Cheile Genelor – Cheia 61 (alături de cheia 62)

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Articol scris în ianuarie 2021 cu ocazia tranzitului cheilor 61 (Soare) și 62 (Pământ).

Această contemplare este despre modul în care ne blocăm să simțim pentru că ne simțim răniți. Este momentul să mai contemplăm dacă suntem în căutarea sfințeniei și impecabilității pentru a fugi de noi sau dacă pur și simplu ne permitem să le simțim.

CHEIA 61
Siddihi / Esență: Sfințenie
Darul: Inspirație
Umbra: Psihoză

Cheia 62
Siddhi / Esență: Impecabilitate
Darul: Precizie
Umbra: Intelect

Cuprinsul articolului de astăzi:

  1. Sfințenia, calea către pierzanie ori calea către simțire?
  2. În corp uman, sfințenia miroase
  3. Totul este în mintea noastră?
  4. Gândurile provenite din răni ne trădează mai mult decât persoanele
  5. Simțirea nu este pentru oricine

1. Sfințenia, calea către pierzanie ori calea către simțire?

Siddhi-ul cheii 61, Sfințenia, ca multe alte Siddhi-uri, este înțeles eronat de către cei care au căzut pradă gândirii duale. Siddhi-urile când intră pe tărâmul gândirii scurtcircuitează sistemul și ajung direct în simțire. Siddhi-ul nu poate fi gândit, pentru că atunci este plasat într-o extremă și astfel doi oameni pot avea păreri total opuse despre ce reprezintă, spre exemplu, sfințenia.

Un terorist antrenat să se arunce în aer, probabil îți va spune că lupta sa împotriva “infidelilor” este sfântă, un om pacifist îți va spune că absența conflictului denotă sfințenie. Cine oare are dreptate? În mintea lor, ambii au dreptate, de aici se nasc conflictele.

Cele două chei de astăzi, 61 și 62 au legătură cu procesarea mentală și cu modul în care permitem, sau nu, unor gânduri să fie parte din experiența noastră. Deci, cele două chei ne invită să ne folosim mintea într-un mod eficient, altfel ne blocăm în propria deșteptăciune (umbra cheii 62 – intelectul) și declanșăm o psihoză (umbra cheii 61) de toată frumusețea. Când scriu despre psihoză nu mă refer la un diagnostic mental ci la modul în care oamenii au tendința să se agața de gândurile lor, considerându-le adevăruri absolute.

Sfințenia (Siddhi-ul cheii 61) devine calea către pierzanie când începem să judecăm ceea ce este sfânt și ceea ce nu este sfânt. În numele Impecabilității (Siddhi-ul cheii 62), putem dezvolta prejudecăți care ne vor urmări toată viața, considerându-ne mai curați ca ceilalți.

2. În corp uman, sfințenia miroase

Când sufletul coboară în corpul uman își asumă tărâmul pe care poposește. Pământul este, în continuare, tărâmul umbrelor și doar cei care nu au fost bine inițiați (a se citi: bine primiți) aici, nu vor să își asume viața în acest corp. Sunt oameni care mi-au spus că nu le plăcea mirosul corpului lor în trecut însă au reușit să treacă peste această provocare și acum au ajuns să le placă.

Alți oameni se urăsc pentru pornirile sexuale pe care le au, considerându-le necurate și astfel amplificându-le în interior. Alții se urăsc pentru faptul că au umbre și că acestea vor să se manifeste. “De ce nu pot fi sfânt ca Iisus?” sau “De ce nu pot fi sfântă ca Fecioara Maria?” sunt alte motive pentru care oamenii își urăsc condiția.

Toată această ură este direcționată de către programele mentale care au rolul de a ne proteja să ne simțim pe noi, să fim noi în autenticitatea noastră, cu toată moștenirea genetică pe care corpul în care ne-am născut. Cele mai multe din aceste programe sunt instalate în copilărie, atunci când a trebuit să ne construim defensivă împotriva pornirilor lipsite de autenticitate a celor care ne-au crescut. De mici, ne-am programat să nu fim noi pentru că am decis că a fi autentic presupune suferință și durere.

Și când scriu despre autenticitate, poate părea tot o încercare de a atinge sfințenia, însă autenticitatea presupune recunoașterea umbrelor noastre și integrarea lor. Am ajuns la concluzia că un om care își asumă umbrele sale este mult mai în puterea sa decât unul care încearcă cu disperare să fie sfânt sau sfântă.

Crezi că e o întâmplare că cei din crima organizată sunt mult mai bine împământați ca cei care încearcă cu disperare să fie onești, pentru a fi validați sociali? Primii își asumă, cei din urmă doar încearcă. Asta nu înseamnă că primii sunt pe o cale benefică, pentru că una este să îți asumi umbrele și să le folosești în starea lor brută, alta este să ți le asumi și să înveți să le alchimizezi pentru a scoate darurile la suprafață.

Viața în acest corp miroase și câteodată miroase urât. Cu cât ne asumăm mai profund asta, descoperim că mirosul acela urât începe să ne placă. Doar orgoliul nostru decide ce miroase frumos și ce miroase cu adevărat urât. Un om de la țară poate intra în grajdul cailor și să stea acolo fără probleme, un om de la oraș, nu cred că poate sta mai mult de 5 secunde fără să îl ia durerea de cap. Omul de la țară, în acest caz, a integrat acest miros și astfel creierul său s-a adaptat.

3. Totul este în mintea noastră?

Cred că ai auzit de multe ori această vorbă: “totul este în mintea ta”. În NLP se vorbește despre harta lumii, despre modul în care fiecare om percepe mediul înconjurător. Fiecare dintre noi are propria sa hartă mentală despre viață, deci există diferențe enorme.

Un om care și-a alchimizat rana umilirii, spre exemplu, nu se va mai teme de situații rușinoase. Un om care se ferește de a fi umilit, va folosi strategii mentale, unele mai simple, altele mai elaborate, pentru a se feri de a se simți astfel.

Psihoza (Umbra cheii 61) vine din închiderea minții, e ca și cum am închide porțile pentru ca nimic din exterior să intre și nimic din interior să iasă.

Acum întrebarea este: cu cine ne-am închis în „casă”?

Deschiderea minții vine cu împrospătarea minții. Ceea ce e vechi și nefolositor poate să iasă (facem curățenie) și ceea ce este nou și folositor poate să intre. Acesta este darul Inspirației (Darul cheii 61), ne ajută să ne deschidem porțile minții noastre. Când un om este ancorat în prezent, pentru că nu este blocat în psihoza creată de gândurile din trecut sau de gândurile care proiectează un viitor probabil, Precizia (Darul cheii 62) apare.

Imaginează-ți un om care este blocat în psihoza creată de rana trădării, ieșind la o cafea cu o persoană de care este interesat intim. Cât de precis va reuși să interpreteze gesturile și acțiunile acelei persoane?

4. Gândurile provenite din răni ne trădează mai mult decât persoanele

Ne protejăm excesiv de cei din jur, crezând că este doar temporar, însă dacă o facem de suficient de multe ori, devine un obicei. Când un om se protejează să nu fie rănit de către alții, uită să mai simtă, devine, ad literam, un nesimțit.

Mulți dintre noi suntem dependenți de obiceiurile provenite din răni. Foarte mulți, chiar extrem de mulți oameni se protejează pentru a nu suferi, crezând că o fac doar temporar. Însă niciodată nu este doar temporar, obiceiul se instalează și apoi omul se trezește că se ferește de oricine, chiar și de către cei pe care îi denumește: „oamenii dragi mie”. Aș putea spune că de aceia se ferește cel mai mult, doar acolo suferința ar fi cea mai mare.

Intelectul (Umbra cheii 62) nostru este o unealtă excelentă când este folosită pentru observare și analiză însă când intelectul creează strategii de apărare, are un bodyguard pe măsură: psihoza (Umbra cheii 61). Psihoza este cea care ne apără de noi înșine, gândurile noastre devenind toxice pentru ființa noastră, pentru că acele gânduri doar susțin un mecanism care blochează geniul nativ și blochează accesul nostru către simțire.

În zilele trecute am avut o cădere destul de puternică, pur și simplu am simțit ură pentru toată lumea, inclusiv pentru mine, pentru experiența mea de viață, pentru tot. În toată perioada cât am avut această cădere, observam cum nu pot simți, eram amorțit, eram nesimțit. Tot în această perioadă am realizat cât de mult din viața mea am fost nesimțit, fără să îmi dau seama.

Din cauza unor strategii mentale defensive, ajunse în timp automatisme, am simțit viața superficial. Acea cădere a venit pentru a îmi arăta asta și mă bucur că atunci când am astfel de momente le las să îmi arate mesajul și observ că îmi revin de fiecare dată mai puternic. Asta, pentru că îmi permit acum să fiu om, să fiu și umbros și să îmi acord timp să alchimizez aceste stări.

5. Simțirea nu este pentru oricine

Un om care nu dorește să stea față în față cu rănile sale, nu dorește să simtă, pentru că simțirea i-ar amplifica suferința. Simțirea vine din sinceritatea gândurilor noastre care devin acțiuni. Inspirația este Darul care ne ajută să fim sinceri și să recunoaștem viața în simplitatea ei.

Omul care nu se lasă inspirat de viață, doar se apără de ea.

Un om care are curajul să fie inspirat de viață, are curajul să recunoască faptul că trăiește pe tărâmul umbrelor. Un om care are curajul să fie inspirat de către viață ia umbrele și le transformă în daruri, ia materia primă, o rafinează și o transformă într-un produs finit.

Inspirația ne ajută să ne depășim dependențele, cheia 61 creând un canal info-energetic cu cheia 24 a cărei umbră este dependența. Inspirația (Darul cheii 61) care vine din deschiderea minții, ne ajută să ieșim din paradigma : fac același lucru și mă aștept la rezultate diferite. Einstein spunea despre oamenii care trăiesc în această paradigmă că sunt nebuni, eu spun că sunt blocați în propria psihoză.

Inspirația este aerisirea minții și necesită înfruntarea rănilor. În relația de cuplu, mulți oameni nu doresc să își aerisească mintea ci rămân blocați în mecanismele defensive, astfel devenind nesimțiți. Când fiorul noutății dispare, omul nesimțit începe să caute altceva, negăsind însă vreodată ceea ce caută.

Inspirația necesită CURAJ, am scris asta și mai sus însă cam de aici pornește totul. Avem curajul să ne deschidem mintea, să ne simțim rănile și să descoperim că ele nu au cum să ne doboare ori ne ascundem în continuare de ele? Dacă ne deschidem mintea, ne permitem să simțim din ce în ce mai profund viața, devenind împliniți cu adevărat. Când simțim profund relaxarea, libertatea, lejeritatea care vin din trăitul vieții în acceptare, suntem BINE. Dacă ne păstrăm mintea închisă, orice am căuta în exterior, nu ne va mulțumi. Putem avea posesii fără număr, tot degeaba, tot nesimțiți vom fi.

Aceste două chei ne invită la suferință, pe noi cei care rulăm programe prin care ne apărăm de viață, știu asta. Suferința apare ca o reacție naturală care anunță vindecarea. E important însă să avem precizia să navigăm prin suferință. De aceea, nu de puține ori, avem nevoie de ajutor, avem nevoie să fim susținuți, să fim ghidați, să fim îmbrățișați.

O minte deschisă adună aliați, o minte închisă respinge aliații și își caută persecutori sau salvatori.

CURAJ ÎN A AVEA PRECIZIA DE A NAVIGA PRIN APELE TULBURI ALE DESCHIDERII MINȚII ȘI INIMII!

P.S.  Precizia se obține în timp, decondiționarea și recondiționarea mentală, emoțională și fizică este un pas important. Unealta pe care o recomand este Calea de Aur din Cheile Genelor, calea care conține profilul nostru hologenetic. Harta pe care profilul ne-o arată este incredibil de precisă pentru mine, observ cum oamenii dragi mie trec din umbre în daruri, observ această alternanță la ei și mă ajută să îi accept din ce în ce mai profund (fac pași mici dar siguri).

Din 26 februarie 2021, alături de Ana Maria Chioc, vom începe un nou program introductiv în Calea de Aur, program în care vom decodifica împreună timp de 4 luni prima și cea mai importantă secvență din profilul hologenetic: Secvența de Activare.

Secvența de Activare este primul pas și cel mai important dintre toate, pentru că aici discutăm despre mecanismul decizional, despre provocările prin care trecem în această viață și despre ce presupune manifestarea geniului nativ ce ne duce în stabilitate. Ce vei primi:

8 materiale noi (diferite de cele din carte) despre fiecare cale și sferă din Secvența de Activare.

8 webinare în care vin cu lămuriri și exemplificări pe profilul vostru, pentru a înțelege mai ușor modul în care puteți interpreta calea sau sfera

4 sesiuni de sharing facilitate de Ana Maria Chioc, sesiuni în care sunteți susținuți prin a integra informația din materiale și webinare

Acces în grupul secret de facebook împreună cu ceilalți participanți

Răspundem la întrebări și facem tot ceea ce putem pentru a oferi lămuriri despre cum puteți interpreta Secvența voastră de activare dar și a celor dragi.

Costul pentru toate cele 4 luni îl considerăm mai mult decât rezonabil și am decis să îl menținem și pentru această grupă: 1500 lei. Poți plăti și de pe firmă, dacă te ajută. Dacă nu poți plăti întreaga sumă, există posibilitatea de a plăti în 3 rate de 500 lei sau 5 rate lunare de 300 lei. Pentru a te înscrie, te rugăm să completezi acest formular: https://forms.gle/TozWxqCkK4yuaxdH9 .

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână