Cheile Genelor – Cheia 61 (alături de cheia 62) – 2022

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Articol scris în ianuarie 2022 cu ocazia tranzitului cheilor 61 (Soare) și 62 (Pământ).

Această contemplare ne invită să evaluăm cum percepem realitatea, o percepem cât mai aproape de modul în care este ori prin filtrele îmbâcsite de condiționări provenite din răni ori traume? Viața poate fi inspirantă ori o psihoză care se hrănește cu tot ceea ce prinde.

CHEIA 61
Siddhi / Esență: Sfințenie
Darul: Inspirație
Umbra: Psihoză

CHEIA 62
Siddihi / Esență: Impecabilitate
Darul: Precizie
Umbra: Intelect

Cuprinsul articolului de astăzi:

  1. Sfințenia, un Siddhi rezervat tuturor
  2. Apărarea constructului
  3. Inelul Gaiei
  4. Inspirația ne așteaptă la orice pas
  5. Transmutarea Psihozei și Intelectului

1. Sfințenia, un Siddhi rezervat tuturor

Siddhi-ul cheii 61 este Sfințenia, arătându-ne că totul din realitatea noastră este parte a Sfințeniei, nimic nu este în afara Sfințeniei, nimic. Siddhi-ul conține darul dar și umbra, astfel Sfințenia conține darul Inspirației (Darul cheii 61) cât și umbra Psihozei (Umbra cheii 61). Chiar și psihoza este parte a Sfințeniei (SIddhi-ul cheii 61), nu este vreun aspect al acestei realități care să fie lăsat deoparte.

Cele mai nobile fapte sunt parte a Sfințeniei, precum și cele mai abominabile. Tărâmul Siddhi-urilor nu cunoaște separarea chiar dacă separarea, ca umbră, este parte a Siddhi-urilor. Paradoxal însă în același timp eliberator. Mii de ani omenirea a tot încercat să aducă în față elemente ale realității mai sfinte ca celelalte.

Ni se spune, mai ales de către reprezentanții diverselor religii că există sfinți care au trăit printre noi, cu modestie și smerenie, interpretarea proprie este că acei oameni au întrupat din Sfințenie (Siddhi-ul cheii 61), au adus în corpul lor paradoxul non-dual dar nu pot fi separați de ceilalți. Când spunem că unii oameni au fost sfinți iar alții nu, este foarte posibil să negăm momentele din viața celor din urmă, momente în care au atins măcar pentru un moment Sfințenia (Siddhi-ul cheii 61).

Sfințenia nu poate fi rezervată doar unor oameni pentru că aceasta nu este o calitate permanentă ci este un aspect non-dual, un câmp aflat în afara spectrului dualității. Sfințenia este pentru toți însă într-adevăr unii oameni, prin viața lor, au întrupat, în mai multe momente, Sfințenia și astfel corpul lor a devenit un mecanism alchimic eficient.

Este foarte ușor să ne păcălim că Siddhi-urile sunt aspecte duale, de aici încercarea de a le atinge. Încercăm să atingem, spre exemplu, Impecabilitatea (Siddhi-ul cheii 62, partenerul de programare a cheii 61), considerând că aceasta este legată de un anumit stil de viață, negând că Impecabilitatea este parte a non-dualului, că ea este rezervată tuturor, fiecare acțiuni fiind impecabilă prin esența ei.

Mimarea stărilor Siddhice poate fi profitabilă pentru unii oameni, mimarea Sfințeniei și Impecabilității (Siddhi-urile cheilor 61 și 62) ducând la o imagine privilegiată chiar la acces la resurse și la o anumită încredere din partea celor din jur. Omul care le mimează este foarte ușor de observat, doar își reneagă umanitatea înlocuind-o cu o prezență artificială, un construct bazat pe dogme, construct care se zdruncină profund atunci când este combătut cu autenticitate din exterior.

2. Apărarea constructului

Ai observat cum unii oameni își apără constructul, considerând că astfel îl vor păstra viu în realitate, negând că acesta există oricum în câmpul non-dual și este accesibil oricând oricui? În acest caz, constructul poate fi unul religios, cei care îl apără considerând că altfel acesta va dispărea. Unde ar putea să dispară iubirea, spre exemplu?

Că aceasta nu ar mai fi accesibilă, da, însă tocmai pentru că oamenii au ales să se îndepărteze de iubire. Îndepărtarea nu se face întâmplător, sunt cauze care au facilitat acest proces. Câteodată ne îndepărtăm de iubire pentru o descoperi însă altfel față de cum ne-a fost prezentată în mod dogmatic. Poate uneori e nevoie să ne îndepărtăm de ceea ce ni s-a transmis ca adevăr absolut, pentru a simți adevărul absolut.

Am un exemplu pentru tine, o persoană care a trăit într-o familie religioasă care se baza mai mult pe dogme și mai puțin pe simțire. Acea persoană a suferit abuzuri și forțări repetate din partea familiei, în numele iubirii și a lui Dumnezeu. Îți dai seama ce părere și-a format această persoană despre iubire și despre Dumnezeu. Pentru a descoperi iubirea, pentru a descoperi pe Dumnezeu, cel mai probabil va fi nevoită să se îndepărteze de aceste concepte prezentate de familie într-o anumită formă pentru a le simți pe pielea ei sub o altă formă.

Nu avem ce să apărăm în această viață, nici concepte, nici oameni, doar evoluția se întâmplă fie că o apărăm ori nu. Viața găsește de fiecare dată uneltele potrivite pentru a evolua, sacrificându-le pe cele vechi, transformându-le, alchimizându-le. Multe specii au dispărut pentru ca în locul lor să apară altele, mai adaptate pentru a continua procesul evolutiv.

Umbra Psihozei (Umbra cheii 61) ne blochează în anumite concepte, ne ține mintea legată de ele și astfel nu putem să lăsăm noul să intre, nu ne mai putem adapta. Dacă acele concepte nu ne duc în simțire, poate e nevoie să ne eliberăm de ele, pentru a le descoperi cu adevărat. Așadar, dacă în anumite aspecte ale vieții tale trăiești doar conceptual, doar la nivel de dogmă, poate dacă lași acele dogme puțin deoparte, vei descoperi ce se ascunde în spatele lor. Cu cât le aperi mai mult, cu atât mai departe de simțire ești.

3. Inelul Gaiei

Cheia 61 face parte din Inelul Gaiei, alături de cheile 60 și 19, avem nevoie de Realism (Darul cheii 60), de Sensibilitate (Darul cheii 19) și de Inspirație (Darul cheii 61) pentru a debloca potențialul pe care îl avem pe Pământ. Totodată, Siddhi-urile care ne conduc pe cale și ne îndeamnă să le accesăm și să le întrupăm sunt Sfințenia, Dreptatea și Sacrificiul.

Atât timp cât avem încredere în modul în care Întregul reechilibrează balanța (Siddhi-ul cheii 60), descoperim Sfințenia (Siddhi-ul cheii 61) în orice și în oricine și astfel Sacrificiul (Siddhi-ul cheii 19) nostru are sens. În viață sacrificăm timp, sacrificăm energie, ne sacrificăm chiar ego-ul rănit pentru a renaște. Orice poveste de viață este menită a fi sacrificată, a fi lăsată uitării, pentru că și-a făcut treaba.

Dacă am reuși să ne lăsăm în spate, să sacrificăm poveștile care ne-au rănit, am putea să ne adaptăm mai ușor momentului prezent. Totuși, pentru a reuși asta, este esențial să facem pace cu umbrele, cu Limitările (Umbra cheii 60), cu Co-dependențele (Umbra cheii 19) și cu Psihoza (Umbra cheii 61). Putem să transcendem Psihoza (Umbra cheii 61), atunci când o observăm și facem pace cu ea. Altfel ori o credem ori creăm un război împotriva acesteia, nicuna dintre variante nefiind mai bună ca cealaltă.

Este important să acceptăm condițiile în care ne-am întrupat, suntem în corp uman pe Pământ și de aici limitările aferente. Dacă încercăm să ne depășim condiția, fără a face pașii necesari din punct de vedere al evoluției, tot ce facem este să ne negăm pe noi și pe ceilalți. Astfel, Psihoza (Umbra cheii 61) devine parte a identității noastre și devenim sclavii dictaturii acesteia.

Cheia 61 este legată de presiunea mentală de a oferi sens lumii și experiențelor prin care trecem. Dacă înțelegem că nu toate lucrurile sunt menite a face sens din momentul în care le-am experimentat, că există limitări care încă ne blochează, atunci ne putem adapta mai ușor și putem trece mult mai lin prin provocări. Altfel, rămânem blocați, poate chiar ani, în gânduri repetitive, obsesive, gânduri care ne presează să înțelegem, să acționăm. Dacă dăm curs acestei presiuni, fără a fi conștienți de prețul pe care îl plătim, s-ar putea ca acțiunile să ne adâncească în Psihoză (Umbra cheii 61).

4. Inspirația ne așteaptă la orice pas

Pentru a ne adapta traiului în această realitate, pe Pământ, avem acces la o minte menită să observe și să analizeze exteriorul dar și interiorul. Umbra cheii 62, partenerul de programare a cheii 61, este Intelectul și se referă la modul impropriu prin care putem folosi această minte. Dacă ne folosim mintea, spre exemplu, pentru a acumula informație ca apoi să încercăm din răsputeri să o păstrăm validă, ne construim un intelect puternic însă ne slăbim ființa.

Motivul pentru care oamenii își apără intelectul, este pentru că au investit foarte mult timp, energie și chiar resurse pentru a îl împuternici. Spre exemplu, un om care a făcut 6 ani de facultate de Medicină + alți ani ca rezidențiat, să se deschidă către forme alternative de medicină, care poate contrazic pe cele clasice, ar fi ca un atentat împotriva sa, împotriva eforturilor depuse până în acel moment. De aici intervine acea senzație că nu ne putem schimba, că suntem precum un câine bătrân incapabil să învețe trucuri noi.

Darul cheii 61, Inspirația, vine și ne sprijină pentru a ne debloca, pentru a ieși din cercurile vicioase mentale pe care singuri ni le-am creionat. Un om capabil să se inspire, este omul care poate învăța din orice și de la oricine. Un om blocat în Intelect și Psihoză (Umbrele cheilor 62 și 61) nu va învăța ori va învăța doar de la anumiți oameni pe care îi consideră cumva superiori.

Orice ne poate inspira, ne poate inspira o frunză, un animal, o altă persoană, ne poate inspira chiar și o tragedie. Dacă te întrebi către ce te conduce Inspirația (Darul cheii 61), răspunsul pe care îl am acum este că aceasta ne conduce către eficiență (Darul cheii 62 – Precizia). Când trăim o experiență avem de ales să o lăsăm să ne inspire ori să ne pierdem în aceasta. Cred că fiecare dintre noi ne-am pierdut cel puțin o dată în experiențe și probabil ne vom pierde și de acum încolo însă știind că există o luminiță de la capătul tunelului, putem reveni către eficiență.

Orice rană, orice traumă am avea, dacă nu ne lăsăm inspirați de aceasta, ne va micșora eficiența. Când devenim dependenți de propriul răspuns la traumă, atunci ne-am blocat în temnița construită de aceasta. În societatea așa zis modernă găsim foarte mulți oameni blocați în propria lor minte, în zidurile construite de aceasta, ziduri care nu permit ca ceva nou să intre, ziduri care nu permit adaptarea la „vremurile” noi din exterior.

Cum fortăreața aceasta mentală este etanșă, în interior totul este precum a fost înainte de creearea zidurilor. De aceea, am putea spune că acolo se află copilul pe care l-am întemnițat în copilărie. Dacă te uiți în jur, poți observa că mulți dintre adulții din jurul tău nu au depășit vârsta copilăriei, că ei trăiesc în continuare din reflexele dobândite atunci, reflexe menite pentru a proteja acel copil de suferință.

Rănile și traumele noastre, dacă ne detașăm de acestea, putem observa că sunt elemente minore având în vedere potențialul geniului nostru. Pentru un om blocat în răspunsul la traumă, este exact invers, trauma este totul pentru că nu poate găsi o ieșire din propria temniță pe care singur și-a construit-o. Totuși, temnița a avut un scop, fără aceasta cel mai probabil copilul era copleșit de mic de instabilitatea adulților din jurul său.

Fără a onora „temnița” în care ne-am băgat, vom rămâne blocați în aceasta. Fără a îi onora scopul său și faptul că ne-a ajutat să supraviețuim, e ca și cum am crea un război între adultul din prezent și copilul din trecut care a luat decizia de a crea acea „temniță”. Cum adultul și copilul sunt una și aceeași persoană, războiul ar fi inutil.

Dacă te întrebi cum putem ieși din „temniță”, răspunsul este simplu, prin a ne lăsa din ce în ce mai mult inspirați de viață, de orice. Este o idee eficientă să fim selectivi cu oamenii pe care să îi avem în jurul nostru însă această idee nu se aplică atunci când vorbim de inspirație. Inspirația (Darul cheii 61) nu este selectivă, Psihoza (Umbra cheii 61) este.

5. Transmutarea Psihozei și Intelectului


Când apare Psihoza (Umbra cheii 61), omul rămâne blocat, de obicei în câteva idei care par a fi tatuate în minte. Pentru a transmuta această umbră, este important a observa acest blocaj și apoi a ne deschide față de ceea ce se află în afara acestuia. Nu va fi întotdeauna confortabil, dacă, spre exemplu, ne-am blocat în ideea că trădarea este groaznică și că oamenii care ne trădează trebuie eliminați din viața noastră, va fi aproape imposibil să fie confortabil procesul prin care să ne lăsăm inspirați de un act pe care îl considerăm ca fiind trădare.

Fără a face asta, însă, viața noastră va fi o fugă continuă de trădare și astfel, paradoxal, vom găsi trădarea peste tot, va fi un fel de leitmotiv al existenței noastre. Poți înlocui trădarea cu orice fel de rană, procesul este același. Până când nu stăm față în față cu „elefantul din sufragerie”, nu descoperim mesajul pe care acesta vrea să ni-l transmită.

Inspirația (Darul cheii 61) ne ajută să primim acel mesaj, mesaj care ne va spori eficiența ființei, ne va conduce către Precizie (Darul cheii 62).

Luând exemplul de mai sus, dacă ascultăm mesajul pe care actul de trădare ni l-a transmis, vom înțelege care este partea noastră în acea ecuație și apoi, treptat, ne vom permite să simțim trădarea astfel încât, la un moment dat, nu numai că nu ne va afecta ci chiar ne va motiva. Darul cheii 61, Inspirația, ne liniștește, pentru că ne ajută să înțelegem că presiunea aceasta de a înțelege mental lumea nu trebuie rezolvată pe loc ci treptat, prin experiențe repetate.

Astfel, viața devine o Inspirație (Darul cheii 61) continuă, inspirație care ne ajută să ne deblocăm din ce în ce mai mult astfel încât ființa noastră să funcționeze din ce în ce mai eficient.

Pentru a transmuta Intelectul (Umbra cheii 62), cel mai important pas este să nu ne credem gândurile. Dacă noi considerăm că tot ceea ce trece prin mintea noastră este adevărat și că trebuie urmat, ne îngreunăm viața. Prin mintea noastră trec tot felul de gânduri, multe dintre ele fiind preluate din exterior, fără să ne dăm seama. Un om ajunge ușor de controlat atunci când acesta nu își poate gestiona gândurile și astfel i se livrează idei din exterior care să devină, treptat, gânduri obsesive.

Precizia (Darul cheii 62) apare atunci când toate inteligențele funcționează la unison cu inteligența mentală, existând un consens, un acord în interiorul ființei, un echilibru.

Cele două umbre, Psihoza și Intelectul (Umbrele cheilor 61 și 62) ne pot menține departe de realitate, departe de ceea ce se întâmplă în prezent, departe de nevoile noastre și ale celor din jur. De aceea, de fiecare dată când simți că mintea ta s-a blocat într-o idee, poate fi legată de o rană ori de o traumă, adu-ți aminte că dacă nu te atașezi de acea idee, la un moment dat va apărea deschiderea (Inspirația – Darul cheii 61) și astfel Precizia (Darul cheii 62) va reveni. Deschiderea este de fapt apariția unei uși deschise în temnița pe care ne-am construit-o în trecut, cel mai probabil în copilărie.

Singura variabilă este legată de timp, pentru cei care sunt la începutul procesului, probabil vor avea nevoie de mai mult timp în care să nu se atașeze de gânduri până când deschiderea va veni. Prin repetarea acestui proces, prin antrenament, timpul se scurtează și astfel îți obișnuiești mintea să nu se mai atașeze de idei, de opinii, de gânduri. O minte care nu se atașează de ceva, este o minte capabilă să se adapteze mult mai repede și astfel să revină în prezent. De aici, ne putem Inspira / Deschide mintea (Darul cheii 61) față de exterior și să ne putem adapta într-un mod armonios la nevoile noastre de atunci și la nevoile Întregului.

În încheierea acestei contemplări menționez că procesul este nevoie să fie unul lent care să ducă la rezultate treptat. Motivul este legat de integrare, pentru a integra ceva, avem nevoie de experiențe suficiente și acestea cer timp. Dacă deja am avut parte de experiențe, minunat, integrarea va veni mai repede, poate chiar instantaneu, ca un fel de cireașă de pe tort. Acesta este motivul pentru care și un om care se identifică cu câinele bătrân care nu poate învăța trucuri noi, poate învăța trucuri noi, pentru că deja a avut parte de experiențe, tot ce are de făcut este să se lase inspirat de către acestea, să primească mesajul și apoi integrarea să se producă.

CURAJ ÎN A ÎȚI DESCHIDE TREPTAT MINTEA FAȚĂ DE CEEA CE ÎȚI ESTE BENEFIC ÎNSĂ FAȚĂ DE CARE NU ESTE ÎNCĂ PREGĂTITĂ SĂ SE DESCHIDĂ MOMENTAN!

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână