Cheile Genelor – Cheia 31 (alături de cheia 41)

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Articol scris în iulie 2021 cu ocazia tranzitului cheilor 31 (Soare) și 41 (Pământ).

Această contemplare este despre modul în care ne lăsăm conduși de aroganță, crezând că suntem mai mult sau mai puțin decât suntem în moment. Este momentul să ne întrebăm cât de exact ne evaluăm, dacă ne permitem asta ori ne supra ori subapreciem.

CHEIA 31
Siddihi / Esență: Smerenie
Darul: Conducere
Umbra: Aroganță

CHEIA 41
Siddhi / Esență: Emanație
Darul: Anticipare
Umbra: Fantezie

Cuprinsul articolului de astăzi:

  1. Smerenia, Nimicul care devine Totul
  2. Aroganța, o viață trăită în contratimp
  3. Ne punem măști frumos colorate
  4. Modul în care am fost și suntem conduși
  5. Transmutarea Aroganței și Fanteziei

1. Smerenia, Nimicul care devine Totul

Siddhi-ul cheii 31 este Smerenia, un Siddhi des mimat de umanitate, omul considerând că smerenia este un fel de bunătate față de semeni și un fel de îngenuchere în fața divinității. Totuși, acest Siddhi, precum îl simt acum, are legătură cu alinierea cu Întregul, a fi unul/una cu Întregul, nu neapărat despre a avea o poziție de egalitate ori inferioritate.

Smerenia a fost mimată și încă este mimată des pentru a obține diverse avantaje de la ceilalți. Am întâlnit suficienți negustori ori afaceriști care păreau că ar fi acceptat să fie biciuiți, doar să facă vânzarea și apoi după ce o făceau, nici că te mai cunoșteau. Falsa smerenie poate fi recunoscută foarte ușor, este atunci când cineva îți face pe plac ori tu încerci să faci pe plac altora.

Știi vorba aceea, “clientul nostru, stăpânul nostru”, aceasta este smerenia mimată, smerenia falsă, pentru a obține ceva de la client. Smerenia autentică include și umbra Aroganței dar și darul Conducerii, deci conține și Eu-l însă acesta devine dizolvat în ceea ce înseamnă viață. Am putea spune că Siddhi-ul Smereniei este ceea ce simțim când avem parte de treceri în viață, când avem parte de schimbări și ne adaptăm lor, dar probabil și de trecerea finală, moartea.

Când viața ne lasă fără consistența eu-lui nostru, Emanația (Siddhi-ul cheii 41) se resimte și Smerenia se manifestă. Ai observat că în cele mai grele momente ale tale, când ți-ai acordat libertatea să pici, când ai făcut saltul în tine, ai realizat că ești în realitate nimic și nimicul acesta este totul pentru tine? Smerenia ne aduce aminte de acest nimic, Aroganța făcându-ne să credem că suntem totul, Conducerea arătându-ne calea de la Nimic către Tot.

Când simțim Smerenia, în realitate simțim Nimic și ceea ce manifestăm este fix ceea ce e nevoie să fie manifestat, Emanația (Siddhi-ul cheii 41) ființei noastre. Când ne identificăm prea mult cu materia, fugim de acel Nimic, fugim de a fi parte a Întregului. Smerenia ne readuce înapoi către Întreg, ne readuce la sânul Mamei Cosmice, acolo unde creștem pentru ca ulterior să trecem mai departe. Unde? Aici nu am răspuns în cuvinte, e mai mult de simțit,

2. Aroganța, o viață trăită în contratimp

Când ne identificăm prea mult cu mintea noastră, cu corpul nostru, apare umbra Aroganței (Umbra cheii 31), umbră care ne face să credem că știm deja totul, că am ajuns la adevăr, că suntem mai presus de toți și de toate. Umbra Aroganței o regăsim peste tot, face parte din cultura societății noastre, doar cheia 31 nu este o cheie individuală ci este o cheie colectivă care ne ajută să ne organizăm.

Dacă ne uităm în jur, cam fiecare organizație dorește să fie cea mai tare, cea mai mare, să fie singura. Situația asta îmi aduce aminte de filmul și serialul Nemuritorul, acolo unde nemuritorii se luptau cu săbii pentru a tăia capul adversarului, scopul fiind “There can be only one!” (Poate să fie doar UNUL!) . Aroganța este cea care ne împinge către separare în interiorul nostru și ne face să trăim viața în contratimp.

Când ne lăsăm ghidați către Întreg, intrăm în flux, intrăm în ritm, sincronicitățile încep să apară din ce în ce mai mult. Când ne separăm de Întreg, încercând să devenim mai presus ca ceilalți, atunci lucrurile au tendința să se îngreuneze. Ai lucrat vreodată într-o companie care își propunea să fie mai presus ca celelalte? Ai observat greutatea care apăsa pe fiecare membru al echipei și ai observat cum, în afară de câteva excepții, prețul plătit pentru competitivitate era mult prea mare pentru cei de acolo?

Același fenomen se întâmplă și în viața noastră, când alegem calea Aroganței și încercăm să ne nimicim competiția, adică pe cei din jur, familie, vecini, dușmani, orice am obține nu ne va mulțumi. Ai observat comportamentul omului posesiv ori gelos? Ai observat că oricât de mult și-ar proteja obiectele fericirii sale, nu va fi suficient, frica fiind prezentă non-stop și nedându-i pace.

Aroganța ne duce către singurătate, noi crezând că ne va duce către plenitudine, către împlinire. Nu degeaba, umbra cheii 41, partenerul de programare a cheii 31, este Fantezia. Când urmăm iluzii, devenim din ce în ce mai singuri, când urmăm calea Nimicului, calea Întregului, observăm că avem din ce în ce mai multă susținere. Aceasta este o modalitate foarte simplă pentru a te evalua, cât de singur/ă ești și cât de multă susținere ai în jur, aici includ și divinitatea pentru că putem fi fără alți oameni în preajmă însă putem simți căldura și susținerea Întregului.

Darul Anticipării (darul cheii 41) ne arată că atunci când alegem calea Nimicului care devine Totul, suntem în ritm, începem să realizăm ce avem de făcut și totul devine din ce în ce mai ușor. Calea Aroganței și a Fanteziei ne țin în contratimp, într-un duel continuu cu viața, într-o competiție acerbă cu ceilalți, competiție care nu se va ameliora vreodată, ba se va înteți din ce în ce mai mult până renunțăm la ea.

3. Ne punem măști frumos colorate

Vrem să dăm bine social, ca imagine, vrem să fim acceptați, iubiți, înțeleși, ascultați și considerăm că pentru a obține acestea, este important să ne punem măști frumos colorate, să părem altceva față de cine suntem, să fim, cumva, mai presus ca ceilalți. Ai observat cum bărbații sunt în competiție cu alți bărbați pentru a obține femeia? Ai observat cum femeile sunt în competiție cu alte femei pentru a obține bărbatul?

Oare acei bărbați și acele femei se vor opri din competiție atunci când au obținut ceea ce au vrut? Dacă da, cel mai probabil vor fi părăsiți pentru că ceilalți fuseseră atrași de mască, nu de autenticitate. Dacă nu, atunci cel mai probabil relația va fi un chin continuu, o melodramă, o telenovelă în care jocurile de putere vor fi jucate de fiecare dată când va fi cazul. Observi capcanele Aroganței noastre care ne face să credem că putem fi mai presus ca ceilalți.

După cum am mai scris, trăim pe tărâmul umbrelor, dacă nu mă crezi, uită-te la cele mai multe animale. Acestea sunt mânate de nevoia de a fi mai presus ca celelalte, pentru a își transmite genele mai departe. Fix această trăsătură le duce ulterior către extincție, doar un prădător își găsește întotdeauna un alt prădător care să îl vâneze. Natura pare că joacă un joc de contabilitate aici, până balanța nu este în echilibru tot rulează permutări.

„Orice naș își are nașul” este o zicală bine cunoscută, când încerci să obții locul din vârf, creezi un rol al celui care să încerce să te dea jos. Cine crede că poate rămâne singur în vârf, fără să fie nevoit să își apere locul în continuu, are o singură șansă, să extermine întreaga umanitate în afară de acesta. Apoi natura va găsi o modalitate prin care să îl detroneze, cu siguranță, cel mai sigur mod fiind moartea respectivului om.

Observi capcana Aroganței (Umbra cheii 31) unde ne duce? Darul cheii 31, darul Conducerii reprezintă calea către evoluția ușoară, cea care nu este forțată ci cea bazată pe colaborare, pe ritmuri naturale, organice (cheile 5 și 15 care sunt în circuit cu cheia 31), pe călăuzirea pe calea geniului (cheia 7 aflată și ea în circuit cu cheia 31).

Oricâte măști ne-am pune, pentru a nu părea oameni, pentru a ne nega natura tot degeaba. Aceste măști ne duc pe calea autodistrugerii. Umanitatea are o cale evolutivă înscrisă în ADN, dacă nu o respectăm, singuri “ne furăm căciula”. Omul a evolyat armonios doar atunci când a existat colaborare, în rest așa zisa evoluție mai mult ne-a distras de la geniul nostru și de la potențialul nostru.

4. Modul în care am fost și suntem conduși

Atunci când evoluția este forțată într-o direcție artificală, singurul mod în care poți face oamenii să colaboreze este prin a găsi dușmanul comun. Personajul principal din al doilea război mondial a avut cheia 31 în Sfera Scopului Vieții doar, acesta a găsit inamicul și apoi a asmuțit o întreagă nație asupra sa. Acesta este modul în care suntem și în zilele noastre conduși.

Ni se oferă tot felul de inamici, ba corupții, ba virușii, ba răufăcătorii, tocmai pentru ca cei care ne conduc să aibă parte de masă de manevră. Cheia 31 este despre leadership, are darul Conducerii însă umbra sa este Aroganța și de aici pornește povestea acestei chei. Aroganța nu dă doi bani pe ceilalți ci îi folosește pentru a își atinge scopurile artificiale. Darul Conducerii ne invită către a înțelege profund nevoile celorlalți și a acționa în direcția respectivă, servindu-i.

Mai putem spune în zilele noastre că cei de la conducere ne servesc? Nici nu ar avea cum, politica zilelor noastre este o cultură a Aroganței, grupări de interese fiind la putere, ținând cont de interesele lor și spre deloc de nevoile celor pe care îi conduc. Singuri ne-am făcut-o pentru că nu am înțeles că un om poate înțelege nevoile unui grup de maxim 50 de oameni, nu degeaba noi provenim din culturi tribale.

Acolo oamenii trăiau împreună, aveau aceleași nevoie, împărțeau totul. În aceste vremuri, a crede că un politician poate înțelege nevoile a zeci de mii sau sute de mii de oameni, aceasta este o fantezie. Este o iluzie în care credem pentru că așa ni s-a tot spus. Ni se tot spune să mergem la vot că așa evoluăm, aceasta este una dintre cele mai mari minciuni din societatea noastră.

Evoluția ține de a urma calea geniului nostru, geniu care este complementar cu a celorlalți. Când oamenii colaborează din genialitatea lor, acolo evoluția se întâmplă în mod armonios. A da puterea altor oameni, ca să ne conducă, fără să îi cunoaștem pe acești oameni, doar ascultând propagandă, asta oare înseamnă conștiență?

Darul Conducerii (Darul cheii 31) apare atunci când omul este capabil să Anticipeze (Darul cheii 41, partenerul de programare a cheii 31). Pentru ca omul să poată anticipa, este absolut necesar ca mintea sa să fie cât mai liberă cu putință de condiționările nebenefice, condiționări provenite din răni/traume, condiționări sociale, culturale. Există și condiționări benefice sociale și culturale, asta este clar însă acestea ne îndreaptă către noi, către geniul nostru.

Când omul este condus nu de geniul său ci de interesele altora, acela nu este un om liber, acela este un om blocat în propria Fantezie (Umbra cheii 41) care îi stimulează Aroganța (Umbra cheii 31) să creadă că acesta este adevărul absolut. Cum cheia 31 este o cheie colectivă și nu individuală, asta ne arată că geniul nostru este creat pentru a fi interconectat cu geniul celorlalți și astfel conducerea devine o mișcare naturală pe calea rezistenței minimale. Când omul întâmpină rezistență mare, acolo nu este calea sa, acolo este Aroganța care îi șoptește că este regele / regina junglei și că trebuie să ajungă în vârf cu orice preț.

5. Transmutarea Aroganței și Fanteziei

Cum poți transmuta aceste două umbre într-o societate care este întemnițată de acestea? Peste tot găsești oameni care cred că știu mai bine, doar pentru că iluzia lor le spune asta. Uită-te în relații, acestea au devenit un simulacru, niște fantezii fără acoperire în realitate pe care încercăm să le punem în scenă.

Spiritualitatea, pentru cei mai mulți, este în realitate din Aroganță și din Fantezia care le spune că sunt mai presus ca ceilalți doar pentru că sunt mai spirituali. Fantezia și Aroganța sunt peste tot și nu avem cum să scăpăm de ele. Suntem pe tărâmul umbrelor doar, aceasta este casa lor, noi doar am venit în trecere pe aici și am picat în capcana lor, fără să știm ce putem face cu acestea.

Dacă te întrebi cum poți transmuta umbra Aroganței (Umbra cheii 31) pentru a ajunge la darul Conducerii (Darul cheii 41), răspunsul meu este simplu: dacă ai condiționări nebenefice pe care le crezi ca fiind adevăr, calea este prin dezamăgire și suferință. Oamenii tot așteaptă salvatorul, personajul mesianic ce le va lumina calea fără să fie nevoie să sufere. Și dacă acesta nu vine ei ce fac? Mor cu speranța?

Suferința este simptomul principal că ceva nu este în regulă și simțim suferință atunci când accesăm programe în care credem și care nu ne ajută. Spre exemplu, un om îndrăgostit suferă din rărunchi dacă partenerul/a îl/o părăsește dintr-un motiv foarte simplu, rula un program care îi spunea că acea persoană îl/o va salva de suferință. Observi capcana?

Astfel, suferința devine focul care ne purifică condiționarea și care ne ajută să funcționăm mai eficient. Cheia 31 vorbește despre eficiență, este în același circuit cu cheia 62, cu al ei dar al Preciziei, ba mai mult împreună codează Inelul denumit “Inelul căii fără întoarcere”. Când devenim eficienți cu adevărat, nu avem cum să ne întoarcem la condiționările de dinainte care ne făceau să funcționăm la parametrii scăzuți.

Darul Conducerii are nevoie de suferință, să revenim la Nimicul de care am scris la Siddhi, doar Siddhi-ul cheii 31 este totuși Smerenia. Suferința nu este rea, ea ne întoarce către noi dacă suntem conștienți în acel moment. Ea vine ca un semnal de alarmă că ceva este în neregulă și cu cât mai eliberați de condiționările nebenefice suntem cu atât mai rapid avem șanse să înțelegem mesajul acesteia.

Dacă te întrebi cum putem transmuta umbra Fanteziei (Umbra cheii 41), răspunsul este același, să observăm cum acestea ni se năruiesc. Când ni s-au năruit suficente fantezii și în acest timp am practicat suficent de mult timp conștiența și non-reactivitatea, onorându-ne totuși trăirile și stările emoționale dense, începem să realizăm capcanele în care ne-am băgat.

Umbra Fanteziei ne arată mentalitatea noastră, setul nostru de reguli pe care le urmăm și care credem că ne vor duce către împlinire. Singura mentalitate care ne ajută cu adevărat este cea dinamică, cea care este adaptabilă, doar trăim într-o lume în continuă schimbare și noi ne schimbăm împreună cu aceasta. Avem nevoie de vise însă atunci când acestea devin obsesii și fantezii, acolo Aroganța își face locul și suferința cronică, cea care nu este atât de bine simțită, apare iar omul duce o viață în care se chinuie de la o zi la alta ori de la o lună la alta.

Darul Anticipării (Darul cheii 41) apare atunci când suntem capabili să ne observăm fanteziile, iluziile și să alegem pe acelea care sunt posibile de realizat, care ne folosesc geniul nativ și care sunt susținute de viață, care sunt susținute de cei din jur. Degeaba vrem să aducem pacea în lume acum, spre exemplu, această fantezie ne va duce din dezamăgire în dezamăgire până ne acordăm momentului prezent și realizăm ceea ce este posibil acum, nu peste 100 sau 1000 de ani.

Cele două umbre au nevoie să fie acceptate, doar nu putem să transcendem Aroganța și Fantezia dacă nu îi observăm semințele în noi. Când facem pace cu Aroganța noastră, atunci începem să descoperim moduri geniale pentru a o folosi. Ne putem folosi Aroganța pentru a ne separa de tot ceea ce nu este benefic, spre exemplu. Ori ne putem folosi Aroganța pentru a refuza direct și fără echivoc orice „oportunitate” din exterior care ne îndepărtează de geniul nostru. Să nu uităm că darul Conducerii are ca punct de pornire Aroganța.

Fantezia o putem folosi pentru a ne colora viața, pentru a descoperi experiențe noi în care să intrăm și care să ne îmbogățească existența. Atât timp cât suntem conștienți și aliniați cu noi și cu Întregul, oportunități vin tot timpul, contează să le observăm și atunci când corpul nostru rezonează, putem alege să le urmăm.

Sunt unii oameni care pentru a nu greși aleg să nu mai intre în experiențe noi și ajung să aibă o viață cu aceleași experiențe din care oricum nu învață prea mult. Darul Anticipării ne ajută să ne împrospătăm viața, să aducem niște vitalitate, niște zvâc în experiența noastră. De aceea este esențial să practicăm conștiența, acest Dar este resimțit doar atunci când putem fi cu adevărat în prezent, altfel doar rulăm un scenariu scris de dinainte, o iluzie, o fantezie care ne distrage de la noi.

Nu există o cale ușoară aici, există unelte care ne pot ajuta pentru a ne oferi curajul să mergem în direcția geniului nostru însă va fi nevoie să ne înfruntăm propriile fantezii și propria aroganță. Dacă nu facem asta, orice soluție minune, poate chiar rescrirerea legăturilor neuronale, ne va ajuta temporar, pentru că vom reveni către vechile iluzii / fantezii.

Ca o ultimă idee, îți recomand să îți observi propria Aroganță și propriile tale idei pe care le consideri adevăr absolut. Umbra Aroganței te poate împinge să te supraapreciezi ori să te subapreciezi, doar și omul care alege să fie sărac dar urăște bogații și acela este în umbra Aroganței.

Evaluează-te corect, fii conștient/ă și vei descoperi că Nimicul este Tot!

Tu ai curajul să îți conduci viața pe calea geniului tău, astfel anticipând momentul potrivit al manifestării sale?

CURAJ ÎN A TE CONDUCE PE CALEA TA ȘI A ÎI SUSȚINE PE CEILALȚI ÎN A ÎȘI CULTIVA ȘI A ÎȘI MANIFESTA GENIUL!

P.S. A venit momentul să anunț al șaselea program online de 4 luni Secvența de Activare, program pe care îl susțin alături de Ana Maria Chioc. Dacă ești la început cu Cheile Genelor și vrei susținere pentru a lucra de la 0 cu această unealtă ori dacă lucrezi de ceva timp cu cheile însă simți nevoia de inspirație, îți recomandăm cu căldură acest program.

Programul începe în 17 septembrie 2021 și se termină în ianuarie 2021 (în curând vom pune data exactă pe site) și vom explora împreună fiecare sferă și cale din Secvența de Activare. Vom explora mai ales rolul liniilor și cum putem interpreta secvența noastră de activare dar și a celor dragi.

Secvența de Activare este primul pas și cel mai important dintre toate, pentru că aici discutăm despre mecanismul decizional, despre provocările prin care trecem în această viață și despre ce presupune manifestarea geniului nativ ce ne duce în stabilitate. Ce vei primi:

  • 8 materiale noi (diferite de cele din carte) despre fiecare cale și sferă din Secvența de Activare. Este ca și cum ai primi o carte nouă despre Secvența de Activare. Materialele vor fi oferite înaintea fiecărui webinar.
  • 8 webinare în care vin cu lămuriri și exemplificări pe profilul vostru, pentru a înțelege mai ușor modul în care puteți interpreta calea sau sfera
  • 4 sesiuni de sharing facilitate de Ana Maria Chioc, sesiuni în care sunteți susținuți prin a integra informația din materiale și webinare
  • Acces în grupul secret de facebook împreună cu ceilalți participanți
  • Răspundem la întrebări și facem tot ceea ce putem pentru a oferi lămuriri despre cum puteți interpreta Secvența voastră de activare dar și a celor dragi.

Costul pentru toate cele 4 luni îl considerăm mai mult decât rezonabil și este de 2000 lei. Poți plăti și de pe firmă, dacă te ajută. Dacă nu poți plăti întreaga sumă, există posibilitatea de a plăti în 2 rate de 1000 lei, 4 rate de 500 lei sau 5 rate lunare de 400 lei. Pentru a te înscrie, te rugăm să completezi acest formular: https://forms.gle/TozWxqCkK4yuaxdH9 .

Pentru mai multe detalii despre program (vom pune programul actualizat al webinarelor în această săptămână): https://redpill.ro/program-online-secventa-de-activare .

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână