Articol scris în 2021 cu ocazia tranzitului cheilor 60 (Soare) și 56 (Pământ).
Această contemplare este despre modul în care percepem realitatea și rezultatele care vin de pe urma propriilor percepții. Ne duc acestea către o viață în echilibru ori ne zdruncină stabilitatea când „ne este lumea mai dragă”?
CHEIA 60
Siddhi / Esență: Dreptate / Justiție divină
Darul: Realism
Umbra: Limitare
CHEIA 56
Siddihi / Esență: Intoxicare
Darul: Îmbogățire
Umbra: Distragere
Cuprinsul articolului de astăzi:
- Dreptatea ca aspect non-dual
- Realismul, calea către prosperitate
- Bogăția săracă
- Pe cine mai dăm vina?
- Transmutarea Limitării și Distragerii
1. Dreptatea ca aspect non-dual
Cine nu s-a simțit până acum limitat (Umbra cheii 60) de Dreptatea Divină (Siddhi-ul cheii 60)? Dacă m-aș limita la o singură întrebare pentru a defini cheia 60, aceasta ar fi. Dreptatea (Siddhi-ul cheii 60) este de multe ori dincolo de noi, de multe ori nu o înțelegem, considerăm că am fost cumva nedreptățiți de viață, de soartă.
În realitatea noastră am înțeles conceptul de dreptate ca fiind unul dual, ca fiind o extremă care anulează o altă extremă, ceva de genul: “eu am dreptate, tu nu ai”. Ca stare Siddhică, Dreptatea nu ține partea cuiva, aici fiecare are dreptate, indiferent de cât de absurd ar suna asta. „Cum să aibă dreptate cei care spun că Pământul este plat, doar toate dovezile ne arată că acesta este rotund?” ar putea întreba cineva.
Din perspectiva Dreptății, Pământul este plat pentru cei care consideră asta și este rotund pentru cei care consideră că este rotund. Realitatea fiecăruia este diferită, fiecare dintre noi percepem lucrurile diferit, fiecare om are Dreptatea (Siddhi-ul cheii 60) de partea sa, indiferent ce alege să creadă și cum alege să își trăiască viața. Nu există om care să fie de partea Dreptății însă există oameni care întrupează acest Siddhi.
Întruparea Dreptății (Siddhi-ul cheii 60) se face prin Intoxicare (Siddhi-ul cheii 56) cu viața, cu tot ceea ce există. Aici nu mai există bun ori rău ci doar unealtă potrivită pentru Intoxicare (Siddhi-ul cheii 56). Dreptatea (Siddhi-ul cheii 60) ne oferă fiecăruia dintre noi ce are nevoie, ce este pentru noi. Dacă, spre exemplu, ne cultivăm geniul, cel mai probabil Dreptatea ne oferă oportunități pentru a îl folosi.
Cei care s-au aliniat Întregului, s-au aliniat vieții, știu despre ce scriu pentru că aceștia observă cum viața le răspunde de fiecare dată. Siddhi-ul Dreptății (Siddhi-ul cheii 60) este „la datorie” pentru fiecare dintre noi, atât timp cât tindem să îl întrupăm, nu să îl găsim în exterior. Toate stările Siddhice nu pot fi găsite în exterior ci doar atunci când corpul atinge o anumită frecvență acestea pot fi simțite.
Spre exemplu, putem căuta dreptatea în exterior mult și bine, dacă noi manifestăm din furie și din resentimente. Din aceste stări primim din ce în ce mai puțină dreptate percepută și astfel putem ajunge la ideea că viața are ceva cu noi. Nimic mai fals, viața este tot timpul cu noi pentru că noi suntem parte a vieții. Este amuzant paradoxul că găsim cu adevărat dreptatea pe care o căutăm atunci când renunțăm să o mai căutăm și alegem să o întrupăm.
Într-adevăr, aceasta este o cale care nu gâdilă orgoliul, nu ne stinge setea de răzbunare însă le folosește, Intoxicându-ne (Siddhi-ul cheii 56) cu ele până le “spargem” învelișul tare, ceea ce va rămâne fiind hrană pentru mecanismul nostru alchimic, aducându-ne în stabilitate și ducându-ne către integrare și vindecare.
2. Realismul, calea către prosperitate
Cheia 60 ne învață să lucrăm cu propriile limite astfel încât “să facem Rai din ce avem”, fără a fi nevoiți să luăm resurse din alte părți, considerând că avem nevoie de ele. Putem folosi bogăția resurselor Pământului și ale umanității pentru a construi structuri și sisteme vii, adaptabile, care aduc bunăstare și echilibru comunităților ori putem încerca să fim bogați, distrăgându-ne (Umbra cheii 56, partenerul de programare a cheii 60) atenția de la ceea ce contează cu adevărat pentru noi.
Un om care fuge după bogății, nu va fi sătul vreodată și în același timp și-a limitat (Umbra cheii 60) percepția asupra vieții. Tu realizezi ce percepție îngustă are un astfel de om? Poate acesta să perceapă viața mai presus de nevoia sa insațiabilă de a obține mult, cât mai mult, dacă se poate totul. Ne-am construit societatea modernă după aceste principii și acum să fim serioși, această goană după TOTUL ne va duce vreodată la o destinație sau vom alerga morcovul legat de băț precum proverbialul măgar?
Putem avea oare TOTUL prin acumulare continuă ori deja avem TOTUL dacă ne lărgim puțin percepția? Acești oameni care aleargă în continuu după resurse, după putere, după averi, oare aduc echilibru în familiile și comunitățile din care fac parte?
Cheia 60 este despre structurile și sistemele pe care le creăm, fiecare om construiește ceva în viața sa. Dacă omul nu cultivă echilibrul în viața sa, a familiei și comunității din care face parte, ceea ce va rezulta este haosul. Darul cheii 60 este Realismul, acest dar arătându-ne ceea ce este cu adevărat pentru noi și ce este iluzie. Dacă alergăm după iluzii, calitatea vieții noastre scade și posibil și a celor din jur.
În jurul nostru avem exemple peste tot, unele exemple fiind de echilibru, de stabilitate, de încredere iar altele influențând direct ori indirect pe cei din jur să meargă încolonați către dezastru. Poți observa un om în darul cheii 60 atunci când acesta nu are nevoie de prea multe resurse pentru a prospera. Acela este un om eficient, nu un vampir care suge resursele celor din jur.
Imaginează-ți un aparat care consumă 7W curent electric și un altul care face fix același lucru, care consumă 100W. Cam aceasta este diferența între o structură eficientă și una ineficientă, așa sunt și oamenii. Cu cât aleargă mai mult după iluzii, cu atât mai ineficienți devin și consumă mai multe resurse. Pentru ei cerul este limita însă nu realizează că în ceruri te întorci cu nimic.
3. Bogăția săracă
În această contemplare a venit către mine acest paradox al bogăției sărace. Orice om care a fost prins în capcana acumulării de exces, de resurse, de bani, de putere, de imagine, a sărăcit în celelalte arii ale vieții sale. Astfel, căutarea bogăției a fost Limita (Umbra cheii 60) pe care omul a primit-o, limită care l-a blocat în a simți cu adevărat prosperitatea în viața sa.
Omul este menit a colabora cu exteriorul, cu natura, cu animalele, cu ceilalți oameni. Această colaborare, de multe ori nu o înțelegem profund, spre exemplu, animalele și plantele hrănesc omul, acestea sunt transformate pentru ca omul să continue să existe. Există o fină demarcație între a lua doar ceea ce avem nevoie și a avea la dispoziție tot ceea ce ne dorim.
În societatea modernă, din păcate, există un fenomen răspândit mai peste tot, risipa. Excesul dintr-un loc va crea lipsă în altul, orice sistem funcționează pe acest principiu, de aceea bogăția unora conduce direct ori indirect la sărăcia altora. A devenit tabu un astfel de subiect, motivul fiind că foarte mulți oameni aleargă și ei după himera bogăției, crezând că astfel le va aduce ceea ce le-a lipsit toată viața.
Prosperitatea este la un alt nivel față de bogăție, pentru că prosperitate include și exteriorul. Spre exemplu, construcția vieții noastre, profesia pe care ne-o alegem, acțiunile care derivă din această șistilul nostru de viață ne aduce prosperitate nouă dar în același timp aduce prosperitate și exteriorului, minunat.
Limita este umbra cheii 60 și după cum am menționat și în alte contemplări, umbrele nu sunt bune ori rele ci sunt niște unelte care dacă sunt folosite bine, aduc darul la suprafață. Avem nevoie de limite în această viață, spre exemplu avem nevoie să știm care este limita de la care mergem către exces și producem dezechilibru în sistem. Fără a cunoaște acea limită, construcția noastră iese strâmbă, e ca și cum am construi o clădire multe peste înălțimea maximă pentru care a fost proiectată și apoi să ne întrebăm de ce aceasta are probleme.
4. Pe cine mai dăm vina?
Când ne este greu, este ușor să dăm vina pe ceva ori cineva din exterior, poate câteodată ne uităm la Mercur și îi zicem „vreo două” că a intrat în retrograd. Cheia 60 ne aduce aminte că dormim precum ne așternem și ne invită să ne asumăm responsabilitatea pentru alegerile noastre și pentru viața noastră. Realismul (Darul cheii 60) ne aduce înapoi pe Pământ și ne ajută să ne ajustăm motivațiile.
Ți s-a întâmplat vreodată să ai niște motivații pe care le considerai mari ca apoi să treci prin câteva experiențe și astfel să îți dai seama că acele motivații erau iluzorii și că pentru tine altceva era mai important? Dacă da, nu ești singura persoană care a trecut și trece prin acest proces, viața ne cizelează treptat pentru a da la o parte excesul și astfel să rămânem în autenticitatea noastră, în rolul nostru genetic, în serviciu pentru Întreg.
Fiecare dintre noi suntem o celulă într-un organism mai mare, avem rolul nostru, rol de la care divagăm vom cunoaște modalitățile de reechilibrare ale organismului. Pentru orice acțiune prin care ne dislocăm de acest rol, organismul manifestă o contraacțiune menită să aducă lucrurile în echilibru. Este un fel de homeostază divină, am putea spune că suferința umanității vine în mare parte din loviturile primite în orgoliu de către contraacțiunile menționate mai sus.
Totuși, ni se spune că suntem divini, că putem face totul și da, avem un potențial imens însă acest potențial vine cu limitările sale. Aici intervine complementaritatea, faptul că cei din jurul nostru sunt meniți în a ne susține, în mod direct și indirect prin geniul lor. Dacă noi nu deprindem arta SusȚinerii, respingem fără să vrem SusȚinerea din exterior și astfel construcția vieții noastre poate deveni o corvoadă care pare fără sfârșit.
Dacă, spre exemplu ai de cărat mobilă dintr-un loc în altul și nu ai oameni în jur să te ajute, îți va fi mai greu decât dacă i-ai avea, nu? Pentru a preîntâmpina astfel de situații, am inventat banii și serviciile care vin pe bani. Am lăsat la o parte rezonanța, prietenia și colaborarea, în schimbul ajutorului primit de la un străin, plătit pentru asta.
Nu zic că acesta este un lucru rău, dimpotrivă, consider că este o adaptare normală având în vedere societatea pe care am construit-o, ce doresc să aduc în evidență este faptul că am ajuns să considerăm că putem obține orice, dacă avem resurse, dacă avem bani, dacă avem putere. Totuși, conexiunea nu poate fi obținută pe bani, prietenia autentică nici atât. Ce obținem în schimbul banilor este de cele mai multe ori un substitut, un fals menit să ne facă să credem că am obținut originalul.
Cu substitutul nu ne putem „hrăni”, într-un mod se simte prietenia autentică, ajutorul venit din bucuria celuilalt de a fi alături de tine și de cele mai multe ori altfel se simte serviciul prestat pe bani. Ai observat câți oameni cu „mutră acră” avem în jur? Acea “mutră acră” are consecință faptul că se simt hrăniți de către viață ori că simt că „hrana” lor nu are nutrienți.
Sistemele pe care le creăm prin cheia 60 ajung să ne hrănească pe toți ori să ofere senzația că unii sunt hrăniți pe când alții nu. Aceasta este iluzia, ori ne hrănește pe toți ori pe niciunul. Când un membru al sistemului care hrănește comunitatea, aleargă după iluzia bogăției, întreaga comunitate este dezechilibrată. De multe ori, dacă oamenii sunt uniți, persoana care nu respectă unitatea este dată afară din sistem prin Dreptatea divină (Siddhi-ul cheii 60).
Dacă oamenii sunt uniți, însă uniți pentru a cultiva dezechilibrul într-un sistem, atunci cei care doresc să cultive echilibrul sunt dați afară din acel sistem de către Dreptatea divină (Siddhi-ul cheii 60).
5. Transmutarea Limitării și Distragerii
Cele două umbre ne pot conduce către o construcție frumoasă a realității, o construcție unde Limitările și Distragerile (Umbrele cheilor 56 și 60) să fie folosite optim ori către o construcție în care distragerile de la limitările noastre ne conduc către a crede că suntem altcineva față de cine suntem. În era marketingului modern, a devenit destul de ușor pentru ca o companie să își vândă produsele, tot ce trebuie să te facă este să îți transmită în mod repetat și țintit că ai nevoie de ele, astfel distrăgându-te de la tine, de la prioritățile tale și de la nevoile tale autentice.
Ai observat cum produse bune, calitative au fost scoase de pe piață de imitații mai ieftine, care nici măcar nu fac ceea ce promit? Produsele ieftine sunt menite a ne limita percepția, că există o scurtătură, ceva care să ne sporească bogăția ori să ne ajute să ne-o menținem măcar. Totuși, dacă fiecare dintre noi am cumpăra produse ieftine și proaste din punct de vedere calitativ, am sărăci cu toții și în același timp nici nu am rezolva ceva.
Pentru a transmuta umbra Limitării (Umbra cheii 60), ce putem face este să o acceptăm și să îi observăm potențialul. În limitare există un potențial care poate fi scos la suprafață, spre exemplu un joc de tenis are reguli care fac acest sport să fie incitant, palpitant și motiv pentru care cei din exterior să îl urmărească. Dacă tenisul nu avea reguli ci puteai să lovești mingea cât de tare doreai, în orice direcție doreai, cred că ne plictiseam foarte rapid de tenis, nu crezi?
Limitele în o relație, fac ca jocul dintre parteneri să aibă sens, limitarea dată de planeta în care locuim ne ajută să realizăm ce este cu adevărat posibil, limitarea dată de țară, de cultură, ne ajută să aparținem. Limitările nu sunt rele, precum nu sunt nici bune, ne conduc către a fi realiști (Darul cheii 60) cu adevărat și să ne construim o viață care să ni se potrivească nouă, nu una care să fie copiată de la cineva din exterior.
Câteodată limitele noi le stabilim și ceilalți le pot accepta sau nu, dacă percepem viața ca un joc, când cineva acceptă limitările noastre, avem un nou partener de joacă. Ne luăm prea în serios, crezând că avem răspunsurile la noi, pe când suntem speriați de limitele pe care nu dorim să le acceptăm în viața noastră.
Pentru a transmuta umbra cheii 56, Distragerile, este important să le înțelegem și lor rostul. Darul cheii 56 este Îmbogățirea și acesta ne invită să observăm în viața noastră ceea ce ne hrănește cu adevărat față de imitațiile, de falsurile care ne dau impresia că ne hrănesc însă în realitate mai mult ne iau din resurse. Ceea ce te distrage (umbra cheii 56) dar te hrănește cu adevărat, în mod paradoxal te duce către tine și te susține în a întrupa Siddhi-ul Intoxicării (Siddhi-ul cheii 56).
Cheia 56, având în vedere că este și codon stop în ADN-ul uman, ne ajută să înțelegem la ce distrageri este important să renunțăm și pe care să le păstrăm, astfel încât să cultivăm echilibrul și prosperitatea în viața noastră și în a celor din jurul nostru.
A fi realist (Darul cheii 60) nu este un proces legat de minte ci de împământarea noastră, am putea spune că este un proces legat de chakra Rădăcină, nu de Ajna. Cum cheia 60 este parte a Inelului de codoni ai Gaiei, alături de cheile 19 și 61, ne aduce înapoi cu picioarele pe Pământ și departe de iluziile care ne limitează potențialul și ne distrag de la o viață în prosperitate.
Tot ce avem de făcut este să ne ascuțim simțurile și să realizăm când limitarea ne spune stop pentru a ne adapta tot timpul la viață, la Întreg, la vremurile pe care le trăim. Altfel ne pierdem în iluzii ori într-un trecut care a trecut de mult ori într-un viitor posibil care cine știe dacă o să vină. Cheia 60 ne readuce aminte să fim acum, aici, în prezent și să construim. Toată viața construim, toată viața noastră este o construcție, o poveste ce cere a fi manifestată, măcar să o manifestăm cu bucurie, ce zici?
CURAJ ÎN A ÎȚI CONSTRUI O VIAȚA ADAPTATĂ NEVOILOR TALE ÎN ACORD CU NEVOILE CELOR DIN JUR ȘI ALE ÎNTREGULUI!