Articol scris în iulie 2021 cu ocazia tranzitului cheilor 56 (Soare) și 60 (Pământ).
Această contemplare ne invită să ne adresăm întrebarea dacă suntem conștienți în viața noastră, exteriorul îmbogățindu-ne viața ori dacă trăim într-o distragere continuă, exteriorul stimulându-ne să fugim de noi și în același timp de oamenii potriviți nouă.
CHEIA 56
Siddihi / Esență: Intoxicare
Darul: Îmbogățire
Umbra: Distragere
CHEIA 60
Siddhi / Esență: Dreptate / Justiția divină
Darul: Realism
Umbra: Limitare
Cuprinsul articolului de astăzi:
- Intoxicarea, fuga de Sine către Sine
- Bogăția îmbogățirii
- Traumele, cauzele distragerilor noastre
- Mulți oameni nu percep realitatea
- Transmutarea Distragerii și Limitării
1. Intoxicarea, fuga de Sine către Sine
Siddhi-ul cheii 56 este Intoxicarea, un cuvânt cu conotații negative în societatea noastră. Am asemănat intoxicarea cu consumul de substanțe care ne modifică percepția asupra realității. Totuși, acum să fim sinceri, nu am avea nevoie cu toții de o modificare a percepției noastre asupra realității? Intoxicarea, ca stare Siddhică, ne vorbește despre imersiunea totală în viață, a deveni unul/una cu viața, a lăsa viața să ne trăiască.
Fiecare dintre noi avem un traseu prestabilit în viață, traseu pe care îl regăsim în ADN-ul nostru. Destinul nostru este deja scris, contează cum alegem să îl trăim. Siddhi-ul cheii 56, Intoxicarea, ne ajută să devenim destinul, să trăim total povestea, să devenim povestea noastră. Îți reamintesc faptul că Siddhi-urile nu au legătură cu dualitatea, de aceea orice scriu despre Siddhi-uri, chiar dacă poate părea extrem, nu este.
Siddhi-urile reprezintă, pentru mine, echilibrul perfect între Umbră și Dar. Intoxicarea ca Siddhi poate fi simțit ca un echilibru, nu ca o fugă într-una dintre extreme. Intoxicarea, cum este ea percepută în societate, este o fugă de suferință. Totuși, dacă suntem în cotinuare sinceri, ce este rău în asta? Cine vrea să sufere în continuu?
Și când fugim de noi avem posibilitatea de a ne regăsi, de fapt fuga conștientă de Sine are, cel mai probabil, ca destinație reconectarea cu Sinele. Paradoxal, nu? Este ca și cum am fugi în cerc, nu avem cum să scăpăm de noi, nu avem cum să scăpăm de Sinele nostru. De aceea, fuga nu va fi niciodată calea, sunt oameni care aleg căi extreme prin care să fugă. Aceștia, dacă au răbdare cu ei și cu viața, descoperă că nimic nu se poate distruge ci doar transforma.
Intoxicarea (Siddhi-ul cheii 56) devine astfel cheia către transformare, către transmutare, către încheierea lecțiilor care ne provoacă suferință. Intoxicarea este capitularea totală în fața vieții, lăsând deoparte toate mecanismele defensive și devenind viața. Ca orice altă stare Siddhică, aceasta nu poate fi mimată, nu o putem accesa exclusiv mental, degeaba capitulăm cu forța, crezând că asta este calea. Capitularea vine în mod natural, organic, atunci când condițiile sunt îndeplinite.
Degeaba introducem subtanțe în corp, sperând că ne vor ajuta, dacă scopul nostru nu este de a fi viața, de a ne lăsa trăiți.
Conexiunea cu conștiența universală este singura condiție pentru a întrupa treptat stările Siddhice. Indiferent de acțiunile noastre, conexiunea cu Întregul ne echilibrează, pentru că înțelegem echilibrul, înțelegem Justiția divină (Siddhi-ul cheii 60), nu ne mai lăsăm eu-l nostru rănit, traumatizat, să ne controleze ființa.
2. Bogăția îmbogățirii
Darul cheii 56 este Îmbogățirea și ne arată calea către adevărata bogăție. Oricât de mulți bani am avea, oricâte posesii am avea, dacă nu am deprins abilitatea de a ne deschide față de viață, suntem în realitate săraci. Știi ce fac cei care au mentalitatea de om sărac? Își apără sărăcia, sunt cu garda sus, încăpățânându-se să rămână închiși față de oportunitățile pe care viața le oferă.
Știi vorba aceea: “Dumnezeu îți dă dar nu îți bagă în traistă”, această vorbă descrie perfect umbra cheii 56, Distragerea. Ne distragem atenția de la oportunitate, concentrându-ne pe obiectul încăpățânării noastre.
Câteodată ne încăpățânăm să percepem realitatea într-un mod fix, alteori ne încăpățânăm să rămânem în relații care s-au terminat de mult, alteori ne încăpățânăm că suntem defecți ori proști ori buni de nimic. Observi cum astfel de percepții te distrag de la Sinele tău, de la potențialul tău? Dacă ai observat dar în continuare te încăpățânezi, felicitări, te-ai încăpățânat să nu îți fie bine.
Stai liniștit/ă, nu ești singur/ă, am observat o astfel de tendință și la mine și cred că este una general întâlnită. În loc să lăsăm experiențele să ne îmbogățească, să ne intoxicăm cu ele, alegem să ne închidem în noi, în ceea ce credem că știm și astfel pierdem lecția pe care viața ne-a predat-o. Totuși, nu există profesor mai consecvent ca viața.
Când tot ratăm lecția, viața are grijă să ne trimită o altă experiență, poate astfel ne dăm seama care este calea pe care tot omitem să o percepem. Cu cât ne încăpățânăm mai mult, cu atât mai puternică va fi experiența. Cu cât ridicăm mai multe ziduri cu atât experiența va fi mai explozivă, pentru a ne dărâma acele ziduri. Ai observat acest fenomen în viața ta? Dacă da, atunci probabil ai realizat că acesta este modul în care viața ne readuce aminte că nu suntem separați.
Adevărata bogăție vine din a recunoaște valoarea fiecărei experiențe și știu că nu este ușor. Pentru mintea condiționată de programe care nu ne (mai) susțin, experiențele nu sunt binevenite. Când, însă, nu ne mai este teamă de experiențe, atunci acestea devin calea către Sine, arătându-ne ceea ce de multe ori nu dorim să percepem.
3. Traumele, cauzele distragerilor noastre
Ai observat cum unii părinți își protejează excesiv copilul? Oare ce transmit acei părinți copilului? Oare îi transmit că experiențele sunt oportunități ori că mediul exterior este unul ostil? Cauza tuturor traumelor noastre este faptul că noi considerăm exteriorul ca fiind un mediu ostil de care este nevoie să ne protejăm. Această idee ne-a fost inculată de mici, ori din prea multă grijă a părinților fricoși ori din experiențe dure pe care le-am trăit, experiențe care ne-au făcut să credem că exteriorul este ostil și că nu suntem bineveniți aici.
Aproape toți oamenii născuți în societatea modernă au traume provenite din copilărie. Pur și simplu, modul în care trăiesc oamenii moderni, este calea garantată către traumatizarea propriilor copii. Din încăpățânarea pe care o menționam și mai sus, omul nu realizează lipsa de echilibru în care trăiește, distrăgându-și (Umbra cheii 56) atenția de la ce este esențial, fiind atras de iluzii.
Astfel, părinți distrași cresc copii distrași. Limitările (Umbra cheii 60) părinților devin și limitările copiilor atunci când părinții, din încăpățânare, consideră că știu deja tot ceea ce e de știut. Oare câți copii români au fost crescuți cu lozinci de genul: „dacă iei note mari la școală reușești în viață?” Amuzant este că în aproape toate cazurile cei care le serveau astfel de lozinci copiilor, nu luaseră note mari în școală, deci habar n-aveau ce se va întâmpla dacă copiii lor făceau precum aceștia le spuneau.
În loc ca părinții să îi lase pe copii să descopere ce este esențial pentru ei, să își descopere geniul lor, cel unic și original și diferit de al părinților, erau distrași de mici pe o cale care de cele mai multe ori nu li se potrivea. Dacă modul în care părinții își aduc copii în lume era unul benefic nu mai aveam această creștere explozivă a tulburărilor de personalitate, de depresie, anxietate și alte afecțiuni mentale.
Trăim într-o societate traumatizată, prea încăpățânată să își observe propriile traume și astfel oferindu-le mai departe generațiilor care vin. Este tragicomic cum politicienii cer să crească natalitatea pentru a salva economica. Vrem să salvăm ceva impersonal cu prețul personal al copiilor noștri…
Când avem curajul să percepem realitatea așa cum este, o minune se întâmplă și darul cheii 60, partenerul de programare a cheii 56, apare. Realismul (Darul cheii 60) ne ajută să percepem realitatea așa cum este și astfel să realizăm ce putem face și ce nu putem face. Traumele ne țin departe de percepe viața așa cum este, fiind blocați în povești pe care ni le tot rulăm în cap, povești care ne blochează din a înțelege ce se întâmplă cu adevărat.
4. Mulți oameni nu percep realitatea
Ai stat de vorbă vreodată cu cineva și parcă stăteai de vorbă cu un perete? Orice îi spuneai, nu percepea ci o ținea doar pe a sa. Mie mi s-a întâmplat de multe ori, acum ceva timp s-a întâmplat într-un spital când i-am spus doctorului de ce tratamentul său nu are cum să funcționeze, i-am mai spus unde să caute, ce alt doctor să sune, un site web, i-am oferit toate informațiile necesare. Și acum țin minte, s-a uitat la mine puțin, s-a uitat la fișa din față și a făcut tot ca el.
Astfel de situații se întâmplă des între oameni, pur și simplu nu se pot asculta, nu îl pot percepe pe celălalt. Să continui că cele mai multe relații sunt între doi oameni rupți unul de celălalt? Spre exemplu, când un partener suferă că a fost înșelat de celălalt, oare suferă din cauza faptei ori pentru că nu și-a dat seama cu cine relaționează?
La câți oameni le-am oferit informația necesară pentru a își rezolva câteva din provocările lor cele mai importante… Câți oameni mi-au oferit și me informația necesară pentru a îmi rezolva câteva din provocările mele cele mai importante. Nici eu și nici eu nu am ascultat, nu eram pregătiți, eram prea distrași (Umbra cheii 56) de rănile noastre, de traumele noastre. E ca și cum în loc să ascultăm frecvența Sinelui nostru, ascultăm frecvența condiționărilor care provin din rănile și traumele noastre.
Este frustrant să vorbești cu pereții, te simți chiar singur când o faci, nu? Motivul pentru care societatea este atât de „fucked up” este pentru că suntem într-o pandemie de singurătate. Când nu ai în jur oameni care să te asculte, să îți asculte emoțiile, să le înțeleagă ci în jur ai oameni care tot își “repetă placa” la nesfârșit de parcă ar fi un pickup stricat, îți cam pierzi motivația să colaborezi cu ei, nu? Parcă îți vine și ție să îți pui o placă și să o repeți la nesfârșit, nu?
Singura ieșire din această pandemie este vaccinarea cu ascultare, să ne ascultăm și să ascultăm. Doar așa putem auzi realitatea, doar așa ne putem percepe oportunitățile de creștere pe care viața ni le oferă. Doar așa putem construi împreună.
Ai observat cum oamenii au adoptat imediat telefoanele smart iar acum peste tot vedem oameni prinși cu ochii în telefoane? Oare telefoanele ne-au distras? Nu, nici gând! Noi eram deja distrași iar telefoanele ne-au oferit posibilitatea să ne distragem și mai mult. La fel se întâmplă și pe rețelele sociale. Ai observat cum oamenii au tendința să respingă ceea ce este uman și să glorifice ceea ce este artificial? Asta pentru că ne place umanitatea din noi? Oare vrem să ne cultivăm umanitatea ori să evadăm în perfecțiunea care niciodată nu va veni?
Aceste două chei ne invită să ne deschidem larg simțurile și să percepem cine suntem, în ce povești ne-am băgat și ce este de făcut de acolo. Asta dacă avem curaj, dacă nu, distrași vom fi și de acum încolo, căutând o împlinire care ne va ocoli.
5. Transmutarea Distragerii și Limitării
Cele două umbre, Distragerea (Umbra cheii 56) și Limitarea (Umbra cheii 60) le putem observa în filmul Matrix, unde întreaga umanitate era ținută prizonieră într-un construct digital, într-o iluzie digitală și distrasă de la esența sa. Dacă ne uităm în jur, pare că trăim în acel film, foarte mulți dintre oameni nerealizând până la finalul vieții că au un geniu și că acesta le arată calea.
Pentru a transcende umbra cheii 56, Distragerea, primul pas ar fi să nu ne mai ferim de aceasta. Îmbogățirea se naște din distragere, fără distragere nu poate exista. Singura diferență între umbra Distragerii și darul Îmbogățirii este conștiența. Când suntem conștienți de ceea ce trăim, realizăm și cum ne este îmbogățită experiența.
Am observat că atunci când îmi distrag conștient atenția cu vreun joc, film ori serial, am revelații peste revelații. Mă pot uita la ceva ce înainte doar mă făcea să „pierd timpul” și acum să îmi îmbogățească percepția și chiar calitatea vieții.
Cheia 56 este unul dintre cei trei codoni stop, alături de cheile 12 și 33 iar mesajul acestei chei este: „nu o lua personal” . Pe bune, am luat prea multe lucruri personal, chiar și spiritualitatea am luat-o personal. În loc să o lăsăm să vină în mod natural, pe măsură ce devenim din ce în ce mai aliniați cu viața și cu Întregul, am creat tot felul de ritualuri prin care grăbim procesul.
Vrei să oprești suferința? Nu o mai lua personal! Pentru a ajunge să nu o mai iei personal, este esențial să realizezi poveștile pe care le joci și care îți oferă roluri în care ajungi să suferi garantat. Cheia 56 este o cheie experențială și ține de modul în care trăim povestea vieții noastre. Dacă alegem rolurile care ni se potrivesc, povestea este una frumoasă, dacă alegem roluri care nu ni se potrivesc, povestea pare mai mult o dramă.
Îmbogățirea (Darul cheii 56) este darul care ne arată că ne putem Intoxica (Siddhi-ul cheii 60) cu experiențele vieții, să le trăim total, atât timp cât ne asumăm ceea ce trăim. Dacă ne bazăm pe o falsă morală, pe reguli stricte prin care să percepem viața, cel mai probabil vom deveni dependenți de acestea.
Rolul experiențelor este să ne lărgească persectivele, nu să ne arate că aveam sau nu dreptate!
Pentru a transcende umbra cheii 60, Limitarea, este esențial să facem pace cu melancolia, cu tristețea, cu golul pe care îl simțim câteodată să îl umplem. Ne simțim limitați în viață și așa și suntem, degeaba vrem să experimentăm viața ca un uliu și să zburăm liberi pe cer atât timp cât suntem în corp de om și nu avem aripi. Dacă nu facem pace cu limitările noastre, o să considerăm că suntem cumva incompleți, defecți și vom încerca toată viața să ne reparăm.
Darul cheii 60, Realismul, apare când am făcut pace cu limitările și le folosim în beneficiul nostru. Este conform vorbei celebre: „Dacă viața îți dă lămâi, faci limonadă!” Realismul ne ajută să construim cu ajutorul structurilor care există, ne împământează bine de tot în prezent. Degeaba am vrea să trăim de pe acum într-o societate mai avansată, nu acesta este prezentul și ar fi recomandat să îl acceptăm așa cum este și să ne punem geniul la treabă.
Melancolia este normală, reprezintă acele momente de pauză necesare pentru ca transformarea să se întâmple. Putem percepe realitatea mai cu claritate doar după ce ni s-au năruit așteptările care erau cauzate de percepții mai înguste ale realității. Suntem într-adevăr limitați însă paradoxul ne arată că ne putem folosi limitarea pentru a atinge nelimitarea. Acesta este drumul cheii 60, drum care este orânduit de Siddhi-ul Dreptății / Justiției divine. Ceea ce semănăm, aia culegem, se aplică și în material dar și în cele spirituale.
Aceste două chei sunt legate de transcenderea ego-ului și intrarea în Eu-l autentic, în starea de nimic care este totul. Atât timp cât luăm lucrurile personal, nu putem înțelege Justiția divină (Siddhi-ul cheii 60) și nu ne vom permite să ne Intoxicăm (Siddhi-ul cheii 56) cu viața. Când luăm lucrurile personal declanșăm un război cu viața, război din care nu avem cum să câștigăm, doar noi suntem viață. Când acceptăm distragerile (Umbra cheii 56) și limitările (Umbra cheii 60) acestei vieți, putem construi experiențe alături de cei din jur (Darul cheii 60 – Realismul) și astfel Îmbogățim (Darul cheii 56) viața. Cât timp tot rulăm răni și traume vechi de când omenirea, rămânem blocați.
Hai că lucrurile sunt simple, noi le complicăm.
CURAJ ÎN A ÎȚI ÎMBOGĂȚI PERCEPȚIA CU EXPERIENȚE MINUNATE ALĂTURI DE OAMENII POTRIVIȚI LÂNGĂ CARE POȚI CONSTRUI!
P.S. A venit momentul să anunț al șaselea program online de 4 luni Secvența de Activare, program pe care îl susțin alături de Ana Maria Chioc. Dacă ești la început cu Cheile Genelor și vrei susținere pentru a lucra de la 0 cu această unealtă ori dacă lucrezi de ceva timp cu cheile însă simți nevoia de inspirație, îți recomandăm cu căldură acest program.
Programul începe în 17 septembrie 2021 și se termină în ianuarie 2021 (în curând vom pune data exactă pe site) și vom explora împreună fiecare sferă și cale din Secvența de Activare. Vom explora mai ales rolul liniilor și cum putem interpreta secvența noastră de activare dar și a celor dragi.
Secvența de Activare este primul pas și cel mai important dintre toate, pentru că aici discutăm despre mecanismul decizional, despre provocările prin care trecem în această viață și despre ce presupune manifestarea geniului nativ ce ne duce în stabilitate. Ce vei primi:
- 8 materiale noi (diferite de cele din carte) despre fiecare cale și sferă din Secvența de Activare. Este ca și cum ai primi o carte nouă despre Secvența de Activare. Materialele vor fi oferite înaintea fiecărui webinar.
- 8 webinare în care vin cu lămuriri și exemplificări pe profilul vostru, pentru a înțelege mai ușor modul în care puteți interpreta calea sau sfera
- 4 sesiuni de sharing facilitate de Ana Maria Chioc, sesiuni în care sunteți susținuți prin a integra informația din materiale și webinare
- Acces în grupul secret de facebook împreună cu ceilalți participanți
- Răspundem la întrebări și facem tot ceea ce putem pentru a oferi lămuriri despre cum puteți interpreta Secvența voastră de activare dar și a celor dragi.
Costul pentru toate cele 4 luni îl considerăm mai mult decât rezonabil și este de 2000 lei. Poți plăti și de pe firmă, dacă te ajută. Dacă nu poți plăti întreaga sumă, există posibilitatea de a plăti în 2 rate de 1000 lei, 4 rate de 500 lei sau 5 rate lunare de 400 lei. Pentru a te înscrie, te rugăm să completezi acest formular: https://forms.gle/TozWxqCkK4yuaxdH9 .
Pentru mai multe detalii despre program (vom pune programul actualizat al webinarelor în această săptămână): https://redpill.ro/program-online-secventa-de-activare .