Articol scris în iulie 2021 cu ocazia tranzitului cheilor 62 (Soare) și 61 (Pământ).
Această contemplare ne invită să ne întrebăm dacă suntem blocați în gândurile noastre, le credem ca fiind adevărul absolut ori avem răbdare ca viața să ne arate calea?
CHEIA 62
Siddihi / Esență: Impecabilitate
Darul: Precizie
Umbra: Intelect
CHEIA 61
Siddhi / Esență: Sfințenie
Darul: Inspirație
Umbra: Psihoză
Cuprinsul articolului de astăzi:
- Impecabilitatea cea de pretutindeni
- Precizia de a fi imprecis
- Intelectul, o umbră care ne dă dureri de cap
- O lume mai bună?
- Transmutarea Intelectului și Psihozei
1. Impecabilitatea cea de pretutindeni
Siddhi-ul cheii 62 este Impecabilitatea și ne arată potențialul conexiunii minte – trup – suflet – Întreg. Dacă Precizia (Darul cheii 62) este despre conexiunea dintre minte, trup și suflet, Impecabilitatea ține cont de tot ceea ce există și nu există încă. Siddhi-ul este întotdeauna paradoxal, doar conține în același timp și Darul și Umbra.
Impecabilitatea este unul dintre Siddhi-urile care sunt mimate “la greu” de oameni, mulți încercând să își creeze o imagine a impecabilității, a imaculării. Omul încearcă să mimeze zeitățile, doar nu degeaba Siddhi-ul cheii 61, partenerul de programare a cheii 62, este Sfințenia. Sfințenia și Impecabilitatea mimate duc la oameni a căror imagine este de tipul: „afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”.
Impecabilitatea poate fi întrupată dar niciodată exprimată într-un stil de viață ori printr-o practică. Impecabilitatea este în afara dualității, în afara Umbrelor și Darurilor, din simplul motiv este pentru că le conține pe amândouă. Impecabilitatea poate fi simțită, poate fi onorată prin echilibrarea polilor, prin aducerea în echilibru a extremelor.
Sistemul este creat în Impecabilitate, în Sfințenie și în toate celelalte Siddhi-uri. Fiecare dintre noi este în Impecabilitate, este în Sfințenie. Degeaba ne judecăm ori ne dăm în cap pentru că nu suntem perfecți, Perfecțiunea (Siddhi-ul cheii 18) este peste tot. Orice gest, orice faptă este în Impecabilitate și în Sfințenie. Cele mai mari atrocități ale omenirii au fost făcute în Impecabilitate și Sfințenie, la fel ca miracolele documentate ori nedocumentate.
Tu ești în Impecabilitate și Sfințenie, tot ceea ce ai făcut și vei face este orânduit de Impecabilitate și Sfințenie. Asta ne arată că fiecare dintre noi avem posibilitatea să creștem, dacă alegem asta. A crește presupune a ne stabiliza la niveluri ale conștienței înalte și astfel să descoperim acceptarea, înțelegerea, iubirea, bucuria, pacea și chiar iluminarea.
2. Precizia de a fi imprecis
Trăim într-o lume a așa zisei precizii, totul trebuie să fie precis, la timp, să respectăm deadline-uri, target-uri, însă în realitate, toată această precizie este un fel de joacă de copii, un fel de distragere de la ceea ce contează cu adevărat, viața. Când ne concentrăm atât de mult pe precizie, uităm să trăim. Aceasta este umbra cheii 62, umbra Intelectului, trăim o viață mai mult în minte, e ca și cum ne-am uita la o telenovelă și ne-am trăi viața prin personajele de acolo.
Cu cât încercăm să fim mai preciși, cu atât mai impreciși ajungem să fim. Când mintea noastră devine dictator al ființei și ordonă ca lucrurile să fie doar conform acelor ordine, de aici dezamăgirea nu are cum să nu apară. Totul este într-o continuă schimbare și a crede că putem controla fiecare aspect schimbat, aceasta este cu adevărat nebunie. Nu degeaba partenerul de programare a cheii 62 este cheia 61 cu a ei Umbră a Psihozei.
Psihoza intervine când nu înțelegem de ce lucrurile sunt într-un anumit mod și de multe ori nu înțelegem de ce lucrurile nu sunt conform mintea noastră dictează să fie. Am vrea ca totul să fie conform idealului din minte însă oricât de mult am încerca să aducem acel ideal în realitate, cu atât mai departe vom fi de acesta.
E ca și cum am încerca să ținem partenerul de viață cu forța lângă noi, spunându-I că așa e mai bine și că asta e iubire. Cu cât facem asta mai mult, cu atât mai mult acea persoană se va îndepărta de noi, dacă nu fizic, emoțional cu siguranță. Dacă acel om acceptă să stea lângă noi, va deveni treptat una dintre victimele Intelectului (Umbra cheii 62) nostru, cel care știe cel mai bine cum ar trebui să fie lucrurile.
Cheia 62 este despre organizare și ne păcălim singuri când încercăm să organizăm lucrurile într-un mod fix. Nu în acest mod ne putem bucura de viață, nu aceasta este calea ușoară. Dacă ne uităm la modul în care ne organizăm inițiativele antreprenoriale, cu planuri peste planuri peste planuri, se bucură cineva să le urmeze ori TREBUIE să le urmeze pentru că asta scrie în fișa postului? Asta nu înseamnă că planurile nu sunt benefice, sunt foarte importante însă acestea dacă nu aduc bucurie și entuziasm, pentru ce le mai facem, să ne chinuim singuri?
3. Intelectul, o umbră care ne dă dureri de cap
Cheia 62 este conectată în circuitul colectiv-logic cu cheia 16 iar darul acestei chei ne vorbește despre entuziasmul susținut de către viață, de bucuria de a servi umanitatea. Dacă ne uităm în jur observăm bucurie ori dictatura lui AȘA TREBUIE? Peste tot sunt oameni blocați în propriul Intelect (Umbra cheii 62), împuternicindu-l de fiecare dată, păcălindu-se că așa trebuie să fie lucrurile.
Dacă ne uităm în jur, cei mai mulți oameni și-au pierdut strălucirea din ochi, și-au pierdut contactul cu propriul lor geniu, fiind mânați de AȘA TREBUIE și ASTA E SINGURA CALE. Mintea noastră este un instrument valoros, contează dacă îl folosim într-un mod adecvat sau nu. Când ne folosim mintea pentru a ne oferi soluții e ca și cum cerem câinelui să miaune ca o pisică.
Mintea noastră este un instrument de observare și analiză extraordinar însă atunci când devine scenaristă și mecanism decizional, lucrurile au tendința să devină din ce în ce mai provocatoare. Intelectul este o umbră, este important de menționat asta. Darul care se naște din umbra Intelectului, este Precizia, Precizia fiind legată de întreaga ființă, de toate inteligențele de care dispune, văzute și nevăzute.
Când mintea noastră știe ce decizie este de luat, decizia nu este bazată pe un scenariu prestabilit ci pe simțire și pe analiza situației. Mintea noastră face niște analize excelente însă dacă acestea sunt trunchiate de “scenarită”, de acolo apar niște dezechilibre destul de mari. “Scenarita” vine ca urmare a experiențelor din trecut, a rănilor și traumelor pe care le-am trăit, “scenarita” fiind modul în care ne protejăm de suferință.
Problema este că “scenarita” ne menține în suferință, dacă tot am dat exemplu telenovelele, “scenarita” ne face actori de telenovelă în viața de zi cu zi. Ai observat cum acele personaje din telenovele nu au momente de liniște pentru că tot timpul se întâmplă ceva, totul este o dramă continuă, nu există relaxare ci doar conflict continuu. Dacă nu știm să ne folosim Intelectul, aceasta este lumea pe care ne-o creează, o lume ostilă cu care suntem în continuu în conflict.
4. O lume mai bună?
O lume mai bună poate fi posibilă dar nu va fi rodul exclusiv al minții noastre. Darul Preciziei ne arată calea către eficiență dar nu o eficiență forțată prin planuri și strategii urmate într-un mod dogmatic ci o eficiență bazată pe naturalețe, pe rezultate firești care vin cu bucurie, prin colaborare. Ar fi bine să recunoaștem, pentru cei mai mulți dintre oameni, această realitate este o tortură.
A lucra minim 8 ore pe zi, minim 5 zile pe săptămână, fără bucurie, ci doar pentru că “așa ies bani”, aceasta arată mai mult a sclavie decât ceea ce ni se spune la școală că va fi. Este trist cum cei mai mulți oameni nu se pot bucura de lumina Soarelui pentru că sunt prinși în clădiri, la locul de muncă, cât e ziua de lungă. Aceasta nu este eficiență, aceasta este o forțare pentru a menține un sistem care ne va duce treptat către auto-distrugere.
Ne mai întrebăm de ce unii tineri aleg calea crimei organizate? De multe ori, această cale le oferă mai multe beneficii decât calea bătătorită menționată mai sus. Într-o lume mai bună, crima organizată nu și-ar avea rostul, pentru că oamenii nu ar avea nevoie de aceasta, pentru a le arăta că sistemul este corupt. În aceste momente observăm cum și partidele politice nu sunt cu nimic mai presus decât grupările de crimă organizată, falimentul sistemului poate fi observat peste tot însă câți au curajul să realizeze asta?
Darul Preciziei este tot ceea ce avem nevoie pentru a redeveni eficienți cu adevărat însă avem karmă de transmutat, nu glumă. Toată această karmă a produs experiențe pe care nu am știut să le gestionăm și astfel au apărut rănile, traumele. Pentru a nu mai suferi, ne-am refugiat în propriul Intelect (Umbra cheii 62) și de acolo, în loc să ne manifestăm geniul nativ, ne manifestăm propria Psihoză (Umbra cheii 61).
Pentru cei care au probleme cu alcoolul, primul pas este cel mai greu dar și cel mai important, să recunoască relația ineficientă pe care o au cu alcoolul. Cam acesta este pasul necesar și pentru noi, să observăm relațiile ineficiente pe care le avem cu noi și apoi cu exteriorul. De aici, începem să începem să oferim din ce în ce mai mult credit instinctului nostru, inteligențelor noastre și astfel să ne recăpătăm încrederea.
Societatea modernă este plină de oameni deconectați care și-au pierdut încrederea în ei și în viață. Un om blocat în propriul Intelect va observa viața doar din perspectiva extremelor, fără a realiza că există Calea de Mijloc.
Aici intervine Darul cheii 61, Inspirația. Avem nevoie de Inspirație pentru a ieși din limitele propriului nostru Intelect. Vrei să știi dacă te-ai blocat în mine? Este simplu, observă dacă poți lăsa informație nouă să intre în mintea ta sau dacă atunci când ceva nou vine spre tine, observi cum începi să te aperi cu argumente.
Orice poate să ne inspire, absolut orice. Și cel mai mare dușman pe care îl avem ne poate inspira, de fapt acesta este motivul pentru care filmele cu eroi și antagoniști au succes. Eroul fără antagonist nu crește, pentru că rămâne blocat în propriul său orgoliu. Dacă am trăi mult mai echilibrat, nu am avea nevoie de antagoniști, ba chiar nu am înțelege rolul lor dar în zilele noastre, pentru a ne sparge barierele puse de orgoliul nostru, se pare că sunt necesari.
Câteodată antagonistul este un loc de muncă unde nu ne place, alteori poate fi chiar șeful sau șefa de acolo, alteori părinții, alteori persoana iubită, alteori lipsa banilor, viața are o multitudine de modalități prin care să ne readucă aminte de noi și de capcana în care singuri ne-am băgat. O lume mai bună începe cu Inspirație (Darul cheii 61) care ne conduce către eficiență, către Precizie (Darul cheii 62).
5. Transmutarea Intelectului și Psihozei
Cele două umbre, Intelectul (Umbra cheii 62) și Psihoza (Umbra cheii 61), sunt foarte greu de observat, pentru că le considerăm parte a identității noastre. Acestea ne arată modul în care apar tulburări ale personalității noastre și cum acestea pot duce, în anumite cazuri, către probleme mentale dar și mintale serioase.
Blocarea în aceste umbre ne face să acționăm ca niște Zombie, blocați în niște obiective care nu ne aduc bucurie, care nu ne îmbunătățesc calitatea vieții. Apoi ajungem să ne întrebăm de ce viața este de rahat, poate are cineva ceva cu noi. Ai observat cum unii oameni învinovățesc politicienii pentru faptul că nu le este bine sau că nu se pot întoarce în țară? Politicienii sunt doar extensia Intelectului fiecăruia dintre noi, ei sunt acolo pentru că rezonează cu noi și noi cu ei.
Pentru a transmuta umbra Intelectului este esențial să nu mai căutăm adevărul absolut ori soluția ideală ci pur și simplu să ne deschidem către ceea ce realitatea ne arată în față. Intelectul vrea întotdeauna soluția ideală însă de cele mai multe ori soluția ideală nu este soluția potrivită ci creează probleme mai multe ori mai complexe. Darul Preciziei apare atunci când avem curajul să percepem realitatea așa cum este și să fim sinceri cu noi referitor la aportul nostru la cum arată acea realitate.
Precizia ne conduce către soluția potrivită, către pașii mărunți pe care îi facem încet dar sigur. Precizia nu este despre soluții extraordinare și rapide, acelea ajung să devină în scurt timp eșecuri răsunătoare. Precizia este despre eficiența momentul prezent, despre corpul nostru care funcționează eficient.
Totuși, umbra Intelectului nu este rea cum nu este nici bună, Intelectul reprezintă modul în care observăm și analizăm lumea exterioară. Nu putem trăi fără Intelect însă dacă îl folosim în mod exagerat și pentru tot și orice atunci ne-o cam furăm. Mintea noastră nu ne poate proteja de suferința emoțională ci doar ne ține departe de vindecare, atunci când devine dictatorul ființei. Apoi ajungem să ne identificăm cu mintea noastră și de acolo fricile încep să devină din ce în ce mai puternice.
Astfel apare umbra Psihozei, umbră care poate fi alchimizată atunci când facem pace cu suferința noastră emoțională și ne lăsăm să fim, să fim triști dacă e cazul, să fim furioși dacă este cazul, să fim veseli dacă este cazul, adică să trăim. Inspirația (Darul cheii 61) ne duce către o viață în care explorăm necunoscutul, o viață de exploratori. Psihoza ne menține blocați în răni, în traume retrăindu-le la nesfârșit.
Când ne acordăm libertatea să fim, lucrurile devin din ce în ce mai simple. Crede-mă, nu este ușor să îți dai libertatea să fii atunci când condiționările nebenefice colcăie în mintea noastră. O spun din experiență, descoperind și acum condiționări atât de subtile încât înainte îmi era imposibil să le observ. Pur și simplu trăiam viața blocat și nu îmi dădeam seama că sunt blocat.
Prea mulți oameni trăiesc într-un somn al geniului lor, un somn al ființei și nu realizează asta. Cheia 62, alături de cheia 31, alcătuiesc Inelul de Codoni denumit „Inelul fără de întoarcere”. Când ființa se trezește, nu mai e calea de întoarcere, ieșim treptat din Matrix descoperind „cât de adâncă este gaura de iepure” . Umbra cheii 31 este umbra Aroganței iar alături de umbra Intelectului creează un duo care ne menține în somn. Mintea care se blochează singură pentru că aceasta crede că știe cel mai bine, fără a se lăsa inspirată de exterior…
Ai observat oamenii care cred că le știu pe toate și cum încearcă cu argumente să îți demonstreze că au dreptate? Ai observat cum le este aproape imposibil să se deschidă față de o altă părere în acel moment? Observăm acest comportament mai ales la cei care au investit o grămadă de timp, efort și chiar bani pentru a obține informații, calificări, diplome. Aroganța lor, care este doar frica de a nu fi văzuți în vulnerabilitate, nu îi va lăsa să fie eficienți, nu îi va lăsa să se inspire.
Vrei să transmuți umbrele cheilor 62 și 61? Dacă da, deschide-te către necunoscut, acordă-ți libertatea să asculți și alte păreri, deblochează-ți mintea, servește alți oameni, redescoperă smerenia față de oameni și față de viață, observă cum ceilalți sunt doar oglinda ta, trezește-te.
Mecanismul defensiv al minții este extrem de adaptabil, dacă nu te-ai deschis suficient, dacă nu ai devenit suficient de vulnerabil, va găsi o portiță prin care să îți închidă ființa din nou, va găsi un argument, ceva care să sune bine și gata, te-a prins din nou în capcană. Precizia și Inspirația cer deschidere, cer vulnerabilitate, cer naivitate conștientă, cer uimire, cer aventură, cer schimbare continuă, adaptare continuă. Ce am menționat aici este fix ceea ce mecanismul tău defensiv nu te lasă să experimentezi. Observi cât de blocați putem fi?
Așa că deblochează-ți treptat corpul, deblochează-ți treptat mintea, deblochează-ți treptat inima și astfel descoperi cum totul era, este și va fi în Impecabilitate (Siddhi-ul cheii 62) și Sfințenie (Siddhi-ul cheii 61), doar condiționările fiind cele care ne blocau în dogbe în morală falsă și în a ne păcăli că ne este bine când în realitate nu ne era. Soluția e la fiecare dintre noi, să ne asumăm cine suntem și ceea ce trăim și de acolo viața ne va arăta calea.
CURAJ ÎN A ÎȚI DESCHIDE MINTEA, CORPUL ȘI INIMA, ASTFEL PRECIZIA TA INSPIRÂND CĂTRE DESCHIDERE ȘI VULNERABILITATE!
P.S. Joi pe 22 iulie 2021, de la ora 20:00 organizez un eveniment online pe subiectul: “De ce relațiile sunt atât de provocatoare?”, eveniment pe care îl recomand oricui dorește să își integreze provocările relaționale. Am câteva lucruri pe care d-abia aștept să ți le împărtășesc și care te pot susține în relațiile tale personale și profesionale.
De prea multe ori, relațiile apropiate ajung să fie, în anumite situații, mai nocive decât cele cu străinii. Oare e de mirare că mulți visează la relații cu persoane noi ori locuri de muncă noi ori prieteni noi? Trăim într-o lume plină de oameni indisponibili emoțional și incapabili să se conecteze unii cu ceilalți. De aceea relațiile pot fi provocatoare, chiar foarte provocatoare însă în același timp relațiile sunt calea către vindecare.
Și despre acest subiect o să vorbesc joia următoare în evenimentul online: “De ce relațiile sunt atât de provocatoare?”, eveniment al cărui cost este infim pentru ceea ce vei primi: 100 lei. Pentru înscriere te invit să completezi acest formular: https://forms.gle/KPV6HWveCf7maqvC9 .