Cheile Genelor – Cheia 54 (alături de cheia 53)

Picture of Orlando Daniel

Orlando Daniel

Articol scris în ianuarie 2021 cu ocazia tranzitului cheilor 54 (Soare) și 53 (Pământ).

Această contemplare este despre ce facem cu lăcomia, o recunoaștem, o onorăm și apoi o transcendem ori ne dăm sfinți și negăm faptul că ea există, acțiunile noastre fiind însă venite din lăcomie. E momentul să stăm față în față cu propria noastră ipocrizie și de acolo să ne punem intenții.

CHEIA 54
Siddihi / Esență: Înălțare
Darul: Năzuință / Aspirație
Umbra: Lăcomie

CHEIA 53
Siddhi / Esență: Supraabundență
Darul: Expansiune
Umbra: Imaturitate

Cuprinsul articolului de astăzi:

  1. Înălțarea către ce?
  2. Bogăția, calea către înălțare
  3. Ne creștem copiii într-o cultură a subzistenței, oricât de mulți bani am deține!
  4. Aspirația către flux
  5. Viitorul pe care aspirațiile noastre îl creează

1. Înălțarea către ce?


Nu există om care să nu își dorească să se înalțe (Siddhi-ul cheii 54) către culmi înalte. Ce reprezintă aceste culmi înalte? Aici fiecare știe, fiecare cu aspirația lui, nu? Aș spune da însă cheia 54 nu este o cheie individuală ci una tribală, nu este despre individ ci despre comunitatea în care trăiește.

Înălțarea, ca stare siddhică, este un aspect resimțit individual datorită aspirațiilor comunității din care face parte omul. Când considerăm că fiecare este pentru el/ea, suntem doar în Umbrele Lăcomiei (Umbra cheii 54) și a Imaturității (Umbra cheii 53). O grămadă de oameni religioși (religioși doar la suprafață) aplică învățămintele pe sistemul “frate, frate dar brânza-i pe bani”, considerându-se cumva în competiție cu ceilalți, care e mai imaculat și fără de păcat dintre toți.

De aici apare judecata și multe alte umbre care ne mențin în separare. Înălțarea este un aspect comunitar, social, ține de povestea pe care am venit-o aici să o trăim. Când refuzăm povestea și considerăm că știm noi mai bine, o facem fix din umbrele pe care le-am menționat mai sus, din lăcomie și din imaturitate.

Off, nu pot scrie prea mult despre Siddhi că hop și umbrele. Cele două chei, 54 și 53 ne arată cum putem lucra cu adevărat cu acestea. În primul rând este important să le recunoaștem. Fără a le recunoaște, următorii pași sunt imposibili. După ce le-am recunoscut, următorul pas este să le poftim în casă și să le arătăm ospitalitatea noastră, invitându-le la masă. La masă, acestea ne vor spune povestea lor și astfel putem să ne dăm seama de ce au venit în viața noastră.

Umbrele nu sunt rele la fel de mult cât nu sunt bune, ele sunt aici pentru a le folosi. Înălțarea o putem simți atunci când facem artă din gestionarea umbrelor noastre. Imaginează-ți că ești pe scenă și cânți un solo de pian improvizat și treci prin diverse stări, toate venite din umbrele tale și apoi observi că tu nu mai cânți acel solo ci acel solo se cântă prin tine în rezonanță cu toată sala. Înălțarea se resimte de către toți cei care se conectează la acel moment. Ne înălțăm reciproc, deschizându-ne față de noi

2. Bogăția, calea către înălțare

Cheia 54 nu este despre bogăția materială neîmpărtășită cu ceilalți ci despre bogăția materială împărtășită. Când scriu despre bogăție materială nu mă refer doar la bani sau la posesiuni ci mă refer la tot ceea ce face parte din această lume, precum acel solo de pian menționat mai sus. Avem nevoie de prosperitate în acest plan, este imposibil să creștem ca societate fără.

Numai că adevărata prosperitate este cea care este în flux, aduce echilibrul în viața noastră, nu exces. Bogăția în exces este la fel de dăunătoare ca lipsa. De aceea există acea vorbă că banul trebuie să curgă, să se miște, pentru a ajunge la toți cei care au nevoie de acesta. Numai că ce se întâmplă la nivel mondial? Sunt niște “hoarderi”, niște acumulatori de bani pe care îi țin pentru ei sau pentru a îi da cu împrumut altora.

Să ne uităm și la firme / companii, ele angajează oameni pe care îi plătesc de cele mai multe ori prost și îi obligă să își ofere timpul pentru a atinge țintele „stakeholderilor” (celor care dețin acțiuni și/sau interese). Dacă oamenii nu ar fi presați de obținerea banilor, care par pentru ei o resursă rară și deci limitată, mulți nu ar face asta, nu s-ar înjosi în astfel de compromisuri.

Însă asta e societatea pe care am construit-o. Dacă cei care conduc țările și companiile ar fi sinceri cu noi, am descoperi că există și alte modalități prin care resursele pot fi împărțite. Însă fiind dependenți de puterea pe care le-o oferă deținerea exagerată de resurse, tac și se fac că plouă.

Și hai să îți spun ceva și mai dur, este absolut normal să avem astfel de conducători atât timp cât omul cere să se chinuie, cere să facă compromisuri, validează prin acțiunile sale lăcomia altora, fiind inconștient de propria sa lăcomie.

3. Ne creștem copiii într-o cultură a subzistenței, oricât de mulți bani am deține!

“Eu muncesc pentru copiii mei, d-aia mă chinui” spune de multe ori omul înghițit cu totul de propriile compromisuri. Însă ce viitor le oferim copiilor noștri? Oricât de mult le-am oferi, aceștia vor trăi într-un mediu ostil, unde alții nu au ce au nevoie. O parte dintre aceștia, cei care nu au ce au nevoie, devin prădători și astfel ajungem să ne educăm copiii să se ferească de alți copii. Apoi copiii devin adulți și se feresc de alți adulți.

De aici, “ciu ciu” înălțare, pentru că deja adultul își consumă exagerat de multe resurse pentru a își apăra ceea ce crede că are. E o realitate tristă în care trăiesc mulți adulți, o realitate în care trebuie să își apere puținul, puțin care pentru cei exagerat de bogați este o masă într-un restaurant scump.

Aspirația (Darul cheii 54) este un aspect tribal, aspirăm împreună ori rămânem blocați în lăcomie. Că o facem pentru copii, pentru mâță, pentru rude, pentru neam, mai bine recunoaștem, o facem pentru noi, pentru că ne considerăm buricul pământului fără de care ceilalți nu ar putea. Încercăm să le facem altora o viață mai bună, fără să realizăm că le luăm puterea și astfel le înrăutățim șederea aici.

Suntem prinși în această cultură a firimiturilor care cad de la masa bogaților și ne batem pentru ele ca niște pescăruși înfometați. Și hai să îți spun una și mai dură, chiar dacă bogații și-ar da averile și resursele s-ar împărți echitabil, tot degeaba. Oamenii au înrădăcinată această mentalitate, că resursele pot dispărea rapid și astfel ajungem, cel mai probabil, mai rău ca acum.

Soluția o regăsim în conștiență și în susținerea copiilor care vin în a fi conștienți și generoși unii cu ceilalți. Până nu învățăm cooperarea și alchimizăm această mentalitate de subzistență într-una de prosperitate socială, n-avem nicio șansă. Putem vota politicieni fără număr, tot degeaba, aceștia vor fi fix precum cei care i-au votat.

4. Aspirația către flux

Acum ceva ani, când aveam provocări financiare destul de mari și trăiam o subzistență crâncenă, bunul meu prieten Cătălin Pîrvu, unul dintre ambasadorii Cheile Genelor, mi-a spus o vorbă care a rămas cu mine și acum și cumva s-a integrat: “când o să îți dai seama că nu oamenii te plătesc ci viața te plătește, nu vei mai avea probleme cu banii”. Maestre, ai avut dreptate, așa este, resimt puternic această vorbă și acum și așa s-a întâmplat.

A durat ani de zile însă provocările financiare au dispărut și simt cum viața mă plătește, indiferent cât de mult mă îngrijorez că nu vor intra încasări suficiente. Viața mă plătește conform modului în care îmi folosesc geniul nativ și ce pot spune este că viața este generoasă. Eu sunt viață și astfel eu sunt generos. Sunt generos cu ce ofer oamenilor care vin către mine, care și ei sunt ai naibi de generoși.

Am descoperit cum generozitatea atrage generozitate și asta nu s-a întâmplat de azi pe mâine. A fi generos nu înseamnă să ofer gratis, fără a mă deschide să primesc ceva în schimb de la viață, poate nu de la persoana căreia îi ofer. Când ofer fără a mă deschide să primesc blochez fluxul, și mențin subzistența socială. Când primesc fără a mă fi deschis să ofer, nu neapărat persoanei care îmi oferă, blochez fluxul.

Fluxul este despre a primi și a oferi în aceeași măsură, este despre echilibru. Expansiunea (Darul cheii 53) sustenabilă se regăsește în echilibru. Profitul care vine în mod organic, vine din echilibru și acesta este menit pentru a fi împărtășit cu ceilalți. Spre exemplu, eu primesc bani de la tine și îmi achiziționez ce am nevoie pentru mine, astfel lăsând banii să curgă.

O parte dintre aceștia vor rămâne la noi, ca resurse de folosit pe viitor. Atât timp cât ceea ce păstrăm este în acord cu fluxul și nu este nevoie de acești bani în altă parte, ne vor susține abundența. Nu mă întreba care este suma potrivită, dacă ești în flux vei știi. Poate ai nevoie de milioane de euro pentru a face un proiect pentru comunitate în următorii ani și deci de aceea ai nevoie să acumulezi treptat, minunat. Dacă ești în acord cu fluxul, vei știi.

Dacă ai nevoie să aspiri către ceva, îți recomand să începi cu fluxul ?

5. Viitorul pe care aspirațiile noastre îl creează

E cazul să reunoaștem, suntem o rasă mult prea tânără pentru a avea așteptări prea mari de la noi. Am fi ipocriți să nu ne recunoaștem imaturitatea, asta este. Avem nevoie de timp și de experiențe pentru a ne maturiza. Imaturitatea (Umbra cheii 53) este prezentă atunci când un om dorește să crească prea repede și nesustenabil.

Ce face un astfel de om este să își blocheze ascensiunea, intrând în situații care îl vor menține în experiențe care nu i se potrivesc. După ultimul meu eșec financiar, venit fix din imaturitate, am avut nevoie de 4 ani să mă repun pe picioare și să plătesc datoriile pe care le făcusem. Am învățat enorm din acei 4 ani, nici nu știu dacă puteam fără ei însă ce e sigur e că m-am chinuit. Se poate și fără chin, atât timp cât ascultăm viața, cât ascultăm fluxul.

Propria noastră încăpățânare ne poate apropia de flux, prin a ne menține aspirația către acesta ori ne poate ține departe de flux, atunci când aspirația noastră se duce în alte direcții. Știu părinți care au strâns avere pentru copiii lor ca apoi să se trezească că acei copii nu aveau nevoie de avere ci de timp petrecut împreună.

Fluxul îți spune de ce e nevoie însă dacă nu asculți și crezi că știi mai bine, vei plăti prețul prin efectul care va veni către tine. Indiferent de karma pe care am venit aici să o “ardem”, dacă ascultăm viața, dacă ascultăm fluxul ne va fi mult mai ușor. Astfel descoperim că totul este deja pregătit pentru noi, doar Siddhi-ul cheii 53, Supraabundența are grijă de asta. Geniul nostru nativ folosește ceea ce viața ne-a oferit și ne Înălțăm (Siddhi-ul cheii 54) și simțim viitorul nostru.

Siddhi-urile sunt viitorul nostru, asta am auzit de multe ori de la Richard Rudd, autorul Cheile Genelor. Încep să simt ceea ce înainte nu prea percepeam. Pe măsură ce ne obișnuim cu Siddhi-urile, le întrupăm din ce în ce mai mult. Ne obișnuim corpurile să susțină stările înalte și astfel corpul nostru devine o casă pentru acestea. Fluxul ne ajută, dacă ne lăsăm deraiați de umbra lăcomiei și a imaturității, corpul nostru nu va primi aceste îmbunătățiri și astfel rămânem cu iluziile și cu posesiile noastre.

Măcar dacă acumulăm ceva în viața asta, să ne susțină expansiunea și năzuința către flux. Cei care au aceeași aspirație ca noi, ni se vor alătura și astfel vom colabora împreună. Pe restul îi lăsăm în ale lor, au liber arbitru și se pot bate între ei ca nebunii cât vor. Cu cât mai mulți aspirăm către echilibru, către flux, cu atât mai puțin ne vor afecta ceilalți, pentru că vor deveni din e în ce mai puțini cei care vor alege calea subzistenței.

Este suficient pentru toți, dacă reușim să colaborăm și să aspirăm împreună către ceea ce este esențial și ne hrănește cu adevărat!

CURAJ ÎN A ASPIRA CĂTRE ECHILIBRU ÎMPREUNĂ CU CEI CARE ALEG ACEEAȘI CALE CA TINE ȘI ALEG SĂ ÎȚI FIE ALĂTURI!

P.S.  Pentru cei la început de drum cu descifrarea profilului hologenetic, am o veste foarte bună. Din 26 februarie 2021, împreună cu Ana Maria Chioc, începem un nou program de 4 luni Secvența de Activare (finalizăm în 13 iulie 2021), un program introductiv pentru cei noi dar și un program de aprofundare a acestei secvențe pentru cei mai avansați. Secvența de Activare este primul pas și cel mai important dintre toate, pentru că aici discutăm despre mecanismul decizional, despre provocările prin care trecem în această viață și despre ce presupune manifestarea geniului nativ ce ne duce în stabilitate. Ce vei primi:

  • 8 materiale noi (diferite de cele din carte) despre fiecare cale și sferă din Secvența de Activare.
  • 8 webinare în care vin cu lămuriri și exemplificări pe profilul vostru, pentru a înțelege mai ușor modul în care puteți interpreta calea sau sfera
  • 4 sesiuni de sharing facilitate de Ana Maria Chioc, sesiuni în care sunteți susținuți prin a integra informația din materiale și webinare
  • Acces în grupul secret de facebook împreună cu ceilalți participanți
  • Răspundem la întrebări și facem tot ceea ce putem pentru a oferi lămuriri despre cum puteți interpreta Secvența voastră de activare dar și a celor dragi.

Costul pentru toate cele 4 luni îl considerăm mai mult decât rezonabil și am decis să îl menținem și pentru această grupă: 1500 lei. Poți plăti și de pe firmă, dacă te ajută. Dacă nu poți plăti întreaga sumă, există posibilitatea de a plăti în 3 rate de 500 lei sau 5 rate lunare de 300 lei. Pentru a te înscrie, te rugăm să completezi acest formular: https://forms.gle/TozWxqCkK4yuaxdH9 .  

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână