Cheile Genelor – Cheia 25 (alături de cheia 46)

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Articol scris în martie 2021 cu ocazia tranzitului cheilor 25 (Soare) și 46 (Pământ).

Această contemplare este despre cum stăm cu frica de a trăi cu adevărat bine, dacă reușim să acceptăm că suntem în acest corp ori ne răzvrătim împotriva vieții pentru că ne aflăm aici.

CHEIA 25
Siddihi / Esență: Iubire universală
Darul: Acceptare
Umbra: Contractare

Cheia 46
Siddhi / Esență: Extaz
Darul: Desfătare
Umbra: Seriozitate

Cuprinsul articolului de astăzi:

  1. Iubire universală, te iubesc
  2. Experiență în acceptare
  3. Tot ceea ce nu accepți te va mușca de fund la un moment dat
  4. Desfătarea pe care o resimți când ești pe calea ta
  5. Acceptare și când suntem prizonieri în corpul nostru

1. Iubire universală, te iubesc

“Te iubesc” este o expresie folosită des în societatea occidentală, încercând să exprimăm ceea ce simțim ori încercând să manipulăm pe celălalt să acționeze într-un mod dorit de noi. Să fim sinceri, nu am fost blânzi cu iubirea în istoria noastră, a umanității, ba mai mult am folosit-o de multe ori ca armă împotriva altora.

Siddhi-ul cheii 25, Iubirea universală, este întotdeauna disponibil, la fel ca orice alt Siddhi, contează însă dacă îl accesăm sau nu. Din câte observăm, accesarea sa nu este continuă ci doar din când în când, la ocazie. Dacă ne continuăm procesul, începem să îl accesăm din ce în ce mai des, însă căderea întotdeauna se întâmplă.

Pentru ca un om care trăiește constant în stările distructive, în stările joase (rușine, vinovăție, suferință emoțională, apatie, frică, furie, mândrie), a accesa iubirea pentru un moment poate ori să trezească acel om ori să îl adâncească și mai mult în programele sale de auto-distrugere. Nu de puține ori se întâmplă să aleagă a doua variantă.

„Dacă eu simt iubirea atât de rar și după ce o simt sufăr, care mai e rostul iubirii?” ar putea spune acest om. Într-un fel are dreptate, însă dacă percepem lucrurile holistic, observăm că acel om are capacitatea să iasă din stările joase însă pur și simplu este blocat acolo.

Drumul către iubire întotdeauna începe cu noi, nu cu celălalt.

Din păcate am înțeles eronat că cineva ne poate salva de noi înșine. Cei din jur ne pot inspira, da, ne pot susține, da, însă nu pot lua decizii pentru noi. Dacă în acest moment ai un moment mai dificil și simți că ești captiv în stările joase, te înțeleg. Fiecare dintre noi ajunge să cadă. Chiar și Iisus în grădina Ghetsimani a avut momentul lui de cădere: „Întristat este sufletul Meu până la moarte” ca apoi pe cruce să spună: “Dumnezeul Meu de ce M-ai părăsit?”.

Cheia 25, cu al ei Siddhi al Iubirii universale ne ghidează în aceste momente, suntem cuprinși chiar dacă nu realizăm asta. Când ai un moment de cădere, îți recomand să contempli această cheie, s-ar putea să te ajute să treci mai ușor prin provocare.

2. Experiență în acceptare

Fiecare dintre noi este bun la ceva în această viață. Unii sunt buni la a construi, alții sunt buni la a distruge, în funcție de cât au exersat construcția sau distrugerea. Pentru cei care sunt buni la a distruge, există mântuirea, însă vor trebui să o acceseze singuri. Cum? Foarte simplu, să exerseze din ce în ce mai mult a construi și din ce în ce mai puțin a distruge. S-ar putea ca procesul să dureze câțiva ani însă rezultatele merită din plin.

Pentru a accesa o nouă direcție, este esențial să o Acceptăm (Darul cheii 25) total pe cea în care suntem acum. Fără acceptare, în interiorul nostru este un război continuu al cărei victimă suntem noi. Îi știi pe cei care se plâng tot timpul că fac “nasoale”, dar nu iau decizii diferite în viitor, continuând să le facă? Acei oameni sunt scindați în interior, existând două identități care se luptă pentru putere. Cât timp nu acceptăm partea care nu ne convine, îi dăm putere acesteia și astfel simțim identitatea care ne place mai mult ca fiind Contractată (Umbra cheii 25) de frică.

E ca și cum am avea un “bully” (bătăuș) interior căruia nu îi putem face față. În realitate, partea aceea pe care nu o acceptăm a fost neglijată atât de mult timp încât a fost nevoie de exagerări repetate din partea ei pentru a o observa. Partea aceea neglijată e ca un copil neglijat, „face ca toate cele” pentru a îți atrage atenția că este acolo.

Ceea ce nu accepți la tine, din cauza condiționărilor implementate în copilărie sau pe care ți le-ai implementat ulterior, ajunge să te domine. Putem observa acest fenomen nu doar la nivel micro dar și la nivel macro, nu ne-am acceptat sexualitatea și astfel sexualitatea a ajuns o marfă care se vinde ca „pâinea caldă”. Ai observat câte drame și câtă suferință din cauza sexualității noastre? Înșelări, abuzuri fizice, mentale și emoționale, trădări, omucideri, războaie…

Dacă ne-am accepta partea pe care o denumim “partea întunecată” am deveni întregi, ființa noastră ar putea să funcționeze optim și astfel geniul nostru nativ să iasă la suprafață. Însă nu, noi alegem să ne batem cu partea pe care am denumit-o, din orgoliu, întunecată, că noi suntem de partea binelui și că tot ceea ce e rău trebuie eradicat. Știi cum denumesc asta? Distrugere, aceasta este calea distrugerii. În numele așa zisului bine, distrugem și ne distrugem.

În SUA există o mișcare cu destui adepți, denumită SJW (Social Justice Warriors – Luptătorii pentru Justiție Socială), mișcare care dorește interzicerea a tot ceea ce nu este conform cu standardele lor înalte. Ei consideră că fac un bine societății însă ei distrug mai mult decât construiesc. Astfel, exersează distrugerea și la asta devin buni.

3. Tot ceea ce nu accepți te va mușca de fund la un moment dat

Cel mai probabil nu doar că te va mușca de fund ci te va distruge. Ceea ce nu accepți, va crește în interiorul tău și apoi va încerca să te dea afară din “casă”. Nu accepți că în trecut ai fost rănit/ă, ghici ce se va întâmpla? Nu accepți faptul că partenerul/a ta este un om liber, nu este pușcăriașul tău, ghici ce se va întâmpla?


Toată suferința pe care o acumulăm din lipsa noastră de acceptare ne macină treptat. Umbra cheii 25 este Contractarea și cam asta se întâmplă cu eu-l nostru autentic, ajunge să se contracte din ce în ce mai mult din cauza a ceea ce ai lăsat să crească în tine ceea ce nu ai acceptat. Cât poți să te contracți? Oare din acea contractare mai îți poți manifesta geniul nativ sau ceea ce ai lăsat să crească necontrolat în tine preia controlul?

Un om inconștient are un geniu nativ strivit sub greutatea construcțiilor mentale provenite din lipsa de acceptare. Până la finalul articolului o să denumim aceste construcții, într-un mod deloc „politically correct, „grașii”.

Ai fost vreodată gelos / geloasă și ți-ai manifestat gelozia față de parterner/ă? Oare în acele momente se manifesta geniul tău nativ care construiește ori distrugeai pentru că șoaptele “grașilor” erau prea insistente? Ai observat cum atunci când ai momente de cădere, „grașii” te acaparează?

Umbra cheii 25 este despre anxietate și „grașii” par fioroși, ne provoacă anxietate dacă îi lăsăm să crească prea mult. Astfel pun stăpânire pe corpul nostru (cheia 46 este cheia care vorbește despre corpul fizic) și ne împing cu fundul lor mare într-un colț izolat al ființei noastre.

Fiecare gras a crescut pentru că nu ai acceptat ceva la momentul potrivit și ghici ce, crește în continuare. Acesta se hrănește cu reacțiile tale, se hrănește cu strategiile tale mentale pentru a evita suferința, se hrănește atunci când în locul geniului tău nativ, alegi să folosești un program care îți asanează geniul.

Când grașii cresc suficient, rezultatul este că nu ne mai simțim bine în corpul nostru, poate chiar ne îngrășăm fizic sau slăbim exagerat (cine știe).

4. Desfătarea pe care o resimți când ești pe calea ta

Acum câțiva ani am scris un articol în care am inventat un cuvânt: “blocangiul”, pornind de la observarea că la metrou în București, sunt oameni care în loc să îți facă loc să cobori din vagon, stau fix în fața ușii ca să prindă scaun. Blocangiul te blochează pe tine, de multe ori fără să vrea, pentru că vrea să câștige ceva și nu are încredere că va primi, în mod natural. ceea ce dorește.

Blocangiul, în realitate, este anxios, îi este teamă că dacă tu ai, acesta nu poate avea. Consideră că fericirea și iubirea este limitată, ca scaunele de la metrou. Cu o astfel de mentalitate, își va lua mult prea în serios (Umbra cheii 46) misiunea de a fi în fața celorlalți, de a câștiga cu orice preț, de a învinge viața cumva.

Cu toții suntem blocangii pentru ceilalți atunci când acționăm din șoaptele “grașilor”. Și încă ceva, DISTRUGEM mult mai mult decât construim, acționând în acest mod. O viață trăită în desfătare, este o viață unde ai construit mai mult decât ai construit și astfel ai ajuns să fii în contact cu viața din tine și o asculți constant.

Dacă nu acceptăm că suntem în viață în acest corp, vom fi în război cu viața și de aici seriozitatea (Umbra cheii 46) pe care o afișăm atunci când încercăm să părem mai presus ca viața și deci mai presus ca ceilalți. Autenticitatea noastră este Contractată (Umbra cheii 25) și strivită de fundurile “grașilor” însă noi vrem să părem uriași, gigantici, galactici chiar… Observi paradoxul?

Ai observat cum se comportă unii oameni ajunși în poziție de putere? Ai observat cum și-au uitat umanitatea, luând o mutră de oameni serioși, angrenați în misiune? Și știi ce e trist pentru mine? E trist faptul că fix pe acești oameni îi dorește majoritatea, pe aceștia îi votează sau acestora le oferă resursele și încrederea. Motivul este că „grașii” validează alți „grași” pentru a menține în continuare geniul nativ strivit…

Desfătarea are o lejeritate pe care nu o poți mima, pur și simplu te simți bine în corpul tău. Desfătarea presupune urmarea vieții care te conduce fix către îndeplinirea nevoilor tale autentice. În cartea Cheile Genelor, la cheia 46 găsim povestea omului care aduce ploaia, care este atât de bine acordat cu viața încât alege doar satele unde simte că ploaia vine. Astfel, este plătit regește doar pentru că există. E o temă de contemplat aici, nu?

5. Acceptare și când suntem prizonieri în corpul nostru

Acceptarea este un nivel suficient de înalt al conștiinței umane, nivel la care încă majoritatea nu s-a stabilizat. A fi stabilizat la nivelul acceptării presupune că ai exersat suficent de mult să accepți și ceea ce nu îți convine la tine și la cei din jurul tău. După cum scriam mai sus, de picat tot picăm, chiar dacă ne-am stabilizat la un nivel înalt precum acceptarea.

Astfel întrebarea pe care o am pentru tine este: “Ce faci atunci când pici (emoțional)?”

Dacă am exersat suficient acceptarea, vom accepta și momentele noastre de picaj și vom sta cât putem de liniștiți pentru ca aceste momente să treacă. Sunt cazuri de picaj, pe care nu le-am exersat, la acelea ne va fi mai greu să fim liniștiți și să acceptăm, însă facem și noi tot ceea ce putem. Nu excepția contează aici, ci regula.

Dacă vrem să urmăm un proces de decondiționare și recondiționare mentală, emoțională și fizică, ar fi bine să fim sinceri cu noi și să recunoaștem dacă suntem victimele „grașilor” sau nu. Dacă da, atunci punctul de pornire nu este războiul cu aceștia, pentru că ei se hrănesc din astfel de conflicte. Punctul de pornire va fi găsirea cauzei și acceptarea treptată a ceea ce a făcut ca „grasul” să crească.

Poate dura ore, zile, luni sau chiar ani pentru ca acceptarea să se producă însă dacă facem pașii necesari până la acceptare, „grasul” nostru va fi la regim și va slăbi treptat. Ai vreo dependență cauzată de lipsa de acceptare? Pentru ca acea dependență, care este șoptită de către „grași”,  să nu mai aibă putere, îți recomand să accepți total poziția în care te afli și de acolo să mergi pe firul poveștii și să accepți ceea ce o să ți se releve. Probabil va fi cu puțină suferință însă pe măsură ce înaintezi în procesul acceptării, simți din ce în ce mai multă Iubire (Siddhi-ul cheii 25) în jur și viața începe să îți transmită Extazul (Siddhi-ul cheii 46) de A FI.

Când acceptarea se produce, realizezi că nu e nevoie să iubești pe cineva, doar iubirea este un câmp pe care tu îl accesezi. Ceilalți te pot inspira să fii în iubire, însă mai mult nu pot face. Noi suntem cei care ori alegem să accesăm din ce în ce mai mult acest câmp ori alegem calea propovăduită de „grași”, calea suferinței.

De la această înțelegere, iubirea nu mai are cum să îți producă suferință pentru că realizezi că nu iubirea era cauza suferinței ci alegerile noastre erau. Iubirea este disponibilă pentru fiecare dintre noi, nu este limitată, pentru că atunci când atingem frecvența iubirii suntem acolo.

A crede că iubirea este limitată la o persoană sau doar la câteva, ne duce garantat în suferință. Omenirea s-ar „vindeca” de gelozie, posesivitate și invidie dacă ar înțelege profund că iubirea e la noi, niciodată la ceilalți. Da, ceilalți ne pot inspira să fim mai mult în iubire însă alegerea este la noi.

Tu te-ai gândit la câte oportunități de a simți iubire ai dat cu piciorul astăzi?

Eu da și tot ce pot face este să accept această realitate și să merg mai departe. Refuzăm iubirea, refuzăm extazul pentru că luăm prea în serios viața și ne contractăm ființa. Cu aceste două chei, morala umană devine doar un motiv în plus de a nu accepta ceea ce viața a creat în înțelepciunea ei. Dacă observi cu claritate asta și alegi SĂ FII TU, să fii omul care aduce ploaia, să accepți profund rolurile pe care le joci, fără a le lua prea în serios, sunt șanse mari să duci o viață cu adevărat bună.

Știi de ce oamenii iubesc excentricii? Pentru că aceștia își permit să fie, acceptă părțile din interior, chiar și partea întunecată. Din această unitate interioară ei creează și dacă sunt și conștienți, creează mult mai mult decât distrug.


Tu alegi să fii un excentric conștient al vieții ori un prizonier al „grașilor”?

CURAJ ÎN A FI ÎN IUBIRE PRIN ACCEPTAREA PROFUNDĂ ȘI CONȘTIENTĂ A ROLURILOR PE CARE LE JOCI!

P.S.  De la 1 aprilie, împreună cu Ana Maria Chioc, începem un nou Program ONLINE de 4 luni Secvența Perlă. Secvența Perlă este ultimul pas în Calea de Aur (profilul hologenetic) ce mai conține Secvența de Activare și Secvența Venus. Ți-am pregătit materiale complet noi, față de ceea ce găsești în carte și experiența noastră în proces. Acest program este dedicat în principal celor care au experiență în contemplarea profilului hologenetic însă poate fi un punct de pornire și pentru cei la început de drum, atât timp cât își asumă ulterior parcurgerea celorlalte două secvențe.

În program vei avea parte de următoarele:

  • 8 întâlniri online (programul îl găsești aici: https://redpill.ro/program-secventa-perla/) aferente fiecărei sfere și căi din Secvența Perlă
  • 8 materiale aferente acestor întâlniri, pentru a te ajuta să înțelegi mai bine rolul sferelor, cheilor și liniilor de acolo,
  • 5 întâlniri de integrare (sharing) alături de ceilalți participanți la acest program, întâlniri susținute de Ana unde vei avea posibilitatea să îți povestești experiențele de viață și/sau să asculți experiențele celorlalți
  • Acces la noi, îți vom răspunde la întrebăi și te vom susține cum putem în contemplarea acestei secvențe.

Programul începe în 1 aprilie și vom avea întâlniri bilunare (joia) până în 15 iulie inclusiv. Costul pentru toate acestea este de 2000 lei și poate fi plătit și în 2, 4 sau 5 rate (lunare). Pentru a te înscrie, te invităm să completezi acest formular: https://forms.gle/vyCLSZAHr7F98Bkd8 .

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână