Articol scris în decembrie 2020 cu ocazia tranzitului cheilor 58 (Soare) și 52 (Pământ).
Această contemplare este despre întrebarea “cum stăm cu Fericirea?” 🙂 Ne simțim vitali, bucuroși în a trăi această viață ori stresul ne-a creat o insatisfacție continuă din care parcă nu putem ieși? Ne-am blocat în nefericire ori ne folosim forța vitală pentru a ne bucura de ceea ce găsim în jur?
CHEIA 58
Siddihi / Esență: Fericire
Darul: Vitalitate
Umbra: Insatisfacție
Cheia 52
Siddhi / Esență: Nemișcare
Darul: Autocontrol
Umbra: Stres
Cuprinsul articolului de astăzi:
- Fericirea o găsim în Nemișcare
- Nefericirea, o boală grea care nu există
- Vitalitatea evaporă nefericirea
- Autocontrolul, calea către a ne iubi și când simțim nefericire
- Stresul potrivit ne conduce către Vitalitate
1. Fericirea o găsim în Nemișcare
De fiecare dată când apar aceste două chei în tranzit, habar n-am ce să scriu despre ele. Motivul este că mesajul lor este evident, este “in your face” (în fața ta) după cum spune americanul. Fericirea (Siddhi-ul cheii 58) o găsim în Nemișcare (Siddhi-ul cheii 52), ce mai poate fi spus?
Provocarea apare în interpretarea acestor două stări Siddhice, considerând că ele pot fi obținute prin mijloace materiale și/sau prin impunerea puterii, prin dominanță. Alții caută aceste stări înalte în depresii și în victimizări. Unii ar interpreta că nemișcarea presupune moarte și că doar acolo o vor găsi pe mult căutata fericire.
Aceasta este fix mentalitatea pe care o regăsim și la jucătorii de noroc, considerând că printr-un gest extrem pot obține totul dintr-o dată. Totul este în proces de transformare iar transformarea are nevoie de timp, de spațiu și de experimentare. Un copil de 2 ani nu poate ajunge la 18 ani într-o zi, o sămânță nu ajunge copac într-o săptămână.
Fericirea este peste tot, starea Siddhică ne înconjoară, nu trebuie creată precum Darul ci doar accesată. Când integrăm, ajungem să o simțim, până atunci suntem în proces de integrare și putem onora acest proces.
Nu există oameni fericiți, este imposibil ca oamenii să fie fericiți, pentru că starea Siddhică continuă ar distruge corpul uman nepregătit pentru aceasta. Există însă oameni care accesează Fericirea prin perseverența lor continuă, prn modul în care au învățat să perceapă și să gestioneze provocările de zi cu zi.
2. Nefericirea, o boală grea care nu există
Dacă fericirea nu există atunci și nefericirea este doar ceva ce omul crează. Umbrele sunt aici pentru a fi sursa Darului, sunt materia primă pentru Dar. Unii oameni însă aleg să nu prelucreze umbrele ci să le folosească așa cum le percep. Așa se creează nefericirea, când omul devine victima vieții, victima circumstanțelor în care s-a născut ori a trăit.
Omul își repetă povestea la nesfârșit, nefăcând mare lucru pentru a o transforma. Orice poveste autentică de reușită are o umbră alchimizată la bază. Povești de genul “eram super depresiv acum 10 ani, credeam că nu pot fi eu însă acum mă bucur de viața pe care o trăiesc și acea perioadă de acum 10 ani mi-a fost profesor pentru a nu mai ajunge în acea situație” ori “acum 5 ani eram în faliment și nu mai aveam bani nici să îmi iau de mâncare însă acum am reușit nu numai să mă pun pe picioare dar și să prosper” sau “în tinerețe am fost abuzat/ă sexual și o parte din viață am petrecut-o ferindu-mă de oameni, fiindu-mi teamă de atingerea lor însă acum mă bucur de propria mea sexualitate și de oamenii din jurul meu”.
Fiecare dintre noi trecem prin provocări, în inteligența vieții, probabil nu există provocări mai puternice și altele mai puțin puternice, emoțiile noastre le amplifică sau le subevaluează însă. Când ne blocăm în emoțiile noastre, fericirea, ca stare, nu este prezentă, indiferent dacă emoția în care ne-am blocat o considerăm a fi una pozitivă. Fericirea vine și pleacă, este într-o anumită dinamică ce vine din momentul în care ne aflăm în propriul proces.
Când considerăm că fericirea este entuziasmul care vine din faptul că ni s-a făcut pe plac atunci o să considerăm că nefericirea vine când nu ni se mai face pe plac. Observi capcana în care nu puțini oameni se bagă?
Suntem diferiți și în momentul acesta al evoluției învățăm că suntem diferiți însă învățăm “the hard way” (într-un mod mai dur). Observăm că profesorii nu ne fac pe plac, șoferii din trafic nu ne fac pe plac, cei de pe facebook nu ne fac pe plac, politicienii nu ne fac pe plac și nu în ultimul rând Dumnezeu nu ne face pe plac. Avem motive de nefericire peste tot, contează dacă le accesăm sau nu.
3. Vitalitatea evaporă nefericirea
Darul cheii 58 este Vitalitatea și numele său ne spune cam totul. Vitalitatea reprezintă viața care curge prin noi, reprezintă direcționarea benefică a forței vitale în interior dar și în exteriorul nostru. Vitalitatea este nimic mai mult, nimic mai puțin decât bucuria de a fi în viață.
Construind societatea industrială, am uitat să ne bucurăm de viață. Am dat foarte ușor Soarele, natura, ciclurile sale pe clădiri posace, uriașe unde Soarele nu intră, natura este considerată a fi în plus iar ciclurile naturale sunt respinse în favoarea profitului.
Avem nevoie de natură, avem nevoie de Soare, avem nevoie de tot ceea ce este afară pentru a ne conecta și reconecta cu Totalitatea vieții. Când ne izolăm în încăperi neluminate de Soare doar de dragul de a face bani pe care oricum i-am cheltui, nu ne-ar aduce fericirea pe care o căutăm, uităm de noi, uităm de puterea noastră, uităm de umanitatea noastră.
Am uitat să fim umani pentru că am uitat că forța vitală ne conduce acolo unde e nevoie de noi.
Ne conducem viața în direcții artificiale pentru succese artificiale care ne oferă simțiri artificiale. Ne-am amorțit atât de mult simțurile încât orice suferință cât de mică, ce reușește să iasă la suprafață din când în când, ne doboară. Suferim deci existăm, nu? Aceasta a ajuns să fie mantra noastră, din păcate. Însă mai bine asta decât să simțim nimic și astfel să ne irosim forța vitală pe nimicuri ce nu aduc integrări și nu ne conduc către Fericire.
Bem Coca Cola, mâncăm hamburgeri, facem bani oferind servicii sau produse care nu sunt esențiale și nici importante pentru umanitate, ba chiar dăunătoare pe alocuri, ne cumpărăm haine scumpe, ceasuri de fițe, stăm la bloc ferindu-ne de natură, mergem în vacanță în Dubai să dăm bine pe Insta. Acesta este portretul exagerat al omului modern, omului artificial.
Cât mai suferă unii oameni pentru că văd pozele așa zis fericite ale așa ziselor vedete de pe Facebook sau Instagram. Dacă simți să îți arăți fericirea, aceea nu e fericire, e cu totul altceva dar nu fericire. Poate să fie o profesie, dar nu fericire. Multe fete priveau pe vremuri manechinele care defilau cu haine pe podium și voiau să fie ca ele, să aibă viața lor, când colo, la cele mai multe manechine viața era o tortură constantă.
Un om în darul Vitalității se poate bucura de ce are în viața sa, se poate bucura de forța vitală care o străbate și care îi ghidează pașii prin viață. Un om în darul Vitalității nu are nevoie să arate că are momente dese în Fericire, asta se simte de către ceilalți. Prezența sa nu poate fi negată, unii îi vor respinge naturalețea, alții o vor adora, folosind-o ca un ghid pentru a și-o redescoperi la ei.
4. Autocontrolul, calea către a ne iubi și când simțim nefericire
Cheia 52 cu al ei Dar al Autocontrolului este partenerul de programare a cheii 58 cu al ei Dar al Vitalității. Vitalitatea are nevoie de autocontrol. Însă cum vine acest autocontrol? Cum îl obținem? Răspunsul îl găsim în cheia 9, care are o legătură directă cu cheia 52 (împreună formează un canal info-energetic), prin pași mărunți în direcția dorită.
Să îți dau exemplu, vrei să slăbești, fă pași mărunți în fiecare zi, pași care să te conducă spre a slăbi. Vrei să nu mai simți atât de profund nefericirea? Fă pași mărunți, zilnic care te conduc către a face pace cu forța ta vitală și a o folosi în mod propice. Vrei să nu te mai conducă programele / condiționările / limitările? Fă pași mărunți, zilnic, în direcția decondiționării mentale, emoționale și fizice.
Hai că e simplu, nu? E simplu în teorie însă în practică pot apărea provocări. Oamenii pot găsi surse de nefericire în aceste provocări și astfel să se oprească din a face acei pași mărunți. Procesul presupune a face 2 pași înainte, 1 înapoi, presupune eroare, presupune a călca strâmb.
„Dacă știu că voi face acel pas înapoi și voi fi din nou nefericit/ă, care mai e rostul?” ar putea fi o întrebare pe care omul să și-o adreseze. Păi avem de ales, ori facem pace cu nefericirea și realizăm că era o himeră, o păcăleală pe care ne-o spuneam astfel încât să avem o ancoră familiară de care să ne agățăm ori ne speriem de nefericire.
Autocontrolul (Darul cheii 52) presupune a ne iubi și când simțim nefericire și astfel a ne putea continua drumul. Procesul este diferit la fiecare dintre noi însă pe fiecare ne va pune față în față cu ce am trăit în trecut și ne-a condiționat. Dacă am trăit multă nefericire, o vom retrăi în proces însă de la un alt nivel. Nu avem cum să scăpăm de ea până când nu facem pace cu ea și o iubim.
Omul care își iubește nefericirea nu mai are nevoie de ea și deci nu o mai simte.
5. Stresul potrivit ne conduce către Vitalitate
Cheia 52 are Umbra Stresului, este una dintre umbrele pe care le resimțim cel mai puternic în câmp. Oamenii sunt obosiți, copleșiți, simt profund insatisfacția (Umbra cheii 58) și deci sunt foarte ușor de manipulat. Un om obosit este mult mai ușor de direcționat ca un om care este în contact cu forța sa vitală.
Oare câți oameni sunt stresați și nesatisfăcuți de joburile pe care le au?
Dacă aceștia vor folosi aceste umbre pentru a își crea o viață în care să profeseze cu bucurie, cu relaxare, cu ușurință, cu lejeritate, cu deschidere, cu respect, cu încredere, MINUNAT, înseamnă că aceste umbre și-au făcut treaba. Dacă însă oamenii le vor considera normale și vor susține status quo-ul interior, stresul și insatisfacția vor deveni din ce în ce mai mari până când vor copleși total ființa.
Scriind acest articol îmi exprim geniul meu nativ liber, fac ceea ce iubesc și astfel chiar dacă simt stres, chiar dacă am insatisfacții în viața mea, acestea dispar când scriu. Scriind acest articol, îmi descopăr stresul potrivit mie. Ce le recomand tuturor oamenilor nefericiți este să facă ceva ce le place ori dacă au resurse materiale deja, să înceapă proiecte ori să facă voluntariat.
Forța vitală este în noi pentru a fi folosită, așa că hai să o folosim.
ATENȚIE! Oamenii nefericiți pot folosi activitățile pentru a se ascunde de nefericire, urmând ca ulterior să o resimtă din nou, mult mai puternic. Spre exemplu, pleci în concediu pentru a fugi de nefericirea de acasă și când te întorci acasă, ghici ce găsești?
Activitățile pe care le recomand sunt cele care oferă sens omului, unde simte bucurie, unde simte satisfacție, unde simte cum forța vitală crează. Folosim activitățile pentru a avea vitalitatea necesară pentru a ne împrieteni cu nefericirea și astfel să o alchimizăm.
Nu-i așa că e amuzant că am scris mai sus despre Nemișcare iar acum scriu despre activități pe care le putem face? Viața e amuzantă, este paradoxală. Nemișcarea (Siddhi-ul cheii 52) o găsim, la fel ca Fericirea, în TOT, deci o găsim și în activități. Nemișcarea ne ajută să rămânem în relații benefice nouă, atunci când vrem să plecăm, Nemișcarea ne ajută să rămânem pe calea noastră când simțim să renunțăm, Nemișcarea ne ajută să lăsăm mugurii Fericirii să fie parte a vieții noastre.
CURAJ ÎN A ÎȚI FOLOSI FORȚA VITALĂ ÎN ACTIVITĂȚI CARE ÎȚI OFERĂ BUCURIE, SATISFACȚIE ȘI PLĂCERE