Cheile Genelor – Cheia 45 (alături de cheia 26)

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Această contemplare ne invită să contemplăm dacă suntem dispuși să funcționăm în sinergie cu ceilalți, cu Întregul ori dacă ne separăm, considerând că de unii singuri e mai ușor.

CHEIA 45
Siddihi / Esență: Comuniune
Darul: Sinergie
Umbra: Dominanță

Cheia 26
Siddhi / Esență: Invizibilitate
Darul: Șiretenie
Umbra: Mândrie

Cuprinsul articolului de astăzi:

  1. Întruparea Comuniunii
  2. Sinergia noastră cea de toate zilele?
  3. Dezechilibrul social
  4. Beția puterii
  5. Transmutarea dominanței și a mândriei

1. Întruparea Comuniunii

Siddhi-ul cheii 45 este Comuniunea și acesta ne arată modul în care funcționăm. Nu există cu adevărat separare între noi și ceilalți, între noi și cei dragi dar și între noi și cei pe care, poate, îi considerăm dușmani. Comuniunea este tot timpul acolo și conform primei legi a termodinamicii care ne spune că energia nu poate fi distrusă ci doar transformată, degeaba ne străduim să ne separăm de Întreg, este imposibil.

Comuniunea este o stare pe care atunci când o simțim, toate nevoile noastre sunt deja rezolvate. Problema pe care o întâmpinăm când vine vorba de întruparea Siddhi-ului este ego-ul nostru. Dacă ne uităm la umbrele cheilor 45 și 26, realizăm că avem de-a face cu Dominanța (Umbra cheii 45) și Mândria (Umbra cheii 26).

Când ego-ul nostru consideră că nu avem suficient și că ceilalți ne sunt competiție, va încerca să iasă în față, să fie vizibil, să fie recunoscut, validat, luat în seamă. Siddhi-ul cheii 26, partenerul de programare a cheii 45, este Invizibilitatea și ne arată calea către Comuniune (Siddhi-ul cheii 45). Omul care întrupează invizibilitatea devine omul potrivit la locul potrivit, pentru că se adaptează mediului nu încearcă să adapteze mediul la doleanțele sale.

Comuniunea nu poate fi întrupată decât dacă avem curajul să devenim unul/una cu viața din noi, să devenim unul/una cu natura, cu elementele sale, cu mediul.

Astfel, cele două Siddhi-uri ne provoacă să renunțăm la identitatea noastră construită și să ne-o (re)descoperim pe cea autentică. Doar astfel putem simți cum Întregul ne hrănește și noi hrănim Întregul, doar astfel putem realiza că există un flux firesc ce nu poate fi blocat, oricât de mult am încerca să ne separăm de acesta. Fluxul ne oferă tot ceea ce avem nevoie pentru că fluxul hrănește corpul în care ne-am întrupat și apoi “hrana” pleacă mai departe unde este nevoie.

“Hrana” și resursele din Siddhi-ul cheii 45 nu se termină vreodată, fiecare dintre noi este invitat să se înfrupte din ele. Atunci când descoperim că există suficient pentru toți, nu mai avem nevoie de ego-ul construit, cel care dorește să supraviețuiască în detrimentul celorlalți. Competiția în Comuniune nu își mai are locul pentru că fiecare om este rotița potrivită în mecanism. Totul funcționează de la sine și fiecare se bucură de „recolta” pe care Întregul ne-o pune la dispoziție.

2. Sinergia noastră cea de toate zilele?

Una dintre problemele esențiale ale umanității este faptul că prea mulți oameni nu se simt bine în această viață, consideră că sunt neînțeleși, că nu sunt demni de iubire sau respect ori că lumea este un loc nesigur de care trebuie să se ferească cum pot. De aici apar provocări legate de identitate și un ego care este pus într-o luptă pentru supraviețuire.

Când ego-ul este mai presus de manifestarea geniului, ceilalți pot fi cel mult niște obiecte de care ne folosim pentru a mai trece o zi. Sinergia este Darul care ne arată că împreună putem gestiona viața, că suntem construiți să fim complementari și astfel să ne susținem. Omul prosperă în grup, este construit având o componentă tribală în ADN, dacă o omite și încearcă de unul singur, oricât de mult ar obține nu va fi suficient.

Cheile 45 și 26 sunt ambele chei tribale, iar cheia 45 este singura cheie prin care tribul își manifestă voința. Dacă voința este a unuia singur iar ceilalți trebuie să se supună, acolo nu este sinergie, oricât de funcțional ar arăta sistemul, ci este dominanță (Umbra cheii 45). Sinergia (Darul cheii 45) presupune ca lucrurile să meargă în mod natural iar fiecare om să aibă un rol pe care să îl ocupe.

Unul dintre motivele principale pentru care depresia și anxietatea nu sunt prezente în triburi, este că, acolo, fiecare om are un rost. Chiar și „nebunul” tribului are rostul său, nimeni nu este lăsat deoparte. În societatea așa zis modernă, omul este doar un număr, un CNP, iar rostul nu îi este dat ci trebuie să și-l găsească singur.

Imaginează-ți, un om se naște, habar n-are de ce a venit și cei din jurul său habar n-au ce să facă cu acesta. Oare nu aceasta este definiția unui om care se simte pierdut în această lume?

3. Dezechilibrul social

Ar fi recomandat să deschidem ochii și să recunoaștem ceea ce este în jurul nostru. În societatea modernă ne-am pierdut rădăcinile, ne-am pierdut sensul și alergăm după iluzii care ne oferă doar o scurtă bucurie de moment. Unii aleargă după bani, ca atunci când îi obțin să se bucure că i-au obținut, alții aleargă după relații, pentru a se simți doriți, alții aleargă după orgasme, pentru a simți că trăiesc, alții aleargă după joburi cu responsabilități mai mari pentru a se simți utili. Cât oare poate dura mulțumirea care vine din obținerea unui rezultat?

Astfel, omul devine dependent de rezultate și vrea mai mult și mai mult, totul dacă se poate. Cheia 45 este cea care se ocupă de primirea și distribuirea resurselor și ne arată că totul trebuie să circule astfel încât să hrănească pe toți cei implicați în sistem. Când cineva menține resursele doar pentru persoana sa, apar dezechilibrele.

Din modul în care se distribuie resursele s-a născut puterea socială. Cine are resursele, are puterea, acesta este jocul de-a Dumnezeu pe care îl tot jucăm de mii de ani și nu realizăm că nu avem nimic de câștigat din asta. Cel care ține resursele creează dezechilibrul care apoi îi va afecta direct ori indirect calitatea vieții sale, fie că realizează asta ori nu. Cel care nu are resursele necesare se va găsi într-un duel permanent cu viața, un fel de „Survivor” jucat pe scena vieții și va face tot ceea ce va putea pentru ca direct ori indirect să zdruncine status-quo-ul.

Nimeni nu are de câștigat din acest joc de-a puterea, ba chiar pierdem din ce în ce mai mult și dacă vom continua în acest ritm, ne vom autodistruge. Cât timp Dominanța (Umbra cheii 45) este susținută de Mândria (Umbra cheii 26) unui ego construit din cauza modului în care am fost primiți și susținuți în această viață, ne vom stimula reciproc pentru a ne distruge reciproc. Aș spune că societatea modernă rulează un program de auto-distrugere, un fel de bombă cu ceas pe care nici MacGyver nu o poate dezamorsa.

Dacă nu ne asumăm rolul nostru în acest proces de auto-distrugere, acolo vom ajunge. Asumarea nu înseamnă legi împotriva celor care creează dezechilibre, doar și aceasta este o formă de dominanță și duce la beția puterii. Este la modă să fii contra ceva, pentru că asta conferă senzația că avem puterea și în același timp ne stimulează Mândria (Umbra cheii 26) și ne ține departe de ceea ce ne doare cu adevărat, ne ține departe de nevoile noastre și în același timp ne ține departe de nevoile celor pe care, cică, vrem să îi salvăm.

4. Beția puterii

„Puterea corupe, puterea absolută corupe absolut” este un citat celebru al lordului Acton, citat care a fost dezbătut și bătut pe toate părțile, mai ceva ca pe un șnițel. Interpretarea pe care o ofer este în strânsă corelație cu cheile despre care scriu astăzi. Puterea corupe doar pe omul care este suficient de traumatizat de societate, de cultura în care trăiește și astfel folosește puterea ca pe un panaceu, ca pe rezolvarea tuturor problemelor, sau măcar cea a supraviețuirii. Menționez că în contextul acestui articol, puterea se referă la decizia de alocare a resurselor.

Ceea ce s-a observat este că deținerea acestei puterii subminează supraviețuirea, omul fiind hăituit de alți traumatizați ai societății care vor să domine și de acolo această iluzie în care pică mulți. Cumva vrem să îi arătăm divinității că merităm să trăim, trăind în paradigma “supraviețuiește doar cel mai puternic”. Paradigma care este în acord cu viața este alta, “prosperă doar cel care se adaptează”.

„Pune-ţi sabia la locul ei, căci toţi cei ce scot sabia de sabie vor pieri” a spus Iisus și cam așa este. Dacă ne “ridicăm sabia” pentru a domina, asta ne va fi pieirea.

Beția puterii este pe cât se poate de reală și nu arată natura umană ci doar dezechilibrele culturii și societății unde se naște omul. Că tot am dat exemplu triburile izolate, o să o mai fac încă o dată. În acele triburi nu există jocuri de putere, la fel cum nu există manifestări agresive extreme, cum observăm în așa zisa civilizație.

Lucrând cu geniul omului, pot observa cum acesta nu are competiție, nu are nevoie să domine, nu are nevoie de validare suplimentară și nici de recunoaștere suplimentară. Geniul omului are nevoie doar de un loc unde să se poată manifesta și de acolo procesul de reechilibrare poate începe. Nu o spun eu ci mulți alții care se ocupă cu reabilitarea dependenților de droguri ori ai „oamenilor străzii”.

Darul cheii 26 este Șiretenia, acesta este darul prin care talentul nostru, geniul nostru nativ comunică cu talentele altora, cu geniile altora. Șiretenia este considerată ca fiind Darul prin care ne putem „băga pe sub pielea” oricui, indiferent de poziția pe care o ocupă. Când geniul nostru comunică cu geniul altui om, apare sinergia (Darul cheii 45) și când sinergie este, fluxul este acolo.

Aș putea spune că rolul nostru este să ne adaptăm geniul nativ la mediul în care trăim și de acolo să îl lăsăm să își facă treaba.

Talentul are nevoie de șlefuire, de efort, de sudoare câteodată, însă tot acest efort nu este o corvoadă ci o bucurie. Una este să faci ceea ce te pasionează, ceea ce iubești, să explorezi ceea ce simți să explorezi în această viață, alta este să urmărești o fișă a postului care dezumanizează mai mult decât respectă geniul omului.

Beția puterii ne-a dus într-o situație în care doar o mică parte dintre oameni pot face asta, restul se luptă pentru supraviețuire, trăindu-și zilele chinuindu-se să fie cine nu sunt, lăsând geniul nativ să se prăfuiască și refulând din când în când cerând proverbialul “cap al lui Moțoc” să cadă.

5. Transmutarea dominanței și a mândriei

Dacă te întrebi care este soluția, aici fiecare își găsește calea. Este esențială conștiența și asumarea bagajului cu care am venit și pe care l-am preluat în această viață. Unii oameni, mai temerari, vor ieși din sistem pe cât pot, pentru a experimenta viața astfel, alții vor lucra dinăuntrul sistemului pentru a îl adapta nevoilor celor pe care sistemul ar trebui să îi servească.

Totuși, cea mai simplă modalitate pentru a transmuta beția puterii este a ne găsi tribul. Pentru asta, este esențial să ne putem gestiona mândria care vrea să iasă mereu în față și să câștige și dorința de a domina pentru a nu fi dominați. Pentru a ajunge acolo, Secvența Venus ne arată calea și ne arată și provocările prin care trecem. De fiecare dată când oamenii se alătură unei inițiative, apar provocările din Venus, indiferent de intențiile lor. Când provocările sunt trecut, acolo pare, treptat, Darul Sinergiei și fluxul devine casa lor.

Dacă dorești să transmuți Umbra cheii 45, Dominanța, îți recomand să observi inutilitatea jocurilor de putere pe care le joci. Observă dacă jocurile de putere sunt un fel de “fast food” pentru ființa ta, neprimind nutrienții necesari pentru nevoile tale. Totodată, îți recomand să nu fugi de această umbră, Sinergia are nevoie de Dominanță pentru a exista.

Am putea interpreta că Sinergia apare atunci când energia Dominanței nu mai are o altă menire decât a fi în serviciul nostru și al Întregului.

Când mintea noastră a epuizat toate strategiile de „coping” (a face față) emoțional și observă că toate încercările de a rezolva ecuația împlinirii au eșuat, mai rămâne varianta de a capitula în fața Întregului. Unii oameni fac acest salt în necunoscut și de acolo renasc în aceeași viață, alții din cauza Mândriei (Umbra cheii 26) refuză să facă asta, rămânând cumva în expectativă, poate, poate, vor descoperi o strategie mai bună prin care Dominanța (Umbra cheii 45) să îi ducă spre împlinire.

Dacă te întrebi cu poți transmuta Umbra cheii 26, Mândria, aici totul ține de modul în care te aperi de exterior. Cheia 26 este menită să apere organismul de intruși nedoriți și am putea spune că geniul nostru nativ ne apără, în mod natural, de cei care nu sunt încă pregătiți pentru a fi în tribul nostru. Umbra Mândriei poate fi folosită exclusiv mental, prin trasarea și executarea unor strategii de apărare, care de cele mai multe ori ne vor lăsa fără susținerea necesară ori Mândria poate fi folosită pentru a împuternici manifestarea geniului nostru.

Mândria care împuternicește geniul nostru dar și al celorlalți nu ne împinge să ieșim în față ci ne menține în solul nostru potrivit, acolo unde suntem hrăniți, susținuți și unde există sustenabilitate.

Din păcate, când societatea este în dezechilibru extrem, mândria este folosită ca o armă pentru a obține resursele pe care le considerăm necesare. Observăm umbra mândriei peste tot, o observăm la politicieni, la profesori, la avocați, la judecători, la doctori, în relații. Încercăm să ne dominăm reciproc și astfel desconsiderăm nevoile celorlalți și nevoile noastre autentice.

Am uitat să ne conectăm unii cu ceilalți, ne-am “zdrăngănit” atât de mult încât avem multiple răni și traume care ne opresc din a cere ori a oferi susținere. Nevoile noastre de bază nu mai pot fi îndeplinite pentru că suntem prea ocupați să alergăm după iluzii, după idealuri care n-au nicio bază în realitate, nu sunt în acord cu nevoile corpului nostru. E până la urmă normal, având în vedere că, în cele mai multe cazuri, cei care ne-au crescut și ne-au educat, habar n-aveau care era rolul lor în trib, ba cum să mai știe și care era al nostru.

Observ cum oamenii își doresc în continuare să facă copii fără a înțelege ce rol vor avea acei copii în tribul lor. Societatea ne cere copii pentru a menține sistemul în viață însă oare acest sistem mai este în viață sau a murit de mult? Eu, unul, observ cum sistemul nu stimulează viața ci moartea, este un fel de Zombie care ne cere creierele pentru a se hrăni cu ele și noi îl tot hrănim.

De aceea a ne găsi tribul și a rămâne în el este una dintre provocările imense ale civilizației noastre care este foarte aproape de prăpastie. Avem nevoie de atingerea tribului, de resursele tribului, de susținerea pe care o regăsim acolo. Sinergia (Darul cheii 45) este menită să funcționeze în grup, să ne conecteze geniile prin darul Șireteniei (Darul cheii 26).

Viața este șireată, ne tot împinge să fim împreună, să ne susținem împreună și noi refuzăm, refuzăm pentru că suntem niște copii traumatizați care în loc să primească susținere în primii 21 de ani de viață, am primit presiune, rușine, frică, respingere și lipsă de umanitate.

Încă ceva mai doresc să îți transmit, cheia 45 face parte din inelul prosperității, alături de cheia 16. Dacă ai citit contemplarea pe care am scris-o recent despre cheia 16, probabil îți aduci aminte că era vorba despre entuziasmul susținut de viață. Iată cum povestea se conturează, când suntem cu adevărat împreună, când ne ascultăm nevoile, când ne susținem reciproc, entuziasmul este starea noastră de a fi. Prosperitatea nu este despre bani, este despre susținere și susținerea presupune a fi în flux, a oferi și a primi.

Nu plecăm cu nimic material din viața aceasta însă plecăm cu calitatea vieții și a morții noastre. Ambele sunt foarte importante și doar împreună putem descoperi misterele lor. Izolați, singuri, în competiție pentru supraviețuire cu ceilalți, doar pierdem timp, amânăm momentul în care stăm noi cu noi și ne punem întrebarea: „Care e rostul meu aici?”

CURAJ ÎN A ÎȚI GĂSI FLUXUL ȘI SUSȚINEREA CARE VINE ÎN FLUX ȘI PE CARE O OFERI TOT ÎN FLUX!

P.S. Sâmbăta următoare (19 iunie 2021) la ora 10:00 voi vorbi despre Gelozie, Posesivitate și Invidie prin lentila Iubirii. Dacă dorești mai multe detalii despre eveniment, le poți găsi aici: https://www.facebook.com/events/4121944757861376 .

Dacă dorești să te înscrii direct, o poți face aici: https://forms.gle/uaV9MjdQRJVBonAa7 . Evenimentul este pe bază de donație recomandată (100 lei) însă nu voi condiționa accesul celor care nu își permit să plătească acești bani. Motivul pentru care donația recomandată există este pentru că în darul sinergiei oferim și în același timp primim, astfel susținem, la un anumit nivel, echilibrul.

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână