Cheile Genelor – Cheia 36 (alături de cheia 6)

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Articol scris în martie 2021 cu ocazia tranzitului cheilor 36 (Soare) și 6 (Pământ).

Această contemplare este despre modul în care experimentăm viața și cât de pregătiți suntem pentru aceste experiențe. Cele două chei, 36 și 6, ori ne susțin legătura cu divinitatea ori ne-o asanează.

CHEIA 36
Siddihi / Esență: Compasiune
Darul: Umanitate
Umbra: Turbulențe emoționale

Cheia 6
Siddhi / Esență: Pace
Darul: Diplomație
Umbra: Conflict

Cuprinsul articolului de astăzi:

  1. Compasiunea, Siddhi-ul care face legătura între profan și divin
  2. Experiența de a fi om
  3. “Greșeala” te purifică
  4. Experimentăm conștient ori inconștient viața?
  5. Cheile 36 și 6, modul în care experiențele impactează tribul / familia

1. Compasiunea, Siddhi-ul care face legătura între profan și divin

Între profan și divin este omul în plenitudinea sa. Când omul echilibrează divinul cu profanul, de acolo se poate simți Siddhi-ul Compasiunii (Siddhi-ul cheii 36). Cheia 36 este o cheie experențială ce ține de poveștile noastre de viață, de aceea aș putea interpreta că dacă nu ne oferim experiențele de care avem nevoie, compasiunea nu se simte.

I-ai observat pe cei care își trăiesc viața planificând totul? Ai observat această stare siddhică a Compasiunii în vreunul dintre ei? Ai observat Pacea (Siddhi-ul cheii 6, partenerul de programare a cheii 36) în ei?

Totuși, compasiunea este mimată des, asta pentru a ne face să ne simțim mai umani. Însă compasiunea care nu susține cu adevărat povestea cuiva, nu prea ajută. Ai observat cum donăm bani sau obiecte într-un mod impersonal, fără să ne interesăm de unde ajung acestea? Îmi pare rău, aceasta nu este umanitate, este doar o frecție a orgoliului nostru, pentru a ne face să ne simțim bine în bula în care ne-am băgat pentru a nu simți ce este în exterior.

Îți scriu aceste rânduri din perspectiva celui care a făcut și face fix asta, o recunosc și îmi asum asta. Cheia 36 este cheia care guvernează ascendentul meu astrologic iar cheia 6 este cheia care guvernează nucleu / vocația mea, amândouă fac parte din experiența mea de viață de zi cu zi și simt deseori cum uit să fiu uman, câteodată chiar nu știu cum. Poate nu am fost învățat asta, poate e nevoie să învăț, descopăr și eu zi cu zi care este treaba cu Compasiunea și cu Pacea.

Totuși, ce am descoperit este că exteriorul nu mă va face vreodată să simt Compasiunea ci pot atinge această stare și de aici să acționez. Câteodată Compasiunea me invită să refuz pe cineva, alteori mă invită să nu susțin suferința cuiva cântându-i în strună imnul victimei și salvatorului, alteori mă invită să joc, inconștient, rolul negativ într-o poveste, eu fiind lecția cea mai blândă posibil pe care o putea avea acea persoană blocată în propriile condiționări.

Am învățat să percepem Compasiunea ca fiind o stare care are de-a face doar cu Înaltul, cu spiritualul, însă Compasiunea are experiența Josului dar și Înaltului, Compasiunea este cu adevărat experimentată pentru că înțelege toate poveștile de viață și înțelege perfect cum le putem transcende. Orice om care suferă emoțional poate invoca Siddhi-ul Compasiunii pentru a îi alina suferința și a îl ajuta să înțeleagă cum să meargă mai departe mai puternic și mai pregătit.

2. Experiența de a fi om

Cheia 36 are Darul Umanității, un dar uitat de o mare parte dintre noi. Cum Darul este o exprimare creativă în moment, a fi uman presupune a improviza tot timpul, a ne adapta tot timpul. Când cineva nu vrea să fie om, își alege un model de perfecțiune și încearcă cu disperare să îl mimeze. Când observă că cei din jur nu îi urmează modelul, Turbulențele emoționale (Umbra cheii 36) ies la suprafață și creează Conflicte interioare ori exterioare (Umbra cheii 6) care îi creează provocări suplimentare celor pe care deja le avea.

După cum scriam mai sus, cheia 36 este o cheie experiențială și ține de experiențele unice pe care le avem, experiențe care ne pot îmbogăți existența ori ne pot dărâma. Dacă nu am fost învățați de mici cum să gestionăm experiențele noi și/sau dacă am suferit din cauza acestora în copilărie, nu e de mirare de ce n-am închis în fața a tot ceea ce înseamnă ieșirea din zona noastră călduță, zonă unde nu ne simțim cu adevărat bine ci doar stăm cu drobul de sare deasupra capului, așteptând să cadă.

Fără însă a ne deschide față de nou, nu putem ieși din tiparele noastre, din rănile noastre, din traumele noastre. Dacă ne trăim viața într-un mod pe care nu îl simțim ca fiind unul benefic, putem oricând să începem să ne trăim viața și altfel. Asta nu înseamnă ca de mâine să renunțăm la stilul vechi ci doar să introducem și ceva nou, ceva benefic.

Motivul pentru care oamenii se blochează în tipare comportamentale condiționate este pentru că nu știu că pot experimenta viața. De multe ori le este teamă că dacă vor experimenta altfel viața, vor suferi și astfel își limitează experiența la doar ceea ce cunosc. Astfel, lucrurile devin stătute și deloc vibrante și nicidecum vii în jur. Astfel, relații, de orice fel, care au un potențial frumos ajung să nu funcționeze.

Există încă mitul prin care în viața asta trebuie să îți găsești jumătatea și apoi totul va fi bine, că amândoi veți trăi fericiți până la adânci bătrâneți. Dacă, însă, cei doi nu sunt deschiși față de experiențele vieții (sau măcar unul), relația aceea va deveni destul de rapid stătută. O relație vibrantă, vie, presupune experiențe, presupune învățare, presupune a descoperi Pacea în mijlocul furtunii și Compasiunea ca stare ce te ajută să realizezi că totul este doar un joc, nimic nu merită a fi luat prea în serios.

3. “Greșeala” te purifică

Experiența de a fi om presupune “a greși” pentru că greșeala nu este cu adevărat posibilă în această realitate. Motivul este pentru că nimic nu poate fi cu adevărat corect mai mult decât un moment. Dacă trăim în flux, asta presupune că suntem aliniați la corectitudinea momentului cu întreaga ființă. Traiul în flux este calea însă această cale presupune atât de multe „greșeli” încât ar putea speria un om copleșit de viață.

În realitate, un om copleșit de viață, este un om care a greșit și care nu se poate bucura de greșelile sale. După ce că viața oricum ne trage la răspundere, prin cauzalitate, decidem să plusăm și noi, astfel creăm iaduri în viața noastră dar și a celor din jurul nostru. Dacă noi considerăm că cineva ne-a greșit, devenim călăii lor. Cred că fiecare dintre noi are astfel de apucături, chiar dacă unii dintre noi încearcă să și le reprime.

Doar un om care are curajul să stea față în față cu greșeala, poate deveni unul cu greșeala și astfel devine purificat.

Trăim pe tărâmul imperfecțiunii, este câmpul nostru de joacă. Prin lentila celor două chei, 36 și 6, dacă devenim una/unul cu imperfecțiunea, intrăm în flux și de acolo cunoaștem cu adevărat divinitatea. Pacea (Siddhi-ul cheii 6) nu se întâmplă când războaiele se opresc ci atunci când războaiele nu ne mai afectează. Și să fim serioși, ne cam războim cu imperfecțiunea noastră dar și cu imperfecțiunea celorlalți.

Ba mai mult, unii dintre noi urâm visceral imperfecțiunea și astfel ne este foarte greu să fim în corpul acesta. Niciun confort pare că nu ne ajută să ne ameliorăm condiția. Îți scriu aceste cuvinte pentru că am urât imperfecțiunea, și acum mai am momente când se întâmplă asta, de obicei când intru în stările distructive. În acele momente, nimic și nimeni nu mai este ok, totul parcă este strâmb, cum nu ar trebui să fie niciodată. Am învățat să nu acționez întotdeauna din acele stări ci să îmi permit să fiu om și să le simt așa cum sunt. Am învățat să îmi permit să „greșesc”, însă nu am învățat destul.

Cred că asta învățăm în această viață, să „greșim” astfel încât să nu mai avem nevoie de greșeală. Doar când am “greșit” suficient, doar atunci suntem purificați de greșeală, până atunci ori ne permitem să trăim ori ne chinuim să mimăm că deja am fost purificați.

4. Experimentăm conștient ori inconștient viața?

Când experimentăm greșeala în mod conștient, când ne permitem să ne asumăm experiențele vieții și deci și consecințele acestor experiențe, atunci avem cu adevărat de câștigat pentru că experiența este menită să construim mai mult decât să distrugem. Dacă experimentăm viața în mod inconștient și ne lăsăm pradă turbulențelor emoționale (Umbra cheii 36), atunci s-ar putea să distrugem mult mai mult decât construim.

Când distrugem mai mult decât construim, suntem bântuiți de conflicte (Umbra cheii 6) interioare și exterioare, pentru că nu ne-am asumat cu adevărat rezultatul acțiunilor noastre. Toate aceste conflicte pot fi ameliorate cu ajutorul conștienței, dacă devenim conștienți, putem învăța din experiențele din trecut și astfel experiențele din viitor să fie mult mai frumoase.

Oricum, percepția noastră este cea care ne ajută să interpretăm ceea ce ni se întâmplă. Experiențele ne ajută ori să ne adaptăm percepția ori ne ajută la crearea unui conflict între percepția de care ne-am agățat și rezultatul experienței.

Am ajuns la concluzia că cei care reușesc să se descurce în viață sunt cei care își permit să greșească, își permit să fie imperfecți. Cei care nu își permit imperfecțiunea, intră în conflict cu viața și de aici apar o mulțime de provocări.

Ai observat cum unii oameni câștigă bani din naturalețea lor și o fac ușor, fără eforturi suplimentare iar alții trebuie să trudească din greu pentru aceștia, făcând ceea ce nu le place? Cel mai probabil, cei din categoria a doua nu își permit să greșească, nu și-au permis vreodată iar responsabilitățile pe care și le-au asumat îi împing de la spate să nu își asume vreun risc, indiferent cât de mic și calculat este.

Astfel, aceștia devin prizonierii propriilor lor condiționări care îi opresc din a fi oameni și a se bucura de experiențele vieții. Cum să te bucuri de viață când știi că eșecul poate veni oricând?

5. Cheile 36 și 6, modul în care experiențele impactează tribul / familia

Un om conștient, un om care trăiește în autenticitatea sa, nu este un om care să fie foarte des băgat în turbulențe emoționale (Umbra cheii 36) sau conflicte (Umbra cheii 6) fără sens. Un om inconștient, care trăiește mânat de condiționările care îl deraiază de pe șinele umanității sale va fi des pe tărâmul turbulențelor emoționale create de conflictele pe care și le crează în continuu.

Acest om care trăiește în inconștiență, d-abia așteaptă să mai găsească motive pentru care să creeze conflicte și pentru care să sufere. Știi omul gelos care d-abia așteaptă ca partenerul sau partenera să se uite la altcineva, astfel încât să răbufnească? Dacă acest om nu era motivat să sufere, nu avea această pornire.

Motivația aceasta de a suferi vine din blocarea în niște tipare comportamentale din care omul nu vrea să iasă. E ca și cum acesta și-a trasat niște reguli fixe, care nu au legătură cu realitatea și să nu vrea să se abată vreodată de la ele. Fixismul acesta feroce duce la conflicte interioare care transpiră și în exterior, nu are cum altfel.

Cheia 6, partenerul de programare a cheii 36, este o cheie tribală și ține de mecanismele defensive ori cele de deschidere ale tribului. Ori se urmează calea Conflictului (Umbra cheii 6) ori se alchimizează conflictul și se ajunge la Diplomație (Darul cheii 6). Diplomația reprezintă abilitatea omului de a se adapta la ceea ce este diferit, de a se deschide față de diferențe.

Acum să fim sinceri, câți oameni sunt capabili să accepte și să se deschidă cu adevărat față de diversitate? Dacă observăm relațiile intime, câți parteneri sunt capabili să se deschidă cu adevărat față de celălalt, acceptându-i în profunzime particularitățile? În realitate, mulți oameni vor să aibă în jur doar copii ale lor, să aibă oameni care să le protejeze “bula” în care s-au băgat.

Totuși avem nevoie de diversitate, spre exemplu, un trib plin de războinici se va autodistruge pentru că la un moment dat membrii tribului se vor război între ei. În relațiile intime avem nevoie de diferențe, tocmai pentru a ne ajuta să experimentăm viața și altfel față de cum ne-am obișnuit, să ne scoată din zona de călduț.

Dacă ne adaptăm diferențelor, nu mai avem motive de a crea Conflicte (Umbra cheii 36) fără sens, pentru că am deprins arta Diplomației (Darul cheii 6). Normal că alegem locul și oamenii cu care să relaționăm, dacă nu ne convine comportamentul cuiva, putem să alegem să nu mai relaționăm cu acea persoană, pentru că dacă intrăm în ciclul experențial al acesteia realizăm că nu ajungem într-un loc frumos.

Când am ales oamenii cu care să trăim ciclurile experențiale, atunci este cazul să ne lăsăm purtați de experiență. Orice fel de rezistență se va simți în corp și de multe ori va lăsa urme chiar pe piele. Experiențele ne pot impacta într-un mod benefic, atunci când ne-am asumat rezultatele posibile ale acestora (și cele drăguțe și cele mai puțin drăguțe) ori ne pot zdruncina și mai puternic, dacă nu ne-am asumat cu adevărat ceea ce am trăit.

Curajul de a intra într-o experiență nouă poate aduce și plăcerea dar și durerea emoțională, nu se poate altfel, însă dacă rămânem conștienți, ajungem în echilibru emoțional și astfel avem claritate. Dacă tot ne ferim de viață, pentru a nu experimenta durerea emoțională, suntem conduși de acea condiționare care a dus la stimularea emoției care ne blochează.

Asta nu înseamnă să ne aruncăm cu capul înainte, pentru că dacă intrăm într-o experiență fără a fi pregătiți, s-ar putea să ne copleșească. Dacă ne folosim mintea pentru a forța anumite experiențe, tot nu rezolvăm ceva cu adevărat, dacă ne lăsăm purtați de viață, experiența potrivită va veni la momentul potrivit.

Experiențele noastre venite la momentul potrivit pot zdruncina tribul nostru, familia noastră, dacă aceștia au ales calea închiderii. De aceea, morala este să ne alegem un trib și o familie care să ne susțină procesul. Dacă cei care îi avem acum în jur, nu vor să experimenteze alături de noi, nu are rost să îi forțăm. Vor rămâne cât e nevoie și apoi drumurile ni se vor despărți. Nici aici forțarea despărțirii nu ajută, doar toate vin la timpul lor, altfel s-ar putea să ne trezim nepregătiți în fața vieții și experiențelor sale.

Nimeni nu are cum să știe ceea ce îți este cu adevărat benefic ție, nu uita asta. De multe ori nici tu nu știi, câteodată bănuiești. Așa că îți recomand să îți asumi experiența ta de viață și SĂ FII și să înveți din asta. Autenticitatea, în societatea modernă, nu vine ușor către noi însă atunci când vine toate problemele noastre încep să se diminueze pentru că autenticitatea noastră atrage fix oamenii potriviți care să ne susțină experiențele potrivite care să ne mențină pe cale, optimiști, plini de viață și curioși de următoarea experiență.

Altfel, suntem doar niște prizonieri ai propriilor condiționări ori ale condiționărilor celor din jur. Dacă ceva nu se simte cu adevărat bine pentru tine, ai Compasiune (Siddhi-ul cheii 36) pentru tine și ieși treptat de acolo. Astfel simți cu adevărat Pacea (Siddhi-ul cheii 6) unei vieți omenești trăite din plin și cu bune și cu rele.

Un om dezlănțuit este un om cu adevărat împlinit și există și astfel de oameni, dacă nu îi ai în jur, îți recomand să îi găsești.

CURAJ ÎN A EXPERIMENTA VIAȚA CONȘTIENT ACCEPTÂND ȘI ONORÂND DIVERSITATEA!

P.S.  De la 1 aprilie, împreună cu Ana Maria Chioc, începem un nou program ONLINE de 4 luni Secvența Perlă. Secvența Perlă este ultimul pas în Calea de Aur (profilul hologenetic) ce mai conține Secvența de Activare și Secvența Venus. Ți-am pregătit materiale complet noi, față de ceea ce găsești în carte și experiența noastră în proces. Acest program este dedicat în principal celor care au experiență în contemplarea profilului hologenetic însă poate fi un punct de pornire și pentru cei la început de drum, atât timp cât își asumă ulterior parcurgerea celorlalte două secvențe.

În program vei avea parte de următoarele:

  • 8 întâlniri online (programul îl găsești aici: https://redpill.ro/program-secventa-perla/) aferente fiecărei sfere și căi din Secvența Perlă
  • 8 materiale aferente acestor întâlniri, pentru a te ajuta să înțelegi mai bine rolul sferelor, cheilor și liniilor de acolo,
  • 5 întâlniri de integrare (sharing) alături de ceilalți participanți la acest program, întâlniri susținute de Ana unde vei avea posibilitatea să îți povestești experiențele de viață și/sau să asculți experiențele celorlalți
  • Acces la noi, îți vom răspunde la întrebăi și te vom susține cum putem în contemplarea acestei secvențe.

Programul începe în 1 aprilie și vom avea întâlniri bilunare (joia) până în 15 iulie inclusiv.

Costul pentru toate acestea este de 2000 lei și poate fi plătit și în 2, 4 sau 5 rate (lunare).

Pentru a te înscrie, te invităm să completezi acest formular: https://forms.gle/vyCLSZAHr7F98Bkd8 .

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână