Articol scris în 2020 cu ocazia tranzitului cheilor 28 (Soare) și 27 (Pământ).
Această contemplare este despre modul în care trecem prin provocări, ori ne blocăm în ele ori găsim luminița de la capătul tunelului și astfel descoperim motivația necesară pentru a trece mai ușor prin necunoscut.
CHEIA 28
Siddihi / Esență: Nemurire
Darul: Totalitate
Umbra: Lipsă de scop
Cheia 27
Siddhi / Esență: Mărinimie
Darul: Altruism
Umbra: Egoism
Azi a venit rândul Nemuririi (Siddhi-ul cheii 28), este esența pe care omenirea a căutat-o și pentru a o simți omul ori a încercat să lase ceva special pentru cei care vor veni după ori s-a reprodus și astfel a lăsat această misiune copiilor săi. Păcăleala este că în această realitate sunt șanse infime pentru a descoperi nemurirea prin acțiuni în afara noastră așa că oricât de mult am încerca tot în umbrele lipsei de scop și egoismului o vom da.
Nu e ceva în neregulă cu aceste umbre, ele fac parte din experiența noastră de viață, umbrele nu sunt bune ori rele, ele ne susțin procesul ori ne dărâmă atunci când nu le recunoaștem și deci nu le putem gestiona pentru că nu știm ce se întâmplă. Acestea ne dărâmă atunci când nu suntem sinceri cu noi și astfel considerăm că suntem în Dar ori Siddhi însă descoperim că tot în Umbră am ajuns. Mimarea darurilor dar mai ales a siddhi-urilor este modul în care fugim de propria ființă și de potențialul cu care am venit aici pentru a îl manifesta.
Totalitatea (Darul cheii 28) nu este un dar ușor de pătruns, doar aici nu avem doar lumina însă avem și întunericul. Mulți oameni se feresc de întunericul din ei pentru că îl consideră nociv, nedându-și seama că și aerul este nociv pentru organism, doar oxigenul degradează celula. Să renunțăm la aer pentru că este nociv?
Gândirea care se agață de extreme este cea care este cu adevărat nocivă. Cheia 28 ne arată modul în care putem naviga prin dualitate, prin aceste extreme și ne mai arată că a ne agăța de una dintre aceste extreme nu ne ajută. E o capcană imensă a crede că scopul îl găsim în extreme, mai ales că așa am fost învățați. “Alege o tabără” ni s-a spus de mici, sub diverse forme, crezând că acea tabără ne va oferi protecție și apartenență.
Nimic mai fals, o tabără care este în conflict cu altă tabără doar profită de pe urma celor care îi urmează directivele. Este o tehnică de manipulare extrem de cunoscută, tehnică folosită în războaie (de toate felurile, cu arme, politice, mediatice): găsește inamicul pe care îl ai în comun cu mulțimea. Astfel, mulțimea va adera la propaganda ta și astfel mulțimea devine predispusă la manipulare.
Apartenența nu o găsim în conflicte, în războaie, aceea este doar o pseudo-apartenență, pentru că nu are o fundație solidă ci doar este bazată pe ideologie. Partidele politice folosesc excesiv manipularea bazată pe dușmanul comun și după cum am putut observa cu toții, loialitatea celor care votează se schimbă o dată la 4 ani.
Mai există loialitate în această lume? Mai există însă loialitatea nu este bazată pe conflict ci pe rezonanță, pe apropiere, pe vulnerabilitate, pe discernământ. Pentru a sparge nuca tare denumită cheia 28, este important să descoperim tainele profunde ale loialității.
Oare la ce se referă loialitatea?
Pentru mine, este despre descoperirea totalității (Darul cheii 28) prin concentrarea într-un punct fix. Ce au observat mulți dintre căutătorii adevărului suprem este că a te opri din căutare este singura cale. Cei care nu se opresc din căutări și trec din curs în curs, de la maestru la alt maestru simt profund umbra lipsei de scop (Umbra cheii 28), umbră de care doresc să scape prin căutarea compulsivă. De umbre nu putem scăpa, deci lipsa de scop o vom resimți profund dacă nu știm să o alchimizăm și astfel să o trăim la nivelul său superior, la nivelul darului totalității.
Când scriu despre oprirea din căutare nu mă refer la a ne lăsa bătuți ci la a ne opri și a ne concentra pe ceva anume. Pentru mine, a mă opri și a îmi focusa atenția pe Cheile Genelor mi-a adus recompense pe toate planurile vieții. Am primit nu numai cunoaștere ci integrări care mă ajută în nu numai în relația intimă dar și în relațiile profesionale. Simt totalitatea care se revarsă prin concentrarea pe această unealtă.
Vreau să menționez din start, Cheile Genelor nu reprezintă adevărul absolut, este doar o unealtă până la urmă. Concentrarea mea care a venit în mod natural din oprirea căutărilor a fost cea care mi-a adus beneficii enorme, Cheile Genelor fiind unelta care mi-a susținut și îmi susține procesul. Oamenii descoperă acest dar al totalității concentrându-se pe relația lor de cuplu, alții prin concentrarea pe un proiect de suflet, alții prin concetrarea pe a servi umanitatea, fiecare își alege modalitatea prin care să descopere necunoscutul.
Aici este de fapt „șmecheria”, cu toții descoperim necunoscutul. A încerca să găsim adevărul absolut este, de multe ori, doar o fugă de necunoscut, încercând să facem totul să se releve, să se facă cunoscut. Ai observat cum oamenii strâmbă din nas și spun „eu nu cred în d-astea?” Acei oameni gândesc liniar, considerând că ceva trebuie să fie adevărat și altceva trebuie să fie fals.
„Dar ce zici de legile fizicii, acestea nu sunt adevărate?” ar putea să întrebe un om sceptic la ceea ce am scris mai sus. Pentru noi aceste legi sunt adevărat însă pentru o altă ființă care trăiește, să zicem, în a șasea dimensiune, legile fizicii să nu se aplice în modul în care se aplică la noi. O ființă din dimensiunea a 6-a nu percepe timpul ca noi, deci ceea ce credem că este adevărat despre timp, că el curge, în dimensiunea a 6-a este fals pentru că acolo nu există această curgere.
Totalitatea asta ne poate da dureri de cap și dacă nu am explicat exact dpdv al fizicii, mea culpa, mi-am dorit să fie mai mult exemplificări metaforice. “Păi cu d-astea vii către noi, cu metafore? Dă-ne ceva exact” ar putea continua persoana sceptică. Când ne dorim exactitate, ne-o dorim fix din umbra lipsei de scop. „Dacă tu Orlando vorbești nonsensuri, atunci ce scop mai au articolele tale?” ar fi o altă întrebare a scepticului.
Articolele mele nu sunt menite să îți ofere vreun scop și nici nu sunt menite să fie perfecte. Acestea pot reprezenta o poartă către totalitate, dacă te deschizi dață de ele, dacă nu, le vei considera niște nonsensuri inexacte, scrise de un diletant și ai rezolvat problema ?
Nu-I așa că e simplu să dăm la o parte părți ale vieții pentru că le considerăm fără scop? Că tot scriam despre articolele mele, sunt mulți oameni care nu percep vreun scop în ceea ce fac, ba mai mult le consideră a fi pierderi de timp. Ceea ce pentru cineva este o pierdere de timp, pentru altcineva s-ar putea să fie calea către o viață mai bună. Totalitatea o putem descoperi în orice, dacă ne deschidem față de aceasta.
Putem descoperi totalitatea într-o carte ori într-o discuție cu o persoană ori într-o experiență. Totalitatea o descoperim în ceea ce este trivial, banal, inexact, imperfect. Totalitatea nu o să o regăsim în perfecțiunea creată de om în această lume dintr-un motiv foarte simplu, nu există. Perfecțiunea este dată de sistemul în care ființăm, acest sistem este nemuritor, doar sistemul poate alege să nu mai fie, dacă asta îi este intenția.
Egoismul (Umbra cheii 27) nostru ne face să credem că numai prin ceva anume se poate descoperi totalitatea, unii spun că prin meditație, alții spun că prin sport, alții spun că prin suferință, alții spun că prin bani, fiecare predică ceea ce ei consideră că este plinul din miezul gogoașei. Darul Altruismului (Darul cheii 27) ne arată calea că fiecare dintre noi are calea sa, cale care este susținută de către Întreg. Un om nu poate să fie altruist vreodată ci poate să creeze altruist, folosindu-se de egoismul său.
Cum?
Când învățăm să ne gestionăm egoismul astfel încât să ne apropiem oamenii, fără propagandă și manipulare, ci prin prezența noastră, prin exemplul nostru, atunci ne creăm condițiile optime pentru a experimenta totalitatea. Când încercăm de unii singuri, pentru că ne-am izgonit aliații, pentru că nu sunt în conformitate cu standardele noastre înalte, este foarte greu, condițiile vor fi aspre și experiențele asemenea.
Cheia 27 este despre creșterea copiilor, dacă un copil este crescut în spiritul apropierii față de alți oameni, va avea șansa la o viață ușoară, lină, la o experiență bogată fără prea multe răni și traume. Când un copil este crescut în spiritul competiției, va avea o viață aspră cu multe eșecuri și va dezvolta traume puternice, experiența fiind neplăcută. Hai că e simplu!
Nu mă crezi?
Sunt unii oameni care trăiesc în armonie, fără anxietate, fără depresie, în triburile izolate ale acestei lumi. Aceștia nu au confortul pe care îl avem noi însă le este mult mai bine decât nouă, celor crescuți în competiție, ca niște câini de luptă pregătiți de mici pentru a mușca în arenă.
Niciodată nu e prea târziu pentru a cunoaște totalitatea, necesită doar fixarea pe ceva, pe un punct. Alege-ți practica, fie că este o practică considerată profană ori una sacră. Aici tot păcăleala din dualitate o regăsim, totul este și profan dar și sacru în același timp, noi îi putem accesa nivelurile. Să îți dau un exemplu: actul sexual, acesta poate fi profan pentru unii și sacru pentru cei care îl practică pentru a „fi unul/a cu divinitatea”. Și actul sexual este o cale, la fel ca oricare alta.
Hai că sper că am mai crăpat puțin din nuca acestei chei, 28 și astfel am ajuns mai aproape de Nemurire (Siddhi-ul cheii 28) prin Mărinimia (Siddhi-ul cheii 27) prin care putem percepe întreaga realitate. Când nu mai suntem identificați cu ego-ul nostru, totul doar este, judecata nu își mai are locul și în acel loc moartea nu există ci există doar transformare. Ne transformăm în fiecare moment, ar fi păcat să ținem de o imagine a noastră din trecut și la adevăruri pe care ne bazam ieri. Azi este o nouă zi cu noi adevăruri de explorat.
Hai că este frumoasă TOTALITATEA ?
CURAJ ÎN EXPLORAREA DIVERSITĂȚII ȘI GĂSIREA PUNCTULUI FIX CARE TE CONDUCE CĂTRE ESENȚA NEMURIRII!