Cheile Genelor – Cheia 63 (alături de cheia 64)

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Articol scris în martie 2020 cu ocazia tranzitului cheilor 63 (Soare) și 64 (Pământ).

Această contemplare este despre modul în care ne folosim mintea și totodată modul în care încheiem sau continuăm poveștile în această viață. Nu de puține ori, inconștiența noastră face ca povești care cereau de mult să fie încheiate, să rămână și să macine lent pe cei implicați.

CHEIA 63
Siddihi / Esență: Adevăr
Darul: Cercetare
Umbra: Îndoială

Cheia 64
Siddhi / Esență: Iluminare
Darul: Imaginație
Umbra: Confuzie

Cuprinsul articolului de astăzi:

  1. Adevărul și atât
  2. Mintea, arma ideală pentru omul care se crede deștept
  3. Ce ne poate învăța un cățel cu limba scoasă și cu coada ridicată?
  4. Reîmprospătarea adevărurilor interpretate
  5. Avem cu toții dreptate

1. Adevărul și atât

Siddhi-ul de astăzi este folosit des în vorbirea curentă și mai ales în justiție, pe care o folosim, de multe ori, pentru a împuternici zicala: “un ochi pentru un ochi”. Suntem în căutarea Adevărului, considerând că acesta ne va ajuta cumva să ne rezolvăm problemele umane, însă realitatea este că nici măcar adevărul nu ne salvează.

Adevărul, pentru mine, este o stare unde tot ceea ce avem nevoie vine către noi. Păcăleala este că suntem în fiecare moment al vieții noastre în Adevăr, doar că nu realizăm asta. Drumul nostru către Adevăr nu are cum să fie o căutare, pentru că, cu cât îl căutăm mai mult, cu atât parcă ne îndepărtăm de el.

Nu cred că este întâmplător că Richard Rudd, autorul Cheile Genelor, purtător al cheii 63 în Sfera Evoluției, popularizează din ce în ce mai mult pauza. Întreaga lui creație este bazată pe conceptele pauzei și a contemplării, când ne oprim putem simți Adevărul și apoi contemplarea, ne aduce, treptat, tot ceea ce aveam nevoie.

Când te agăți de adevăruri, nu poți simți Adevărul.

Lucrând cu oameni cu un grad de deschidere diferit, am observat cum pentru unii le este mai ușor să facă pauză și să (se) asculte iar pentru alții mai greu. Cei care se deschid mai greu, își apără, de multe ori inconștient, propriile adevăruri și astfel nu pot simți Adevărut. Ciudat, nu?

2. Mintea, arma ideală pentru omul care se crede deștept

Sunt mulți oameni care se cred deștepți, ba chiar doresc să arate asta celor din jur. Toți cred că dețin Adevărul, însă în realitate ei au accesat doar o fărâmă minusculă a Adevărului. S-au păcălit singuri, fix cum se păcăleau căutătorii de aur neexperimentați care credeau că au găsit aur însă în realitate găsiseră niște pietricle gălbuie.

Adevărul este imposibil de pus în cuvinte, de aceea, când Adevărul intră pe tărâmul dual, devine adevăr interpretat. Motivul este că fiecare dintre noi este un filtru și fiecare dintre noi este un filtru unic. Am putea spune că Adevărul trecut prin filtrul corpului nostru devine adevărul nostru interpretat. Atunci de ce unii oameni tot doresc să își impună adevărul lor?

Cel mai probabil, pentru că ei consideră că ceilalți sunt la fel ca ei, că gândesc, că simt la fel, că au aceeași voință, același mod în care gestionează emoțiile, că au fix aceleași nevoi ca ei. Din păcate pentru acești oameni, dezamăgirea apare repede atunci când observă că ceilalți sunt diferiți, poate mult prea diferiți pentru gustul lor.

Astfel, apare un fenoment ciudat, paradoxal chiar, în loc să se adapteze acestei realități, mulți oameni preferă să se agațe și mai abitir de adevărul lor interpretat și să îl apere cu orice ocazie. Probabil se întâmplă acest lucru pentru că altfel acel om ar ceda, al colapsa în interiorul său, neștiind ce să facă cu adevărul său interpretat într-o lume plină de alte adevăruri interpretate care par diferite de ale acestuia.

Mai e de mirare că umbrele celor două chei, 63 și 64, sunt Îndoiala (umbra cheii 63) și Confuzia (umbra cheii 64)?

Pentru a nu părea că se îndoiesc sau că sunt confuzi, mulți oameni au ales să folosească propriile adevăruri interpretate ca niște arme cu ajutorul cărora se apără de adevărurile interpretate ale altora. În loc să își folosească mintea pentru a se deschide către adevărurile interpretate ale altora (Darul cheii 63 – Cercetarea), ei o folosesc pentru a le respinge din start (Umbra cheii 63 – Îndoiala), considerându-le periculoase pentru pseuo-confortul în care au ales să trăiască.

3. Ce ne poate învăța un cățel cu limba scoasă și cu coada ridicată?

Dacă oamenii menționați în paragraful anterior ar conștientiza că adevărurile interpretate sunt complementare și sunt menite pentru a ne inspira reciproc, pentru a ne apropia, pentru a percepe viața și altfel, pentru a rămâne curioși despre misterul vieții, nu ar mai alege calea obscurității. Nu e de mirare că cei care nu se pot deschide către adevărurile altora, se plictisesc (Umbra cheii 35) rapid.

Darul cheii 63 este Cercetarea și reprezintă capacitatea omului de a fi uimit în continuu de către viață, este ca un cățel curios care tot timpul stă cu limba scoasă și cu coada ridicată. Cheia 63 ne arată calea către entuziasmul susținut de către viață, nu degeaba cheia 16, cheia entuziasmului, este conectată (în Human Design) de cheia 63 în circuitul colectiv logic.

Doar un om care se află într-o deschidere continuă își poate menține entuziasmul sănătos, cel susținut de către realitate. Există și entuziasmul nesănătos, cel care nu este susținut de realitate, cel provenit din iluziile create de mecanismul nostru defensiv construit pentru a ne proteja de suferință.

Ce se întâmplă atunci când ne închidem față de adevărurile interpretate ale altora? Păi ne plictisim rapid de al nostru. E ca și cum am trăi un coșmar în care profesoara de română ne pune să repetăm în continuu comentariul pe care l-am învățat.

Nerămânând deschiși pentru a ne reîmprospăta percepția, devenim rapid copleșiți de propria noastră percepție stătută.

Un cățel cu limba scoasă ne poate învăța mai multe decât cel mai deștept om de pe planetă, dacă acel om este închis alături de propriile sale adevăruri stătute. Capacitatea de a fi uimit este unul dintre pilonii evoluției umane, dacă nu ne deschidem către a fi uimiți, rămânem închiși și astfel stagnăm.

Cât de greu ne este să fim uimiți de către viață? Cred că destul de greu, dacă suntem agățați de propriile noastre adevăruri interpretate. Ai observat cum unii oameni puși în anumite poziții de conducere devin închiși și serioși? Amuzant este că de la acei oameni închiși se așteaptă soluții adaptate la momentul prezent, când ei sunt blocați de mult în trecut.

4. Reîmprospătarea adevărurilor interpretate

Adevărul nostru interpretat are nevoie tot timpul de reîmprospătare, altfel ajunge să devină stătut și devenim confuzi (Umbra cheii 64) pentru că observăm discrepanța între noi și ce se întâmplă în exteriorul nostru.

De fiecare dată când nu suntem în contact cu realitatea, avem doar o destinație posibilă: confuzia.

“Nu credeam că soțul meu este capabil să mă înșele. Cum a putut să îmi facă una ca asta”, ar putea spune o soție care tocmai a aflat că a fost mințită de către soț. Doar un om care este blocat în propriile sale adevăruri, refuzând cu încăpățânare realitatea, se poate trezi într-o astfel de situație. Adevărul este că toți ne trezim în astfel de situații în care confuzia apare, de aceea confuzia nu este deloc rea, cum nici bună nu este, confuzia ne arată propria noastră dependență de adevărurile noastre.

Dacă putem interpreta în acest mod confuzia, acele momente devin aur pentru noi, pentru că știm că după ce norii pleacă, iese Soarele. Dacă avem curaj să nu ne blocăm în propria confuzie (umbra cheii 64), blocându-ne în lipsa de încredere pe care îndoiala de Sine o aduce (umbra cheii 63) ci doar o lăsăm să treacă, la finalul ei suntem mai aproape de nevoile noastre.

Umbra Îndoielii este și ea importantă pentru că ne ajută să ne îndoim de adevărurile de care suntem încă dependenți. În fiecare moment suntem impactați de energie, de informație, avem un rezervor nesecat de inspirație care să ne alimenteze Imaginația (Darul cheii 64).

Ai observat câți oameni sunt triști și plictisiți de viața lor? Ar putea să fie cu zâmbetul pe buze și plini de viață dacă s-ar deschide mai mult, dacă aleg asta. Îți spun din experiență, chiar și eu care îți scriu aceste rânduri sunt încă blocat în adevărurile interpretate care au ajuns să pună stăpânire pe mine. Am momente și nu puține când pur și simplu îmi este imposibil să mă deschid către viață. Totuși, am făcut pași imenși în ultimii ani și acum îmi dau seama că este doar o chestie de timp și mă voi putea deschide din ce în ce mai mult către viață.

E nevoie însă să începem acest proces de decondiționare mentală, emoțională și fizică, dacă îl tot amânăm din diverse motive (poate căutăm o minune), nu ne ajută. Este important să cerem ajutorul când ne simțim blocați în propriile adevăruri, în propriile programe care încă ne conduc ființa și să ne deschidem față de ceea ce primim.

5. Avem cu toții dreptate

Toate adevărurile interpretate arată într-o singură direcție, avem cu toții dreptate. Chiar și cei mai umbroși dintre oameni au dreptate, doar că interpretează adevărul printr-un filtru murdar. Când suntem pe tărâmul umbrelor, filtrul nostru se murdărește, de aceea, în acel moment este recomandat să nu acționăm.

Când suntem în umbră, nu este recomandat să interpretăm adevărul, filtrul nostru este murdar!

Ai avut momente de furie când simțeai că parcă ceilalți sunt împotriva ta? Ai observat că atunci când ieșeai de pe tărâmul furiei, îți schimbai părerea? Asta nu înseamnă că nu aveai dreptate, oh, ba da, aveai dreptate tot timpul. Aici intervine omul conștient, omul care se poate plasa în poziție de observator atunci când este pe tărâmul umbrelor.

Acesta este cercetătorul adevărat conform darului cheii 63, darul Cercetării, este omul care se poate desprinde de adevărul său pentru a observa ceea ce se întâmplă cu adevărat în jur.

Din poziția de observator lucrurile sunt întotdeauna mult mai clare, putem observa rolurile pe care le jucăm, putem observa reacțiile noastre, putem observa corpul nostru, respirația, inima. Dacă petrecem suficient timp în poziția de observator, ajungem la nevoile noastre autentice, la ceea ce avem nevoie de la viață pentru a fi susținuți în îndeplinirea rolului nostru genetic.

În loc să ne dăm cu adevărurile noastre în cap, mai bine observăm și simțim. Simte ce se întâmplă în corpul tău când țipi la cineva, simte ce se întâmplă în corpul tău când te conectezi din vulnerabilitate cu cineva. Diferența este clară, dar fără a fi observatori, nu avem cum să ne dăm seama. Astfel, mergem pe pilot automat și dacă am fost învățați să distrugem, distrugători ajungem.

Mulți oameni, mulți prea oameni mai mult distrug decât construiesc. Nu mă crezi? Uită-te în jur, consumăm mult mai multe resurse decât producem, nu cunoaștem echilibru interior și astfel dezechilibrăm exteriorul pentru a ne fi familiar.

Mult prea mulți oameni sunt ca niște macarale cu bile pentru demolări, niște “wrecking ball-uri” ca în binecunoscuta melodie a cântăreței Miley Cyrus (Wrecking Ball), probabil se trezesc dimineața cu gândul (conștientă ori inconștientă) la “pe cine distrug astăzi”. „Dacă viața m-a distrus pe mine, o distrug și eu pe ea” ar putea fi motivația conștientă ori inconștientă a acestora, ideea venindu-mi din modul în care ne-am construit sistemul de justiție.

Suntem atât de prinși în programele noastre, multe dintre ele moștenite de la părinți ori bunici ori de la cei de dinaintea lor, încât viața noastră devine foarte rapid stătută. Când avem curajul să intrăm în poziția de observator și observăm modul în care ne trăim viața și programele pe care le-am urmat atâta timp și care ne-au stimulat emoții puternice neplăcute, e posibil să ne luăm cu mâinile de cap.

S-ar putea să fie nevoie, ca măcar să ne asumăm responsabilitatea pentru distrugerea pe care o lăsăm în urmă. Motivul pentru care mulți oameni nu doresc să fie observatori în propria viață este pentru că știu instinctiv că vor realiza ce au făcut și i-ar copleși. Viața este totuși copleșitoare la un moment dat, dacă lăsăm distrugerea să se întâmple din cauza inconștienței noastre. Așa că mai devreme decât mai târziu sau prea târziu, nu?

Este păcat că sunt oameni care distrug fără să își dea seama, ei crezând că fac bine în exterior. Când sunt față în față cu efectele cauzelor lor, imediat le observi confuzia pe față.

Dacă tot am menționat cheia 64, partenerul de programare a cheii 63, Siddhi-ul acesteia este Iluminarea. Am putea spune că Iluminarea vine natural atunci când ne putem deschide către exterior, fără a ne mai apăra adevărurile noastre interpretate, adevăruri pe care le folosim ca scut pentru a nu suferi. Adevărurile interpretate de care suntem dependenți sunt acolo pentru a ne proteja de suferință, când colo ele ne provoacă o formă continuată de suferință ce parcă nu ne dă pace.

Această formă continuată de suferință ne bagă des în îndoială și în confuzie și astfel trăim viața neavând încredere în potențialul nostru. Când parcurgem procesul decondiționării și recondiționării mentale, emoționale și fizice, accesăm darurile Cercetării și Imaginației, cel din urmă fiind darul care ne ajută să transcendem suferința. Am putea spune că atunci când suntem în cercetare, când suntem observatorii vieții noastre și nu ne identificăm cu rolurile pe care le jucăm, suferința nu își mai poate face casă în noi, fiind alchimizată și deci transformată imediat.

Astfel înțelegem cu adevărat ce se întâmplă și ne putem bucura de experiența noastră prin viață, nemaisimțindu-ne ca o broască care fierbe la foc mic. Confuzia și îndoiala pot fi prietenele noastre care ne atenționează de dependența noastră de suferință, de dependența noastră de adevărurile interpretate care ne provoacă suferință. Nimic în afara noastră nu are cum să ne blocheze drumul către Adevăr și către Iluminare. Suferința poate fi companionul nostru, nu sperietoare, însă până acolo tot ce avem de făcut este să exersăm pauzele, contemplarea, poziția de observator și să cerem ajutor. Fără ajutor, fără ca cineva să ne ajute să ne împrospătăm percepția, e posibil să rămânem blocați.

Împreună ne este mult mai ușor, darul Cercetării ne ajută să ne deschidem mintea și inima față de ceilalți și de acolo să găsim oameni pe sufletul nostru, oameni lângă care să construim mai mult decât distrugem, oameni cu care să împărțim bucuria și suferința. O să îți spun un mic secret, suferința emoțională împărtășită din vulnerabilitate într-un grup de oameni pe sufletul tău, de cele mai multe ori se transformă în liniște și motivație. Ai observat acest fenomen? Dacă da, atunci știi ce ai de făcut.

CURAJ ÎN A ÎȚI DESCHIDE MINTEA CĂTRE ADEVĂRURILE CELORLALȚI!

P.S.  Vinerea trecută, pe 26 februarie alături de Ana Maria Chioc, am început un nou program online de 4 luni de introducere în Cheile Genelor prin Secvența de Activare. Până acum am avut un singur webinar, marțea aceasta, webinar cu elemente introductive despre Cheile Genelor (webinar care este înregistrat), până duminică 7 martie lăsăm porțile deschise pentru cei care doresc să se înscrie și să facă parte din nou grup creat. Este un grup frumos, cu oameni care își doresc să exploreze această cale și care sunt motivați să înceapă sau să continue procesul de decondiționare mentală emoțională și fizică.

Mai jos aveți descrierea programului și link-ul pentru înscriere:

Cheile Genelor este o unealtă pe care o recomand cu căldură pentru a te deschide treptat, în ritmul tău, către ceilalți și către a colabora cu ceilalți. Totodată, ai posibilitatea să îți înțelegi viața ta și comportamentul tău și să înțelegi viața altora și comportamentul lor. În timp,te ajută să îți creezi sau să îți consolidezi o fundație solidă interioară care să îți susțină geniul tău nativ.

Dacă ești la început și dorești să descoperi, în timp, potențialul cheilor și să îți sădești stabilitatea internă pe o fundație solidă interioară, înțelegând mai bine locurile de unde iei decizii, îți recomand programul online de 4 luni Secvența de Activare, program pe care îl susțin alături de Ana Maria Chioc. Facem o echipă frumoasă, suntem complementari, eu mă ocup de materiale și webinare, ea se ocupă de procesul integrării lor cu ajutorul câtorva sesiuni de grup în care fiecare participant poate învăța din experiența celorlalți și să împărtășească din experiența sa, dacă simte. Eu sunt cel care vine și te ajută să îți aduni materialele necesare pentru a îți crea o fundația solidă interioară iar ea te susține prin blândețe să integrezi ceea ce ai de integrat pentru ca fundația să fie turnată.

Programul începe în 26 februarie 2021 și se termină în 15 iunie 2021 și vom explora împreună fiecare sferă și cale din Secvența de Activare. Vom explora mai ales rolul liniilor și cum putem interpreta secvența noastră de activare dar și a celor dragi.

Secvența de Activare este primul pas și cel mai important dintre toate, pentru că aici discutăm despre mecanismul decizional, despre provocările prin care trecem în această viață și despre ce presupune manifestarea geniului nativ ce ne duce în stabilitate. Ce vei primi:

  • 8 materiale noi (diferite de cele din carte) despre fiecare cale și sferă din Secvența de Activare. Este ca și cum ai primi o carte nouă despre Secvența de Activare. Materialele vor fi oferite înaintea fiecărui webinar.
  • 8 webinare în care vin cu lămuriri și exemplificări pe profilul vostru, pentru a înțelege mai ușor modul în care puteți interpreta calea sau sfera
  • 4 sesiuni de sharing facilitate de Ana Maria Chioc, sesiuni în care sunteți susținuți prin a integra informația din materiale și webinare
  • Acces în grupul secret de facebook împreună cu ceilalți participanți
  • Răspundem la întrebări și facem tot ceea ce putem pentru a oferi lămuriri despre cum puteți interpreta Secvența voastră de activare dar și a celor dragi.

Costul pentru toate cele 4 luni îl considerăm mai mult decât rezonabil și am decis să îl menținem și pentru această grupă: 1500 lei. Poți plăti și de pe firmă, dacă te ajută. Dacă nu poți plăti întreaga sumă, există posibilitatea de a plăti în 3 rate de 500 lei sau 5 rate lunare de 300 lei. Pentru a te înscrie, te rugăm să completezi acest formular: https://forms.gle/TozWxqCkK4yuaxdH9 .

Pentru mai multe detalii despre program (inclusiv programarea webinarelor): https://redpill.ro/program-online-secventa-de-activare .

Dacă ai ezitat luni sau chiar ani de zile să începi un astfel de proces, e posibil ca aceasta să fie oportunitatea pentru tine să devii sensibil/ă la nevoile tale și dacă rezonezi cu acest mesaj, să alegi să vii alături de mine și de Ana în această călătorie.

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână