Articol scris în 2020 cu ocazia tranzitului cheilor 26 (Soare) și 45 (Pământ).
Această contemplare este despre cât de bine ne descurcăm în viață, printre ceilalți oameni. Îi considerăm inamicii noștri, îi considerăm competiția noastră ori îi considerăm a fi complementari nouă și abilităților noastre? Înainte de a începe contemplarea, te invit să citești la finalul acestui articol (în P.S.) anunțul despre cel mai mare eveniment online Cheile Genelor din 21 decembrie, eveniment dedicat Angajamentului față de propriul proces.
CHEIA 26
Siddihi / Esență: Invizibilitate
Darul: Șiretenie
Umbra: Mândrie
Cheia 45
Siddhi / Esență: Comuniune
Darul: Sinergie
Umbra: Dominanță
Cuprinsul articolului de astăzi:
- Invizibilitatea, calea către integrare
- Cultura vedetismului
- Mândria de a fi șiret
- Ceea ce negi, amplifici
- Celulele T ne inspiră să trăim pentru a integra
1. Invizibilitatea, calea către integrare
Astăzi este momentul să contemplăm împreună Siddhi-ul cheii 26, Siddhi-ul Invizibilității. Cine dorește să fie invizibil? Cine dorește să nu fie remarcat? Cine dorește să nu fie vedetă și să fie adulat/ă de ceilalți? Invizibilitatea este un Siddhi care ne îndreaptă ori către Comuniune (Siddhi-ul cheii 45) ori către abis.
Oare cum putem să folosim invizibilitatea pentru a ne îmbunătăți viața?
Păi nu prea putem pentru că de fiecare dată când ne propunem asta, intervine mândria. Darurile și Siddhi-urile sunt aici pentru a fi integrate, doar umbrele sunt parte a acestei lumi așa că până la integrarea celulară, orice încercare de mimare a Darurilor și Siddhi-urilor ne duce fix înapoi în Umbre. Nasol, nu? 🙂
Îmbunătățirea vieții vine doar din integrare din așa zisa „închidere a lecțiilor” care de fapt este introducerea noii informații în ADN, corpul nostru devenind unul cu informația. Paradoxul este că, cel mai probabil, invizibilitatea integrată duce la vizbilitate garantată însă nu te mai văd toți ci doar cine trebuie. Când scriu despre “cine trebuie” mă refer la aliații noștri, la cei care rezonează în acel moment la unison cu noi și astfel cu care putem construi în această realitate.
2. Cultura vedetismului
Trăim într-o cultură marcată de vedete, de oameni extrem de vizibili care au făcut ceva special (în percepția celor care îi consideră vedete). Problema cu a fi vedetă este că omul devine vizibil nu numai celor care îi susțin dar și celor care nu îi susțin sau cred că îi susțin însă în realitate nu o fac. Exemple avem nenumărate, doar o vedetă dacă dorește să iasă în public, va fi asaltată imediat de un puhoi de oameni care nu o vor lăsa să își vadă de viața sa.
Acesta este blestemul vedetei, a persoanei care a ajuns prea cunoscută, nu mai poate avea o viață normală și tot timpul resimte presiunea pe care cei din jur o pun asupra sa. Pentru multe vedete, a fi vedetă reprezintă mai mult o corvoadă decât o bucurie. Multe vedete și-ar dori să fie invizibile, astfel încât să își poată vedea de viața lor.
Problema o regăsim în modul în care ne-am construit cultura. Încă mai considerăm că geniul este ceva special, ceva menit doar unora, prin muncă și/sau prin genele potrivite. Vin către tine să îți spun că geniul nativ este ceva la fel de normal ca respiratul. Îți spun asta din perspectiva omului care lucrează în așa zisa dezvoltare personală de aproape 12 ani și care de 5 ani lucrează intensiv cu Cheile Genelor.
Am putut să observ redescoperirea geniului nativ și la mine și la cei apropiați și la cei cu care am lucrat pe o perioadă mai mare de 2 ani și care s-au ținut de proces (în medie cam atât durează). Oameni care nu se credeau speciali, au descoperit geniul lor nativ. Ce este amuzant este că în prima fază aceștia nu își recunosc propriul geniu, doar au fost învățați că genialitatea este extraordinară.
Când însă se liniștesc și observă, descoperă cât de extraordinar este ordinarul.
Un om condiționat nu vrea să fie ordinar, neînțelegând că acolo îi este puterea, acolo este bucuria, acolo este împlinirea. Omul condiționat vrea să fie mai presus ca ceilalți, doar consideră că ceilalți îi sunt inamici, îi sunt competitori, astfel caută cu disperare motive pentru care ceilalți sunt mai jos ca acesta. De aici se naște mândria (Umbra cheii 26)
3. Mândria de a fi șiret
Mândria (Umbra cheii 26) este una dintre umbrele care ne duc foarte aproape de noi, foarte aproape de cine am devenit. Nu degeaba, mândria este considerată în harta conștiinței a lui David R. Hawkins ca fiind cel mai înalt nivel distructiv. După mândrie, vine curajul de a fi, curajul de a ne evalua ființa și modul în care este condusă și de cine este cu adevărat condusă.
Mândria o regăsim peste tot, o regăsim și la cei care vor să demonstreze că au “valoare”, o regăsim și la cei care caută metode prin care să fie mai puternici ca ceilalți, prin resurse sau politică, o regăsim și la oamenii care se consideră spirituali. Mândria ține de neacceptarea a cine suntem în acest corp, ține de neacceptarea umanității și de atribuțiile care reies din asta.
Mândria ne îndepărtează de corp în căutarea unuia mai bun!
Nu este nimic rău în ceea ce am scris mai sus, căutarea unui corp mai bun ține de evoluția noastră ca specie, iar invizibilitatea poate fi scopul nostru, să nu mai avem nevoie de un corp, rasa umană să vibreze la un nivel atât de înalt încât corpul să nu îi mai fie necesar. Ce e important să recunoaștem este că încă nu suntem acolo și că avem nevoie de Șiretenie (Darul cheii 26) pentru a găsi calea pentru a evolua.
Dacă evoluția este forțată, omul stagnează. Am discutat despre acest aspect acum câteva săptămâni în contemplarea cheii 34 cu a ei Umbră a Forțării și al ei Dar al Puterii. Evoluția vine în mod natural cu integrarea, oricât de mult ne-am dori să vină mai repede, poate odată cu conștientizarea.
Dacă omul caută să fie altfel față de cum este, o face pentru că și-a renegat umanitatea. Motivele vin din modul în care a fost adus în lume și crescut. Dacă copilul nu este bine integrat în lume, în familie, în comunitate, în societate, nu se va simți bine în pielea sa, va dori să fie altfel față de cum este.
4. Ceea ce negi, amplifici!
Simt să îți dau un exemplu, am renegat atât de mult sexualitatea umană încât mulți oameni încă o consideră a fi un defect de care vor să scape. În această încercare de a scăpa de sexualitate, nu realizează că încearcă să scape de o parte din ei. Una este alchimizarea sexualității și astfel omul să nu mai aibă nevoie de aceasta, alta este negarea și ruperea forțată de sexualitate.
În primul caz, omul se desparte de sexualitate într-un mod amiabil, ca și cum și-ar lua rămas bun de la un camarad care i-a fost aproape. În al doilea caz, omul consideră că este defect, că este bolnav și astfel trebuie să se vindece. Din această negare a sexualității s-au născut toate dezechilibrele pe care le regăsim în societate, dezechilibre amplificate fix de faptul că nu am îmbrățișat o parte din noi.
Și când nu îmbrățișăm o parte din noi, aceasta se amplifică, devine vizibilă astfel încât să o putem observa.
E foarte posibil ca bolile pe care nu le considerăm a fi parte a noastră, a evoluției noastre, să ne dea bătăi de cap până când le acceptăm și le transcendem. Vindecarea vine cu integrarea unei noi informații care duce la începerea unui proces de vindecare în întreg corpul. Vindecarea aduce Sinergia în corp (Darul cheii 45).
5. Celulele T ne inspiră să trăim pentru a integra
Cheia 26 este legată de celulele T, celule care au un rol esențial pentru sistemul nostru imunitar. Acestea luptă pentru a ne menține în viață, luptă pentru a avea o șansă de a evolua. Celulele T ne pot inspira, adresându-ne întrebarea: noi ce facem pentru a rămâne în viață și pentru a prospera în această viață?
Cât de mult ne lăsăm mândria să ne conducă viața?
Dacă ne uităm în inelul de codoni din care face parte cheia 26, descoperim suratele mândriei, care împreună ne duc către stagnare. Din nerăbdarea (Umbra cheii 5) care ne urnește să fim mai evoluați decât suntem, intrăm în obscuritate (Umbra cheii 11), negându-ne lumina, ceea ce ne menține în inerția (Umbra cheii 9) programelor pe care le rulăm și care mențin un status quo intern ce ne ține în stagnare, programe care ne hrănesc mândria (Umbra cheii 26), mândrie care hrănește nerăbdarea și tot așa.
Când avem răbdare (Darul cheii 5) cu noi și astfel ne recunoaștem nevoile noastre umane din acest moment, ne acceptăm umanitatea și astfel ieșim în lumină datorită idealismului (Darul cheii 11) care acționează ca un far călăuzitor și care ne aduce în viață determinarea (Darul cheii 9) de a trăi în echilibru, în prosperitate și astfel să ne hrănim șiretenia (Darul cheii 26) care hrănește răbdarea și tot așa. Observi diferența?
Șiretenia (Darul cheii 26) este darul omului care își acceptă condiția și pornește de acolo. Să îți dau un exemplu, un fost milionar care ajunge la faliment din cauza lăcomiei sale, dacă învață ceva din falimentul său, va reveni în afaceri luând-o de la 0, comportându-se ca un începător, nu ca un om cu experiență în falimentarea propriei firme. Dacă se comportă tot precum un milionar, cu aceleași capricii și tipare comportamentale, tot către faliment va ajunge.
Mândria (Umbra cheii 26) ne menține tot acolo unde suntem însă ne minte că suntem mai sus.
Șiretenia ține de sinceritate, ține de a recunoaște care ne sunt mijloacele și astfel a lucra cu acestea. Șiretenia este Darul prin care talentul nativ este folosit pentru a avea o viață cu adevărat bună, în comuniune cu ceilalți. Cine are acest dar în matricea sa genetică este capabil să comunice cu oricine, indiferent de nivelul ierarhic la care se află și are puterea de a influența pe oricine.
Șiretenia are nevoie de comunitate, are nevoie de aliații săi pentru a reuși. Celulele T acționează în haită, că dacă ar fi doar una singură, ar fi doborâtă rapid de către invadatori. Nu degeaba cheia 26 este alăturată cheii 45, cheia sinergiei. Împreună suntem mai puternici, singuri suntem ușor de învins și astfel șansele noastre de a evolua scad dramatic.
Fiecare are resursele sale și dacă nu învățăm să ne folosim de ele, s-ar putea să ne fie aproape imposibil să avansăm. Aceasta este menirea șireteniei, să ne ducă mai aproape de aceste resurse care ne sunt necesare.
Omul care încearcă să domine (Umbra cheii 45) pe ceilalți oameni se va trezi singur de fiecare dată, fiind însă dependent de mândria sa (Umbra cheii 26), nu va cere sprijinul altora. Omul care percepe că ceilalți îi sunt complementari, va căuta întotdeauna sinergia (Darul cheii 45) cu aceștia. Șiretenia sinceră îl va ajuta pe om să mențină sinergia organică, în mod natural, fără forțări.
În încheierea acestui articol te întreb, tu ce aspecte ale umanității tale încă nu le accepți? Unde anume ai dori să fii altfel sau în ce aspecte ale vieții tale consideri că te-ai născut prea devreme ori prea târziu?
Răspunsurile la aceste întrebări îți vor scoate la iveală propria mândrie, oricât de spirituală ar fi aceasta.
CURAJ ÎN A ÎȚI FOLOSI ȘIRETENIA SINCERĂ PENTRU A TRĂI ÎN PROSPERITATE ALĂTURI DE ALIAȚII TĂI
P.S. Am un anunț foarte important, pe 21 decembrie, între orele 20:00 – 22:00, alături de ceilalți ambasadori Cheile Genelor (suntem 8 la număr 🙂 ) și Ana Maria Chioc (care va fi în rol de moderator și facilitator) ne propunem să fim parte al celui mai mare eveniment online bazat pe Cheile Genelor din România. Tema pe care o vom aborda este: Puterea Angajamentului și participarea te poate inspira în propriul tău proces. Vom vorbi despre provocările din proces, vom aborda câteva întrebări la care mulți dintre voi ați cerut răspuns și vom crea un spațiu magic menit a ne menține în proces și în 2021 și în următorii ani după. Pentru participare, donația recomandată va fi de 100 lei (nu vom refuza accesul celor care nu pot dona) și până marți vom lansa oficial evenimentul. Dorești să participi?