată viața.

Dacă ești la început și dorești să descoperi, în timp, potențialul cheilor și să îți sădești stabilitatea internă pe o fundație solidă interioară, nu doar să o mimezi, îți recomand programul online de 4 luni Secvența de Activare, program pe care îl susțin alături de Ana Maria Chioc. Eu mă ocup de materiale și webinare, ea se ocupă de procesul integrării lor cu ajutorul câtorva sesiuni de grup în care fiecare participant poate învăța din experiența celorlalți și să împărtășească din experiența sa, dacă simte.

Programul începe în 26 februarie 2021 și se termină în 15 iunie 2021 și vom explora împreună fiecare sferă și cale din Secvența de Activare. Vom explora mai ales rolul liniilor și cum putem interpreta secvența noastră de activare dar și a celor dragi.

Secvența de Activare este primul pas și cel mai important dintre toate, pentru că aici discutăm despre mecanismul decizional, despre provocările prin care trecem în această viață și despre ce presupune manifestarea geniului nativ ce ne duce în stabilitate. Ce vei primi:

  • 8 materiale noi (diferite de cele din carte) despre fiecare cale și sferă din Secvența de Activare. Este ca și cum ai primi o carte nouă despre Secvența de Activare. Materialele vor fi oferite înaintea fiecărui webinar.
  • 8 webinare în care vin cu lămuriri și exemplificări pe profilul vostru, pentru a înțelege mai ușor modul în care puteți interpreta calea sau sfera
  • 4 sesiuni de sharing facilitate de Ana Maria Chioc, sesiuni în care sunteți susținuți prin a integra informația din materiale și webinare
  • Acces în grupul secret de facebook împreună cu ceilalți participanți
  • Răspundem la întrebări și facem tot ceea ce putem pentru a oferi lămuriri despre cum puteți interpreta Secvența voastră de activare dar și a celor dragi.

Costul pentru toate cele 4 luni îl considerăm mai mult decât rezonabil și am decis să îl menținem și pentru această grupă: 1500 lei. Poți plăti și de pe firmă, dacă te ajută. Dacă nu poți plăti întreaga sumă, există posibilitatea de a plăti în 3 rate de 500 lei sau 5 rate lunare de 300 lei. Pentru a te înscrie, te rugăm să completezi acest formular: https://forms.gle/TozWxqCkK4yuaxdH9 .

Pentru mai multe detalii despre program (inclusiv programarea webinarelor): https://redpill.ro/program-online-secventa-de-activare .

Dacă ai ezitat luni sau chiar ani de zile să începi un astfel de proces, e posibil ca aceasta să fie oportunitatea pentru tine să devii sensibil/ă la nevoile tale și dacă rezonezi cu acest mesaj, să alegi să vii alături de mine și de Ana în această călătorie.

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână