Cheile Genelor – Cheia 34 (alături de cheia 20)

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Articol scris în noiembrie 2020 cu ocazia tranzitului cheilor 34 (Soare) și 20 (Pământ).

Această contemplarea este despre modul în care suntem (sau nu) în contact cu puterea noastră și astfel nu folosim forțarea ca strategie zilnică pentru a rezista în jungla cocreată de noi și de semenii noștri.

CHEIA 34
Siddihi / Esență: Maiestuozitate
Darul: Putere
Umbra: Forță

Cheia 20
Siddhi / Esență: Prezență
Darul: Siguranță de sine / Reasigurare de sine
Umbra: Superficialitate

Cuprinsul articolului de astăzi:

  1. Maiestuozitatea – calea către eficiența energetică internă
  2. Stilul regesc prin care ne putem trăi viața
  3. “Trage de tine ca să reușești”
  4. Puterea ne duce către autosustenabilitate
  5. Când forțarea devine importantă

1. Maiestuozitatea – calea către eficiența energetică internă

Te-ai uitat vreodată la un leu? Ai observat cum pur și simplu stă și cască în majoritatea timpului? Ai observat că și pisica face același lucru? Avem o lecție de învățat de la feline și aceasta este lecția Maiestuozității (Siddhi-ul cheii 34), a avea curajul să fim Prezență (Siddhi-ul cheii 20), conservându-ne energia pentru ceea ce este cu adevărat important pentru noi.

Cheia 34 ne arată modul în care ne folosim energia în viața de zi cu zi, ori o folosim eficient și ne bucurăm de ceea ce cream ori o irosim și parcă nimic nu se construiește în viața noastră. Aici avem 3 teme mari care reies:

  • Ne folosim energia doar pentru a supraviețui ori pentru a ne bucura de viață. Pentru a desluși această temă, este important să contemplăm perechea alcătuită din cheile 57 și 51 și modul în care acționăm în această viață. Ori suntem în contact cu instinctul nostru și astfel energia noastră este dusă doar către inițiative care sunt importante ori suntem deconectați de instinct și suntem captivii neliniștii și agitației și astfel inițiativele noastre sunt multe dar superficiale.
  • Ne folosim energia pentru a crea măști, a da bine, a fi validați, ne ajustăm comportamentul pentru a fi acceptați de oameni care oricum nu ne acceptă ori avem curajul să fim noi? Pentru a desluși această temă, este important să contemplăm perechea alcătuită din cheile 10 și 15. Ori suntem noi, în naturalețea noastră, având încredere în magentismul nostru care vine la pachet cu geniul nostru nativ ori ne creăm obsesii despre cum ar fi viața noastră dacă am fi altfel. Ajungem să ne folosim energia pentru a fi noi ori pentru a fi altcineva?
  • Ne folosim energia pentru a ne reasigura că suntem bine, că suntem în siguranță, că viața are grijă de noi ori considerăm că putem forța viața pentru a ne da destinul pe care noi îl vrem cu disperare și nici măcar nu ni se potrivește. Aici avem de contemplat chiar cheile despre care scriu astăzi, cheile 34 și 20.

2. Stilul regesc prin care ne putem trăi viața

Când vorbim despre maiestuozitate vorbim despre calitatea noastră inerentă de regi sau de regine dar câți dintre noi ne trăim viața în acest mod. Ascultându-l pe Ra Uru Hu, cel care a adus Human Design în lume (precursorul Cheile Genelor), acesta vorbea des despre faptul că dacă vrei să trăiești bine, cercetează modul în care trăiau regii și reginele înainte și modul în care supușii trăiau.

Regii și reginele aveau castele cu pereții înalți astfel încât aura lor să fie în majoritatea timpului în afara contactului cu aurele celorlalți, astfel păstrându-și integritatea pentru a lua decizii neinfluențate inconștient din exterior. În același timp, cei mai mulți regi și cele mai multe regine dormeau singuri/e în cameră.

Cum erau obișnuiți ceilalți? În case cu tavane joase și cu camere alăturate, aurele se întrepătrundeau și astfel se crea o co-dependență inconștientă ceea ce ducea la decizii luate din frica de a nu pierde ceea ce ei credeau că au. Totodată le era greu să evolueze, pentru că nu puteau să o facă dacă cei cu care aveau astfel de relații nu doreau.

Ai observat cum mulți oameni nu doresc să evolueze (ca nivel de percepție a realității) și își țin ascuns geniul nativ, de teamă că își vor pierde relația pe care o au acum?

Cred că această teamă vine din faptul că acei oameni nu sunt conștienți de puterea lor internă și de faptul că viața sprijină exprimarea geniului nativ. Regii și reginele arătau o independență mare față de supușii lor dar în același timp, cei care își iubeau poporul, erau în același timp foarte apropiați de aceștia.

Puterea adevărată vine din a fi în serviciu, a acționa zi de zi folosind geniul nativ și astfel a descoperi ușurința de a trăi și libertatea de a fi. Câți oameni sunt dispuși să plătească prețul pentru a trăi astfel?

3. “Trage de tine ca să reușești”

Ni s-a impregnat, la nivel social, ideea că pentru a reuși trebuie să tragi de tine, să te forțezi (Umbra cheii 34). Când un copil este educat de mic să se forțeze pentru a se duce la școală, a se trezi devreme, să mănânce la ore fixe, să … (orice), este privat de accesul la inteligențele sale care vin la pachet cu corpul în care s-a născut.

Sistemul pe care noi l-am creat face misiunea părinților să fie aproape imposibilă în a susține dezvoltarea armonioasă a copilului lor.

Copilul are nevoie să fie susținut din primii ani de viață de exemplul părinților lor. Însă când părinții se forțează la rândul lor, copilul este “tatuat” cu senzația că aceasta este calea. Dacă privim modul în care copiii sunt crescuți în triburile izolate, observăm că forțarea nu este deloc o regulă ci cel mult o excepție. Ai observat în imaginile (de la TV sau de pe Internet) cum acei oameni în triburile izolate pur și simplu stau sau fac diverse activități ușoare în marea majoritate a zilei?

Nu stau ei să lucreze minim 8 ore pentru a atinge targetul, nu stau cu grija creditului neplătit, nu stau și visează la noul Iphone ci doar trăiesc. Nu idealizez deloc viața lor însă ne pot inspira pentru a ne îmbunătăți viața. Cei mai mulți oameni trăiesc superficial (Umbra cheii 20), respiră superficial și probabil „mor superficial” pentru că se forțează să fie într-un anumit mod, considerat de societate (sau de cei din jur) a fi modul ideal de a fi.

Când viața se rezumă doar la a atinge borne, de a ajunge la destinație, atunci viața înseamnă moarte. De ce? Pentru că aceasta este singura destinație sigură. Viața este despre a ne bucura de ceea ce trăim, de experiență, de aventură și mai ales de a ne bucura că facem nimic câteodată. Avem nevoie de momentele acestea de PAUZĂ pentru a fi conștienți în ce ne investim ulterior energia.

Când însă trăim teleghidați, într-o acțiune continuă, fără a ne planifica pauzele, este foarte greu să fim conștienți de următoarea noastră mișcare. Așa că întrebarea logică este: “trage de tine ca să reușești ce?”

Totuși, dacă ai aceste două chei în profilul tău, ai observat că ai tendința de a nu sta pe loc. Energia cere a fi mișcată, de aceea îți recomand cu căldură să o miști în direcții benefice ție și semenilor tăi și să îți planifici ca atunci când nu ești în mișcare să îți iei pauze. Planifică-ți conștient momente de pauză și vei descoperi, din ce în ce mai profund, prezența (Siddhi-ul cheii 20) și maiestuozitatea (Siddhi-ul cheii 34) care te susțin.

4. Puterea ne duce către autosustenabilitate

A trăi în putere ne duce către autosustenabilitate internă și respectiv externă. Un om care creează cu ajutorul puterii sale, este un om adaptabil, este un om care realizează de ce are nevoie și obține asta fără a folosi (preponderent) forța.

Astfel, omul realizează că are nevoie de resurse pentru a trăi regește și tot ce poate face este să fie un exemplu viu pentru ceilalți. Cum? Accesându-le, normal. Când mai aud sau citesc comentarii de la oameni așa zis spirituali, care neagă resursa financiară, considerând-o a fi nebenefică, pentru că ne poate corupe, acolo se simt umbrele forțării și superficialității.

Hai să negăm ceva ce există ca o resursă în această realitate doar pentru a ne gâdila orgoliul spiritual și să ne considerăm mai curați și mai puri ca ceilalți. Normal că resursa materială poate corupe, la fel ca orice altceva. Să îți dau un exemplu, Biblia! Aceasta a corupt oamenii pentru a duce cruciade, războaie, inchiziții.

Orice este o unealtă în această realitate, contează cum o folosim. Orice poate fi bun și rău în această realitate, în același timp. Important este de la ce nivel de percepție a realității accesăm resursele. O relație poate fi o resursă excelentă pentru creștere însă dacă o accesăm de la nivelul fricii, ne va fi tot timpul frică să nu o pierdem și astfel creăm strategii pentru a nu se întâmpla asta. În loc să o folosim ca un instrument de eliberare, o folosim ca o temniță. Observi capcana dualității?

Autosustenabilitatea presupune folosirea eficientă a resurselor, fără a produce excese ori lipsuri.

Aici este cu adevărat rezultatul care vine din accesarea geniului nativ, acest echilibru care nu produce exces și nici lipsă. Geniul nativ, prin exprimarea sa, aduce fix resursele necesare altora și astfel fiecare om devine complementar altora. Autosustenabilitatea internă ajunge să se transforme, treptat, în autosustenabilitate externă și de aici evoluția umanității este susținută în cu totul alte moduri față de acum.

5. Când forțarea devine importantă

Forțarea nu este bună ori rea, este o umbră, este partea fără de care puterea nu poate exista. Forțarea își are rolul său, la fel ca toate umbrele. A considera că umbrele sunt rele și că ar trebui să scăpăm de ele, ne duce fix în a trăi o viață în lipsă, în subzistență. Umbrele reprezintă materia primă pentru daruri, sunt cărămizile care construiesc casa ce ne ține de cald iarna și de rece vara.

Cum putem folosi această umbră în mod eficient? Prin a nu acționa din ea ci a ne lăsa ghidați de aceasta. Poate sunt momente în care programele / condiționările rulează pe fundal și este momentul să ne forțăm puțin pentru a ieși din acestea.

Forța este utilă când este folosită pe termen (foarte) scurt pentru a ne îndrepta în direcții benefice nouă. Când însă o folosim mai mult decât este cazul, ajungem să picăm în capcana dependenței de forță și astfel ajungem fix înapoi de unde am plecat.

Când forța aplicată pe termen scurt nu merge înseamnă că nu e momentul pentru a merge în acea direcție, chiar dacă știm că ne este benefică. Atunci e momentul de pauză, de introspecție, de îngrijire a minții și corpului. E momentul pentru răbdare. Aici strălucește Darul cheii 20 (Reasigurarea), pentru că ne aducem aminte că suntem și că astfel suntem bine cât timp suntem cu noi. Când ne desprindem de noi, ne pierdem și prezența și perseverența și răbdarea.

Însă câți oameni au răbdare în era rezultatelor rapide? Eh, aici se desprind regii/reginele de ceilalți. Aici se desprind cei care au descoperit Maiestuozitatea (Siddhi-ul cheii 34) și Prezența (Siddhi-ul cheii 20) față de cei care se chinuie zi de zi să fie într-un mod care oricum nu li se potrivește.

CURAJ ÎN A AVEA PUTEREA DE A FI TU!

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână