Cheile Genelor – Cheia 40 (alături de cheia 37)

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Articol scris în 2020 cu ocazia tranzitului cheilor cheilor 40 (Soare) și 37 (Pământ).

Această contemplare este despre cât de buni negociatori suntem în relație cu tot ceea ce este în jur (și mai ales cine). Este momentul să ne întrebăm pentru ce ne epuizăm și dacă avem tăria de caracter pentru a trăi relaxat această viață.

CHEIA 40
Siddihi / Esență: Voință divină
Darul: Tărie de caracter
Umbra: Epuizare

Cheia 37
Siddhi / Esență: Blândețe
Darul: Egalitate
Umbra: Slăbiciune

Indiferent dacă ai sau nu aceste chei în profilul tău hologenetic, este foarte probabil să le resimți puternic. Acestea guvernează ciclul evoluționar început în 1615 și se va termina în 2027 și ne arată modul în care, noi ca umanitate, ne-am folosit de slăbiciunile noastre pentru a acapara resurse astfel epuizându-ne pe noi dar și pe acestea. În acest ciclu, mentalitatea de lipsă, de sărăcie s-a accentuat și astfel percepția de inegalitate între oameni s-a adâncit.

Ce este Voința divină (Siddhi-ul cheii 40)? Aceasta este întrebarea pe care fiecare dintre noi o avem de contemplat. Unii consideră că voința divină este ca totul să fie pur, alții consideră că voința divină este ca lucrurile să fie așa cum sunt, alții consideră că voința divină este de a ucide alți oameni. Fiecare dintre noi interpretăm voința divină conform condiționărilor noastre, aceasta este realitatea.

Dacă stai suficient de mult timp pe lângă călugări / călugărițe, e foarte posibil să preiei condiționările acestora, dacă stai suficient de mult pe lângă teroriști, e foarte posibil să preiei condiționările lor. Fiecare dintre noi a stat în copilărie pe lângă anumite persoane, mulți dintre noi pe lângă părinți și le-am preluat condiționările lor. În afară de aceste condiționări, le-am mai preluat și pe cele culturale și ale comunității sau comunităților în care am trăit în. Ulterior, ajungând la vârstă adultă, am luat acele condiționări și le-am trăit mai departe, considerându-le parte a identității noastre.

Ce am simțit în aceste zile este că diversitatea este importantă, este esențială în orice. Dacă suntem expuși doar la anumite condiționări și ni se tot repetă și le tot repetăm, devenim, în mintea noastră, unul/a cu acestea. Dacă acele condiționări nu ne sunt benefice, viața va fi o serie lungă de ghinioane, epuizându-ne (Umbra cheii 40) să facem curățenie după ce acestea ne-au lovit.

Una dintre problemele mari ale umanității în ultimii 400 de ani este epuizarea (Umbra cheii 40). Aici nu mă refer doar la epuizarea fizică ci și la epuizarea mentală. Când omul este epuizat, va fi mult mai dispus să facă compromisuri și pe cealaltă parte, îi va fi din ce în ce mai greu să își gestioneze ființa. Ai observat că atunci când ești foarte obosit/ă, îți „sare țandăra” mult mai repede?

Dacă omul ar fi fost expus la o diversitate de perspective din copilările, atunci ar fi avut o șansă pentru a înțelege care condiționări îi sunt benefice și care nu. De aceea se spune că un copil nu este doar al părinților ci al tuturor. Într-adevăr, părinții au un rol important, însă dacă doar aceștia îl cresc, îi vor fixa toate condiționările lor și pe cele care îl vor susține dar și pe cele care nu îl vor susține. Copilul crește cel mai bine în comunitate, intrând în contact cu persoane diverse și astfel simțind de mic câmpuri diferite, învățându-le “aroma”.

Aici mai este o problemă, foarte mulți părinți din ziua de astăzi, sunt atât de epuizați să țină cu dinții de puținele resurse pe care le-au adunat sau le-au moștenit, încât au devenit posesivi. Mulți oameni au dezvoltat o mentalitate de tip animal flămând, considerând pe cei din jur ca fiind competiție. Astfel, nu se mai pot aduna, nu mai doresc asta, apărându-și ceea ce consideră că au în această viață.

Din câte am observat, ceea ce avem în această viață și chiar ne servește, este conexiunea cu cei din jur. Eu, spre exemplu, dacă nu aș avea conexiunea cu oamenii dragi mie, printre care și cei cu care lucrez în programe, nu aș avea resurse materiale în acest moment. Dacă ne este frică de această conexiune pentru că ne simțim slabi (Umbra cheii 37) în fața lor, nu vom simți să negociem, să ne expunem nevoile, realizând că în această viață putem să colaborăm foarte bine cei din jur.

Fără a ne comunica nevoile în acestă viață ne simțim slabi și ajungem a fi epuizați. Din acea stare, e posibil să le cerem și altora, fără a ne da seama, să fie la fel de slabi și epuizați. În trecut am primit câteva mesaje că serviciile mele ar trebui să fie gratuite, fără a îmi oferi o alternativă. Astfel de sfaturi le consider a fi nocive și vin fix din frustrările și neajunsurile acelora care le oferă. Că viața ne susține, da însă mai este și celebra vorbă: “Dumnezeu îți dă dar nu îți bagă în traistă”. Tăria de caracter (Darul cheii 40) ne ajută să ne băgăm în traistă.

Una este negocierea bazată pe japcă, alta este negocierea bazată pe înțelegere. Când îți înțelegi nevoile știi și ce ai de făcut pentru a le obține. Cei care sunt educați să nu pună preț pe nevoile lor, sunt de multe ori victime sigure în societate. Din nou menționez, una este a călca pe cadavre pentru a obține ceea ce vrei, alta este înțelegerea nevoilor și negocierea cu cei care te pot susține pentru a le îndeplini.

Mai e ceva de spus despre cheia 40 și despre această tărie de caracter de a cere ceea ce ai nevoie. Cheia 40 este una tribală, nu individuală și ține de comunitate. Și cheia 37, partenerul de programare a cheii 40, este tot tribală. Când omul este parte a unei comunități conform nevoilor sale, nevoile i se îndeplinesc ușor și în flux, fără chin și fără epuizare. Când suntem izolați, câte unul, câte doi, sau în familii mici, simțim mult mai mult slăbiciunea (Umbra cheii 37). Atunci avem tendința să cerem unor persoane îndepărtate (primari, politicieni, președinți) să aibă grijă de nevoile noastre, ceea ce, rareori duce la rezultate pozitive.

Apropierea de oameni este esențială, 10 oameni care colaborează și se susțin reciproc într-o mini-comunitate, înseamnă că fiecare deține 10% din responsabilitate. 20 de oameni împreună înseamnă că fiecare deține 5% responsabilitate. 2 oameni împreună înseamnă 50% responsabilitate și dacă mai au și copii mici, este foarte posibil să se simtă copleșiți. Când suntem copleșiți, avem nevoie de ajutor, este foarte simplu.

Doar că orgoliul nostru ne face să credem că putem și singuri și ajungem să ne trăim viața din epuizare în epuizare în epuizare până la epuizarea finală care ne doboară. Nu degeaba, Darul cheii 37 este Egalitatea. Când ne percepem ca egali, când ne susținem ca egali, Voința divină (Siddhi-ul cheii 40) se manifestă cu Blândețe (Siddhi-ul cheii 37) printre noi. Totul pare mult mai ușor când avem susținere.

Motivul pentru care cei mai mulți oameni nu vor să înceapă procesul decondiționării mentale, emoționale și fizice, este pentru că simt că nu au susținere și le este teamă că vor pierde ceea ce au. De aceea e atât de importantă susținerea, acolo ceea ce este al meu este și al tău atunci când nevoile noastre coincid.

Este un deziderat greu de îndeplinit în această societate de animale flămânde. De aceea, adună-ți oameni pe sufletul tău lângă tine și trăiește în comuniune și în comunitate cu aceștia. Am ajuns să blamăm sectele pentru că, într-adevăr, marea majoritate a lor au fost construite pe baza orgoliului imens al liderului. Ce este interesant este că pentru mulți dintre cei intervievați, timpul petrecut în acele secte a fost cel mai frumos din viața lor. Cu toate neajunsurile și de multe ori persecutați de egoul liderului sectei, totuși acei oameni au găsit comuniunea și conexiunea și faptul că nevoile lor erau mult mai ușor îndeplinite.

Vine vremea în care omul se va aduna în comunități construite nu pe bază de lider ci pe bază de conexiune, acolo unde fiecare va avea rolul său natural. Pentru asta, fiecăruia dintre noi i se va cere ca preț să renunțe, treptat și în mod natural (prin integrări), la mentalitatea de animal flămând în competiție cu celelalte animale flămânde. Ni se cere să renunțăm treptat la gelozie, la posesivitate, la izolare și astfel să construim ceva, orice, cu geniul nostru nativ.

Totul este la îndemâna noastră, avem toate resursele la dispoziție, suntem ca niște pictori care își pictează viața pe pânza realității. Tot ceea ce credem că “așa trebuie să fie” este doar o condiționare. Că ne ajută sau nu, asta mai bine decidem fiecare dintre noi, altfel vom respinge din start tot ceea ce este diferit față de acestea.

Avem nevoie de diversitate, avem nevoie să experimentăm diversitatea astfel încât să realizăm că există și altfel de modalități de a ne trăi viața, în afară de cele care ne-au fost arătate când eram mici. Dacă în acest moment simțim că ceva ne lipsește, cel mai probabil, diversitatea ne lipsește. Eu, unul, o simt puternic. Diversitatea percepută prin lentila cheii 37, prin egalitate, nu ne mai face să ne temem de ceea ce este în afara percepțiilor noastre. Astfel, putem manifesta Blândețe (Siddhi-ul cheii 37) față de ceea ce este în afara condiționărilor noastre și astfel să alegem ceea ce să integrăm în viața noastră și a “tribului nostru”.

Voința divină nu este reprezentată de condiționări, voința divină este în fiecare dintre noi și ne conduce către a ne creiona viața. De aceea e nevoie de daruri și darul tăriei de caracter ne ajută să nu ne pierdem în dogmele altora, să nu ne fixăm în ceea ce nu ne hrănește (fizic, emoțional, mental).

Darurile sunt aici pentru a le folosi în mod creativ, în mod unic și original, să pictăm conform stilului nostru, nu doar conform stilului altora. Tu realizezi că nu ai cum să faci asta fără să ții cont de nevoile tale? Tu realizezi că nevoile tale s-ar putea să nu coincidă cu a unora dintre cei din jurul tău? Ai observat că fix acolo unde nevoile nu coincid, frustrările se adună și la un moment dat refulează, ori în interior (prin probleme de sănătate) ori în exterior (prin izbucniri emoționale puternice)?

Hai că viața este simplă însă ale naibi condiționări, parcă ne țin legați în lanțuri câteodată. Eu, unul, observ cum am astfel de condiționări și observ cum acestea îmi provoacă încă probleme interne și externe. Ce pot face este să învăț să negociez mai bine cu mine și astfel să pot negocia mai bine și cu ceilalți. De fiecare dată când am integrat ceva care m-a eliberat de o condiționare, am observat cum și în exterior s-a produs o schimbare. Am observat cum oameni au plecat, alții au venit, am observat modul în care câmpul de atracție și-a schimbat frecvența, am observat cum nici nu mai trebuia să spun ceva că integrarea mea comunica deja cu cei din jur și astfel aceștia acționau conform nevoii mele.

Este incredibil cum corpurile noastre comunică între ele, este incredibil câtă putere există în acestea. Contează dacă avem curajul să ne descoperim potențialul sau dacă ne luăm în continuare după niște condiționări nebenefice, stătute și care au ajuns să miroasă pestilențial în interiorul ființei noastre. Nu degeaba, înainte de aceste chei am avut cheile 59 și 55, chei care ne conduc către libertate prin conexiune. Astfel, din libertate și conexiune, nevoile noastre se realizează în mod natural, fără a ne epuiza și fără a ne simți slabi față de ceilalți, astfel relaxându-ne în această experiență de viață.

CURAJ, TĂRIE DE CARACTER ȘI DIVERSITATE ÎȚI DORESC!

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână