Cheile Genelor – Cheia 60 (alături de cheia 56)

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Articol scris în 2020 cu ocazia tranzitului cheilor 60 (Soare) și 56 (Pământ).

Această contemplare este despre modul în care ne construim realitatea, o construim bazându-ne pe iluziile venite din ceea ce condiționările ne dictează ori construim realitatea bazându-ne pe ceea ce avem cu adevărat la dispoziție.

CHEIA 60
Siddihi / Esență: Dreptate
Darul: Realism
Umbra: Limitare

CHEIA 56
Siddhi / Esență: Intoxicare
Darul: Îmbogățire
Umbra: Distragere

Cuprinsul articolului de astăzi:

  1. Cine nu vrea să fie de partea Dreptății?
  2. Construcția bazată pe nedreptate ne conduce către dreptate?
  3. Forțele Binelui vs. Forțele Răului, un fel de Avengers jucat pe scena vieții
  4. Construcția unei realități benefice
  5. Transcenderea limitărilor

1. Cine nu vrea să fie de partea Dreptății?

Dreptatea este Siddhi-ul pe care îl contemplăm astăzi, un Siddhi pe care atât de mulți cred că îl posedă. Însă Dreptatea nu poate fi avută, nu este în posesia noastră, oricât de mult ne-ar displace să auzim asta. Când simțim că ni s-a făcut o nedreptate vrem răzbunare, vrem să simțim că lucrurile sunt drepte din nou și parcă orice am face pentru a obține dreptate, nu ne aduce liniștea pe care o căutam.

Dacă percepem realitatea doar subiectiv, uităm că mai există realitate și în exteriorul nostru. Când ne blocăm în propriul subiectivism, nu avem cum să percepem cauzele pe care le producem în exterior. Astfel, credem că facem “bine” nouă și altora însă realitatea ne arată că efectul este exact invers.

Știi câți părinți sunt incredibil de mirați și de confuzi întrebându-se de ce copiii lor au ajuns să se poarte urât cu aceștia ba chiar să îi urască? “Dar eu îmi iubesc copilul” ar spune aproape toți, dacă nu toți acei părinți. Da, însă iubirea, la fel ca dreptatea, atunci când omul crede că le posedă, sunt în realitate iluziile provenite din mecanismele defensive ale ego-ului nostru construit.

Tu crezi că deții iubirea? Tu crezi că deții dreptatea? Dacă da, viața te-a dezamăgit, te dezamăgește și te va dezamăgi crunt și de acum încolo. Posesivitatea este unul dintre efectele culturii pe care singuri ne-am creat-o, cultură care duce GARANTAT la neîmplinire. Tot ceea ce primim în această viață, primim pentru o perioadă limitată de timp.

Când ne comportăm de parcă am deține totul, chiar și copiii noștri, atunci Dreptatea își face apariția și ne oferă înapoi rezultatul a ceea ce am construit. Că ne convine, că nu ne convine, aici e treaba noastră însă efectul e acolo. Oare câți oameni au curaj să stea față în față cu efectul creației lor și să și-l asume? Câți, însă, fug de efect, refugiindu-se în iluzia lor pe care o numesc dreptate?

2. Construcția bazată pe nedreptate ne conduce către dreptate?

A devenit chiar o modă, în zilele noastre, ca omul să folosească Dreptatea ca scuză pentru a își impune propriile iluzii mentale asupra celorlalți. Unii oameni au devenit chiar luptători pentru Dreptate, un fel de “vigilantes”, considerând că ei știu ce e mai bine pentru ceilalți.

Chiar dacă ei se cred niște eliberatori, de cele mai multe ori sunt doar niște persecutori mascați în salvatori.

Acești oameni cred cu tărie că ceea ce consideră că e drept pentru ei, e drept și pentru altul. Însă, suntem diferiți, suntem construiți diferit. Profilul hologenetic este unul dintre instrumentele pe care le putem folosi pentru a înțelege aceste diferențe și a face pași înceți dar siguri pentru a le accepta. Nu toți oamenii au aceleași nevoi ca noi.

Una dintre cele mai periculoase motivări ale persecuției este legată de introducerea divinității: “Dumnezeu vrea asta de la tine”. Pentru a ne proteja de suferință, unii dintre noi alegem să devenim un fel de inchizitori ai divinității, doar dacă Dumnezeu permite, atunci îmi permit și eu, nu?

Când o să realizăm că nu putem tinde către Dreptate, folosind nedreptatea ca unealtă principală?

Ne-am construit o societate care pedepsește pe cei care comit păcate. Am construit închisori în care îi băgăm pe cei care fac fărădelegi, dar oare ne-am întrebat care sunt cauzele fărădelegilor acelor oameni? Avem curajul să observăm că lipsa de asumare ne-a dus la o indiferență față de Sine și față de ceilalți? Avem curajul să observăm nedreptatea pe care o facem „păcătoșilor”, nedreptate prin care o plătim prin separare și amplificarea nedreptăților care se produc în societate?

3. Forțele Binelui vs. Forțele Răului, un fel de Avengers jucat pe scena vieții

Pentru a motiva nedreptatea, oamenii au inventat răul. Era nevoie de un țap ispășitor și astfel l-am găsit: RĂUL! Bu hu huuuu, e cazul să te sperii, Răul e printre noi! Orice poveste bună are nevoie de un antagonist puternic. Cheia 56, partenerul de programare a cheii 60, este despre modul în care ne construim povestea.

Dacă cheia 60 ne arată că fiecare dintre noi alegem cum să ne construim realitatea prin darul Construcției ori umbra Limitării, cheia 56 ne oferă perspectiva asupra construcției, ori ne creăm o poveste consistentă prin darul Îmbogățirii ori ne diluăm povestea prin umbra Distragerii. Realitatea noastră actuală devine poveste în momentul următor, deja a trecut.

Momentul acesta în care scriu aceste rânduri, devine imediat povestea scrierii acestor rânduri. Când ne implicăm exagerat în povestea noastră, începem să căutăm personaje pozitive ori personaje negative. Să fim sinceri, cei mai mulți dintre noi, fiind condiționați de mici, căutăm preponderent personajele negative, căutăm să descoperim RĂUL (bu hu huuuuu) în ceilalți, astfel încât să îl exorcizăm din viețile noastre.

Am o vorbă mai veche, nu știu dacă am “împrumutat-o” sau dacă mi-a venit într-un moment de inspirație: „Dacă vei căuta rahat, îl vei găsi cu siguranță. Lumea este plină de rahat, nu ai cum să îl ratezi”. Uite încă o vorbă, de data asta știu că e “împrumutată”: “pe ceea ce ne punem atenția, aia găsim”.

Ai observat cum într-o relație, de multe ori, partenerii d-abia așteaptă ca celălalt să “greșească”, pentru a trece la inchiziție? Parcă toată relația a fost construită pentru a ajunge la acel moment, când deținătorul dreptății, aflat în “colțul BINELUI” îl trage la răspundere pe răufăcătorul, aflat în colțul RĂULUI. Nu a contat că au avut luni sau ani de zile în care au fost bine unul cu celălalt, acel moment schimbă TOTUL, pentru că a intrat RĂUL în răufăcător și RĂUL trebuie exterminat.

Eu m-am cam săturat de piesa asta, facem și noi una altfel?

4. Construcția unei realități benefice

Ne putem crea o realitate în care să ne simțim cu adevărat împliniți atunci când renunțăm la implicarea în lupta BINE vs. RĂU. Ce descoperă soldații trimiși în război, este că războiul lasă răni grele, care cu greu pot fi alchimizate. Când ne obișnuim cu lupta, nu ne mai putem opri din a lupta și astfel, în loc să ne liniștim și să ne centrăm, căutăm tot timpul inamici în exterior.

Că există forțe care nu ne sunt benefice, asta cu siguranță așa este. Aceste forțe se hrănesc cu ura noastră față de ele și astfel, luptându-ne și încercând a le extermina, doar le sporește puterea. Câteva sute de ani de cruciade și inchiziții nu au dus la o lume fără RĂU ci au dus la o lume unde RĂUL este peste tot, în partidele politice, în învățământ, în sănătate, la locul de muncă, în familie.

Lupta împotriva RĂULUI a făcut ca RĂUL să ne corupă. Nu știu dacă ai observat, această luptă e ca nisipul mișcător, cu cât te zbați mai mult, cu atât mai adânc te afunzi. “Dar Orlando, dacă nu facem ceva, ne cotropesc entitățile întunericului/extratereștrii/…” ar putea spune cineva. Răspunsul meu este: deja ne-au cotropit. Ne-au cotropit mințile, stăm în frică și tot ce facem este să proiectăm această frică în exterior.

Darul Realismului (Darul cheii 60) ne invită să percepem realitatea așa cum este, fără etichete. Că punem etichete, asta e, atât timp cât nu ne identificăm cu acele etichete, ne putem amuza pe seama lor. Le putem lua cu lejeritate ori ne putem agăța de ele.

Știi ce se întâmplă cu etichetele de care ne agățăm? Ne limitează (Umbra cheii 60) și ne distrag (Umbra cheii 60) de la ceea ce este cu adevărat benefic pentru noi. Construcția realității benefice pornește de la luciditate și pornește de la inocență, de la a percepe realitatea prin ochii unui copil și inima unui înțelept. Tot ceea ce se construiește de acolo, ne îmbogățește (Darul cheii 56) existența.

5. Transcenderea limitărilor

Cheia 60 își începe misiunea din limitările pe care le resimțim cu toții.

Da, chiar, ce facem cu ele?

Păi am putea să ne răzvrătim împotriva lor, să considerăm că ele nu există, chiar dacă ne apasă zi de zi. Aceasta este calea rapidă către suferință. Când ne opunem realității, tot ce facem este să ne închidem față de potențialul pe care îl avem acolo.

Sunt oameni care s-au blocat în propriile iluzii și nu vor să stea față în față cu ceea ce este acolo. În acest mod procedează părinții care au copii care nu mai vor să aibă de-a face cu ei, evidența este în fața lor și nu o pot observa. Ba de multe ori aceștia încearcă să găsească motive care nu au legătură cu ei pentru situația în care se află, ceva de genul: “i-a luat mințile soția/soțul”. Păi cine i-a pregătit pentru viață atât de bine încât poate veni cineva din exterior să îi ia mințile?

Cât timp nu putem observa cauzalitatea, ne păcălim singuri. Sunt persoane care consideră că nu există cauzalitatea, că este un construct mental. Le dau dreptate, așa este, însă cât timp cauzalitatea are efecte asupra lor, atunci ei sunt blocați în acest construct. Dacă pe ei nu îi mai atinge cauzalitatea, minunat, au dus cauzalitatea către transcendere și astfel au pășit dincolo de acest construct.

Constructele nu sunt bune sau rele, ele ne oferă repere. Fără repere, am pluti în gol la nesfârșit și cine își dorește asta? Dacă ceva ne limitează, ne oferă o perspectivă către ceea ce poate fi atunci când depășim acea limitare. Citeam zilele trecute că frica ne poate feri de pericole dar ne poate feri și de a ne trăi viața.

Când ne respectăm limitarea, când ne împrietenim cu ea, când o invităm la masă pentru a ne spune povestea ei, atunci suntem pregătiți pentru transcendere. Altfel ne luptăm ca “deștepții” cu limitarea și ne afundăm din ce în ce mai mult în ea. Nu degeaba cheia 60 are darul Realismului, când un om are curaj să fie realist, să perceapă realitatea așa cum este, cu toate limitările ei, își poate începe aventura.

În acea aventură va primi de la viață tot ce are nevoie pentru a transcende limitarea.

Dacă îi spui unei persoane cu rana abandonului că primește abandon pentru a transcende rana abandonului, oare cum o să reacționeze?

Dacă îi spui unei persoane cu rana trădării că primește trădare pentru a transcende rana trădării, oare cum o să reacționeze?

Dacă îi spui unei persoane cu rana umilirii că primește umilire pentru a transcende rana umilirii, oare cum o să reacționeze?

Dacă îi spui unei persoane cu rana respingerii că primește respingerii pentru a transcende rana respingerii, oare cum o să reacționeze?

Dacă îi spui unei persoane cu rana nedreptății că primește nedreptate pentru a transcende rana nedreptății, oare cum o să reacționeze?

Dacă îi spui unei persoane că primește viață în acest corp pentru a transcende viața în acest corp, oare cum o să reacționeze?

De aceea mai bine nu îi spui, dacă acea persoană nu este pregătită să guste din darul Realismului, mai mult o distragi (Umbra cheii 56) și o limitezi (Umbra cheii 60). Sunt sigur că sunt oameni care îmi percep articolele prin lentila propriilor limitări și unii chiar ajung să nu mă suporte. Acesta e efectul pe care îl produc din propria mea inconștiență.

Totodată, în ultima perioadă au venit oameni către mine care mi-au spus că nu prea mă suportau înainte însă acum au ajuns să rezoneze cu mine. Probabil, acest efect vine din momentele mele de conștiență. Cine știe? …

Ce am observat este că totul este așa cum trebuie să fie. Limitările sunt acolo pentru că așa trebuie să fie. Ce contează este dacă avem curajul să stăm față în față cu ele și să le transcendem. Restul este doar zbatere inutilă, provenită din șoaptele rănilor care ne copleșesc.

Tu alegi să construiești cu limitările și astfel să lași viața să te Intoxice (Siddhi-ul cheii 56), oferindu-ți ceea ce îți este Drept ori te iei la trântă cu limitările, considerând că ele nu sunt corecte? Chiar dacă nu sunt corecte, te ajută să te zbați? Dacă te ajută să le duci către transcendre, minunat, dacă nu, îți recomand să faci pace cu ele și să observi ceea ce este cu adevărat posibil de acolo. Nu e o temă ușoară, nu vorbesc din perspectiva celui care stă pe un norișor și predică, sunt în aceeași oală cu tine, doar îți expun din observările personale despre viață.

Că acestea te limitează și te distrag de la Sinele tău ori îți îmbogățesc viața ajutându-te să îți construiești o realitate din ce în ce mai potrivită ție și abilităților tale native, asta doar tu decizi.

CURAJ ÎN A TE ÎMPRIETENI CU VIAȚA!

P.S.  Luciditatea referitoare la ceea ce este real și ceea ce este iluzie, este o moștenire pe care o primim fiecare dintre noi. Din cauza condiționărilor primite în copilărie, ne pierdem luciditatea. La un moment dat ne dăm seama de asta și pornim în căutarea acesteia. Unealta pe care o recomand pentru redescoperirea lucidității este Calea de Aur din Cheile Genelor, calea care conține profilul nostru hologenetic. Harta pe care profilul ne-o arată ne ajută să înțelegem modul în care percepem realitatea și cum ne limităm din cauza programelor menite să ne protejeze de viață. alternanță la ei și mă ajută să îi accept din ce în ce mai profund (fac pași mici dar siguri).

Din 26 februarie, alături de Ana Maria Chioc, vom începe un nou program introductiv în Calea de Aur, program în care vom decodifica împreună timp de 4 luni prima și cea mai importantă secvență din profilul hologenetic: Secvența de Activare.

Secvența de Activare este primul pas și cel mai important dintre toate, pentru că aici discutăm despre mecanismul decizional, despre provocările prin care trecem în această viață și despre ce presupune manifestarea geniului nativ ce ne duce în stabilitate. Ce vei primi:

8 materiale noi (diferite de cele din carte) despre fiecare cale și sferă din Secvența de Activare.

8 webinare în care vin cu lămuriri și exemplificări pe profilul vostru, pentru a înțelege mai ușor modul în care puteți interpreta calea sau sfera

4 sesiuni de sharing facilitate de Ana Maria Chioc, sesiuni în care sunteți susținuți prin a integra informația din materiale și webinare

Acces în grupul secret de facebook împreună cu ceilalți participanți

Răspundem la întrebări și facem tot ceea ce putem pentru a oferi lămuriri despre cum puteți interpreta Secvența voastră de activare dar și a celor dragi.

Costul pentru toate cele 4 luni îl considerăm mai mult decât rezonabil și am decis să îl menținem și pentru această grupă: 1500 lei. Poți plăti și de pe firmă, dacă te ajută. Dacă nu poți plăti întreaga sumă, există posibilitatea de a plăti în 3 rate de 500 lei sau 5 rate lunare de 300 lei. Pentru a te înscrie, te rugăm să completezi acest formular: https://forms.gle/TozWxqCkK4yuaxdH9 .

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână