Cheile Genelor – Cheia 27 (alături de cheia 28)

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Articol scris în aprilie 2021 cu ocazia tranzitului cheilor 27 (Soare) și 28 (Pământ).

Această contemplare este despre modul în care ne folosim individualitatea în comunitate, ori o folosim pentru a ne separa de ceilalți, ori o folosim pentru a construi alături de ceilalți.

CHEIA 27
Siddihi / Esență: Mărinimie
Darul: Altruism
Umbra: Egoism

Cheia 28
Siddhi / Esență: Nemurire
Darul: Totalitate
Umbra: Lipsă de scop

Cuprinsul articolului de astăzi:

  1. Mărinimia, Siddhi-ul care nu ține cont de Sine
  2. Altruismul, Darul de care mulți se feresc
  3. Capcana egoismului în relații
  4. Paradoxul egoismului
  5. Transmutarea egoismului

1. Mărinimia, Siddhi-ul care nu ține cont de Sine

Siddhi-ul cheii 27 este “Selflessness”, în română a fost tradus Mărinimie. Pentru mine, acest Siddhi este despre echitatea divină, despre corectitudinea care reiese din perfecțiunea sistemului. De fiecare dată când reușim să ne desprindem de identitatea noastră, de ego-ul nostru, putem percepe acest Siddhi.

Acest Siddhi cere ca zidurile să fie date jos pentru ca prezența sa să fie simțită. Dacă ne uităm la Siddhi-ul partener, Nemurirea (Siddhi-ul cheii 28, partenerul de programare a cheii 27), putem interpreta că frica de moarte poate fi alchimizată doar prin renunțarea la defensiva care ne protejează de moarte. Totuși, dacă această renunțare la defensivă se face exclusiv mental, ca o strategie, nu va funcționa.

Renunțarea la defensivă care ne duce către Siddhi-ul cheii 27, către Mărinimie, se face doar ca rezultatul integrării, altfel este doar o strategie mentală care ne duce fix în umbra cheii 27, Egoismul. Dacă mi-ați mai citit articolele atunci știți că pun accent pe faptul că mulți omeni mimează Siddhi-urile, considerând că este suficient și că astfel ei le accesează. Acesta este rezultatul culturii bazată pe gândire în detrimentul simțirii.

Siddhi-ul este tărâmul simțirii, când gândirea dualistă intră pe acest tărâm, se disipă. E ca și cum cineva s-ar gândi la ce înseamnă să iubească, oricât de multe cuvinte ar găsi să descrie iubirea, nu se vor compara cu a simți iubirea. La fel este și cu Mărinimia, dacă aceasta nu vine din simțire, ci exclusiv din gândire strategică, nu înseamnă că am atins-o.

2. Altruismul, Darul de care mulți se feresc

Haideți să fim sinceri cu noi, în societatea în care trăim, puțini dintre noi doresc să fie cu adevărat în Darul cheii 27 (Altruismul), chiar dacă acesta are recompense la care poate nici nu ne-am gândit că există. Altruismul presupune managementul fricii și mai ales frica referitoare la ceea ce putem pierde ca urmare a schimbărilor inerente ale vieții.

Cheia 27 este cheia îngrijirii și este în conexiune directă (prin canal info-energetic) cu cheia 50, care este cheia valorilor. Împreună, aceste două chei îngrijesc valorile, provocarea este că timpurile se schimbă și valorile se schimbă cu acestea. Unii oameni aleg calea conservatorismului, încercând să păstreze cu forța  așa zisele „vremurile bune”.

Când cineva încearcă să se opună schimbării, tot ce va găsi este dezamăgire. Când ne este teamă de schimbare, vom încerca să găsim strategii mentale prin care să ne eludăm schimbării, nu degeaba Umbra cheii 50 este Corupția și astfel ființa noastră este coruptă de programe menite să oprească fluxul vieții. De aici apar problemele, pentru că atunci când ne punem împotriva fluxului vieții e ca și cum ne punem în calea unui Tsunami. Astfel, schimbarea ne va zdruncina mult mai puternic decât dacă nu ne-am fi opus.

Îngrijirea care vine din darul Altruismului, nu presupune condiții suplimentare ci vine din simțire, din bucuria de a fi în serviciul altui om. Nu toți oamenii au această cheie în matricea genetică, nu toți avem această pornire, însă putem învăța și folosi acest Dar din când în când, atunci când viața ne oferă o situație.

Altruismul vine în mod natural când omul simte că aparține și atunci când simte că este susținut de către ceilalți. Când omul se simte singur și copleșit de provocările vieții, îi este foarte greu să acceseze acest Dar. Provocarea pe care o avem ca societate, este că mulți dintre noi nu trăim în comunități și nu avem în jur oameni pe care să ne bazăm.

“Divide et impera” a funcționat și astfel mulți dintre noi am fost separați de comunități și puși să se descurce de unii singuri. Un om singur, nesusținut de către semenii săi, este un om care va pica foarte ușor în capcana Egoismului (Umbra cheii 27) și a fricii că își poate pierde resursele materiale dar și cele non-materiale.

3. Capcana egoismului în relații

Dacă ne uităm la modul în care au fost construite relații umane în istoria umanității, putem trage o concluzie destul de clară, am fost conduși de frică. Am un exemplu de contemplat, istoric vorbind, în țările așa zis dezvoltate, căsnicia a fost bazată exclusiv pe strategii care duceau la supraviețuirea celor implicați dar și la profit. Copiii au fost dați ca monedă de schimb astfel încât familiile să cunoască așa zisa prosperitate.

Marea majoritate a afacerilor au fost și încă sunt bazate pe frica de competiție și astfel nu susțin interesele celor care lucrează acolo, cât interesele acționarilor. Țările sunt menite să deservească în principal interesele celor de la vârf, fără a ține cont prea mult de interesele populației. Am depersonalizat totul, creând birocrație, creând complexitate și am uitat să ținem unii la ceilalți.

Spre exemplu, dacă te duci la doctor și nu cunoști acel doctor, de cele mai multe ori experiența nu va fi una de căldură, de îngrijire, ci de un serviciu prestat pentru care acel om este plătit. Ne-am cufundat într-o cultură a Egoismului (Umbra cheii 27) și astfel devenim din ce în ce mai singuri, fiindu-ne din ce în ce mai greu să ne apropiem cu adevărat de alți oameni.

Totul a devenit o luptă pentru profit, profit de imagine, social, financiar, material, afectiv. Cheia 27 și ne readuce aminte că toate acestea sunt aspecte care sunt îngrijite în interiorul unui trib, în interiorul unei comunități. Nu omul este responsabil 100% pentru imaginea, pentru resursele sale, pentru ceea ce deține ci omul alături de semenii săi sunt responsabili pentru toate acestea.

În trecut, s-a încercat experimentul denumit comunism, experiment care pare că în aceste vremuri capătă o altă față dar aceleași idealuri. Problema este că fundația este crăpată, cât timp există o putere care să controleze comunitatea, acesta neguvernându-se pe ea, tot la dictatură ajungem. Prețul auto-sustenabilității este acceptarea fricii și a învăța să trăim cu ea și să o folosim ca ghid, nu să o punem să ne conducă ființa.

Mai am un exemplu legat de egoismul relațional, cele mai multe relații intime sunt bazate pe Egoism și pe o desconsiderare crasă a așa zisei persoane iubite. Relația intimă, ca perspectivă generală, a ajuns a fi o exploatare a celuilalt, o sclavie forțată în numele iubirii. Mulți oameni nu știu să fie comuniune cu ceilalți pentru că au învățat din jur și au primit moștenire din genele strămoșilor să profite cât pot de semenii lor, să îi paraziteze cât și cum pot.

Observi în ce situație ne-a dus frica?

4. Paradoxul egoismului

Egoismul (Umbra cheii 27) vine ca urmare a fricii că cineva ne poate folosi energia și resursele pentru a profita de noi. Paradoxul care este incredibil de amuzant pentru mine, este că noi am acționat din egoism pentru ca energia și resursele să nu ne fie controlate de ceilalți și astfel am ajuns exact unde nu doream: energia și resursele ne sunt controlate de către ceilalți.

Egoismul care ne face să vrem doar pentru noi, ne-a făcut să lucrăm joburi fără sens și fără scop (Umbra cheii 28 – Lipsa de scop), ne-a făcut să ne vindem libertățile pe falsul sentiment al siguranței, ne-a făcut să punem la putere oameni care să mențină status quo-ul pe care îl doream dărâmat, ne-a făcut să fim cu adevărat fraieri și dezorientați.

Cheia 28, partenerul de programare a cheii 27, este o cheie de Scorpion, este o cheie care vorbește limba transformării și ne învață lecția puterii și a relaționării intime alături de cei dragi (prieteni, iubiți, iubite). Darul său este Totalitatea și acesta are un mesaj pe care puțini vor să îl perceapă. Vrei relații cu adevărat înfloritoare? Totalitatea este calea. Vrei prosperitate pe toate planurile vieții tale? Totalitatea este calea. Vrei oameni de încredere în jur? Totalitatea este calea.

Orice în afara totalității duce direct către dezamăgire și frică. Cheia 28, la fel ca cheia 50 despre care am scris mai sus, este o cheie care este despre frică (Umbra) și despre bucuria de a trăi (Darul). Mulți au interpretat că doar dacă pui frica în semenii tăi, te poți bucura de viață. Dezastrul a urmat de fiecare dată, la fel ca și dezamăgirea.

Să îți ofer un exemplu simplu, dacă îți ameninți partenerul/a de viață că o părăsești dacă te înșală, asta înseamnă că tu te poți bucura mai mult de viață?

Fix frica aceea pe care o semeni va crește în interiorul tău și va face pui. În scurt timp, e foarte probabil să te trezești că frica pune stăpânire din ce în ce mai mult pe tine și astfel bucuria de a trăi este estompată treptat. Calea aceasta a fricii duce doar către și mai multă frică, către paranoia, către dezamăgire, către frustrare, furie, tristețe și deci către o viață care parcă nu are un alt scop decât a păstra iluziile și fanteziile vii.

Frica este combustibil pentru a menține iluziile și fanteziile care nu au legătură cu realitatea.

Calea benefică este legată de a folosi frica precum un ghid care ne arată în ce condiții bucuria de a trăi alături de ceilalți este posibilă. Frica nu este bună sau rea, contează cum o folosim. Dacă o folosim ca un dictator care ne controlează fiecare mișcare, nu avem cum să nu rămânem blocați în Egoism (Umbra cheii 27) și în Lipsa de scop (Umbra cheii 28) care vine din faptul că viața noastră este trăită doar pentru a păstra vii iluziile și fanteziile pe care frica ni le dictează.

Totalitatea vine și ne spune foarte clar: pentru a putea simți Angajamentul, Lejeritatea și orice alt Dar al vieții, este esențial să percepem viața în totalitatea ei și astfel să ieșim din capcana iluziilor în care ne-am blocat.

Ai observat cum multe relații blochează manifestarea geniului nativ al celor doi (sau mai mulți) implicați, tocmai pentru că aceștia încearcă cu disperare să mențină iluziile relaționale vii? Darul Totalității vine și arată realitatea și potențialitatea așa cum este, astfel eliberându-ne de sub povara condiționărilor și a lui „așa trebuie”.

Vrei o relație bună cu altcineva? Vrei să îngrijești cu adevărat omul de lângă tine? Atunci îți recomand să îl percepi și să faci pași în a îl accepta în Totalitatea (Darul cheii 28) sa. Dacă nu faci asta, dezamăgirea și suferința te vor urmări și te vor găsi la un moment dat. Dacă nu îngrijești Totalitatea unei ființe, tot ce faci este să încerci să o altoiești forțat alături de tine, pentru că ori consideri că singură nu va putea ori pentru că ție îți este teamă de singurătate. Observi încă o dată modul în care frica dictează acțiunile?

5. Transmutarea egoismului

Indiferent de cât de egoist ne-am trăit viața, există o soluție pentru a ne ajuta să ne reconectăm la noi și la ceilalți: decondiționarea și recondiționarea mentală, emoțională și fizică. Procesul va presupune să facem treptat pace cu frica și să nu mai acționăm de fiecare dată din ea. Asta nu înseamnă că ne vom lecui de Egoism, nici nu avem cum, ci presupune a ne accepta egoismul și astfel a îi înțelege rădăcinile.

De acolo, vine procesul deschiderii treptate și de aceea oameni care în urmă cu câțiva ani le era imposibil să se deschidă, o pot face acum măcar la un nivel minimal. Astfel, Altruismul (Darul cheii 27) începe să apară din ce în ce mai mult în viața lor și se pot conecta cu ceilalți, găsind, în timp, aliații potriviți.

Cum să colaborăm cu ceilalți dacă suntem tot timpul în competiție cu ei?

Fără aliații noștri, fără oameni cu care să ne fi conectat (reciproc) profund, viața pare lipsită de scop, oricât de mult am obține, oricât de mare și strălucitoare ar fi imaginea noastră. Aceasta este calea cea mai simplă către o viață împlinitoare, să ai oameni dragi în jurul tău.

Pentru a ajunge acolo, cheile 27 și 28 ne arată calea: îngrijește Totalitatea (Darul cheii 28) unui om!

“Cum să îngrijesc Totalitatea (Darul cheii 28) unui om? Dacă mă părăsește?” ar putea fi temerea unui om căruia îi este teamă să își piardă investiția. Dacă cineva te părăsește, este clar că nu avea ce să caute lângă tine. Doar iluziile și fanteziile în care credeai cu tărie te făceau să crezi că acel om era potrivit pentru tine. Realitatea întotdeauna ne arată calea, noi însă o complicăm prin „scenarită” și deci prin ridicarea speranței la nivel de adevăr.

Vrei să știi lângă cine poți trăi cu adevărat bine? Dacă da, observă-ți scenarita și nu îi mai da curs și în același timp oferă libertată totală celor din jur, oferă-le posibilitatea să decidă, fără ca tu să îi manipulezi subtil ori grosier. Doar astfel vei putea observa lângă cine poți construi pe termen mediu și lung și astfel între voi se creează, în timp, o conexiune care nu are cum să fie întreruptă prea ușor, doar ce se poate întâmpla în afara Totalității?

Dacă, însă, te lași mânat/ă de scenarii, de iluzii, de fantezii, orice s-ar întâmpla în afara acestora îți va zdruncina relația, poate chiar o va distruge.

Am putea spune că transmutarea egoismului vine din acceptarea egoismului tău dar și al celuilalt și a observa ce se întâmplă. Altruismul se naște natural, prin rezonanță și astfel îți aduce fix îngrijirea de care ai nevoie și în același timp îți aduce oamenii și idealurile și valorile pe care să le îngrijești astfel încât viața ta să aibă sens și scop.

Dacă simți că viața ta nu are sens și nici scop, îți recomand să îți cercetezi scenarita și să observi unde nu îți oferi ție și celor din jurul tău, darul Totalității. Știi că sunt oameni care încearcă să fie buni cu ceilalți, crezând că sunt altruiști așa, în realitate urmându-și scenarita care le spune că dacă fac asta vor fi recompensați cumva. Am scris despre acest aspect pentru a îți readuce aminte că Totalitatea vine ca urmare a acceptării tale și a celorlalți, nu a strategiei.

Degeaba oferi libertate celorlalți, dacă tu nu te bucuri de libertatea ta, cel mai probabil vei ajunge tot la dezamăgire și la suferință.

Cheia 27 îți spune să îți îngrijești valorile tale, nevoile tale și astfel, indirect, să le îngrijești și pe ale celorlalți. O lume în care fiecare dintre noi ne îngrijim nevoile noastre autentice pare că este o lume egoistă, când colo este o lume unde egoismul meu alături de egoismul tău construiesc împreună în mod natural, în mod organic.

Scopul nu este a scăpa de egoism ci de a îi găsi un sens, un scop și astfel singur se transmută.

CURAJ ÎN A ÎȚI TRĂI VIAȚA ÎNGRIJINDU-TE PE TINE, SERVIND ÎNTREGUL ȘI BUCURÂNDU-TE DE EXPERIENȚĂ!

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână