Cheile Genelor – Cheia 50 (alături de cheia 3)

Picture of Orlando Daniel

Orlando Daniel

Articol scris în 2020 cu ocazia tranzitului cheilor 50 (Soare) și 3 (Pământ).

Această contemplare este despre echilibru și corupție. Cum tema corupției este actuală, mi-am propus să intru în profunzimea ei în rândurile de mai jos. Este un eseu menit să aducă lumină în comportamentul uman și în modul în care percepem corupția. Îți recomand acest articol chiar dacă habar n-ai de Cheile Genelor însă te pasionează temele corupției și echilibrului.

CHEIA 50
Siddihi / Esență: Armonie
Darul: Echilibru
Umbra: Corupție

Cheia 3
Siddhi / Esență: Inocență
Darul: Inovare
Umbra: Haos

A venit momentul să contemplăm împreună Siddhi-ul Armoniei. Oare avem cum să creăm armonie în jur? Cred că încercăm să creăm armonie în jur doar când nu o putem percepe în tot ceea ce ne înconjoară. Trăim într-un sistem bine pus la punct, armonios din fabrică, perfect, de ce am vrea să îl schimbăm?

Problema nu este la sistem ci la modul în care omul trăiește în acest sistem. În dualitate, orice are prețul său. Spre exemplu, dacă vrei să ai mulți bani și ajungi să îi ai, o să observi cum acei bani își cer prețul și te vei trezi că alții vor banii tăi. Dacă vrei o iubită cu un apetit sexual mare, o să descoperi că nu o să fii singurul pe lista ei. Nu zic că e în neregulă să ai bani sau iubit/ă cu apetit sexual mare, ci doar să realizezi prețul pe care îl plătești și dacă este în regulă cu tine, minunat, ai ajuns la echilibru (Darul cheii 50).

Echilibrul ține de gestionarea extremelor, de modul în care ajungi la valorile tale interioare. Cheia 50 este despre valori, însă care sunt valorile pe care le respectăm? Dacă acestea sunt valori construite pentru a ne feri de diversitatea care ne asigură extremele necesare ajungerii în echilibru, atunci acele valori sunt corupte (Umbra cheii 50). Orice valoare care ne blochează într-una dintre extreme, ne ține departe de echilibru. Spre exemplu, dacă o valoare pe care o respectăm este aceea de a face bine celor din jur, fix acea valoare ne poate aduce în situații în care să facem rău fără să vrem altora.

Un exemplu este cel al părinților care vor binele copilului însă nu sunt capabili să perceapă nevoile sale și astfel îl traumatizează prin reguli foarte stricte și prin introducerea virusului denumit frică.

Corupția (Umbra cheii 50) este peste tot, face parte din armonia vieții. Corupția este modalitatea prin care armonia se creează și asigură că lucrurile nu stagnează. Corupția face parte din viață, este unul dintre mecanismele evolutive care împrospătează realitatea.

Dacă analizăm natura, observăm că tot ceea ce este natural este supus corupției. Am scris o postare pe facebook zilele acestea unde dădeam exemplu unui măr care cade din copac și este imediat corupt de elementele naturii și mai ales de oxigen. În timp, acesta va fi corupt în totalitate și va dispărea, lăsând locul liber pentru a fi ocupat de viață.

Am putea spune că Umbra cheii 50, corupția, este un fel de măturător al vieții, niciodată obosit și întotdeauna pregătit de a face curățenie.

Un măr care cade din copac, și-a pierdut sursa de hrănire și astfel nu mai are vreo șansă de supraviețuire. Natura își face treaba imediat și înlătură ceea ce nu mai este susținut și hrănit prin agentul ei, corupția. Natura inovează (Darul cheii 3) tot timpul pentru a menține proaspăt (Darul cheii 1) terenul pentru viață.

Dacă intrăm mai în profunzime, descoperim că această cheie 50 formează un inel de codoni (codează aminoacidul: Acid Glutamic) împreună cu cheia 44, cheia care pune în acțiune „fractalul”, al cărui dar este Colaborarea iar Siddhi-ul / Esența este Sinarhia. Aș putea să interpretez că doar ceea ce colaborează cu viața și cu ceilalți, astfel primind susținere de la viață (prin ceilalți) și care își joacă rolul în sinarhie, îi este permis să exploreze viața cu ușurință și în curgere. Cei care nu își joacă rolul în sinarhie și se desprind de viață, primesc vizita corupției (Umbra cheii 50) care declanșează haosul (Umbra cheii 3) în viața lor.

Hai că e simplă treaba, nu?

O fi simplă însă e a naibi de delicată pentru că cei mai mulți dintre noi nu am fost susținuți pentru a fi una / unul cu viața ci pentru a fi în dislocați de aceasta alergând după iluzii care nu susțin pe nimeni (validare socială, job, avere, posesii, relații). De mici am fost educați să fim cuminți, să stăm cu mâinile la spate, să ascultăm de autoritate, să repetăm după dictare, să memorăm cuvintele altora, am fost educați să fim inconștienți și obedienți.

Societatea a creat structuri artificiale care încearcă să mimeze viața. Ce s-a întâmplat este simplu, mulți oameni care au încercat să trăiască în aceste structuri artificiale s-au trezit în postura mărului căzut din pom și astfel corupția și haosul le-au făcut o vizită. Față de mărul care nu mai are nicio șansă pentru a se reatașa de copacul care îi oferea nutrienții necesari, omul are posibilitatea să se reatașeze la sinarhie, chiar dacă a căzut.

Cum să te reatașezi la sinarhie dacă nimeni nu ți-a arătat că există?

De aici, mulți oameni, prea mulți oameni se pierd în această viață, fiind măcinați de corupție și chiar dacă rămân în viață (corpul uman fiind capabil să susțină corupția o perioadă lungă de timp), aceștia stagnează trezindu-se că în viața lor ca în Ziua Cârtiței, parcă blocați într-un cerc vicios din care nu pot ieși.

Dacă revenim la structurile sociale, cheia 50 fiind o cheie tribală, legată de societate și de structurile sale, putem observa corupția peste tot acolo unde omul se consideră deasupra vieții. Nu degeaba se plâng oamenii de politicieni și îi consideră corupți (aproape în toată lumea), doar sistemul este unul artificial. Nu oamenii sunt problema ci sistemul. Nu degeaba, oameni care tind să fie în echilibru cu viața și care intră în politică, se trezesc azvârliți de acolo rapid.

Corupția din sistem (oricare sistem) oglindește corupția celor care susțin acest sistem. Aceștia sunt căzuți din “copacul” care le oferă nutrienții și nu realizează asta. De aici avem comportamente de tip martir, revoluționar, salvator (câteodată salvatorul patriei) și multe alte comportamente dislocate. Să ne mirăm că avem în societate o incidență foarte mare a tulburărilor de personalitate? Toate acestea ne arată prezența corupției ca mecanism de reglare.

Ai stat vreodată pe lângă o persoană cu tulburare de personalitate? Eu am stat și am observat cum haosul era simptomul principal al corupției care impacta acea persoană. Pur și simplu nu mai aveam în față o persoană cu discernământ ci una care era pusă pe distrugere și câteodată auto-distrugere. Orice îi spuneam în acele momente aveau efect 0, aveam șanse mai mari să mă înțeleg cu gândacii de bucătărie și ei speriați de haosul instalat. Normal că acea persoană îmi oglindea propria mea corupție nerecunoscută și mi-a luat ceva până am realizat asta.

Îmi doresc să spăl imaginea corupției și să fim recunoscători că există. Corupția ne arată aspectele vieții în care ne-am dislocat, atât timp cât avem curajul să rămânem conștienți, nu cuprinși în totalitate de program. Ai observat cum un om cuprins de furie sau de tristețe, parcă pierde contactul cu ființa sa și astfel nu își mai poate gestiona comportamentul? Eh, fix în acele momente, dacă reușim să ne observăm fiind capabili să percepem nu numai extrema în care ne-am blocat (furia ori tristețea) ci și cealaltă extremă (calmul ori veselia), creăm echilibru în noi și apoi și în exterior.

Echilibrul, ca orice alt dar, este aici pentru a fi creat de către noi în interior (și indirect în exterior) folosind ce avem disponibil în acel moment și în interior dar și în exterior. Noi suntem responsabili pentru echilibrul nostru, de aceea este important să ne creăm în exterior condițiile necesare pentru a trăi în sinarhie unde echilibrul să fie o constantă, nu o excepție. Nu degeaba darul echilibrului (Darul cheii 50) este conectat de darul inovării (Darul cheii 3). Inovând, ajungem la echilibru. Altfel, stagnăm, așteptând ca haosul și corupția să ne măture.

Omul e o ființă socială, este construit să trăiască în comunități strânse, nu în izolare, printre străini (cum se întâmplă preponderent în marile orașe). Cred că ai observat că în acea auto-izolare omul este foarte ușor de manipulat, corupția fiind mecanismul prin care manipularea funcționează. Cei care doresc puterea și deci controlul umanității se bazează doar pe cei care sunt „căzuți din copacul vieții”, oferindu-le o sursă de pseudo-hrănire unde nutrienții nu există.

Așa ne “artificializăm”, considerând că o să ne fie mai bine, însă nu putem scăpa de mecanismele prin care viața menține armonia. O specie artificializată ori se autodistruge, ori revine în ritmul natural al vieții ori își pierde conștiența, funcționând doar conform programelor implementate ca fiind adevărul absolut (o specie unde inteligența artificială a înlocuit inteligența organică).

Asta nu înseamnă că tehnologia este rea, dacă aș spune asta aș pica în capcana extremelor. Tehnologia este o unealtă iar darul cheii 3, inovarea, gestionează avansurile tehnologice. Contează dacă acestea vin din inocența umanității (Siddhi-ul / Esența cheii 3) pentru a descoperi ceea ce este posibil ori vin ca urmare a unor planuri menite să ofere putere și resurse asupra altor oameni. Dacă tehnologia servește scopurile unora de a fi superiori altora, să fii sigur/ă că acolo haosul și corupția sunt prezente. Nu putem opri viața și mecanismele sale de auto-reglare.

Este amuzant cum unii oameni vor să curețe de corupție anumite sisteme (mai ales cel politic), acționând din propria lor corupție. Ar fi benefic să înțelegem că nu avem cum să scăpăm de corupție, este doar un semnal că sistemul nu este în acord cu ceea ce este natural și de aceea ar fi bine să construim, în timp, alt sistem. Dacă susținem același sistem corupt, ne vom plânge zeci sau sute de ani de aceeași problemă.

Dacă tot am dat exemplu sistemul politic, în acest moment politicienii nu vorbesc de autosustenabilitate și nici nu vin în față cu un plan pe termen mediu și lung pentru a ajunge acolo. Aceștia doar ne aruncă niște măsuri prin care să mai mențină sistemul care le oferă resurse materiale și senzația că au putere. Pun pariu că dacă ar veni un partid nou cu plan pentru a atinge autosustenabilitatea in 1 sau 2 generații, ar primi foarte puține voturi, doar cei care votează sunt și ei prinși în cercul vicios în care sălășluiește nevoia de a avea resurse și putere peste semeni.

Revenind la tema valorilor, doar cheia 50 este despre valori. Orice valoare care este în acord cu viața, susține creșterea organică și liberul arbitru și deci evoluția umanității este o valoare care ne va aduce echilibrul și inovarea în viața noastră. Valorile artificiale doar aduc războaie (haos) și astfel corupția vine cu „mătura” să își facă treaba.

Când onorăm armonia (Siddhi-ul / Esența cheia 50) vieții și percepem cu inocență (Siddhi-ul / Esența cheia 3) extremele, echilibrul (Darul cheii 50) ne va susține întotdeauna și va fi o unealtă care ne va susține discernământul și deci ne va menține pe calea noastră benefică.

CURAJ ÎN A PERMITE CORUPȚIEI SĂ ÎȚI ARATE CALEA CĂTRE ECHILIBRU!

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână