Cheile Genelor – Cheia 32 (alături de cheia 42) – 2021

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Articol scris în octombrie 2021 cu ocazia tranzitului cheilor 32 (Soare) și 42 (Pământ).

Această contemplare ne invită să ne întrebăm dacă alegem calea excesului pentru a fugi de lipsă ori alegem calea comuniunii și a colaborării cu cei care ne sunt aliați în această viață.

CHEIA 32
Siddhi / Esență: Venerație
Darul: Conservare / Prezervare
Umbra: Eșec / Succes

CHEIA 42
Siddihi / Esență: Sărbătorire
Darul: Detașare
Umbra: Așteptare

Cuprinsul articolului de astăzi:

  1. Venerația, condiția necesară pentru Sărbătorire
  2. Succesul care ne îngreunează viața
  3. Eșecul primit ca moștenire
  4. Prezervarea detașării ori așteptărilor noastre?
  5. Transmutarea Eșecului și Așteptării

1. Venerația, condiția necesară pentru Sărbătorire

Siddhi-ul cheii 32 este Venerația, este respectul profund față de viață, față de noi și față de Întreg. Totuși, acest Siddhi, ca oricare alt Siddhi, nu poate fi conceptualizat, nu poate fi trecut în cuvinte, nu poate fi explicat, poate fi simțit. Fiecare dintre noi avem momente în care simțim Siddhi-ul, momente în care simțim profund Venerația, atunci noi suntem parte din Tot, din Întreg, nu mai există separare, atunci experiența noastră este o Sărbătorire (Siddhi-ul cheii 42, partenerul de programare a cheii 32) a vieții.

Când simțim Venerația, nu mai contează trecutul nostru, nici măcar prezentul și chiar deloc viitorul. Acest moment, de cele mai multe ori, nu este unul manifestat în exterior ci trăit în interior, motivul fiind că atunci când încercăm să aducem în exterior, prin cuvinte ori acțiuni, ceea ce trăim în interior, nu prea ne iese. Un bun exemplu este celebrul “te iubesc”, acesta a devenit un clișeu fiind spus de foarte multe ori nu din simțire ci din teamă ori nevoie de validare.

Am ajuns să credem că putem înlocui simțirea cu mima, că dă același rezultat. Degeaba îți spune cineva că te iubește de 1000 de ori, dacă tu nu simți că acel om se conectează cu tine. Nu ai prefera în locul acestui om, poate o persoană care nu se exprimă în acest mod însă simți cu adevărat conexiunea și iubirea?

Sărbătorirea (Siddhi-ul cheii 42), la fel ca Venerația, a ajuns să fie mimată. Ceea ce mulți dintre oameni numesc sărbătorire este în realitate o fugă de Sine. Nu este nimic rău în asta, precum nu este nimic bun, este important, însă, să fim conștienți de ceea ce trăim, pentru că astfel putem simți frecvența Siddhică atunci când o atingem.

Nu ne putem forța pentru a atinge Siddhi-urile, le atingem atunci când condițiile sunt îndeplinite. Unele mame spun că simt o stare de conexiune cu Întregul la naștere, atunci când se conectează pentru prima oară cu copilul lor. Acestea simt această conexiune tocmai datorită condițiilor care sunt îndeplinite. Sunt mame care nu simt asta atunci însă poate simt când petrec timp cu copilul lor.

Venerația (Siddhi-ul cheii 32) nu cere edificii ridicate ci cere prezență, cere simțire, cere condițiile menționate mai sus. Cheia 42, cu al ei Siddhi Sărbătorirea, este o cheie pe care Richard Rudd, autorul Cheile Genelor, a descris-o metaforic ca fiind o cheie buddhică, cheie ce are nevoie de practică, poate chiar așa zis spirituală, de orice fel pentru a îi simți atingerea.

Cheia 32, ca partener de programare, aduce condițiile necesare pentru Sărbătorire (Siddhi-ul cheii 42), prin Venerația (Siddhi-ul cheii 32) a tot ceea ce este și nu este și astfel nicio acțiune nu mai contează, nicio soluție nu mai este necesară, pentru că Totul se întâmplă în moment, Acum, fără interferențe, fără echivoc.

2 Succesul care ne îngreunează viața

Cheia 32 are Umbra Eșecului, această umbră fiind respinsă din ce în ce mai puternic, mai ales în ultimele sute de ani. Astfel, omenirea a ales să se cuibărească în extrema cealaltă a Eșecului, în succes. Succesul nu este un dar în cartea Cheile Genelor, părerea mea este pentru că Succesul este tot o manifestare a umbrei Eșecului. Când cineva fuge suficient de mult de Eșec, dă în Succes, însă asta nu înseamnă că și-a rezolvat provocările ci, în cel mai bun caz, doar le-a amânat puțin efectul.

Este important să menționez că această cheie 32 nu este o cheie individuală, este o cheie tribală, este legată de grup, de comunitate, de cei lângă care trăim. Succesul nu poate fi vreodată individual, precum nici Eșecul nu poate fi vreodată individual. Totuși trăim într-o cultură a vedetei, a persoanei care are succes, care are bani ori/și influență socială ori/și poziție ierarhică înaltă. Toate acestea nu aduc, însă, împlinirea, nu îl aduc pe om înapoi către Sine și nici nu îi facilitează conexiunea cu ceilalți.

În această societate, cei care au succes sunt puși în vârful piramidei sociale, acolo unde tema este cea a singurătății. După cum scria Richard Rudd, în cartea Cheile Genelor, ”așa cum au descoperit strămoșii noștri antici, eșecul înseamnă, de fapt, un singur lucru – a fi izolat. În momentul în care te deconectezi  de la rețeaua tribală de sprijin, pierzi contactul cu lanțul viu care te susține și te hrănește.”

Nu de succes avem nevoie în această viață, avem nevoie de conexiune, de atașament, de afecțiune, de căldură, de acceptare, de înțelegere. Succesul, de multe ori, presupune încălcarea acestor nevoi în numele atingerii unui rezultat. Astfel, în loc să ne ușurăm experiența de a fi în acest corp, ne-o îngreunăm.

Când alchimizăm Succesul (Umbra cheii 32), începem un proces organic prin care realizăm ceea ce avem nevoie cu adevărat și ce nu. Darul cheii 32 este Prezervarea, este darul prin care revenim către ceea ce este cu adevărat important pentru noi. Cheia conectată cu cheia 32, printr-un canal info-energetic, este cheia 54, cheie care are Umbra Lăcomiei și Darul Năzuinței. Când suntem prinși în dorința de a avea Succes, accesăm Lăcomia (Umbra cheii 54) și astfel nimic din ceea ce obținem nu va fi vreodată suficient.

3. Eșecul primit ca moștenire

Oricât de mult ne-am dori ca lucrurile să meargă în direcția dorită de noi, dacă nu suntem conectați profund cu Întregul pentru a anticipa ceea ce este posibil și ceea ce nu este posibil, vom fi foarte dezamăgiți de viață și de faptul că nu ne dă ceea ce i-am cerut. Aceasta nemulțumire cel mai probabil vine din copilărie, când nu am primit ceea ce am dorit și nici nu am simțit conexiunea de care aveam cu adevărat nevoie.

Un copil nu are nevoie cu adevărat să i se îndeplinească dorința de a primi ceva din exterior, acel copil cere doar conexiune, cere înțelegere, cere acceptare. Același lucru îl dorim și noi adulții, de multe ori nu dorim să recunoaștem asta.

Ne-am construit economia pe a mulțumi clientul, “clientul are întotdeauna dreptate” este motto-ul care ni s-a tot spus. Aceasta este doar o manipulare, o păcăleală, astfel mimăm înțelegerea, acceptarea, conexiunea pe care clientul poate nu a primit-o când avea nevoie în copilărie. Însă, mima nu are cum să funcționeze, clientul nemulțumit nu poate fi mulțumit vreodată prin ofrande de pace. Știi vorba aceea, cu „teroriștii nu negociezi”, pentru că omul care este fixat pe ceva, doar singur se poate scoate de acolo.

Dacă ne uităm pe recenziile primite de afaceri, în mod formal ori informal, am putea spune că toate afacerile au eșuat pentru că nu au reușit să mulțumească anumiți clienți. Atât timp cât oamenii din acele afaceri au comunicat onest, deschis și și-au onorat obligațiile din acele înțelegeri, nemulțumirea clientului nu poate avea rădăcină în acea tranzacție, este înrădăcinată în trecut, în copilărie. Încercarea unora de a îi păcăli pe alții, de a le promite ceea ce nu pot oferi, tot din copilărie vine.

La baza acestor situații stă Eșecul (Siddhi-ul cheii 32) celor care i-au crescut pe acești oameni. De aceea, procesul decondiționării și recondiționării mentale, emoționale și fizice ne ajută să nu mai dăm ca moștenire o mare parte a Eșecului pe care l-am primit și noi ca moștenire. Dacă nu realizăm asta, îi vom butona pe ceilalți și astfel le vom stimula rănile și traumele și/sau le vom permite celorlalți să ne butoneze.

După cum scriam mai sus, eșecul nu este individual, este tribal, este eșecul culturii prin promovarea comportamentului umbros ca fiind cale de a rezolva problemele. E o vorbă la români, dacă nu merge cu vorbă bună … ” poate merge cu parul. Totuși, de fiecare dată când folosim parul, cultivăm semințele Eșecului și tot noi vom culege efectele sale. Acesta este modul în care generațiile de dinaintea noastră au acționat și din păcate rezultatele se pot observa în zilele noastre.

4. Prezervarea detașării ori așteptărilor noastre?

Umbra cheii 42, partenerul de programare a cheii 32, este Așteptarea. Așteptările noastre oferă cale liberă pentru a avea Succes ori a Eșua. Nu e o problemă să avem așteptări, doar nu putem scăpa de umbre, le vom simți în această viață, ce contează este dacă ne identificăm cu aceste așteptări și le dorim ca neapărat să fie îndeplinite. Aceasta este sămânța separării, a ignoranței și a iluziei.

Darul cheii 32 este Prezervarea / Conservarea, accesăm acest dar atunci când putem percepe realitatea și în afara așteptărilor noastre. Ai observat că atunci când ai un comportament impulsiv, percepția ta este limitată? Când reușim să ne Detașăm (Darul cheii 42) de Așteptările (Darul cheii 32) noastre, putem avea o percepție mult mai extinsă.

Nu știu dacă ai trecut printr-o despărțire dureroasă și te-ai atașat de gândul că nu mai ai cum să te bucuri de viață de atunci încolo. Poate așteptarea ta era ca relația să funcționeze, însă din păcate ai simțit doar eșecul acesteia. În aceste momente, dacă reușim să le trăim fără a ne identifica cu stările prin care trecem, descoperim Darul cheii 32, Prezervarea / Conservarea. Prezervarea presupune a ne menține spiritul intact în timp ce trecem prin acele momente.

Acest fapt presupune deschidere față de durerea resimțită și cum deschiderea față de durere aduce deschiderea și față de bucurie, vom putea să ne echilibrăm singuri. Dacă ne atașăm de durerea noastră și nici măcar nu ne deschidem față de ea, ci o păstrăm undeva închisă în noi, pentru a ne aduce aminte de ceea ce am pierdut, vom rămâne în dezechilibru.

Darul cheii 32 ne invită să înțelegem riscul și să nu ne fie teamă de acesta. În viață ne asumăm riscuri, e conform vorbei “și când trecem ne supunem riscului”, de aceea Darul Prezervării (Darul cheii 32) ne invită să ne deschidem față de risc. Îi știi pe cei cărora le este teamă să riște, pentru a nu eșua? Acei oameni și-au blocat accesul către bucura de a trăi și nu sunt dispuși să investească timp și energie pentru a experimenta viața.

Totuși, am menționat mai sus că această cheie 32 este tribală, nu individuală, astfel este important să înțelegem că modul în care noi ne raportăm la risc, îi impactează și pe ceilalți. Dacă ne este prea frică de risc, ne vom izola de viață. Dacă luăm riscul în derâdere, considerându-ne mai presus de acesta, dacă nu respectăm riscul, sunt șanse mari să eșuăm din cauza acelui risc de care nu am ținut cont.

Darul Prezervării ne invită să înțelegem ce riscuri merită să ne asumăm și ce riscuri nu merită. Astfel, când alegem să acționăm, riscând, să ne implicăm 100% în călătorie, asumându-ne efectele alegerii noastre. Cheia 42 este cheia de la care începe ciclul experențial, astfel cheia 32 ne ajută să intrăm în experiențe conștienți și astfel să ne putem adapta mult mai ușor pe parcursul acestui ciclu. Adaptarea presupune a realiza ce merită să păstrăm în viața noastră și ce nu mai poate fi păstrat.

Noi co-creăm realitatea alături de ceilalți, de aceea, atunci când ceva nu mai poate fi păstrat ține de alegerea celorlalți. Această realitate o împărțim cu ceilalți, nu este proprietatea noastră. Când credem că noi o deținem, revenim în mintea copilului care nu a primit ceea ce a avut nevoie când era mic și astfel, ca mijloc de adaptare, am decis să cucerim totul, să ne impunem voința asupra tuturor, astfel încât să nu ne mai simțim cum ne-am simțit în copilărie. Aceasta este o traumă pe care foarte mulți adulți o au și foarte puțini sunt conștienți de ea.

Ne-am construit economia pe baza acestei traume și încă nu am realizat asta la nivel social. Astfel, mulți dintre cei care răzbat în această economie sălbatică sunt cei care fug de această traumă, nu vor să o simtă și astfel ajung ca în această viață să nu cunoască prea des vulnerabilitatea. Cred că aceasta poate fi una dintre definițiile vieții trăite în Eșec…

5. Transmutarea Eșecului și Așteptării

Cele două umbre, Eșecul și Așteptarea (Umbrele cheilor 32 și 42) ne blochează percepția ținându-ne departe de momentul prezent. Când suntem cu gândul la un trecut în care nu ne-a mers cum am dorit ori la un viitor în care o să fim dezamăgiți, prezentul nu mai contează. De aceea am scris mai sus că succesul este umbros, acesta se referă la un trecut glorios ori la un viitor care încă nu a venit.

A avea succes în prezent presupune a fi în stabilitate pentru a putea gestiona ceea ce simți Acum. Astfel, putem vorbi despre un concept mult mai puternic decât obținerea unui rezultat, bucuria de a trăi. Din ceea ce observ, în cazul meu, aceasta vine și pleacă, în funcție de câtă putere au propriile condiționări în moment.

Menționez că lucrul cu condiționările necesită blândețe, necesită reevaluarea continuă a Așteptărilor (Umbra cheii 42) noastre și să primim Eșecul (Umbra cheii 32) cu brațele deschise. Știu că nu este ușor pentru mintea condiționată însă dacă în interior cultivăm conștiența, percepția ni se extinde treptat și astfel eșecul nu mai contează atât de mult.

Pentru a transmuta Umbra cheii 32, Eșecul, este important să nu luăm personal ceea ce ni se întâmplă, să înțelegem că Eșecul sau Succesul sunt aspecte care țin de întreaga comunitate în care trăim. Când luăm personal Eșecul ne va copleși pentru că e ca și cum am încerca să ridicăm 300kg de unii singuri. Dacă însă, mai avem 10 oameni în jur, s-ar putea să reușim.

De mici am fost învățați că nu avem voie să eșuăm pentru că eșecul ne îndepărtează de prieteni (repetarea clasei în școală), nu ne oferă validarea pe care o căutăm (ne supărăm părinții / profesorii) și ulterior descoperim că eșecul ne duce către a nu avea resurse pentru a supraviețui (pierderea locului de muncă). Toate acestea nu sunt bune practici ale unei comunități ci creează oameni temători, obedienți ori din extrema opusă, oameni cu care nu poți comunica și care nu dau doi bani pe tine și autoritate.

Unde este acceptarea? Unde este înțelegerea? Unde este îngrijirea? Un copac nu crește dacă îi iei nutrienții din jur, dacă îl lași cu rădăcina în aer, nu? Atunci de ce tot continuăm să luăm nutrienții noștri și a altora? De ce folosim sursa hrănirii altora ca metodă de manipulare, pentru a ne asigura că sunt captivi în pânza noastră de păianjen? De ce oferim acceptare, înțelegere, îngrijire doar dacă cei din jur nu eșuează?

Eșecul face parte din viață, este natural, este organic, aici intervine adultul, omul integrat în acest corp, în această viață, omul care a ajuns la înțelepciune sau este pe drumul către înțelepciune, acesta liniștește copiii din jur prin prezență și îi ghidează pe ceilalți nu prin impunere ci prin stabilitatea sa. Am ajuns o societate plină de oameni neintegrați, neîmpământați, inconștienți. Se observă acest fapt prin conducătorii pe care îi avem, aceștia reprezintă oglinda noastră.

Ai observat cum conducătorii nu vor să își recunoască eșecurile ci tot timpul apar ca fiind de succes. Este vina „moștenirii grele” pentru toate problemele pe care le avem în prezent. Motivul pentru care aceștia nu doresc să eșueze ține de faptul că nu ar mai fi votați dacă ar recunoaște asta. Oamenii pe care îi reprezintă sunt fix precum acei conducători și astfel această relație toxică continuă și produce în jur și mai multă toxicitate.

Mai doresc să îți ofer un exemplu, ai observat cum în relații partenerii se forțează reciproc pentru ca celălalt să nu eșueze? Dacă celălalt eșuează în relație, dacă stimulează rănile și traumele celuilalt, acestea pot distruge relația, nu? Unde mai este acceptarea și înțelegerea de care ambii au nevoie? Dacă climatul într-o relație este al unei închisori unde fiecare joacă pe rând rolurile de gardian și întemnițat, unde va duce acea relație?

Rănile și traumele noastre au nevoie de acceptare, de înțelegere și mai întâi noi ni le oferim și apoi observăm unde acestea sunt binevenite și binecuvântate. Acolo este un mediu potrivit de vindecare, însă nu vom putea rămâne acolo decât dacă am făcut noi primul pas și ne-am acceptat măcar la nivel minimal rănile și traumele. Altfel, vom respinge locul vindecării noastre, vom respinge oportunitățile de vindecare pentru că nu vrem să simțim Eșecul nostru dar și al celor de dinaintea noastră.

Părinții noștri au eșuat, dacă și tu ești părinte, vei eșua și tu, garantat. Știi de ce îți spun asta? Pentru a îți readuce aminte că Eșecul nu ține doar de tine ci este al întregii comunități. Tu nu poți eșua decât dacă trăiești într-o comunitate care eșuează fără să realizeze asta și fără să onoreze eșecul. Dacă tu trăiești într-o comunitate care se scaldă în Eșec, normal că eșuezi și tu, doar faci parte din acea comunitate, nu? Responsabilitatea nu este doar a ta, înțelege asta și îmbrățișează Eșecul, asta îți recomand.

Pe măsură ce oamenii din comunitate încep să îmbrățișeze eșecul, comunitatea se schimbă și astfel devine o comunitate care se poate Detașa (Darul cheii 42) de Eșec (Umbra cheii 32) și astfel Prezervarea (Darul cheii 32) acesteia este posibilă. Ai observat cum marea majoritate a comunităților vor să supraviețuiască fără să realizeze că sunt în moarte clinică de mult? Nu au reușit să păstreze (Darul cheii 32 – Prezervarea) mai nimic din conexiunea cu Întregul și astfel acei oameni sunt doar niște colocatari, fără să se conecteze reciproc, fără să existe înțelegere între ei, aplicând un fel de legea junglei unde cel mai gălăgios își impune punctul de vedere.

Cam așa sunt blocurile cu mulți locatari, acei oameni trăiesc în deconectare unii față de ceilalți, alegând să respecte niște reguli pentru a nu sta față în față cu ei, cu rănile lor și astfel să se apropie de ei și de vindecarea care este posibilă acolo. Dacă nu am mai respecta regulile dar am alege să ne conectăm cu oamenii, haosul care iese de acolo nu are cum să nu ne ducă spre vindecare, dacă părțile implicate acceptă.

Pentru a transmuta Umbra cheii 42, Așteptarea, este important să ne clădim stabilitatea interioară astfel încât să nu mai fim conduși de așteptările noastre. Așteptarea este normală, este naturală, doar am acționat într-un mod și ne așteptăm ca acțiunea să producă anumite efecte. Când așteptările noastre nu se îndeplinesc, simțim că am eșuat, în realitate nu ne-am conectat suficient cu Sinele și cu Întregul pentru a realiza dacă efectele dorite sunt posibile sau nu.

Câteodată ne așteptăm ca cei din jur să acționeze în modul în care vrem noi însă dacă nu ne conectăm cu aceștia, așteptările noastre sunt deșarte. De multe ori, în loc să ne conectăm cu adevărat cu oamenii, ne conectăm doar cu o iluzie pe care vrem să o ducem spre îndeplinire. Că acea iluzie, dacă s-ar transforma în realitate, ar îmbunătăți existența tuturor implicați, asta e irelevant, dacă nu există rezonanță, dacă nu există direcția comună, dacă nu există disponibilitatea de a acționa din partea celorlalți, degeaba.

De aceea, Darul cheii 42, ne invită la Detașare, să ne detașăm de așteptările noastre, astfel încât să ieșim din iluzie, să putem observa cu claritate ceea ce este posibil și ceea ce nu este posibil și în același timp să realizăm de ce este nevoie cu adevărat. Ai observat cum oamenii care se îmbogățesc, au probleme mari să se detașeze de bogăția pe care au acumulat-o? Ba mai mult, doresc să o sporească? Așteptările acestor oameni în loc să aducă prosperitate, sărăcesc de resurse pe cei pe care îi exploatează, totul în numele profitului.

Excesul, la fel ca lipsa, acestea sunt două efecte ale blocajului în umbrele cheilor 32 și 42, Eșecul și Așteptarea.

Viața este menită pentru a fi Venerată (Siddhi-ul cheii 32) alături de oamenii dragi și Sărbătorită (Siddhi-ul cheii 42) de către întreaga umanitate. Când mentalitatea noastră începe să îi cuprindă și pe ceilalți, să cuprindă și natura și întreg sistemul în care trăim, ies la iveală fix nevoile noastre autentice. Ne putem Detașa (Darul cheii 42) cu ușurință de ceea ce este exces și astfel Conservăm (Darul cheii 32) modul de a trăi cu adevărat bine, în flux, în prosperitate, în stabilitate, în comuniune. Restul este doar teorie menită să ne îndepărteze de noi și de sursa vindecării noastre.

CURAJ ÎN A TRĂI CU ADEVĂRAT BINE!

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână