Cheile Genelor – Cheia 4 (alături de cheia 49)

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Articol scris în august 2021 cu ocazia tranzitului cheilor 4 (Soare) și 49 (Pământ).

Această contemplare este despre cum percepem intoleranța și dacă avem curajul de a ne evalua și eventual de a face curățenie în interior pentru a înțelege ceea ce trăim.

CHEIA 4
Siddihi / Esență: Iertare
Darul: Înțelegere
Umbra: Intoleranță

CHEIA 49
Siddhi / Esență: Renaștere
Darul: Revoluție (interioară)
Umbra: Reacție (emoțională)

Cuprinsul articolului de astăzi:

  1. Iertarea, calea către Renaștere
  2. Homo Inconștientus
  3. Logica miracolelor
  4. Frica de necunoscut
  5. Transmutarea Intoleranței și Reacției emoționale

1. Iertarea, calea către Renaștere

Am ajuns la Iertare, Siddhi-ul cheii 4. Știi vorba aceea, până la Dumnezeu te mănâncă sfinții, nici măcar sfinții nu au scăpat de Intoleranța (Umbra cheii 4) oamenilor. Totuși, Siddhi-urile conțin și Darul dar și Umbra, astfel Iertarea conține Intoleranța. În încercarea noastră de a mima stările Siddhice, am luat Iertarea și am transformat-o într-o acțiune. Iertarea nu are cum să fie o acțiune, nu avem cum să iertăm cu adevărat pe cineva pentru că Iertarea este peste tot și este disponibilă oricând.

Că am accesat Iertarea, asta e cu totul altceva însă nu a fost niciodată despre celălalt, întotdeauna era despre noi. Cheia 4 este o cheie colectivă, nu individuală, Iertarea înțeleasă individual, este de cele mai multe ori încercarea ego-ului nostru de a fi mai presus, de a fi mai special/ă. Nu noi îi iertăm pe ceilalți, viața, prin matematica ei înțeleaptă, este iertare.

“Iubește și fă ce vrei”, celebra vorbă a Sfântului Augustin, pentru mine este despre Iertare. Aceste cuvinte sunt, pentru mine, cele mai apropiat de Iertare. Când simțim Siddhi-urile, înțelegem că orice am face este perfect. Doar condiționările, programele noastre ne opresc din a iubi, pentru că înlocuiesc simțirea cu niște directive menite să ne țină deoparte de suferință.

Ce facem, însă, când simțirea noastră se află în spatele suferinței noastre? Iertarea, Siddhi-ul cheii 4, presupune alchimizarea logică a suferinței, cheia 47, cu ale ei Siddhi al Transfigurării, fiind alchimizarea abstractă a suferinței. Cheia 4 presupune a găsi răspunsul logic, pe care mintea îl poate înțelege, pentru suferința noastră. Din ceea ce am observat, răspunsul pe care îl primim în Siddhi-ul cheii 4 al Iertării este întotdeauna paradoxal.

Motivul pentru care răspunsul este paradoxal vine din faptul că iese din parametrii condiționărilor noastre, parametrii care sunt legați de o extremă pe care mintea noastră o caută pentru a se elibera de suferință. Răspunsul nu este într-una dintre extreme, este întotdeauna între acestea, este calea de mijloc. Astfel, omul nu mai este părtinitor, accesând câmpul Iertării (Siddhi-ul cheii 4) și astfel Renăscând (Siddhi-ul cheii 49), dizolvând contractele karmice moștenite ori făcute în această viață.

Nici cheia 49 nu este o cheie individuală, este o cheie tribală care se referă la modul în care trăim unii alături de ceilalți, deci am putea spune că Siddhi-ul cheii 49, Renașterea, nu este despre un proces individual ci despre unul care se întâmplă atunci când înțelegem interacțiunile noastre cu ceilalți, sensul lor și în loc să îi învinovățim pe cei din exterior, alegem să luăm decizii care să ne ducă pe o cale potrivită nouă. În mediul potrivit interior și exterior, câmpul Renașterii devine o prezență constantă în viața noastră.

2. Homo Inconștientus

Mie mi se pare amuzant că facem parte din specia denumită Homo Sapiens care în latină înseamnă omul înțelept, având în vedere cum cei mai mulți oameni se comportă în zilele noastre. Dacă observăm ce se întâmplă în jur, probabil am fi înclinați să credem că ne-am desprins de Homo Sapiens și am ajuns Homo Inconștientus.

Lăsând gluma la o parte, în jurul nostru este un haos de mult anunțat. Inconștiența ne-a condus atât de departe de natura noastră și de limitele organice ale umanității noastre, încât nu avea cum să fie altfel. Aroganța ne-a făcut să credem că știm mai bine ca natura din noi și din exterior și astfel am luat niște decizii impulsive, bazate pe obținerea de rezultate rapide menite să ne aline suferința că ne-am îndepărtat de noi.

De ce, totuși, ne-am îndepărtat de noi, de potențialul nostru, de geniul nostru și am creat o lume aparent a logicii și exactității? Motivul este legat de traumele noastre, în primii 21 ani de viață, cu accent pe primii 7 și incluzând aici și perioada intrauterină, ceva s-a întâmplat ce ne-a făcut să credem că nu am fost bine primiți în această lume. De aici, am încercat să găsim un sens al vieții noastre, doar dacă nu am fost bine primiți aici, de ce am venit și de ce mai stăm?

Când încercăm să găsim răspunsuri logice la întrebările noastre existențiale, accesăm cheia 4. Cheia 4 este cea care vine cu răspunsul la întrebările venite din cheia 63. Îndoiala (Umbra cheii 63) noastră ne poate conduce către Intoleranță (Umbra cheii 4) ori către Înțelegere (Darul cheii 4). Amuzant este că Înțelegerea nu poate trăi în absența Necunoscutului și Necunoașterii. Nu-i așa că sunt fascinante paradoxurile?

Dacă încercăm să ne trăim viața luând în calcul doar logica, nu avem cum să nu ajungem blocați în Intoleranță (Umbra cheii 4), este imposibil. Când încercăm să rezolvăm logic problemele umanității, ajungem să nu mai percepem umanitatea ca fiind un dar ci ca pe o problemă care poate fi rezolvată cu cifre, cu știință. Totuși, fiecare om percepe realitatea în modul său unic și original iar logica unui om s-ar putea să nu coincidă cu logica altuia, de aici apărând în scenă Intoleranța.

Răspunsul meu nu este în concordanță cu răspunsul tău, acum ce facem? Homo Inconștientus va încerca să domine, să facă din răspunsul său adevărul absolut, protejându-l cu Reacții emoționale (Umbra cheii 49). Emoțiile folosite ca armă ajung să fie arma logicii, logică ce ne spune că este ilogic să băgăm emoțiile în rezolvarea calculată a problemelor. Nu-i așa că e amuzantă ipocrizia în care singuri ne băgăm atunci când încercăm să separăm ceea ce este logic de ceea ce este abstract și deci aproape imposibil de explicat logic?

3. Logica miracolelor

Încă ceva amuzant de pe tărâmul celor care abordează logicul ca fiind singura soluție pentru ca omul să trăiască bine, renegarea efectului placebo. Oamenii de știință sunt intoleranți (Umbra cheii 4) la efectul placebo, încercând să găsească pilula care este mai presus de acesta. Totuși, efectul placebo are efect în aproximativ 30% din cazuri, ajungând chiar către 60%.

De ce nu folosim mai mult efectul placebo? Nu asta ar fi răspunsul logic sănătos? Motivul este pentru că suntem în căutarea unor răspunsuri exacte, precise, de necombătut. În această căutare disperată după răspunsuri, realitatea ne arată că am pierdut ceva important pe drum, umanitatea noastră. Dacă ne uităm în medicină, am împărțit corpul uman pe bucățele, doctorii specializându-se pe una dintre bucățele, uitând de impactul celorlalte asupra bucățelei lor.

Miracoluri se întâmplă în fiecare zi în lume, oameni care nu își pot explica ce și cum li s-a întâmplat. Cred că și nouă ni s-au întâmplat miracole ori măcar știm pe cineva de lângă noi. Am spune că viața este un miracol, doar nu degeaba vorbim de miracolul nașterii, de modul în care viața a ordonat materia astfel încât un om să poate să creeze un alt om.

Totuși, am ajuns să respingem miracolele, am ales să căutăm cu disperare răspunsurile exacte, neînțelegând că în momentul în care o să le găsim, dacă nu suntem pregătiți pentru ele, s-ar putea să ne dezamăgim. Când apare dezamăgirea, s-ar putea să credem că nu am găsit răspunsul și o să ne ducem să îl cautăm în altă parte.

Răspunsul este întotdeauna în noi și este oglindit în fața noastră de cei din jur!

Înțelegerea (Darul cheii 4) ne ajută să realizăm faptul că putem găsi răspunsul în orice. Acesta este motivul pentru care o discuție cu cel mai aprig dușman să ne ajute să înțelegem ce se întâmplă acolo de fapt. Înțelegerea vine din orice, atât timp cât ne deschidem față de ceea ce primim. Intoleranța (Umbra cheii 4) ne șoptește că răspunsul trebuie să vină doar într-un singur mod, altfel nu e răspunsul potrivit.

Dacă, spre exemplu, noi ne luăm răspunsurile doar de la Iisus, s-ar putea să devenim intoleranți față de cei care nu își iau răspunsurile de la acesta. De aici apare fanatismul, fanatismul fiind credința că există un singur răspuns corect, răspuns pe care doar fanaticul l-a găsit. Când citești aceste rânduri, observi cât de limitat putem percepe viața?

Miracolul este peste tot, miracolul este că putem obține răspunsul de peste tot, atât timp cât ne deschidem simțurile să îl primim. Acesta este motivul pentru care tarotul funcționează, pentru care astrologia funcționează, pentru care religia funcționează, pentru care Cheile Genelor funcționează. Oricare dintre acestea, dar și altele, funcționează doar dacă ne deschidem față de ele. Aceasta este logica miracolelor, le putem accesa dacă ne deschidem față de ele.

4. Frica de necunoscut

Totuși, avem o provocare imensă, am uitat să ne deschidem, nu putem, nu mai știm cum. Ți s-a întâmplat vreodată să vrei să te deschizi emoțional într-o situație și să observi că nu poți. Mie mi s-a întâmplat de multe ori, așa am putut să îmi dau seama de cât de rănit sunt și înainte nu îmi dădeam seama. Înainte credeam că sunt deschis, că eu mă deschid, am ajuns ulterior să observ că nu era chiar așa, ceea ce consideram că este deschidere, era doar mimarea deschiderii.

În timp, am putut să observ cât de încăpățânat devenisem, încăpățânat să îmi mențin povestea de victimă și războiul cu viața. Deschiderea nu poate fi făcută forțat, de aceea ne este atât de greu să accesăm miracolele care se întâmplă în fața noastră. Totuși, dacă nu suntem pregătiți să ne deschidem, nu o vom face și este recomandat să facem pace cu asta. Altfel, continuăm să ne credem victime ale vieții și să continuăm războiul cu aceasta.

Din războiul cu viața nu există câștigători dar nici învinși, există doar o poveste, o karmă ce ne blochează să ne deschidem.

Când înțelegem (Darul cheii 4) profund viața, suntem conectați cu viața pentru că realizăm că noi suntem viață și deci în viață. Din această înțelegere, exteriorul devine doar o oglindă pentru a percepe cine am devenit. Darul cheii 49, partenerul de programare a cheii 4, este Revoluția interioară, este darul care ne întoarce către noi, către ființa noastră. Revoluția interioară vine la pachet cu Înțelegerea pentru că nu ne putem face curat în viața noastră atât timp cât forțăm exteriorul să fie în modul în care am vrea noi să fie.

Dictatorul crede că dacă lumea va fi conform iluziilor sale, va fi perfectă. Fiecare dintre noi avem un mic dictator intern care dorește să schimbe exteriorul pentru a îi oferi ceea ce îi lipsește. Aici este de fapt provocarea noastră, că ne-a lipsit ceva în copilărie și încercăm cumva să obținem acel ceva la vârsta adultă. Dacă, spre exemplu, ne-a lipsit afecțiunea, s-ar putea să îi forțăm pe cei din jur să ne iubească, crezând că aceasta este afecțiune.

Ceea ce ne-a lipsit în copilărie ne conduce către insensibilitatea și încăpățânarea la vârsta adultă.

Ajungem să ne comportăm ca niște copii supărați că nu și-au primit jucăria și astfel creăm o realitate plină cu oameni frustrați, triști, depresivi, supărați, crezând că modul în care acționează este modul potrivit, nerealizând că sunt conduși de propria lor Intoleranță (Umbra cheii 4) împuternicită de Reacția emoțională (Umbra cheii 49).

Pentru a ajunge la simțire, e important să ne deschidem către viață și să ne asumăm că vom și eșua, că vom face pași pe care îi vom considera greșiți. Spre exemplu, dacă nu am fost învățați ce înseamnă afecțiunea când eram mici, vom experimenta ceva până când o vom descoperi. Tot ce e nevoie este să pășim în necunoscut, cu intenția pusă însă fără să ne atașăm de așteptarea că vom reuși.

Dacă ne este teamă exagerată de necunoscut, s-ar putea să existe o traumă care ne oprește. O spun din proprie experiență ca om traumatizat, trauma ne ține departe de împlinire vindecare pentru că trauma ne menține doar în ceea ce ne este cunoscut, ajungând să urâm necunoscutul. Totuși, suntem niște aventurieri în această viață și din ceea ce am observat, pentru a ieși treptat din traumă, va fi necesar să facem pași în afara cunoscutului și să pășim în necunoscut.

Tot din experiență îți spun că aproape că fac pe mine de frică înainte să fac pași în necunoscut, nu este deloc ușor însă cu ajutor și cu pași mici, treptați, ajung să mă obișnuiesc cu necunoscutul. Spre exemplu, îmi era teamă să mă sui în copaci, într-un parc de aventură de lângă București, însă făcând pași mici, într-un an am reușit să fac toate traseele de acolo. Dacă te întrebi dacă mi-a fost frică, răspunsul este DA, însă acum frica s-a diminuat atât de mult încât, luând contact și cu alte parcuri de aventură, aproape toate traseele de acolo, acum mi se par ușoare.

Ceea ce înainte mă înspăimânta și îmi dădea atacuri de panică, acum le fac cu ușurință și cu bucurie. Acesta este miracolul care ne așteaptă atunci când pășim în necunoscut. Că ne mai julim, poate și cădem însă riscuri există peste tot. Ce să facem, să nu mai ieșim din casă pentru că s-ar putea să ne rănim? Dacă suntem conștienți și facem pași înceți, lenți, descoperim cum exteriorul devine din ce în ce mai sigur, nu pentru că este ci pentru că noi ne-am adaptat.

5. Transmutarea Intoleranței și Reacției emoționale

Dacă vrem să lucrăm cu aceste umbre, este esențial să le simțim, să facă parte din noi ca apoi să le folosim energia pentru a scoate darurile la suprafață. Înțelegerea (Darul cheii 4) vine doar atunci când a fost pusă o întrebare iar întrebarea a venit din Intoleranță (Umbra cheii 4). Noi ne punem întrebări atunci când ceva este în neregulă, altfel doar ne bucurăm de experiența vieții.

Sunt oameni care trăiesc în triburi izolate și sunt mulțumiți cu viața lor. Aceștia nu își adresează întrebările pe care noi ni le adresăm pentru că aceștia nu au provocările pe care noi le avem. Spre exemplu, în triburile izolate nu s-au descoperit cazuri de depresie ori de anxietate individuală, deci aceștia nu își adresează întrebări despre mintea lor, despre sistemul lor nervos și despre cum funcționează. Amuzant este că mintea și sistemul nervos al acestora, cel mai probabil, funcționează mult mai aproape de optim ca mintea și sistemul nervos al nostru, cei din societatea modernă.

Din momentul în care a apărut întrebarea, poate fi observată ruptura din interior. Înțelegerea (Darul cheii 4) și Revoluția interioară (Darul cheii 49) ne ajută să ne reconectăm cu noi, să lipim părțile separate din noi și să Renaștem (Siddhi-ul cheii 49) ca ființă completă și astfel Iertarea (Siddhi-ul cheii 4) să dizolve karma ce parcă ne urmărea ca o profeție care urma să se manifeste.

Pentru a transmuta Intoleranța (Umbra cheii 4), este important să observăm ce întrebări ne adresăm. Acele întrebări ne duc către separarea care s-a produs în interiorul nostru și astfel putem înțelege cine am devenit în acel moment. Intoleranța nu este rea, precum nu este nici bună, o putem folosi pentru a ne înțelege în moment, a înțelege cine am devenit.

Problema este că omul modern nu dorește să se perceapă în imperfecțiunea sa, doar la școală premiantul cu coroniță era doar cel cu media cea mai mare, deci care a eșuat cel mai puțin. În această cultură a roboțelului uman, a mașinăriei care nu trebuie să eșueze, a ne cunoaște cine am devenit poate echivala cu căderea cerului în capul nostru. Nu este deloc profitabil să ne cunoaștem, pentru că am avea nevoie de timp pentru a sta cu noi, a ne îngriji, a învăța să ne iubim așa cum suntem.

Cine mai are timp de asta, doar luni la ora 9 cei mai mulți oameni trebuie să fie la muncă. Astfel, am ajuns să ne urâm propria intoleranță, pentru că ne duce către a nu ne îndeplini obiective, a nu face bani, ne indispune și nici nu este acceptată de către cei mai mulți. Nu e mai simplu să ne ascundem de intoleranță?

Totuși, intoleranța vine cu un mesaj clar, ne-am îndepărtat de noi, de calea noastră, de geniul nostru. Intoleranța nu este despre ceilalți este despre ce se întâmplă în noi. Degeaba încercăm să creăm revoluții în exteriorul nostru (Umbra cheii 49 – Reacția emoțională), nu vor rezolva problema, pentru că nu ne vom înțelege (Darul cheii 4) mai bine ci doar ascundem temporar rahatul sub preș.

Tu îți iubești intoleranța? Dacă ai primit același fel de educație ca mine, presupun că răspunsul este nu. Dacă, însă, observăm oamenii din triburile izolate, ei nu au provocări cu intoleranța. Ceea ce pentru noi ar fi foarte inconfortabil, pentru ei nu este. Calea către Iertare presupune a ne accepta Intoleranța pe care o resimțim și astfel a înțelege și accepta intoleranțele altora.

Dacă ne tot ferim de intoleranță, vom încerca să ne creăm o bulă care să ne protejeze de exterior și deci de suferință. Însă, la un moment dat, bula se sparge, ce facem atunci? Intoleranța nu este menită să fie îngropată ci alchimizată, de aceea putem ajunge la Înțelegere referitoară de un aspect doar atunci când Intoleranța legată de acel aspect nu ne mai mișcă. Vrei să înțelegi, spre exemplu, infidelitatea? Va fi nevoie să faci pace cu aceasta și astfel, treptat, să înveți să o alchimizezi și astfel să nu te mai miște. Doar în momentul în care nu te mai mișcă, doar atunci o poți Înțelege (Darul cheii 4) cu adevărat și astfel ajungi în câmpul Iertării și a Renașterii (Siddhi-urile cheilor 4 și 49). Ceea ce am scris aici se aplică în cazul oricărei intoleranțe care ne mișcă din centru.

Pentru a transmuta reacția emoțională (Umbra cheii 49), este important ca ori să nu îi mai dai atât de multă importanță, crezând că doar așa te poți face auzit/ă ori să nu o mai reprimi. Reacția emoțională face parte din experiența umană, este naturală, este organică și chiar ne ajută, atât timp cât nu o direcționăm asupra altora. Spre exemplu, știai că dacă îți expui corpul la durere și înjuri, poți rezista mai mult durerii? De aici capcana în care s-au băgat mulți oameni, sunt într-o continuă reacție față de exterior și astfel pot rezista mai mult mediului toxic în care s-au băgat, fără a își face viața mai bună.

Pe termen scurt, însă, reacția ne ajută să trecem mai ușor peste un șoc. Este o supapă excelentă de care avem câteodată nevoie, atunci când viața pare copleșitoare. Dacă, însă, viața pare copleșitoare zilnic, dacă nu devenim conștienți de reacția noastră intolerantă, s-ar putea să devenim dependenți de reacție pentru a ne liniști și pentru a îi potoli pe cei din jur.

Observi cum ne întoarcem la Înțelegerea (Darul cheii 4) Intoleranței, deci la a fi conștienți de ceea ce trăim? Când omul își face curaj să se evalueze și își asumă că, cel mai probabil, va suferi când va afla rezultatul, procesul de vindecare poate începe prin Revoluția interioară (Darul cheii 49) pe care o declanșează. Iertarea și Renașterea devin câmpuri pe care omul le accesează din ce în ce mai mult, dizolvând karma și crescând armonios într-o direcție benefică pentru Sine și pentru Întreg.

CURAJ ÎN A TE ÎNȚELEGE ȘI A ÎNȚELEGE FAPTUL CĂ NU AI NIMIC DE ÎNȚELES, PARADOXURILE ÎȚI ARATĂ CALEA CĂTRE IERTARE ȘI RENAȘTERE)

P.S. Miercuri 18 august am un eveniment special, eveniment în care o să discut despre un subiect abordat foarte puțin în această comunitate: Influența Lunii asupra provocărilor vieții. Nu este un subiect esențial însă este unul dedicat celor care se bucură de transmisiunea Cheile Genelor și au nevoie de o informație nouă pentru a le împrospăta înțelegerea referitoare le profilul hologenetic. Mai multe detalii găsești aici (inclusiv link pentru înscriere): https://www.facebook.com/groups/comunitateacheilegenelor/posts/2037034836445451/ .

P.S. 2: A venit momentul să anunț al șaselea program online de 4 luni Secvența de Activare, program pe care îl susțin alături de Ana Maria Chioc. Dacă ești la început cu Cheile Genelor și vrei susținere pentru a lucra de la 0 cu această unealtă ori dacă lucrezi de ceva timp cu cheile însă simți nevoia de inspirație, îți recomandăm cu căldură acest program.

Programul începe în 17 septembrie 2021 și se termină în ianuarie 2021 (în curând vom pune data exactă pe site) și vom explora împreună fiecare sferă și cale din Secvența de Activare. Vom explora mai ales rolul liniilor și cum putem interpreta secvența noastră de activare dar și a celor dragi.

Secvența de Activare este primul pas și cel mai important dintre toate, pentru că aici discutăm despre mecanismul decizional, despre provocările prin care trecem în această viață și despre ce presupune manifestarea geniului nativ ce ne duce în stabilitate. Ce vei primi:

  • 8 materiale noi (diferite de cele din carte) despre fiecare cale și sferă din Secvența de Activare. Este ca și cum ai primi o carte nouă despre Secvența de Activare. Materialele vor fi oferite înaintea fiecărui webinar.
  • 8 webinare în care vin cu lămuriri și exemplificări pe profilul vostru, pentru a înțelege mai ușor modul în care puteți interpreta calea sau sfera
  • 4 sesiuni de sharing facilitate de Ana Maria Chioc, sesiuni în care sunteți susținuți prin a integra informația din materiale și webinare
  • Acces în grupul secret de facebook împreună cu ceilalți participanți
  • Răspundem la întrebări și facem tot ceea ce putem pentru a oferi lămuriri despre cum puteți interpreta Secvența voastră de activare dar și a celor dragi.

Costul pentru toate cele 4 luni îl considerăm mai mult decât rezonabil și este de 2000 lei. Poți plăti și de pe firmă, dacă te ajută. Dacă nu poți plăti întreaga sumă, există posibilitatea de a plăti în 2 rate de 1000 lei, 4 rate de 500 lei sau 5 rate lunare de 400 lei. Pentru a te înscrie, te rugăm să completezi acest formular: https://forms.gle/TozWxqCkK4yuaxdH9 .

Pentru mai multe detalii despre program (vom pune programul actualizat al webinarelor în această săptămână): https://redpill.ro/program-online-secventa-de-activare .

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână