Articol scris în martie 2021 cu ocazia tranzitului cheilor 22 (Soare) și 47 (Pământ).
Această contemplare este despre cum stăm cu suferința, o folosim pentru a înțelege unde ne-am blocat și astfel o tratăm cu bunăvoință ori ne luptăm cu aceasta, ne luptăm cu noi, ne luptăm cu oricine ne vine în cale?
CHEIA 22
Siddihi / Esență: Grație
Darul: Bunăvoință
Umbra: Dezonoare
Cheia 47
Siddhi / Esență: Transfigurare
Darul: Transmutare
Umbra: Opresiune
Cuprinsul articolului de astăzi:
- Grația, un Siddhi subestimat
- Unde se duc emoțiile noastre?
- Bunăvoința, arta de a trăi bine
- Care-i treaba cu Dezonoarea?
- Cum putem trăi o viață în care să ne bucurăm de ce avem în jur?
1. Grația, un Siddhi subestimat
Recunosc, habar n-am cum să pun în cuvinte acest Siddhi, cred că cel mult pot specula despre ce înseamnă. Totuși, Grația (Siddhi-ul cheii 22) se află în tot și în toate, am putea spune că Grația este ceea ce menține această realitate vie. Grația, pentru mine, este cea care îngrijește tot ceea ce există, este atotprezentă în fiecare moment și în fiecare acțiune.
Când observăm Grația într-un om, tresărim. Acolo este fluxul, este candoarea, este sexualitatea alchimizată, acolo este viața într-una din exprimările sale cele mai înalte. Când un om exprimă Grația, e ca și cum polii din interiorul său au fuzionat într-un act sexual divin, totul devenind liniștit, așexat, echilibrat, armonios în acel moment.
Grația este un Siddhi pe care mulți au încercat să îl imite însă, față de alte Siddhi-uri, mimarea Grației este aproape imposibilă, ceva stângaci apare de fiecare dată care dă de gol omul. Totuși oamenii încă încearcă asta, probabil într-o încercare de a mima divinitatea.
Grația îți poate lua durerea cu mâna sau ți-o poate aduce, Grația este mesagerul care ne arată încotro ne ducem și în același timp Grația ne poate oferi miracole care să ne ajute în procesul nostru. Chiar dacă Grația este considerată ca fiind un aspect feminin, pasiv, ar fi recomandat să nu subestimăm puterea acesteia. Aici avem puterea cauzalității, aici avem puterea de a redesena și reconfigura Universul, nu degeaba Siddhi-ul cheii 47, partenerul de programare a cheii 22, este Transfigurarea.
2. Unde se duc emoțiile noastre?
Am putea spune că acum, emoțiile noastre se duc peste tot, dacă nu știm cum să le gestionăm. Cheia 22 este o cheie individuală și emoțională, deci ține de ce facem fiecare dintre noi cu propriile emoții. Doar o singură altă cheie mai are aceleași proprietăți (individuală și emoțională), cheia 55. Dacă ai citit Cheile Genelor, probabil ai observat că aceste două chei au cele mai multe pagini scrise.
Întâmplător?
Deloc întâmplător, pentru că emoțiile noastre sunt ori poarta către claritate ori cele care ne mențin blocați pe tărâmul umbrelor. Claritatea emoțională presupune alchimizarea emoțiilor, transcenderea lor, transmutarea (Darul cheii 47) lor. În acest punct al evoluției noastre, fără transmutarea emoțiilor suntem pierduți în cicluri karmice repetitive, în povești care se tot repetă și nu înțelegem de ce.
În timp, emoțiile noastre vor fi transmutate treptat, pe măsură ce suferința colectivă este și ea transmutată. Acesta este următorul pas al evoluției noastre, pas care se spune că începe din 2027 când ciclul global se schimbă. Omul, treptat, nu va mai avea nevoie de emoții pentru a percepe și a exprima, iar emoțiile nu vor mai fi luate atât de în serios.
Imaginează-ți o lume în care oamenii nu mai sunt ofensați de ceea ce zic și fac alții. Hai să îți spun un secret, pentru cei care sunt prinși în capcana emoțiilor, o astfel de lume nu are cum să le placă. “Cum, să nu mai urăsc eu pe cineva?”, “Cum, să nu mai fiu gelos/geloasă?”, “Păi atunci nu mai sunt om, nu?” ar putea spune.
Hai să fim sinceri, mulți dintre noi sunt dependenți de suferință. Suferința îi face să simtă că trăiesc, fără suferință nu ar simți mare lucru. Unii oameni iubesc suferința, chiar dacă verbal ei spun că o urăsc. “Cine aș fi eu fără suferința mea?”, “Cine aș fi eu fără povestea mea tristă?”, acestea sunt întrebări de contemplat pentru fiecare dintre noi.
Emoțiile ne bagă în ciclul durere – plăcere. Vrei plăcere? Dacă da, îți asumi durerea care vine la pachet cu aceasta? Mulți oameni nu își asumă această căutare a plăcerii și astfel emoțiile puternice guvernează încă această lume. Însă, treptat, lucrurile se schimbă.
3. Bunăvoința, arta de a trăi bine
Bunăvoința, darul cheii 22, este un dar care folosește potențialul alchimic al emoțiilor, este ceea ce iese la suprafață când alchimizăm oricare din umbrele acestea: Dorințele (Umbra cheii 30), Victimizarea (Umbra cheii 55), Reacțiile emoționale (Umbra cheii 49), Conflictele interioare (Umbra cheii 6), Slăbiciunea (Umbra cheii 37), Dezonoarea (Umbra cheii 22) și Turbulențele emoționale (Umbra cheii 36).
Vrei să trăiești cu adevărat bine? Atunci, recomandarea pe care ți-o ofer este să te împrietenești cu emoțiile și să înveți, treptat, să le alchimizezi. Dacă ai învățat să te hrănești cu emoțiile tale și ale altora iar corpul tău este pregătit să le digere, acestea te vor împuternici să fii cu adevărat bun/ă.
Ce înseamnă până la urmă Bunăvoința (Darul cheii 22)? Din punctul meu de vedere, acest dar este cel care oprește poveștile toxice (ciclurile karmice) prin alegerea de a nu continua ceea ce alții au început. Este ceva de genul: „tu ești rău cu mine, eu aleg să fiu bun cu tine fără a mă agăța de un scop al acestei bunătăți”.
Noi singuri alegem, de multe ori inconștient, să trăim în afara fluxului, să trăim în provocări care pur și simplu pot fi oprite. Aceasta este cu adevărat Dezonoarea (Umbra cheii 22), când alegem să distrugem în continuare, doar pentru că așa am fost obișnuiți.
În societatea aceasta care promovează preoponderent dezalinierea, fără a fi conștienți, Bunăvoința (Darul cheii 22) nu are cum să fie o constantă în viața noastră, ea poate apărea sporadic, însă în rest jucăm roluri care nu ne servesc.
De aceste roluri este legată direct suferința, de aceea devenim dependenți de suferință, pentru că fără suferință nu mai putem juca rolurile și dacă nu mai jucăm rolurile, noi cine mai suntem?
Vrei să trăiești bine? Atunci alege să joci roluri care susțin viața din tine, nu roluri care te îngroapă în suferință. Fiecare dintre noi avem povestea noastră și știu că unele povești sunt dure, chiar foarte dure, totuși, fiecare dintre noi are acces la Bunăvoință, e nevoie doar să spunem stop chinului (Opresiunea – Umbra cheii 47) pe care singuri ni-l repetăm în minte și îl manifestăm în exterior ulterior.
4. Care-i treaba cu Dezonoarea?
Aceasta este o umbră al cărui nume ne poate băga în confuzie. Totuși care e treaba cu Dezonoarea (Umbra cheii 22) asta? Am putea interpreta într-un mod simplist, dezonoarea se întâmplă de fiecare dată când nu tratăm ceva din interior sau din exterior cu bunăvoință. Când respingem ceea ce simțim, când negăm ceea ce simțim, apare Dezonoarea. Când respingem sau negăm ceea ce simt alții, tot despre Dezonoare vorbim.
Dacă Grația (Siddhi-ul cheii 22) ne aduce ceva în experiența noastră de viață și noi respingem, nu o să realizăm care este povestea care se joacă acolo și astfel ce rămâne este să ne bălăcim în emoțiile care ne produc suferință.
Cum să transmutăm ceva, cum să vindecăm un aspect al nostru, dacă tot timpul îl respingem ori negăm?
Știu că sunt anumite situații care ne copleșesc în viață, sunt foarte dureroase. Ce încerc să spun este că în viață vom pica, ce contează este dacă și cum ne ridicăm. Drumul începe cu Bunăvoința (Darul cheii 22), vrei să vindeci un aspect, vrei să închei o poveste? Bunăvoința (Darul cheii 22) este răspunsul, doar este calea către Transmutare (Darul cheii 47).
Tu ești bun/ă cu tine? Dacă nu, nu ai cum să fii bun/ă cu alții.
Unii oameni mimează bunătatea pentru a obține beneficii sociale, financiare, de imagine, materiale. Aceștia accesează umbra Dezonoarei în acest mod, bunătatea autentică vine în mod organic, în mod natural și presupune alchimizarea Dorinței (Umbra cheii 30). Dacă omul cade în capcana dorinței și forțează îndeplinirea ei, tot ce face este să se chinuie singur, umbra Opresiunii se activează concomitent cu umbra Dezonoarei.
Într-adevăr sunt oameni care și-au blocat simțirea și astfel pare că ei nu au emoții sau că emoțiile nu îi ating. Însă ce se întâmplă în interiorul lor, numai ei știu. Emoția care este reprimată și deci nu este alchimizată face ravagii în interior, ajungând să creeze treptat dezechilbre în organism. De aici, observăm comportamentul obsesiv al acestor oameni, ar face orice să își mențină masca și astfel deciziile lor duc la dezechilbre mari în exterior.
Totul pentru o mască menită să îi protejeze de durere…
5. Cum putem trăi o viață în care să ne bucurăm de ce avem în jur?
A fi om presupune a accepta și transmuta durerea, astfel încât plăcerea de a trăi să fie constantă. Dacă ne uităm la cei din triburi cum merg în picioarele goale sau stau cu fundul gol pe Pământ sau pietre, noi cei din așa zisa civilizație strâmbăm din nas, “dar nu îi dor picioarele? Nu îi doare fundul?” . Am putea spune că aceștia au dezvoltat Bunăvoință (Darul cheii 22) față de acel tip de durere, adică s-au adaptat.
Ca să intrăm și mai în profunzime despre acest dar al Bunăvoinței, am putea spune că acesta vine atunci când ne deschidem față de durere și astfel ne permitem să suferim. Astfel, ne adaptăm, căpătăm, în timp, reziliență și nu ne mai este atât de teamă. Știu că este mai ușor în teorie dar practica ne mănâncă, aici nu vorbesc din perspectiva omului care le-a rezolvat pe toate, nici gând, ci din perspectiva observatorului vieții.
Dacă vrem să avem o viață fără durere dar plină de plăcere, ne mințim singuri, pentru că nu se poate fără alchimizarea durerii. Ai observat cum dacă ai momente de entuziasm, de multe ori pici foarte rapid în următoarea perioadă, chiar poate următoarele zile? Motivul pentru care picăm este pentru că încă nu am alchimizat opusul entuziasmului, poate ne-am bucurat foarte mult că am petrecut câteva zile cu persoana iubită însă după ce aceste zile trec, dacă cineva ne spune o vorbă mai dură, picăm imediat.
Realitatea ne arată că ne putem bucura de viață atunci când o trăim în mod echilbrat, când nu căutăm “înaltul” în detrimentul “josului” ci atunci când lăsăm “înaltul” să vină pentru că am alchimizat “josul”, când avem deja fundația solidă pe care să pășim. Astfel, bucuriile care vin în viață sunt cu adevărat percepute așa, altfel vom dezvolta un mecanism de apărare la iubire și bucurie pentru că știm că oricum după vine suferința, așa că ce rost mai are.
De aceea recomand procesul decondiționării și recondiționării mentale, emoționale și fizice, pentru că ne ajută să creăm acea fundație solidă, dacă asta dorim cu adevărat. Bucuria de a trăi face parte din moștenirile pe care Grația (Siddhi-ul cheii 22) ni le-a lăsat, însă dacă aceasta nu a fost cultivată de când eram mici, atunci nu o să o accesăm.
Cu ajutorul acestui proces, devenim din ce în ce mai apropiați de nevoile noastre și astfel devenim în mod natural BUNI pentru cei din jur, adică devenim cu adevărat complementari pentru ceilalți, colaborând în flux ca niște rotițe care se potrivesc pentru a face mecanismul să meargă. Bunătatea mimată vine ori ca rezultat al comportamentului meschin față de ceilalți ori vine care rezultat al comportamentului meschin față de noi.
Bunătatea mimată nu ajută pe nimeni, pentru că nu vine din simțire ci vine dintr-o strategie pe care o urmăm în mod obsesiv. Bunătate autentică vindecă și permite emoțiilor să se echilibreze și astfel împreună cu cei implicați să le transcendem. Astfel, Grația (Siddhi-ul cheii 22) ne vizitează și Transfigurarea (Siddhi-ul cheii 47) se întâmplă, corpul nostru se schimbă, evoluează.
CURAJ ÎN A FI BUN/Ă CU TINE!