Cheile Genelor – Cheia 44 (alături de cheia 24)

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Articol scris în noiembrie 2020 cu ocazia tranzitului cheilor 44 (Soare) și 24 (Pământ).

Această contemplare este despre modul în care bucuria de a trăi este transformată în luptă pentru a supraviețui din cauza programelor / condiționărilor care ne controlează mintea. Este un moment excelent să contemplăm modul în care egoul nostru construit (mecanismul nostru defensiv) se izolează de sprijin, de apropiere, de vindecare.

CHEIA 44
Siddihi / Esență: Sinarhie
Darul: Colaborare
Umbra: Interferență

Cheia 24
Siddhi / Esență: Liniște
Darul: Inventivitate
Umbra: Dependență

Sinarhia (Siddhi-ul cheii 44) este esența care ne conduce către a trăi în flux alături de ceilalți, este esența care ne îndreaptă către a simți profund scopul în viața noastră, este esența care dacă nu este onorată și posibil integrată de orice specie conștientă, va duce către stagnare ori autodistrugere. Sinarhia nu poate fi mimată, doar asta încercăm prin modul în care ne forțăm să colaborăm (Darul cheii 44).

Am inventat pedepsele și recompensele pentru a ne motiva de la spate, nedându-ne seama că fix acestea ne îndepărtează de a colabora (Darul cheii 44) cu adevărat. Când cineva te tolerează în preajma sa folosind un sistem de pedepse și recompense, acela nu este aliatul tău, acela este omul care se erijează în Dumnezeul tău, în cel care deține putere asupra ta, ținându-te în dependență (Umbra cheii 24) folosind condiționări pe care încearcă să ți le introducă pentru a te controla. Acel om creează interferențe (Umbra cheii 44) în interiorul ființei tale, te ține departe de Tine, de puterea Ta, de Divinitatea care se află în Tine.

Sună cunoscut? Să menționez că cele mai multe companii și respectiv conducerea marii majorități a statelor lumii funcționează după acest principiu? Ce s-ar face oamenii fără jobul călduț de la companie ori fără firma care produce bani? Ce ne-am face fără sprijinul statului? Noi oamenii am creat aceste simulacre, aceste constructuri artificiale care vor să mimeze viața și cauzalitatea însă am creat oameni care funcționează artificial, conform unor programe care le controlează ființa și am creat oameni dependenți de ceva din exteriorul lor pentru a supraviețui.

Cum ne aflăm în acest sistem, este important să îl acceptăm așa cum este și din interiorul său să declanșăm, treptat, schimbarea. O schimbare bruscă, o revoluție nu va ajuta pentru că oamenii nu sunt încă pregătiți, acele interferențe nu pleacă de acolo atât de ușor pe cât ar spera unii. Dacă de mâine, spre exemplu, creăm o revoluție pentru a da conducătorii jos și în locul lor să punem alții care ne vor duce către autosustenabilitate și deci o viață de o calitate mai bună, vor fi dați jos rapid de către populație.

Darul colaborării ne invită să facem Rai din ce avem, să căutăm să colaborăm în interiorul unui sistem imperfect și să aducem lumină acolo. Sistemul nu va deveni perfect ci va funcționa mai bine, aceasta este menirea Darului cheii 44, colaborarea. A colabora nu înseamnă a aștepta ca alții să colaboreze cu noi ci noi să fim cei care ne deschidem pentru a observa cu cine putem colabora și cu cine nu.

A considera că putem colabora cu oricine are un sâmbure de adevăr dar în practică pică. Chinezii vorbeau în I Ching despre hexagrama 44 ca fiind hexagrama care te atenționează că este posibil să iei decizii din compulsie, decizii care să îți roadă fundația și astfel să te destabilizeze. În I Ching hexagrama 44 este alcătuită din 5 linii închise și una deschisă iar poziția liniei deschise este cea mai de jos, este prima. E ceva de genul: ai grijă să nu lași termitele să îți intre în casă că o să îți mănânce toată mobila.

Compulsia se manifestă atunci când un om simte tensiune psihică, emoțională și chiar fizică dacă nu ia o decizie.

E ca și cum ar avea pe cineva care îi ține cuțitul la spate și îi conduce acțiunile. Eh, acestea sunt interferențele (Umbra cheii 44). De multe ori, omul se simte obligat să ia decizii astfel încât să nu sufere ori să nu sufere cei dragi, cei apropiați.

Aici intervine cealaltă umbră despre care scriu astăzi, umbra partenerului de programare a cheii 44, umbra dependenței (Umbra cheii 24). Mulți oameni sunt dependenți de a nu suferi și ar face orice să nu simtă suferință. Astfel se protejează de aceasta acceptând interferențe care îi mențin în prizonierat. Acesta este pactul cu știți voi cine, pact din care omul crede că va câștiga ceva însă descoperă că s-a vândut pentru o iluzie care nu valora ceva.

În Cheile Genelor, cheia 44 este despre relații karmice (printre altele). O relație care nu ne este benefică este o relație bazată pe compulsie, pe forțări și dat peste cap. Avem în literatură exemplul lui Romeo și a Julietei care ajung să se sinucidă pentru că nu pot fi împreună. În viața de zi cu zi avem o mulțime de exemple de oameni care, din diferite motive, sunt agățați și deci dependenți (Umbra cheii 24) de relațiile lor din cauza acelor interferențe (Umbra cheii 44), acelor programe care le spun: cu o astfel de femeie / cu un astfel de bărbat trebuie să fii.

Am observat că sunt oameni și nu puțini care din cauza interferențelor nu pot fi atrași de oameni care să îi susțină cu adevărat. Dacă ai cheia 44 (sau nu) și observi că ai un șir de relații care nu au funcționat, ar fi benefic să te întrebi dacă tipul de femei / bărbați de care ești atras/ă vin din programele tale, bazate de multe ori pe răni și traume + condiționare socială, ori dacă vin din rezonanță.

Darul cheii 44 este Colaborarea și este despre principiul lui 50% – 50%. Compulsia ne face ori să dăm noi spre 100% ori să cerem celuilalt să facă asta. Ce înseamnă acest principiu în raport cu cheia 44? Este despre faptul că noi punem jumătate din aport  iar viața pune cealaltă jumătate. Astfel, lucrurile și oamenii vin ușor către noi, vin natural, organic și nu le forțăm.

Îi știi pe cei care își dau bani pe care nu îi au pentru a își cumpăra o mașină pe care nu și-o permit? Oare această decizie vine din 50% – 50% ori forțează? Îi știi pe cei care vor să fie cu o persoană de care sunt foarte atrași dar parcă semnele sunt peste tot că acea relație nu are cum să funcționeze și totuși aceștia merg mai departe? Oare decizia vine din 50% – 50% ori forțează? Îi știi pe cei care sunt la un loc de muncă unde se chinuie zi de zi, poate cineva o să îi remarce, oare această decizie vine din 50% – 50% ori forțează?

Să nu uităm că Siddhi-ul cheii 44 este sinarhia, locul unde lucrurile merg fără efort suplimentar. Când ne percepem viața prin lentila acestui Siddhi, putem observa locurile unde avem obstacole imense pe care ne încăpățânăm să le dărâmăm transformându-ne viața într-un chin sisific. Acolo unde nu există flux, unde nu există colaborare organică, acolo doar ne încăpățânăm.

Dar de ce oare ne încăpățânăm? Pentru că acele programe sunt atât de bine înrădăcinate în identitatea noastră încât fără ele am simți că murim. De aceea poți să îi arăți unui astfel de om evidența și să nu o poată percepe. Îi poți aduce dovezi clare că se va uita la ele și le va nega. Puterea interferențelor este mare și dependența de aceste interferențe este imensă.

Darul Inventivității (Darul cheii 24) este cel care ne ajută să ieșim treptat din puterea dependențelor, folosindu-se însă de puterea lor. “Dacă tot suntem dependenți măcar să iasă ceva din asta” ar spune Darul cheii 24 și în colaborare cu Darul cheii 44, colaborarea, descoperim din nou alinierea, descoperim din nou Liniștea (Siddhi-ul cheii 24) care se află în Sinarhie (Siddhi-ul cheii 44). Motivul pentru care ne agățăm de dependențe este pentru că suferim și avem nevoie de supape pentru a putea continua.

Când simțim câmpurile hrănitoare ale Sinarhiei, rămânem dependenți de doar ceea ce ne servește scopului genetic înscris în corpul nostru. Când lucrurile merg lin, chiar dacă apar provocări, atunci suntem cu adevărat în darul Colaborării, colaborăm cu noi înșine, colaborăm cu viața deci colaborăm cu exteriorul. Altfel suntem dislocați încercând să revenim la aliniere.

Și un om aflat în dislocare față de viață o să aibă resentimente față de viață și deci față de tot ceea ce este în jurul său. Următoarea energie a săptămânii va conține cheia 2 cu umbra dislocării așa că voi aborda mai în detaliu acest subiect.

Cheia 44 ne poate ajuta în mod practic să ne evaluăm viața, observând locurile unde ne chinuim și locurile unde treaba merge în flux. Acolo unde există chin, cel mai probabil urmăm niște programe care ne mențin în acel chin, nimic mai mult. Acolo unde există flux, geniul nostru nativ strălucește.

De fapt care e treaba cu Colaborarea? Este vorba despre un echilibru între a primi și a oferi. De aceea am folosit 50% – 50% mai sus în articol. Când oferi prețul corect, primești ceea ce este corect pentru tine. Când nu oferi prețul corect (oferi mai puțin ori mai mult), creezi dezechilibru. La fel și cu primitul, dacă primești ceea ce nu este corect în viața ta, dacă primești, spre exemplu, oameni care să nu îți ofere ceea ce este corect pentru tine, creezi dezechilibru.

Acesta cred că este motivul pentru care încă mai avem nevoie de bani. Omenirea încă nu a ajuns la un echilibru natural între a da și a primi și astfel e nevoie de bani pentru a media acest proces. Mi s-a transmis în trecut să îmi ofer cursurile și serviciile pe gratis, vă dați seama ce dezechilibru cream în viața mea dacă făceam asta? Din încăpățânarea venită de a rula acel program care nu este conform cu realitatea puteam să mă dezechilibrez și mai mult în acea perioadă a vieții mele.

Și idealurile nobile pot fi programe / condiționări care nu ne ajută, dacă le respectăm fără a le evalua dacă acestea sunt conforme cu realitatea. Am întâlnit mulți oameni așa ziși spirituali care rulau programe nebenfice lor. Nimeni nu este perfect!

De aceea 50% – 50%, tu dai ceea ce ai de dat și observi dacă viața vine cu restul. Dacă da, minunat, acolo este flux, dacă nu, nu e pentru tine în acel moment. Hai că simplă viața, noi o complicăm. Când ne trăim viața în flux, simțim Sinarhia (Siddhi-ul cheii 44) în mișcare și Liniștea (Siddhi-ul cheii 24) se așterne asupra ființei noastre, suntem unde ne este locul, geniul nostru nativ a avut grijă să ne conducă acolo.

CURAJ ÎN COLABORAREA CU VIAȚA!

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână