Cheile Genelor – Cheia 40 (alături de cheia 37)

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Articol scris în septembrie 2021 cu ocazia tranzitului cheilor 40 (Soare) și 37 (Pământ).

Această contemplare este despre cum ne folosim voința, cum ne negociem spațiul și timpul personal, cum și dacă punem limite sănătoase și dacă viața pentru noi înseamnă încercarea de a scăpa de un complex de inferioritate ori ne simțim în egalitate cu întreaga creație.

CHEIA 40
Siddihi / Esență: Voință divină
Darul: Tărie de caracter
Umbra: Epuizare

CHEIA 37
Siddhi / Esență: Blândețe / Delicatețe
Darul: Egalitate
Umbra: Slăbiciune

Cuprinsul articolului de astăzi:

  1. Voința divină te susține cu Delicatețe
  2. Epuizarea de a trăi o viață care nu ni se potrivește
  3. Ne pierdem în povești de viață în care nu avem un rol
  4. Am uitat să luăm decizii cu și din relaxare
  5. Transmutarea Epuizării și Slăbiciunii

1. Voința divină te susține cu Delicatețe

Siddhi-ul cheii 40 este Voința divină, un Siddhi atât de exploatat de marii manipulatori ai istoriei încât cei mai mulți dintre noi am devenit dezamăgiți și izolați de divinitate, cei mânați de voința așa zis divină au luat tot ceea ce li s-a permis și majoritatea a rămas cu firimiturile. Având în vedere că Voința divină este un Siddhi, asta înseamnă că acest câmp este accesibil oricui și la fel ca orice Siddhi, nu poate fi pus exact în cuvinte ci cel mult interpretat.

A descrie cu exactitate un Siddhi este imposibil datorită naturii paradoxale a acestuia. Siddhi-ul se află în oricare dintre extreme și astfel a încerca să Îl descrii folosind o extremă, presupune a omite pe cealaltă și astfel ceea ce rezultă ar fi incomplet. Marii manipulatori ai istoriei au folosit doar o extremă pentru a descrie Voința divină, extremă care le servea interesele.

Ai observat că aproape de fiecare dată când cineva exclamă că deține Voința divină, o face cu agresivitate față de semenii săi, ca un fel de chemare la luptă împotriva unui inamic? Aceasta este mimarea acestui Siddhi și putem observa că Siddhi-ul cheii 37, partenerul de programare a cheii 40, este Delicatețea. În carte o să găsești Siddhi-ul ca fiind tradus Blândețe, eu aleg să folosesc cuvântul Delicatețe pentru că, din punctul meu de vedere, este mai în acord cu cuvântul original “Tenderness” (tender în engleză înseamnă delicat).

Voința divină poate fi simțită cu Delicatețe în tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru, restul este doar voința manifestată a unor oameni care prin exercitarea voinței consideră că pot fugi de suferință. Cele două chei, 40 și 37, sunt despre negociere și acestea ne susțin către a ne găsi oamenii potriviți, familia potrivită (dacă cea de sânge nu mai rezonează cu noi), aliații.

Locul potrivit este acolo unde simțim câmpul Delicateței și unde simțim că lucrurile se îndreaptă într-o direcție benefică pentru că suntem susținuți de Voința divină. Da, pot fi provocări acolo însă acestea sunt provocări potrivite, provocări cărora le realizăm scopul și astfel le învățăm lecția și mergem mai departe mai puternici.

Voința divină ne protejează pe toți, atât timp cât alegem să accesăm acest câmp. Dacă alegem să ne desprindem, alegând calea voinței care nu este în acord cu Voința divină, viața noastră va fi presărată cu epuizare și cu o luptă continuă cu exteriorul pentru a nu ne mai simți slabi. Voința divină nu ne impune o cale, ea este întotdeauna acolo pentru a ne susține și pentru a ne ghida, ne va primi cu Blândețe înapoi de fiecare dată când revenim de pe „arătură” și ne va mângâia cu Delicatețe, vindecându-ne rănile.

2. Epuizarea de a trăi o viață care nu ni se potrivește

Când considerăm că noi știm cum să ne trăim viața însă fără a simți și astfel a evalua dacă alegerea noastră este sustenabilă cu adevărat, ajungem să devenim sclavii propriei noastre voințe. În momentul în care scriu aceste rânduri, cei mai mulți oameni iau decizii bazate pe iluzii mentale care nu sunt susținute de realitate. În loc să fie un acord între minte, corp și ceea ce se află în exterior, cei mai mulți oameni, din păcate, țin cont doar de ceea ce mintea lor dictează.

Dictatura minții duce la un singur rezultat, Epuizarea (Umbra cheii 40), motivul fiind că dictatura minții ne șoptește că încă suntem Slabi (Umbra cheii 37) și de aceea e nevoie să ne încordăm în continuare, să atingem cine știe ce obiective, pentru că doar atunci o să fim bine. Aceasta este una dintre păcălelile cele mai mari pe care cei mai mulți dintre noi încă le crede, că dacă atingem vreun obiectiv în exterior, ne vom liniști, vom fi fericiți și împliniți.

Împlinirea nu are cum să vină din exterior, ea poate fi inspirată ori susținută de exterior, însă împlinirea vine din modul în care percepem realitatea. Dacă percepem mediul înconjurător ca fiind ostil și îi percepem pe ceilalți ca pe niște competitori care ne pot fura fericirea, oricât de multe am obține din exterior nu va fi suficient, pentru că va fi întotdeauna cineva acolo care ne poate fura împlinirea.

În acest mod ne transformăm viața într-o luptă continuă, luptă menită să apărăm ceva iluzoriu, ne apărăm orgoliul, ne apărăm mândria, ne apărăm ceea ce considerăm că avem însă nu am avut vreodată. Ai observat cum unii oameni își apără relația, considerând persoana cu care relaționează ca fiind în posesia lor, fără să o întrebe pe aceasta?

Este Epuizant (Umbra cheii 40) acest joc venit din senzația de Slăbiciune (Umbra cheii 37) pe care o simțim față de exterior. Nu degeaba, Darul cheii 37, partenerul de programare al cheii 40, este Egalitatea. Când ne percepem ca fiind egalii celor din jurul nostru, acceptând că avem povești de viață diferite, cu resurse necesare diferite, atunci avem Tăria de caracter (Darul cheii 40) să nu ne mai pierdem în iluzii care nici măcar nu ni se potrivesc.

3. Ne pierdem în povești de viață în care nu avem un rol

Una dintre provocările cele mai mari pe care le avem, ca societate, este faptul că indivizii care alcătuiesc societatea au tendința de a intra în povești care nu li se potrivesc. Oare câți oameni sunt în profesii care nu li se potrivesc și unde se chinuie? Oare câți oameni câștigă bani ușor în această realitate? Dar câți se epuizează pentru banii de la finalul lunii?

Viața nu trebuie să fie epuizantă, noi am ales să trăim așa. Modelul pe care l-am adoptat, ca societate, este unul al încercării de a răzbate, de a deveni mai bun, mai productiv, mai pur ca celălalt, model care ne duce încet dar sigur către autodistrugere. Motivul este pentru că nu ținem cont de geniul nostru, de geniul celorlalți, considerăm că suntem sau ar trebui ca să fim cu toții la fel.

Am inventat joburi cu fișe de post fixe și încercăm să introducem geniul oamenilor acolo. Nu ai cum să pui geniul omului într-o fișă de post, acesta întotdeauna se adaptează și creează cu ce are în moment. Geniul este imprevizibil și vivace în același timp, însă câți dintre noi își permit să și-l manifeste des? Câți dintre noi au curajul să fie, nu cum și-ar dori alții să fim ci cum suntem noi, în moment, în prezent, ACUM?

“Dar dacă supăr pe X, pe Y, șeful/a, părinții, iubitul/a, soțul/ia dacă eu strălucesc? Nu mai bine rămân în mediocritate, pentru a nu ieși în evidență prin manifestarea naturală și organică a geniului meu?” Acestea sunt dileme pe care le regăsim des în societate și tocmai pentru că avem astfel de dileme, suntem într-o căutare disperată după libertate, considerăm că este nevoie să ne ofere cineva libertate ca noi să fim cu adevărat liberi.

Aici intervine Darul cheii 40, Tăria de caracter. Tăria de caracter este cea care are grijă ca în orice interacțiune, comunicare, negociere, să rămânăm noi, conform nevoile noastre, conform cu cine suntem în moment, nu conform unei măști ori unei iluzii proiectate în exterior pentru a obține beneficii de care oricum nu ne putem bucura. Să îți dau un exemplu, cum să te bucuri de viață într-o relație unde nu ești tu, unde tot timpul trebuie să pui o mască astfel încât să fii acceptat/ă?

Tăria de caracter (Darul cheii 40) este de mare ajutor pentru a spune DA atunci când este cazul să spunem DA și NU atunci când e cazul să spunem NU. Tăria de caracter este menită să închidă capitole care nu sunt pentru noi și să deschidă capitole care sunt pentru noi. Tăria de caracter este cea care ne rezolvă cu adevărat problemele pentru că rămânem în experiența noastră de viață doar cu cele care ni se potrivesc, restul având grijă ca treptat să le încheiem fără a ne crea (prea multă) karmă suplimentară.

4. Am uitat să luăm decizii cu și din relaxare

Tăria de caracter (Darul cheii 40) merge mână în mână cu responsabilitatea, nu se poate altfel. Dacă nu negociem cu responsabilitate și grăbim obținerea unui rezultat sau îl „tărăgănăm” prea mult, provocările din viața noastră vor avea tendința să se mărească ori/și să se înmulțească. Atunci când ne jucăm rolul nostru, orice decizie am lua va fi aliniată cu cine suntem, astfel nu avem motive să ne temem de rezultatul deciziilor noastre.

Atunci când, însă, nu jucăm rolul nostru, orice decizie pare a fi o corvoadă și astfel avem tendința, ca la un moment dat, să ne ferim din a lua decizii ori a le lua la foc automat, sperând că poate una va fi benefică. Când suntem noi, când ne trăim rolul care ni se potrivește, cel autentic, original, unic, ceea ce vine în mod natural către noi este relaxarea.

Am uitat să ne relaxăm mulți dintre noi, este chiar provocator, tocmai pentru că în loc să fim îndreptați către geniul nostru, am fost ghidați către a ne folosi excesiv mintea. Un om care este condus de propriile sale gânduri, de propriile sale iluzii, nu își poate simți ființa, nici nu are când, astfel deciziile pe care le ia sunt mai mult o loterie.

Din propria experiență, am observat că atunci când sunt în simțire, deciziile pe care le iau sunt aliniate cu viața, iar decizia duce la rezultate obținute lin, fără chin, fără efort suplimentar, fără muncă sisifică. Când nu sunt în simțire, mă simt de parcă aș conduce o mașină cu parbrizul atât de murdar încât nu pot vedea mare lucru în exterior și astfel nu știu ce să fac. Tot ce pot face atunci este să frânez și să mă opresc pentru că aș fi foarte aproape de accident.

În trecut nu mă opream ci încercam să merg mai departe și sufeream din cauza asta. Am observat că cei mai mulți oameni așa iau decizii, cu parbrizul murdar, din mândrie, din orgoliu, din inconștiență. Pentru cei mai mulți oameni, viața este o loterie, dacă nimerești numerele câștigătoare, minunat, dacă nu, te chinui toată viața. Ai observat câți oameni se chinuie zi de zi, lună de lună, an de an?

De ce menținem o societate care ne epuizează, care ne folosește forța vitală și voința pentru a atinge niște obiective care nu ne ajută să trăim mai bine ci mai degrabă ne dezbină? Cel mai probabil, motivul este pentru că așa am fost învățați, așa ne-am obișnuit. Cei mai mulți oameni trăiesc precum broasca fiartă la foc mic și nu realizează că ei nu sunt acolo pentru a se hrăni ci pentru a fi hrană pentru alții.

Ai observat câți oameni trăiesc precum niște paraziți, ca niște vampiri care se hrănesc cu alții? Aceștia procedează în acest mod pentru că așa au observat în jurul lor că se procedează. Din păcate, în multe relații, în foarte multe relații se practică parazitarea reciprocă tocmai pentru că nu se accesează darul Tăriei de caracter (Darul cheii 40). În acest caz, oamenii nu se tratează cu Egalitate (Darul cheii 37), plasându-i pe cei din jur pe poziție de superioritate ori inferioritate.

Când îi putem percepe pe cei din jur ca fiind egalii noștri, ne putem relaxa și putem înțelege profund că ei se pot supăra sau bucura de alegerile noastre, conform percepției lor de moment, datoria noastră față de noi și de Întreg este să pășim pe calea noastră, la fel cum datoria lor este să pășească pe calea lor. Dacă se intersectează căile, ne putem bucura împreună de călătorie, dacă nu se intersectează căile, ne putem bucura separat.

Calea evoluției ne duce pe toți înapoi către sursă și deci în conexiune strânsă unii cu ceilalți. Până în acel moment, este important să respectăm faptul că nu am ajuns încă acolo și să ne onorăm calea noastră și a celorlalți. Are grijă viața ca, la un moment dat, poate într-un an, zece, o sută, o mie, zece mii, să lege toate căile separate într-una singură, comună. Tot ce avem de făcut este să ne relaxăm în rolul nostru și să îl jucăm, bucurându-ne de experiență.

5. Transmutarea Epuizării și Slăbiciunii

“Cum să ne bucurăm de experiență când în jurul nostru sunt atâtea atrocități și nedreptăți?” ar putea întreba cineva. Ba mai mult, mai suferim și noi nedreptățile, trădările, abandonurile, respingerile, umilința, ce fel de viață mai este asta? Suferința pe care o trăim are o cauză și aceasta poate fi moștenită și apoi activată în viața noastră de anumite experiențe prin care trecem. Cu toții cred că avem momente când ne simțim slabi (Umbra cheii 37) în fața exteriorului, când ne simțim copleșiți de influența altora asupra noastră.

În funcție de cum acționăm în acele momente, ajungem să ne relaxăm mai mult în corpul nostru ori ne epuizăm și mai mult. Când ne simțim copleșiți, de cele mai multe ori, soluția este să ne oprim din ceea ce facem și să respirăm. Acțiunea provenită din disperare ajunge să creeze mai multe provocări decât rezolvări. Știi pe cineva care a acționat din disperare și a obținut ceea ce a vrut și a cunoscut direct împlinirea datorită disperării?

Pentru a transmuta umbra Epuizării (Umbra cheii 40), este important să observăm disperarea pe care o trăim și cum acționăm pentru a o hrăni. Disperarea care este hrănită doar va crește mai mare și ne va copleși mai mult. Epuizarea (Umbra cheii 40) poate fi un semnal de alarmă util pentru a ne arăta că direcția în care mergem nu ne ajută și nici nu îi susține pe cei din jur. Tu știi câți părinți lucrează cu disperare pentru a le oferi copiilor lor un viitor mai bun fără să își dea seama că astfel sabotează viitorul copiilor?

Noi nu avem nevoie de prea multe în această viață, contează dacă ne bucurăm de ceea ce avem sau alergăm după „cai verzi pe pereți”. Când am alergat suficient, Epuizarea vine și în acel moment ne putem relaxa, putem fi noi, pentru că nu mai avem energie pentru a investi în identitatea falsă pe care ne-o construisem. În loc să devenim depresivi pentru că am eșuat, mai bine am sărbători. Știu că este ușor de spus și greu de făcut, însă dacă reușim să sărbătorim Epuizarea (Umbra cheii 40), nu mai avem de ce să ne simțim Slabi (Umbra cheii 37) în fața vieții, doar știm ce decizie avem de luat atunci când aceasta apare în experiența noastră de viață.

Pentru a ne înțelege mai bine cu Tăria de caracter și pentru a fi parte integrantă a vieții noastre, mai avem ceva de făcut, să observăm dacă acționăm pentru a nu pierde oportunități, relații, joburi, etc. Dacă suntem mânați de frica de a pierde, ajungem să ne trăim viața ca niște pompieri care tot ce fac este să stingă focuri, epuizându-se des pentru a nu pierde ceva ce oricum nu am deținut cu adevărat vreodată. Dacă acționăm din frica de a pierde, vom avea des urgențe care trebuie rezolvate și astfel vom ajunge să ne fie teamă să ne relaxăm, considerând că un moment de neatenție ne poate duce către a pierde ceea ce am agonisit.

Din păcate, mulți oameni își trăiesc viața într-un astfel de mod, apărându-se în continuu de pericolul din exterior și atrăgând în viața lor provocări care să îi ducă spre epuizare, poate astfel se vor opri și se vor relaxa în corpul lor. Nici măcar corpul nu este proprietatea noastră, doar l-am “închiriat” pentru a trăi această viață. Atunci de ce credem că putem deține ceva, dacă totul este efemer?

Unii ar spune că o fac pentru familie, pentru copii, fără să își dea seama că ei lasă moștenire familiei, copiilor, epuizarea și frica de a pierde. Ce moștenire grea… Mă uit la documentarele în care sunt prezentate triburile izolate care încă mai există în această lume și oamenii de acolo trăiesc atât de simplu și atât de bine, fără provocările vieții moderne, fără a fi epuizați, fără a se simți slabi în fața semenilor lor, fără a fi copleșiți de frica de a pierde.

Cheile 40 și 37 sunt ambele tribale, sunt legate de modul în care ne strângem și trăim în familii, în comunități. Epuizarea și slăbiciunea sunt mult mai ușor transmutate alături de aliații noștri, când alegem să trăim la lupii singuratici, viața devine copleșitoare.

Pentru a transmuta Slăbiciunea (Umbra cheii 37), este important pentru a ne bucura de aceasta. Nu este nimic în neregulă să ne simțim slabi, este în regulă. Dacă ne uităm pe cer, găsim Soarele, suntem minusculi față de acesta și suntem slabi în fața sa atunci când dogorește în zilele caniculare de vară. Iarna putem fi copleșiți foarte ușor de frig. Specia umană a supraviețuit tocmai pentru că a onorat Slăbiciunea (Umbra cheii 37) și astfel a ales să se adapteze.

Omul care nu vrea să simtă slăbiciunea, este cu adevărat slab, pentru că devine neadaptabil. În loc să se adapteze situațiilor din prezent, acesta rămâne blocat într-o iluzie în care se crede „buricul Pământului” care este neafectat de nimic din exterior. Slăbiciunea ne ajută să ne adaptăm și astfel să putem fi pe picior de egalitate cu exteriorul nostru, cu Soarele, cu frigul, cu ceilalți oameni.

Un om care onorează Slăbiciunea nu își va construi vreodată o casă lângă un vulcan activ, nu-i așa? Din păcate, mulți oameni, prea mulți, nu își onorează Slăbiciunea și astfel aleg să forțeze exteriorul să devină un fel de utopie unde ei să nu se mai simtă vreodată copleșiți. Utopia unuia poate deveni rapid coșmarul altuia și de aici ajungem în conflicte unde ambele părți încearcă să își negocieze partea și nu ajung la un consens.

Cam asta se întâmplă, pentru mulți, cu traiul la bloc, aleg să trăiască pe lângă niște străini pe care apoi îi forțează să fie precum vor aceștia. Toate acestea în numele unor acorduri sau legi menite să fie respectate, nu să ne apropie. Când este nevoie să respectăm niște legi pentru a trăi unii cu ceilalți, este clar că am ales strâmb la un moment dat. Când Delicatețea (Siddhi-ul cheii 37) nu este accesată și Voința divină (Siddhi-ul cheii 40) nu este onorată, ceea ce iese de acolo nu are cum să fie fără suferință.

Ne producem reciproc suferință pentru că nu avem tăria de caracter (Darul cheii 40) pentru a alege ceea ce este cu adevărat benefic pentru noi. Ne epuizăm reciproc, în loc să ne folosim energia, timpul, resursele și voința pentru a colabora și a ne conecta. Doar când reușim să ne conectăm cu adevărat, simțim împlinirea, altfel doar mimăm trăitul, alegând să urmăm niște directive mentale care ne fac să ne învârtim în cerc.

Tăria de caracter (Darul cheii 40) ne scoate din acel cerc vicios și ne readuce pe calea noastră. Egalitatea (Darul cheii 37) ne menține pe cale, alegând să trăim doar acolo unde podurile pot fi construite și unde iubim și suntem iubiți. Egalitatea se construiește atunci când există rezonanță, dacă nu există rezonanță, nu există egalitate și deci acolo nu este locul pentru noi.

Dacă forțăm egalitatea, ne construim „casa” la poalele unui vulcan activ și ar fi bine să nu ne mirăm atunci când lava curge prin sufrageria noastră.

CURAJ ÎN A ALEGE SĂ TRĂIEȘTI VIAȚA CARE ȚI-A FOST MENITĂ!

P.S. Dacă ceea ce ai citit este pe sufletul tău și dorești să îți cultivi Darurile, alchimizând Umbrele, te putem susține, eu și cu Ana Maria Chioc, prin programul online de 4 luni, Secvența de Activare. Este a șasea oară când, împreună cu Ana, susținem acest program și de fiecare dată a fost o experiență revelatoare pentru noi și pentru cei care s-au implicat în parcurgerea acestui program.

Programul este dedicat celor care sunt la început cu Cheile Genelor și doresc susținere pentru a lucra de la 0 cu această unealtă (Secvența de Activare fiind primul pas) și celor care lucrează de ceva timp cu cheile însă simt nevoia de inspirație și de parcurgerea într-un cadru organizat a acestei secvențe.

Programul începe în 17 septembrie 2021 și se termină în 25 ianuarie 2021. Vom explora împreună fiecare sferă și cale din Secvența de Activare și mai ales rolul liniilor. Ceea ce vom parcurge în program te poate ajuta să interpretrezi secvența noastră de activare a ta dar și a celor dragi.

Secvența de Activare este primul pas și cel mai important dintre toate, pentru că aici discutăm despre mecanismul decizional, despre provocările prin care trecem în această viață și despre ce presupune manifestarea geniului nativ ce ne duce în stabilitate. Ce vei primi:

  • 8 materiale noi (diferite de cele din carte) despre fiecare cale și sferă din Secvența de Activare. Este ca și cum ai primi o carte nouă despre Secvența de Activare. Materialele vor fi oferite înaintea fiecărui webinar.
  • 8 webinare în care vin cu lămuriri și exemplificări pe profilul vostru, pentru a înțelege mai ușor modul în care puteți interpreta calea sau sfera
  • 4 sesiuni de sharing facilitate de Ana Maria Chioc, sesiuni în care sunteți susținuți prin a integra informația din materiale și webinare
  • Acces în grupul secret de Facebook împreună cu ceilalți participanți
  • Răspundem la întrebări și facem tot ceea ce putem pentru a oferi lămuriri despre cum puteți interpreta Secvența voastră de activare dar și a celor dragi.

Costul pentru toate cele 4 luni îl considerăm mai mult decât rezonabil și este de 2000 lei. Poți plăti și de pe firmă, dacă te ajută. Dacă nu poți plăti întreaga sumă, există posibilitatea de a plăti în 2 rate de 1000 lei, 4 rate de 500 lei sau 5 rate lunare de 400 lei. Pentru a te înscrie, te rugăm să completezi acest formular: https://forms.gle/TozWxqCkK4yuaxdH9 .

Pentru mai multe detalii despre programhttps://redpill.ro/program-online-secventa-de-activare .

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână