Articol scris în august 2021 cu ocazia tranzitului cheilor 33 (Soare) și 19 (Pământ).
Această contemplare ne invită să ne evaluăm dacă ne credem separați de ceilalți ori dacă percepem realitatea ca un Întreg din care facem parte. Vom explora revelațiile pe care le accesăm și modul în care ne sacrificăm timpul, energia și resursele.
CHEIA 33
Siddihi / Esență: Revelație
Darul: Centrare
Umbra: Uitare
Cheia 19
Siddhi / Esență: Sacrificiu
Darul: Sensibilitate
Umbra: Codependență
Cuprinsul articolului de astăzi:
- Revelația cere sacrificiu
- Centrarea, un Dar care are nevoie de ceilalți
- Uitarea care ne face să repetăm trecutul
- Codependența, unealta omului speriat
- Transmutarea Uitării și Codependenței
1. Revelația cere Sacrificiu
Alăturarea celor două Siddhi-uri (Revelația – Siddhi cheia 33 și Sacrificu cheia 19) ne oferă tema de astăzi: Revelația cere Sacrificiu. Siddhi-ul cheii 33, Revelația, ne conectează cu tot ceea ce avem nevoie, Sacrificiul ne arată calea. Pentru că vorbim despre stări siddhice, acestea nu se referă la ceea ce înțelegem în mod uzual prin revelație și sacrificiu.
Revelația (Siddhi-ul cheii 33), spre exemplu, nu este doar procesul mental prin care ajungem la o finalitate, la o soluție ci reprezintă întregul câmp al cunoașterii, este poarta către tot ceea ce a fost creat și manifestat. Sacrificiul (Siddhi-ul cheii 19) este, pentru mine, despre modul în care interacționează părțile care alcătuiesc întregul și ceea ce rezultă de acolo. Noi, ca oameni, accesăm frânturi din acestea, poate doar în momentul de iluminare intrăm pe aceste porți, dar nu rămânem acolo.
Ni se arată ceea ce avem nevoie să ni se arate și apoi ne întoarcem în interacțiune cu tot ceea ce există. Asta de fapt doare pe mulți oameni, cei care sunt prinși în capcana rănilor și traumelor pe care le-au moștenit. Ne doare faptul că Revelațiile vin sacadat și nu înțelegem rostul Sacrificiului. De ce lumea nu este un Rai, unde nimic nu moare, unde totul să rămâne așa cum este și unde să trăim cu toții într-o fericire constantă și continuă? Aceasta este o întrebare la care fiecare dintre noi ne vom găsi răspunsul, ce am observat este că răspunsul vine întotdeauna datorită unei experiențe.
Experiența este cea care ne ține departe de tărâmul Siddhi-urile dar în același timp ne apropie, nu este acesta un paradox ciudat? Totuși, paradoxurile ar fi recomandat să le respectăm, ele ne aduc în echilibru. Dacă alegem calea extremelor, alegem calea utopiilor pe are nu avem cum să le aducem în realitate. Când tragem prea mult dintr-o direcție, viața va trage în mod reflex din cealaltă, încercând să ne aducă în echilibru.
Cele două Siddhi-uri ne invită să percepem viața ori din perspectiva victimei, considerând că nimic nu are rost, că totul e oricum degeaba ori din perspectiva exploratorului, descoperind ce este în interiorul și exteriorul nostru. Explorarea noastră va avea oricum un preț, doar și viața noastră în acest corp vine cu prețul îmbătrânirii și apoi a morții. Când înțelegem, nu doar cu mintea ci la nivel celular, prețul pe care îl plătim, ne putem bucura de experiențe și astfel vom accesa din ce în ce mai mult câmpul Revelației (Siddhi-ul cheii 33)
2. Centrarea, un dar care are nevoie de ceilalți
Când am pus la contemplat Darul cheii 33, Centrarea, mi-a venit în minte o vorbă fotbalistică ce are aplicabilitate și în alte arii ale vieții: „tu centrezi, tu dai cu capul”. Cheia 33 este o cheie colectivă experențială, nu este una individuală. Astfel, un dar care poate părea individual, Centrarea, în realitate nu este. Centrarea nu este un act individual, doar dacă noi centrăm, ne este imposibil să fim și disponibili să primim și “să mai dăm și cu capul”.
Avem nevoie de exterior, avem nevoie de Întreg pentru a avea repere. Când suntem răniți, ne separăm de Întreg, considerăm că din vina acestuia am ajuns în situația în care am ajuns. Însă noi suntem în centru cu adevărat, noi suntem în centrul nostru, nu avem cum să ne centrăm în interiorul nostru, suntem deja acolo. Provocarea este, însă, să ne centrăm în timpul experiențelor, să nu alunecăm nici mai în stânga, nici mai în dreapta, nici mai în sus, nici mai în jos.
Aici avem dilema spiritualității, la modul cum este înțeleasă de mulți, aceștia considerând că omul spiritual trebuie să fie separat de exterior, să fie doar conectat la divinitate. Când realizăm că nimic nu este cu adevărat în exterior, că ceea ce pare în exterior, este în realitate doar în percepția noastră, atunci putem face pace cu realitatea în care ne aflăm. Dacă divinitatea există atunci este clar că există în percepția noastră, altfel nu ar exista, nu?
Darul cheii 19, partenerul de programare a cheii 33, este Sensibilitatea. Cheia 19 este o cheie tribală iar sensibilitatea este necesară în grup pentru a realiza ce se întâmplă cu adevărat acolo, astfel încât să ne putem centra în acea experiență și astfel să descoperim calea cea mai lină. Sensibilitatea ne ajută să realizăm cine și ce este potrivit pentru noi, ne ajută să avem parte de experiențe conștiente.
O experiență trăită conștient ne poate ajuta să descoperim câmpul Revelației (Siddhi-ul cheii 33) ce ne așteaptă să îl accesăm, o experiență trăită inconștient, de cele mai multe ori ne menține în uitare (Umbra cheii 33).
3. Uitarea care ne face să repetăm trecutul
Umbra cheii 33 este Uitarea și aceasta poate fi percepută în multiple moduri. Putem observa cum uităm de noi atunci când nu suntem conștienți, putem uita de ceilalți, putem fi în uitare față de anumite arii ale vieții noastre, concentrându-ne pe altele, putem încerca să uităm rănile și traumele noastre. Când devenim conștienți, învățăm arta Centrării și astfel, din poziția creatorului, modelăm realitatea în funcție de geniul nostru în acord cu geniul celorlalți.
Cei mai mulți oameni nu realizează că fug de geniul lor, creând o realitate unde susțin în continuare medii prielnice pentru transmiterea moștenirii primite, rănile și traumele transgeneraționale. Aceste răni/traume ne opresc din a ne conecta, ne separă și astfel uităm de ceea ce înseamnă o viață bună.
Ni s-a spus că o viață bună ține de status, de imagine, de banii avuți, de proprietăți însă ce poți face cu acestea dacă te simți separat/ă de Întreg, ba mai mult, le folosești pe acestea să te separi de Întreg. Am uitat să trăim, avem nevoie de cursuri de parenting, de lucrul cu animalele, de cum să fii bărbat, cum să fii femeie. Dacă asta nu e umbra Uitării (Umbra cheii 33), nu știu care e.
Există un făgaș natural al vieții, la fel cum într-o fabrică există diverse utilaje care asigură că materia primă ajunge să devină produs finit. Dacă unul dintre utilaje nu este disponibil, dacă nu funcționează sau dacă funcționează eronat, nu mai iese produsul. Cam la fel este și cu noi, oamenii, dacă ceva / cineva lipsește în primii 21 ani de viață, rămânem blocați în procesul nostru de creștere.
După cum putem observa cu claritate, suntem o societate plină de copii care nu au ajuns să crească, nu au ajuns la maturitate, indiferent de vârsta pe care o au și care nu au ajuns la înțelepciune după vârsta de 50 de ani. Eu sunt unul dintre acei copii în momentul în care scriu aceste rânduri, procesul decondiționării și recondiționării mentale, emoționale și fizice ajutându-mă ca treptat să mă deschid să primesc în viața mea ceea ce mi-a lipsit în primii 21 de ani de viață.
Procesul necesită vulnerabilitate și astfel a ieși din ceea ce societatea transmite ca fiind „bărbatul adevărat”, cel care este de piatră și se descurcă în orice ipostază. Dacă în primii 21 de ani, bărbatului i-a lipsit vreun „utilaj” și dacă nu recunoaște asta, doar va mima conform culturii sociale, acea mimă devenind în scurt timp parte a identității sale.
4. Codependența, umbra omului speriat
Umbra cheii 19, partenerul de programare a cheii 33, este Codependența. Aceasta este peste tot și nu avem cum să scăpăm de ea, o putem transmuta, însă, în darul Sensibilității (Darul cheii 19) . Sensibilitatea ne ajută să înțelegem mai bine ceea ce trăim și cu cine trăim. Cheia 19, fiind o cheie emoțională, ne poate arăta calea către claritatea emoțională ori ne poate prinde în capcana ciclului plăcere – durere.
Cred că oricine a trăit starea de prezență poate spune că este o stare cu adevărat hrănitoare, neputând fi comparată cu plăcerea. Plăcerea, din ce am observat, o căutăm pentru că nu știm cum să fim prezenți în corpul nostru. Astfel, ajungem să fim într-o relație de codependență cu ceea ce ne creează plăcere, uitând (Umbra cheii 33) de noi. Cred că fiecare dintre noi cei crescuți în societatea modernă picăm în această capcană. Ne uităm la cei care trăiesc încă în triburi și ne întrebăm cum pot ei să trăiască fără plăcerile vieții moderne, fără burgeri faimoși, ori găleți de pui, ori pizza ori tehnologie, ori kama sutra …
Ar fi bine să observăm și să recunoaștem că am uitat de natura noastră, am uitat de ființa noastră, înlocuind-o cu substituți. Cei din acele triburi sunt mult mai în acord cu ființa lor ca noi, aceștia nu au avut vreun „utilaj” lipsă și astfel au șansă la înțelepciune. Noi, ceilalți, cu atâta tehnologie care ne-ar putea ajuta să trăim în acord cu natura noastră, alegem să trăim în separare și astfel să creăm o realitate din ce în ce mai neprietenoasă, scoțându-ne „utilajul din fabrică”.
Fiecare dintre noi suntem parte a unei comunități, chiar dacă acea comunitate nu este neapărat strânsă ci trăiește în separare. Fiecare dintre noi putem fi parte activă a comunității aceleia sau a uneia pe care o alegem, astfel aducându-ne “utilajul” acolo. Când suntem conectați cu Sinele, am observat că noi, oamenii, dorim să fim în serviciu, acel serviciu oferindu-ne direct și indirect hrănirea de care avem nevoie, cea care ne ajută să dormim liniștiți și împăcați. Aceea este codependența potrivită, când suntem într-un loc unde hrănim și suntem hrăniți.
Restul codependențelor doar încearcă să acopere temporar un gol. Vor funcționa pe termen scurt însă pe termen lung ne vor ofili treptat. Acestea ne vor duce într-o extremă pentru că fugim de cealaltă extremă, astfel ajungând să creăm o relație de codependență cu orice găsim acolo. De aici se naște fanatismul, de aici se nasc doctrinele extremiste, de aici se nasc soluțiile care aduc mai multe probleme suplimentare și mai mențin și problema inițială.
Toate acestea vin din faptul că suntem speriați de această viață și încercăm să îi dăm un sens, însă dacă sensul vine exclusiv din mintea noastră, fără a observa ce se întâmplă și în exterior, vom crea un mediu în care frica va domni. Cu cât mai mulți oameni creează astfel de medii, cu atât mediul general va fi în acest mod. Observi ce se întâmplă în lume în această perioadă?
5. Transmutarea Uitării și Codependenței
Pentru a nu mai uita, este esențial să ne aducem aminte, nu? Totuși, o mare parte dintre experiențe le uităm, pentru că le considerăm neesențiale ori că nu ne ajută. Tu îți dai seama câte chestii ai uitat până acum? Uităm cam 99% din ceea ce trăim, reținem mai puțin de 1%, atât. Tu îți dai seama cât de puțin reții? Sunt chestii pe care deja le-am uitat însă care ne afectează și acum. Considerăm că nu avem nimic dar ceva ne doare, suferința este acolo și de multe ori o îngropăm și mai adânc în noi, pentru a nu o simți ori o acoperim cu alcool ori alte substanțe.
Dacă ne-am aduce aminte tot ceea ce am trăit și dacă am fi conștienți în acel moment ne-ar copleși garantat. Mulți vor iluminarea însă aceasta i-ar copleși, doar ar realiza iluzia pe care o denumesc personalitate și ar realiza ceea ce îi oprește să trăiască în acord cu Întregul. De aceea toate la timpul lor, umbra Uitării nu este rea, ea ne ajută să nu o luăm razna, la propriu.
Dacă vrei să alchimizezi umbra Uitării, este esențial să îți înțelegi mintea și cum aceasta îți permite și îți blochează accesul la experiențe. Darul cheii 33 este tradus în română ca Centrare, în engleză este “mindfulness”, vorbește despre a îți ocupa mintea, despre gestionarea minții în timpul unei experiențe. Alchimizarea Uitării presupune acceptarea Uitării și onorarea Uitării. Nu putem forța să ne aducem aminte, poate nu suntem pregătiți să ne aducem ceva aminte, de ce ne-am face rău în acest mod?
Centrarea ne aduce în mijlocul experienței chiar dacă stăm în meditație ori suntem în mijlocul unei discuții cu alți oameni. Centrarea ne ajută să ne înțelegem modul în care gândim și modul în care acționăm. Cheia 33 este și un codon Stop, codon care ne ajută să nu o mai luăm personal, să spunem stop gândirii care nu ne ajută și acțiunilor și experiențelor care nu ne servesc. De aceea partenerul său de programare este cheia 19, cu al ei dar al Sensibilității, pentru a realiza cu claritate care experiențe ne sunt cu adevărat benefice, care este calea cea mai lină.
Cheia 33 creează alături de cheia 13 un canal info-energetic, cheia 13 fiind cheia Discernământului, cea care ne ajută să simțim calea potrivită pentru a ne servi pe noi și indirect umanitatea și Întregul. Centrarea în Discernământ, în abilitatea noastră de a gestiona această viață, de a ne găsi calea, de a „repara fabrica”, de a ne găsi „utilajele”, aceasta este calea către o viață bună, o viață pe care omul modern a uitat-o și cu greu o regăsește.
Sunt atât de multe chestii care ne stimulează codependențele… Dacă vrei să alchimizezi umbra Codependenței (Umbra cheii 19), este esențial să facem pace cu acestea. Nu putem construi prin a distruge și dacă distrugem, s-ar putea să ne obișnuim cu distrusul. De aceea, calea cea mai lină rămâne calea ridicării nivelului de conștiență, de a trece prin acceptare, prin înțelegere și apoi a descoperi echilibrul în dualitate.
Darul Sensibilității (Darul cheii 19) nu apare prin forțare, doar nu putem forța ca lucrurile să fie fix cum vrem noi. Aceea este o dictatură care nu acceptă imprevizibilul, nevoia de control fiind cea care nu ne lasă să intrăm în experiențe noi care să ne îmbogățească. Este interesant de contemplat cum cheia 19, alături de cheia 49, gestionează parafarea înțelegerilor, precum căsătoria.
Oare marea majoritate a căsătoriilor sunt parafate din vulnerabilitate, din înțelegere ori din uitare și din nevoia de statut, imagine, din fuga de Sine într-o relație? Oare câte afaceri sunt parafate din vulnerabilitate, din acceptare, din înțelegere și câte dintr-o nevoie bolnăvicioasă de profit și putere? Cu cât ne asanăm mai mult sensibilitatea, cu atât mai departe de Sine vom fi și cu atât mai greu ne va fi să ne întoarcem.
După cum scriam și la începutul acestui articol, Revelația cere Sacrificiu și de aceea întrebarea este dacă suntem dispuși să ne sacrificăm, fără a ne forța, identitatea, personalitatea, mecanismul nostru defensiv, pentru a ne lăsa geniul să se manifeste și a ne călăuzi prin viață. Ceea ce obținem este, cel mai probabil, echilibrul interior, stabilitatea internă și o înțelegere profundă a vieții, nu ne mai simțim pierduți în necunoscut.
Ești dispus/ă să te centrezi conștient/ă în mijlocul experienței, să fii parte a experienței ori alegi calea inconștienței, cea care oriunde te-ar duce, nu te va mulțumi prea mult, pentru că nu te va aduce înapoi către tine.
CURAJ ÎN A TRĂI O VIAȚĂ DE CALITATE, FĂRĂ FORȚĂRI REPETATE ȘI CU EXPERIENȚE FRUMOASE ȘI VINDECĂTOARE!
P.S. A venit momentul să anunț al șaselea program online de 4 luni Secvența de Activare, program pe care îl susțin alături de Ana Maria Chioc. Dacă ești la început cu Cheile Genelor și vrei susținere pentru a lucra de la 0 cu această unealtă ori dacă lucrezi de ceva timp cu cheile însă simți nevoia de inspirație, îți recomandăm cu căldură acest program.
Programul începe în 17 septembrie 2021 și se termină în ianuarie 2021 (în curând vom pune data exactă pe site) și vom explora împreună fiecare sferă și cale din Secvența de Activare. Vom explora mai ales rolul liniilor și cum putem interpreta secvența noastră de activare dar și a celor dragi.
Secvența de Activare este primul pas și cel mai important dintre toate, pentru că aici discutăm despre mecanismul decizional, despre provocările prin care trecem în această viață și despre ce presupune manifestarea geniului nativ ce ne duce în stabilitate. Ce vei primi:
- 8 materiale noi (diferite de cele din carte) despre fiecare cale și sferă din Secvența de Activare. Este ca și cum ai primi o carte nouă despre Secvența de Activare. Materialele vor fi oferite înaintea fiecărui webinar.
- 8 webinare în care vin cu lămuriri și exemplificări pe profilul vostru, pentru a înțelege mai ușor modul în care puteți interpreta calea sau sfera
- 4 sesiuni de sharing facilitate de Ana Maria Chioc, sesiuni în care sunteți susținuți prin a integra informația din materiale și webinare
- Acces în grupul secret de facebook împreună cu ceilalți participanți
- Răspundem la întrebări și facem tot ceea ce putem pentru a oferi lămuriri despre cum puteți interpreta Secvența voastră de activare dar și a celor dragi.
Costul pentru toate cele 4 luni îl considerăm mai mult decât rezonabil și este de 2000 lei. Poți plăti și de pe firmă, dacă te ajută. Dacă nu poți plăti întreaga sumă, există posibilitatea de a plăti în 2 rate de 1000 lei, 4 rate de 500 lei sau 5 rate lunare de 400 lei. Pentru a te înscrie, te rugăm să completezi acest formular: https://forms.gle/TozWxqCkK4yuaxdH9 .
Pentru mai multe detalii despre program (vom pune programul actualizat al webinarelor în această săptămână): https://redpill.ro/program-online-secventa-de-activare .