Cheile Genelor – Cheia 44 (alături de cheia 24)

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Articol scris în noiembrie 2021 cu ocazia tranzitului cheilor 44 (Soare) și 24 (Pământ).

Această contemplare ne invită să conștientizăm interferențele care ne blochează simțirea și curgerea prin viață. Totodată este benefic să ne întrebăm dacă suntem în colaborare cu viața ori în război cu viața? Indiferent de răspuns, ne poate fi de mare ajutor.

CHEIA 44
Siddhi / Esență: Sinarhie
Darul: Colaborare
Umbra: Interferențe

CHEIA 24
Siddihi / Esență: Liniște
Darul: Inventivitate
Umbra: Dependență

Cuprinsul articolului de astăzi:

  1. Sinarhia, viața fără ego
  2. Interferențele ne îndepărtează de oameni
  3. Ego-ul rănit
  4. Tu permiți termitelor să îți intre în casă?
  5. Transmutarea Interferenței și Dependenței

1. Sinarhia, viața fără ego

Siddhi-ul cheii 44 este Sinarhia, acesta ne invită să ne imaginăm o ființă care funcționează în absența totală a personalității, a ego-ului său. Dacă în cazul darului cheii 44, Colaborarea, ego-ul este folosit în serviciul celorlalți, în serviciul Întregului, Sinarhia nu mai are nevoie de o astfel de identificare, pentru că ego-ul individual nu mai există.

Când înțelegem profund că suntem parte a unui sistem, nu sistemul în sine și că acel sistem ne hrănește precum și noi îi permitem să experimenteze prin noi, devenim unul/una cu sistemul. Viața, conștiința, este sistemul menționat mai sus, suntem parte a vieții și viața trăiește prin noi. Astfel, ego-ul poate exista însă nu în detrimentul sistemului ci pentru a se dizolva în acesta și a îi oferi sens.

Îmi plac analogiile pentru a pune în cuvinte ceea ce simt atunci când scriu, de aceea o să folosesc ceaiul pentru a exemplifica ceea ce am menționat mai sus. În acest exemplu, viața este apa fierbinte iar ego-ul nostru este pliculețul de ceai. Acest pliculeț, ego-ul nostru, este ținut în apă, în viață, pentru o perioadă de timp și o transformă, îi oferă gust, îi oferă miros, îi oferă sens.

Paradoxal, avem nevoie de ego pentru ca apoi să nu mai avem nevoie de acesta.

Acest fapt se aplică în viețile noastre, câteodată avem nevoie de o relație toxică pentru ca pe viitor să nu mai avem nevoie de aceasta. Drumul către Sinarhie (Siddhi-ul cheii 44) nu poate fi forțat, nu putem renunța forțat la ego, acesta se dizolvă pe măsură ce noi ne dizolvăm în viață. Fără o deschidere treptată către viață, a ne permite să o simțim, să ne contopim cu aceasta, procesul este blocat.

Siddhi-ul cheii 24, partenerul de programare a cheii 44, este Liniștea. Liniștea cere absența poveștii, absența ego-ului, este calea către a simți legătura cu Întregul, cu divinitatea, cu viața. Liniștea se întâmplă în Sinarhie, când sistemul funcționează optim. Când simțim că suntem parte a sistemului, Liniștea (Siddhi-ul cheii 24) apare.

Sinarhia (Siddhi-ul cheii 44) ne invită să simțim viața, să simțim că suntem parte a ceva mai mare ca individualitatea noastră și să ne dizolvăm treptat în viață. Dacă am parcurs acest proces în timpul vieții, în momentul morții nu mai are cine să moară, pentru că am atins deja nemurirea. Sinarhia ne invită să fim mâna lui Dumnezeu, să aducem voia lui Dumnezeu, să aducem vorba lui Dumnezeu. Toate acestea se realizează de la sine, în mod natural, fără vreo forțare, fără dogme, fără impuneri.

Suntem parte a Sinarhiei (Siddhi-ul cheii 44), fiecare dintre noi este parte a sistemului. Cu cât realizăm mai în profunzime acest aspect, cu atât mai profundă este Liniștea (Siddhi-ul cheii 24) și cu atât mai frumoasă este experiența vieții.

2. Interferențele ne îndepărtează de oameni

Cheia 44 este cheia care ne ajută să trăim împreună, în comunități, pentru că prin această cheie învățăm din lecțiile trecutului. Dacă nu învățăm lecțiile trecutului, vom avea tendința să le repetăm, astfel ajungem rapid la separare și conflict. Fiecare dintre noi a primit o moștenire genetică de la părinții noștri, moștenire care a fost ulterior împuternicită prin experiența noastră de viață.

Am putea spune că o moștenire poate presupune că am primit “datoriile karmice” ale celor de dinaintea noastră dar în același timp “profitul lor karmic”. Folosesc pur orientativ aceste cuvinte, datorii și profit, pentru a exprima o idee, în realitate acestea sunt doar informații înscrise în ADN-ul nostru, informații pe care le putem rescrie în timp, prin deschidere către experiențe noi care ne transformă treptat ori le putem lăsa așa cum sunt.

Interferențele (Umbra cheii 44) reprezintă informațiile din noi, din ADN-ul nostru, care ne blochează să ne deschidem și ne țin închiși în dictatura ego-ului nostru. Interferențele sunt menită să blocheze colaborarea între minte, inteligențele corpului și suflet. Una dintre primele misiuni ale unui dictator care vrea să păstreze puterea, este să creeze blocaje de comunicare între părțile care s-ar putea răzvrăti împotriva acestuia.

Cam același proces se întâmplă și în interiorul nostru, Interferențele (Umbra cheii 44) blochează accesul între părțile din noi care ar putea face ca rolul ego-ului rănit să fie inutil și între noi și viață. Dacă nu învățăm să gestionăm aceste interferențe, viața poate deveni, în scurt timp, inamica noastră. Am putea spune că interferențele ne îndepărtează de sistemul din care facem parte, crezând că suntem separați.

De când este omul pe această planetă, a prosperat în comunități strânse, alături de alți oameni care l-au susținut. Putem observa acest lucru și din faptul că un copil când se naște este dependent mulți ani de cei din jurul său, pentru a supraviețui. Dacă ai lăsa un copil de 1 an să supraviețuiască de unul singur, nu ar știi cum.

Când ego-ul ne conduce ființa credem că ne putem descurca de unii singuri, că suntem singuri aici în viață și că singuri murim, așa că nu avem nevoie de ceilalți. Când, însă, putem gestiona inteferențele (Umbra cheii 44), descoperim că era mult mai ușor cu ajutor din exterior. Darul cheii 44, Colaborarea, ne arată că împreună viața devine mult mai simplă și cu sens.

3. Ego-ul rănit

Inteferențele (Umbra cheii 44) se nasc cu adevărat din răni, din traume pe care le-am suferit în copilărie. Motivul este că indiferent de informațiile înscrise în ADN-ul nostru, dacă acestea nu sunt activate de mediu, nu ne afectează viața. Când, însă, informațiile din ADN-ul nostru sunt confirmate prin experiențe din copilărie, se naște ego-ul rănit, menit să ne protejeze de suferință.

Astfel, viața devine un câmp propice pentru a ne reconfirma ceea ce este înscris în noi și care ne-a tot fost confirmat în trecut. Acesta este motivul pentru care oamenii rămân blocați în relații toxice, în situații care nu li se potrivesc, într-un stil de viață în care se chinuie. Interferențele (Umbra cheii 44) nasc ego-ul rănit, ego care se întreține prin Dependențele (Umbra cheii 24) menite să confirme și să reconfirme validitatea ego-ului rănit.

Omul intră, astfel, într-un cerc vicios, confundând experiența sa de viață cu ce înseamnă viața. De aici apar vorbe de genul: „viața este de rahat”, “viața este un chin continuu” și multe altele. Experiența noastră de viață este doar a noastră și când ne asumăm bagajul, moștenirea primită, începem să oprim treptat confirmările și să ne eliberăm, tot treptat, de Interferențe (Umbra cheii 44) și de Dependențe (Umbra cheii 24).

Această eliberare se întâmplă cu dizolvarea ego-ului rănit și astfel permițându-ne să fim în viață, să trăim, să ne trăim potențialul, Darurile, să ne aducem aportul în întruparea Siddhi-urilor. Ego-ul nostru nu este bun precum nu este nici rău, este necesar în această viață, doar acesta dă sens trăirilor noastre și în același timp, trăirilor celorlalți.

Colaborarea (Darul cheii 44) apare atunci când mintea noastră este un aliat al ființei, nu un dictator. Dictatura minții este împuternicită de ego-ul rănit, acesta considerând că doar astfel ne putem proteja de suferință. Totuși, fix această așa zisă protecție ne face să suferim și mai mult.

Să îți ofer un exemplu, dacă am moștenit o rană a trădării și ne-a fost activată prin anumite experiențe în copilărie, se va crea o dictatură a minții care va impune direct ori pasiv celor din jur să nu trădeze. Totuși, la primul semn că cineva a trădat, suferința va apărea și va copleși ființa. Cu cât a încercat mai mult să se apere de trădare, cu atât mai mult a început să observe trădarea peste tot.

Motivul este pentru că mintea a fost folosită pentru a observa tot ceea poate duce către senzația de trădare. Astfel, omul a devenit dependent (Umbra cheii 24) de stimulii care îl fac să se simtă trădat și de aici, experiența sa de viață a devenit un șir lung de trădări. Fix această Dependență (Umbra cheii 24) de stimulii trădării au creat Interferența (Umbra cheii 44) care îl blochează pe acel om să se apropie de alți oameni și lângă care să simtă curgerea vieții (Darul cheii 44 – Colaborarea).

4. Tu permiți termitelor să îți intre în casă?

În I Ching, hexagrama 44 este reprezentată prin 5 linii închise așezate peste o singură linie deschisă. Chinezii au tradus această așezare a liniilor ca fiind o casă fără ușă ori cu ușa deschisă. De aceea, când vorbim de hexagrama 44, vorbim despre a fi conștienți ce lăsăm să ne intre în casă, în minte, în corp. Conștiența este cheia acestei ecuații, dacă omul este conștient de ceea ce trăiește, observă cu claritate dacă ceea ce introduce în propria „casă” îi este benefic ori nu.

Tot chinezii au scris despre faptul că atunci când lăsăm termitele să ne intre în casă, ne trezim rapid fără mobilă. Dacă ne-am construit casa din lemn, ne vom trezi chiar fără casă.

Dacă nu suntem conștienți de ceea ce trăim, nu vom realiza că experiența noastră de viață vine ca rezultat direct a unor experiențe trăite cu mult timp înainte, de obicei în copilărie. Dacă săpăm și mai adânc, nu că ar fi nevoie, putem face legătura directă cu moștenirea primită de la părinți și cum părinții au primit aceeași moștenire de la părinții lor și tot așa.

Fiecare dintre noi avem propriile interferențe care ne blochează din a fi conștienți, astfel „casa” noastră, mintea și corpul nostru devin locurile preferate ale termitelor. Termitele sunt aducătoarele de suferință, sunt cele care ne confirmă motivele pentru care „viața este nasoală”. Dacă realizăm că suntem Dependenți (Umbra cheii 24) de aceste termite, că fără ele ne pierdem identitatea tristă ori furioasă pe care ne-am construit-o, avem o șansă la o “casă” curată și primitoare.

Reluând exemplul de mai sus, cu trădarea, dacă omul care se protejează excesiv de trădare, observând trădare peste tot, și-ar permite să fie conștient, să observe ce se întâmplă cu adevărat, ar descoperi, în timp, că nu avea de ce să îi fie atât de teamă. Expunerea la trădare, fără a o căuta ci doar a o simți atunci când apare ca senzație în corp, îi poate arăta omului că poate să trăiască cu ea, că nu este monstrul pe care îl credea.

E nevoie de Inventivitate (Darul cheii 24) pentru a ieși din cercul vicios în care am intrat, e nevoie să fim creativi cu rănile noastre, cu dependențele noastre și pentru a reuși asta, este important să le cunoaștem bine de tot. Inventivitatea (Darul cheii 24) apare atunci când cunoaștem bine Interferențele (Umbra cheii 44) și Dependențele (Umbra cheii 24), când ne-am acordat libertatea să le simțim, să le înțelegem mesajul. Când le-am înțeles mesajul, e ca și cum am primit codul seifului în care ego-ul nostru și-a blocat potențialul, ne-a separat de sursa hrănirii noastre.

Cheia 44 este legată de frica de singurătate și este o frică ce are rădăcini adânci în istoria umanității. Acum câteva zeci de mii de ani, omul care nu avea un trib avea șanse infime de supraviețuire. Avem nevoie de ceilalți! O astfel de afirmație poate fi imediat respinsă de ego-ul rănit și astfel lăsându-se copleșit de frica că o să ajungă singur și neajutorat, ajunge să se simtă singur și neajutorat.

Ego-ul rănit va respinge oamenii, pentru că îi apasă butoanele care îi declanșează rănile și traumele și astfel se va chinui să răzbată de unul singur, să îi depășească pe ceilalți, să îi domine și poate chiar să îi dețină. Dacă observăm modul în care ne-am construit această societate, putem declara că sunt o mulțime de ego-uri rănite la putere în mințile și corpurile semenilor noștri.

Totuși, siguranța, conexiunea, acceptarea, deschiderea, vulnerabilitatea, încrederea au nevoie, prin rezonanță, de alți oameni pentru a fi percepute și asimilate. Toate acestea ne hrănesc cu adevărat ființa și ne conduc către Sinarhie (Siddhi-ul cheii 44) și Liniște (Siddhi-ul cheii 24). Un om care a cucerit, spre exemplu, lumea, este singur acolo în vârf și astfel, prin actul cuceririi tuturor oamenilor, s-a separat de sursa hrănirii sale. Pentru Colaborare (Darul cheii 44) avem nevoie de oameni cu adevărat liberi să își experime geniul, nu de subalterni și nici de șefi care să ne împingă de la spate.

Colaborarea (Darul cheii 44) nu poate fi forțată, ea apare în mod organic atunci când oamenii, prin rezonanță, aleg să construiască împreună. Inventivitatea (Darul cheii 24) apare când oamenii își pot manifesta geniul, când nu există impuneri, forțări ci doar presiunea organică ce apare în orice proces creativ.

5. Transmutarea Interferenței și Dependenței

Cele două umbre, Interferența și Dependența (Umbrele cheilor 44 și 24) ne mențin blocați în medii toxice, în relații toxice, în obiceiuri toxice. A fi conștienți de ceea ce trăim ne ajută să învățăm să gestionăm aceste două umbre, pentru a ajunge la integrările necesare pentru a ne elibera din jugul lor. “Dar la ce mă ajută să fiu conștient de aceste umbre, dacă tot în ele pic de fiecare dată? Ce rost are? De ce să mă dezamăgesc aiurea?” ar întreba un om care nu realizează rostul conștienței.

Una dintre Interferențele (Umbra cheii 44) pe care le regăsim la mulți dintre noi este că nu ne putem schimba tiparele, că rămânem blocați în ele toată viața și că lupta împotriva lor este inutilă. Așa este, lupta este inutilă, a încerca să forțăm eliberarea ne blochează și mai mult în ele și copleșirea resimțită ne duce către dezamăgire. Conștiența ne ajută să le cunoaștem mai bine, să le observăm, să ne observăm și de acolo să învățăm să le folosim într-un mod benefic pentru noi.

Darul Inventivității (Darul cheii 24) apare atunci când mintea noastră nu se mai oprește în propriile condiționări, considerând că sunt singura modalitate prin care puterm merge mai departe. Putem cu siguranță să fim inventivi, să fim creativi cu acestea și astfel putem transforma ceea ce înainte ne copleșea și ne ducea în stări neplăcute în stabilitate și putere.

După cum scriam mai sus, dacă vrei să transmuți ambele umbre, Interferența și Dependența (Umbrele cheilor 44 și 24) este important să îți faci curaj să trăiești cu ele, să le inviți la masă, să te poți cu acestea de parcă ar fi niște cunoștințe vechi cu care însă nu ai găsit vreodată un limbaj comun. Deschide-te față de aceste umbre, învață-le limbajul și astfel vei putea înțelege ce îți transmit.

Interferențele și Dependențele nu sunt rele, precum nu sunt nici bune, ba chiar ne-au fost utile o perioadă lungă de timp. În absența lor viața devenea copleșitoare, așa că ar fi recomandat să le onorăm, să le respectăm, nu să le respingem considerându-le negative ori impure. Da, acestea ne pot duce către toxicitate însă nu aceasta a fost menirea lor inițială. În trecut ne-au protejat, ne-au oferit răgazul necesar pentru a ne cunoaște mai bine, pentru a ajunge în punctul în care suntem acum.

Tu ai ajuns acum în acest punct tocmai pentru că ai fost susținut/ă de Interferențe și Dependențe (Umbrele cheilor 44 și 24). Totuși, acum realizezi că acestea nu îți mai sunt la fel de utile în trecut, pentru că ai început să dezvolți programe interioare care le înlocuiesc treptat pe cele vechi. O interferență, o dependență este înlocuită atunci când există un program nou, instalat deja printr-o integrare, program menit să preia responsabilitățile și să îmbunătățească viața.

Astfel, prin conștientizare repetată ajungem să ne deschidem din ce în ce mai mult către ceea ce este în interiorul nostru și ne blochează. Inteligențele din interiorul nostru încep să colaboreze din ce în ce mai mult, mintea devine una dintre aceste inteligențe, creându-se astfel în moment geniul nostru. Fiecare om este genial, atât timp cât are o minte și un creier care să funcționeze în parametrii cât de cât optimi.

Geniul ne va permite să experimentăm viața altfel față de cum o experimentam sub influența interferențelor și dependențelor și astfel, prin experiențe repetate, ajungem la integrare. Când integrarea se produce, nu mai avem nevoie de programele născute din interferențe și dependențe și astfel ego-ul rănit se dizolvă și putem Colabora (Darul cheii 44) cu viața și cu oamenii pe care viața ni-i pune în cale pentru a ne susține reciproc. Când suntem în flux cu viața, totul devine ușor, lejer, relaxant. Asta nu înseamnă că provocările dispar ci că sunt mai ușor de gestionat, dintr-o stare constructivă care ne aduce efecte benefice și nouă dar și celor din jur, poate chiar întregii umanității.

Cu cât ne deschidem mai mult, cu atât colaborarea (Darul cheii 44) devine mai lină, devenim din ce în ce mai inventivi (Darul cheii 24), mai adaptabili și astfel simțim din ce în ce mai profund Sinarhia (Siddhi-ul cheii 44) și Liniștea (Siddhi-ul cheii 24) din interiorul acesteia. Pe măsură ce integrăm aceste Siddhi-uri, separarea dintre noi și Întreg tinde către a dispărea și astfel ne întoarcem Acasă chiar de dinainte să ne întoarcem cu adevărat.

Atunci, probabil realizăm că drumul a meritat, că poveștile venite ca moștenire nu mai sunt atât de importante și tot ceea ce rămâne este Nimic. Când doar Nimicul rămâne, Totul apare și călătoria noastră ne-a dus înapoi către Sinele cosmic, către divinitate, către Dumnezeu. Toate la timpul lor, până atunci să ne bucurăm de călătorie.

CURAJ ÎN A TE DESCHIDE FAȚĂ DE VIAȚĂ ȘI A FI ÎN COLABORARE CONTINUĂ CU ACEASTA!

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână