Cheile Genelor – Cheia 64 (alături de cheia 63)

Orlando Daniel

Orlando Daniel

Articol scris în septembrie 2021 cu ocazia tranzitului cheilor 64 (Soare) și 63 (Pământ).

Această contemplare este despre modul în care ne interpretăm viața și dacă această interpretare vine din rănile / traumele noastre ori din geniul pe care îl regăsim în ADN-ul nostru. Această contemplare ți-o recomand pentru că îți poate ajuta mintea să înțeleagă ce poate să facă atunci când confuzia și îndoiala apar.

CHEIA 64
Siddihi / Esență: Iluminare
Darul: Imaginația
Umbra: Confuzia

CHEIA 63
Siddhi / Esență: Adevăr
Darul: Cercetare
Umbra: Îndoială

Cuprinsul articolului de astăzi:

  1. Iluminarea este pentru toți
  2. Nu există moment mai bun ca prezentul
  3. Bucuria de a trăi
  4. Deschiderea față de viață
  5. Transmutarea Confuziei și Îndoielii

1. Iluminarea pentru toți

Siddhi-ul cheii 64 este Iluminarea și la fel ca celelalte Siddhi-uri, o putem găsi oricând și peste tot. Iluminarea se află în tot ceea ce experimentăm, la fel ca Adevărul (Siddhi-ul cheii 63). A ne forța să obținem iluminarea e ca și cum ne-am forța să iubim, este un nonsens. E foarte probabil ca fiecare dintre noi să fi atins cel puțin o dată în viață câmpul Iluminării și să nu realizăm asta.

Motivul ține de mintea noastră și de condiționările care au calibrat-o. Tu știai că mintea ta cataloghează tot ceea ce percepi ca fiind important sau mai puțin important? Dacă un om blocat în lumea materială are un moment de vulnerabilitate, de deschidere, am putea spune de iluminare, sunt șanse mari ca mintea acelui om, peste câteva zile, deja să fi catalogat experiența ca fiind neimportantă și apoi să revină la vechile obiceiuri.

Totul ține de modul în care ne calibrăm mintea, dacă învățăm să ne deschidem față de experiențe și extinzându-ne percepția ori dacă ne limităm percepția, închizându-ne într-o cutiuță pe care singuri ne-am creat-o.

Iluminarea este peste tot, Adevărul este peste tot, dacă ne deschidem suficient, le simțim din când în când. Dacă umanitatea evoluează, Siddhi-urile vor deveni acasă pentru oameni, până atunci, ne bucurăm de acestea atunci când le simțim prezența și astfel, le întrupăm pas cu pas. Fiecare dintre noi are un rol important pentru evoluția umanității, ce avem de făcut este să ne bucurăm de viață și să o trăim.

Chiar dacă am vrea să fim acum precum o să fim în o sută, o mie sau poate peste zeci de mii de ani, realitatea ne arată că suntem ACUM în această experiență, în acest corp, în acest context, în această fază a evoluției umane. Am vrea să ajungem prea repede la destinație, doar suntem răniți și am vrea să nu mai simțim suferința. Fiecare fază a evoluției umane, începutul, mijlocul, finalul, toate acestea au frumusețea lor.

Iluminarea (Siddhi-ul cheii 64) ne ajută să percepem această frumusețe, aducând lumină acolo unde înainte credeam că este întuneric. Orice cale poate fi potrivită pentru Iluminare (Siddhi-ul cheii 64), unele căi sunt mai scurte altele mai lungi, însă toate la fel de valoroase. Când omul trăiește Iluminarea, devine unul/una cu totul, cu Întregul și astfel realizează într-un moment înțelepciunea matematicii vieții, realizează că Adevărul este pretutindeni, deci că suntem Adevăr.

2. Nu există moment mai bun ca prezentul

E o vorbă, nu există moment mai bun ca prezentul, vorbă pe care mulți o spun dar puțini o trăiesc. Dacă te uiți în jurul tău, observi oameni care trăiesc cu adevărat în prezent ori oameni care, preponderent, sunt blocați în trecut ori într-un viitor potențial?

Dacă nu ne bucurăm de prezent și încercăm să trăim într-un viitor posibil, uităm să avem experiențe și să obținem integrările necesare. Tot observ oameni care încearcă să fie perfecți, să obțină dieta perfectă, corpul perfect, rutina perfectă însă, în realitate, mulți dintre ei nu își permit să fie în prezent. Prezentul este imperfect, noi suntem imperfecți și asta este PERFECT!

Tocmai această imperfecțiune este materie primă pentru geniul nostru, pentru creativitatea noastră. Imperfecțiunea este menită a fi trăită așa cum este, nu să o transformăm în perfecțiune. E ca și cum am încerca să jucăm rolul naturii și să îi facem noi treaba. Cam asta facem, din păcate, încercăm să ne substituim naturii, vieții, doar „viața nu ne face, lasă că i-o facem noi”.

Această încercare de a fi mai presus de viață vine din suferință, din faptul că nu ne-am simțit bine primiți în această realitate. Cheia 64 este despre finalul suferinței și ne ajută să înțelegem ce se află în spatele acesteia. Când un om cade în propria suferință nu prea mai poate percepe ceea ce se află mai departe de aceasta. Se simte blocat, prins într-o capcană din care nu poate ieși. Simte că viața i-a dat niște cărți pierzătoare din start și astfel Confuzia (Umbra cheii 64) și Îndoiala (Umbra cheii 63) devin constante și bucuria de a trăi nu mai apare.

Cum să te mai bucuri de viață când oricum simți că o să pierzi?

De aceea prezentul este cheia, fiecare moment este important. Dacă înțelegem, că într-un fel, fiecare dintre noi pierdem în această viață, atunci realizăm că a pierde înseamnă a câștiga. Trăim pe tărâmul paradoxurilor, un om care pierde, câștigă garantat. Când ajungem într-o extremă, o găsim pe cealaltă, așa că de ce ne temem?

Când suntem în prezent, nu mai simțim că pierdem sau câștigăm ci doar experimentăm. Cheia 64 este o cheie colectivă experențială, este despre modul în care experiențele vieții ne duc către integrări prin care ne susținem pe noi dar și Întregul. De fiecare dată când am pierdut și am integrat ceva de pe urma acelei pierderi, simțim puterea creativă pe care am moștenit-o fiecare dintre noi.

Atunci de ce ne mai temem de despărțiri, de trădări, de respingeri, de umiliri, de nedreptăți?

3. Bucuria de a trăi

Ne temem pentru că simțim că acestea ne-ar fura bucuria de a trăi. Cred că fiecare dintre noi simțim această frică, eu recunosc că da. A fi om presupune a învăța să trăim cu frica de a pierde, doar oricând ne putem pierde chiar corpul în care am venit. Când această frică de a pierde ne controlează, orice schimbare neplanificată ne bagă în Confuzie (Umbra cheii 64) și ne face să ne Îndoim (Umbra cheii 63) de noi, de viață, de Întreg.

Bucuria de a trăi este o alegere pe care o putem face doar când suntem în stabilitate internă, altfel, tot timpul suntem deraiați de responsabilități, de griji, de ceea ce a mai spus X sau Y. Clădirea stabilității interne duce la apariția darului cheii 64, Imaginația. Imaginația este ca un creuzet în care transformarea se poate realiza, Imaginația (Darul cheii 64) presupune a crea spațiu fortificat interior pentru ca tot ceea ce necesită transformare, să fie transformat.

Când suntem blocați în Confuzie (Umbra cheii 64), avem în interiorul nostru ceva ce necesită alchimizare și nu i-am făcut suficient spațiu. Apoi, apare Îndoiala (Umbra cheii 63) că îi vom da de capăt vreodată suferinței noastre. În timp, dacă nu învățăm să ne deschidem față de ceea ce simțim și necesită alchimizat, vom aduna în interior o mulțime de trăiri care ne pot roade pe interior.

Din propria experiență, am observat că atunci când am pornit pe această cale a decondiționării și recondiționării mentale, emoționale și fizice, parcă am dat drumul la “cuptorul alchimic” interior . Apoi, rând pe rând, ceea ce adunasem din trecut a fost dus către transmutare. Acesta este motivul pentru care procesul durează, putem transmuta cât putem transmuta, restul sunt puse în așteptare până vine momentul.

Astfel, eliberându-ne de trăirile care necesitau alchimizate, bucuria de a trăi vine de la sine, vine ca o ușurință în a păși prin viață. Fără această eliberare, bucuria este doar temporară, ușurința este doar temporară. Nu este nimic în neregulă cu asta, fiecare dintre noi pășim pe cale în ritmul nostru. Mai am o mulțime de alchimizat, asta simt în interior, însă observ cum treptat mă eliberez de presiuni pe care singur mi le puneam pe mine.

4. Deschiderea față de viață

Încercăm atât de mult să fim oricând altundeva dar nu în prezent, încât devenim niște “fițoși” ai vieții, niște ultraspirituali ori niște ultramaterialiști, fiind atât de blocați în adevărul nostru pe care îl considerăm absolut. Cele două chei, 64 și 63 ne invită să ne deschidem, doar cheia 63 are Darul Cercetării, deschiderea mentală logică iar cheia 64 are Darul Imaginației care ne ajută să ne deschidem față de experiențele trecute, prezente și viitoare.

Deschiderea față de viață ne ajută să ne bucurăm de viață, astfel ne putem bucura de ceea ce trăim, fie că e vorba de o rugăciune, o meditație ori de un pahar de vin ori o conexiune prin act sexual. Darul Imaginației ne ajută să folosim experiențele pentru a ne bucura de viață, pentru a transcende suferința, pentru a aduce către integrare, către transformare, tot ceea ce este în interiorul nostru și necesită alchimizat.

Darul cheii 63 este Cercetarea și fără a accesa acest dar, vom rămâne blocați în informații pe care le vom considera adevăruri. Acest blocaj în informații ne va închide mintea față de miracole, față de frumusețea vieții, față de MOMENTUL PREZENT. Ai observat cum atunci când nu ești în prezent, poți avea în față ceva uimitor și să nu bagi în seamă?

Un astfel de mod de a trăi ne va duce către căutarea extraordinarului și respingerea ordinarului. Ceea ce este ordinar, ceea ce este obișnuit devine ceva expirat și astfel căutăm experiențele noi, considerând că astfel ne vom putea bucura de viață din nou. Totuși, dacă noi nu ne-am obișnuit deja să ne deschidem, în experiențele ordinare, de zi cu zi, când vom avea experiența nouă, dorită, s-ar putea să o trăim din închidere și bucuria ne va ocoli.

Dacă nu ne cultivăm deschiderea, dacă tot ceea ce cultivăm este închiderea în cutiuția noastră, în temnița proprie, viața are tendința să fie chinuitoare. Cultivarea deschiderii, duce la cultivarea naivității conștiente, la a crede tot, pentru că totul este Adevăr (Siddhi-ul cheii 63) care ne Iluminează (Siddhi-ul cheii 64).

A crede nu înseamnă a considera că ceea ce trece prin mintea noastră este adevărul absolut ci a crede presupune a ne încrede că ceea ce a venit în experiența noastră de viață este fix ceea ce era necesar să vină. Nu este deloc ușor pentru mintea condiționată să se deschidă în acest mod, Darul Cercetării ne invită, însă, să facem pași în această direcție. Trăind pe tărâmul Umbrelor, vom avea tendința să revenim către Îndoială, către blocajul în informațiile pe care le gândim, totuși scopul nu este să devenim perfect de deschiși ci suficient de deschiși astfel să ne putem bucura și de propria îndoială și confuzie.

În acel moment, suferința nu mai are cum să se prindă de noi, este imposibil, Imaginația (Darul cheii 64) noastră va crea fix realitatea necesară pentru a crește, pentru a ne atinge potențialul, pentru a fi unul/una cu viața și Întregul.

5. Transmutarea Confuziei și Îndoielii

După cum scriam mai sus, Imaginația (Darul cheii 64) creează fix realitatea necesară nouă, îndeplinindu-ne adevărurile în care credem tot timpul. Acele adevăruri nu ne vor mulțumi vreodată ci doar ne vor face să vrem mai mult și mai mult și mai mult până vom fi copleșiți de propria noastră nemulțumire. Noi ne creăm și coșmarurile dar și visele frumoase transformate în realite, avem nevoie de ambele.

Când îmbrățișăm și succesul perceput dar și eșecul perceput, am devenit cu adevărat maeștrii ai acestei vieți, navigând cu lejeritate prin apele sale. Oceanul vieții are de toate, are și ape liniștite are și furtuni, însă un navigator experimentat va avea uneltele necesare pentru a trece prin ele sau măcar a face tot ceea ce poate cu întreg potențialul său, să treacă de acele provocări.

Pentru a transmuta Umbra cheii 64, Confuzia, este important să nu încercăm să o rezolvăm în vreun fel. Confuzia este ca nisipul mișcător, cu cât ne agităm mai mult, cu atât mai adânc ne afundăm. Confuzia este ca o ceață care ascunde în spatele ei ceva foarte important pentru noi. Dacă așteptăm în același loc să se disipe ceața, vom putea observa Darul pe care viața ni-l pusese în față și nu îl puteam percepe. Acea ceață despre care am scris mai sus este creată de mintea noastră pentru a ne proteja, nu este creată de ceva sau altcineva din exterior.

De fiecare dată când confuzia apare, ceva din interiorul nostru încearcă să ne protejeze de suferință, nimic mai mult, nimic mai puțin. Astfel, dacă ne-am cultivat stabilitatea internă, nu o să mai fugim, nu o să ne mai mișcăm, nu o să ne mai agităm ci o să rămânem pe loc. Astfel, Darul Imaginației (Darul cheii 64) apare, interpretând ceea ce avem în față, oferindu-i sens.

Cum mintea noastră cu greu poate face față paradoxului pe care îl întâlnește, orice interpretare venită din Darul Imaginației este bine-venită. De aceea, ne ajută atât de mult Cheile Genelor ca unealtă, pentru că ne susține pentru a interpreta ceea ce este în noi după ce confuzia dispare. Fără a oferi acest sens, mintea condiționată (nebenefic) se va bloca și va intra din nou în confuzie.

Claritatea mentală nu vine cu adevărul absolut ci vine cu interpretarea potrivită!

Ce putem face în această viață este să interpretăm realitatea. Cum, suntem limitați la a percepe realitatea prin corpul acesta, vom interpreta ceea ce observăm prin filtrele noastre. Cine caută adevărul absolut în interpretări, va suferi dezamăgire după dezamăgire, pentru că întotdeauna va veni un alt “adevăr absolut” care îl va înlocui pe precedentul. De aceea este atât de importantă interpretarea potrivită, interpretare în moment care ne poate ajuta să avem revelații importante care să ne elibereze din tirania condiționărilor și să declanșeze procesul alchimic interior.

Dacă vrei să transmuți Umbra cheii 63, Îndoiala, este important să devii curios/oasă la propriile tale interpretări și când este cazul, la interpretările celorlalți. Îndoiala apare atunci când omul se blochează într-un adevăr absolut și astfel, respinge ceea ce se întâmplă în prezent. În acest caz, interpretarea se face doar în funcție de acel adevăr și astfel, restul este respins.

Când învățăm să fim în Cercetare (Darul cheii 63), suntem deschiși față de orice fel de interpretare, fără a îi oferi titlul de adevăr absolut, ci evaluându-i relevanța. Corpul nostru ne anunță când o interpretare este relevantă sau nu. De obicei, relevanța vine dintr-o reacție intensă, poate fi o reacție de respingere intensă ori de bucurie, ambele sunt relevante. Pentru a ne proteja de suferință, ne-am învățat să respingem interpretările care ne dor însă, de multe ori, atunci când acestea vin din Darurile noastre ori al unei alte persoane, sunt relevante. Chiar și când vin din umbre sunt relevante, însă atunci ar fi recomandat să luăm doar ceea ce ne este benefic, lăsând ceea ce este toxic la o parte.

Imaginația (Darul cheii 64) este o interpretare venită din propriile Cercetări (Darul cheii 63), ceea ce poate duce la nașterea a ceva Proaspăt (Darul cheii 1) care să ne Orienteze (Darul cheii 2) către Sine. Creativitatea vine ca urmare a integrării suferinței noastre până în momentul în care creativitatea va veni ca urmare a integrării umbrelor colective. Astfel, devenim ca peștii aceia denumiți Sanitari care curăță spațiul, ne ocupăm de karma colectivă și nu o facem pentru că trebuie ci pentru că vine natural, fără prea mult efort, cu lejeritate, cu ușurință.

Clădirea stabilității interne duce la a ne putea gestiona din ce în ce mai bine umbrele noastre dar și ale celorlalți. Pe măsură ce avem curaj să stăm în Confuzie și în Îndoială, cu atât mai repede realizăm pe ce cale să pășim. Altfel, ne agităm bezmetici, adâncindu-ne și mai mult în Confuzie și sporindu-ne Îndoiala care ne șoptește că nu suntem susținuți în această viață.

Când mintea ni se deschide, când partea logică (cheia 63) este în acord cu partea abstractă / experențială (cheia 64), ne putem bucura cu adevărat de experiență, adresând întrebări vieții și obținând răspunsurile potrivite, răspunsuri pe care le interpretăm fiecare conform construcției noastre. Când ne putem bucura de interpretări, viața devine din ce în ce mai frumoasă și uimitoare, lăsând la o parte ceea ce ne poate deraia de pe calea noastră.

Când un om poate își poate interpreta, din deschidere, experiențele, acel om devine unul cu viața, pentru că realizează că așa cum acesta a primit răspunsuri, poate prin alți oameni, este în același timp răspuns pentru alții. Așa ne observăm relevanța, rolul pe care îl avem și oprim căutarea în exterior pentru că ne-am (re)găsit. Când omul se (re)găsește, realizează efemeritatea experiențelor și a răspunsurilor pe care le-a tot căutat, înțelegând în același timp că are acces nemijlocit la orice informație are nevoie, tot ce are de făcut fiind să treacă prin Confuzie și prin Îndoială, așteptând ca ceața să se risipească și să primească ceea ce a cerut. Cum interpretează ceea ce a primit, aici este alegerea fiecăruia, conform nivelului conștienței la care s-a stabilizat (integrat) și a filtrelor provenite din ADN.

CURAJ ÎN A INTERPRETA VIAȚA ÎNTR-UN MOD BENEFIC ȚIE ȘI ÎNTREGULUI!

P.S. Dacă ceea ce ai citit este pe sufletul tău și dorești să îți cultivi Darurile, alchimizând Umbrele, te putem susține, eu și cu Ana Maria Chioc, prin programul online de 4 luni, Secvența de Activare. Este a șasea oară când, împreună cu Ana, susținem acest program și de fiecare dată a fost o experiență revelatoare pentru noi și pentru cei care s-au implicat în parcurgerea acestui program.

Programul este dedicat celor care sunt la început cu Cheile Genelor și doresc susținere pentru a lucra de la 0 cu această unealtă (Secvența de Activare fiind primul pas) și celor care lucrează de ceva timp cu cheile însă simt nevoia de inspirație și de parcurgerea într-un cadru organizat a acestei secvențe.

Programul începe în 17 septembrie 2021 și se termină în 25 ianuarie 2021. Vom explora împreună fiecare sferă și cale din Secvența de Activare și mai ales rolul liniilor. Ceea ce vom parcurge în program te poate ajuta să interpretrezi secvența noastră de activare a ta dar și a celor dragi.

Secvența de Activare este primul pas și cel mai important dintre toate, pentru că aici discutăm despre mecanismul decizional, despre provocările prin care trecem în această viață și despre ce presupune manifestarea geniului nativ ce ne duce în stabilitate. Ce vei primi:

  • 8 materiale noi (diferite de cele din carte) despre fiecare cale și sferă din Secvența de Activare. Este ca și cum ai primi o carte nouă despre Secvența de Activare. Materialele vor fi oferite înaintea fiecărui webinar.
  • 8 webinare în care vin cu lămuriri și exemplificări pe profilul vostru, pentru a înțelege mai ușor modul în care puteți interpreta calea sau sfera
  • 4 sesiuni de sharing facilitate de Ana Maria Chioc, sesiuni în care sunteți susținuți prin a integra informația din materiale și webinare
  • Acces în grupul secret de Facebook împreună cu ceilalți participanți
  • Răspundem la întrebări și facem tot ceea ce putem pentru a oferi lămuriri despre cum puteți interpreta Secvența voastră de activare dar și a celor dragi.

Costul pentru toate cele 4 luni îl considerăm mai mult decât rezonabil și este de 2000 lei. Poți plăti și de pe firmă, dacă te ajută. Dacă nu poți plăti întreaga sumă, există posibilitatea de a plăti în 2 rate de 1000 lei, 4 rate de 500 lei sau 5 rate lunare de 400 lei. Pentru a te înscrie, te rugăm să completezi acest formular: https://forms.gle/TozWxqCkK4yuaxdH9 .

Pentru mai multe detalii despre programhttps://redpill.ro/program-online-secventa-de-activare .

Dacă ți-a plăcut articolul, îmi poți oferi orice altceva dar nu o cafea (nu beau cafea :) ) sub forma unei mici donații. Această donație poate fi unică sau poți alege să fie lunară (în cazul în care dorești să susții scrierea acestor articole și menținerea lor în această formă gratuită pentru toți).

Mulțumesc ❤️
Orlando

Doresc sa donez aceasta suma  
ro_RORomână