Cheile Genelor – Cheia 6 (alături de cheia 36)

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Articol scris în septembrie 2021 cu ocazia tranzitului cheilor 6 (Soare) și 36 (Pământ).

Această contemplare ne invită să evaluăm modul în care gestionăm conflictele din viața noastră, fugim de ele și astfel ajungând în nesimțire, ori pornim în experiențele necesare pentru a le alchimiza și astfel a trăi din ce în ce mai constant în câmpul iubirii.

CHEIA 6
Siddhi / Esență: Pace
Darul: Diplomație
Umbra: Conflict

CHEIA 36
Siddihi / Esență: Compasiune
Darul: Umanitate
Umbra: Turbulență (emoțională)

Cuprinsul articolului de astăzi:

  1. Pacea care se așterne la finalul poveștii
  2. Diplomația, arta de a fi om
  3. Personalitatea, modul în care ne apărăm de conflicte
  4. Vulnerabilitatea, calea către Diplomație
  5. Transmutarea Conflictului și Turbulenței

1. Pacea care se așterne la finalul poveștii

Siddhi-ul cheii 6 este Pacea, un Siddhi care ne oferă alinare, ne oferă liniște. Am putea spune că acest Siddhi este Sfântul Graal al umanității, este ceea ce ne dorim să simțim în această viață, este hrana plină de “nutrienți” de care avem cu adevărat nevoie. Ca orice alt Siddhi, este tot timpul disponibil, este peste tot, atât timp cât ne deschidem față de acesta.

Este paradoxal faptul că avem totul la dispoziție, însă pare atât de greu de accesat. Încercând să găsim scurtături, am început să căutăm Siddhi-urile în anumite persoane ori în anumite situații fixe, astfel îndepărtându-ne de ele. Când spunem că, spre exemplu, doar un sfânt poate simți cu adevărat Compasiunea (Siddhi-ul cheii 36, partenerul de programare a cheii 6), e ca și cum ne-am tăia legătura cu acest câmp, negându-ne astfel trăirea și întruparea acestuia.

Compasiunea (Siddhi-ul cheii 36) este peste tot, este câmpul care ne absolvă de orice vină, de orice remușcare, este câmpul care binecuvântează și cel mai crud criminal din istoria umanității. Compasiunea nu are legătură cu dreptatea umană, doar este un câmp aflat în afara dualității, nu ține partea nimănui, este tot timpul acolo și disponibil.

Pacea (Siddhi-ul cheii 6) acompaniază Compasiunea și astfel ne curăță de bagajul poveștilor umane, ne curăță de reziduurile karmei. Când omul este în Pace, nimic nu mai contează, nu contează nedreptățile pe care le-a întâlnit, nu mai contează suferința pe care a simțit-o din cauza interacțiunilor cu alți oameni.

Pacea (Siddhi-ul cheii 6) și Compasiunea (Siddhi-ul cheii 36) se simt ca o mângâiere divină, fără judecată, fără reproș, readucându-ne în simțire, ajutându-ne să înțelegem că a fi om este doar unul dintre modurile prin care conștiența se manifestă. Ne-am identificat atât de mult cu identitatea noastră, cu personalitatea noastră, fără a realiza că acestea reprezintă doar mecanismul nostru defensiv, modul nostru unic prin care ne apărăm de Întreg, de conștiență.

2. Diplomația, arta de a fi om

Ajungând des în defensivă, devenim deranjați foarte ușor de evenimente din exteriorul nostru, devenim foarte ușor de scos din centrul nostru și astfel nu ne mai trăim povestea noastră ci trăim povești pe care alții le-au scris, de multe ori în urmă cu mii sau zeci de mii de ani. Cheia 6 este o cheie emoțională și ne arată modul în care ne deschidem sau ne închidem față de emoțiile noastre, față de ceea ce simțim.

Avem emoții din același motiv pentru care o pânză este pictată. Pânza poate rămâne fără culori însă atunci când este pictată, începe să prindă sens. Avem emoții pentru ca experiența noastră în corp uman să aibă sens. Emoțiile ne pot fi ghid, ne pot controla ori le putem asana, prima variantă fiind cea în care putem înțelege conștient ceea ce experimentăm și să avem claritate în percepțiile și deciziile noastre.

Darul cheii 6, Diplomația, ne ajută să ne ascultăm emoțiile, fără a ne identifica cu povestea care le-a stimulat.

Sunt oameni care sunt controlați de emoțiile lor și astfel trăiesc o viață plină de confuzie, neînțelegând ceea ce li se întâmplă și de ce. Aceștia ajung de cele mai multe ori să nu se mai suporte ori să nu mai suporte pe ceilalți oameni, refugiindu-se în cel mai bun caz în conexiunea cu animalele ori cu natura, respingând tot ceea ce înseamnă umanitate.

Sunt oameni care resping emoțiile, considerându-le ineficiente. Acești oameni ajung să experimenteze viața cu o mentalitate de contabil, alegând doar ceea ce lor li se pare profitabil și trăind în nesimțire, fiind departe de se simți vreodată hrăniți de viață ci doar permanent flămânzi pentru mai mult din ceea ce ei cred că le va aduce liniște.

A fi om (Darul cheii 36 – Umanitatea) este simplu, extrem de simplu, este important să ne deschidem față de experiență (Darul cheii 6 – Diplomația) însă în această societate am complicat mult lucrurile. Pentru a fi om trebuie să faci școală, să îți faci buletin, să iei examene, să muncești și multe, multe altele. Dacă asculți propaganda nesimțirii, a fi om, în această perioadă, poate fi un Conflict (Umbra cheii 6) permanent, o luptă continuă, un chin, nu bucuria de a experimenta viața în corp uman.

3. Personalitatea, modul în care ne apărăm de conflicte

De aceea, tot pentru ceea ce lupți în această viață este irelevant, bani, case, averi, idei, doctrine, dogme, națiuni. Toate acestea sunt niște iluzii născocite de o minte care apără gazda de suferință, niciodată reușind. Dictatura minții își apără poziția creând în continuu conflicte, arătându-ne cum suntem înșelați de X, trădați de Y, umiliți de Z, nedreptățiți de toată lumea.

Astfel, viața devine o luptă pentru a câștiga conflictele, o luptă care ne va duce către epuizare și dezamăgire. Nu avem nevoie să ne luptăm pentru ceea ce vine natural, conexiune, acceptare, înțelegere, vulnerabilitate, intimitate. Când înțelegem asta, atunci suntem cu adevărat oameni, atunci intrăm cu adevărat în potențialul nostru.

Până atunci, ne batem pe firimiturile pe care alți suferinzi ni le-au aruncat, bătându-ne pe ele ca niște pescăruși disperați și flămânzi. Tragic și amuzant în același timp este faptul că nici măcar firimiturile nu sunt bune, sunt artificiale, nu conțin “elemente” care să ne hrănească, astfel cei care aleg această cale vor rămâne flămânzi toată viață, neînțelegând de ce.

Când trăim cu percepția că suntem săraci, că nu avem suficient, că afară nu este suficient pentru toată lumea, intrăm în defensivă față de exterior, astfel blocându-ne în propria nesimțire. Am scris-o și mai sus, o scriu și aici, personalitatea ta este ceea ce îți întemnițează simțirea dacă tu crezi că nu există nimic important în afara ei.

Orice îți va ataca personalitatea îți va provoca Turbulențe emoționale (Umbra cheii 36) și astfel vei tinde să creezi Conflicte (Umbra cheii 6) nenumărate, conflicte care vin peste alt conflicte, care la rândul lor vin peste alt conflicte mai vechi… În scurt timp, viața ta ajunge să fie condusă de o multitudine de straturi de Conflicte (Umbra cheii 6) interioare și exterioare, fiind în defensivă aproape permanent, simțind Pacea (Siddhi-ul cheii 6) și Compasiunea (Siddhi-ul cheii 36) atât de rar încât uiți că acestea sunt posibile.

Cât timp nu ai o legătură cu Întregul, cu ceea ce se află în afara personalității tale, te privezi de ceea ce te poate “hrăni” cu adevărat. Sunt oameni care spun că și-au găsit liniștea pentru că l-au găsit pe Dumnezeu. Ce cred că li s-a întâmplat acelor oameni este faptul că au putut să se conecteze cu ceva din afara personalității lor și astfel au realizat că alergatul după iluzii sau fuga de exterior nu erau necesare.

Diplomația (Darul cheii 6) apare atunci când avem curajul să primim un alt om, nu conform personalității noastre, ci conform personalității sale. Unii ar spune că în acest caz există pericolul să ne pierdem personalitatea, însă în realitate tot ceea ce putem pierde este mecanismul nostru defensiv și când acesta se duce, descoperim, paradoxal, că există un mecanism natural care ne protejează de tot ceea ce nu este benefic ființei.

Când omul este în simțire, când mintea și corpul, poate chiar alături de suflet, sunt în acord, omul este în prezent, adaptat momentului și neblocându-se în gândiri provenite din povești de mult trecute va putea comunica cu celălalt nu din poziția opozantului ci din poziția omului care comunică cu un alt om, fiecare cu greutățile și bucuriile sale.

Tu ai observat cum mulți oameni au tendința ca atunci când intră în relație cu cineva, nu relaționează cu cealaltă persoană ci cu o idee despre cine ar putea fi acea persoană? În loc să se conecteze cu exteriorul, rămân blocați în poziția lor fixă, provenită dintr-un Conflict (Umbra cheii 6) pe care îl resimt, acceptând doar ceea ce personalitatea lor agreează, restul fiind pus în categoria: inamic care trebuia neutralizat. Spre exemplu, dacă o persoană se identifică cu ideea că este român și că ungurii sunt “nașpa”, nu va putea agreea faptul că un ungur poate fi om bun.

Orice experiență care nu “se pupă” cu gândirea noastră fixistă, gândire în care ne-am blocat, ne va crea Turbulențe emoționale (Umbra cheii 36) și suferință. Astfel, pentru a nu suferi, este mai ușor să ne agățăm de gândirea noastră fixistă decât să recunoaștem că s-ar putea să ne fi limitat singuri percepția și că limitarea nu ne mai servește.

4. Vulnerabilitatea, calea către Diplomație

La baza tuturor conflictelor (Umbra cheii 6) stă refuzul cuiva de a ieși din modul său de gândire fix și de a deveni vulnerabil.

Vulnerabilitatea este calea prin care primim cu adevărat ceea ce avem nevoie, prin care ne hrănim cu adevărat. Ai avut vreodată un moment de vulnerabilitate, ori în solitudine ori un moment de vulnerabilitate împărtășit de altcineva? Atunci ai simțit Diplomația (Darul cheii 6), Umanitatea (Darul cheii 36) și sensul vieții în corp uman. Cu cât mai des trăim aceste momente, cu atât mai liniștiți devenim, cu atât mai mult integrăm Pacea (Siddhi-ul cheii 6), astfel oprind alergarea după iluzii.

Totuși, fiecare dintre noi suntem implicați în povești care ne pot duce rapid în suferință, povești care se tot joacă de sute, mii sau chiar zeci de mii de ani și nu ne dăm seama. Părinții își abandonează copiii de mii de ani, oamenii se trădează reciproc de mii de ani, oamenii se umilesc de mii de ani, comit nedreptăți unii altora de mii de ani. Toate acestea sunt doar povești, nimic mai mult, nimic mai puțin.

Sunt atâtea motive de a trăi în conflict și dacă nu suntem conștienți, s-ar putea să rămânem blocați, prinși în câteva.

Dacă noi le adăugăm identității noastre, alegem să le ducem mai departe și să le lăsăm moștenire copiilor și generațiilor următoare. Un copil care asistă la suferința unui părinte înșelat de celălalt, dacă nu înțelege că aceea este doar o poveste în care joacă părinții săi, foarte probabil și-o va asuma și o va integra în identitatea sa.

Când suntem răniți, ne contractăm, ne protejăm, ceea ce este o reacție normală, dacă, însă, păstrăm contractarea pe termen lung, în loc să ne vindecăm, prezervăm rana.

Vulnerabilitatea presupune a avea curajul să îți permiți să simți ceea ce simți, să te deschizi față de emoțiile tale. Câteodată simțim emoții pe care le catalogăm ca fiind plăcute și ne bucurăm de acestea, alteori simțim suferință. Când devenim vulnerabili față de suferința noastră sau a celui de lângă noi și să nu o blochezi, oferi corpului oportunitatea de a o alchimiza, de a o transmuta, de a o transforma în creativitate, în motivație, în vitalitate. Nu degeaba, cheia 6 face parte din Inelul Alchimiei alături de cheile 40, 64 și 47.

Prin cultivarea alchimiei interioare descoperim darul Umanității (Darul cheii 36), descoperim că omul nu este atât de slab în fața circumstanțelor și că în interior are abilitatea de a opri povești împuternicite de mii de ani de identificare, povești care ne-au fost lăsate „moștenire”.

Ajungem în Umanitate (Darul cheii 36) când experimentăm viața din Diplomație (Darul cheii 6), permițându-ne să simțim totul, întărindu-ne cu adevărat, astfel Conflictele (Umbra cheii 6) și Turbulențele (Umbra cheii 36) nu ne mai deraiază ci poate doar ne semnalizează că o poveste se joacă și că cineva ne oferă un rol în acea poveste. Dacă acceptăm sau nu, aceasta este alegerea noastră și ar fi bine să o facem conștient, asumat.

Ca orice dar, Diplomația (Darul cheii 6) apare atunci când putem gestiona, când putem susține umbra, în acest caz Conflictul (Umbra cheii 6). Altfel, la primul semn de conflict vom reacționa cu frică, furie ori altă emoție care în loc să ne ajute să construim mai mult decât distrugem, va distruge mai mult decât construim.

Astfel, ajungem în scurt timp să ni se pară că în loc să avansăm, facem pași înapoi, demotivându-ne să fim oameni, căutând metode artificiale prin care să pară că evoluăm.

5. Transmutarea Conflictului și Turbulenței

Cele două umbre Conflictul (Umbra cheii 6) și Turbulența (Umbra cheii 36) ne mențin blocați în capcana emoțiilor generate de rănile / traumele pe care le-am experimentat. Conflictul (Umbra cheii 6) nu ar avea rost, dacă nu ar exista un motiv pentru acesta, nu? Turbulența emoțională (Umbra cheii 36) nu ar avea rost, dacă nu ar exista ceva ce ne „roade” pe interior, nu?

Nici Conflictul (Umbra cheii 6) și nici Turbulențele (Umbra cheii 36) nu sunt rele, precum nu sunt nici bune. Cine consideră că, spre exemplu, conflictul (Umbra cheii 6) este un rău care trebuie îndepărtat, va crea un conflict nou pentru a îl îndepărta pe cel vechi și astfel, în loc de un conflict, acum se va trezi cu două. Am scris mai sus despre modul în care conflictele au tendița să fie așezate pe straturi, acesta este un exemplu bun pentru a realiza că nu putem cultiva Pacea (Siddhi-ul cheii 6) mergând la război.

Pentru a transmuta umbra cheii 6, Conflictul, este esențial să observăm valoarea conflictelor. Acestea ne arată poveștile care încă nu s-au încheiat și astfel ne arată ce avem de transmutat în viața noastră. Dacă ne-am construit o viață în care conflictele abundă, este posibil să fim copleșiți de acestea, de aceea este important să le luăm treptat, pe rând și să avem răbdare până la soluționarea lor.

Conflictul este ca un detector de aventură, îți arată locul unde este nevoie să te aventurezi pentru a îl închide. Nu degeaba cheia 6 are partenerul de programare cheia 36, cheie care creează un canal info-energetic cu cheia 35. Cheia 36, alături de cheia 35, gestionează experiențele noi pe care le inițiem, experiențe menite să ne ajute să ne deschidem și mai mult către noi, către viață, către Întreg. De aceea, fiecare conflict te invită către o experiență nouă, poate una pe care nu ai dori să o trăiești, pentru că ți-ar provoca suferință.

Dacă, însă percepi acea experiență nouă ca fiind una de învățare, ca fiind una care îți va îmbogăți existența, s-ar putea să îți faci curaj să faci pasul în necunoscut. E clar că nu trebuie să rezolvăm toate conflictele în această viață, nici nu cred că putem, doar sunt atât de multe în jurul nostru și nu toate sunt responsabilitatea noastră, ce putem face este să observăm ce conflicte ne blochează vitalitatea, bucuria de a trăi și pe acelea să le explorăm cu răbdare, cu aliații potriviți, cu uneltele potrivite.

Diplomația (Darul cheii 6) apare în mod natural atunci când nu mai există părți în opoziție ci părți care colaborează pentru a cultiva Pacea (Siddhi-ul cheii 6). Diplomația este necesară pentru a aduce în echilibru polii, pentru a aduce în echilibru femininul și masculinul, lumina și întunericul, profanul și divinul, pentru că atât timp cât nu considerăm o parte ca fiind superioară celeilalte, acolo este loc de vulnerabilitate, de colaborare și de sens.

Pentru a transmuta Turbulențele emoționale (Umbra cheii 36), este important să le onorăm și să le respectăm. Dacă fugim de acestea, considerând că nu sunt acceptate de societate, tot ce vom face este să le creștem ca intensitate și astfel ne vor eroda pe interior. Dacă le manifestăm cum le simțim, în forma lor brută, vom crea conflicte pe care nu le vom înțelege.

„Dar eu mă exprim cum sunt, de ce nu mă acceptă ceilalți așa cum sunt?” ar putea întreba omul care manifestă în exterior turbulențele emoționale în forma lor brută. “Cine mă iubește trebuie să mă accepte așa cum sunt”, ar putea fi o mențiune a acestei persoane. Dacă ne uităm la Siddhi-ul cheii 36, Compasiunea, putem înțelege mai bine de ce o astfel de comunicare mai mult distruge decât creează. Întruparea Compasiunii care vine prin cultivarea Umanității, presupune înțelegerea celuilalt, a rănilor sale, a trecutului său, a ceea ce îi oferă un zâmbet și astfel presupune a comunica doar atunci când starea noastră o permite, când suntem în vulnerabilitate, când putem construi mai mult decât distruge.

S-a înțeles eronat faptul că suntem liberi să facem ceea ce vrem, dacă urmăm ad-literam acest îndemn, vom intra rapid peste libertatea altuia și menținându-ne crezul, vom intra în umbra Conflictului (Umbra cheii 6). Cultivarea Umanității presupune a asculta cu inima pe celălalt și astfel a îi onora viața și experiențele, chiar dacă nu suntem de acord cu ele. Doar astfel putem opri conflictele, altfel doar le înmulțim conform exemplului dintr-un paragraf anterior.

Transmutarea Turbulențelor emoționale (Umbra cheii 36) vine la pachet cu întărirea mecanismului alchimic interior, pentru a putea “duce” umbrele noastre și ulterior ale celorlalți. Astfel, devenim niște maeștrii ai vieții, alchimizând tot ceea ce ne iese în cale, transmutând și creând o realitate calibrată la un nivel înalt și constructiv al conștiinței (vezi Harta Conștiinței – David R. Hawkins).

Astfel, ajungem să ne “suportăm” din ce în ce mai mult până ajungem să nu mai rămână vreun conflict între noi și tot ceea ce rămâne va fi câmpul iubirii alături de celelalte câmpuri siddhice.

Știu că nu este ușor câteodată, știu că suntem câteodată copleșiți de conflictele din viața noastră dar totodată știu că a avea curajul să pășim în aventura oferită de aceste conflicte ne ajută să devenim din ce în ce mai vulnerabili, umani și cu adevărat iubitori. Diplomația (Darul cheii 6) este unul dintre acele daruri atât de necesare în relațiile noastre, pentru că ne aduce aminte că suntem în aceeași oală, suntem oameni (Darul cheii 36 – Umanitatea) ca ceilalți, poate implicați în alte povești, în alte conflicte, dar totodată oameni. Așa putem întrupa, treptat, Pacea (Siddhi-ul cheii 6) și Compasiunea (Siddhi-ul cheii 36) în viața noastră.

CURAJ ÎN A TRĂI O VIAȚĂ ÎN CARE SĂ ALCHIMIZEZI CONFLICTELE CARE TE ȚIN DEPARTE DE CÂMPUL IUBIRII!

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână