Articol scris în noiembrie 2020 cu ocazia tranzitului cheilor 43 (Soare) și 23 (Pământ).
Această contemplare este despre modul în care ne deschidem sau ne închidem față de exteriorul nostru. Este momentul să contemplăm cât de surzi sau cât de deschiși suntem față de nevoile noastre și față de nevoile Întregului.
CHEIA 43
Siddihi / Esență: Epifanie
Darul: Percepție
Umbra: Surzenie
Cheia 23
Siddhi / Esență: Chintesență
Darul: Simplitate
Umbra: Complexitate
Cuprinsul articolului de astăzi:
- Epifania la reducere de Black Friday
- Prețul corect
- Reîntoarcerea la simplitate
- Alchimizarea umbrei surzeniei
- Calea de mijloc spre deschiderea inimii
1. Epifania la reducere de Black Friday?
Cheia 43 este una dintre acele chei greu de înțeles pentru mulți dintre noi. Oare la ce s-a referit autorul când a scris despre darul percepției sau ce naiba e aia o epifanie? Da chiar, ce mama naibi e o epifanie? Dacă mă întrebi pe mine, epifania este peste tot și în tot. Hai că te-ai obișnuit cu modul în care descriu Siddhi-urile, ele fiind locul de naștere a darurilor și umbrelor. Epifania (Siddhi-ul cheii 43) o poți găsi și în bine și în rău, o găsești și în bucurie dar și în suferință, epifania este peste tot.
Tot ce contează este… AI GHICIT ? să fii deschis/ă pentru a o primi ?
În DEX epifania este descrisă ca fiind revelația unei lumi nevăzute, nepercepute de simțuri. Acum vin cu întrebarea, câți oameni se deschid față de lumi nevăzute, nesimțite până în acel moment? Menționez că nu vorbesc despre lumi externe acum, despre alte dimensiuni, entități ci despre lumile interne, despre starea internă, despre potențialul care stă adormit din cauza programelor care rulează și care acaparează ființa. E trist că oamenii consideră că realitatea este doar cea percepută de către ei în acel moment, nedorind să părăsească acea percepție, agățându-se de ea pentru a le oferi siguranță.
După cum am scris mai sus, omul nu poate percepe alte moduri în care să trăiască tocmai din cauza programelor care îi rulează pe fundal, programe care îi conduc ființa. Omul îl ia pe “așa trebuie” în brațe și nu mai vrea să îi dea drumul și de aici se închide față de epifaniile care îi tot bat la ușă dar omul nu aude.
Cei care trec prin procesul decondiționării ajung ca după 2,3 ani de introspecție să descopere că trăiesc cu totul altfel față de înainte, să descopere acele lumi nevăzute, nepercepute de simțuri. Descoperă că epifania era tot timpul acolo, doar că ei nu puteau să o perceapă. Descoperă că epifania nu are nevoie de condiții speciale, ne-o permitem oricând, nu doar de Black Friday. Contează dacă suntem dispuși să plătim prețul pentru a o accesa.
2. Prețul corect
Orice costă în această realitate și aici nu mă refer la bani ci la schimbul care se realizează. Orice cauză are un efect deci costul pentru ca efectul să existe îl reprezintă cauza. Mulți oameni, prea mulți oameni își trăiesc viață negând cauzalitatea, sperând că vor fi izbăviți de cauzele pe care le produc. Acesta este ego-ul nostru construit, mecanismul nostru defensiv, personalitatea pusă cap la cap din bucățele.
Poți observa foarte ușor un om care funcționează în acel moment din ego-ul său construit pentru că nu se poate adapta la tine ci rulează în continuu “placa”, e pe “repeat”. Am putea spune că este încăpățânat, eu aș spune că este surd (Umbra cheii 43) la ființa sa și la tine. Când scriu despre surzenie nu mă refer la surzenia fizică ci mă refer la surzenia simțurilor, omul ajungând să nu se mai asculte și să nu mai asculte mediul exterior prin oricare dintre simțurile sale.
De ce intervine acel program?
Răspunsul îl găsim în frica de a percepe realitatea așa cum este. Darul Percepției are legătură cu a percepe lucrurile așa cum sunt, în Simplitatea (Darul cheii 23) lor. Dacă omul care a trăit zeci de ani condiționat ar percepe lucrurile așa cum sunt, s-ar putea să fie copleșitor. Este posibil să pice în așa zisa depresie și de aceea alege să rămână așa, să rămână în așa zisa siguranță.
Acesta este prețul corect, ține de curajul de a sta față în față cu efectele acțiunilor noastre din trecut și prezent și astfel a putea declanșa un proces intern, profund de evaluare a modului în care alegem să ne trăim viața.
Prețul corect nu este un preț ușor de plătit de unii oameni, pe termen scurt poate avea efecte devastatoare în viața personală și profesională. Pe termen mediu și lung, dacă omul supraviețuiește (nu mă refer doar la supraviețuirea fizică) schimbării sale interioare și exterioare, descoperă ceea ce nu a putut percepe până atunci.
De aceea recomand ca acest preț să fie plătit în mai multe tranșe, nu dintr-odată pe parcursul a mai multor ani. Totodată recomand ca acest proces care vine ca urmare a plății prețului corect să fie făcut alături de oameni care ori îl pot susține pe om (o familie, comunitate) ori alături de persoane care să îi ghideze pentru a nu se pierde pe tărâmul întunecat al percepțiilor. Dacă omul are și susținerea și ghidajul, procesul va fi mult mai lin.
3. Reîntoarcerea la simplitate
Ai stat de vorbă vreodată cu cineva care complică mult lucrurile? Câteodată, recunosc, s-ar putea să fiu eu acela ? Noroc că îmi aduc aminte de faptul că una dintre umbrele cu care conviețuim este complexitatea (Umbra cheii 23).
Unul dintre efectele secundare ale procesului decondiționării mentale, emoționale și fizice este reîntoarcerea la simplitate. Aici nu mă refer la faptul că omul renunță la haine, casă, mașină și se duce într-o peșteră în munți ci mă refer la faptul că deciziile omului îi simplifică viața mai mult decât i-o complică.
Ai observat cum oamenii se îndatorează ori cu responsabilități care nu li se potrivesc ori financiar pentru a-și complica și mai mult existența? Sună a program de autodistrugere, un fel de tortură lentă de genul “picătura chinezească”? Da, pentru că asta și este.
Chiar dacă pare că oamenii vor să fie fericiți, realitatea ne arată că oamenii vor să se chinuie, să sufere, să se răzbune pe umanitatea care i-a primit cu închidere, cu respingere, cu presiune, cu forțări, cu agresivitate.
Dacă nu te poți răzbuna pe cei din exterior, ghici pe cine te vei răzbuna?
Vrei o doză de realitate? Ia de aici, cei mai mulți oameni sunt pe modul autodistrugere, ceea ce se relevă zbuciumul acestora, în modul în care avansăm lent către prăpastie. Sunt alți oameni care neagă total această realitate, trăind în bula lor, unii considerându-se spirituali și evoluați, când în realitate sunt doar SURZI (umbra cheii 43) la ceea ce se întâmplă.
Pentru a ne întoarce la simplitate, vom trece și prin karma colectivă, nu avem cum altfel. Oricât de mult ne-am feri de exterior, tot aici ajungem. Știi cum e, de ceea ce te ferești, de aia dai. Fiecare dintre noi jucăm un rol în colectiv și fiecare dintre noi ori producem (pentru colectiv) karmă mai multă decât “ardem” ori “ardem” mai multă decât producem. A considera că suntem separați de acest sistem ne complică existența, încercând tot timpul să găsim moduri prin care să ne protejăm.
Când facem pace cu Întregul și lăsăm zidurile arficiale jos, care oricum nu ne protejeau decât de propria noastră ființă, atunci viața se simplifică enorm. Atunci percepem (Darul cheii 43) rolul pe care îl jucăm și începem, treptat, să îl acceptăm și să îl manifestăm.
4. Alchimizarea umbrei surzeniei
Când ne închidem o facem pentru că suntem copleșiți de exterior. În acele momente ne este foarte greu să fim vulnerabili și astfel rulăm un program de care ne-am agățat pentru a ne liniști pe interior. Unii oameni folosesc regulile și legile ca somnifere pentru conștiență. Dacă regula spune așa, dacă legea spune așa…
Cred că știți acel experiment (experimentul Milgram) în care au pus niște oameni obișnuiți în situația în care să administreze șocuri electrice altor oameni care răspundeau greșit unor întrebări. Fiind despărțiți de un perete, actorii care jucau rolul celor care răspundeau greșit erau instruiți să reacționeze puternic vocal atunci când li se administra presupusul șoc electric. Cei care au efectuat experimentul au descoperit că 65% dintre participanți au fost dispuși nu numai să treacă peste țipetele și urletele actorilor însă au fost de acord să ofere un șoc electric letal doar pentru că așa li se spunea de către autoritate.
Cam așa acționăm și noi atunci când suntem surzi la nevoile noastre și la nevoile celorlalți. Asta nu înseamnă că surzenia nu își are rolul ei. Oh, ba da, are un rol incredibil de important pentru că ne ajută să fim surzi față de ceea ce nu este esențial pentru noi. Astfel, ajungem să ne asumăm doar responsabilități care ni se potrivesc și să ne simplificăm viața.
Orice umbră este alchimizată atunci când este transformată într-un instrument benefic ființei, instrument care în mod direct ne servește și în mod indirect servește umanitatea. Pentru a putea servi umanitatea, este esențial să ne servim pe noi înșine. Pentru a ne servi pe noi înșine este esențial să servim umanitatea.
5. Calea de mijloc spre deschiderea inimii
Observi paradoxul? Observi calea de mijloc care reiese din acest paradox?
Dacă încă nu, nicio problemă, dă-i timp. Motivul pentru care nu putem percepe calea de mijloc este pentru că avem programe care rulează pe fundal și care ne obturează percepția, ne fac să fim surzi (Umbra cheii 43) față de ceea ce ne este benefic cu adevărat.
Calea de mijloc este calea smereniei față de viață, este calea prin care lăsăm baricada jos și avem curajul să ne contopim cu viața, să ne deschidem față de destin, față de karma pe care am venit aici să o “ardem” cu ajutorul corpului în care ne-am născut.
Cheia 43 este calea către deschiderea minții care permite direct deschiderea inimii. Hai că e simplă viața atunci când avem percepția deschisă și privim în interior pentru a descoperi răspunsurile. De fiecare dată când căutăm răspunsurile în exterior, ne complicăm.
Exteriorul poate veni doar cu informația, răspunsul era deja în interior.
Aceasta este Epifania (Siddhi-ul cheii 43) care ne conduce către Chintesență (Siddhi-ul cheii 23), suntem suficienți, suntem esențiali pentru viață pentru că suntem viață. Restul este doar surzenie față de acest Adevăr, surzenie care ne complică viața.
CURAJ ÎN A PERCEPE VIAȚA PRIN LENTILA SIMPLITĂȚII