Cheile Genelor – Cheia 39 (alături de cheia 38)

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Articol scris în iulie 2021 cu ocazia tranzitului cheilor 39 (Soare) și 38 (Pământ).

Această contemplare este menită să ne ajute să înțelegem cum ne deblocăm, cum să gestionăm provocările din viața noastră și să găsim răspunsul la întrebarea dacă permitem vieții noastre să fie una în flux ori dacă ne-am blocat în obstacole, în iluzii care nu sunt încă posibile în acest moment?

CHEIA 39
Siddihi / Esență: Eliberare
Darul: Dinamism
Umbra: Provocare / Blocaj / Obstacol

CHEIA 38
Siddhi / Esență: Onoare
Darul: Perseverență
Umbra: Zbucium

Cuprinsul articolului de astăzi:

  1. Eliberarea de presiunea de a ne elibera
  2. Deblocarea prin perseverență
  3. Durere și plăcere
  4. Izolarea de viață
  5. Transmutarea Provocării (obstacolelor) și Zbuciumului

1. Eliberarea de presiunea de a ne elibera

Siddhi-ul cheii 39 este Eliberarea și reprezintă starea pe care o atingem atunci când niciun lanț nu ne mai poate cuprinde. Am putea spune că întruparea Eliberării duce către omul dezlănțuit căruia nu îi mai este teamă că poate fi blocat de vreun obstacol. Siddhi-ul Eliberării mănâncă obstacole pe pâine, provocările vieții devenind redundante.

Orice Siddhi ne oferă conexiune cu Sursa, cu divnitatea, motivul pentru care acestea se simt diferit este doar datorită locului de unde sunt accesate. Unele Siddhi-uri pot fi accesate mental, cum este Siddhi-ul Liniștii (cheia 24) ori Siddhi-ul Impecabilității (cheia 62), altele precum Siddhi-urile cheilor 39 și 38 (Eliberarea și Onoarea) pot fi accesate doar dacă omul este cu adevărat împământat și prezent, având legătură cu simțirea. Dacă am face o asemănare cu sistemul chakrelor, Siddhi-urile cheilor 39 și 38 ar izvorî cel mai probabil din prima chakră.

Este o păcăleală mare să urmăm mot a mot exemplele altor oameni care au reușit să atingă stări înalte și poate chiar să le integreze. Fiecare drum este diferit, de aceea Siddhi-urile ne arată clar că ne sunt disponibile, tot ce trebuie să facem este să le accesăm. Nu există concurență pentru a ajunge la Siddhi-uri, acestea sunt moștenirea noastră.

Concurența ne duce către exacerbarea Umbrelor, către a rămâne blocați în ele. Darurile ne duc către cultivarea geniului și astfel către complementaritate, către susținere reciprocă. Când vine vorba de Siddhi-uri, acestea sunt doar pentru noi, sunt rezultatul cultivării geniului nostru și a deblocării interioare de condiționările primite, condiționări care ne blochează accesul către Siddhi-uri.

Eliberarea (Siddhi-ul cheii 39) este Siddhi-ul care este resimțit atunci când decondiționarea este instalată în propriul sistem și funcționează optim. Astfel, tot ceea ce rămâne este Eliberarea, trăim eliberați de povara adevărurilor absolute, ajungem doar să simțim și să ne simțim Acasă. Împământarea aceasta profundă duce la onorarea vieții noastre, a provocărilor, a obstacolelor, a bucuriei, a locului unde trăim, a tot ceea ce există și ne susține (Siddhi-ul cheii 38 – Onoarea) .

2. Deblocarea prin perseverență


Cheia 39 este despre deblocare, doar darul său este Dinamismul. Când corpul nostru este deblocat, inteligențele noastre sunt deblocate și viața curge prin noi. Când un om simte pe pielea sa acest dar, impulsul creativ îl inundă și are chef de viață, geniul său cere manifestare. Provocările (Umbra cheii 39) nu mai sunt atât de grele ci sunt folosite ca materie primă pentru ceea ce iese din impulsul creativ.

Totuși, pentru a ajunge să manifestăm darul Dinamismului (Darul cheii 39), este recomandat să ținem cont de darul cheii 38, partenerul de programare a cheii 39, Perseverența. Fără perseverență, “ciu ciu” deblocare. Ai observat cum unii oameni vor să rezolve provocările vieții lor pe loc, dacă se poate? Ai observat cât de dispuși sunt aceștia să persevereze pe calea lor pentru a găsi răspunsurile căutate?

Fără Perseverență (Darul cheii 38), omul rămâne blocat în propriul Zbucium, fiind copleșit de viață și de provocările sale. Dinamismul vine în mod natural, ca un rezultat al Perseverenței. E ca și cum am porni o drujbă, tragem de câteva ori și apoi pornește. Dacă ne oprim și nu perseverăm, deblocarea nu se întâmplă și chiar dacă printr-o minune s-ar întâmpla, data viitoare nu am știi cum să procedăm pentru a ne debloca.

Ai observat cum unii oameni tot încearcă diverse însă nu se opresc pentru a persevera în ceva? Observăm acest comportament și în relații, doar omul a inventat monogamia în serie. În loc să învățăm de mici să perseverăm pentru a găsi cheia deblocării, ne pierdem în experiențe, în a căuta plăcerea, fără a învăța să o gustăm, să ne bucurăm de ea. Devenim dependenți de căutarea plăcerii și astfel devenim prizonierii acestei căutări. Nimic pare că ne mulțumește și simțim Zbuciumul (Umbra cheii 38) provenit din Blocajul (Umbra cheii 39 – Provocare) în care ne aflăm.

Este paradoxal, chiar dacă suntem în mișcare și pare că suntem în darul dinamismului, dacă nu am învățat lecția Perseverenței (Darul cheii 38) e ca și cum am merge cu frâna de mână trasă, ne stresăm organismul, corpul și pare că nu avansăm prea mult. Când simți asta, cel mai probabil te-ai blocat în celebrul ciclu nesfârșit al plăcerii și durerii.

3. Durere și plăcere

Cheia 39 este o cheie individuală care pune presiune pe emoțiile noastre. Am putea spune că este o cheie incomodă pentru emoțiile oricui, nu numai ale noastre. În umbră, cheia 39 găsește provocările cele mai nepotrivite, am putea spune că bagă bățul în gardul cui nu trebuie sau fix într-un moment nepotrivit. În dar, cheia 39 bagă bățul fix în gardul care trebuie sau în momentul potrivit.

Energia cheii 39, la fel ca energia cheii 38, nu este confortabilă pentru cei care aleg calea măștilor, a dependențelor, a distragerilor de la Sine. Oriunde cheia 39 strălucește, acolo cineva suferă din cauză că a dat față în față cu propriile sale iluzii.

Suferința este necesară pentru a ne readuce aminte că singuri ne-am băgat în iluzia căutării plăcerii. Când ne agățăm de o extremă, în acest caz plăcerea, este garantat că în scurt timp vom cunoaște cealaltă extremă, în acest caz durerea, suferința. Asta se întâmplă în multe relații, acolo unde intrăm cu speranță, agățându-ne de extrema plăcerii, crezând că acolo vom simți doar plăcere, dezamăgirea va veni cu siguranță.

Cheia 39 este despre trezirea spiritului nostru și al altora. Spiritul nostru este trezit de Provocări (Umbra cheii 39), dacă nu și-a găsit Dinamismul (Darul cheii 39) și Perseverența (Darul cheii 38). Când credem că am găsit calea prin care să ne ascundem de noi, ZDRANG apare “bățul prin gard” de la viață. În orice interacțiune cu viața ar fi bine să fim conștienți, tocmai pentru a nu ne agăța ori de extrema plăcerii ori de extrema suferinței (sunt oameni care sunt dependenți de suferință emoțională). Când facem asta, paradoxal, suferința și bucuria devin una și atunci apare pacea interioară, liniștea, împlinirea, sensul. Atunci am oprit fuga, am oprit jocul “de-a v-ați ascunselea”.

Nu avem cum să ne ascundem de noi, este imposibil. Degeaba folosim emoțiile ca scut împotriva vieții, nu ne ajută. Spiritul este eliberat când emoțiile ne servesc, nu când devin dictatorul ființei noastre, dând cu bățul în gardul vieții, intrând în război cu viața și cu reprezentanții ei. Tu știi câte războaie am cu viața? Din când în când, mai descopăr un astfel de război și cum emoțiile mele erau folosite ca armă, din neputință, din copleșire.

4. Izolarea de viață

Am auzit des plângeri la adresa vieții din partea celor care încercau să se izoleze de viață, de Întreg. Ba chiar mai am și eu momente când îi zic vreo două vieții că nu m-a lăsat în culcușul meu, culcuș care nu îmi aducea împlinire și nici sens. Izolarea este un mecanism defensiv pe care l-am folosit în copilărie pentru a nu fi copleșiți de experiențele vieții, experiențe în care ne simțeam slabi și neajutorați.

Totodată, izolarea este simptomul manifestării umbroase a liniei 6, astfel dacă avem în matricea genetică linii 6 și dacă ne-am simțit slabi, neajutorați și copleșiți de viață când eram mici, aș putea spune că garantat am deprins mecanismul izolării și deconectării de viață.

Totuși, conexiunea cu viața este cea care ne hrănește, ne ajută să ne vindecăm, ne oferă sens și împlinire. Din punctul meu de vedere, pandemia de depresie la nivel mondial este cauzată de faptul că sunt prea mulți oameni deconectați, izolați în ei înșiși ori cel mult în relațiile lor de cuplu și astfel prea mulți oameni se simt singuri, fără susținere, la fel cum se simțeau când erau mici.

Spiritul lor se simte înfrânt de viață și de provocările vieții și pare că sensul acesteia este suferința. Dacă ne uităm în triburi și mai ales în triburile izolate, aceștia nu au această provocare pe care noi o avem în lumea așa zis modernă. Am tot scris despre asta, poate așa ne readucem aminte, când omul simte că aparține, că este susținut, acolo depresia nu își are locul. Mecanismul de coreglare funcționează și astfel ne acordăm unii la ceilalți, astfel ne menținem spiritul vibrant.

Din păcate, ne-am obișnuit cu izolarea, ne-am obișnuit ba chiar avem o relație de codependență cu suferința, cu durerea, cu depresia, cu anxietatea. Toate acestea au devenit noul „normal” și astfel provocările prin care trecem nu ne plac, nu ne întăresc ci doar ne confirmă percepția distosionată că viața e lipsită de sens. În același timp, îi încurajăm pe ceilalți să se chinuie la fel ca noi ajungând la a crea un mediu în care tortura reciprocă este regula.

Dacă în viața ta, provocările nu ți se potrivesc, simți asta, nu ai cum să nu simți. Ajungem în acea situație tocmai pentru că „bățul nostru bate în gardul nepotrivit” și nu realizăm asta. Alergăm după iluzii care să ne aducă plăcere temporară, care să ne retrezească spiritul pentru câteva momente, fără să înțelegem că Dinamismul are nevoie de constanță și de consistență.

Tot ceea ce folosim ca distragere ne ajută temporar însă nu rezolvă problema ci este doar o fugă, fugă care apoi ne poate duce într-un loc unde o să vrem să ne izolăm. Câteodată ne izolăm în relații, alteori într-un job, alteori chiar în stările superioare. Avem o percepție limitată atunci când evadăm în stările superioare pentru că uităm că ne-am născut în corp uman. De aici până la dezamăgirea de a fi în viață este cale scurtă.

Obstacolele apar cu siguranță, nu avem cum să ne izolăm de ele. Dacă înțelegem că acestea apar atunci când nu acceptăm relația cu Pământul, când suntem în război cu viața, ne este mult mai ușor. Înțelegerea vine după acceptare și când acceptăm viața așa cum este, spiritul nostru este eliberat din ghearele insatisfacției și astfel transmută zbuciumul în artă.

5. Transmutarea Provocării (obstacolelor) și Zbuciumului

Tu ce faci când ai în față o provocare, un obstacol? Încerci să îl dărâmi sau găsești o cale prin care să onorezi obstacolul și să treci pe lângă? Ai observat cum cei mai mulți dintre conducători încearcă să distrugă obstacolele, provocările, erijându-se în deținătorii adevărului suprem și a soluției ideale? Ai observat cum aceștia nu numai că eșuează în a rezolva provocarea, ba chiar complică lucrurile, soluția acestora aducând în lume alte provocări, poate chiar mai mari?

Oamenii nu au nevoie de soluții, orice soluție le-ai da, dacă nu sunt pregătiți să le folosească în viața lor, soluțiile sunt degeaba. Tu știi la câți oameni le-am dat soluția pentru ca, treptat, viața lor să se îmbunătățească? Știi câți m-au ascultat? Totodată tu știi câți oameni mi-au dat mie soluția ca viața să mi se îmbunătățească și știi de câte ori am ascultat-o și aplicat-o?

Cele două chei, 38 și 39 sunt două dintre cele trei chei ale surzeniei, alături de cheia 43 care chiar are ca umbră surzenia. Fiecare cheie nu ascultă dintr-un motiv al ei, cheia 38 nu ascultă pentru că are un stil de viață cu care s-a obișnuit și e călduț, cheia 39 nu ascultă pentru că emoțiile îi spun să „dea cu halebarda emoțională” în cei din jur iar cheia 43 nu ascultă pentru că ea crede că știe cel mai bine. Darul celor 3 chei este că atunci când omul este pe cale, nu ascultă de cei care vor să îl scoată de pe cale.

Oamenii nu au nevoie de soluții, au nevoie să simtă Dinamismul (Darul cheii 39) în interior, să simtă cum “pistoanele motorului lor” pompează combustibilul care mișcă ființa înainte. Oamenii au nevoie să fie susținuți, să fie îngrijiți, să fie în solul potrivit, astfel Dinamismul vine fără întârziere. O soluție pe care i-o oferi unui om care nu are parte de susținere în viața sa, de grijă, de solul potrivit, poate chiar să îi cauzeze.

Am un exemplu dintr-un serial care mi-a plăcut foarte mult, Star Trek Enterprise. Într-un episod, echipajul navetei spațiale Enterprise a dat peste o rasă mult mai avansată tehnologic însă care avea o particularitate mai specială, nu avea două sexe ci trei. Al treilea sex, denumit cogenitor, era necesar pentru reproducere și astfel celelalte două sexe au îngrădit libertatea acestuia și l-au folosit exclusiv pentru procreere. Acel al treilea sex era considerat ca fiind cu deficiențe de dezvoltare mentală, de aceea nu primea educație și nici oportunități de a face altceva.

Unul dintre membrii Enterprise a observat acest aspect și a luat cogenitorul deoparte și pe parcursul perioadei de cunoaștere între cele două specii, a început să îl învețe să citească, să scrie, să viseze la oportunități mai mari. Când cogenitorul a revenit pe naveta sa, la scurt timp s-a sinucis pentru că i-a fost refuzată creșterea în această direcție. Chiar dacă este un exemplu extrem ne arată că nu implementarea soluției ideale este importantă ci crearea unui mediu propice, sănătos pentru ca acea soluție să devină viabilă.

Dacă observăm că în jur nu avem mediul potrivit, este important să ni-l creăm noi. De aceea a învăța să spunem „NU” ori “DA” atunci când este cazul să spunem „NU” sau „DA” conform nevoilor noastre autentice, să punem limite sănătoase, să ne înțelegem nevoile, să le comunicăm cu claritate atunci când este cazul, să manifestăm umanitate, acceptare și înțelegere față de semenii noștri fără a ne pierde în poveștile lor, toate acestea ne ajută ca în timp să creăm un mediu propice pentru dezvoltarea noastră.

Transmutarea Umbrei cheii 39, Provocarea, se face prin a fi în serviciul nostru și al Întregului. Când ne dorim să trecem peste provocare și mai cerem și suținere, Dinamismul vine. Important este să reușim să trecem peste hopurile emoționale care ne bagă în depresie și ne blochează într-un mod limitat de a percepe realitatea. Dacă ne-am trăi viața conform cu ceea ce ne dictează emoțiile, viața noastră ar fi un haos total. Pentru a ne gestiona emoțiile, primul pas este să facem pace cu ele și să ne împrietenim cu ele.

Un prieten nu îl percepi ca un șef, nu? Din această prietenie, emoțiile devin un sfătuitor de nădejde, arătându-ți calea potrivită, calea unde obstacolele ți se potrivesc și astfel rezolvarea lor nu te copleșește. Dinamismul (Darul cheii 39) este suficient, Dinamismul reprezintă omul dezlănțuit, omul cu spiritul viu, omul cu adevărat spiritual, astfel nu are nevoie de soluții pentru că acesta devine soluția pentru provocările sale.

Un grup de oameni în energia Dinamismului sunt capabili să rezolve provocări pe care poate o întreagă societate nu știe cum. Un grup de oameni care trăiesc în acceptare reciprocă, în susținere reciprocă, în susținere nu doar a părții lor înalte ci a întregii lor ființe, acei oameni sunt de neoprit. Asta am uitat noi, acesta e obstacolul de care ne tot lovim și apoi ne întrebăm de ce ne doare.

Observă cele mai multe relații de cuplu cum sunt construite, observă cum acolo nu există acceptare, nu există înțelegere însă există OBSTACOLE „fără număr”. Observă cum acei oameni se blochează reciproc doar pentru că nu sunt capabili să își gestioneze ființa și să aleagă conform nevoilor lor autentice. O relație cu adevărat bună este o relație care distruge obstacole, nu creează tot timpul unele noi. Un bun exemplu este cu gelozia, un partener gelos va crea tot timpul obstacole în relație indiferent de fidelitatea celuilalt partener.

Asta nu înseamnă că propun să acceptăm toate rahaturile celuilalt, ce propun este să alegem conștient și să fim conștienți de rahaturile noastre. Din ce am observat, în relațiile de prietenie și în relațiile de cuplu, rahaturile sunt ori aceleași ori complementare, deci niciunul nu este mai cu moț față de celălalt, oricât de mult ar orăcăi în exterior spunându-și povestea tristă. Când scriu aceste rânduri, când observ ce fel de cuvinte ies, simt energia Dinamismului, folosește toate obstacolele mele din trecut și din prezent și le alchimizează susținându-mi dezlănțuirea.

Cheia 39 nu este o cheie a cumințeniei, ba chiar invers, este o cheie individuală care trezește individualismul integrat din fiecare prin folosirea și transmutarea impulsurilor joase. Cheia 38, partenerul de programare a cheii 39, este cheia luptătorului. Această pereche ne arată direcția în care ne îndreptăm lupta, dacă luptăm lupta potrivită sau dacă ne luptăm cu ceilalți pentru a ne păstra pseudoconfortul.

În SUA există o mișcare care ia amploare, o mișcare prin care o mână de oameni impun altora să nu îi jignească. După cum se observă, această mișcare a atras mult mai multe jigniri ca înainte și în același timp facilitează izolarea celor care se simt jigniți de ceilalți. Nu ceilalți ne jignesc, ceilalți sunt efectul modului în care au fost aduși în această lume, noi ne jignim pe noi atunci când credem că ceilalți au putere asupra noastră. Dinamismul ne arată că prezența noastră e suficientă, nu e nevoie de legi informale ori chiar formale pentru rezolva aceste provocări.

În loc să ne uităm la ceilalți și să îi învinovățim pentru impactul lor asupra noastră, nu mai bine ne uităm în ograda noastră și ne observăm Zbuciumul (Umbra cheii 38), zbucium care nu va fi liniștit vreodată prin a impune vieții să nu ne mai provoace? La fel ca în cazul geloziei, omul care este cuprins de zbucium, va găsi motiv de zbucium din orice și astfel niciodată nu va fi mulțumit de ceea ce va obține din exterior. Cei care fac parte din această mișcare a celor care nu mai vor să fie jigniți vor găsi motive de jignire în continuare, nu asta le rezolvă problema.

Aici intervine transmutarea umbrei Zbuciumului (Umbra cheii 38) și aceasta este posibilă prin a nu încerca să sărim etape, ajungând la destinație ci a urca treaptă cu treaptă. Cheia 38 ne arată calea pașilor mărunți dar siguri și astfel descoperim Perseverența (Darul cheii 39). Perseverența nu poate fi forțată mental, oricât de multe cuvinte, precum procrastinare, am inventa. Perseverența vine în mod natural, prin a face pași în direcția serviciului Întregului, serviciu pe care îl facem fără efort suplimentar, prin geniul nostru.

Obstacolul nu poate fi dărâmat vreodată pentru că obstacolul nu există decât în mintea noastră. Un om poate avea în cont 100.000 lei și să considere că e sărac și altul să aibă în cont 100.000 lei și să considere că e bogat. Totul este conform percepției noastre și a modului în care ne orientăm surzenia. Dacă ne orientăm surzenia către a ne confirma povestea noastră care glorifică viața noastră de rahat, atunci obstacolul devine constant pentru că avem nevoie de obstacol pentru a ne confirma identitatea. Cine am fi noi fără obstacolul nostru minunat? Când ne orientăm surzenia către a ne reconfirma puterea interioară, geniul nostru, motivația noastră de A FI, atunci păzea, spiritul nostru strălucește și va lumina celelate spirite și va zdruncina din temelii pe cei cu spiritul adormit.

Dacă viața încă de zdruncină din temelii, să știi că nu viața te zdruncină ci percepția ta asupra vieții. Asta am înțeles-o profund, chiar dacă viața încă mă zdruncină și observ cum percep lucrurile încă, fiind blocat în tipare defensive din copilărie. De aceea aceasta este calea pașilor mărunți, unii încearcă să pară că au învins, că nu mai au probleme însă de cele mai multe ori aceștia sunt doar niște fricoși care nu au curajul să se perceapă așa cum sunt.

Lasă-ți frica acolo unde este și permite-ți să fii așa cum ești, eliberează-ți spiritul, nu-l ține adormit cu iluzii! Frica nu dispare în spiritul trezit, rușinea nu dispare, vinovăția nu dispare însă spiritul trezit știe ce să facă cu acestea, Dinamismul (Darul cheii 38) are grijă să le alchimizeze și astfel să te Elibereze (Siddhi-ul cheii 39).

Acolo unde viața te zdruncină, acolo mai ai de învățat. Este în regulă, să știi că toți suntem în aceeași oală, de aceea mai bine ar fi să colaborăm, să rezolvăm împreună provocările vieții nu să ne dăm în cap pentru a ne dovedi că suntem numărul 1 ori să ne izolăm de ceilalți pentru că noi credem că nu vom avea încredere vreodată în cineva.

Știi cum gestionezi momentele de izolare? Este simplu, prin îngrijire. Vrei să ieși din izolare, îngrijește-te și îngrijește viața din jurul tău. Știi cât îmi este de greu în acest moment să fac asta? Însă treptat, pas cu pas, lucrurile se îmbunătățesc pentru că permit ca lucrurile să se îmbunătățească. Până atunci păstrez povestea de „iubire” cu obstacolul până îmi dau seama la nivel celular de inutilitatea acestei povești.

Hai că viața este simplă, noi o complicăm!

CURAJ ÎN A FOLOSI PROVOCĂRILE VIEȚII PENTRU A ÎȚI ELIBERA SPIRITUL ȘI A ÎȚI DECLANȘA DINAMISMUL ȘI PERSEVERENȚA!

P.S. E momentul să anunț un ReTreat Cheile Genelor alături de Hajnal Ibolya Beres și Ana Maria Chioc. În perioada 4 – 9 august, într-o locație de vis, în mijlocul naturii, te invităm să contemplăm împreună Calea Individuării, calea pe care Richard Rudd a definit-o ca fiind sabia care reprezintă puterea noastră individuală în această realitate. Calea Individuării conține toate cele trei secvențe și în același timp le conectează, susținându-ne cultivarea Dinamismului și Perseverenței de a curge pe calea noastră, a fiecăruia. Dacă dorești să ne cunoști mai bine și să te cunoști mai bine din perspectiva Căii Individuării, te invităm cu drag.

Pentru mai multe detalii și pentru formularul de înscriere te invit să accesezi această pagină: http://orlandostoicescu.ro/retreat . Înscrierile se vor încheia în data de 10 iulie, fiind necesar să anunțăm locurile cu exactitate către gazdele noastre. Dacă ai întrebări, te rog să mi le adresezi în privat sau pe email (orlando@redpill.ro).

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână