Cheile Genelor – Cheia 34 (alături de cheia 20) – 2021

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Articol scris în noiembrie 2021 cu ocazia tranzitului cheilor 34 (Soare) și 20 (Pământ).

Această contemplare este despre puterea geniului nostru. Totodată analizăm și comportamentul pe care îl manifestăm atunci când ne folosim geniul alături de comportamentul pe care îl manifestăm atunci când ne asanăm geniul.

CHEIA 34
Siddhi / Esență: Maiestuozitate
Darul: Putere
Umbra: Forță

CHEIA 20
Siddihi / Esență: Prezență
Darul: Reasigurare de sine
Umbra: Superficialitate

Cuprinsul articolului de astăzi:

  1. Maiestuozitatea nu poate fi atacată
  2. Salvăm și noi pe cineva azi?
  3. Impactul forței
  4. Forțarea potrivită
  5. Transmutarea Forței și Superficialității

1. Maiestuozitatea nu poate fi atacată

Siddhi-ul cheii 34 este Maiestuozitatea, un Siddhi care ne arată apartenența noastră la viață și susținerea pe care o avem și pe care de multe ori nu o realizăm. Ființa noastră este parte a vieții iar suflarea vieții nu poate fi oprită. Suntem parte a unui organism care nu poate fi distrus, când realizăm profund asta nu mai avem motive de războire cu semenii noștri ori cu orice alt aspect al vieții.

Karma ne arată că indiferent dacă încercăm să distrugem un aspect al vieții, nu avem cum să scăpăm de acesta. Viața se întoarce întotdeauna pentru a ne oferi efectul cauzei pe care am creat-o. Războiul împotriva vieții nu poate fi câștigat pentru că nu avem cum să distrugem viața. Unii oameni încearcă să se distrugă, ca un act, inconștient ori conștient, de război împotriva vieții.

Pacea apare în ființă atunci când Prezența (Siddhi-ul cheii 20) este simțită și Maiestuozitatea (Siddhi-ul cheii 34) este revelată. Pentru un om rănit, aceste stări nu sunt dorite pentru că aceste stări îi infirmă identitatea pe care și-a creat-o, identitate care este legată de conflictul împotriva vieții. Adevărul este că nu este greu să avem resentimente față de viață, dacă în copilărie nu am primit susținerea de care aveam nevoie.

Un copil care percepe Maiestuozitatea (Siddhi-ul cheii 34) în Prezența (Siddhi-ul cheii 20) în câmpurile părinților ori îngrijitorilor se liniștește pentru că susținerea este simțită . Copilul a venit din brațele Mamei Cosmice în brațele unor oameni aflați în dialog cu aceasta, astfel darul comunicării cu divinitatea este transmis copilului și acesta nu va avea motive pentru care să se simtă singur vreodată.

Dacă cei care primesc copilul în familia lor ori au legătura cu divinitatea întreruptă și trăiesc în separare ori o mimează folosind dogmele în absența simțirii, copilul se va simți pierdut și va avea provocări mari în a avea încredere în Puterea (Darul cheii 34) sa și în momentele delicate îi va fi foarte greu să se Reasigure (Darul cheii 20) că este bine.

Aceste două Siddhi-uri, Maiestuozitatea și Prezența (Siddhi-urile cheilor 34 și 20) ne apropie de divinitate, ne apropie de sursa existenței noastre și în același timp ne oferă susținerea pentru a trăi viața în mod individualizat. Aceste două Siddhi-uri oferă omului pacea traiului în separare știind în Sinea sa că separarea nu există. Delicios paradox, nu crezi?

2. Salvăm și noi pe cineva azi?

Când suntem în umbra cheii 34, credem că ceva este în neregulă cu viața, că viața este cumva prea periculoasă și că trebuie să facem ceva, să o salvăm, să o reparăm cumva. Îmi aduc aminte de cuvintele lui George Carlin, care într-un show de stand-up în care aborda problematica legată de salvarea Pământului că Pământul este în regulă însă oamenii sunt “cu capul”, Pământul va supraviețui indiferent ce îi facem însă oamenii se vor duce rapid.

Aceasta este umbra Forței (Umbra cheii 34), umbră care mimează puterea și care nu recunoaște Maiestuozitatea (Siddhi-ul cheii 34) vieții, promițându-ne că ne va salva de pericol aruncându-ne într-un altul. Ai observat că atunci când forțezi lucrurile, când te forțezi să faci ceva ori forțezi pe altcineva să facă ceva, problema pe care încercai să o rezolvi ori rămâne nerezolvată ori este înlocuită de alta?

Puterea (Darul cheii 34), ca orice alt dar, este necesar a fi cultivat. Într-o cultură unde conducătorii, de frică să nu își piardă funcțiile și poate chiar banii, nu au cultivat Puterea ci s-au erijat în salvatori, acolo orice pericol real va fi devastator. Puterea (Darul cheii 34) este un dar individual și este necesar a fi susținut ca un drept divin al fiecărui individ.

Dacă puterea este considerată doar un privilegiu ce poate fi luat de către un alt om ori o grupare aflată la conducere, atunci înseamnă că Puterea (Darul cheii 34) nu a fost cultivată acolo, de cele mai multe ori pentru că nu s-a dorit. Un om aflat în Putere (Darul cheii 34) are abilitatea de a se Reasigura (Darul cheii 20) și a se adapta situației, a se adapta pericolului, un om care nu și-a cultivat puterea se va uita la conducători pentru a îl face să se simtă în siguranță.

Omul nu are nevoie să fie salvat ci are nevoie să fie susținut pentru a își cultiva Puterea și de acolo se descurcă. Un grup alcătuit din oameni puternici are abilitatea de a găsi soluții echilibrate și utile în diverse situații, reușind să gestioneze pericole mai mici ori mai mari. Un grup alcătuit din oameni care se forțează unul pe celălalt, care se calcă în picioare pentru a deține „puterea”, va fi incapabil să găsească soluții echilibrate ci va impune soluții care să îi ajute să își mențină poziția de salvatori fără de care ceilalți nu pot supraviețui.

Puterea nu poate fi deținută, aceasta este doar o iluzie pe care cei cu foame de glorie și resurse ne-au spus-o din antichitate. Puterea (Darul cheii 34) este a Creatorului și o putem simți fiecare dintre noi, pentru că facem parte din Creație. Nu există oameni mai speciali ca ceilalți, nu există genii mai geniale ca a altora, suntem cu toții importanți pentru că fiecare dintre noi are un rol și o modalitate specifică prin care folosim Puterea (Darul cheii 34) și creăm.

3. Impactul forței

Un om aflat în darul Puterii (Darul cheii 34) își poate gestiona impulsul de a (se) forța și astfel poate decide dacă acționează sau nu într-o situație, tocmai pentru că realizează impactul pe care îl are. Spre exemplu, dacă un copil mic te enervează și nu poți gestiona umbra Forței, s-ar putea să reacționezi într-un mod pe care ulterior îl vei regreta.

Viața își are cursul său, nu o poți opri. Chiar dacă crezi că ai oprit-o printr-o forțare, descoperi ulterior că revine cu avânt. Oamenii care sunt blocați în umbra Forței sunt cei al căror orgoliu îi face să creadă că sunt mai presus ca viața și astfel acționează cu superficialitate (Umbra cheii 20). Când acționăm cu superficialitate, rezultatele vor fi doar de suprafață, deci nu ne vor duce către rezolvarea unei cauze ori către împlinire.

În cartea Tribul, scrisă de Sebastian Junger, este menționat cazul unor locuitori din Sarajevo care în timpul bombardamentul armatei sârbe au supraviețuit împreună, s-au ajutat, au trecut peste acea perioadă susținându-se reciproc. Același lucru se întâmpla și în cazul copiilor și adolescenților, trăiau în flux zilele, adaptându-se și susținându-se. După terminarea războiului, unii dintre aceștia, se pare că nu puțini, au spus că viața lor era mult mai bună în timpul bombardamentelor decât acum.

Acest caz nu este singular, oamenii se pare că se simt mult mai bine în timpul unei catastrofe naturale ori în timpul unui război, atunci când ierarhiile nu mai sunt importante iar oamenii se ajută reciproc. Atunci nu mai recurg la forțări pentru a atinge ținte iluzorii, nu se mai comportă superficial ci se apropie unii de ceilalți pentru a simți Puterea (Darul cheii 34) și pentru a se Reasigura (Darul cheii 20) că vor trece cu bine peste provocare.

Trăim într-o societate considerată cea mai sigură și protejată de războaie ori calamități naturale, din întreaga istorie a umanității, totuși tulburările anxioase sunt depistate la din ce în ce mai mulți oameni. Paradoxul acesta ne arată că dacă „salvatorii” le ușurează viața oamenilor, nu înseamnă că le și cresc calitatea vieții ci dimpotrivă, calitatea vieții celor salvați scade.

Avem o mulțime de salvatori în această lume, dacă dai drumul la televizor ori intri pe Internet, găsești o grămadă de anunțuri care îți promit că îți vor ușura viața. Marketingul din zilele noastre este atât de agresiv, probabil a adoptat celebra zicală dedicată vânzătorilor: „dacă nu îți răspunde la ușă, intră pe geam”. Degeaba îi dai unui om ușurință dacă nu îi susții procesul prin care să simtă Puterea, să își folosească geniul și să descopere sensul vieții sale.

Cei care îi forțează pe ceilalți, poate chiar cu o reclamă, nu realizează impactul pe care îl au. Fiind deconectați de la ființa lor, automat sunt deconectați și de la “clienții” lor. Cei din jurul nostru nu au nevoie să le ușurăm viața, după cum tot ni se spune, au nevoie de susținere, de încurajare, de acceptare, de înțelegere, de compasiune, nu au nevoie de produse care să îi mențină departe de ființa lor și care să le prelungească apatia.

4. Forțarea potrivită

Oamenii nu au nevoie nici măcar de joburi și nici de șefi care să îi forțeze către anumite rezultate. Există însă forțare potrivită și aceasta vine atunci când s-a integrat o anumită înțelegere. Spre exemplu, un om poate renunța treptat la dependența de alcool atunci când a integrat motivul pentru care s-a apucat de alcool. La fel, un om poate cere ajutorul șefului său sau unui coach pentru a fi susținut în trecerea de la anumite obiceiuri la altele.

În aceste cazuri, munca celui care susține nu este una ușoară, este precum creșterea unui copil ori unui animal de companie. Cei care au adoptat umbra Forței (Umbra cheii 34) ca metodă de motivare cred că astfel au ales calea ușoară, tot ce trebuind să facă este să impună ceva. Aceștia ar fi dispuși să impună unui copil de 2 ani să devină adult mâine, pentru că lor le este greu să îi susțină.

Procesul fiecărui om este unul care implică multă experiență, implică doi pași înainte, unul înapoi, implică dedicare, perseverență, blândețe și multă răbdare. Rezultatul merită cu siguranță, atunci când observi că ți-ai crescut copilul și este cu adevărat în Puterea (Darul cheii 34) sa, realizezi că efortul nu a fost în zadar.

Aici este întreaga dilemă a cheii 34 și a umbrei sale, în efortul pe care îl depunem pentru anumite rezultate. Cei mai mulți oameni se întreabă, pe bună dreptate, cum își pot da seama când forțează benefic și când forțează mai puțin benefic. Forța (Umbra cheii 34) este o umbră și ca orice altă umbră este necesară pentru ca darul să iasă la suprafață. Am putea spune că umbra este ca materia primă, corpul nostru este utilajul dintr-o fabrică iar darul este rezultatul trecerii materiei prime prin utilaj.

Am putea spune că întreaga muncă a noastră, cea care ne oferă cu adevărat rezultate împlinitoare, este legată de corpul nostru și de reglarea și întărirea “utilajului” care alchimizează stările joase. Când putem susține în corpul nostru stările joase, fără a le minimiza ori maximiza, fără a le reprima, atunci e clar că prindem Siguranță (Darul cheii 20) pentru că realizăm că suntem cu adevărat Puternici (Darul cheii 34).

Forțarea potrivită vine când „utilajul” nostru este pregătit să alchimizeze ceea ce îi oferim. Astfel, ne forțăm pentru a nu reacționa emoțional, ne forțăm pentru a nu ne separa atunci când cineva ne apasă butoanele, ne forțăm pentru a refuza pe cineva pentru că simțim profund să facem asta, chiar dacă înainte îi spuneam „da”, ne forțăm pentru a fi în serviciul celorlalți tocmai pentru că înțelegem că aceasta este calea.

Acest tip de forțare d-abia că se simte, nu este deloc chinuitoare ci doar implică puțin efort. Când ne chinuim, atunci înseamnă că încă nu suntem pregătiți pentru ceea ce vrem să întreprindem. Aici intervine blândețea, să fim blânzi cu noi și în același timp răbdători și să înțelegem că nu le putem rezolva pe toate de azi pe mâine.

Decât să te forțezi și să te chinui, mai bine te iubești și te accepți în acel moment fix așa cum ești și astfel șansele să acționezi distructiv scad. Chiar dacă acționezi distructiv, îți asumi și mergi mai departe, înțelegând că este doar o etapă care va trece, atât timp cât continui procesul de deschidere. Puterea (Darul cheii 34) ne ajută să ne înțelegem limitele și astfel să ne trăim viața din plin conform ființei noastre în fiecare moment.

Dacă oamenii ar fi în Putere (Darul cheii 34), probabil nu ar mai exista războaie interminabile între culturi și oameni, fiecare înțelegându-și limitele și astfel adaptându-se. Chiar dacă războaie s-ar isca în această situație, s-ar rezolva rapid și fără resentimente, pentru că fiecare va înțelege rostul acelui conflict.

Darul Puterii ne pune în situația de a trăi cu adevărat momentul prezent, fără a ne lega de trecut și fără a pica în capcana unui viitor idilic. Puterea este darul creatorului care lucrează cu ceea ce are la dispoziție și alege nu soluția ideală ci cea potrivită acelui moment. Omul aflat în Putere (Darul cheii 34) nu trăiește într-o iluzie, de aceea nu alege extremele, nu alege nici materialismul dar nici spiritualitatea ci le îmbină pe amândouă, realizând că ambele sunt valoroase pentru că îi arată direcția către centrul său.

5. Transmutarea Forței și Superficialității


Ambele umbre, Forța și Superficialitatea (Umbrele cheilor 34 și 20) ne mențin blocați într-un status quo fix, fără posibilitatea de a ne adapta percepția și nici acțiunile. Am putea spune că cele două chei ne țin într-o iluzie, crezând că știm ce avem de făcut, în realitate doar sperând. Fără simțire, fără a realiza pentru ce suntem cu adevărat pregătiți și pentru ce oamenii pe care îi avem în jur și îi impactăm sunt pregătiți, acțiunile noastre vor avea tendința să fie cu și din Forțare (Umbra cheii 34) și în același timp Superficiale (Umbra cheii 20) .

În Human Design, cele două chei creează și un canal info-energetic și se spune că oamenii care au aceste două chei active în matricea lor genetică, nu prea pot sta locului, au energie care cere a fi manifestată, a fi scoasă în exterior. Într-adevăr, cheia 34 cere creație prin propria Putere (Darul cheii 34) interioară iar cheia 20 manifestă ceea ce vine prin cheia 34. Omul poate manifesta Superficialitate (Umbra cheii 20), atunci când nu este conștient de Sine ori poate manifesta siguranță menită să îi susțină pe cei din jur (Darul cheii 20 – Reasigurarea de sine).

Orice acțiune care impactează pe cei din jur și care nu este menită să le sprijine procesul, cel mai probabil, va aduce Superficialitate (Umbra cheii 20) și deci rezultate superficiale. Așa ne-am creat această societate, am acționat fără a ne susține semenii și astfel am cultivat Forțarea (Umbra cheii 34) și Superficialitatea (Umbra cheii 20). Rezultatele le resimțim cu toții, chiar dacă avem posibilitatea de confort și tehnologie care acum 50 de ani era doar în filme SF, oamenii sunt din ce în ce mai dezbinați, mai depresivi, mai anxioși, mai frustrați și în suferință.

Dacă te întrebi cum poți transmuta umbra cheii 34, Forța, îți recomand să cultivi introspecția și mai ales contemplarea în viața ta. Când ești blocat în umbra forței, nu te poți adapta și astfel nu poți ieși din limitele pe care ți le-ai impus. Cu ajutorul introspecției și contemplării continue, începi să observi că există și alte moduri în care poți percepe realitatea și în același timp realizezi cine ai devenit în prezent.

Astfel, ai o șansă în plus, să descoperi cine ești și ce poți face cu adevărat în moment, îți descoperi potențialul, permiți geniului să se manifeste din ce în ce mai mult și intri în Puterea (Darul cheii 34) ta de co-creator a realității. Fiecare dintre noi creăm alături de ceilalți realitatea în care trăim, suntem cu adevărat Puternici (Darul cheii 34).

Pentru a transmuta umbra cheii 20, Superficialitatea, îți recomand să te întorci la simplitate și la nevoile tale autentice. În această societate am fost învățați să acționăm pentru a obține niște rezultate exterioare care nu ne duc către împlinire. Dacă am înțelege rostul acțiunilor noastre, ne-ar fi mult mai ușor să le adaptăm în funcție de context.

Spre exemplu, dacă obiectivul tău este de a obține un loc de muncă, dacă nu înțelegi cu adevărat ce nevoi autentice ție îți îndeplinește acel loc de muncă (poate dorești să lucrezi alături de oameni cu care rezonezi), te vei demotiva rapid. Dacă obiectivul tău este să faci bani, fără a înțelege ce nevoi autentice îndeplinesc acei bani, oricâți ai face, tot în nemulțumire vei rămâne.

Superficialitatea (Umbra cheii 20) ne ține departe de prioritățile noastre și ne duce în acțiuni care nu sunt cu adevărat importante pentru noi. Astfel, poate stăm o oră să alegem cu ce să ne îmbrăcăm pentru a ne întâlni cu un prieten drag, ori ce să îi ducem ca să nu mergem cu mâna goală, ca apoi să fim deja epuizați și frustrați când ajungem acolo.  Dacă înțelegem că prioritatea noastră este să ne vedem cu acel om, acționăm direct și fără a ne chinui în acea direcție, nu? Dacă acel om se va supăra pe noi pentru că nu i-am adus ceva ori pentru că ne-am îmbrăcat într-un anumit mod, oare este o prezență benefică în viața noastră?

Lucrurile sunt simple, însă pot fi complicate dacă suntem prinși într-o iluzie, fără a realiza asta. De aceea cultivarea Puterii interioare prin introspecție, prin contemplare, prin experimentare ori prin orice altă metodă ori tehnică ne este la îndemână, ne face conștienți de cine suntem și ne scoate treptat din acea iluzie. Poate necesita ceva timp, însă la fel precum creșterea unui copil, poate fi o experiență plină de recompense împlinitoare. Asta dacă nu am căzut în capcana Forțării și Superficialității. Totuși, dacă am căzut în capcana acestora, drumul către Iertare poate fi la fel de vindecător.

Viața poate fi trăită din plin atunci când suntem prezenți, indiferent de trecutul nostru și indiferent de idealurile noastre din viitor.

CURAJ ÎN ÎȚI CULTIVA PUTEREA ȘI A ÎI SUSȚINE PE CEILALȚI SĂ ȘI-O CULTIVE! MERITĂ!

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână