Articol scris în februarie 2021 cu ocazia tranzitului cheilor 55 (Soare) și 59 (Pământ).
Această contemplare este despre LIBERTATE. O căutăm și n-o găsim, o cerem de la ceilalți și nu o primim, o impunem și ne trezim că am ajuns victimele celor către care credeam că ne-am impus.
CHEIA 55
Siddihi / Esență: Libertate
Darul: Libertate
Umbra: Victimizare
Cheia 59
Siddhi / Esență: Transparență
Darul: Intimitate
Umbra: Necinste
Cuprinsul articolului de astăzi:
- Libertatea, goana după NIMIC
- Călătoria eroului / eroinei
- Victimele cui suntem?
- Ne mințim singuri crezând exact invers
- Competitivitatea acerbă creează victime pe bandă rulantă
1. Libertatea, goana după NIMIC
A venit momentul Siddhi-ului celui mai căutat dintre toate, Libertatea (Siddhi-ul cheii 55). Căutăm atât de mult libertatea, însă am stat puțin să o contemplăm, să o înțelegem? Mulți dintre căutătorii libertății, nu vor cu adevărat libertate, vor izolare de ceilalți, izolare de suferință, o bulă suficient de puternică încât să țină exteriorul deoparte.
Căutarea libertății pentru aceștia, devine o fugă de suferință, o fugă de Întreg, o fugă de propria natură.
O să scriu ceva ce s-ar putea să aducă puțină confuzie, libertatea este NIMIC. Cine vrea libertate, vrea în realitate NIMICUL absolut. În exteriorul nostru nu avem cum să găsim libertatea, oricât de mult ne-am strădui. Oricât de ermetică ar fi acea bulă, la un moment dat ea va fi spartă, dacă nu de alți oameni, va fi spartă de către moarte.
Confuzia este normală, pentru că este imposibil să trecem în cuvinte Siddhi-urile, acestea sunt stări pe care le simțim însă cânt încercăm să le explicăm, eșuăm de fiecare dată. Mai în glumă, mai în serios, viața este o serie de eșecuri, unele mai grandioase ca celelalte, însă asta este frumusețea vieții. De aceea omul sensibil iubește muzica ori pictura, arta în general, pentru că îl ajută să simtă aceste stări siddhice, măcar pentru un moment.
Arta reprezintă, pentru mine, eșecuri grandioase prin care oamenii încearcă să explice ceea ce nu poate fi explicat. Fiecare artist, prin forma sa de exprimare, încearcă să creeze o poartă către Siddhi-uri, către non-dual, către simțire, către Întreg și de fiecare dată parcă este din ce în ce mai aproape, dar niciodată suficient de aproape cât să poate trece prin ea.
Motivul este simplu, poarta nu este în exterior, noi suntem poarta.
Arta ne poate ajuta să ne readucem aminte asta, să ne cultivăm pe noi înșine, de aceea arta atinge doar pe cel care s-a deschis suficient. Pe ceilalți, critica îi macină, judecata îi macină, nedându-și seama că dacă se deschid suficient, orice poate fi o formă rafinată de artă care îi poate inspira pentru decenii. Simți Libertatea în aceste cuvinte expuse? Dacă da, te-ai deschis către ele și au devenit o poartă care te întoarce către tine și SIMȚI!
2. Călătoria eroului / eroinei
Aceasta este forma mea de artă, eșecul meu grandios de a explica inexplicabilul, toate articolele mele sunt eșecuri. Toate formele de exprimare sunt eșecuri, însă sunt superbe în felul lor. Rolul meu nu este de a fi salvatorul tău, de a fi poartă pentru a te propulsa către SIMȚIRE, doar tu poți face asta pentru tine. Ceea ce fac te poate inspira, da, însă te poate inspira ca tu să SIMȚI.
Suntem cu toții niște eșecuri, dacă percepem rolul nostru în evoluția umanității. Doar produsul finit de la finalul evoluției umane este perfect, este perfecțiunea, toți ceilalți au eșuat în felul lor. Întrebarea este dacă există o destinație finală, deci dacă există vreun produs finit? Aici fiecare ne putem da cu părerea și să eșuăm în stilul nostru.
Dacă totul tinde către infinit, evoluția este infinită și aș putea adăuga că evoluția este cea care ne îndepărtează de NIMIC, de libertate. Încercăm să devenim ceea ce încă nu suntem și astfel trecem prin chinurile transformării, eșuăm pentru a căuta ceva ce aveam de la bun început. Ce paradox, ne-am părăsit perfecțiune pentru a eșua. Când pun lucrurile în perspectiva asta, perfecțiunea poate fi percepută ca fiind destul de plictisitoare iar eșecul ca fiind ceva care ne trezește entuziasmul, bucuria de a fi.
Hmmm, libertatea aceasta este destul de ciudată, nu? Suntem în căutarea a ceva ce încă nu este și ne părăsim cuibul astfel încât să plecăm în aventură. Din NIMIC devenim TOTUL și astfel călătoria poate începe. Din start, am eșuat însă am făcut-o asumat. Dacă eșecul acesta este atât de important pentru noi, atunci de ce îl urâm atât de mult? Imperfecțiunea presupune că eșecul există undeva pe fundal întotdeauna. Eșecul ne apropie și ne eliberează, eșecul este viața pe care o trăim, realitatea în care suntem. Eșecul nu este bun și nici rău, doar mintea noastră judecă lucrurile astfel, eșecul poate fi entuziasmant și motiv de sărbătoare.
Dacă cunoști cheia 32, ai observat că am folosit umbra acesteia, Eșecul, de foarte multe ori în această contemplare. Poate cineva chiar m-ar întreba: “de ce scrii despre o altă cheie când subiectul este cheia 55?” Cheia 55 este un Jolly Joker, poate îmbrăca forma oricărui dar și oricărei umbre, doar am menționat mai sus că LIBERTATEA înseamnă NIMIC iar NIMICUL poate îmbrăca ce formă dorește, astfel devenind CEVA. Până acum a luat forma cheii 32, să vedem ce alte forme va mai lua până la final.
3. Victimele cui?
Umbra cheii 55, Victimizarea este o umbră atât de adorată de oameni, încât mulți își fac casă acolo și nu mai pleacă. Dacă ajungem să fim victimele propriilor roluri pe care le jucăm, ne blocăm și astfel de aici se creează poveștile, dramele umane care ajung să fie transmise mai departe către generațiile următoare.
Un părinte care nu se eliberează de rolul de victimă, încăpățândându-se să îl joace în continuare, îl va lăsa moștenire copiilor săi.
Știu că este mult mai ușor să picăm în capcana rolului de victimă, acolo identitatea noastră are sens, mentalitatea noastră nu este zdruncinată de nimic și de nimeni. Acela este cuibul pe care ni l-am creat și pe care l-am denumit acasă. Însă acasă nu se simte prea plăcut și astfel șederea în corpul uman devine un chin prelungit, o suferință emoțională care este urmată de o altă suferință emoțională, cu scurte momente de repaos între acestea.
O persoană care joacă un rol de victimă are nevoie de altcineva să joace rolul de persecutor. Dacă o persoană care joacă rolul de victimă nu are pe cineva care să joace rolul de persecutor, identitatea sa nu mai are sens. Pentru ca identitatea de victimă să supraviețuiască, omul va căuta și va dori să scoată la suprafață persecutorul din ceilalți.
Ai fost vreodată într-o relație intimă sau profesională cu cineva care „și-o cerea”? Parcă acțiunile sale cereau să îi zici câteva cuvinte grele sau chiar să iei la bătaie acel om, să îi faci rău cumva, să devii persecutorul său. Imediat cum ai acționat ca persecutor, ai observat cum rolul de victimă a ieșit imediat la suprafață, mai ceva ca o stripteuză ascunsă într-un tort? „Surprizăăăăăă” spune rolul de victimă transformat imediat în persecutor. Victima dorește să fie persecutată, pentru a avea motive pentru care să persecute la rândul său și astfel, te-ai trezit cu ditamai scandalul.
Dacă vrei să susții procesul de vindecare a cuiva, este simplu: nu juca față de acea persoană niciunul dintre rolurile: victimă, persecutor, judecător, salvator.
Observi cum jucăm rolurile acestea unii față de ceilalți? Cerem să fim persecutați, sperând că așa putem persecuta și noi ori pentru a descoperi cine ne salvează, pentru a îi plasa responsabilitatea pentru alegerile noastre cuiva din exterior. Nu-i așa că e parșiv jocul acesta? Dacă da, atunci de ce îl mai jucăm?
4. Ne mințim singuri crezând exact invers
Partenerul de programare a cheii 55 este cheia 59 și cheia 59 ne vorbește despre lecția Transparenței (Siddhi-ul cheii 59) prin sinceritate. Cât timp suntem prinși în rolul de victimă, „ciu ciu” sinceritate cu noi. Ne mințim, crezând că suntem deținătorii adevărului suprem și că dreptatea este la noi. Umbra cheii 59 este Necinstea și în această săptămână, din contemplarea ei, am găsit o nouă modalitate de a descrie această umbră.
Putem denumi umbra acestei chei ca fiind Credulitate (naivitate). Când credem 100% în identitatea noastră și nu ne mai deschidem către exterior (prin darul cheii 59 – Intimitatea), orice ne-ar arăta viața, noi nu vom percepe. Putem avea posibilitatea de a ne bucura de o experiență pe care viața ne-a pus-o în cale, însă dacă noi credem 100% în programul care ne spune că „viața este de rahat și nu ne putem bucura de ea”, cred că îți dai seama ce se va întâmpla.
Suntem atât de naivi când credem că noi suntem doar ceea ce programele noastre ne spun… Realitatea noastră este atât de diferită de realitatea altuia, de aceea fiecare realitate o poate inspira pe cealaltă. Diferențele dintre modul în care percepem realitatea ne pot fascina ori ne pot dezbina, aici apare Darul cheii 55: Libertatea. Da, tot libertate însă acum o contemplăm mai din perspectivă umană. Libertatea de expresie individuală este esențială pentru că fiecare om are un geniu nativ care se exprimă diferit de al celuilalt.
Fiecare chitarist are stilul său de a cânta la chitară, chiar dacă este inspirat din stilul altora, la fel cum un bucătar are stilul său de a găti, chiar dacă inspirat de al altor bucătari. Geniul nostru nativ se poate exprima într-o mulțime de forme, doar să îl lăsăm, să îi oferim LIBERTATE.
Când nu suntem sinceri cu noi și astfel să observăm diferențele față de cei din jur, vom considera că ceilalți trebuie să fie fix precum suntem noi. Nu degeaba, darul cheii 59 este intimitatea, pentru a observa diferențele evidente, este important să fim vulnerabili unii față de ceilalți, să fim sinceri, să ne deschidem reciproc.
5. Competitivitatea acerbă creează victime pe bandă rulantă
Însă cum să ne deschidem unii față de ceilalți, dacă îi considerăm competiția noastră. Din păcate, cei mai mulți dintre noi am fost educați să le luăm fața altora, să fim înaintea lor, cei care ne-au învățat așa neînțelegând că fiecare dintre noi are un geniu nativ care nu poate fi comparat cu al altuia. Astfel, ne mințim că ceilalți sunt în competiție cu noi și noi în competiție cu ei, când colo cei din exterior pot fi aliații noștri cu ajutorul cărora să avem o viață mult mai ușoară și plăcută.
Am fost educați să ne distrugem șansele la o viață bună pentru că individul nu poate de unul singur pe acest tărâm. Cheia 55 este o cheie individuală iar cheia 59 este o cheie tribală. Libertatea are nevoie de un cadru în care să fie, are nevoie de tribul potrivit, de oamenii potriviți lângă.
Este interesant cum unii oameni caută să fie liberi izolându-se de ceilalți. Atunci acea libertate nu mai are sens, pentru că nu are la ce să se raporteze. Libertatea ca Siddhi este NIMICUL însă libertatea ca Dar este TOTUL. Am venit de pe tărâmurile Siddhice, am venit din NIMIC pentru a trăi TOTUL pe Pământ.
De ce să nu avem o viață “all inclusive”?
Pentru că am fost educați că suntem păcătoși și că nu merităm? Foarte probabil, de aceea este atât de important pentru noi să ne lăsăm geniul nativ să se manifeste în exterior, să nu îl mai ținem izolat. Geniul nativ este busola noastră în viață, ne poate aduce fix oamenii care să rezoneze cu acesta și care să ne susțină.
Asta fac eu cu aceste articole și cu toate celelalte pe care le-am scris în ultimii aproape 4 ani. Eșecul meu grandios, cum l-am denumit mai sus, mi-a adus prieteni minunați, mi-a adus recunoaștere, mi-a adus un scop pe care îl urmez cu bucurie, mi-a adus o profesie în care nu mă chinui ci pe care o fac cu plăcere. Tot ce a trebuit să fac a fost să părăsesc treptat acea mentalitate de perfecțiune, să părăsesc LIBERTATEA (Siddhi-ul cheii 55) pentru a descoperi LIBERTATEA (Darul cheii 55).
LIBERTATEA (Siddhi-ul cheii 55) nu este geloasă, nu ține de tine, ba chiar te încurajează să părăsești cuibul, așteptându-te cu răbdare și cu căldură pentru a te primi înapoi când te vei întoarce. LIBERTATEA (Siddhi-ul cheii 55) este mama cosmică, mama divină din care toți ne tragem, ea reprezintă NIMICUL pentru că este receptivitate totală, se adaptează perfect TOTULUI din jur.
Înțelegi acum de ce mama cosmică este atât de blândă și primitoare, indiferent cine ai fi și cine ai devenit? Mama cosmică este viața, este suflarea care ne menține ființa în coeziune și acesta nu te judecă vreodată, doar tu o faci.
Iadul noi ni-l creăm de unii singuri, prin rezonanță. Dacă rezonăm cu gunoiul, în gunoi vom trăi. Dacă rezonăm cu curățenia, în curățenie vom trăi. Viața te iubește indiferent de alegerile tale, doar ai LIBERTATE!!! Chiar dacă pare că ești limitat/ă prin corpul tău, prin geniul tău nativ, în realitate geniul tău nativ este liber să se conecteze cu celălalte și astfel beneficiezi cu adevărat de TOTUL!
Acum este mai simplu de înțeles cât de importanți suntem unii pentru ceilalți? Când o să oprim competiția acerbă și o să începem să colaborăm între noi, atunci vom construi o lume cu adevărat primitoare, până atunci ne-am creat o lume a victimelor, a persecutorilor, a judecătorilor, a salvatorilor. Astfel, ne chinuim reciproc, parcă suntem în Iad și încercăm metode noi pentru a îl tortura pe cel de lângă, nedându-ne seama că cel de lângă s-ar putea să fie un aliat important pentru noi în această viață.
OPRIȚI TORTURA!
Sau continuați-o, sunteți liberi să faceți ce vreți, doar că în funcțiile de alegerile voastre, viața noastră a tuturor ori se îmbunătățește ori se înrăutățește. Suntem cu toții în această oală denumită umanitate, ar fi bine să colaborăm pentru a construi împreună, altfel colaborăm oricum doar că o facem pentru a ne autodistruge.
Când jucăm rolul de salvator cu cineva care joacă rolul de victimă, tot ce facem este să colaborăm împreună pentru a ne distruge reciproc.
Suntem aici pentru a ne susține reciproc, așa construim, dacă ne tot salvăm, menținem povestea vie, poveste care are nevoie de rolurile potrivite pentru a supraviețui. Cu toții putem să ne susținem fără a ne salva sau fără a ne persecuta reciproc, însă pentru a ajunge acolo, cel mai probabil, vom avea nevoie de a trece printr-un proces profund de descoperire a geniului nativ, de decondiționare mentală, emoțională și fizică.
Dacă facem asta, descoperim tiparele care ne mențin în competitivitate și le putem integra, astfel, treptat, îi vom percepe din ce în ce mai mult pe cei din jur ca susținere, nu ca o competiție ce ne dorește răul. Nu este un proces de scurt durată, durează însă merită din plin.
Tu îți acorzi libertatea să FII tu, conform geniului tău nativ, nu conform cu ceea ce îți dictează programele? Dacă da, atunci viața ta este ușoară, lejeră, relaxantă și ai alături aliații tăi de nădejde. Dacă nu este așa, atunci mai ai de lucru. Cu toții avem, este „work in progress” (muncă în desfășurare).
CURAJ ÎN A AVEA O VIAȚĂ “ALL INCLUSIVE” ACORDÂND LIBERTATE GENIULUI TĂU NATIV PENTRU A TE GHIDA ÎN AVENTURA ÎN CARE AI INTRAT!
P.S. Cheile Genelor este o unealtă pe care o recomand cu căldură pentru a te deschide treptat, în ritmul tău, către ceilalți și către a colabora cu ceilalți. Totodată, ai posibilitatea să îți înțelegi viața ta și comportamentul tău și să înțelegi viața altora și comportamentul lor. În timp,te ajută să îți creezi sau să îți consolidezi o fundație solidă interioară care să îți susțină geniul tău nativ.
Dacă ești la început și dorești să descoperi, în timp, potențialul cheilor și să îți sădești stabilitatea internă pe o fundație solidă interioară, înțelegând mai bine locurile de unde iei decizii, îți recomand Programul online de 4 luni Secvența de Activare, program pe care îl susțin alături de Ana Maria Chioc. Facem o echipă frumoasă, suntem complementari, eu mă ocup de materiale și webinare, ea se ocupă de procesul integrării lor cu ajutorul câtorva sesiuni de grup în care fiecare participant poate învăța din experiența celorlalți și să împărtășească din experiența sa, dacă simte. Eu sunt cel care vine și te ajută să îți aduni materialele necesare pentru a îți crea o fundația solidă interioară iar ea te susține prin blândețe să integrezi ceea ce ai de integrat pentru ca fundația să fie turnată.
Programul începe în 26 februarie 2021 și se termină în 15 iunie 2021 și vom explora împreună fiecare sferă și cale din Secvența de Activare. Vom explora mai ales rolul liniilor și cum putem interpreta secvența noastră de activare dar și a celor dragi.
Secvența de Activare este primul pas și cel mai important dintre toate, pentru că aici discutăm despre mecanismul decizional, despre provocările prin care trecem în această viață și despre ce presupune manifestarea geniului nativ ce ne duce în stabilitate. Ce vei primi:
- 8 materiale noi (diferite de cele din carte) despre fiecare cale și sferă din Secvența de Activare. Este ca și cum ai primi o carte nouă despre Secvența de Activare. Materialele vor fi oferite înaintea fiecărui webinar.
- 8 webinare în care vin cu lămuriri și exemplificări pe profilul vostru, pentru a înțelege mai ușor modul în care puteți interpreta calea sau sfera
- 4 sesiuni de sharing facilitate de Ana Maria Chioc, sesiuni în care sunteți susținuți prin a integra informația din materiale și webinare
- Acces în grupul secret de facebook împreună cu ceilalți participanți
- Răspundem la întrebări și facem tot ceea ce putem pentru a oferi lămuriri despre cum puteți interpreta Secvența voastră de activare dar și a celor dragi.
Costul pentru toate cele 4 luni îl considerăm mai mult decât rezonabil și am decis să îl menținem și pentru această grupă: 1500 lei. Poți plăti și de pe firmă, dacă te ajută. Dacă nu poți plăti întreaga sumă, există posibilitatea de a plăti în 3 rate de 500 lei sau 5 rate lunare de 300 lei. Pentru a te înscrie, te rugăm să completezi acest formular: https://forms.gle/TozWxqCkK4yuaxdH9 .
Pentru mai multe detalii despre program (inclusiv programarea webinarelor): https://redpill.ro/program-online-secventa-de-activare .
Dacă ai ezitat luni sau chiar ani de zile să începi un astfel de proces, e posibil ca aceasta să fie oportunitatea pentru tine să devii sensibil/ă la nevoile tale și dacă rezonezi cu acest mesaj, să alegi să vii alături de mine și de Ana în această călătorie.