Cheile Genelor – Cheia 6 (alături de cheia 36)

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Articol scris în 2020 cu ocazia tranzitului cheilor 6 (Soare) și 36 (Pământ).

Această contemplare este despre modul în care încercăm să ne împăciuim simțurile și astfel ne lăsăm, sau nu, măcinați de conflictele noastre interioare. În același timp este momentrul să ne contemplăm propria umanitate și modul în care ne înțelegem cu umanitatea celorlalți.

CHEIA 6
Siddihi / Esență: Pace
Darul: Diplomație
Umbra: Conflict

Cheia 36
Siddhi / Esență: Compasiune
Darul: Umanitate
Umbra: Turbulențe emoționale

Căutarea Păcii (Siddhi-ul cheii 6), ultima frontieră, acestea sunt călătoriile rasei umane prin conflicte (Umbra cheii 6) venite din turbulențele emoționale (Umbra cheii 36) care neagă statutul de a fi OM. Suntem într-o căutare disperată după o perfecțiune pe care niciodată nu o să o găsim pentru că singură ne va găsi atunci când va fi momentul. Ce înseamnă a fi OM? Păi, umanitatea este despre conflict, despre separare și despre integrarea acestor conflicte și deci separări.

Trăim în dualitate, oricât de mult am dori să fim în 17D sau pe tărâmul zeilor și dualitatea presupune extreme. Când alegem o extremă în detrimentul celeilalte conflictul interior dispare temporar, de aceea, de multe ori observăm că mulți dintre cei care aleg o viață bazată pe cele ilegale sunt mult mai puțin măcinați de conflicte față de cei care nu aleg ceva clar și rămân undeva la mijloc. La fel ca cei care aleg calea binelui și luptă împotriva răului.

Cheia 6 este o cheie tribală iar cheile tribale sunt despre cum ne adunăm în comunități, în triburi,  despre oamenii pe care îi ai lângă tine. În mod paradoxal, doar trăim pe tărâmul paradoxurilor, cheia 6 este cheia care ne arată drumul către pace dar în același timp cheia din care se naște conflictul. Am putea spune că drumul către pace este presărat cu conflicte. Să îți dau un exemplu, dacă cineva te-a enervat și vrei să lovești acea persoană, dacă nu o lovești, în interiorul tău va apărea conflictul și deci separarea, o parte a ta va dori să lovească, cealaltă parte nu va dori să lovească. Pe care o alegi?

Orice fel de ezitare menține conflictul deschis în interior și erodează ființa. Nu degeaba se spune că multe conflicte nasc afecțiuni sau chiar boli. Cineva m-ar putea întreba: „păi atunci ar fi mai bine să lovim decât să ezităm?” . Răspunsul meu este, ca de obicei, conștiența.

Ce face conștiența? E simplu, ne ajută să înțelegem situația, să înțelegem contextul și mai ales să înțelegem efectele produse de posibilele acțiuni ale noastre. Când suntem conștienți, putem alege varianta cea mai potrivită, care ne așează mai profund în pace.

Pacea nu este posibilă fără conflict, mulți încearcă să fugă de conflict. Se consideră diplomați (Darul cheii 6) însă în realitate le este frică de conflict și fug de acesta. Aceștia nu gestionează conflictul ci doresc să scape de acesta. Însă viața este plină de conflict, nu avem cum să îl negăm, este acolo. Și atunci ce putem face? Să îl îmbrățișăm total și astfel să descoperim darul Diplomației (Darul cheii 6). Diplomația necesită a gestiona în mod creativ conflictul. Diplomația are nevoie de conflict, altfel nu ar putea exista.

Darul cheii 36, partenerul de programare a cheii 6, este umanitatea, astfel am putea spune că umanitatea presupune gestionarea creativă a conflictului. Actul sexual este unul dintre modurile creative prin care gestionăm un conflict între două polarități, masculinul și femininul. Actul sexual poate fi dus la nivel de artă și sunt persoane care au simțit pace profundă în timpul acestuia. Pentru pudibonzi, actul sexual este ceva de nivel jos, însă de cele mai multe ori, pudibonzii sunt doar niște fricoși mascați ca judecători moraliști. Nu se poate ajunge la nivelurile superioare fără gestionarea celor inferioare, altfel este doar mimă, este doar actorie.

Și nu sunt puțini care mimează umanitatea, oooh, ba chiar aș putea spune că sunt majoritari. Pentru a obține resurse, aceștia au devenit niște actori demni de Oscar, chiar ei ajungând să creadă în propria lor umanitate. Dacă nu mă crezi, putem observa împreună relațiile între oameni. Acestea sunt pline de dogme, de reguli nenaturale jucate de actori care se dau oameni. Sub pretextul moralei și pudibonderiei, acești actori au dus la crearea unei industrii uriașe de pornografie și la o altă industrie a traficului de persoane, în principal femei, pentru a fi exploatate sexual.

Tu ai observat cum de dragul de a fi în relație cu cineva, mulți îl parazitează pe celălalt? De dragul rănilor pe care omul nu și le recunoaște, pozând în victimă, îl obligă pe celălalt să fie într-un anumit mod și astfel îmbolnăvindu-l treptat mental și ulterior chiar fizic? Din cauza unei lipse de asumări și a unei posesivități bolnăvicoase, oamenii intră în relații nu pentru a crea împreună, pentru a se SusȚine ci pentru a avea un corp pe care să îl paraziteze. De aceea e atât de important să realizăm acestea și să ne alegem cu mare grijă oamenii și relațiile în care intrăm. Un om care pozează tot timpul în victimă este doar un persecutor mascat ce folosește într-un mod abil conflictul pentru a îl manipula pe celălalt.

“Dacă mă înșeli / trădezi, nu știu ce o să fac”, poate spune un astfel de persecutor. Eh, ce o să faci, o să te pui în fund și o să dai din picioare ca un copil de 3 ani care nu și-a primit jucăria? Dacă ar fi să vă recomand ceva legat de cheia 6, este să nu cedați conflictelor ci să le înfruntați și să le gestionați, altfel persectuorii mascați în victime vă vor manipula maxim. Cei dragi mie știu că nu mai permit în jurul meu manifestări de victimă, cine mi-e prieten și se pozează în victimă nu va avea sprijinul meu, ba mai mult, nu mă va mai avea aproape. Asta nu înseamnă că nu îl accept pe om și trăirea lui necesară însă în același timp îmi respect ființa suficient de mult încât să îmi accept și eu nevoile. De ce fac asta? Pentru că nu mai fug de conflict, nu mai încerc să împăciuiesc omul, dacă vrea să fie în conflict, e alegerea sa, eu aleg să îl folosesc într-un mod creativ, un fel de Aikido, varianta Cheile Genelor.

Am înțeles la nivel profund, la nivel celular acest program al victimei care devine persecutor și faptul că nu mai permit victimizării să fie parte a vieții mele, mi-a adus recompense enorme. Ce permit în jurul meu este umanitatea, este vulnerabilitatea, apropierea. Sunt momente în care viața ne copleșește, este normal și orice prieten care vine către mine din propria sa umanitate, fiind copleșit de viață, va avea sprijinul meu. Ba mai mult, putem împărți momente profunde și revelatoare împreună fix din acel spațiu. Aceea este adevărata diplomație, am simțit-o și o simt profund. Cheia 6 este cheia pe care o am în Sfera Nucleului / Vocației, este rana mea cea mai profundă și este ceea ce eman atunci când inima mea este deschisă. Este calea mea, calea conflictului alchimizat, calea celui care se lasă penetrat de conflict și devine mai puternic astfel în interior.

Am întâlnit mulți oameni cu cheia 6 în sfere cum ar fi Munca Vieții, Evoluția, SQ, Nucleu/Vocație care sunt victime ale persecutorilor vieții, pentru că aceștia simt pacea ca fiind ACASĂ și își doresc mult să o aducă în lume. Un gest nobil însă care însă fără o implementare realistă, duce la conflicte nerezolvate și deci la o viață care parcă persecută.

Dacă ai cheia 6 în profilul tău, ești aici pentru a primi conflictul în inima ta și a îl lăsa acolo să se dizolve, tu alegându-ți acțiunile nu pentru a evita conflictul ci pentru a merge pe calea ta.

Turbulențele emoționale (Umbra cheii 36) sunt esențiale pentru a înțelege umanitatea (Darul cheii 36). Doar când învățăm să gestionăm turbulențele emoționale, atunci putem avea claritate în decizii și în acțiuni. Simt să îți ofer un strat suplimentar pentru interpretarea acestor două chei, cheia 6 este tribală însă cheia 36 este colectivă.

Cum interpretez această pereche acum? Prin faptul că doar împreună putem naviga mai ușor turbulențele emoționale, când suntem lângă oamenii noștri, când ne putem deschide (cheia 6 este despre deschidere), singuri ne este foarte greu, foarte, foarte greu. Nu zic că nu se poate, mulți maeștrii au vieții au reușit în solitudine însă acum sunt alte vremuri și suntem într-un alt punct al evoluției rase umane.

Am ajuns să stăm printre necunoscuți, să lucrăm cu și pentru necunoscuți. Ba chiar se recomandă într-unele cursuri de afaceri, să nu amesteci prietenia cu afacerile. Fără prietenie, fără deschidere, afacerile sunt fără scop, sunt artificiale și în loc să aducă prosperitate, aduc subzistență și neîmplinire. Nu mă crezi? Observă marile afaceri și dacă acestea au adus împlinire, dacă au adus prosperitate comunităților în care activează sau au supt resurse (umane, materiale) pentru profit?

La fel și în relații, oare în câte relații cei implicați se cunosc cu adevărat? Cel mai trist mi se pare atunci când după închierea unei relații, cei doi se tratează ca doi necunoscuți, avem multe exemple de divorțuri care au alienat pe cei doi. Ne-am îndepărtat atât de mult de comunitate încât ne agățăm cu disperare de tot ceea ce credem că deținem. Simțindu-ne singuri și nesusținuți considerăm că dacă pierdem o relație, o să ne simțim și mai singuri și mai nesusținuți. Păi oricum suntem și oricum am fi, oricât de mult am ține de relații sau de prieteni.

În comunitate, însă, oamenii se susțin reciproc, dacă cineva are nevoie de ajutor, “energia” grupului va susține imediat acea persoană. În comunitate omul nu se mai simte singur, acolo pacea poate fi simțită. Conflictul vine atunci când ne simțim singuri, chiar dacă avem prieteni, chiar dacă suntem într-o relație. Conflictul și turbulențele emoționale sunt semnele faptului că ne-am însingurat, sunt semnele că noi considerăm că am adunat ceva ce merită apărat și astfel ridicăm ziduri și strigăm la cei care ne-ar putea lua ceea ce avem.

Nimeni nu ne poate lua apartenența la comunitate, noi suntem singurii care pot decide să încercăm de unii singuri. Când reușim să gestionăm conflictul, să nu ne mai fie teamă de turbulențele emoționale, când putem gestiona gelozia, posesivitatea, invidia, apare umanitatea. Cheia 36, cu al ei dar al umanității, este o cheie experiențială, este despre a experimenta viața. Când un om activează conflictul și turbulențele emoționale, se oprește din experimentare și/sau încearcă cu disperare să oprească experiențele celorlalți. De dragul unor reguli sau dogme (de multe ori religioase), mimăm viața și ne facem că experimentăm, astfel nedescoperindu-ne potențialul propriei noastre umanități.

Când lăsăm zidurile jos și doar suntem, atunci compasiunea (Siddhi-ul cheii 36) apare în mod natural, ne dăm seama că și ceilalți experimentează. De multe ori suntem incredibil de frustrați că unii experimentează și noi nu. Observăm asta la cei care îi urăsc pe politicieni pentru că fură, nedându-și seama că politicienii și-au permis asta iar ei nu. Obiectul frustrării nu este că politicienii fură ci viața netrăită de dragul unor reguli.

Normal că politicienii care fură vor suporta efecte în consecință, doar cauzalitatea rămâne în picioare, deci ar fi recomandat să nu le urmăm exemplul, ce recomand este să nu ne mai oprim din experiența CONȘTIENTĂ a umanității. Experimentarea inconștientă a umanității este degeaba și presupune a da peste aceleași obstacole și provocări și astfel a da din lac în puț. Când omul devine conștient poate integra acele experiențe, până atunci este supus haosului personal.

Drumul către pace este pavat cu experiențele care ne duc acolo. Eu, spre exemplu, fac tot ceea ce ține de mine pentru a experimenta conștient viața. Am momente când o dau în bară însă învăț foarte repede și astfel realizez de ce am dat-o în bară și ce am de făcut pe viitor. Fără acea experiență mi-ar fi fost foarte greu să îmi dau seama de ce am nevoie. Și ghici ce, fix acele experiențe în care am dat-o în bară, mi-au adus ulterior sentimentul de pace interioară și compasiune pentru mine și pentru ceilalți. A fi om înseamnă și a o da în bară și dacă ne mai forțăm mult să avem numai succese, vom avea din ce în ce mai multe conflicte interioare dar și exterioare.

O să închei această contemplare cu următoarele afirmații: cel / cea care alege să trăiască în rolul de victimă urăște să o dea în bară. Ferește-te de oameni care nu vor să piardă, aceștia te vor persecuta de fiecare dată când experiențele tale îi fac să creadă că au ceva de pierdut. Cel / cea care alege să trăiască în rol de victimă nu te va susține vreodată SĂ FII ci te va trage în jos de fiecare dată când vei FI. Umanitatea ta este antidotul perfect pentru statutul de victimă pe care l-a ales să îl ducă la rang de artă actoricească.

CURAJ ÎN GESTIONAREA CONFLICTELOR CE TE ÎNVAȚĂ SĂ FII OM ȘI SĂ ÎȚI RESPECȚI UMANITATEA!

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână