Cheile Genelor – Cheia 50 (alături de cheia 3)

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Articol scris în octombrie 2021 cu ocazia tranzitului cheilor 50 (Soare) și 3 (Pământ).

Acest articol te invită să contempli liniștea care se așează după furtună, modul în care Totul se autoorganizează și Nimic nu întâmplător și lăsat în urmă.

CHEIA 50
Siddhi / Esență: Armonie
Darul: Echilibru
Umbra: Corupție

CHEIA 3
Siddihi / Esență: Inocență
Darul: Inovare
Umbra: Haos

Cuprinsul articolului de astăzi:

  1. Armonia, calea către esență
  2. Echilibrul resimțit temporar
  3. Inamicul care nu ne lasă să trăim bine
  4. Rolurile pe care le jucăm
  5. Transmutarea Corupției și Haosului

1. Armonia, calea către esență

Siddhi-ul cheii 50 este Armonia, Siddhi-ul care dizolvă ego-ul. Dacă ne identificăm puternic cu ego-ul construt, mecanismul nostru defensiv menit să ne țină în viață, este foarte greu, poate chiar spre imposibil să simțim Armonia în viața noastră. Ca orice Siddhi și acesta este paradoxal, pentru a simți armonia este necesar să nu mai fim în timp ce suntem.

Oamenii au căutat scurtături către aceste Siddhi-uri, considerând că astfel le vor atinge și chinul lor emoțional se va opri. Nu există scurtături către Siddhi-uri, nici măcar moartea nu este o scurtătură, atât timp cât nu suntem în unitate cu acestea, este posibil să fim reîncarnați sub o altă formă. Cât timp refuzăm să ne întoarcem la sursă, către Siddhi-uri, foarte probabil vom călători până le întrupăm.

Ai observat la tine cum refuzi să fii vulnerabil/ă, cum refuzi să simți iubirea din cauza unei răni, din cauza unei traume? Ai observat că ai momente în care ai dori să te deschizi însă observi că ești închis/ă? Propria noastră închidere ne arată locul unde este necesar să ne îngrijim, să învățăm să ne deschidem din nou inima. Cheia 50 este o cheie tribală legată de nevoi și ne invită să ținem cont de nevoile noastre dar și de a celor din jur. Armonia (Siddhi-ul cheii 50) este atinsă atunci când nevoile nici nu mai contează pentru că acestea sunt îndeplinite în mod organic, totul fiind într-un flux greu de conceput pentru ego-ul nostru.

Este posibil ca în jurul nostru să fie război, să fie haos, să fie tragedii de nedescris, dacă ne-am conectat la Armonie (Siddhi-ul cheii 50), exteriorul nu mai contează. Cum nu mai există separare în Armonie, putem înțelege rostul a ceea ce se întâmplă în jurul nostru, să realizăm rolurile care se joacă și motivul pentru care acestea sunt puse în scenă.

Indiferent de cât de puternic este ego-ul nostru, suntem în Inocență (Siddhi-ul cheii 3, partenerul de programare a cheii 50) cu toții. Ne jucăm rolul în creație, fie că vrem, fie că nu vrem. Chiar dacă suntem anomalia, mutația, agenții schimbării, poate chiar personajul negativ în poveste, tot ne jucăm rolul. Armonia ne cuprinde pe toți.

Cu ajutorul Inocenței și Armoniei (Siddhi-urile cheilor 3 și 50), ne regăsim esența, am putea spune că ne găsim, în mod metaforic, identitatea cosmică. Cultivând conștiența, cultivând ieșirea treptată, nu bruscă, din identificarea cu ego-ul, cu mecanismul nostru construit, la un moment dat, tot ce va rămâne este cine suntem cu adevărat. Am putea spune că acesta este procesul prin care ajungem treptat către Iluminare, către dizolvarea suferinței și intrarea în Armonie.

2. Echilibrul resimțit temporar

Ți s-a întâmplat vreodată să primești de la viață ceea ce îți doreai, poate relația ideală, jobul ideal, prietenii pe care ți-i doreai și în scurt timp, idealul să se fi destrămat în fața ta. Poate relația pe care o considerai ideală s-a destrămat rapid ori dacă era vorba de job, să se fi schimbat ceva acolo, schimbare care ți-a schimbat și experiența în mai “rău”, dacă era vorba de prieteni, poate viața i-a disipat în mai multe direcții și grupul s-a destrămat.

Mulți dintre noi avem în trecut momente de echilibru resimțit și poate tânjim în continuare după acele momente. Unii dintre noi poate chiar s-au blocat acolo, considerând că nimic mai bun nu poate fi trăit. Viața pare prea scurtă și plină de schimbări nedorite, atunci când ne atașăm de experiențe pe care deja le-am trăit.

Este foarte probabil ca motivul pentru care acele momente nu au continuat, este pentru că aveam ceva de integrat pentru a le putea susține. Parcă viața ne-a oferit un trailer, ca acelea folosite pentru filme, un fel de uite ce poți avea în viața ta în viitor ca regulă, nu ca excepție. Echilibrul (Darul cheii 50) este un Dar în spectrul conștiinței umane și după cum știm, Darurile sunt rezultatul organic al modului în care gestionăm umbrele. Când suntem copleșiți de umbre, darurile nu pot fi accesate în acel moment.

Echilibrul (Darul cheii 50), oricât de mult am dori să fie constant în viața noastră, fără o practică alchimică internă consistentă, va veni și va pleca la fel cum a venit. Această practică pornește de la modul în care percepem umbrele, în acest caz umbra Corupției (Umbra cheii 50). Dacă respingem această umbră ori ne cufundăm în ea, echilibrul va fi doar excepția acea după care vom tânji o viață întreagă.

Corupția (Darul cheii 50), la fel ca oricare altă umbră, poate fi alchimizată prin acceptarea faptului că există și apoi prin observare. Când înțelegem profund această umbră, putem lucra cu adevărat cu ea, fără a pica în capcana ei. Asemăn acest proces cu a învăța să cântăm la un instrument muzical, dacă studiem suficient instrumentul și exersăm suficient de mult, la un moment dat vom fi capabili să improvizăm, să devenim unul/una cu acesta și astfel să creăm. Fără studiu și fără experiență, oricât de mult ne-am dori să cântăm la acel instrument, avem șanse mici de reușită.

La fel și cu Corupția, dacă nu o observăm, dacă nu o simțim în interiorul nostru, nu vom știi ce să facem cu ea. Corupția, la fel ca celelalte umbre, reprezintă modul în care corpul nostru traduce o frecvență joasă care ne tranzitează. Pentru a ajunge la Echilibru, este important să facem pace cu Corupția, fără a ne identifica cu ea. Simțind suficient de mult această umbră, echilibrul vine în mod natural și astfel începem să îl simțim din ce în ce mai constant, devenind mai mult o regulă decât o excepție în viața noastră.

3. Inamicul care nu ne lasă să trăim bine

O să spun ceva ce s-ar putea să deranjeze, Corupția (Umbra cheii 50) este la fel de importantă ca Echilibrul (Darul cheii 50). Echilibrul nu poate fi forțat, pentru că echilibrul forțat reprezintă blocajul în corupție. Dacă nu înțelegem că atunci când alegem o extremă, alunecăm fără să realizăm în cealaltă, vom pica în această capcană de multe ori, rezultând confuzie, suferință, dezamăgire.

Ai observat cum atunci când, într-un domeniu, se face o campanie împotriva corupției, în timp rezultă și mai multă corupție în acel domeniu? În România se tot fac campanii împotriva corupției, s-a încercat în fotbal, s-a încercat în politică, ambele campanii ducând la dezechilibre, poate chiar mai mari ca înainte. Corupția (Umbra cheii 50) nu poate fi înlăturată, aceasta nefiind legată de ceva din exteriorul nostru ci de frica din interior.

Totul pornește din frică, dacă învățăm în această viață să o gestionăm, adică să o simțim fără a ne identifica cu ea, frica devine benefică, un fel de semnal de alarmă care ne anunță că ceva nu este în regulă. Corupția (Umbra cheii 50) apare atunci când ne este teamă că noi și cei dragi suntem în pericol și astfel e nevoie de un program mental care să ne protejeze. Acel program devine sursa siguranței noastre și a familiei noastre și astfel vom avea tendința să îl apărăm cu îndârjire.

De aici până la război (Umbra cheii 3 – Haosul) cu toți cei care nu rulează acest program, este cale scurtă. Acest război devine modalitatea principală prin care fugim de ceea ce simțim în interior. Războiul devine scuza noastră principală pentru care nu ne permitem să trăim în echilibru. Credem că până acel inamic din exterior nu este eliminat, nu putem avea liniște. Chiar dacă eliminăm inamicul, nu înseamnă că am rezolvat și problema, problema fiind faptul că nu dorim să percepem ceea ce se întâmplă în interiorul nostru.

Astfel, următorul pas este să găsim un nou inamic, apoi un alt inamic, până când, poate, la un moment dat vom obosi ori dezamăgirea ori suferința va fi atât de mare încât tot ceea ce vom putea să facem este să capitulăm. Această capitulare, dacă este însoțită de întoarcerea către interior, va declanșa procesul care ne va elibera treptat de dependența de inamicul perceput din exterior.

Când nu mai avem nevoie de inamici, începem să observăm că există oameni cu care putem colabora pentru a crea, începem să îi percepem pe ceilalți nu ca pe niște camarazi care ne ajută să ducem lupta mai departe ci ca pe niște purtători de geniu, diferit de al nostru, oameni pe care să îi onorăm, să îi respectăm și cu care să colaborăm.

Războiul dus în exterior, atunci când haosul (Umbra cheii 3) nu poate fi conținut în interior, duce către uniformizare, doar soldații au un singur scop, acela de a cuceri inamicul. Echilibrul (Darul cheii 50) care se naște din conținerea Haosului (Umbra cheii 3), duce la Inovare (Darul cheii 3), duce la joacă productivă, joacă ce naște, de cele mai multe ori „accidental”, noi invenții, noi modalități prin care să ne îmbunătățim viața.

4. Rolurile pe care le jucăm

Fiecare dintre noi joacă un rol în această existență, în creație, unii jucăm roluri considerate pozitive, alții roluri considerate negative. Cum nu există separare între acestea, ambele sunt foarte importante. Primim în experiența noastră de viață personaje negative cu un scop, altfel acestea nu ar fi rezonat cu noi și nici noi cu acestea. Tot la fel primim și personaje pozitive, prin rezonanță.

În realitate, nu există personaje negative ori pozitive, aceasta este doar o judecată, o opinie, o percepție. Fiecare personaj are un mesaj de transmis, când am înțeles acel mesaj, personajul presupus negativ nu mai are de ce să stea pe lângă noi decât dacă alege să evolueze iar personajul presupus pozitiv poate rămâne lângă noi pentru că se simte bine în compania noastră.

Rolurile nu sunt fixe, doar programul care s-a născut din Corupție (Umbra cheii 50) ne poate dicta asta. Rolurile se pot schimba, viața este totuși o schimbare continuă. Când, însă, avem o rană, avem o traumă puternică, ne va fi foarte greu să credem altceva decât ceea ce programul ne dictează. Dacă un copil este traumatizat, își va crea programe prin care să se protejeze de suferință. Acestea se nasc din umbra Corupției (Umbra cheii 50) și creează Haos (Umbra cheii 3) în viața acestuia.

În acest mod, copilul pierde legătura cu Inocența (Siddhi-ul cheii 3) și Armonia (Siddhi-ul cheii 50), resimțind puternic presiunea de a se adapta unui mediu ostil, unei societăți percepute ca fiind ostilă. Ai observat cum unii adulți apreciază la un copil faptul că s-a maturizat devreme? Aceștia chiar laudă acel copil, fără să realizeze că maturizarea forțată este doar un mecanism prin care acel copil s-a adaptat mediului ostil.

Maturizarea forțată îl protejează pe copil să nu sufere și astfel îl ține departe de simțire, de echilibru (Darul cheii 50). Ai observat cum copiii care se maturizează prea devreme parcă și-au pierdut creativitatea, fiind foarte buni în a urma niște trasee prestabilite, având greutăți mari în a improviza și a se adapta? Darul cheii 3, partenerul de programare a cheii 50, este Inovarea, acest dar cerând experimentare, cerând rebeliune sănătoasă, cerând ieșirea din zona de pseudoconfort, cerând sălbăticie integrată, cerând joacă.

Maturizarea vine atunci când rolul de copil este integrat. Provocarea din societatea noastră este că cei mai mulți copii încă joacă rolul de copil, încă nu l-au integrat din cauza rănilor și traumelor suferite. Astfel, dezvoltarea acestora a rămas blocată la o anumită vârstă. Maturizarea forțată de care scriam mai sus este doar o poleială menită să ascundă această realitate. Un copil maturizat forțat nu este cu adevărat matur ci doar s-a adaptat cum a putut realității trăite.

Ai observat cum conducătorii noștri parcă sunt niște copii supărați și ofticați? Ai observat comportamentul distructiv al acestora, comportament care seamănă cu al unui copil supărat de cei din jurul său? Avem acești conducători pentru a ne oglindi propriul nostru comportament. Același fenomen se întâmplă și la multe locuri de muncă, inclusiv în școli și în spitale. Indiferent de funcția pe care o are omul, dacă nu a integrat rolul de copil, nu a accesat maturitatea.

Nu de puține ori, diplomele sunt folosite pentru a ascunde suferința, a ascunde Corupția (Umbra cheii 50) de care s-a atașat, a ascunde Haosul (Umbra cheii 3) pe care îl resimte la nivel profund. Un om care își cultivă geniul nu are nevoie de diplome, are nevoie de ghidare, de experiență și câteodată de informație.

A ne baza că un om cu diplomă este și matur, doar pentru că i-a fost oferită o diplomă, ne arată și atașamentul nostru față de roluri și incapacitatea de a ne detașa de ele. Astfel, nu ne putem recunoaște geniul și nu putem recunoaște geniul altora. Avem nevoie ca o patalama din exterior să ne liniștească și fix asta ne duce către dezamăgire. Când observăm că cei care aveau rolul să ne protejeze ori să ne susțină sănătatea, nu fac asta ci își urmează propriile interese provenite din atașamentul lor față de programele Corupte (Umbra cheii 50), apare Haosul (Umbra cheii 3), reperele pe care ne bazam atât de mult fiind evaporate.

Când ne luăm reperele fără a ne conecta la geniul nostru și al altora, parcă cerem vieții „să ne-o luăm pe coajă”, să suferim. Ai observat că atunci când intrăm într-o relație cu cineva, dacă nu suntem cu adevărat prezenți în acea relație ci ne bazăm pe rolul pe care ar trebui să îl joace celălalt, vom suferi? Rolurile nu pot fi date de hârtii, acestea pot fi înscrise acolo dar asta nu înseamnă că așa se vor și juca. Rolurile se construiesc din dinamică, din aportul fiecăruia.

Într-o relație de orice fel, fiecare participant are aportul său. Când înțelegem asta, chiar dacă unii oameni vor avea tendința să ne dezamăgească, vom avea luciditatea să înțelegem ce se întâmplă cu adevărat acolo, să aducem lumină în Haos (Umbra cheii 3) și să deslușim programul corupt (Umbra cheii 50) care ne-a dus către inconștiență.

Când lucrurile nu merg cum ne-am așteptat și suferim din cauza asta, acolo este un program Corupt (Umbra cheii 50) care d-abia așteaptă să declanșeze Haosul (Umbra cheii 3). Mecanismul defensiv dorește să își dovedească utilitatea, să ne arate că exteriorul este ostil, precum l-am perceput în copilărie, astfel d-abia așteaptă să ruleze programul corupt.

Mecanismul nostru defensiv menit să ne protejeze de suferință d-abia așteaptă să ne bage în suferință. Asta se întâmplă când ne bazăm pe programele care rulează pe fundal și nu le împrospătăm, nu le evaluăm. Chiar dacă așa considerăm că ne va fi bine, nu are cum să ne fie, rezultatul fiind deja programat din copilărie: exteriorul este ostil și ne duce în suferință.

5. Transmutarea Corupției și Haosului

Vrei să ieși din acest joc al mecanismului tău defensiv? Atunci va fi important să aduci în viața ta introspecția, contemplarea, blândețea. Nu te poți lua la trântă cu mecanismul tău defensiv, acesta face parte din tine și te-a ajutat să treci peste momente grele. Că acum nu îți mai este util, aceasta este informația valoroasă pe care merită să o contempli.

Dacă vrei să transmuți umbra cheii 50, Corupția, îți recomand să începi prin a onora aportul programelor / condiționărilor, acestea te-au ajutat să ajungi ca în acest moment să citești aceste rânduri. Corupția (Umbra cheii 50) este necesară atunci când nu putem accesa Echilibrul (Darul cheii 3). Procesul de vindecare presupune a corupe corupția deja existentă cu luciditate, cu echidistanță, cu acceptare. Observi cum corupția (Umbra cheii 50) este necesară pentru a naște darul Echilibrului (Darul cheii 50)?

Echilibrul (Darul cheii 50) vine în mod natural atunci când nu mai avem nevoie de extreme ci le putem conține. Astfel, accesăm extremele atunci când este nevoie însă nu rămânem blocați acolo, revenim înapoi către centrul ființei noastre. Când putem reveni înapoi în centru, atunci putem spune că ne-am maturizat cu adevărat, astfel ne permitem să experimentăm viața, părăsindu-ne centrul, ca apoi să revenim înapoi pentru a descoperi utilitatea acelei experiențe.

Cheia 50 nu este o cheie individuală ci una tribală, este legată de modul în care interacționăm în familie, în comunitate. Astfel, putem spune că echilibrul aduce echilibru în mediul nostru la fel cum corupția aduce corupție în mediu. Ceea ce semănăm, aia culegem, de aceea rolurile despre care am scris mai sus este important să le percepem nu de la nivel personal, individual ci de la nivel de grup, observând că sunt necesare pentru a distruge programele / condiționările de care ne-am atașat fiecare.

Dacă luăm personal ceea ce ni se întâmplă, ne confirmăm programele care ne aduc în suferință ori poate scriem unele noi, peste cele deja existente. Știu că nu este ușor de a nu lua personal ceva atunci când ni se întâmplă nouă, de aceea este atât de important să exersăm a nu ne mai identifica cu ceea ce gândim și ceea ce trăim. Este suficient să simțim, să observăm și să experimentăm, restul este doar condiționare care ne duce către suferință. Cu suficientă practică, ajungem ca treptat să ne identificăm din ce în ce mai puțin cu gândurile noastre, cu trăirile noastre și astfel învățăm ca treptat să ne deschidem față de esența ființei noastre.

Pentru a transmuta umbra cheii 3, Haosul, este esențial curajul de a percepe viața ca un joc. Haosul apare atunci când ne părăsim centrul și ne permitem să experimentăm viața. Haosul ne ajută enorm, fiind profesorul care ne învață să ne adaptăm. Ai observat cum puii de leu se hârjonesc atunci când sunt mici? După cum știi, acea hârjoneală este de fapt o joacă prin care își ascut simțurile, prin care învață să vâneze, învață să supraviețuiască.

Cei care percep viața cu mult prea mare seriozitate sunt cei care sunt conduși de programe corupte, sunt cei care nu se pot adapta noului ci încearcă să mențină un status quo ce nu îi mai ajută nici pe ei și nici pe cei din jur. Dacă ne uităm la societatea noastră, conducătorii încearcă să păstreze lucrurile la fel, să le conserve, fără a realiza că multe dintre acestea nu mai sunt utile societății, ba chiar creează diviziune și haos.

Cheia 3, fără joacă, cade foarte ușor pradă unei melancolii profunde, diagnosticată de multe ori eronat ca fiind depresie. Această melancolie profundă este importantă, fiind în realitate modul în care ființa noastră se echilibrează (Darul cheii 50). Doar noi, cei din societatea modernă, am descris această stare ca fiind tristețe, doar am fost obișnuiți să fim tot timpul în mișcare, în agitație, altfel suntem depășiți de ceilalți.

Astfel, când este momentul să luăm o pauză pentru a ne echilbra, nu ne permitem și astfel cultivăm agitația, neliniștea, haosul, stresul.

Când trăim viața precum un joc, fără a ne identifica cu jocul, ne permitem să ne luăm pauză pentru că ne permitem să și pierdem. Jocul are doar participanți, nu câștigători și învinși. Puii de leu învață împreună să supraviețuiască, nu contează cine câștigă și cine pierde hârjoneala. Când ne putem bucura de joc, când nu mai luăm atât de în serios jocul, Inovarea (Darul cheii 3) apare, ajungem la nivelul următor, creștem.

Fără să ne permitem să experimentăm viața, nu avem cum să creștem. Câteodată este foarte greu, Corupția (Umbra cheii 50) trăgând puternic de noi și instalând Haosul (Umbra cheii 3) în ființă, însă cu răbdare și cu blândețe, ajungem să simțim Echilibrul (Darul cheii 50) și să ne permitem să ne jucăm, poate să ne permitem din nou să ne jucăm. Câteodată ne vom simți blocați, este în regulă, cu blocarea vine la pachet și deblocarea, doar să avem răbdare și conștiență pentru a se manifesta.

Echilibrul (Darul cheii 50) presupune că atunci când trăim o stare joasă, există o stare înaltă care așteaptă să iasă la suprafață. Totodată când trăim o stare înaltă, o stare joasă așteaptă să iasă la suprafață. Pe măsură ce învățăm să gestionăm stările și cele înalte dar și cele joase, echilibrul se manifestă (Darul cheii 50) și nu vom mai vrea să ne agățăm de vreuna. Astfel viața este experimentată permițând stărilor să vină și să treacă fără ca noi să ne părăsim centrul decât dacă alegem. Și atunci când alegem, cel mai probabil o să o facem pentru a ne bucura de o experiență, să lăsăm viața să ne surprindă într-un mod blând și iubitor.

CURAJ ÎN A CULTIVA ECHILIBRUL ÎN VIAȚA TA, PERMIȚÂND STĂRILOR ÎNALTE ȘI JOASĂ SĂ FIE PARTE DIN EXPERIENȚA TA DE VIAȚĂ!

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână