Articol scris în septembrie 2021 cu ocazia tranzitului cheilor 47 (Soare) și 22 (Pământ).
Această contemplare este despre cât de eficient funcționează corpul pe care îl locuim și dacă lăsăm ostilitatea pe care o simțim față de alți oameni să ne blocheze procesul.
CHEIA 47
Siddihi / Esență: Transfigurare
Darul: Transmutare
Umbra: Opresiune / Suferință
CHEIA 22
Siddhi / Esență: Grație
Darul: Bunăvoință
Umbra: Dezonoare / Ostilitate
Cuprinsul articolului de astăzi:
- Transfigurarea, singura cale?
- Mediul propice pentru transformare
- Suntem aruncați în mijlocul unor războaie / povești care țin de mii de ani
- Cum renunți la o poveste?
- Transmutarea Opresiunii și Ostilității
1. Transfigurarea, singura cale?
Siddhi-ul cheii 47 este Transfigurarea și acest Siddhi ne arată câmpul care ni se deschide atunci când mecanismul alchimic interior funcționează. Cheia 47 ne vorbește despre alchimie, despre karmă și transformarea ei. Fiecare om se transformă, fiecare emană în exterior ființa sa, despre asta vorbește Transfigurarea, despre modul în care gestionăm constanta denumită schimbare. Unii oameni ar vrea să distrugă ceea ce urăsc, pentru că suferă, însă nimic nu se distruge ci doar se transformă, când înțelegem profund acest lucru, ne putem începe lucrarea în această viață.
Grația (Siddhi-ul cheii 22) susține lucrarea noastră, viața nu este prezentă pentru a ne distruge, nici nu are cum ci suntem în plin proces de transformare tot timpul. În realitatea în care trăim, fiecare om este transformat de ceea ce trăiește, unii alegând calea către Grație, alții alegând calea către o autodistrugere care oricum nu este posibilă. Am putea spune că toate căile duc către Grație, unele fiind căi mai scurte, altele mai lungi.
Transfigurarea (Siddhi-ul cheii 47) este un Siddhi asociat cu sfinții însă este accesibilă oricui. Atât timp cât avem o percepție sănătoasă asupra karmei și a suferinței, drumul către Transfigurare este deschisă. Fiecare om, când se naște, preia din karma neamului în care s-a născut, a culturii, a colectivității și astfel omul este pus să joace un rol într-o poveste.
Când omul a avut exemple benefice în copilărie și în tinerețe, își acceptă rolul cu asumare și responsabilitate. Când nu a avut aceste exemple benefice, va respinge rolul, pentru că nu știe cum să îl joace, nimeni nu i-a arătat cum. De aceea sunt mulți, foarte mulți oameni care sunt furioși, triști, supărați pe viață pentru că nu înțeleg ce au de făcut.
Totuși, ne transformăm, indiferent dacă ne asumăm sau nu rolul. Siddhi-ul Transfigurării ne arată că dacă tot ne transformăm, să o facem într-un mod care să ne purifice, să ne curețe, să ne stabilizeze, să ne echilibreze. De aceea, rolul exteriorului este esențial în procesul transformării noastre. De aceea avem nevoie unii de ceilalți, avem nevoie de un mediu propice pentru ca transformarea să se întâmple.
2. Mediul propice pentru transformare
Mediul propice pentru transformare nu este unul și același pentru toți. Depinde foarte mult de cât de deschiși suntem față de viață, depinde dacă ne putem simți vulnerabili și slabi în fața vieții și să fie OK pentru noi asta. Mediul propice pentru transformare poate fi unul frumos, poate fi asociat Raiului pe Pământ, pentru cei care sunt deschiși, vulnerabili ori mediul propice pentru transformare poate fi plin de toxicitate și stări joase, pentru cei care se închid în fața vieții și astfel singuri își creează iadul ori se îndreaptă către cel mai apropiat.
Tu ai observat ce fac mulți oameni atunci când în viața lor se întâmplă ceva ce ei percep ca fiind pozitiv? Ai observat cum atunci când unii oameni intră într-o relație cu o persoană de care s-au îndrăgostit, că se lasă pe ei deoparte și se pierd acolo? La fel și când vine perioada concediilor, ai observat cum oamenii își lasă propriul proces deoparte și se aruncă cu speranțe în brațele concediului, sperând că astfel vor simți măcar un moment de liniște, de pace, de bucurie?
Aș putea continua cu exemplele, sunt multe, ideea de bază este că avem tendința să folosim ca un drog ori medicament tranchilizant ceea ce primim de la viață. Suntem atât de copleșiți de viața noastră încât orice chestie pozitivă pe care o primim de la viață, o folosim pentru a ne depresuriza, a ne liniști furia, tristețea, suferința.
Problema imensă, pe care mulți oameni nu o percep, este că furia, tristețea, suferința pot fi liniștite doar temporar, dacă acestea nu sunt asumate și gestionate, se întorc și când se întorc, dacă nu suntem pregătiți, e vai și amar. Am picat de multe ori în această capcană și recunosc că încă mai pic, doar că mult mai rar ca înainte și amuzant este că observ când asta se întâmplă și observ neputința pe care o resimt în acel moment.
Astfel, ceea ce fac este să îmi asum ceea ce fac, să cer blândețe de la viață și să trec apoi conștient prin efecte. Dacă tot mă păcălesc, măcar să mă păcălesc conștient. Procedând astfel, am observat cum apare darul cheii 47, darul Transmutării. Nu e întâmplător, având în vedere că darul cheii 22, partenerul de programare al cheii 47 este Bunăvoința. Când manifest Bunăvoință față de mine, față de propria imperfecțiune, funcționez mult mai bine decât atunci când îmi impun să ating standarde nerealiste și mă tratez cu Opresiune (Umbra cheii 47) și Ostilitate / Dezonoare (Umbra cheii 22).
Mediul propice pentru transformare îl găsim în fiecare moment, contează dacă observăm asta și dacă îi folosim potențialul. Dacă tot ești în anumite povești, folosește poveștile respective pentru a te întări, pentru a te transforma, manifestând Bunăvoință (Darul cheii 22) față de tine, având grijă de tine și de nevoile tale și față de ceilalți.
3. Suntem aruncați în mijlocul unor războaie / povești care țin de mii de ani
Cheia 47 este o cheie colectivă experențială și este despre experiență și ceea ce rămâne după experiență. Ai observat cum atunci când înveți o informație, o vei uita foarte repede? Dacă, însă, ai integrat acea informație, dacă o simți în fiecare celulă, ai observat că indiferent dacă mental ai uitat-o, corpul îți aduce aminte?
Problema umanității este că, la nivel social, nu am realizat că dacă nu am încheiat poveștile ci am încercat să le facem să dispară, să le exterminăm, acestea revin de fiecare dată. Tot ceea ce nu am integrat individual și apoi colectiv, revine către noi și ne chinuie (Umbra cheii 47 – Opresiunea). Nu suntem niciun moment în vacanță, de aceea este atât de important ca munca noastră, relațiile noastre să nu fie separate de procesul nostru.
Momentul în care am creat această separare, ne îndreptăm către suferință / opresiune (Umbra cheii 47). Viața noastră nu poate fi compartimentalizată, așa cum unii oameni cred, suntem tot timpul în proces de Transmutare (Darul cheii 47) și dacă nu dăm curs transformării, ceea ce trebuie transmutat și nu este, ajunge să ne roadă pe interior.
Acasă, pe stradă, la muncă, cu prietenii, peste tot joci roluri în diverse povești. Ai ajuns în aceste povești datorită / din cauza moștenirii karmice pe care ai primit-o și a modului în care ai fost învățat/ă de mic/ă să o gestionezi. Cum celor mai mulți oameni le-a fost dată această moștenire toxică, fără a li se spune ce să facă cu ea, a dus la o societate de oameni confuzi, neîncrezători în puterea și geniul lor, plini de îndoială, închiși.
Cei de dinaintea noastră, dacă nu au fost conștienți de ceea ce au trăit, au lăsat garantat moștenire karma familiei / neamului din care ne tragem. Într-adevăr, ne-au lăsat și partea transmutată deja, de aceea avem anumite abilități care ne vin mult mai ușor, pentru că am avut exemple în copilărie și astfel am înțeles ce avem de făcut pentru a le accesa. Totuși, de multe ori, karma apasă greu pe umerii oamenilor și atunci când nu înțeleg că până nu integrează povestea, poate chiar renunțând la ea, opresiunea, ostilitatea nu se încheie.
Este în puterea noastră să transmutăm, să integrăm ce avem de integrat pentru a încheia poveștile karmice ale neamului și astfel ajungem să „punem umărul” la încheierea poveștilor culturale și transculturale. Avem deja uneltele necesare în ADN-ul nostru pentru a face asta. De aceea e atât de important să ne cultivăm conștiența și să introducem în viața noastră contemplarea, vulnerabilitatea și bucuria de a experimenta viața.
Nu este neapărat ușor pentru umanitate, am fost învățați să ne chinuim de mici, să ne cultivăm dictatura minții, să nu ne ascultăm pe noi ci de o figură autoritară. Toate acestea vin ca efecte ale poveștilor care tot s-au jucat de mii de ani și este de datoria noastră să le punem punct. Când o poveste este încheiată, ne-am mai eliberat de o greutate, de o povară, de un chin (Umbra cheii 47 – Opresiunea) și astfel accesăm din ce în ce mai constant Bunăvoința (Darul cheii 22) față de noi și față de mediul înconjurător.
Când suntem apăsați de greutăți, manifestăm Ostilitate (Umbra cheii 22) față de noi, față de ceilalți și față de mediul înconjurător. Dacă observăm modul în care societatea modernă fierbe în această perioadă, putem spune că avem de transmutat. Este responsabilitatea fiecăuruia dintre noi să ne facem curat în “ogradă” și apoi împreună facem curat și pe “străzile adiacente”.
4. Cum renunți la o poveste?
Renunțarea la o poveste nu se poate face exclusiv mental ci doar prin integrare. O să folosesc o analogie din sport, degeaba ne dorim mental să alergăm maratonul dacă corpul nostru nu este încă pregătit pentru asta. Integrarea presupune scrierea unei informații în ADN-ul nostru, de aici și vorba că „simțim în fiecare celulă” acea informație.
Tu ai observat cum avem tendința să ne chinuim (Umbra cheii 47) cu cele mai mărunte lucruri? Ai observat cum hainele sunt de multe ori chinuitoare, îmbrăcându-le doar pentru că “dau bine”? Ai observat cum de multe ori mâncarea sau băutura pe care le introducem în noi sunt chinuitoare pentru organism? Ai observat cum mulți oameni își iau responsabilități chinuitoare, joburi chinuitoare, parcă am fi masochiști cu toții, nu?
Mi se pare incredibil când observ oameni care doresc să trăiască bine, să se simtă bine în această experiență de viață iar alegerile lor îi duc în direcția opusă. Mi se pare incredibil când observ asta și la mine, cum mă sabotez singur prin alegerile pe care le fac. Totuși, nu ne putem purta ostil față de noi, asta ne menține în Dezonoare (Umbra cheii 22), ne menține în chin, chinul doar schimbându-și fața.
Ai observat cât de supărați sunt oamenii pe ei că viața lor nu merge cum ar dori? Aș putea spune, din propria experiență, cel mai probabil există o relație de dependență între om și acea supărare care produce Opresiune (Umbra cheii 47). Suntem dependenți de poveștile noastre, care în realitate nu sunt ale noastre. Orice poveste de trădare, spre exemplu, s-a mai jucat de milioane de ori până acum și încă se mai joacă.
Poveștile de tip dramă sunt ca niște piese de teatru care atrag în continuare public. Dacă suntem în public, minunat, ne putem bucura de piesă, dacă însă suntem identificați cu rolul, vom trăi suferința care în realitate nici măcar nu este a noastră, este a personajului. Intrăm, arhetipal, în drama personajului și astfel îi simțim trăirea, durerea.
Ai observat cum ceea ce ne durea acum 10 ani, astăzi să nu ne mai provoace suferință?
Atunci a cui era suferința aceea? Era a noastră sau am „captat-o din câmp” pentru a juca într-o scenă în care am ajuns ca rezultat al alegerilor pe care le-am făcut până în acel moment? Cauzalitatea este clară, ne arată că orice efect are o cauză, faptul că există atât de multă suferință în lume, este un efect al unei cauze care de multe ori nici nu are legătură directă cu viața acelor oameni.
De aceea e atât de important să devenim conștienți, astfel încât să observăm în ce scene să jucăm și astfel, să alegem dacă mai are rost să le jucăm sau nu. Spre exemplu, dacă încerci să schimbi persoana iubită și observi că aceasta nu vrea, este alegerea ta dacă vei continua și astfel vei manifesta Ostilitate (Umbra cheii 22) față de aceasta și te vei chinui (Umbra cheii 47 – Opresiunea) ori vei cultiva Bunăvoința (Darul cheii 47) față de aceasta, astfel ajutându-vă pe amândoi să Transmutați (Darul cheii 47) ceea ce aveți de transmutat.
Transmutarea (Darul cheii 47) este darul care ne ajută să încheiem poveștile care ne mențin în suferință. Suferința este necesară pentru că este un semnal de alarmă că ne-am îndepărtat de noi și de Întreg. Transmutarea ne ajută să digerăm ceea ce ne-a îndepărtat de noi și de Întreg, astfel simțindu-ne din nou compleți și în putere. Când alegem să jucăm în povești care ne provoacă în mod repetat suferință, fără a ne asuma rolul pe care îl jucăm, avem ceva de „digerat” și încă nu suntem pregătiți pentru acest proces. Dacă ne lărgim orizonturile, dacă cultivăm contemplarea și conștiența, devenim pregătiți pentru Transmutare și „digestia” se produce.
Să nu uităm de Darul cheii 22, Bunăvoința. Fără Bunăvoință, Ostilitatea ne blochează Transmutarea și astfel rămânem blocați în aceleași povești. Cine spunea că nu poți merge departe cu bunăvoința?
5. Transmutarea Opresiunii și Ostilității
Cele două umbre, Opresiunea (Umbra cheii 47) și Ostilitatea (Umbra cheii 22), din păcate, stau la baza modului în care ne construim relațiile. Din când în când mai observăm momente de bună gestionare a karmei (Darul cheii 47 – Transmutarea), momente de Bunăvoință (Darul cheii 22), însă acestea sunt rare, când ele se manifestă și sunt filmate, ajung de multe ori virale pe Internet.
Am ajuns să visăm la Bunăvoință în timp ce manifestăm Ostilitate. Unele state au adoptat o politică de tipul: „mergem la război pentru a aduce pacea”, care arată fix modul în care ne-am blocat în vechile conflicte, în vechile povești și credem că pentru a le rezolva e nevoie de mai multă Opresiune și mai multă Ostilitate ca cel pe care îl considerăm adversar.
Transmutarea are nevoie de Opresiune, la fel cum Bunăvoința are nevoie de Ostilitate, nu pentru a le cultiva în continuare ci pentru a le folosi energia, pentru a le transforma. Ți s-a întâmplat vreodată să simți ură față de o persoană dragă ca apoi să simți iubire? Dacă atunci când simțeai ură, manifestai Ostilitate și Opresiune, erai încă prins într-un rol dintr-o poveste în care te-ai blocat. Ni se întâmplă des să picăm în această capcană, de aceea e atât de important să nu ne pedepsim pentru propria imperfecțiune însă să devenim conștienți de faptul că exista și o altă cale.
Pentru a transmuta Opresiunea, este esențial să observăm ce se întâmplă cu noi, în interiorul nostru, în exterior și să ne îngrijim în acel moment. Câteodată e nevoie să găsim o supapă, doar a ține în noi Opresiunea, fără a o alchimiza, ne poate face mai mult rău decât bine. De aceea, când simțim furie, spre exemplu, dacă nu știm ce să facem cu ea, mai bine o exprimăm conștient. Că reușim să o alchimizăm sau nu în timpul manifestării, asta e de observat, însă manifestarea ei conștientă ne va duce la înțelegerea ei și astfel, în timp, la Transmutarea (Darul cheii 47) ei.
Decât să ne ferim de umbră, mai bine o cunoaștem și astfel învățăm să o gestionăm, descoperind că avem abilitatea de a o alchimiza. Când mecanismul alchimic interior este funcțional, nu ne mai este atât de teamă de umbre și astfel învățăm să trăim din ce în ce mai în prezent, bucurându-ne de experiență și astfel de viață.
Transmutarea Opresiunii face ca Opresiunea să devină Transmutare. Observi paradoxul? Transmutarea (Darul cheii 47) este fix procesul alchimic necesar pentru a folosi energia umbrei pentru a atinge stări înalte, stări de conexiune, de vulnerabilitate, de comuniune cu divinul.
Orice umbră ajunge la Transmutare, pentru că orice umbră are tendința să ne chinuie până învățăm să o gestionăm. Că am dat mai devreme exemplu cu trădarea, când omul învață să gestioneze trădarea, nu îi mai este teamă că o să fie trădat și astfel nu mai are nevoie de trădare (se poate înlocui cu orice umbră).
Pentru a transmuta umbra Ostilității / Dezonoarei (Umbra cheii 22), este important să (re)învățăm să ne iubim și să ne acceptăm. Când suntem buni cu noi și atunci când simțim să ne învinovățim ori când ne simțim umiliți, trădați, abandonați, Ostilitatea chiar dacă mai este acolo, se transformă în Bunăvoință (Darul cheii 22) față de noi și treptat față de ceilalți din exterior. Chiar dacă ne vine să îi dăm în cap omului de lângă, învățăm să facem diferența între comportamentul său și geniul său. Când comportamentul este în acord cu geniul, minunat, când comportamentul este separat de geniu, atunci apar provocările.
Ai avut vreodată vreun profesor dur și ostil la școală? Ai cataloga acel om ca împlinit? Ostilitatea nu ne apropie ci ne separă și acei profesori manifestau ostilitate față de elevi, nu pentru că țineau la acei elevi ci pentru că aceasta era o modalitate prin care să își manifeste suferința. Cum să ții la cineva și să îl chinui (Umbra cheii 47 – Opresiunea), spunându-i că e pentru binele său?
Trăim într-o lume în care cei mai mulți oameni suferă și mulți dintre ei nici nu realizează asta. Suferința se poate manifesta prin apatie, prin furie, prin frică exagerată, prin standarde înalte pe care ni le impunem ori le impunem altora. Pur și simplu ne chinuim singuri și câteodată îi chinuim și pe ceilalți. Atât timp cât chinul este prezent, în orice relație, acolo vulnerabilitatea, sinceritatea și deschiderea nu sunt binevenite.
Dacă noi ca oameni am fi vulnerabili și sinceri cu adevărat unii cu ceilalți, societatea aceasta modernă s-ar dărâma instant și omul ar reveni către nevoile sale. Este mai bine că o luăm treptat, pentru că în acest mod descoperim rănile, traumele, suferința și astfel facem pace cu acestea. Din această pace, Bunăvoința apare în mod natural și Transmutarea devine un proces constant în ființa noastră.
După cum spune Richard Rudd, autorul Cheile Genelor, karma nu este individuală, este colectivă, astfel cu cât mai mulți dintre noi ne pornim cuptorul alchimic, cu atât mai repede integrăm poveștile vechi de mii de ani și astfel putem trăi cu adevărat bine în colectivitate. Societatea autosustenabilă este aproape, însă pentru a ajunge acolo în mod natural, fiecare om e important să devină un alchimist, să transmute ceea ce are de transmutat și astfel să “pună umărul” la nașterea unei noi ere pentru umanitate.
Nu prin corporații ajungem la autosustenabilitate, nu prin guverne ajungem la autosustenabilitate, nici măcar prin tehnologie nu ajungem la autosustenabilitate ci prin Transmutare (Darul cheii 47) și Bunăvoință (Darul cheii 22). Apoi descoperim cu siguranță modul în care putem colabora și ne putem guverna singuri, tehnologia fiind, în mare parte, deja aici și restul va fi descoperită în timp. În acest moment umanitatea își folosește o mare parte din resurse pentru produse și servicii care nu sunt legate de nevoile autentice ale omului, imaginează-ți ce s-ar întâmpla dacă am deveni mai eficienți.
Un corp care funcționează eficient, cu ajutorul „transmutării” bagajului de care nu mai are nevoie, duce la o societate care funcționează eficient și ținând cont de nevoile umane.
CURAJ ÎN A TRĂI O VIAȚĂ FĂRĂ CHIN, ALCHIMIZÂND RAPID CEEA CE NU TE MAI SERVEȘTE!
P.S. Dacă ceea ce ai citit este pe sufletul tău și dorești să îți cultivi Darurile, alchimizând Umbrele, te putem susține, eu și cu Ana Maria Chioc, prin programul online de 4 luni, Secvența de Activare. Este a șasea oară când, împreună cu Ana, susținem acest program și de fiecare dată a fost o experiență revelatoare pentru noi și pentru cei care s-au implicat în parcurgerea acestui program.
Programul este dedicat celor care sunt la început cu Cheile Genelor și doresc susținere pentru a lucra de la 0 cu această unealtă (Secvența de Activare fiind primul pas) și celor care lucrează de ceva timp cu cheile însă simt nevoia de inspirație și de parcurgerea într-un cadru organizat a acestei secvențe.
Programul începe în 17 septembrie 2021 și se termină în 25 ianuarie 2021. Vom explora împreună fiecare sferă și cale din Secvența de Activare și mai ales rolul liniilor. Ceea ce vom parcurge în program te poate ajuta să interpretrezi secvența noastră de activare a ta dar și a celor dragi.
Secvența de Activare este primul pas și cel mai important dintre toate, pentru că aici discutăm despre mecanismul decizional, despre provocările prin care trecem în această viață și despre ce presupune manifestarea geniului nativ ce ne duce în stabilitate. Ce vei primi:
- 8 materiale noi (diferite de cele din carte) despre fiecare cale și sferă din Secvența de Activare. Este ca și cum ai primi o carte nouă despre Secvența de Activare. Materialele vor fi oferite înaintea fiecărui webinar.
- 8 webinare în care vin cu lămuriri și exemplificări pe profilul vostru, pentru a înțelege mai ușor modul în care puteți interpreta calea sau sfera
- 4 sesiuni de sharing facilitate de Ana Maria Chioc, sesiuni în care sunteți susținuți prin a integra informația din materiale și webinare
- Acces în grupul secret de Facebook împreună cu ceilalți participanți
- Răspundem la întrebări și facem tot ceea ce putem pentru a oferi lămuriri despre cum puteți interpreta Secvența voastră de activare dar și a celor dragi.
Costul pentru toate cele 4 luni îl considerăm mai mult decât rezonabil și este de 2000 lei. Poți plăti și de pe firmă, dacă te ajută. Dacă nu poți plăti întreaga sumă, există posibilitatea de a plăti în 2 rate de 1000 lei, 4 rate de 500 lei sau 5 rate lunare de 400 lei. Pentru a te înscrie, te rugăm să completezi acest formular: https://forms.gle/TozWxqCkK4yuaxdH9 .
Pentru mai multe detalii despre program: https://redpill.ro/program-online-secventa-de-activare .