Cheile Genelor – Cheia 30 (alături de cheia 29)

Picture of Orlando Daniel

Orlando Daniel

Articol scris în februarie 2021 cu ocazia tranzitului cheilor 30 (Soare) și 29 (Pământ).

Scriu această contemplare în ultimele ore ale tranzitului cheilor 30 (Soare) și 29 (Pământ) din februarie 2021 și este despre cu câtă lejeritate percepem viața și cum ne acceptăm sau nu ne acceptăm soarta. În același timp vorbim despre cât de prinși suntem în capcana materialului ori spiritualului și astfel uităm să fim în acord cu noi.

CHEIA 30
Siddihi / Esență: Beatitudine
Darul: Lejeritate
Umbra: Dorință

Cheia 29
Siddhi / Esență: Devotament
Darul: Angajament
Umbra: Dezinteres / Acțiunea fără tragere de inimă

Cuprinsul articolului de astăzi:

  1. Beatitudinea, un Siddhi conectat cu Soarta
  2. Choose your destiny (Alege-ți destinul)
  3. Mediul potrivit
  4. Purificarea ființei
  5. Ne putem bucura de ce avem?

1. Beatitudinea, un Siddhi conectat cu Soarta

Orice Siddhi este imposibil de pus în cuvinte, pentru că e ca și cum am încerca să traducem cu exactitate ceea ce câinele sau pisica ne spun. Siddhi-urile vorbesc cu totul o altă limbă, de aceea se întâmplă să le simțim și apoi să ne fie foarte greu să explicăm ceea ce am simțit. Astăzi este momentul să contemplăm Beatitudinea (Siddhi-ul cheii 30) și să stăm de vorbă cu soarta.

Cheia 30 vorbește despre Soartă și modul în care simt să pun în cuvinte beatitudinea este cam așa: o stare în care ești unul/una cu soarta ta, nu mai încerci să te duci mai în stânga, mai în dreapta, mai în sus, mai în jos ci este o capitulare totală și o uniune totală cu soarta.

Umbra cheii 30 este dorința și aceasta ori ne poate pune în conexiune cu soarta noastră ori poate fi o încercare a noastră de a fugi de soartă. Oare câți oameni fug de propria lor soartă acumulând bani, proprietăți, persoane, chestii materiale scumpe, toate acestea pentru a se simți mai presus de viață.

De fiecare dată când credem că am scăpat de soartă și am găsit plăcerea, descoperim că există o altă plăcere și mai mare, apoi una și mai mare și tot așa. Nu degeaba, umbra cheii 29, partenerul de programare a cheii 30, este dezinteresul și este despre a acționa fără tragere de inimă. Când observăm că orice am obține nu este suficient, atunci ajungem să considerăm că nimic nu merită angajamentul (Darul cheii 29) nostru.

Ai vrut într-o seară să te uiți la un fim nou ori la TV ori pe Netflix și tot căutai și căutai și găseai câteva opțiuni dar nimic parcă nu te făcea să te oprești? Apoi urmăreai primele minute din film și te răzgândeai și apoi începeai alt film și te răzgândeai și acolo după câteva minute și apoi ți se lua de filme de tot în seara aceea? Ai observat cât de stresant e acest proces? Fix din umbrele cheilor 30 și 29 (dorința și dezinteresul) apar astfel de situații.

Beatitudinea este acel moment când pur și simplu te poți bucura total de ceea ce experimentezi și accepți în totalitate situația. De acolo, plăcerea pe care o simți este suficientă și nu mai ai nevoie de nimic în plus, nimic în minus, totul este exact cum trebuie să fie și ești împăcat/ă.

2. Choose your destiny (Alege-ți destinul)

Cheia 30 este o cheie emoțională care ne ajută să experimentăm viața, să fim parte a vieții și să ne bucurăm de ciclurile experiențiale prin care trecem. Prin deciziile noastre ajungem să declanșăm cicluri experiențiale pe care le găsim a fi preponderent plăcute iar altele pe care le găsim a fi preponderent neplăcute.

Când decizia este aliniată cu soarta, totul merge ușor, lin, fără prea multe complicații, chiar dacă ne place sau nu. Dacă te întrebi care este treaba cu soarta asta, la ce se referă, este simplu, este conexiunea dintre rolul nostru genetic pe care îl regăsim (și) în profilul hologenetic, condițiile și mediul în care trăim și deciziile pe care le luăm.

Spre exemplu, dacă eu m-am născut cu aceste chei în sferele Muncii Vieții și Evoluției într-o familie agresivă, violentă și săracă iar mediul exterior este unul bazat pe competitivitate, atunci am putea interpreta (în mod superficial) că soarta acelui om este ori să își manifeste agresivitatea pentru a își îndeplini dorințele pentru a se simți mai presus de ceilalți, mai presus de viață ori de a găsi în acel mediu ceva sau pe cineva (sau poate mai mulți oameni) care să-l sprijine pentru a descoperi ceea ce iubește să facă și astfel a își trăi viața în lejeritate alături de oamenii care îi sunt benefici și care îl ajută să aibă o experiență plăcută a vieții.

Este clar că șansele omului menționat în paragraful precedent sunt mai mari să ajungă să se manifeste ca în prima variantă expusă însă asta nu înseamnă că toți cei aflați în situația acestuia vor fi așa. Statistica ne poate ajuta să măsurăm efectul și întotdeauna există oameni care din punct de vedere statistic, au trecut peste dezavantajele date de condiții și mediu și au reușit să își lase geniul nativ să se manifeste.3

3. Mediul potrivit

Sunt oameni care se păcălesc spunându-și că dacă ar avea mediul potrivit ar reuși mult mai multe. “Ceva de genul, dacă m-aș fi născut în SUA, acum aș fi fost milionar”. Soarta este însă corectă, poate dacă acel om, dacă s-ar fi născut în SUA, ar fi fost deja omorât de arma unui coleg într-o școală, știindu-se că în SUA, atentatele armate din școli sunt o realitate.

Geniul nativ se poate manifesta indiferent de mediu, însă într-adevăr, există medii mai potrivite și medii mai puțin potrivite pentru asta. Acolo unde mediul este potrivit, statistica este în favoarea manifestării geniului nativ, acolo unde este mediul mai puțin potrivit, statistica este în favoarea manifestării mecanismelor defensive, a programelor menite a ne proteja de suferință.

Spre exemplu, într-un trib care trăiește izolat de societatea modernă, geniul nativ se manifestă fără opreliști, pentru că nu există motive pentru care să te aperi de cei din jur.

Din păcate, trăim într-un mediu mult mai competitiv decât colaborativ și astfel, statistic, sunt mult mai mulți oameni care nu știu să colaboreze și să se conecteze cu cei din jur decât sunt cei care știu să colaboreze și să se conecteze cu ceilalți. Dacă percepem realitatea așa cum este, suntem susținuți de Darul cheii 30, Lejeritatea.

Cu ajutorul lejerității, luăm lucrurile așa cum sunt, fără a încerca să le schimbăm direct, considerând că ar trebui să stea altfel. Lejeritatea ne arată că dorințele care se îndeplinesc fără obstacole, sunt dorințele potrivite și cele care sunt aliniate cu soarta. Astfel, ne putem manifesta geniul nostru nativ într-un mediu nepotrivit și astfel să devenim virusul de autenticitate care îi “corupe” și pe ceilalți, arătându-le exemplul de ce înseamnă să fii și atât.

Nu degeaba cei care sunt revoluționarii contra sistem ajung „să și-o ia” de la ceilalți, pentru că aceștia nu acceptă realitatea și ceea ce este cu adevărat posibil și dintr-o dorință pe care nu o pot gestiona, încearcă să schimbe mediul. Acei oameni ajung ca Don Quijote, luptându-se cu morile de vânt și obținând doar dezamăgire.

Mediul nu se schimbă într-un mod benefic prin războaie ci prin purificarea ființei și astfel omul devine un far călăuzitor pentru ceilalți, pentru că Angajamentul (Darul cheii 29) său față de viață îl ajută să se comporte cu Lejeritate (Darul cheii 30) printre ceilalți. Această lejeritate devine molipsitoare și astfel omul descoperă că există și un alt mod de a trăi decât acela de a se chinui.

4. Purificarea ființei

Cheile 30 și 13 sunt cheile din Inelul Purificării, inel care vorbește despre transcenderea dorințelor (Umbra cheii 30) și a discordiei (Umbra cheii 29) între oameni. Să fim sinceri, dorințele sunt motivele de ceartă și separare între oameni. Atât timp cât oamenii nu își pot gestiona dorințele și se lasă călăriți de acestea, discordia va continua.

Este ceva amuzant în toată această treabă, ne putem bucura de îndeplinirea dorințelor noastre doar atunci când nu mai ținem morțiș ca ele să se îndeplinească fix cum vrem noi. Să nu uităm că dorințele sunt cele care ne ghidează prin destinul nostru, deci ele sunt importante, însă când programele care rulează pe fundal, programe pe care le-am catalogat în mod impropriu ca mintea noastră, doresc altceva sau ceva mai mult decât este posibil în acel moment, atunci apar dezechilibrele.

Spre exemplu, un om care are un buget de 20.000 de euro pentru a își cumpăra o mașină, bani strânși în timp, puși deoparte fix pentru această achiziție, dacă începe să își dorească o mașină de 30.000 de euro și o mai și cumpără împrumutându-se de restul de bani, s-ar putea să intre în dezechilibru și nici nu se poate bucura prea mult de acea mașină. “Dacă se zgârie, dacă cineva o lovește în parcare, dacă se întâmplă ceva și cei de la asigurări nu mă vor despăgubi”.

Când vrem ceva mai mult decât putem duce, apar imediat dezechilibrele pe care le vom resimți cu siguranță. Doar când primim fix ceea ce ne permitem, atunci ne putem bucura cu adevărat. O să continui exemplul de mai sus, acel om își cumpără o mașină cu 15.000 de euro și păstrează 5000 de euro pentru eventuale cheltuieli ulterioare, atunci sunt șanse mult mai mari să se bucure cu adevărat de ea.

Avem nevoie de puțin dezinteres (Umbra cheii 29) alchimizat / transmutat pentru a ne bucura de ceea ce avem în viața noastră, așa ajungem fără să vrem la angajament (Darul cheii 29) și astfel acel angajament este fix cel care ne purifică și purificarea se întâmplă în mod lejer (Darul cheii 30) și plăcut. Astfel putem simți din când în când Beatitudinea (Siddhi-ul cheii 30) care ne întărește Devotamentul (Siddhi-ul cheii 29) față de Soartă, față de Viață.

Sunt oameni care vor să trăiască din ce în ce mai în lux, pentru a fi  validați social pentru asta și descoperă că acea validare nu este niciodată suficientă. Indiferent câte like-uri ar primi la poza cu prânzul luat pe o plajă din Seychelles sau Maldive, nu vor fi suficiente. Întodeauna o să își dorească și mai mult, până când nu va mai fi posibil ceea ce își doresc și atunci vor fi dezamăgiți.

Hai să îți spun un secret, angajamentul există oricum în cazul celor două exemple de mai sus, în cazul omului care se împrumută pentru a își cumpăra o mașină care nu își permite, angajamentul este față de acel împrumut, în cazul persoanei care își pozează prânzul pe o insulă de vacanță pentru a obține validare, angajamentul este față de acele like-uri. Purificarea oricum se întâmplă însă în acest caz, purificarea nu va fi deloc lejeră (Darul cheii 30) ci va veni cu provocări care vor părea insurmontabile la un moment dat.

Nu mă crezi? Este bine documentat ce se întâmplă cu “copiii de bani gata”, copii care primesc totul pe tavă și astfel nu prea există multe dorințe materiale care să îi mai satisfacă. Astfel, ajung depresivi și pierduți, unii aleg calea drogurilor, alții calea adrenalinei pentru a se simți în viață, alții le aleg pe amândouă în același timp.

Purificarea ființei vine prin înțelegerea dorințelor pe care le avem și astfel urmându-le pe cele pe care Soarta ni le-a pus pe tavă și care ne sunt cu adevărat benefice, ne duc către solul potrivit. Soarta ne pune în față tentații pe care dacă le urmăm, ajungem pe căi unde durerea va fi camaradul nostru de drum principal. Când însă ajungem să avem discernământ (Darul cheii 13) și deci suntem capabili să ascultăm viața, vom ști cu exactitate care sunt dorințele (Umbra cheii 30) potrivite de urmat, dorințele care ne duc către Lejeritate (Darul cheii 30)

5. Ne putem bucura de ce avem?

Când în jur avem reclame care ne spun în mod compulsiv că nu suntem suficienți, că mai există ceva ce ne poate face să ne simțim compleți, fie o cafea, un hamburger, o tabletă, un calculator, un curs, este foarte greu să ne mai mulțumească ceva vreodată. Ne luăm, spre exemplu, ultimul telefon și în câteva luni apare altul care are ceva ce ne dorim. Cum o să ne simțim?

Ne-am construit o societate care nu are cum să ne ducă spre darul cheii 30, către Lejeritate. Cum să trăiești în lejeritate când competitorii d-abia așteaptă să îți muște din bucata ta de cașcaval (cota de piață) ori când poți fi dat afară și să te trezești fără salariu? Cum să trăiești în lejeritate când totul se schimbă atât de repede și parcă cei care iau decizii, le iau doar pentru a mai crea probleme suplimentare față de cele pe care le avem.

Doar când alegem să ne oprim și să ne bucurăm de ce avem, doar atunci putem face cu adevărat o schimbare benefică pentru noi. Nu degeaba, Richard Rudd, autorul Cheile Genelor, propăvăduiește PAUZA ca fiind tehnica esențială pentru pivotare, pentru transformarea mecanismului defensiv astfel încât să permită geniului nativ să se manifeste.

Când geniul nativ se manifestă, totul se realizează cu foarte mare ușurință, atunci devenim observatori ai vieții noastre, atunci ne putem bucura cu adevărat de viață. Însă câți oameni au curaj să lase pilotul automat să își facă treaba și să se relaxeze? Am fost învățați că dacă nu controlăm viața, nu vom supraviețui, am fost învățați să nu fim leneși, să fim productivi, să muncim, să facem orice pentru a supraviețui.

ESTE O NEBUNIE RITMUL ÎN CARE AM ALES SĂ TRĂIM CU TOȚII!

Și animalele care au nevoie să vâneze pentru a supraviețui, vânează pentru o scurtă perioadă în timpul zilei, în restul zilei sunt în pauză, sunt în relaxare. Credem că suntem mai presus de viață și astfel ajungem să nu ne putem bucura de conexiunea noastră cu viața. Din dorința de a învinge soarta, ne învingem pe noi înșine, chinuindu-ne ca niște bețivi care încearcă să îi convingă pe cei din jur că nu au băut nici măcar o picătură.

„Dă-te la o parte din calea ta!”, este una dintre cele mai importante recomandări pe care le vei primi în această viață. Nu bogățiile, nici posesiile, nici puterea pe care o avem asupra altora, nici popularitatea nu sunt indicatori solitari ai calității bune a vieții. Dacă acestea nu vin la pachet cu Angajamentul Lejer (Darurile cheilor 29 și 30) față de Soartă, față de viață, degeaba.

Dacă ne chinuim să fim noi, dacă nu ne putem bucura de emanația ființei noastre, de ce alegem în continuu să ne chinuim?

Cele două chei ne îndeamnă către pauză, către a înțelege ciclurile experiențiale în care ne-am băgat și soarta pe care ne-am creat-o. De aici, tot ce avem de făcut este să facem pace cu soarta și să luăm decizii care să ne îmbunătățească treptat calitatea vieții. Dacă ne băgăm prea mult în “rahat”, ne va lua mai mult timp până când vom mirosi din nou frumos, doar mirosul acela rămâne ceva timp impregnat și este nevoie de a ne spăla / purifica de multe ori pentru a îl înlătura.

Fiecare decizie pe care o luăm, ne ducă către a avea un profit natural de la viață, prin urmarea Lejerității și Angajamentului ori o datorie pe care va trebui să o plătim, pentru că urmarea dorinței cu dezinteres față de soartă are un preț mult mai mare față de cel pe care credem că îl plătim.

CURAJ ÎN A URMA FIX DORINȚELE CARE ÎȚI ADUC LEJERITATE ȘI CARE ÎȚI MENȚIN ANGAJEMENTUL FAȚĂ DE SOARTĂ!

P.S.  Cheile Genelor este o unealtă pe care o recomand cu căldură pentru a îți înțelege mecanismul decizional și astfel modul în care îți gestionezi dorințele. Este o unealtă care nu aduce rezultate instante, probabil fiind nevoie de mai multe experiențe în care să faci alegeri nepotrivite, ci este o unealtă ce necesită timp. Cheile Genelor te pune față în față cu comportamentul tău și cu modul în care percepi viața. În timp,te ajută să îți creezi sau să îți consolidezi o fundație solidă interioară, care să te servească toată viața.

Dacă ești la început și dorești să descoperi, în timp, potențialul cheilor și să îți sădești stabilitatea internă pe o fundație solidă interioară, înțelegând mai bine locurile de unde iei decizii, îți recomand programul online de 4 luni Secvența de Activare, program pe care îl susțin alături de Ana Maria Chioc. Facem o echipă frumoasă, suntem complementari, eu mă ocup de materiale și webinare, ea se ocupă de procesul integrării lor cu ajutorul câtorva sesiuni de grup în care fiecare participant poate învăța din experiența celorlalți și să împărtășească din experiența sa, dacă simte. Eu sunt cel care vine și te ajută să îți aduni materialele necesare pentru a îți crea o fundația solidă interioară iar ea te susține prin blândețe să integrezi ceea ce ai de integrat pentru ca fundația să fie turnată.

Programul începe în 26 februarie 2021 și se termină în 15 iunie 2021 și vom explora împreună fiecare sferă și cale din Secvența de Activare. Vom explora mai ales rolul liniilor și cum putem interpreta secvența noastră de activare dar și a celor dragi.

Secvența de Activare este primul pas și cel mai important dintre toate, pentru că aici discutăm despre mecanismul decizional, despre provocările prin care trecem în această viață și despre ce presupune manifestarea geniului nativ ce ne duce în stabilitate. Ce vei primi:

  • 8 materiale noi (diferite de cele din carte) despre fiecare cale și sferă din Secvența de Activare. Este ca și cum ai primi o carte nouă despre Secvența de Activare. Materialele vor fi oferite înaintea fiecărui webinar.
  • 8 webinare în care vin cu lămuriri și exemplificări pe profilul vostru, pentru a înțelege mai ușor modul în care puteți interpreta calea sau sfera. Webinarele vor fi înregistrate pentru ca să le poți urmări ulterior sau în cazul în care nu poți participa în direct.
  • 4 sesiuni de sharing facilitate de Ana Maria Chioc, sesiuni în care sunteți susținuți prin a integra informația din materiale și webinare
  • Acces în grupul secret de facebook împreună cu ceilalți participanți
  • Răspundem la întrebări și facem tot ceea ce putem pentru a oferi lămuriri despre cum puteți interpreta Secvența voastră de activare dar și a celor dragi.

Costul pentru toate cele 4 luni îl considerăm mai mult decât rezonabil și am decis să îl menținem și pentru această grupă: 1500 lei. Poți plăti și de pe firmă, dacă te ajută. Dacă nu poți plăti întreaga sumă, există posibilitatea de a plăti în 3 rate de 500 lei sau 5 rate lunare de 300 lei. Pentru a te înscrie, te rugăm să completezi acest formular: https://forms.gle/TozWxqCkK4yuaxdH9 .

Pentru mai multe detalii despre program (inclusiv programarea webinarelor): https://redpill.ro/program-online-secventa-de-activare .

Dacă ai ezitat luni sau chiar ani de zile să începi sau să continui un astfel de proces, e posibil ca aceasta să fie oportunitatea pentru tine să devii sensibil/ă la nevoile tale și dacă rezonezi cu acest mesaj, să alegi să vii alături de mine și de Ana în această călătorie.

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână